Handige Apple tips.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

Een aantal handige tips van onze collega's van de Apple Interessegroep:

Diverse tips
Gemakkelijk stroom besparen
1) Leg je iPhone met het scherm naar beneden. Dan licht je iPhone niet iedere keer op als er een melding binnenkomt. 2) Ook kun je voor apps met veel meldingen via Instellingen>Meldingen de optie Toegangsscherm bij meldingen uitzetten.
3) Een derde manier om stroom te besparen is door bij Instellingen> Toegankelijkheid> Beweging “Verminder beweging” aan te zetten. 

Drie handige notitie functies die bijna iedereen over het hoofd ziet
1) Overal waar je de deelknop ziet (het vierkantje met pijl omhoog) kun je met de keuze “Zet in nieuwe snelle notitie” tekst snel bewaren en daar extra tekst en andere dingen aan toevoegen. 2) Vertrouwelijke notities kun je na het openen via de drie puntjes vergrendelen met een wachtwoord of de toegangscode van je iPhone. 3) Vanuit een notitie kun je via de deelknop kiezen voor Markeringen. Zo kun je een notitie veranderen in een PDF en kun je teksten aanstrepen en veel andere zaken toevoegen. 

Zo stel je een herinnering in voor een mail 
Als je een mail wat later wil oppakken kun je via Instellingen>Mail bij berichtenlijst met veegopties links of rechts een knop met een klok opnemen om na een veeg opzij snel in te voeren wanneer je herinnerd wil worden om die mail te beantwoorden. Ook als je een mail al hebt geopend kun je onderaan via het pijltje zo'n herinnering instellen. 

Zet deze functies uit om je iPhone sneller te maken
Je iPhone laadt regelmatig automatisch dingen op de achtergrond. Als je dan ook je iPhone gebruikt is die op dat moment merkbaar trager. Via instellingen> App Store> Automatische downloads kun je de vinkjes achter “Appdownloads”, “App-updates” en “In-app materiaal” uitzetten.

Zo verstuur je in Whatsapp een foto in een hogere kwaliteit
We delen met elkaar foto’s via Whatsapp. Standaard worden daarbij de foto’s helaas in een lagere kwaliteit verstuurd. In de nieuwste Whatsapp versie kun je nu ook foto’s delen in een veel hogere kwaliteit. Als je een foto hebt gekozen kun je nu bovenaan klikken op een HD knop en daarna onderaan kiezen voor HD kwaliteit, bevestig met “Gereed” en verstuur hierna je foto. Als je voor het versturen meer foto’s toevoegt worden die automatisch ook in de hogere kwaliteit verstuurd.
 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden