Actie banner

Google I/O 2024: Een blik op de toekomst van technologie

Deel dit artikel

,

Google I/O 2024: Een blik op de toekomst van technologie

Google I/O 2024, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google, vond plaats van 14 tot 16 mei 2024. Het evenement was gevuld met aankondigingen over nieuwe producten, functies en platforms, met een focus op kunstmatige intelligentie (AI) en Android 15.

AI toegankelijk maken voor elke ontwikkelaar

Een van de belangrijkste thema's van I/O 2024 was het toegankelijk maken van AI voor ontwikkelaars van alle niveaus. Google introduceerde Gemini Nano, een lichte versie van haar Gemini AI-model, die nu is geïntegreerd in Chrome Desktop. Hierdoor kunnen ontwikkelaars eenvoudig AI-functies toevoegen aan hun web-apps zonder krachtige hardware te hoeven gebruiken.

Naast Gemini Nano kondigde Google ook een aantal nieuwe tools en API's aan die het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om machine learning-modellen te bouwen en te implementeren. Deze omvatten:

  • AutoML Vision: Een tool waarmee ontwikkelaars zonder machine learning-ervaring eenvoudig aangepaste visuele modellen kunnen maken.
  • AI Platform Training & Serving: Een service waarmee ontwikkelaars hun modellen kunnen trainen en implementeren op schaal.
  • Edge TPUs: Nieuwe hardware-versnellers die AI-prestaties op randapparaten mogelijk maken.

Android 15

Google kondigde ook Android 15 aan, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Android 15 bevat een aantal nieuwe functies gericht op privacy, beveiliging en productiviteit. Enkele van de hoogtepunten zijn:

  • Verbeterde privacycontroles: Android 15 geeft gebruikers meer controle over hun gegevens, met nieuwe functies zoals een gecentraliseerde toestemmingshub en granularere locatiebeheersing.
  • Verhoogde beveiliging: Android 15 bevat een aantal nieuwe beveiligingsfuncties, waaronder een verbeterde Play Protect-beveiliging en ondersteuning voor het nieuwe Android Protected Directory-formaat.
  • Geavanceerde productiviteitstools: Android 15 introduceert nieuwe functies die het gemakkelijker maken om op de hoogte te blijven van je werk, zoals een verbeterde modus voor niet storen en nieuwe multitasking-mogelijkheden.

Andere aankondigingen

Naast AI en Android 15 kondigde Google tijdens I/O 2024 een aantal andere producten en functies aan, waaronder:

  • Google Pixel 7: De nieuwste vlaggenschiptelefoon van Google, met een verbeterde camera en krachtigere processor.
  • Google Assistant: Nieuwe functies voor Google Assistant, zoals de mogelijkheid om oproepen te plaatsen en berichten te sturen via spraakopdrachten.
  • Google Maps: Nieuwe functies voor Google Maps, zoals een verbeterde augmented reality-weergave en ondersteuning voor meerdere stops.

Conclusie

Google I/O 2024 was een evenement vol met belangrijke aankondigingen die de toekomst van technologie zullen vormgeven. De focus op AI-toegankelijkheid, Android 15 en andere innovatieve producten en functies toont Google's toewijding aan het creëren van een open en interoperabel ecosysteem dat ontwikkelaars en gebruikers in staat stelt om meer te bereiken.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden