Heel af en toe zie je nog van die gele Post-it-blaadjes tegen de zijkant van een computerscherm plakken. En er doen heel wat todo-apps de ronde om dingen niet te vergeten. Maar er is een standaard Windows alternatief: Plaknotities. En hoewel die app een beetje ouderwets aanvoelt,kunnen die virtuele plakbriefjes meer dan je wellicht zou denken.
Kom je iets tegen dat je wilt onthouden, dan leg je dat graag vast in een digitale variant van de bekende gekleurde Post-it klevertjes. Denk hierbij aan de naam van een leuke film, een adres, een woord waarvan je de betekenis wilt opzoeken of een lekker recept.
Noteer het in de app Plaknotities. Dit programma is de digitale variant van de bekende gekleurde Post-it plakbriefjes. Hiermee houd je dus kleine notities bij, die je later weer kunt bekijken.

Kijk in de agenda voor de data en locatie  van de bijeenkomsten.

Tevens zijn er een aantal webinars over diverse onderwerpen:

27 september: Chromebook

Compulinks20212Onze redactie zette een aantal handige tips voor je op een rijtje.
En verder in deze editie nog veel meer digitale informatie en tips.

Lees er hier alles over.

Wat doet de HCC!seniorenacademie?

De HCC!seniorenacademie is een interessegroep voor leden van HCC! De vrijwilligers van de HCC!seniorenacademie interessegroep helpen senioren in de digitale wereld.
Heb je vragen over het gebruik van een computer, tablet of smartphone? Wil je meer leren over internetbankieren, webwinkelen of online zaken regelen met de overheid? De HCC!seniorenacademie organiseert maandelijks bijeenkomsten op 50 locaties in heel Nederland. Je kunt hier terecht voor gerichte informatie en trainingen. Op deze bijeenkomsten kun je ook vragen stellen en simpele reparaties laten uitvoeren

Bekijk nu het promofilmpje van de HCC!seniorenacademie en zie welke voordelen er allemaal bij het lidmaatschap horen!

https://youtu.be/cNkRnm5tF-g

 

Vraag van de dag