De nieuwe Nederlandse betaalpassen.

Deel dit artikel

,

AI afbeelding van betaalpassen

In Nederland ondergaat het betaallandschap momenteel een grote verandering. De traditionele betaalpassen, zoals Maestro en V Pay, worden vervangen door debitcards van Mastercard en Visa. Dit betekent dat je oude betaalpas uiteindelijk vervangen zal worden door een nieuwe pas met een van deze bekende logo's.

Wat houdt deze verandering in?

  • Meer gemak: De nieuwe debitcards werken net als creditcards en zijn daardoor beter geschikt voor online betalingen. Je hoeft dus niet meer te zoeken naar een specifieke betaalmethode bij het shoppen op internet.
  • Meer keuze: Met de komst van Mastercard en Visa debitcards krijg je toegang tot een wereldwijd netwerk van acceptatiepunten. Je kunt dus overal ter wereld veilig en gemakkelijk betalen.
  • Meer veiligheid: De nieuwe betaalpassen zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnologieën, zoals chip-en-pin en 3D Secure. Dit maakt het betalen nog veiliger.

Wat moet je doen?

  • Wacht op bericht van je bank: Je bank zal je op de hoogte stellen wanneer het tijd is om je nieuwe betaalpas aan te vragen.
  • Bewaar je oude pas: Totdat je de nieuwe pas hebt ontvangen, kun je je oude pas blijven gebruiken.
  • Stel je online betalingen bij: Controleer na ontvangst van je nieuwe pas of je online betalingen zijn aangepast.

**cards is een geleidelijk proces. Het kan nog wel even duren voordat alle oude betaalpassen zijn vervangen.

Let op: Deze informatie is algemeen en kan per bank verschillen. Het is altijd raadzaam om de specifieke informatie van jouw bank te raadplegen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden