Onderwerp Bericht
Verkenner Na jaren ben ik zo maar alle mappen kwijt in Verkenner. Als ik op een pijltje druk, dan zie ik de gekozen map, maar links op het scherm zijn ze allemaal weg.
Russische inmengging? Mijn website is met Word Press gemaakt.
Ik ontvang sinds 2 maanden regelmatig mails met de extensie .ru en tekst in het Russisch.
Zowel direct vanaf mijn website-account, als via het contactformulier op de website komt dit in mijn hcc mailbox terecht.
Op mijn andere mailaccounts ontvang ik deze Russische berichten niet, wel de normale SPAM.
Kennelijk worden de Russische mails niet als SPAM gezien. Niemand uit mijn omgeving die hier last van heeft.
Nu heb ik al 2 jaar Kaspersky als virusscanner en heb de wantrouwende gedachte dat via Kaspersky deze rommel binnenkomt. Volgens kenners kan dit nooit uit Rusland komen.
Wat willen die lui van me en hoe houd ik dat tegen?
Of zal ik een andere virusscanner moeten kopen?

Ik hoop dat u mij kunt helpen, want ik vertrouw het niet.
Zelf heb ik geen contacten in Rusland en heeft mijn website ook niets te maken met dat deel van de wereld.....
Problemen met (netwerk-)verbindingen Sinds een stroomstoring (?) werken bepaalde apparaten en websites niet meer omdat deze niet meer bereikbaar zijn via mijn browser . Als ik er dan een netwerkcontrole op loslaat dan (b)lijkt het apparaat cq de bron correct te zijn geconfigureerd, echter het apparaat cq de bron (bijvoorbeeld mijn NAS (met Quick Connect adres janhen65.synology.me: 5000) reageren niet. Ook icloud.com werkt niet en geeft uiteindelijk een netwerkfout. Het gekke is dat als ik icloud.com via de MS Edgebrowser probeer te bereiken dit wel en redelijk snel lukt!? Mijn extern IPadres 77.251.111.53 van mijn PC adapter kan ik ook niet via de browser bereiken. Mijn NAS kan ik buitenshuis ook niet meer openen en raadplegen. Thuis lukt mij dat nog wel met een intern ip-adres 192.168.1.11, maar dat is uiteraard niet in orde en de bedoeling. Hoop dat iemand mij kan helpen bij het oplossen van deze netwerkproblemen. Hoor graag.
Gmail Ik probeer mijn gmail venster te openen in een ander profiel venster. Er zijn 4 profielen aanwezig. Onder instellingen kan ik niks vinden. Mijn gmail venster opent nu altijd onder het profiel "marsmannetje" wat in wezen ook geen account is.  Mijn 3 andere profielen zijn wel echte accounts maar daar verschijnt niet mijn gmail venster in? Hoe is dit te veranderen.
gebruik beamer voor film Als ik met behulp van de laptops een film wil afdraaien via de beamer ontstaat er een groene waas over het beeld.

Ik kan niet achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Of het aan de laptops ligt of aan de beamer.

Ik hoop dat jullie me kunnen adviseren wat te doen.
mail verdwenen Vandaag, 1-8-2019, heb ik gemerkt dat oude mails verdwenen zijn. De oudste
mail die ik nu kan vinden is van 6 juli 2019 terwijl er mail in stond van
2017.
De instelling "E-mail verwijderen van server" van mijn email app op de
telefoon,is ingesteld op nooit.

IK heb de beta versie van de webmail gebruikt.
verouderde hcccode Ik probeer een nieuw wachtwoord in te stellen, maar ben nieuwe hcccode kwijt. Oude van 2015 werkt niet meer. Er wordt een mail naar een andere account verzonden, maar dit e-mailadres heb ik waarschijnlijk niet meer door een providerswissel. Hoe kom ik aan mijn code?
Back-up maken met bestandsgeschiedenis De partitie van mijn portable schijf is prima te openen van de W10  verkenner,  het bestandssysteem is NFTS. Maar voor het gebruik van een back-up wordt de schijf niet herkend.
Kan u mij adviseren
verdwenen snelkoppelingen Bij het opstarten verschijnt de laatste paar dage een leeg bureaublad .Als ik op de startknop druk worden die weer zichtbaar .Als ik dan weer op een koppeling druk verdwijnt alles weer. Wat is hier aan de hand?Wat kan ik doen ?
E.mail bewaren in hccnet .nl Ik krijg en verzend E-mail via outlook al jaren maar teven komen ze ook binnen via hccnet
maar als ik Emails verwijder gaan ze ook weg bij het hccnet mar dat was eerst nooit hoe kan ik dat weer terug draaien
raspberry pi internetradio In de pcactive van dec/jan stond een workshop (070119)over een radio verbouwen tot internetradio met een set van radpberry pi.
Ik heb een aantal vragen hierover:
Als ik een stereoset heb, die hoog is 25 cm, diep 31 cm en breed 17 cm, kan daar dan die set van raspberry pi in?
Wat is het formaat van het inbow setje?
Is deze set nog via jullie te koop?
Zo ja, wat kost hij dan en zo nee,waar is hij dan wel te koop?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
station verwijderen Onder deze PC: apparaten en stations staat nog steeds mijn oude telefoon de LG_P720
Deze is niet door mij te verwijderen.
Rechtermuisknop geeft ook geen eigenschappen aan
Wel openen/ in nieuw venster openen/ aan start vastmaken enz.
HOE VERWIJDER IK DIT STATION wat ook niet meer te openen is.
beeldscherm instelling wijzigen Ik heb Linux Mint Cynnamon 64 bits op mijn computer geinstalleerd op een aparte partitie en daarnaast staat Windows 10 versie 1809. Na installatie van Linux wordt op het bureaublad van Windows 10 nu de pictogrammen groter aange-geven. 1024x768 pixels. Hoe maak in windows 10 de pictogrammen weer kleiner. Bij beeldscherminstellingen staat 100% Als ik mijn Philipsscherm 231T opstart geeft het scherm een resolutie van 1920x1080 aan. Hoe los ik dit op?
vragen Er staan zeer goede vragen tussen de vragen bij vraagbaak.
De oplossingen hiervoor staan er helaas niet bij.
Waar zou ik de antwoorden van jullie kunnen bekijken.
Sommige kunnen voor velen toch van belang zijn.
onderwerpen Word het niet eens de hoogste tijd dat er een apart onderwerp privacy aan de vraagbaak word toegevoegd? In pc active schrijft Henk van de Kamer er interessante stukken over. (Helaas beroerd geschreven maar dat terzijde.) Dus er heerst toch wel enig besef bij HCC hierover.

Een handleiding en/of artikel hoe veilig te surfen met adblockers en VPN van BETROUWBARE bedrijven etc is zo langzamerhand echt niet misplaatst.
Bericht in HCCNieuws over "lek" in VLC Pas SVP dat bericht aan. Er is feitelijk niets met VLC aan de hand. Hoe de vork wel in de steel zit kan o.a. op tweakers.net worden gevonden. Zij hebben hun bericht al op 25 juni bijgesteld.

https://tweakers.net/nieuws/155496/lek-in-vlc-blijkt-in-verouderde-externe-library-te-zitten.html
Ruimte vrijmaken Google Account Hij is nog in staat om mailtjes te sturen en te ontvangen. Hij krijgt telkens een waarschuwing van Google dat z'n opslagruimte vol raakt.
koppelen mail Hoe koppel ik e-mail van de iMac aan die op de iPad?
vernieuwing Microsoft serviceovereenkoms Microsoft vernieuwt per 19 aug de serviceovereenkomst. Hebben de deskundigen van HCC daar een oordeel over. en mogelijk ook tips en advies. wat zijn de addertjes onder het gras oid
google schijfruimte vol Zie onderstaande link voor instructies om ruimte vrij te maken op uw Google account. Hier wordt ook in uit gelegd wat wel en geen ruimte in beslag neemt.

https://support.google.com/drive/answer/6374270?hl=nl
Te kleine lettrs Vermoedelijk na een software update komen overal kleine letters voor,  het lukt mij niet naar de oude situatie te gaan, ook niet met systeem herstel.
Hier krijg ik de melding, mislukt door anti virusscanner, de enige actieve firewall en scanner defender had ik uitgezet.
Vooral de pop-menu's zijn bijna onleesbaar
video overdracht In het verleden bekeek ik mijn eigen video's op mijn pc vanaf de hdd of cd. Op mijn tv vanaf de videoband en later via de cd.
Dit alles ging probleemloos.
Maar dit is verleden tijd, nu wil ik mijn films op de tv bekijken d.m.v. streaming vanaf mijn notebook en mijn films staan op geslagen op mijn Nas.
De overdracht van de beelden gaat zeer traag en met regelmaat stopt het beeld op de tv en zie je een cirkel staan draaien.
Wat doe ik fout en hoe kan ik dit verbeteren.
Kan geen emails ontvangen. Bij mevrouw  hebben wij van de groep Pameijer getracht het probleem wat mevrouw  heeft, dat haar emails niet binnen komen onder Outlook, op te lossen. Alle settings nagekeken, en veranderd, maar niks hielp. Antivirus van Avira uitgezet, maar dat werkte ook niet. Firewall uitgeschakeld hielp ook niet.

De settings staan nu als :

inkomende: pop.hccnet.nl poort 995 SSL
uitgaande: smtp.hccnet.nl poort 465 SSL

Verzenden loopt goed, alleen komen er dus geen e-mails meer binnen. Via de webmail kan mevrouw wel emails ontvangen.
Wij weten het na alle pogingen niet meer.
Systeemherstel loopt vast. Na update van W 10 Home 1903 versie 18362.267 wilde ik een systeem disk maken met EaseUS Todo Backup Free op een USB stick.
Tot mijn verbazing duurde dit erg lang ( 28.3 GB ). Dit lijkt mij geen systeem disk? Na deze update verscheen op het scherm het verzoek keuze te maken uit diverse toetsenbord indelingen. De qwerty was al aangegeven maar kon niet gekozen worden alles stond vast. Systeem afgekoppeld van het lichtnet.
Opnieuw ingeschakeld, Scherm info Automatisch Systeemherstel voorbereiden verscheen, gevolgd door weer het zelfde toetsenbord keuze scherm dat weer niet te bewerken was.  Opnieuw uitgeschakeld.
Herstel via de USB stik of de eerder gemaakte systeem DVD van versie 1803 werkt niet. Alle poorten lijken afgesloten.
Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen:
Moederbord AZUS M4A88TD-V EVO/USB3.
AMD Phenom II X2 555 Black ed.
HD 1000 GB in 2 partities
Geheugen 4 GB.
2 x DVD sata6.
4 x USB 2 en 1x UBB 3.

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft,
Artikel https://www.hcc.nl/kennis/vraag- Wij zijn op jullie site een interessant artikel tegen gekomen. Zouden wij in dit artikel misschien een link mogen naar onze website? Wij hebben namelijk vpn.nl, wat perfect aansluit bij jullie geschreven artikel.
60 fps converteren naar 50fps of 30fps Mijn nieuwe foto/filmcamera stond per ongeluk ingesteld op 60 frames per seconde. Ik ben nu bezig mijn vakantiefilm te maken in Movie Maker, maar dat programma wil nu niet renderen omdat 60fps teveel is.
Hoe kan ik de filmpjes omzetten (converteren/interlacen) zodat Movie Maker de film kan renderen/afmaken? Ik weet dat Movie Maker oud is en niet wordt ondersteund. Heb al een ander programma, maar dit wilde ik "even snel".
Hoop dat u kan helpen. 
Foutmelding in sfc Mijn computer werkt de laatste tijd nogal traag.
Ik heb sfc /scannow gedraaid en daaruit bleek dat er systeemfouten waren, maar niet automatisch gerepareerd konden worden.
De cbs.log zou aangeven wat er fout was. Ik heb deze file bekeken maar als leek weet ik niet wat te doen.De cbs-file wilde ik toevoegen, maar er mogen geen log-files toegevoegd worden. Waarom niet en wat kan/moet ik nu doen?
problemen met email Aan mij verzonden email  komt niet aan, daarom ingelogd met webmail en gezien dat daar al mijn mappen leeg zijn.
Zelf een testmail verzonden vanaf mijn xs4allmail en ook deze komt niet binnen (map inkomende post blijft leeg.
Op 9-8-19 heb ik nog wel mail ontvangen via hcc mailaccount.
Ook zijn er geen aanpassingen aan mijn systeem gedaan.
upgrade Ik heb vorige week is de upgrade naar windows 10 versie 1903 gelukt. Dit was al diverse keren mislukt. Windows werkt nu redelijk goed en snel, maar ik heb geen startegels meer. Windows vakje wordt rood, maar er gebeurd verder niets. Op he logo klikken met de rechter muisknop geeft wel de gebruikelijk en een paar nieuwe opties weer (powershell). Valt op dat het vakje met het vergrootglas en "typ hier om te zoeken" ongeveer 30 % van de taakbalk in beslag neemt. Ander punt is dat ik geen programma's uit de windows store kan installeren. Ik krijg het volgende in beeld "er is iets onverwachts gebeurd enz code:0x800705AA
Wat kan hier aan de hand zijn en hoe los ik het op :-)
Mail als bijlage in nieuwe mail meesture Is het mogelijk om een bestaande mail als bijlage in een nieuwe mail
Mee te sturen met mijn iPhone 6 of iPad.
Dit lukt mij niet en kan hierover ook geen info vinden op het internet.
bestandenwachtwoord Ik heb in het verleden bestanden beveiligd met een wachtwoord, inmiddels ben ik die kwijt, maar ik wil graag weten of er een tool is die die wachtwoorden kan omzeilen
koppelen scanner aan iMac In bezit is de canon scanner 9000F mark II.
Helaas heb ik geen bijbehorende soft ware, bij verhuizing verdwenen.
Heb al geprobeerd via safari het nodige te bemachtigen. Maar het lukt me niet tot installatie en gebruik van de scanner te komen. De manual van 335 blz doet me ook schrikken.
Hoe los ik dit op?
whatsapp kan ik op mijn smartphone  whatsapp installeren
Webmail niet veilig Volgens mij sinds nog niet zo lang, zie ik als ik op webmail wil inloggen een gele driehoek met uitroepteken in de adresbalk. Ondanks dat het een https-verbinding is, is de verbinding volgens mijn Firefox-browser (laatste versie) niet veilig. Kan dit kloppen?

(Op mijn werk, met eveneens Windows 7 en Firefox staat er gewoon een groen slotje.)
outlook sinds twee jaar  heb ik Microsoft 365 ben er zeer tevreden mee 
maar er komen wel steeds meer vragen en gebrek aan kennis ook
in outlook staan links bij mij de mailadressen redelijk veel
helemaal boven in staat daar begint het  Favorieten outlook.com daar onder begint  het zelfde outlook.com mailadres en daar  begrijp ik niets van hoe  moet ik dat  plaatsen en wat  ken ik er mee doen, graag een uitleg zodat ik het kan plaatsen, wil ook ergens naar toe komen geen probleem
bij voorbaat  mijn dank.
startscherm Goedemiddag, ik heb een keer via Compu links een diavoorstelling van foto's op mijn startscherm gezet. Ik kan niet meer terug vinden hoe ik dat gedaan heb. Ik wil nu een andere map foto's gebruiken. Graag advies.
C  SSD geheugen loopt steeds vol. Ik heb een vervelend probleem met mijn desktop pc.
Er is een programma wsappx dat regelmatig op de achtergrond werkt, ook als je niet met internet verbonden bent, dat op twee plaatsen op de C (SSD) schijf net zolang tijdelijk files opslaat tot de vrije ruimte helemaal is opgebruikt. De PC geeft dan een waarschuwing dat er op de C schijf geen vrij geheugen meer is.
In de volgende folder C:\Windows\Temp staan dan 17500 files met totaal 115GB en de folder C:\ProgramData?Microsoft/Windows?WER/Temp staan dan 7190 files van totaal 157MB.
Je kunt de PC weer goed werkend krijgen door al deze files de verwijderen, maar dat kost nogal wat tijd en na enige tijd is het geheugen weer vol.

Het gaat om een programma dat wsappx heet met twee onderprogramma’s te weten Clinet License Service (clipSVC) en AppxDeployment Service (AppSVC).
Het programma heeft iets te maken met de Microsoft Store en volgens internet hebben er meerdere mensen last van en is het lastig of mogelijk zelfs onmogelijk om het te stoppen.
Hier enkele sites van internet die ik heb gevonden waar er wat meer over staat:
https://www.howtogeek.com/320261/what-is-wsappx-and-why-is-it-running-on-my-pc/
https://www.drivereasy.com/knowledge/wsappx-high-disk-and-cpu-usage-on-windows-10-solved/
Ik heb al het een en ander geprobeerd maar het programma heb ik tot nu toe niet kunnen stoppen en het blijft problemen geven. Hebben anderen hier ook last van?
Ik hoop dat er een oplossing voor is.
wordpress website maken wordpress website maken
uitschakelen mijn laptop schakelt zichzelf regelmatig uit, vaak na enkele minuten. ik doe er geen "zwaar" werk op.
raspberry voor het uitlezen van mijn slimme meter heb ik de p1mon geïnstalleerd. Het uitlezen via het huisnetwerk gaat prima. Maar ik de monitor ook buitenshuis kunnen uitlezen.
Hoe moet dat?

ik heb een kpn modem/router, de eperia box 8 firmware versie 02.00.138v2w4 (glasvezel)

op mijn laptop heb ik windows 10 pro 1903 en gebuik ik Norton security.
ik gebruik een bedraad netwerk.

Heeft iemand suggesties?
Opstartproblemem PC loopt vast bij opstarten sinds geprobeerd is een tablet pen (Wacom) te installeren. Nieuwste driver blokkeerde hele pC. Software gedeinstalleerd, maar dat hielp niet. Dus terug naar laatste herstelpunten (3)via W10 Installatie DVD: alle 3 liepen vast op een of meer bestanden (bijv. spotify.exe). Ik maak ook systeem BU via EaseUs,dus die geprobeerd. Werkt op zich goed totdat de PC uitgezet moet worden, vanwege windows updates of eind van de dag. Volgende startup loopt weer vast; ook na automatisch herstel door Windows.
Tussendoor SFC.exe laten uitvoeren (na DISM.exe / online / cleanup-image / Restorehealth) Ook surface test uitgevoerd voor wat dat waard is bij een SSD (geen problemen). Allemaal zonder dat het opstartprobleem verdwijnt. Ben ten einde raad met mijn kennis van de PC. Laatste melding van systeemherstel sluit ik bij. Die komt na meldingen dat C-schijf fouten heeft die hersteld moeten worden. Als dat gedaan is loopt toch het herstel weer vast. Zodoende kan ik alleen nog via de restore van de image de zaak weer draaiend krijgen, maar totdat er een restart nodig is.
Hebben jullie een idee voor een oplossingsrichting anders dan windows opnieuw installeren? Dat is zo'n tijdrovende klus en heb ik altijd willen voorkomen door en systeem BU's te maken en herstelpunten, maar nog loop ik vast.
Windows en andere programma's staan op de SSD-schijf verdeeld in 2 partities. Alle data staat op HDD's. 
hoe houd ik hem snel Regelmatig komen mensen bij me aan...Hij is zo traag.
Om hem dan weer sneller te krijgen heb je veel tools nodig.
Welke tools zijn eenvoudig en snel om op de pc of laptop van oudere mensen te zetten zodat hij weer aan hun verwachtingen voldoet.
ubuntu versus kinux mint Ik heb in PC active vaak iets gelezen over Linux mint. Dat zou een schil bevatten over Ubuntu. Maar wat is dan eigenlijk het voordeel van Linux mint resp. nadeel t.o.v. Ubuntu? Je zou zeggen dat mint alleen m,aar complexer en trager is geworden, dus wat is de reden dat dan meestal toch voor mint wordt gekozen boven Ubuntu, dat voor zover ik kan nagaan praktisch dezelfde mogelijkheden biedt?
Statusbalk in Verkenner van Windows 10 Als je in de verkenner van Windows 7 wat extra attributen inschakelt, zoals bijvoorbeeld de afspeelduur (lengte) van videoshots, dan krijg je in de statusbalk meerdere regels nuttige extra informatie te zien. Bijvoorbeeld de totale afspeelduur van de geselecteerde videoshots.
De verkenner van Windows 10 heeft standaard maar 1 regeltje, dat uitsluitend het totale aantal bestanden in de map en het aantal geselecteerde bestanden vermeldt. Alle andere nuttige informatie ontbreekt.
Hoe kun je de statusbalk van de verkenner in Windows 10 dezelfde nuttige informatie laten tonen als in Windows 7?
Of is dit op te lossen met een andere verkenner en zo ja, welke? (Classic Shell?)
Omzetten video DVD naar ander formaat In het verleden heb ik mijn VHS videobanden met een DVD recorder omgezet naar DVD's. Nu ook DVD spelers uitsterven zoek ik naar het beste formaat om dit weer - met zo min mogelijk verlies- om te zetten. Wat zou het beste formaat zijn voor de toekomst ?? mkv ?? mp4 ?? iets anders ?? afspelen zal gebeuren vanaf PC of mediaspeler. Misschien advies welke software te gebruiken ( bij voorkeur freeware).
Wifi probleem Sinds enige tijd werkt wifi niet meer op deze computer. Ik heb een Ziggo modem met USB adapter TP-link T4U. Behalve het Ziggo netwerk is er ook een Devolo draadloos netwerk actief. Met beide wordt wel verbonden maar "geen internet". Via de Devolo wifi adapter is er wel kabelinternet. Probleemoplosser kan niets vinden maar biedt aan het netwerk opnieuw in te stellen. Melding: Kan Standaard Gateway niet vinden. Via ipconfig /all blijkt dit wel gewoon te worden weergegeven. iPhone en iPad maken wel gewoon verbinding met beide netwerken. Een zelfde computer op dezelfde verdieping heeft dit probleem niet. De TP-link werkt perfect op een laptop. Door dit vervelende probleem werken icloud en MS Store apps niet meer. Heeft u een oplossing?
Afwezigheid HCC email aanzetten Mijn moeder is twee weken geleden overleden. En wij willen het emailaccount nog niet meteen afsluiten, maar wel graag een automatische afwezigheid instellen. Het lukt mij niet dit te vinden via Outlook of via webmail van HCCnet. Dus ik ontvang graag een instructie hiervoor.
Edge Ik heb het volgende probleem: Als ik Edge opstart, dan opent een venster, de zandloper loopt waarna het window weer gesloten word. Ik heb al op verschillende manieren gereset, maar het probleem blijft. Ook Internet Explorer werkt ALLEEN als ik het als administrator draai, alleen de snelkoppeling starten werkt niet.
probleem met MMC Sinds kort heb ik een probleen met MMC.
-melding : windows-service systeem event notificatie ,
geen verbiding met service - service
via melding : popup zie systeemgebeurtenislog
geen standaard gebruiker, wel via administrator
-----
op het scherm zijn de kleuren van alle opmaak regels verandert,
zoals taakbalk en venster-opmaak van alle windows-schermen.
Spamberichten Ik krijg weer aanmaningen voor betaling van niet bestaande rekeningen (abonnement Libelle)
Hoe los ik dit op ?
Er wordt gedreigd met een gerechtsdeuraarder.
photoshop  32bit installeren toch wel voor  mij een serieus probleem .
ik heb jaren geleden een photoshop pakket gekocht 32 Bit dat werkte  op een 32 bit laptop prima nu heb ik allang een 64 bit laptop op mijn speel laptop gebruikte ik virtual Box  dat ging windows 32 bit en daarop mijn photoshop pakket echter in windows 10 pro zit hyper V dat heb ik draaiend gekregen echter geen full desk lukt tot  op heden niet reden gebrek aan kennis  daarom heb ik vorige week met een Microsoft medewerker geschreven en die medewerker schrijft  mij dat  op iedere 64 bit laptop kan gewoon een 32bit pakket/software worden geïnstalleerd dat hebben vele mij ook geschreven met andere  heb ik dat ook geprobeerd tot  op heden zonder resultaat , bij Microsoft hebben ze  veel kennis ik geloof het  ook maar wie wil en kan mij daar  bij helpen voor de beeldvorming ik ben fotograaf geweest en bezit heel veel 4x5 inch negatieven en grote positieven heb er een dure Epson scanner bij om de negatieven om te zetten naar positief dan kan ik de foto's met photoshop bewerken ik had er een grote A2 printer ook bij om poosters te maken graag een reactie bij voorbaat  mijn dank.
volgorde van foto's op tv wordt anders Ik heb een map met 260 foto's op een USB-stick genummerd van Best of USA 1 t/m Best of USA 260. Als ik deze USB-stick aansluit op mijn Panasonic TX-P42VT30E TV dan wordt de volgorde van de foto's door de tv omgezet in 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,17,18,19,100 enz.

Weet iemand een oplossing om de gewenste volgorde te laten weergeven?
downgraden Mijn oude HP laptop is veel te traag voor Win 10, hoewel MS de upgrade van Win 7 naar Win 10 destijds zonder bezwaar uitvoerde. Nu zou ik willen downgraden naar Win 7 (en zelfs liefst naar XP, als dat kan) om deze laptop (uitsluitend off-line) te kunnen benutten voor de oude printer, de Palm PDA en de flatbedscanner die ik nog steeds graag gebruik. Ik bezit een gekochte originele Win 7 CD-ROM en een niet originele CD-ROM met XP, beide met licentie-getallen.
Hoe pak ik deze manoeuvre aan? 
MS outlook 2016 bij elke hyperlink die ik aanklik in alle inkomende mails met   Outlook 2016 krijg ik de mededeling 'Door het beleid van Uw organisatie kunnen wij deze bewerking niet voor U voltooien. Neem contact op met Uw hulpdesk."

Van alles al geprobeerd zoals Outlook opnieuw installeren, diverse tips op internet gevonden en uitgevoerd,

Wie of welke MS Office specialist in de buurt van Breukelen kan mij helpen om van dit irritante probleem af te komen?
openen Word 2007 document Bij het openen van een Word document kom je bovenaan in het document te staan. Is er een mogelijkheid om onderaan uit te komen op het moment van openen?
TV via Laptop/PC Ik kijk graag de radio 4 uitzendingen via het kijkapje op die site. Dan zijn er bijv. uitzendingen uit het concertgebouw e.d.
Nu wilde ik dit weekend uitzendingen zien van het Festival oude muziek. Maar bij die uitzendingen viel regelmatig het beeld en geluid stil als ik dat via de Laptop deed.
Via mijn gewone PC liep het wel goed.
Wat kan de oorzaak zijn van die haperingen?
Speaker start niet op na Bluetooth Bij gebruik van Bluetooth in auto schakels mijn iPhone netjes de speaker (intern iPhone ) uit. Helaas als ik de Bluetooth daarna ontkoppel en gewoon wil bellen met telefoon tegen mijn oor doet de speaker het niet meer. Ik kan wel op luidspreker bellen maar niet op de originele stand. Bij het opnieuw opstarten van de telefoon werkt alles weer.

Weet iemand hoe dat komt?

Ben op zoek naar oplossing wordt gek van het iedere keer aan- en uitzetten van mijn iPhone
Outlook start niet op Al maandenlang voornoemd probleem. In eerste instantie met Office pro plus 2016 op een desktop met Windows 7.
Na maanden ergernis en met het vooruitzicht dat Windows 7 gaat stoppen, nieuwe PC en nieuwe licentie Office gekocht, de eerste was overigens ook legaal gekocht.
Vele, vele, vele uren mee gepuzzeld, al of niet samen met helpdesk medewerkers van Microsoft.
Nog steeds geen oplossing. Wie o wie????
Mail wordt niet ontvangen Na het verlengen van abonnement van Microsoft Office, ontvang ik wel de inkomende mail via outlook maar werkt dit niet via mijn partner account.
USB-verbinding tablet - PC Al een paar jaren gebruik ik een navigatie-app (XCsoar) op een Nexus (7") tablet. Het aanpassen en uitlezen van de bijbehorende databestanden verliep altijd zonder problemen vanaf mijn Windows-PC, maar sinds de update naar 1903 komt de USB-verbinding niet meer tot stand: Windows10 geeft een foutmelding ("USB apparaat veroorzaakt een storing").
Wat kan hiervan de oorzaak zijn, en hoe dit te verhelpen?
(De Nexus bezit geen SD-kaartslot, zodat ik het geheugen ervan alleen via de USB kabel kan bereiken.)
Zijn er eventueel andere mogelijkheden om bestanden op de tablet te plaatsen, bijvoorbeeld via de wifi-verbinding met het thuisnetwerk?
geblokkeerde advertenties Bij het openen van de bundel "Reclame" binnen Inbox van Gmail staat er bij mij tegenwoordig aan het begin een tweetal als zodanig genoemde "Advertenties" die geblokkeerd aanwezig blijven tijdens het doorlopen van de diverse berichten eronder. Ze zijn wel te verwijderen maar alleen éénmalig en stuk voor stuk, op een andere wijze dan de gewone berichten. En blijken later bij het opnieuw openen van die pagina prompt te zijn vervangen door nieuwe. Daarom zoek ik een  methode om deze opdringerige wijze van inbraak te stoppen. Ik weet allen niet hoe. Kunt u mij duidelijk maken hoe dat zou kunnen?
wijziging ww Ik heb het ww van mijn google account inclusief gmail gewijzigd. Ik heb een aantal IP cameras die beelden versturen naar mijn gmail adres. Dit gebeurt nu niet terwijl ik in de log bestanden van de camera wel kan zien dat er beelden zijn gedetecteerd.
Als ik het nieuwe ww van mijn email adres in camera instellingen wil aanpassen en testmail uitzet krijg ik een failure dat of mijn gn of ww niet klopt. Toch voer ik de juiste gegevens in. Bij mijn google accounts op de devices die ik heb wordt het ww wel geaccepteerd.
Ik heb alle instellingen van de cameras gecheckt maar hier staat alles zoals voorheen.
Waar kan het aan liggen dat mijn nieuwe ww niet geaccepteerd wordt in de instellingen van de cameras?
Ik wil de cameras niet opnieuw instellen omdat zij een vast IP adres hebben. Dit wil ik behouden of kan ik dit vast IP adres terugzetten als ik de cameras reset?
Ik hoor graag van jullie.
Geforwarde mails bouncen - DKIM Mijn hccnet mailbox staat geforward naar mijn Ziggo mail adres.
Een mail aangemaakt bij Ziggo heeft standaard een BCC naar hccnet die dan weer wordt doorgestuurd naar Ziggo.
Sinds een paar maanden heeft Ziggo zijn DMARC policy aangescherpt en regelmatig bounced een geforwarde email naar Ziggo. De SFF check van een geforwarde mail is altijd fail omdat de hccnet mail servers niet op de lijst van Ziggo staan.
De DKIM check zou wel moeten slagen en daarmee wordt de mail volgens DMARC geaccepteerd.
Wat ik heb kunnen nagaan is dat het fout gaat als in een TO address veld een email adres staat in de vorm: 'piet puk' <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
De hccnet mail server zet een dubbele quote rond de display name: "'piet puk'" <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
Ziggo heeft het TO address opgenomen in de DKIM handtekening en met de extra dubbele quotes faalt nu de DKIM check.

Kan hier iets aan worden gedaan?
Aliassen Beste HCC medewerk(st)er,
In het verleden heb ik ooit Alias - Emailadressen aangemaakt.
Ik kan nergens op de site vinden welke dat zijn.
Kan mij vertellen waar ik ze kan vinden.
e-mailadres Ik gebruik voor mijn e-mail als smtp server:
smtp.xs4all.nl met mijn e-mail adres xxxxxDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Xs-4all is echter erg prijzig. Bovendien gebben wij een all in pakket bij Ziggo.
Kan ik mijn huidig e-mail adres blijven gebruiken als in nu bij de smtp server invoer: smtp.ziggo.nl.
Als ik dan mijn huidig e-mail adres kan blijven gebruiken kan ik het overbodige dure abonnement bij xs 4 all opzeggen.
Is dit, indien dit mogelijk is het enige dat ik moet wijzigen? Neem aan dat de pop instellingen gelijk blijven
Videofilmpjes koppelen Hoe kan ik gemaakte videos aan elkaar koppelen zodat één filmpje ontstaat. Dit dan op mijn windows computer.
De filmfragmenten staan dan al via OneDrive op mijn D-schijf
tekenproramma Ik ben op zoek naar een interieur-tekenprogramma om meubilair in een plattegrond in te delen
Barcodes cd's inscannen. Ik wil mijn collectie cd's  overzichtelijk maken. Dat wil ik doen door met barcodescanner Dtronic 910 een bestand aan te maken. De barcodes scannen lijkt me geen probleem, wel het programma dat daarna de codes moet omzetten in een bestand met titels van de cd's. Hoe moet ik dit aanpakken?
E-mail verzenden lukt niet Meneer  kan geen E-mail versturen maar wel ontvangen.
Aanmaken alias Hoe en waar kan ik een alias van mijn email aanmaken?
e-mail ,outgoing Het is al onbegrijpelijk, dat mijn outgoing mail via xs4all wel goed gaat maar via de door u geschetste route niet.
Als er dan in uw antwoord een schrijffout staat wordt het voor een leek helemaal onduidelijk. Kunt u onderstaande verbeteren in de vraagbaak?
Het gaat om de "L"........
Dank.

"Incoming mail server : pop.hccnet.nl poort : 995 SSL
Outgoing mail server smtp.hccnet.nl poort : 587 TLS
Mail werkt niet goed Bij meneer werkt de e-mail niet goed. Meneer heeft Outlook ingesteld met een HCCnet e-mailadres.
Troep Ik zou graag willen weten hoe ik van deze (zie bijlage) berichten af kom. Waar komen ze vandaan? Via FaceBook?
Forum Het forum is nu al maanden, zo niet langer, tijdelijk niet beschikbaar.
Het lijkt mij voor een vereniging als de HCC toch wel belangrijk om een platform te bieden waarop de leden vrij met elkaar van gedachten kunnen wisselen.
Eigenlijk kan deze situatie, zonder forum, niet lang meer duren.
Ik begin zo langzamerhand de neiging opkomen om actie te gaan voeren.
Graag uw reactie.