2FA is de eenvoudigste vorm van MFA, multifactor authentication. Daarmee wordt aangeduid dat je meerdere factoren (bewijzen) nodig hebt om aan te tonen dat je bent wie je zegt te zijn. In het dagelijks leven is dat al vaak het geval, bijvoorbeeld tijdens het afhalen van een pakketje bij een PostNL-punt. Je moet dan een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien, alleen je naam en adres opgeven is niet genoeg. Het pasje voor de sportschool, de pincode bij je bankpas en recent nog het moeten melden van bijvoorbeeld je geboortedatum bij het tonen van je corona QR-code, dat zijn allemaal vormen van 2FA. Vertrouwen is goed, controle is beter.


Ook in de online wereld begint 2FA steeds meer een begrip te worden. Steeds vaker zul je ontdekken dat je behalve je (inlog-)naam en wachtwoord, nog iets anders nodig hebt om bij je persoonlijke account op een website te komen. Het duidelijkst is dat te merken bij online bankieren. Dan hebben we meer bewijs nodig om geld over te maken of om alleen maar ons rekeningoverzicht te kunnen bekijken. De ene bank laat je gebruik maken van een QR-code scanner, de ander stuurt je een code toe op je mobiele telefoon, enzovoorts. En dat is maar goed ook.

Let op de nieuwsbrieven van uw locatie wanneer deze presentatie bij u in de buurt wordt gegegeven.

Maar u heeft ook nog de mogelijkheid om deze online bij te wonen:

31 mei    13.30 uur

Compulinks20212Onze redactie zette een aantal handige tips voor je op een rijtje.
En verder in deze editie nog veel meer digitale informatie en tips.

Lees er hier alles over.

Wat doet de HCC!seniorenacademie?

De HCC!seniorenacademie is een interessegroep voor leden van HCC! De vrijwilligers van de HCC!seniorenacademie interessegroep helpen senioren in de digitale wereld.
Heb je vragen over het gebruik van een computer, tablet of smartphone? Wil je meer leren over internetbankieren, webwinkelen of online zaken regelen met de overheid? De HCC!seniorenacademie organiseert maandelijks bijeenkomsten op 50 locaties in heel Nederland. Je kunt hier terecht voor gerichte informatie en trainingen. Op deze bijeenkomsten kun je ook vragen stellen en simpele reparaties laten uitvoeren

Bekijk nu het promofilmpje van de HCC!seniorenacademie en zie welke voordelen er allemaal bij het lidmaatschap horen!

https://youtu.be/cNkRnm5tF-g

 

Vraag van de dag