Het nieuwe Google zoeken.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

Tijdens de I/O 2023-keynote onthulde Google de Search Generative Experience (SGE) als onderdeel van het nieuwe experimentele Search Labs-platform. 

In een demo van SGE is te zien, dat er enkele duidelijke overeenkomsten zijn met Bing AI, maar dat er ook opmerkelijke verschillen zijn.

Om te beginnen ziet SGE er op het eerste gezicht niet veel anders uit dan uw standaard Google Zoeken. De invoerbalk is nog steeds hetzelfde. Maar op de resultatenpagina zie je voor het eerst iets nieuws. Bijna bovenaan de pagina, net onder de zoekbalk maar boven alle andere resultaten, is een gearceerd gedeelte dat laat zien wat de generatieve AI heeft gevonden. Google noemt dit de door AI aangedreven momentopname met "belangrijke informatie om te overwegen, met links om dieper te graven".

Bovenaan deze momentopname staat een opmerking die u eraan herinnert dat "Generative AI experimenteel is", gevolgd door antwoorden op uw vraag die SGE uit meerdere online bronnen heeft gevonden. Rechtsboven bevindt zich een knop waarmee u de momentopname kunt uitvouwen, evenals kaarten met de artikelen waaruit de antwoorden zijn getrokken.

Google heeft aangekondigd dat de Search Generative Experience niet onmiddellijk beschikbaar zal zijn voor consumenten. In plaats daarvan moeten geïnteresseerden zich aanmelden op een wachtlijst. Tijdens de proeffase beoordeelt het bedrijf de kwaliteit, snelheid en kosteneffectiviteit van de zoekresultaten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden