Filters

De top 10 slechtste wachtwoorden van 2018, gepubliceerd door internetsecuritybedrijf Splashdata.
De ranglijst wordt samengesteld aan de hand van uitgelekte wachtwoorden die SplashData in online aangeboden databestanden heeft aangetroffen.

10     iloveyou
9       qwerty
8       zonneschijn
7       1234567
6       111111
5       12345
4       12345678
3       123456789
2       wachtwoord
1       123456

Wat is een sterk wachtwoord? Een sterk wachtwoord bestaat uit minstens acht karakters, is samengesteld uit meerdere woorden en bevat zowel letters als cijfers en symbolen.

Maar nog handiger is gebruik te maken van een wachtwoordenmanager.
Drie bekende hiervan zijn:

LastPass (gratis)
Dit is een bekende wachtwoordmanager en pasgeleden helemaal geüpdatet. Met LastPass hoef je maar één meesterwachtwoord te onthouden en de app doet de rest.

KeePass (gratis)
Als je echt de meest veilige optie wil voor je wachtwoorden en deze liever lokaal op je computer bewaart, kun je kiezen voor KeePass.

DashLane (gratis)
Met DashLane kies je voor de middenweg tussen het gebruiksvriendelijke LastPass en het gecompliceerde KeePass

Voor meer informatie klik op de link: https://www.youtube.com/watch?v=w76srUIG06o

SeniorenExpo

De Senioren Expo is de grootste beurs voor 50-plussers in het zuidelijk deel van Nederland. Een complete huishoudbeurs met ruim 100 stands.

De thema’s zijn deze keer:

WONEN & LEVEN
Alles op het gebied van huis en tuin, onderhoud en inrichting.

REIZEN
Reizen naar exotische oorden of tripjes in eigen land.

GEZONDHEID & BEWEGING
Gezond eten en drinken en verantwoord bewegen.

MODE & BEAUTY
Dé laatste trends van mode en persoonlijke verzorging.

INFORMATIE
Laat je informeren en adviseren in diverse stands met betrekking tot ouderenbelangen.

HOBBY & CREATIVITEIT
Dé laatste trends, producten, technieken en toepassingen vind je op de Senioren Expo.

Zes dagen lang, kunt u zich laten informeren, adviseren, en amuseren. In een sfeervolle omgeving wordt u geprikkeld tot actieve deelname aan zang, dans en demonstraties. 

Uiteraard bent u van harte welkom in de stand van de SeniorenAcademie.

Ons standnummer is K10.

Wij laten u kennismaken met de vele facetten, die HCC u te bieden heeft.

En heeft u vragen over het gebruik van uw tablet of smartphone, dan helpen wij u ter plekke hiermee.

Een app downloaden uit de store? Of wellicht een app verwijderen, die u niet meer gebruikt. Wij proberen het gelijk voor u te regelen.

Heeft u bekenden, die nog geen HCC lid zijn?

Neem ze mee naar onze stand. Er ligt een leuke aanbieding klaar voor nieuwe leden.

Een speciaal welkom deze keer voor onze Vlaamse leden! U bent van harte uitgenodigd ons te bezoeken.

De Senioren Expo in Koningshof te Veldhoven is echt een dagje uit! 

Tijdens de 17de editie van de Senioren Expo gaan we op zaterdag 19 en zondag 20 januari ”Back To The 70’s” 

Aanvangstijden

Dinsdag 15 tot en met zondag 20 januari 2019 
Dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur

Prijzen

De entree bedraagt 10 euro en leden van HCC ontvangen 4 euro korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Bezoekersinformatie

NH Koningshof
Locht 117
5504 PM Veldhoven
Tel.: 040-2537475

Anoniem Googelen, kan dat?

Niet meer lastiggevallen worden door allerlei advertenties op je tijdlijn, wanneer je hebt gezocht op een vakantie naar Tenerife of hebt gekeken naar een nieuwe winterjas.

Of wellicht maakt u zich zorgen over uw privacy.

Een goed alternatief hiervoor is Startpage. Met Startpage kun je privacy vriendelijk en anoniem zoeken via Google.

Startpage is een Nederlandse zoekmachine, die je wel laat zoeken via Google, maar waarbij niet je zoekverkeer wordt vastgelegd.

Via Startpage.com kun je pagina's ook anoniem bekijken. Naast elk zoekresultaat staat een link voor ‘Anonieme weergave’. Klik deze aan om de site via de proxy van Startpage te bekijken. De paarse rand om de site laat duidelijk zien dat je de site via de proxy van startpage bekijkt.

Via het instellingenmenu van je browser kun je startpage toevoegen als je standaard zoekmachine en je opstartpagina.

Helaas is het nog niet mogelijk om Startpage als standaard zoekmachine in Safari voor iOS in te stellen. Daarvoor kun je een andere veilige zoekmachine kiezen: DuckDuckGo.

Voor je tablet en smartphone is een app beschikbaar in de Play Store.

Alle informatie vind je op www.startpage.com.

Soms kom je op YouTube een filmpje tegen, die je graag wilt bewaren op je eigen pc of laptop. Vaak is dat een omslachtig gedoe en laat je het maar achterwege.

Toch is er best wel veel software voor handen, die hierbij behulpzaam kan zijn. Eén daarvan is YT Downloader Plus.
Deze software is helemaal gratis en je kunt op een redelijk eenvoudige wijze de YouTube link kopiëren en plakken.Vervolgens maak je de keuze in welke format u het filmpje opgeslagen wilt hebben, dat kan bijvoorbeeld naar MP4, WMV, AVI, 3GP, MPEG of een ander videoformaat.
Maar u kunt ook enkel de audio downloaden en opslaan in mp3, wav, wma, ac3, ringtone of een ander populair audioformaat.

Wat erg gemakkelijk is dat je in het programma meerdere links tegelijkertijd kunt downloaden en converteren.

Mocht het programma nou niet helemaal bij uw wensen passen, dan kunt u ook nog eens kijken naar:

  • Online Video Converter
  • Youtube to MP4
  • 4K Video Downloader
  • CC Clip Converter

De overheid stuurt steeds minder vaak fysieke brieven op. In plaats daarvan krijg je digitaal bericht als je bijvoorbeeld aangifte moet doen bij de Belastingdienst, of als je een belangrijk bericht hebt van je gemeente of waterschap. Daarvoor moest je tot nu toe wel steeds zelf de MijnOverheid-site openen, iets dat veel Nederlanders vergeten te doen.

Daarom is er vanaf nu de Berichtenbox-app voor Android-smartphones. Die stuurt je automatisch een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Volgens Logius, de overheidsorganisatie die de app ontwikkelt, is de kans zo een stuk kleiner dat je een bericht nog over het hoofd ziet. De app werkt ook op tablets.

Berichtenbox app

Klik hier om het volledige artikel te lezen op androidplanet.nl en om de app te downloaden.

De misschien wel belangrijkste functie in iOS is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd.
Met de functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen

  • • Open Instellingen
    • Navigeer naar 'Niet storen'
    • Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
    • Tik op 'Activeer'

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd.
Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto.
We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bron: appletips.nl

Van 18 tot en met 22 september jl. stond HCC op de 50PlusBeurs in Utrecht. De organisatie van de aanwezigheid op deze beurs was in handen van Colette Keuten, Cor van Rooij, Dick Elzinga, Luit Poppema van de Seniorenacademie. Met name Colette heeft bergen werk verzet om dit evenement te laten slagen. Maar zonder Cor, Dick en Luit en alle andere vrijwilligers, ook van andere Interessegroepen die acte de présence gaven, was het niet gelukt om toch weer een kwaliteitsslag te maken.

Op de stand heeft men veel meer bezoekers kunnen verwelkomen dan vorig jaar, waaronder zo’n 450 leden van HCC. Een aantal daarvan zijn ter plekke ook lid geworden van Seniorenacademie. En er zijn 40 nieuwe HCC-leden ingeschreven. En ook dat is veel meer dan vorig jaar.

De complimenten van het Hoofdbestuur gaan dan ook uit naar de organisatie en ik feliciteer de Seniorenacademie graag met deze benoeming tot groepering van de maand. Maar met nog meer genoegen benoemen we Colette Keuten tot lid van de maand. Zij heeft dat dubbel en dwars verdiend met haar tomeloze inzet om deze 50PlusBeurs tot een groot succes te maken.

Namens het Hoofdbestuur,
Hans van Kleef – Voorzitter

Met iCloud-foto's kunt u uw foto's en video's openen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs op uw pc. Uw nieuwste opnamen worden automatisch toegevoegd aan iCloud-foto's en wijzigingen in de ordening of andere bewerkingen worden steeds op al uw apparaten doorgevoerd.*

Voordat u begint:

1. Zorg ervoor dat de software up-to-date is op uw iPhone, iPad of iPod touch, uw Mac en uw Apple TV.
2. Configureer iCloud op alle apparaten. Als u een pc hebt, downloadt u iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud .
3. Zorg ervoor dat uw apparaat een wifiverbinding heeft.

Schakel iCloud-foto's in:

Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-foto's' in.
Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer 'iCloud-foto's'.
Op een Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-foto's'.

Volg op uw pc de stappen om iCloud-foto's in te stellen.
Als u vanuit iTunes al foto's hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-foto's op uw iOS-apparaat hebt ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De foto's en video's die u vanaf uw computer hebt gesynchroniseerd, blijven op uw computer staan maar worden verwijderd van uw iOS-apparaat.

U kunt deze foto's en video's weer op uw iOS-apparaat zetten door iCloud-foto's op uw Mac of pc in te schakelen. Als u dat doet, worden de foto's van uw computer geüpload naar iCloud, zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Wanneer iCloud-foto's is ingeschakeld, staan alle foto's in iCloud en zijn ze beschikbaar vanuit de Foto's-app op uw Mac of een map op uw pc.

* De foto's en video's die u in de iCloud-foto's bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-foto's inschakelt of u genoeg ruimte in iCloud hebt om uw volledige verzameling te bewaren. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een upgrade van uw opslagabonnement uitvoeren indien nodig.

Voorlezen is een ingebouwde functie in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote. U kunt Voorlezen gebruiken om tekst hardop voor te laten lezen in de taal van uw Office versie.

Tekst-naar-spraak (TTS) is een hulpmiddel op de computer waarmee geschreven tekst als gesproken woorden kan worden afgespeeld. Hiermee kunt u de meeste tekst beluisteren die op het scherm in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote wordt weergegeven.
Als u bijvoorbeeld de Nederlandse versie van Office gebruikt, is de Nederlandse TTS-engine automatisch geïnstalleerd.

U kunt de opdracht Uitspreken toevoegen aan de werkbalk Snelle toegang in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote door de volgende handelingen uit te voeren:

  1. Klik naast de werkbalk Snelle toegang op Werkbalk Snelle toegang aanpassen.

Voorlezen.jpg

  1. Klik op Meer opdrachten.
  2. Selecteer onder Kies opdrachten uitde optie Alle opdrachten.
  3. Ga naar de opdracht Voorlezen, selecteer deze en klik op Toevoegen.
  4. Klik op OK.

Voorlezen gebruiken om tekst hardop te laten voorlezen

Nadat u de opdracht Voorlezen hebt toegevoegd aan de werkbalk Snelle toegang, kunt u losse woorden of stukken tekst laten uitspreken door de gewenste tekst te selecteren en op het pictogram Voorlezen in de werkbalk Snelle toegang te klikken.

Je hoeft een app die om toegang tot jouw foto’s vraagt, deze toegang niet automatisch te geven. Dit bepaal je natuurlijk zelf.
In de privacyinstellingen van je tablet of smartphone kun je de toegang per app instellen. Soms kan het handig zijn om een app toegang tot foto’s te geven. Bijvoorbeeld om een foto aan een tweet toe te voegen of als je een foto uit je bibliotheek op Instagram wilt zetten.
Maar bij sommige apps vraag je je misschien af waarom deze toegang tot je foto’s willen en wat de app ermee doet. En welke rechten geef je eigenlijk op als je toegang tot foto’s toestaat?

Privacyvoorwaarden zijn vaak lange teksten met juridisch taalgebruik en daardoor niet erg prettig om te lezen. Toch is het verstandig dit wel te doen voordat je in de appstore een app downloadt. Zeker bij gratis apps.
Want als je niet hoeft te betalen met geld, betaal je waarschijnlijk met gegevens over jezelf. Apps kunnen bijvoorbeeld toegang vragen tot je contacten, berichten, foto's, locatie en microfoon. Bij apps waarmee je kunt bellen is het logisch om toegang te geven tot je microfoon, maar waarom zou je dit bij een berichten-app toestaan?
En waarom zou je een navigatie-app toegang geven tot je camera? Lees daarom goed wat een app met je gegevens doet en of jij dat acceptabel vindt voordat je toestemming geeft.

Bron: Veiliginternetten.nl

Pagina 1 van 4

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden