De Apple Watch als persoonlijke gezondheidsassistent

Deel dit artikel

,

Applewatch

De Apple Watch heeft in de afgelopen jaren steeds meer functies gekregen die gericht zijn op het monitoren van je gezondheid. Eén van de meest opvallende ontwikkelingen is de mogelijkheid om potentiële ziekteverschijnselen te detecteren.

Hoe werkt het?

De Apple Watch gebruikt verschillende sensoren om jouw lichaam te monitoren, zoals:

  • Hartslag: Door je hartslag continu te meten, kan de smartwatch afwijkingen detecteren die kunnen wijzen op een hartritmestoornis of andere gezondheidsproblemen.
  • Bloedzuurstofgehalte: Deze meting kan belangrijke informatie geven over je algehele gezondheid en kan helpen bij het vroegtijdig signaleren van bepaalde aandoeningen.
  • Slaappatronen: Door je slaapritme te analyseren, kan de Apple Watch patronen herkennen die kunnen duiden op stress, vermoeidheid of andere gezondheidsproblemen.
  • Lichaamstemperatuur: Op nieuwere modellen wordt de lichaamstemperatuur gemeten, wat kan helpen bij het voorspellen van ovulatie en het detecteren van koorts of andere infecties.

Wat kan de Apple Watch voorspellen?

Hoewel de Apple Watch geen arts vervangt, kan het wel helpen bij het vroegtijdig signaleren van potentiële gezondheidsproblemen, zoals:

  • Griep of verkoudheid: Door veranderingen in je hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur te detecteren, kan de smartwatch je waarschuwen voor een mogelijke infectie.
  • Hartritmestoornissen: Onregelmatige hartslagen kunnen worden gedetecteerd en aan je arts worden gemeld.
  • Slaapstoornissen: De Apple Watch kan patronen in je slaapgedrag identificeren die kunnen wijzen op slaapapneu of andere slaapstoornissen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden