PhotoDemon.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

Photoshop was ooit de onbetwiste koning van de fotobewerkingssoftware, maar tegenwoordig zijn er genoeg gratis alternatieven beschikbaar die gelijktijdige kwaliteit en functionaliteit bieden. Een van deze alternatieven is PhotoDemon, een uitgebreide fotobewerker voor Windows die gratis te gebruiken is.

PhotoDemon biedt een breed scala aan bewerkingsmogelijkheden en is daardoor geschikt voor zowel eenvoudige als complexere bewerkingen. De interface is intuïtief en overzichtelijk, met aan de basis van alle beschikbare tools en rechts individuele vaardigheden die per tool te maken zijn. Bovendien is het programma beschikbaar in het Nederlands, hoewel de taal niet geheel foutloos is.

Met de batchfunctie kunnen meerdere foto's tegelijk worden bewerkt, terwijl de macrorecorder het mogelijk maakt om te automatiseren. PhotoDemon ondersteunt alle populaire grafische bestandsformaten, waaronder BMP, GIF, JPG, PNG, TIFF, JP2, JXR, PPM, TGA en WEBP. Het programma hoeft niet te worden bevestigd, waardoor het direct kan worden gestart nadat het is gedownload.

Naast de standaard bewerkingsmogelijkheden biedt PhotoDemon meer dan 200 tools om mee te werken, waaronder de optie om zelffilters te maken. Het aanpassen van metadata is eenvoudig en het werken met verschillende lagen is een handige optie. Alle handelingen kunnen met een simpele klik weer ongedaan worden gemaakt.

PhotoDemon is een lichtgewicht programma dat weinig impact heeft op het systeem, waardoor het bewerken van foto's snel en soepel verloopt.

Kortom, als u op zoek bent naar een gratis alternatief voor Photoshop, is PhotoDemon een uitstekende keuze. Met zijn uitgebreide functionaliteit, intuïtieve interface en automatiseringsmogelijkheden biedt het programma alles wat u nodig heeft om uw foto's professioneel te bewerken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden