Smartwatches.

Deel dit artikel

,

In het laatstverschenen nummer van CompuLinks heeft u een artikel kunnen lezen over smartwatches en het handige nut hiervan. Een lid gaf nog een leuke aanvulling over de LTE-functionaliteit. Horloges met een eigen simkaart.

Sommige smartwatches hebben LTE-functionaliteit, ook wel aangeduid als "Cellular". Dit betekent dat ze een ingebouwde eSIM hebben waarmee ze direct verbinding kunnen maken met het mobiele netwerk, zonder dat ze gekoppeld hoeven te zijn aan een smartphone. Dit biedt een aantal voordelen:

  • Onafhankelijkheid: Met een LTE-smartwatch kunt u oproepen en berichten verzenden en ontvangen, muziek streamen en apps gebruiken, zelfs als u uw smartphone niet bij u heeft. Dit is handig voor mensen die veel sporten of buitenshuis werken.
  • Veiligheid: Als u uw telefoon kwijtraakt of de batterij leeg is, kunt u met een LTE-smartwatch nog steeds contact opnemen met hulpdiensten en belangrijke meldingen ontvangen.
  • Gemak: Met een LTE-smartwatch hoeft u uw telefoon niet altijd bij u te hebben om verbonden te blijven. Dit kan handig zijn als u uw telefoon te groot of te zwaar vindt om altijd mee te nemen.

Extra kosten:

Houd er rekening mee dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan het gebruik van een LTE-smartwatch. U moet mogelijk een apart abonnement afsluiten bij uw mobiele provider voor uw smartwatch. Bovendien kan de batterijduur van een LTE-smartwatch korter zijn dan die van een smartwatch zonder LTE.

Conclusie:

LTE op een smartwatch is een handige functie voor mensen die meer vrijheid en connectiviteit willen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de extra kosten en de kortere batterijduur voordat u een LTE-smartwatch aanschaft.