Favoriete sites organiseren met Symbaloo.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

Symbaloo is een online platform en visuele bladwijzerbeheerder die gebruikers in staat stelt om hun favoriete websites, web-apps, en bronnen op één gepersonaliseerde startpagina te organiseren. Het werd opgericht in 2007 door Klaas Lameijer en Eduard Marapengopi in Nederland en heeft sindsdien een wereldwijde gebruikersbasis opgebouwd.

Het belangrijkste kenmerk van Symbaloo is het gebruik van tegels om links naar websites en andere online inhoud te organiseren. Gebruikers kunnen tegels creëren voor verschillende categorieën en deze naar wens aanpassen. Deze tegels kunnen dan worden gesleept en neergezet om een overzichtelijke en visuele startpagina te maken die snel en gemakkelijk toegang biedt tot de gewenste websites.

Enkele functies en mogelijkheden van Symbaloo zijn onder meer:

  1. Personalisatie: Gebruikers kunnen hun Symbaloo-pagina aanpassen aan hun voorkeuren, door achtergronden, kleuren en thema's te wijzigen. Dit helpt bij het creëren van een persoonlijk en aantrekkelijk startscherm.
  2. Sociaal delen: Gebruikers kunnen hun Symbaloo-pagina's delen met anderen, wat samenwerking en uitwisseling van interessante links vergemakkelijkt.
  3. Toegankelijkheid: Symbaloo is een cloudgebaseerde service, wat betekent dat gebruikers hun gepersonaliseerde startpagina's vanaf elk apparaat met een internetverbinding kunnen openen. Dit zorgt voor naadloze toegang tot favoriete websites, ongeacht het gebruikte apparaat.
  4. Onderwijs en zakelijk gebruik: Symbaloo heeft zich met name populair gemaakt in het onderwijs vanwege de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot educatieve bronnen en tools. Het wordt vaak gebruikt door docenten en studenten om hun online lesmateriaal te organiseren en te delen. Daarnaast wordt Symbaloo ook gebruikt in zakelijke omgevingen om interne bronnen en productiviteitstools te beheren.
  5. SymbalooEDU: Dit is een speciale versie van Symbaloo die specifiek is ontworpen voor onderwijsdoeleinden. Het biedt extra functies en tools die gericht zijn op educatieve instellingen en het onderwijsproces.

Hoewel Symbaloo voornamelijk bekend is geworden vanwege zijn visuele bladwijzermogelijkheden, heeft het platform zich in de loop der jaren verder ontwikkeld en aanvullende functies geïntegreerd om een breder scala aan gebruikersbehoeften te bedienen. Het blijft een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudige en georganiseerde manier om hun favoriete online inhoud te beheren.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden