Actie banner

Meer weten over de wilsverklaring?

Deel dit artikel

,

Een wilsverklaring is een belangrijk document waarin je jouw voorkeuren met betrekking tot medische behandelingen en verzorging vastlegt voor het geval je wilsonbekwaam wordt, en niet meer zelf kan beslissen.

De Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO), geeft iedereen het recht om onder bepaalde voorwaarden geen toestemming te geven voor behandeling, of te vragen om niet gereanimeerd te worden. Artsen moeten zich hieraan houden, tenzij er gegronde redenen zijn om ervan af te wijken, zoals twijfels over de wilsbekwaamheid van de patiƫnt op het moment van ondertekening.

In de wilsverklaring kun je ook specifieke instructies geven, zoals het weigeren van reanimatie, of wanneer men niet verder moet behandelen of het verzoek om euthanasie.

Deze verklaringen zijn van grote waarde voor zowel naasten als medisch personeel. Het is belangrijk om de inhoud van de verklaring regelmatig duidelijk te bespreken met je (huis)arts en familie, zodat iedereen volledig op de hoogte is van jouw wensen mocht je wilsonbekwaam worden.

In onze webinar op 20 juni a.s. vertelt  Voor-Morgen er alles over. Klik hier om je aan te melden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden