Masterclass Windows-register

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

Vaak lees je dat een bepaald Windows-probleem kunt oplossen via een item in het Windows-register.download Maar wat is dat register eigenlijk en hoe pas je het aan?

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem voor computers. Zoals velen hebben ondervonden, treden er weleens problemen op. Die kun je op allerlei manieren oplossen en daarvan is voor ervaren Windows-geruikers het Windows-register een goede oplossing. Dit is de centrale database die de toestand en configuratie van het systeem en de geïn­stalleerde software beheert.

Er bestaan allerlei mythes over het Windows-register: er iets mee doen, is alleen wat voor ervaren professionals, en elke onvoorzichtige klik leidt onvermijdelijk tot een systeemcrash. Toegegeven, ermee werken is niet erg gebruiksvriendelijk, en ja, er zijn acties die je beter kunt vermijden als je om je Windows-installatie geeft. Met een beetje basiskennis is er geen belemmering om ermee aan de slag te gaan, maar ben je geen ervaren Windows-gebruiker, dan raden we je af om zomaar aan de slag te gaan met het register.

Klik hier om verder te lezen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden