Vraag:

Ik heb een laptop met daarop win 10 en gebruik daar nog steeds windows live mail op dat nog naar behoren functioneert maar ik heb het idee dat er toch een fout inzit. Nu kan je normaal van uit het installatie programma (windows essentials) een herstel uitvoeren maar helaas zit dit niet meer op de computer. Nu is mijn vraag de volgende, ik heb op een andere laptop nog wel de software (Windows essentials) staan en daar draait ook nog windows live mail op als ik deze software kopieer en overzet naar de eerste laptop kan ik dan ook weer de herstel functie uitvoeren op de eerste laptop of werkt dat niet? 

Ps. ik heb geen email account van Microsoft.

Antwoord

Alleen het installatie bestand is te copieren van de ene naar de andere computer.
Een geïnstalleerd programma is vrijwel niet te kopiëren omdat niet alles in de Program folder wordt gezet. Het komt terecht op verschillende plaatsen in het systeem en is daar nodig voor het goed functioneren van het programma.

Reactie:

Als je windows essentials downloade was dat volgens mij een installatie bestand want daarna kon je kiezen wat je wilde installeren er bevonden zich meerdere onderdelen in dat bestand.
Zoals het mail programma en n beveiligings programma en nog andere onderdelen. Of vergis ik me daarin.

Antwoord:

Als het bestand waar U het over heeft een extensie heeft van .exe of .msi kunt U het kopiëren naar een andere PC en daar de installatie over nieuw proberen.