Actie banner

...

Tips voor mobiel betalen met je smartphone.

Veiligheid: Gebruik een sterke pincode of biometrische beveiliging (vingerafdruk, gezichtsherkenning) voor je smartphone. Stel een daglimiet in voor contactloos betalen. Installeer een beveiligingsapp van je bank. Gebruik je smartphone alleen op betrouwbare wifi-netwerken. Wees alert op skimmers en andere vormen van fraude.

27 februari 2024

...

Kleinste computer is kleiner dan rijstkorrel.

Onderzoekers aan de University of Michigan hebben 's werelds kleinste computer gemaakt. Het apparaatje is een stuk kleiner dan een rijstkorrel. Daarmee verbreken de onderzoekers het record van IBM uit maart, dat toen een computer ter grootte van een korrel rijst presenteerde. Daarvoor had de Universiteit van Michigan ook al het record in handen.

26 februari 2024

...

Geen Windows 12 in 2024, maar 24H2-update

Hoewel het er op leek dat Microsoft in 2024 al Windows 12 zou uitbrengen, is dat niet het geval. Lees hier waarom niet en wat je allemaal met de 24H2 update kunt verwachten. Er werd al langere tijd gesuggereerd dat Microsoft dit jaar het nieuwe besturingssysteem Windows 12 zou uitbrengen, zoals in dit Windows 12 artikel . Nu is echter duidelijk geworden dat in 2024 slechts een (flinke) update van Windows 11 zal verschijnen. Microsoft geeft namelijk aan dat Windows 11 versie 24H2 de jaarlijkse functie-update van dit jaar zal zijn. Insiders kunnen deze nieuwe versie testen in de Canary- en Dev-kanalen als Build 26052.

17 februari 2024

...

Het onderwerp van de maand februari: programmeren

We zijn tegenwoordig steeds met computers bezig, zij het met smartphones, laptops, of tablets. Ook in alsmaar meer andere apparaten vinden we computers. In feite is er vrijwel geen enkel stuk techniek meer dat niet met behulp van chips en de bijbehorende software werkt.

31 januari 2024

...

Leren met de app Digihandig.

DigiHandig lanceert gratis app voor het leren van digitale vaardigheden. Leren over je smartphone en tablet wordt eenvoudiger en leuker. Althans, dat is de belofte van startup DigiHandig die vandaag een gloednieuwe app lanceert. De app is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor elke smartphone en tablet. Mensen kunnen de app zelf installeren, maar het team van DigiHandig doet ook expliciet een beroep op familieleden en vrijwilligers om iemand in hun omgeving te helpen bij installatie. "Met vijf minuten van jouw tijd geef je iemand de digitale wereld cadeau", vertelt Kristel Thieme, aanjager van DigiHandig.

26 januari 2024

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden