Wat is Homey?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

Homey is een domoticaplatform dat is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Athom. Het platform is bedoeld om huisapparaten, sensoren en andere componenten te integreren en te automatiseren in één centrale hub.
Homey kan worden gebruikt om verschillende soorten huisapparaten te bedienen, zoals verlichting, thermostaten, beveiligingscamera's en slimme stopcontacten.
Het kan ook worden gebruikt om automatiseringen te maken op basis van voorwaarden, zoals het tijdstip of de locatie van de gebruiker.

Homey kan worden gecontroleerd via een webinterface of een app op een smartphone of tablet. Het platform kan ook worden gekoppeld aan andere domotica-systemen, zoals Google Home of Amazon Echo, zodat deze kunnen worden bediend met spraakopdrachten.

Homey biedt een grote hoeveelheid integraties met verschillende soorten huisapparaten en diensten, waaronder Nest, Philips Hue, Sonos, IFTTT en vele anderen. Het platform ondersteunt ook verschillende spraakassistenten, zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Microsoft Cortana

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden