Vragen

Onderwerp Bericht
Inbox en prullenbak per abuis geleegd Het ziet er naar uit dat ik vandaag per abuis mijn inbox alsmede prullenbak per abuis geleegd heb. Is er een mogelijkheid om de inhoud van mijn box bericht in terug te halen?
Vraagbaak spam Beste mensen, De vraagbaak emails worden regelrecht naar de spambak van gmail verzonden. Ik heb de vraagbaak in het adresboek opgenomen. Helaas helpt dit niet. Ik ga de zaak verder onderzoeken. Wellicht hebben jullie hier een oplossing voor.  Ik ga nu testen met de onderstaande tip. Gmail-account (http://www.gmail.com) Open het e-mailbericht, knop Meer, optie Berichten zoals deze filteren, link Filter maken, activeer Nooit naar Spam verzenden, knop Filter maken (via het tandwieltje, Instellingen, tabblad Filters en geblokkeerde adressen kunnen de instellingen van het filter worden aangepast). https://imgbox.com/5SzKg4nw Fingers crossed ...
Audio sinds de laatste onderdelen update 2004 is het onderdeel GELUID aangepakt. Wat is nu de juiste instelling bij gebruik geluid flightsimulator. Ik bedoel via speakers geluid van vliegtuig en communicatie via usb koptelefoon. Ik gebruik Vatsim, Ivao en server V-bird.
Windows 10 Gisteren een update van Windows 10 op mijn desktop gehad. Kan nu als gewoonlijk zonder wachtwoord inloggen. Anders is het nu met mijn laptop.Voor heen logde ik in met een wachtwoord. Doe ik nu weer maar het lukt niet wat ik ook probeer. Men zou een code voor een nieuw wachtwoord naar mijn HCC! adres sturen maar ook deze niet ontvangen. Wat moet ik doen om weer op mijn laptop te kunnen inloggen? Gaarne uw antwoord. 
Verkenner foto's Hallo pchulp, In verkenner foto's werkt "bewerken en maken/bewerken/filters/uw foto verbeteren" ineens automatisch of handmatig niet meer. Dat vond ik juist zo'n handig tooltje wat een hoop werk uit handen nam. Ik weet niet wat ik gedaan heb maar er is daar helemaal niks in te stellen of wat ook. Graag hulp. Alvast bedankt
G-mail Voor mijn e-mail gebruik ik uitsluitend G-mail.Maar Windows legt mijn mails ook vast in Outlook. Dit gebruik ik niet.Ik zou deze doublure willen opheffen. Kunt u mij aangeven hoe.
Audio sinds de laatste onderdelen update 2004 is het onderdeel GELUID aangepakt. Wat is nu de juiste instelling bij gebruik geluid flightsimulator. Ik bedoel via speakers geluid van vliegtuig en communicatie via usb koptelefoon. Ik gebruik Vatsim, Ivao en server V-bird.
Geen helpdesk LIVE Wederom geen captcha. https://zuid-holland.hcc.nl/startpagina/contactbestuur.html
Aanbod commodore 64 compleet systeem Voor de liefhebber gratis: Commodore 64, Monitor (Philips/Sony), Flop disc.
Foutmelding Windows Live Mail Verzenden en ontvangen van email werkt niet meer. Volgende foutmelding: Windows Live Mail-fout-id: 0x800c013E Hoe los ik dit op. Op internet een vermoedelijke oplossing gevonden op: http://www.wikifixed.com Kan ik dit programma veilig downloaden en uitvoeren?
een web en of facebook wifi router ik zoek een router waar je het gedeelte guest kan instellen op facebook of op mijn eigen website
vergrendelingsscherm Het vergrendelingsscherm wisselt niet meer
SMTP-server Ik krijg de SMTP-server smtp.hccnet.nl niet aan de praat op mijn telefoon. Kunnen jullie me vertellen welke gegevens bij server uitgaande post moeten worden ingevuld: Hostnaam: smtp.hccnet.nl Gebruikersnaam: (Optioneel) Wachtwoord: (Optioneel) Gebruik SSL: (aan of uit) Identiteitscontrole: Keuzen uit Wachtwoord / MD5 Challenge response / NTLM /HTTP MD5 Digest Serverpoort: 587 (?) Ik hoor graag van jullie
Grote problemen na update. Na de grote Windows 10 update, anderhalve week geleden, ben ik alle berichten en adressen in Outlook kwijt. Ik zocht ruim op het web maar kon geen advies vinden. Is er nog een mogelijkheid om dit (forse) probleem op te lossen? Vriendelijke groet
Advies voor Router met eigen website inlog voor gasten Mevrouw zoekt een router voor hostel waar gasten met inlog op eigen website verbinding kunnen maken met het WiFi internet.
spraakbediening Goedemiddag, mijn man, Arnold , heeft ALS en kan daardoor zijn armen en benen niet gebruiken. Wij hebben een Google Home, maar daarmee kan hij met zijn stem alleen de radio bedienen, Netflix aanzetten (maar niet iets uitkiezen) en youtube aanzetten. Wil hij naar een andere zender of een bepaalde serie op Netflix zien, moet hij altijd hulp inroepen. Bestaat de mogelijkheid (ik hoorde via Alexa onder Windows 10) dat hij geheel zelfstandig alle televisienetten etc. via spraak kan oproepen, mij via spraak kan bellen als ik in een andere kamer zit, zodat hij niet hoeft te schreeuwen dat ik het hoor. Is het mogelijk dat daarvoor iemand thuis langskomt, want zelf heb ik er weinig verstand van. Als ik daarvoor lid van HCC moet worden is dat prima. Met vriendelijke groet, 
mailbox In mijn mailbox staat het vignet prullenbak uitgeschakeld. Hoe kan ik die inschakelen?
Contactpersonen Android / Outlook 365 Ik werk met een Windows 10 PC (Een NUC) die helemaal up-to-date is en met meer dan voldoende geheugen en met een Samsung S9+ van 2,5 jaar oud met Android. Mijn probleem is dat als ik nieuwe contacten aanmaak over en weer de synchronisatie goed gaat maar ik wil alle contacten van mijn S9+ gelijk krijgen met de PC. Voor alle duidelijkheid de adressen op mijn Samsung S9+ zijn leading, die zijn voor mij heel belangrijk. De stand van zaken is nu dat ik op de Windows 10 PC een backup gemaakt heb van Outlook/Contactpersonen en daarna de contacten verwijderd. Op mijn Samsung S9+ een export gemaakt met de naam Contacten_002.vcf. Dit bestand geprobeerd te importeren op de PC en lijkt goed te gaan. Alleen zie ik ze niet terug in mijn Outlook/Contactpersonen. Toen een contact aan gemaakt op de PC en die synchroniseert onmiddellijk naar de Samsung S9+. Het omgekeerde ook gedaan dus contact aangemaakt op de Samsung S9+ en die synchroniseert onmiddellijk naar de PC. En dan begrijp ik het echt niet meer.
Installatie IP camera Bij HCC aangeschafte IP camera Foscam FI9805W (In 2014 of 2015). Het lukt mij niet om deze opnieuw te installeren (Foscam Client versie 1.4.13). Ik moet eerste de ad-ons installeren. Browser is Firefox. Ad-ons installeren lukt niet (IPWebComponents).IP-cameratoolscherm toont: Camera: Outdoor01,IP address: Http://192.168.2.13:54797 Device: 00626E576812 Dive type: H.264. Nu kan ik de camera niet (meer gebruiken). Kunt u mij helpen?
Photopea Naar aanleiding van een artikel in PC Active over Photopea heb ik hier een account aangemaakt. Echter ik vind het te lastig. Mijn vraag is moet ik mijn account verwijderen en hoe doe ik dat Met vriendelijke groet
Zichtbaar maken afzender in webmail Beste mensen, in de oude versie van webmail kan ik door met de muis te gaan staan op de afzender zien wie de werkelijke verstuurder van de mail is. Zeer handig omdat ik steeds mails krijg van afzenders die zich voordoen als Netflix of een bank of iets dergelijks. Ik mis deze functionaliteit in de nieuwe webmail omgeving? Klopt dat? Groet, 
PC sluit niet af Na het commando afsluiten kom ik terecht in een blauw scherm met de boodschap dat er een probleem is en er opnieuw moet worden opgestart. Eerst worden foutgegevens verzameld en de PC zal opnieuw worden opgestart. Hoelang ik ook wacht de PC wordt niet opgestart. Ook na een nacht niet. De enige manier om af te sluiten is om de resetknop in te drukken en een paar seconden later de powerknop in te drukken. Er wordt vermeld: Stopcode: System Thread Exception Not Handled. Mislukt: bcmwl664.sys Ik ben er nu drie dagdelen mee bezig geweest, maar geen succes. Gaarne uw advies/oplossing. 
MAILBOX VOL Mailbox is nagenoeg leeg, ook prullenbak. Toch heb ik nagenoeg geen ruimte om nieuwe mails te ontvangen. Kan in nieuwe versie prullenbak niet openen. In oude versie webmail kan ik wel mails permanent verwijderen.
outlook e-mailadres verwijderen  Op mijn GSM gebruik ik Outlook voor mijn e-mail. Als ik op het icoon van outlook klik (dus om de app te openen) kom je in postvak -IN. Onder aan het scherm zie je drie symbolen nl; een envelop (links) een 'vergrootglas'(in 't midden) en (rechts) het 'agenda'-symbool. Als ik klik op 'vergrootglas' kom ik in het scherm met contactpersonen (mailadressen) (en 'bestanden'. Van die mailadressen wil ik er een paar van verwijderen. Hoe doe ik dat? Graag stapsgewijs.
Overzetten van e-boeken gaat niet Onze vriendin heeft een nieuwe laptop gekocht met Chromebook. Deze als vervanging van haar oude met ook Chromebook. Probleem. Boeken in e-pup ontvangen in de mail kunnen niet worden gedownload. Ook de oude bestanden gedownload op haar vorige laptop komen niet op. Wanneer ze haarKOBO reader aansluit moet deze zich melden maar dat gebeurt niet. Op de oude laptop gaat alles prima. Wat is er mis met waarschijnlijk Chromebook?
ransomware Cerber Beste allemaal, Help: nu 2 jaar geleden zijn wij besmet geraakt met het ransomware Cerber. Op advies heb ik toen van de essentiële aangepaste/cerber bestanden (mn foto's) een back-up gemaakt en is mijn PC opnieuw geïnstalleerd. Tot op de dag hopen wij nog steeds dat de foto's (wij hadden geen back-up -hoe dom kun je zijn!?) nog kunnen worden hersteld maar dat is tot nu toe nog steeds niet gelukt. O, wie heeft een advies of ervaring om deze bestanden te herstellen? Alvast mijn dank.
Windows live mail fout id.:0x800C013E Hoe te handelen ?
behouden emailadres? en kan ik blijven inloggen bij HCC Ik gebruik Windows 10 voor mijn emailverkeer. Dit gaat volgens mij via Microsoft. Betekent dit voor mij dat ik mijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gewoon houd en dat ik mijn email gewoon via Windows 10 mail blijf ontvangen en kan verzenden ook na 17 augustus? Door omstandigheden ben ik een laat met checken. Graag hoor ik uw antwoord. met vriendelijke groet, Irene Braaksma
geen verzonden items Als ik een bericht verstuur met outlook, krijg ik de mail niet te zien in de verzonden items.En dat terwijl het wel aangevinkt staat.
Blokje bij elk mailbericht Sinds vandaag krijg ik bij elk inkomend mailbericht een open blokje met het woordje “aan” erin. Dit staat telkens aan het begin van de omschrijving van het bericht in de in box. Als ik het bericht open zie ik dat blokje niet. Heeft u enig idee wat dit kan zijn ? In afw.
nieuwe webmail Bij het afsluiten verschijnt heel kort een foutmelding dat ophalen van iets niet lukt. Het belemmert de werking verder blijkbaar niet. Maar zit er toch nog een bug in de webmail? Verder vind ik het storend, dat het laden van pagina's en mails zo traag verloopt. En het is ook niet prettig dat ik in een binnengekomen mail niet het e-mail-adres van de afzender kan zien maar alleen de naam getoond wordt. Bij andere programma's kan ik kort op de naam staan en zie dan het echte adres. Dit gebruik ik veel als ik aan de betrouwbaarheid van een mailbericht twijfel.
maximaal aantal verzonden emeial per dag Ik krijg na het verzenden van een groepsmail aan ca 17 mensen de melding "maximaal aantal berichten per dag verstuurd" Ik heb dat nooit eerder gehad. Ik kan met voorstellen dat jullie e.e.a begrenzen, maar 20 mails per dag moet toch kunnen lijkt mij. Ik hoor graag
Mail problemen Beste HCC, Lidnummer xxxxx deze meneer is van internet provider gewisseld. en sinds deze is omgewisseld kan meneer zijn mail niet binnenhalen? willen jullie contact opnemen met meneer op : 0653258564 Meneer gebruikt Airmail op de computer , en Apple mail op zijn smartphone waar hij de mail niet meer kan binnenhalen. wel via de webmail van hcc, daar ondervindt hij geen problemen. Het mail adres is van onze eigen helpdesk en niet van de klant zelf. 
Windows live mail fout-id: 0x800C013E Kan iemand mij helpen om weer te kunnen internetten.
apparaat beheer Onlangs nieuwe LT aangeschaft. Helemaal blij. Navigatie programma's geïnstalleerd i.v.m. hobby zeilen. Gelukt. Nu mijn gps nog aansluiten. Helaas pindakaas: er zijn geen com-poorten te vinden.
Contacten overzetten van Thunderbird naar HCCnet Dhr. x  belde op dat het hem niet is gelukt zijn contacten over te zetten. Deze waren namelijk sinds de nieuwe Webmail interface weg uit zijn hccnet account. (blijkt dat hij zijn contacten nog in Thunderbird heeft staan.) Begreep eruit dat hij eerder contact heeft opgenomen. en dat meneer een handleiding van de HCCnet heeft ontvangen. Wij zullen meneer uitleggen hoe hij zijn contacten kan exporteren, en vervolgens weer te importeren in Hccnet.
Wifi 5G activeren, naast 2.4G Op het ogenblik is de wifi op mijn laptop op 2,4 Ghz ingesteld. Vraag1: Hoe kan ik de wifi op 5Ghz instellen? Als ik naar de Wifi in stellingen ga zie ik geen mogelijkheid om 5 G in te stellen. De wireless-adapter is geschikt voor 5G, zie bijlage 1. De router kan zowel 2.4G als 5G aan, zie bijlage 2. Vraag2: Hoe kan ik de router op 5G instellen? Opmerking: Voor 2.4G heb ik de keuze gemaakt, zoals in de bijlage2 is aangegeven. Channel staat vast op 1 ingesteld.
Internet valt steeds weg Laptop (gebruiker A) en desktop (gebruiker B). Draadloos netwerk. A was tot voor kort Windows 7 en B Windows 10. Gebruik begane grond, Wifi ook. Desktop geen problemen. Laptop valt na een aantal uren steeds internet weg. Tool, zie bijlage, verschijnt en na gedraaid te hebben is alles voor een paar uren weer in orde. Erg vervelend, terwijl wij dit in gelijke situatie met desktop niet hebben en voor installatie Windows 10 met laptop ook niet. Weet u de oplossing?
nieuwe webmail - downloads Ik kreeg een mail met meerdere (5) download-bestanden. Ik wilde alleen 3 ervan downloaden. Bij de eerste ging dat goed. Bij de tweede en derde lukte dat niet. Alles klikken op de bestanden leidde niet tot enige reactie. Met de oude webmail-versie lukte het zonder problemen. Wat gaat hier fout?
Playstore beperking Geachte lezer, zoals u waarschijnlijk weet is er een beperking opgelegd door Trump aan het gebruik van de Google Play Store en overige Google services door Huawei. Mijn vraag is, kan ik Android app's (apk bijvoorbeeld) kopiëren van een andere Smartphone of zo die wel de betreffende app's kan installeren? Dat moet volgens mij veiliger zijn dan ze zomaar ergens vanuit internet Google-Playstore alternatief te downloaden. Ik hoor graag.
e-mailtest internet.nl Beste, Tot mijn verbazing kreeg ik een nogal slecht resultaat toen ik mijn e-mailadres van hccnet.nl testte op internet.nl. Zie https://internet.nl/mail/hccnet.nl/400736/. Ik begrijp niet hoe dat komt, ligt het aan hccnet of aan mijn kant? Ik zou hier graag meer over weten. Alvast dank voor uw antwoord,
documenten verplaatsen Hoe kan ik "mijn documenten" in z'n geheel verplaatsen naar een andere fysieke harde schijf met behoud van de paden naar de verschillende documenten. Ik neem aan dat selecteren en slepen wel de map verplaatst, maar niet de paden in het register registreert.
Scolp Ik heb de demoversie van Scolp postzegelverzameling gedownlaod. Volgens de site van hcc/postzegel moet ik mij melden voor een volledige versie.
webmail contacten overzetten Beste medewerker van hccnet, Onlangs heb ik begrepen dat de webmail veranderd gaat worden en dat ik daarom alle contacten over moet zetten, zodat ze niet verloren gaan. Maar nu maak ik zeer weinig gebruik van de webmail. Ik zie ook geen contacten staan. Dus klopt het dan dat ik nu niets hoef te doen? Vriendelijke groeten,
KPN afstandsbediening ook voor Ventilator Vraag gezet op audio want ik kon de vraag over hogere frequenties nergens kwijt. Het is warm dus er wordt een ventilator gekocht via Bol bij een zaak in Bergschenhoek. Situatie: Ventilator nog naast TV. Bij zenderkeuze TV worden de signalen ook opgevangen door de ventilator. Deze wordt dan ingesteld op een ander tijdinstelling. Dit is een van de meerdere aanpassingen op de ventilator. Vraag: Zijn daar bepalingen voor of is een bepaalde willekeur goedkope prijstechnisch standaard. Dus is er willekeur mogelijk aan de fabricage van afstandsbedieningen. Leverancier: Wij vermoeden dat de afstandsbediening op deze frequentie zit als sommige andere apparaten. Hier is helaas niks aan te doen. Excuses. Met vriendelijke groet, 
Verbinding met pop.hccnet.nl Aangezien ik het een beetje zat ben om midden in een bericht opstellen uit webmail gegooid te worden wil ik gebruik maken van Outlook. Ik heb ingesteld zoals jullie hebben aangegeven maar ik krijg steeds de foutmelding dat er iets is misgegaan. Bijgevoegd de melding en mijn instellingen. Het vreemde is trouwens dat ik in Firefox een ander wachtwoord heb dan in Chrome. Als ik het wachtwoord van Firefox gebruik dan kom ik in llop terecht waarbij hij steeds vraagt om de instellingen voor pop. Bij het ww voor Chrome vindt kom ik in het scherm "Er is iets misgegaan". Ik gebruik een / in mijn wachtwoord.
Berichten Op mijn pc met het mailprogramma Thunderbird ontvang ik normaal de berichten via hccnet. Op het mailadres in win 10 is de laatste inkomende mail van 1 augustus eveneens op mijn Iphone is het op die datum gestopt. De berichten laten zich wel verwijderen.
phishing mail Het lijkt een controle op inactieve mail-account van hccnet, maar ik vertrouw de afzender niet ik heb de bron, uploaden wordt geweigerd met de melding Bestanden eindigent op . zijn niet toegestaan (hengelaar_mail.)
Desktop verbind niet met internet Bij dhr Braam verbind een computer met het netwerk via een kable, naar de Xperiabox. Deze krijgt echter geen internet. Andere apparaten krijgen wel internet. Telefonisch geholpen door een aantal stappen te volgen, echter lukt het niet om internet te krijgen. Desktop krijgt naar mijn inziens een verkeerde ip-range adres.
papieren clubblad Ik ben nog in het bezit van meerdere jaartallen van PC-Active en Computer Totaal. Is er interesse voor?
mijn flightsiimulator x files in de gebruikers\documenten is onbruikba de flightsimulator x files in gebruikers\documenten is niet goed meer dus kan ik geen flights meer opslaan.De foutmelding is fsx 62615-crash-2020-3-31t10-9-12c.ik gebruik fsx via steam.Hopenlijk kunt u mij helpen.ik moet nu bij iedere nieuwe kist weer alle gegevens invullen.bij voorbat hartelijk dank van een 84 jarige piloot Joop A
Standaard app voor e-mail Op het systeem werkte ik met de oude Windows Live Mail 2012. Ik kreeg problemen met het archief en besloot om over te gaan op Outlook. Nu lukt het mij niet om de standaard app werkend op Outlook mail te krijgen. Bij de Windows instellingen zie je dat de standaard app netjes veranderd in Outlook. Maar als je dan in de Verkenner of in Word kies om te verzenden via e-mail, dan start Windows Live Mail editor op met als bijlage het bestand.
Hccnet webmail valt uit na 10 minuten Geachte heer/mevrouw, Hccnet webmail valt na 10 minuten uit. Gelukkig is er wel opslag in de map Concepten. * Kan de wachtperiode langer worden ingesteld? En een waarschuwing worden gegeven? Dank u wel, met vriendelijke groet, 
webmail: aangeven emailadres afzender tegen phishing? Geachte mevrouw/heer, webmail: aangeven emailadres afzender tegen phishing?  In de vorige versie van webmail kon je zien van welk adres een email kwam zonder hem aan te klikken: door er met de muiscursor overheen te gaan, dan verscheen het emailadres van de afzender. Als dat dubieus was, kon je de email meteen weggooien, en kreeg je geen phishing of iets dergelijks door aanklikken. In de nieuwe, huidige versie van hccnet webmail kun je dat niet meer zien, als ik het goed heb. * Klopt dat? Ik krijg regelmatig emails van onbekenden, soms van gehackte Amerikaanse universiteiten, maar ook van de gemeente Utrecht bijvoorbeeld. * Dus het zou handig zijn als je de afzender van een mail weer kunt zien zonder hem aan te klikken - kan veel ellende voorkomen. Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet, 
Kan geen mail meer ontvangen De Heer cornelis de Jong, lukt het al een tijdje niet om in te loggen in zijn webmail. Gaf elke keer aan dat het wachtwoord verkeerd is. We hebben het wachtwoord gewijzigd, middels de HCC code. want meneer kon op de andere manier geen mail meer ontvangen. Wachtwoord eenmaal aangepast, lukt het nog niet om in te loggen. zouden jullie contact willen opnemen met meneer.
Fout (550) versturen mail naar specifiek domein Sinds enkele dagen krijg ik geen mail meer verstuurd naar @zonnet.nl Ik weet dat intussen zonnet is overgenomen door tele2. Al een an ander nagezocht, maar nog niets gevonden. Als ik de mail verstuur met de smtp van mijn provider (Trined) gaat het versturen wel, maar met smtp.hccnet.nl krijg ik meteen deze melding. Vandaar dat ik het idee heb dat het om specifiek het smtp account van hccnet. Wat zou hier het probleem, cq. oplossing voor kunnen zijn. Ik verstuur en ontvang mijn mail met Mozilla Thunderbird. Alvast bedankt voor de reactie.
BEHEER ACCOUNTINSTELLINGEN Om mijn hccnet account te beheren moet er een gebruikersnaam en wachtwoord worden ingevoerd. Deze staan al in de "balk" ingevoerd maar er staat bij het wachtwoord zoveel balletjes dat niet van mij afkomstig is. Ik ging er vanuit dat dit ook het wachtwoord was van de webmail maar dat is niet zo. Ik kan dus nu mijn account niet beheren. Kunt u er achter komen welk wachtwoord is ingevoerd? 
Automatisch doorzenden van HCCmail naar g-mail. Hallo, Sinds 17 augustus, toen er iets veranderd werd in de e-mail server, wordt mijn HCCmail niet meer automatisch doorgezonden naar mijn g-mail. Kunt u mij helpen om dit weer te herstellen? Bijvoorbaat vriendelijk dank voor uw medewerking, 
wachtwoord herstellen voor secundair e-mail adres Beste hccnetmedewerker, Ik ben voor mijn opa op een nieuwe laptop outlook aan het klaarmaken. Hij heeft twee e-mailadressen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., beide wachtwoorden waren vergeten. Ik heb het wachtwoord van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen herstellen toen ik het hccnet account herstelde door gebruik te maken van het lidnummer etc. Ik verwachtte toen in de hccnet accountgegevens de secundaire e-mailadressen te kunnen vinden en die wachtwoorden te kunnen herstellen. Echter ingelogd en wel kan ik zo'n menu nergens op jullie site vinden. Vanwege de xs4all fusie heb ik ook gekeken op de xs4all pagina, daar is wel een menu met tot 6 e-mailadressen echter er staat er daar maar één met de @xs4all.nl suffix. Dit e-mail adres is niet in gebruik en dus niet relevant. Waar kan ik op jullie site de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wachtwoorden resetten? Of kunnen jullie dat resetproces starten en een reset e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen? Ik heb de webmailclient al geprobeerd zonder relaas. Met vriendelijke groet, 
problemen met opstart computer Beste, Bij starten van mijn computer, kreeg ik deze mededeling: "De toepassing kan niet worden gestart omdat de configuratie naast elkaar onjuist is. Raadpleeg het gebeurtenislogboek Toepassing of gebruik het opdrachtregelprogramma sxstrace.exe voor meer informatie." Ik gebruik Chrome en vheb windows 10 en vermoedelijk is dit porbleem ontstaan door een update . Graag uw hulp
Windows Geheugencontrole Als ik de applicatie Windows Geheugencontrole uitvoer zie ik geen resultaten. In de bijlage is het aanroepen van de applicatie te zien en hoe het proces verloopt.
e-mail mijn vrouw heest een 3 maanden geleden een g mail adres aangevraagd en gekeregen. Nu belt een mevr. uit rotterdam de bobliotjeek in Ede waarom ze een meldong kriojgt vamn een beteld boek.( dat was een mekding voor mijn vrouw in Ede) Nu blijikt zij in Roterdan precies hetzelfde e-,mail adres te hebben ( al 15 jaar) Hoe kan dit en hoe lossen wij dit op????
kan geen contact krijgen Ik weet niet zeker of ik bij het onderwerp "apple" of "internet" moet zijn. Het probleem is dat ik meerdere "normale" sites (bv: hollandsnieuwe.nl)niet kan bereiken en het maakt niet uit welke browser ik gebruik (zowel Safari of Firefox enz). Nagevraagd: kennissen met zelfde computer hebben dit probleem niet. Waarschijnlijk heb ik iets verkeerd staan maar ik kan het niet vinden. Ik hoop dat jullie kunnen helpen. Bijgaand 2 voorbeelden van wat er gebeurt.
Mogelijkheden Mediaspeler Eminent7680 Ik overweeg genoemd model aan te schaffen, maar krijg nergens info of deze speler buiten Kodi, de mogelijkheid heeft om via een browserfunctie naar een site (legaal) te kunnen gaan om een speelfilm te kunnen streamen. Of b.v. inloggen bij een theater om een programma te streamen. De verdere app's zoals Netflix, Disney enz. zullen wel normaal te downloaden zijn. Wanneer iemand hier ervaring mee heeft, hoor ik graag een reactie. Bij voorbaat dank.
Printer werkt niet Printer werkt niet, is aangesloten op computer en daar was verder niks op aan te merken. Dirk heeft meegekeken met de meneer via webcam. Wij kunnen verder niks betekenen voor de meneer, daarom wordt hij toegewezen aan de Ledenadministratie. Graag meneer bellen via xxx
Wordpress Beste mensen, Kennen jullie iemand die bereid is om mij een beetje op weg te helpen met het maken van een WORDPRESS website. Ik hoop op een reactie Groeten 
DJGPP/Allegro Software ontwikkeling De heer Haas heeft een Windows 10 computer. De heer wil met Windows 10 de Programma's DJGPP/Allegro gebruiken maar dit is helaas niet mogelijk. Hoe kan dit programma wel in Windows 10 gebruikt kunnen worden?
HCC Senioren web Kortnieuws 21 Internet Gebr. Het hierboven en de soortgelijke lezingen worden door mij ,leeftjd 94 jaar, zeer op prijs geteld . Ik leer er veel van. 
Mail wordt niet afgeleverd Kan geen mail versturen vanaf mijn hccnet adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wel vanaf mijn gmail adres. Gebruik Thunderbird en webmail. Dit is wat er terugkomt: Reporting-MTA: dns; mx.schonemail.nl Received-From-MTA: DNS; smtp.hccnet.nl Arrival-Date: Tue, 25 Aug 2020 14:29:35 +0200 Volgens de helpdesk van de ontvanger: "Van wat ik kan zien in de foutmelding is dat er nog gemaild wordt naar een oude mailserver. De afzender dient in Outlook de cached mailadres te verwijderen." Ik heb geen outlook, maar Thunderbird, adres verwijderd en toegevoegd geen oplossing.. Volgens de helpdesk van de ontvanger gebruikt hccnet de verkeerde dns-gegevens
Hoe maak ik diskruimte vrij in de "Nieuwe Webmail" ? Soest, 25-08-2020 Hoe maak ik in de “Nieuwe Webmail” diskruimte vrij? Ik gebruik inmiddels 85 % van de beschikbare 1000MB. In de oude webmail, volgde ik periodiek de procedure als omschreven in: “Veel gestelde vragen over HCC!net”. Ga ik nu naar mappen beheren, dan staat er onder Deleted items als prullebak “nul” . M.i. moeten er deleted items zijn in de prullebak, die ik permanent moet weggooien., Maar, waar vind ik die “PRULLEBAK” ?? Is de procedure bij de overgang van “OUD” naar “Nieuw” veranderd?? Kunt u mij helpen?? Bij voorbaat dank.
Printer print niet ik heb met de heer J. gesproken, HCC Lid. Deze meneer heeft een HP Envy 7800 Printer Printer is niet stuk, ( omdat op de pc van mevrouw wel geprint kan worden , Word/Excel/Online ) We hebben alle drivers opnieuw geinstalleerd. en in de instellingen gekeken van Windows 10 zelf Helaas krijgen de printer niet aan de praat, printer geeft aan gereed. er staan geen documenten in de wachtrij. Zouden jullie deze meneer kunnen terug bellen op :
Email werkt niet Kan de email niet naar de postbus schrijven zorg er voor dat u de schrijfrechten hebt op het bestandsysteem en genoeg schijfruimte hebt om de postbus te kopieren. Thunderbird 68.11.0 Kan ook Anydesk niet downloaden
Progamma start niet Ik heb dit programma overgenomen en de installatie verliep vlot en het staat op het bureaublad met het administratorteken, wat ik ook probeer het programma start niet. gaarne advies
E-mail mappen Als ik bij mijn e-mail in de inbox een map aanmaak dat staat daarbij alleen op deze computer en kan ik die map niet zien als ik bijvoorbeeld op mijn telefoon kijk naar dit mail adres. Hoe kan ik ervoor zorgen dat die mappen ook zichtbaar zijn via andere media telefoon of ipad als ik daar in mijn mail kijk? En kan ik deze mappen wel overzetten van deze PC op een andere PC?
installeren driver voor Brother printer Beste mensen, Ik ben in het bezit van een Brother printer/scanner en ik werk met mijn computer met windows 10 en Linux. In windows 10 kan ik wel afdrukken maar in Linux niet. Ik heb bij Brother een driver voor Linux gedownload. Type brscan4-0.4.9-1.x86 64.rpm Hoe installeer ik deze driver(is dit wel de goede?) in het Linux-systeem.
webmail: grootte afzonderlijke e-mails De ruimte voor mijn e-mails (max 1000MB) begint aardig vol te raken. Ongetwijfeld zitten daar enkele (zeer) grote e-mails bij. Echter met de huidige standaard webmail is daar niet naar te zoeken (of de e-mails daarop te sorteren) Klopt dat? Waarom niet? Is er een alternatief voor het huidige zeer simpele en zeer beperkte webmail programma van HCCnet? Van een club als HCCNET verwacht ik toch minimaal meer mogelijkheden op het gebied van webmail. Kan ik bijvoorbeeld een programma als SquirrelMail gebruiken?
gewijzigd Startscherm Sinds kort (sinds laatste W10-update??) heb ik een gewijzigd startscherm. Eerst kreeg ik na indrukken van Windows-toets een scherm met aan de linkerzijde enkele vaste gegevens en rechts daarvan (op volgorde alfabet) alle geïnstalleerde apps en rechts daarvan enkele W10-tegels. Nu krijg ik wel hetzelfde linkerdeel met vaste gegevens maar niet meer gelijktijdig de alfabetisch getoonde apps. Daarvoor moet ik eerst de 3e icon van boven (alle apps) indrukken. Op het volgende scherm zie ik dan ook alle apps, maar door het indrukken van een willekeurige letter worden dan niet, zoals eerst, alle apps beginnend met die letter getoond. Mijn vraag: hoe krijg ik dat vorige scherm weer terug?
HDD in externe behuizing traag Ik heb uit mijn oude computer de hard disk gehaald en daar een externe behuizing voor gekocht. Nu blijkt het backuppen naar deze externe HDD super traag te gaan. Hebben jullie hier een oplossing voor? De HDD is de WD3200JS en de externe behuizing is de USB3.1 hard disk exclosure 3.5'' SATA van Ewent.
hotmail account in Thunderbird Wat moet ik opgeven bij het definiëren van mijn Hotmail account in Thunderbird ?
Adressen lijst Geachte heer /mw Ooit is het mij gelukt een lijst te produceren van mijn contacten zonder allerlei niet relevante feiten.
overzetten van harde schijf naar ssd wat is de beste manier om dit goed te laten verlopen
zoom presentatie op tv scherm kan ik aan een Zoom presentatie via een tv-scherm deelnemen. Ik sta ingeschreven op een zg HOVO college (VU Amsterdam) waar ik via een e-mail link op mijn samsung mobiel kan inloggen in Zoom-for-Education. Met de aangesloten chromecast kan ik normaal het scherm van mijn mobiel overzetten op mijn (smart) tv-scherm. Kan dit ook voor een Zoom presentatie en (vooral) kan ik realtime deelnemen aan video en audio communicatie? Kan dit met de camera en microfoon op mijn mobiel, heb ik daar extra software op mijn mobiel voor nodig?
uitleg LS, Ik heb mijn abonnement opgezegd dat heeft uw organisatie ook verwerkt in de post echter het kan pas beeindigd worden eind 2020!! Wel heb ik grote interesse in de sylabussen van senior-web daar het zeer duidelijk uitgelegd wordt. Misschien is er een mogelijkheid om voor die papieren in aanmerking te komen.?
Kan mijn vluchten niet meer opslaan Ik vlieg met flightsim steam edition maar ik kan mijn aangemaakte vluchten niet meer opslaan. Nu blijkt de file waar ze in gezet worden kapot te zijn. Deze file bevind zich in:gebruikers\Documenten\Flight simulator x files. GHoe kan ik deze file weer herstellen want ik heb vele vluchten opgebouwd en kwam al jaren in Almere maar ben nu 84 jaar en durf er niet meer naar toe om het de jongens te vragen Bij voorbaat hartelijk dank en hoop dat jullie me kunnen helpen.
Het grote iPhone en iPad boek 2020 Een paar weken geleden had u een aanbieding van het boek: 'Het grote iPhone en iPad boek 2020' van € 12,95 voor € 8,95. Ik heb een poging gedaan om dit te bestellen bij HCC, maar dit is me niet gelukt, omdat ik niet zo handig ben met ICT-zaken. Vandaar dat ik dit boek wilde bestellen, om wat beter van de apparatuur gebruik te kunnen maken. Is deze aanbieding nog geldig? Zo ja wilt u mij dit berichten en het boek zo mogelijk toezenden? Ik hoor graag van u.
G-mail Sinds de update van windows, krijg ik bij het opstarten van Gmail de melding van een leeg bericht(om te verzenden) in mijn scherm en dat moet ik eerst weg klikken om verder in de email te kunnen kijken.
Onderwerp Bericht
Fotobestanden bij elkaar zoeken/plaatsen. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een programma of tool die al mijn fotobestanden op de computer, incl. de daaraan verbonden externe schijven, bij elkaar kan zoeken en in één overzichtelijke lijst kan opsommen òf die - nog liever - alle foto's in één bestand bij elkaar kan zetten. Ongeveer net zoals Picasa dat vroeger deed. Omdat ik geen vriend ben van Google (omdat ik Google te nieuwsgierig vind) wil ik geen Google-account aanmaken en ook niet werken met een Google programma. Weet u of er een programma of tool is die dit kan?
presentatie Ger Stok. Het is mij niet gelukt (vorige week)de presentatie te volgen op de pc. Zou u mij stapsgewijs kunnen uitleggen hoe ik dat moet aanpakken morgen avond?
Pagina naam geven. Ik heb 9 verschillende pagina's met bijelkaar horende apps. Nu vraag ik mij af of ik de pagina's een naam kan geven, bijvoorbeeld "HCC"
homepage op hccnet Sinds kort weer aan de slag met mijn homepage. Vanwege foutmeldingen bij oude ws-ftp nieuwste geïnstalleerd. Ik heb de file index.htm veranderd en naar de homepage gestuurd. Bij starten van home.hccnet.nl/xxxx komt de oude index file te voorschijn. Bij starten met home.hccnet.nl/xxxx/index.htm start de het net met de nieuwe index file. Is er iets aan het systeem veranderd wat ik gemist heb want ik heb zelfs de oude index file verwijderd. Of is de oude startfile opgeslagen op mijn pc en wordt die uit een duister hoekje naar voren geschoven geschoven? Omdat bij starten op mijn iphone wel correct met de nieuwe index gestart wordt. In kort: PC home.hccnet.nl/xxxx -> oude index start. PC home.hccnet.nl/xxxx/index.htm -> nieuwe index start. Iphone home.hccnet.nl/xxxxx -> nieuwe index start. Mijn vraag is: Hoe kan dat?
Werkbalk (bovenaan) en scrollbalk zijn niet zichtbaar Sinds enkele dagen krijg ik de werkbalk (bovenaan) en de scrollbalk niet meer te zien. Wie weet hoe ik dit moet oplossen?
gratis antivirus scanner bitdefender Is de gratis versie van bitdefender veilig Zo ja hoe installeer ik deze op mijn tablet Ik heb deze 3 maanden geleden nieuw gekocht
Inloggen Win10 Presentatie 2juli20 Wel opgegeven maar inlog in hcc lukt wel, maar niet in de presentatie helaas. Is hier hulp voor misschien.
inhoud van mail opslagmappen is weg na iets onduidelijks (windows update?) was de inhoud van de mailmappen weg. de inhoud van de inmap heb ik grotendeels teruggevonden bij herstelde items. De inhoud van de opslagmappen kan ik niet vinden. Kunt u helpen?
tijdsduur tussen verzenden en op de andere computer ontvangen. Op 18 juni 21.11 uur heb ik van de Huawei-tablet een bericht verzonden naar de huiscomputer waar het bericht vandaag om 14.45 u. binnen kwam. Sowieso gaat het verzenden vanaf de Huawei moeilijk. Heeft u enig idee waar dat aan kan liggen? En wat zou ik eraan kunnen doen?
mail geen inhoud Goede dag. Ik heb sinds afg. woensdag krijg ik niet alle mails binnen. Die ik binnen krijg zijn er bij dat ik van sommige mails geen inhoud krijg. staan in postvak ik klik deze aan om te lezen staat wel de hoofd van de mail maar niet de inhoud. Ik heb contact gehad met KPN vonden het raar maar komen er niet uit nu zouden ze intern gaan bekijken Zou er iemand zijn die mij kan vertellen of er wat op mijn laptop verkeerd zou staan.
Uitgaande e-mail blokkeert Uitgaande email blokkeert steeds de afgelopen dagen. Gebruik microsoft Outlook. Het werkt afwisselend wel en niet. Verder niks aan de computer veranderd. Foutmelding: cannot connect to outgoing smtp server. portal smtp.hccnet.nl port 465 SSL/TLS gaarne uw advies.
FTP naar home.hccnet.nl Beste HCC, Ik upload al meer dan 10 jaar elk uur een gewijzigde web-page en tekst-file naar home.hccnet.nl/xxxxx.sap. Sinds ongeveer half maart van dit jaar werkt het niet meer. Ik heb al van alles geprobeerd, maar het werkt niet meer. Ik heb een scrip draaien dat een bewerking doet op de web-page en genereerd de volgende commandline opdracht voor de upload: ftp -n -d -i -s:C:\updplp\cssync.txt In de cssyncfile.txt staat: open home.hccnet.nl user kees.sap wachtwoord cd OMR put C:\updplp\urenpag4.html urenpag4.html close quit (Dit zelfde gebeurd voor de tekst-file). Zoals in de meegestuurde foto kunt zien, wordt er ingelogd en wordt de directory gewijzigd, maar de upload vindt niet plaats. Zelfs file wordt opnieuw aangemaakt, maar blijft leeg (0 bytes). Het commandline-venster sluit van zelf na 60 sec. Waarom lukt dit niet meer? Tot half maart van dit jaar heeft dit meer dan 10 jaar goed gewerkt. Wat is er bij HCC verandert dat dit niet meer lukt? Wat kan ik er aan doen?
HTTP Error in Firefox bij één website Bij inloggen op https website met Firefox (up to date 78.0.1) krijg ik sinds enige tijd (vermoedelijk na installatie Safe on Line van Ziggo)de melding: 'HTTP Error. The requested resource is not found'. Website is al jaren in gebruik door mij en betreft betrouwbare leverancier van software voor ledenadministratie (met certificaat Sectigo ltd en geldig tot december 2021). Cookies en geschiedenis verwijderen heeft geen effect; soms krijg ik dan 1x toegang en daarna opnieuw weer niet. Geen toegangsproblemen met andere https sites en ook in Chrome wordt dezelfde site zonder problemen geopend. Heb in Safe on Line de bewuste website als uitzondering opgevoerd, maar ook dat verhielp het probleem niet. In welke richting moet ik de oorzaak zoeken? Zelfde probleem op desktop en laptop.
software update naar 5GHz Pas een nieuw modem: Experia Box V10 gekregen. Nu werkt de app / deurbel en alle andere apperatuur niet meer. Het modem werkt standaard op 5GHz, te verwachten is dat dit op alle vernieuwde en te vervangen modems standaard zal zijn.(ipv.2,4 GHz) WOOX reageert (nog) niet. Wellicht heeft u een oplossing? Of mogelijkheden WOOX / KingKees snel met een oplossing te laten komen
Nieuwsbrief Waarom krijg ik mijn HCC nieuwsbrief half in het Duits en als ik een artikel verder wil lezen gaat dit moeilijk. Ik krijg de HCC nieuwsbrief van de volgende afzender: Aktuelle News und Termine HCC <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> </Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
website met HCC-site als host Ik heb lang geleden gebruik gemaakt van de hosting-faciliteit van de HCC site die toen bestond ( 2010 ) om een eigen kleine website neer te zetten. Die staat er nog steeds en werkt ook: (https://home.hccnet.nl/xxxx/ ) Ik kan niet meer vinden hoe ik daar bij kan om te editen .... Ik heb FileZilla geprobeerd, maar 't lukt me niet. Hoe gaat dat ook al weer?
Microsoft edge Beste vraagbaak, In de Compulinks 2020 nr.2 blz.7 Onder Privacy-gerelateerde instellingen wordt verwezen naar sub Privacy en services, waar kan ik dit vinden.
vrije modemkeuze Ik heb een Experiabox 10A van KPN. Deze staat op de eerste etage bij al de andere pc's in ons huis, die op een bekabeld netwerk zitten. Vanaf het SRA-punt bij de voordeur loopt een kabel naar de E-box. Ik ben zeer ontevreden over de E-box. Regelmatig ligt het internet eruit en ook de kwaliteit van de WiFi houdt niet over. KPN beweert dat ik de E-box in meterkast moet hangen, wat de WiFi nog minder ten goede komt. En dat de problemen veroorzaakt worden doordat de E-box niet vlakbij het SRA-punt staat. Ik geloof dat niet. Ik overweeg nu een eigen modem/router aan te schaffen, maar ondanks de 'vrije keuze' maakt de KPN het je uiterst lastig om iets zelf te regelen. Zou HCC advies kunnen geven, zowel over een goede vervanger vande E-box als over het zelf installeren van zo'n modem/router? Bedankt alvast.
webmail HCCnet Beste Mensen, Ik gebruik mijn HCCnet mail als hoofd account. De uitbreiding naar 1 Gb was prima. Aangezien mijn mail account volliep ben ik emails gaan opschonen.Er staan nu nog ongeveer 250 emails in mijn account, het systeem zegt echter dat is nog voor 80% vol zit! Er moet iets niet in order zijn. Ik kan ook niet in mjn prullebak, deze is niet benaderbaar. Alle emails worden standaard verwijderd zonder de mogelijkheid om ze eventueel weer terug te halen. Ik kan nergens in de instellingen iets vinden om te configureren.
Office start niet op Als ik een Office toepassing opstart, komt de melding "Office wordt bijgewerkt, een ogenblik geduld". Als de melding verdwijnt, dubbelklik ik bijvoorbeeld Word en dat geeft de melding "Kan toepassing niet correct starten (C0xc0000142)" - Ik zie in Taakbeheer een proces "Microsoft Office Click to run (SxS). Zoeken op internet levert mij geen eenduidig antwoord. Kan ik dit proces straffeloos verwijderen uit taakbeheer Daarna gecontroleerd of mijn Office 365 nog geldig is en dat is volgens mij wel het geval. Wat kan er nog meer aan de hand zijn?" Hoe los ik het probleem op zodat ik weer verder kan werken met Office. Geluk bij een ongeluk: ik mail met Thunderbird.
Ongewenste melding in de balk bovenaan in het scherm Hallo lezer(es) Ik heb een melding in de balk bovenin mijn scherm over SDL smart devicelink van Sygic. Als ik de melding weghaal, dan verschijnt deze na een aantal minuten weer. Ik kan ook geen opvolging geven aan de oproep verbinding te maken, want heb heen sdl/smart device Heb jij een idee hoe ik de weg kan halen? En hoe kan ik voorkomen kan dat weer een nieuwe melding krijg?
ziggo/vpn Hallo mensen, Ik was een abo op NordVPN of Cyberghost aan het overwegen, maar nu lees ik in het PLUS maandblad, dat Ziggo zich moeilijk opstelt tegenover VPNgebruikers, omdat die illegaal kunnen streamen. Nu is mijn vraag, of Ziggo alleen moeilijk doet, als je gaat zitten streamen of ook als je een VPN verbinding gebruikt om je computer te beschermen, zonder dat van streamen sprake is.
mappen iCloud Photos in verkenner Er verschijnen steeds meer (lege) mappen van iCloud photo's in de linkerbalk van verkenner. Het lukt mij niet om de te verwijderen van het scherm. Het is erg onhandig, ik wil ze graag verwijderen
Alle software van oude naar nieuwe computer Vragen: Kan de hele zaak zonder meer een-op-een worden overgezet? Zo ja, dan kan het dan zijn dat de werking van de PC stagneert en/of de updates W10 van microsoft stoppen omdat de firma de PC niet herkent. Kan ik dan door het kopen van een licentie W10 en het invullen van bv een licentie nummer het zaakje alsnog wel in orde krijgen? Of moet ik dan van voren af aan W10 kopen, installeren en daarna alle programma's (weer) installeren? Hierbij gezegd dat ik met een volstrekt LEGE nieuwe PC wil beginnen.
upgrade naar W10 Updaten van W7 naar W10 loopt steeds stuk op foutmelding: 8007001F-2006 in fase SAFE_OS met fout tijdens de REPLICA_OC bewerking. ik heb al van alles geprobeerd: HDD eerst gekloond naar een SDD en daarmee verder gewerkt anti virus verwijderd 8007001F repair setup (aangeschaft en gedraaid) go.microsoft.com/fwlink/?linkID=528892 opstarten met schone PC ; e.d. de foutmelding blijft wat kan ik nog doen? om deze fout op te heffen?
Software Ik heb een stommiteit begaan door de software (IDE) van Arduino versie 1-8-12 te verwijderen met behulp van W10 en dus niet met de officiële uninstall. Daarna heb ik versie IDE 1-8-13 geïnstalleerd en krijg bij openen steevast het bericht dat ik versie 12 moet deleten. Ik krijg t dus niet voor elkaar, bedenkend dat er nog overblijfselen in de registers staan. Hoe moet dit?
printen Waarom begint de printer met een leeg blad door te sturen om vervolgens op het tweede blad pas te gaan printen. Ik kan in WORD de instelling daarvoor niet vinden.
de beste camera Zie veel testen voor Smart-Phone's maar wanneer je door klikt, kom je altijd bij een Telefoonwinkel uit. Ik de telefoon zeggen ze "Wil je een goede foto maken dan moet je een stysteem Camera kopen", dat snap ik ook maar er zijn smartphone die echt goede foto's maken. WAT IS SUPERGOED?
E-mail van HCC werkt niet Meneer kan zijn e-mail niet meer zien. Ook niet via de webmail. Hij weet z'n wachtwoord niet meer. Het advies is het wachtwoord te resetten via 'Wachtwoord vergeten' en dan het wachtwoord resetten met behulp van lidnummer en HCC-code optie.
E-mail van HCC werkt niet Meneer had het probleem dat z'n e-mail niet meer werkte, zelfs kon hij niet inloggen op de HCC webmail. Ik heb hem verwezen naar het wachtwoord vergeten knopje op de website van de HCC en vervolgens gezegd dat hij met z'n hcc lidnummer en code z'n wachtwoord kan resetten.
Installeren Linux Mint (+handleiding) Meneer heeft ons al een aantal keer gebeld over het feit dat hij een verouderd Linux systeem heeft met Linux Mint. Nu wil de meneer de installatie wel doen, maar hij weet alleen nog niet hoe. Ik ga de handleiding schrijven en die vervolgens naar hem toesturen via e-mail. Meneer heeft ook problemen met z'n e-mail, dus hij kan het pas lezen als dat is opgelost.
Opening bijeenkomsten in Woerden Enig idee wanneer de bijeenkomsten in Woerden weer open gaan?
Gebruikersnaam aanpassen Dag lezer(es), Tijdens mijn inschrijving bij de Hcc heb ik per ongeluk een verkeerde gebruikersnaam opgegeven. Er staat nu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het moet echter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zijn. Van de ledenadministratie begrijp ik dat de browser moet worden aangepast. iets wat ik zelf niet kan doen. Hopelijk kunt u me verder helpen.
Geen plaatjes in de email? Er komen geen plaatjes van de nieuwsbrief op mijn iPhone 5? Wat is daar de oorzaak van. Met nieuwsbrieven van andere zaken komen ze gewoon te voorschijnt. Wat doet de HCC, of in welk formaat zijn ze. Op m'n laptop komt het logo van VLC ook niet te voorschijn. Ik gebruik geen cookies, jullie weten al alles van me.
email HCC Helaas werkt mijn HCCnet email niet meer. Graag hulp bij herstel
Presentatie Hans Niessen Ik zou graag de presentatie willen zien van Hans Niessen. Op een of andere manier wil dat niet lukken. Kunt u mij daar wegwijs in maken? Graag zie ik uw reactie tegemoet.
onvoldoende schijfruimte kan de nieuwere versie W10 niet downloaden, geen vrije schijfruimte , heb 8GB nodig , paar Mb beschikbaar. wel aanwezig externe schijf met 1,1 TB . Graag wil ik dan de nieuwste W10 pro downloaden op de ex schijf.Windows zegt schijfruimte zoveel mogelijk vrijmaken. optie 2: externe opslag , op die link kun je niet klikken. Noodzakelijk om bestaande versie 1803 eerst overzetten op ext. schijf? Maar hoe?. Ik heb dus extern genoeg opslagruimte maar kan die niet gebruiken voor de windows update. Historie van updates laat bovendien een gigantische lijst zien van niet geinstalleerde updates, ik denk die blokkeren alles. Verwijderen van updates lukt niet. Steeds mededeling, bestaande ....... graag uw advies.
Opslag Foto's in iCLOUD of extern Ik krijg een bericht van Apple dat mijn geheugen in de iCLOUD vol zit. Capaciteit nu 200GB. De foto's die ik daar opsla zijn reeds 165 GB. Dit alles gaar via een automatische back-up van Apple/MAC. Daarnaast maakt het systeem ook een back-up met de Time Machine richting externe schijf. Vraag 1: hoe kan ik zien welke foto's er worden opgeslagen in de Time Machine ? De Time Machine schrijft deze bestanden nu naar een externe harde schijf van Freecom 1TB. Vraag 2: kan ik de opslag van mijn foto's buiten de automatische back-up richting de iCloud houden en deze opslaan in de Time Machine of op een externe harde schijf, waardoor ik dus ruimte spaar in de iCloud. Zij willen mij een abonnement voor meer ruimte á Euro 10,- per maand verkopen, maar dat vind ik te duur.
Netwerkdrive (Z) wordt niet herkent bij opstart wel bij herstart Wanneer ik mijn laptop start wordt mijn externe NAS( Lacie Networkspace2) die op de Z drive staat niet herkent. Ik krijg dan een foutmelding dat de Z drive al in gebruik is. Wanneer ik de laptop opnieuw herstart wordt de NAS wel onmiddellijk herkent. Hoe kan ik er voor zorgen dat de NAS wel herkent wordt van de eerste maal. Telkens herstarten is niet echt oplossing. Alvast bedankt voor de tips.
Time Machine probleem Goedemorgen, Voor de tweede maal in enkele maanden dreig ik mij reservekopie kwijt te raken door een bug (?) in het Time Machine programma. Zijn er meer mensen die hiervan last hebben of moet ik het in mijn eigen apparatuur zoeken? Zo heeft het maken van een backup weinig zin. Is er een goed alternatief voor TM? Alvast dank voor uw antwoord.
Instelling HCC Net Ik probeer met onderstaande oplossing mijn HCC mail in Outlook te ontvangen maar werkt niet. Is er misschien een ander oplossing? ---------------------------------------------------------- Vraag: Wat zijn de instellingen van Hccnet voor imap(poorten, servers etc.)? Welke opties moet ik aanvinken en welke niet? Kan ik de indeling van de app Mail in Windows 10 aanpassen? Ik wil met name het 'leesgedeelte' breder maken en het overzicht links daarvan versmallen. Antwoord: Account type : POP3 Incoming maail server : pop.hccnet.nl poort : 995 SSL Outgoing mail server : smtp.hccnet.nl poort : 587 TLS Met vriendelijke groeten Vraagbaak beantwoorder
webmail Hallo, Ik merk dat de mail in webmail maximaal tot een maand terug kan kijken. Hoe krijg ik het voor elkaar om mijn gehele inbox te kunnen bekijken zonder die maand beperking in mijn webmail?
geen wifi hallo ik heb een laptop waar ik altijd op werkte. maar die heeft een tijd uit gestaan in ver band met een kapot snoer, heb nu een nieuw snoer. dus deed ik hem weer aan. maar nu ,maakt hij geen verbinding met internet [wifi] in de instellingen staat hij ingeschakeld. maar ik heb zitten ergens is ie ook uitgeschakeld [ ben vergeten hoe dat heet], dat krijg ik niet ingeschakeld. kan nu niet bellen omdat het schoolvakantie is. hoop dat u mij kan helpen.
geheugen loopt steeds vol Beste HCC, Het geheugen van mijn pc loopt steeds vol. Ik heb een schijf van 232GB en momenteel nog 50,7 GB beschikbaar. Maar dat loopt steeds na een paar weken vol tot, zeg, circa 5GB. Tot dusverre heb ik dan steeds het "geluk" dat de vrije ruimte plots (na opstarten) weer oploopt naar zo'n 60 GB. Dit gaat al een poosje goed, maar ik vind dit toch wel vreemd. Bovendien valt het mij op dat vele bestanden (foto's, documenten) er veelvoud op de schif staan, terwijl ik dat zelf nooit bewust gedaan heb. Mogelijk dat ook andere bestanden gedupliceerd zijn... Heeft u enig idee hoe ik de oorzaak kan achterhalen?
Google agenda Goedemorgen, Ik gebruik google agenda. Als ik een herinnering instel krijg ik maar 1 keer een meldingsgeluid. Hoe kan ik instellen dat het geluid wordt herhaald tot ik de melding gelezen heb
Kan niet printen draadloos Maakt draadloos verbinding met de printer. Hij stuurt de opdracht maar die opdracht komt niet aan bij de printer.
bluetooth dongel ik heb draadloos logitech, werkt goed.Bluetooth dongel krijg ik niet aan. Wil spotify op externe speaker afspelen. Kunt u mij raad geven om het werkend te krijgen
SSD wordt niet herkend Mijn - enkele maanden oude - Seagate SSD Expansion + wordt niet meer herkend. Zie bijgesloten omschrijving en screendumps. Verschillende USB poorten geprobeerd, maar tevergeefs. Andere items werken op die poorten goed.
Onedrive Mijn zoon heeft een Office 365 pakket voor meerdere PC`s. Daarin zit Onedrive met 1Tb opslag. Ik maak daar op mijn PC ook gebruik van voor de opslag van mijn foto`s. Nu krijgt hij op zijn PC ook mijn foto`s te zien, waar hij geen behoefte aan heeft. Hoe kan ik voorkomen dat mijn zoon de foto`s niet op zijn PC krijgt en ik ze natuurlijk wel op die van mij.
E-mail Klik ik in een e-mail op de plaats voor verdere informatie, dan verschijnt deze niet op het scherm. Ben ik daarvoor op "Kerkdienstgemist.nl" geweest dan lukt het wel, anders had ik dit bericht niet via de HCC-nieuwsbrief kunnen zenden. Kunt u mij aangeven hoe dit is op te lossen ? Bij voorbaat bedankt.
Verzenden email hapert soms Het ontvangen van email gaat prima en normaal gesproken het verzenden ook. Regelmatig echter gaat het fout met het versturen van emails. De email blijft "hangen" in het postvak uit. Het kan uren duren voordat de mail uiteindelijk verzonden is. Het ligt dus niet aan de server instellingen maar waar zou het wel aan kunnen liggen?
Captcha ontbreekt Beste mensen, Er zijn al mensen gestruikelt over het ontbreken van de captcha. https://zuid-holland.hcc.nl/startpagina/contactbestuur.html Voorbeeld hoe het wel moet attached.
Kan geen mail ontvangen. Dhr kan op de iPhone geen mail van hcc ontvangen.
Smtp Geachte lezer, Ik heb het probleem dat mijn uitgaande mail niet meer functioneert. Ik heb alle combinaties geprobeerd van ssl, poorten en ingevulde naam en wachtwoorden. Ik wil pop en heb thuis ziggo. De uitgaande server van hcc werkt niet, van ziggo wel maar dan zie ik geen verzonden map. Kunt u dit oplossen?
Gyroscoop De gebruikershandleiding zegt weinig over de sensoren in deze tablet en het woord gyroscoop komt er niet eens in voor, maar in een nieuwsbericht waarmee Samsung de tablet destijds aankondigde lees ik dat deze tablet een gyroscoop aan boord heeft. Op welke manier kan ik daar iets meer van zien? (op mijn Galaxy mobiele telefoon van Samsung opent de code *#0*#, ingetikt in het toetsenbord van de bellenapp, een paneel met toegang tot onder andere info over de sensoren. Ik vraag dit in mijn zoektocht naar de mogelijkheden van sterrenkijkapps. Op mijn tablet draait inmiddels de gratis app Skyview al (of als er ook een betaalde versie is, de gratis versie van deze app).
Omzetten naar Android Microsoft is gestopt met de ondersteuning van de Windowsphone. Ik wil mijn Nokia925 omzetten naar Android. Is dit mogelijk en hoe pak je dat dan aan?
Subaccount De desktop is gecrasht en nu wil ik voor mijn vrouw die gebruikt maakt van een Subaccount de email op een laptop instellen. Het probleem is nu dat het wachtwoord niet meer werkt. Mijn vraag is nu hoe kan ik dit wachtwoord resetten en/of vervangen. Ik heb wel gevonden dat ik een nieuw wachtwoord kan aanmaken maar dan moet ik het oude eerst invullen en dat werkt dus niet meer.
webmail webmail werkt niet
Adblocker Wat is de beste adblocker?
Vragen na overstap XP > Win10 Beste, Meneer de Witte heeft na aanleiding telfonisch contact, ons een vragen lijst gestuurd, met flink aantal dingen waar meneer tegen aan loopt. ____ start vragen lijst ____ Geachte heer D., in eerste instantie telefonisch contact gehad met HCC KANTOOR en naar u verwezen. NA eerder telefonisch contact gehad met een collega,omtrent G R O T E problemen met win10.Voorheen had ik WINDOWSXP-PROF en werkte "VLEKKELOOS "! Afgesproken om de handige oplos methode te gebruiken tw. TEAMVIEWER.Middels heb ik deze al klaar staan! Overzicht problemen (hcc lid;1406) tw.; 1e Sreenhunter geeft na via de activerings knop activeren GEEN inkaderlijnen meer aan voor het onderwerp om het desbetreffende beeld te bewaren,maar start direct,doet het dus niet goed. 2e Normaal wordt tijdens het typen v/d mail ook een copie naar CONSEPTEN gestuurd,plots soms ingetypte mail verdwenen, ;niet in concepten maar in (niet!)VERZONDEN,dan maar weer verplaatsen naar consepten en kan ik de mail afmaken. 3e Plots mijn telefoon lijst (98k)verdwenen;KLADBLOK;telefoneren/bellen96kb.KIJK VIA VERKENNER/BUREAUBLAD... 4e Mailwasher tijdens wissen /aanvullen mail plots gestopt,offciële activering v/h programma weigert dienst,nu loopt mijn mailbox vol.Heb de bijbehorende mailwasher activeerder opnieuw gestart maar doet niks meer. 5e Soms zonder enige reden(doe op dat moment niks)plots zwart scherm,moet alles opnieuw starten. 6e Soms aan het zoeken in mij hobbynet,plots WEG hobbynet en moet opniew activeren. 7e Soms heeft hobbynet een zeer groot scherm mijn taakbalk is dan weg 9Mijn iconen op de taakbalk staan nu plots links,kan dus met L-kant taakbalk NIET meer zoeken. 10e Gaat soms zó maar op herstart.Ook als ik er niet bij ben,na de opstart PUINHOOP. 11e Vroeger in win-xp-prof was ALLES PERFECT EN MAKKELIJK te zoeken/vinden, zoek me nu WEZENLOOS ! 12e Na zéér veel moeite het uitlezen van bijlagen redelijk mogelijk te maken, gebeurd het vaak dat het programma eerst gaat vragen welk programma moet uitlezen,terwijl na ttt. installeren is ingestelt;ALTIJD DEZE KEUZE ! 13e Vaak is het muisje weg en moeilijk terug en/of onder contrôlle te krijgen. 14 Weigert soms toegang tot HOBBYNET. 15e Zijn de UPGRADES allemaal geínstalleerd en hoe zie/controleer ik dit? 16e Kan het uitblijven soms een reden tot CRASCHEN zijn ? 17e Is er een makkelijker manier om SYSTEEMHERSTEL te activeren?(is nu verborgen/onvindbaar), 18e Krijg er nu in ALLE MAILS aan het einde deze niet weg te krijgen text; What do you want to do ? New mail 19e STERKTE !!!
verzonden e-mailberichten Als ik een email verstuur van mijn provider-account dan wordt het verzonden bericht opgenomen in de map verzonden onder mijn hccnet-account. Dat wil ik niet, want ik wil het verzonden bericht bij mijn planet-account zien. Mijn mailprogramma is Thunderbird. Onder uitgaande server (smtp) staat kpnmail.nl met smtp.kpnmail.nl als standaardserver vermeld. Wat moet ik veranderen om de verzonden e-mails bij de juiste accounts te laten verschijnen?
Telkens opnieuw inloggen Hallo, sinds de Windows 2004 update moet ik telkens als ik de PC aanzet opnieuw inloggen in Onedrive en Office (Word, Excel). Enig idee hoe ik dit kan herstellen?
Foutcode Na het starten van de computer verschijnt eerst heel kort het bureaublad, daarna verschijnt een scherm met de volgende tekst Er is een probleem opgetreden op deze pagina Probeer het later opnieuw U kunt ook het volgende doen: * Een nieuw tabblad openen * Deze pagina vernieuwen Foutcode: STATUS_INVALID_IMAGE_HASH Vernieuwen Wat is er mogelijk om dit te verwijderen
documentnaam PDF veranderen hoe kan ik de document naam van een PDF download document aanvullen om een herkenbaar / leesbaar geheel te krijgen ipv de vaak criptische download naam van bijvoorbeeld de namen van invuldocumenten van zorginstellingen.
[Feature] Inloggen als ... Ik wil graag inloggen met een door mij te kiezen profiel. Dus als ik inlg ben ik gewoon lid. Vervolgens land ik op een pagina waar ik de rol als webmaster aan kan koppelen.
Vvl/Vvr Maart 2020 Bij deze vergadering is aan de aanwezigen o.a. een aantal verbeteringen gevraagd. Ik zie graag de uitkomsten van deze enquete. Daarnaast vraag ik me af of er iets mee gedaan is.
phising email adressen De laatste tijd word ik geconfronteerd met phishing emails zgn van de belastingdienst. De afzender van de laatste emails is : De Belastingdienst <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>. Dit is een noreply email. Mijn vraag is : is er op de een of andere manier een mogelijkheid om te achterhalen waar deze email vandaan komt en is er een of ander achterdeurtje door middel waarvan de zender een beetje "gekieteld"kan worden. Overigens betreft het hier niet een email binnengekomen via een hccnet adres.</Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
geluid als iemand in een video of b.v. in Kerkdienstgemist iets zegt dan hoor ik een paar seconden later dezelfde stem weer opnieuw beginnen te spreken. Zo hoor ik 2 stemmen die na elkaar hetzelfde zeggen. Heeft dit misschien iets met mijn eerdere klacht te maken ?
Computer start niet op Ultra dma mode-6 s.m.a.r.t. capable but disabled Wat Nu!
Cookies Hallo Vraagbaak, Wat raden jullie aan hoe ik met cookies om moet gaan.Het gebeurt bij elke site dat ze dat vragen.Ik druk altijd heel spontaan ja maar is dat wel goed.En wat voor browser raden jullie aan.Ik heb meer als een jaar Mozilla firefox,maar sinds een aantal dagen de Microsoft edge.En je heb ook Google natuurlijk.Ik ben benieuwd naar de feedback die ik krijg.
n.a.v. de mai dd.l 17-07-2020 over het niet meer beschikbaar zijn van Wat moet ik doen om gebruik te maken van het nieuwe webmail omgeving
Wlan probleem Goede middag/morgen. Ik kan geen draadloze instelling meer krijgen sinds ik een upgrade gedaan heb met windows 10. Ik heb ook nog een systeemherstel gedaan maar dat heeft niet geholpen. Gelukkig heb ik nog verbinding met een utp kabel maar die is eigenlijk voor de tv ontvanger die het dus nu niet doet. Die laatste upgrade had ik beter niet kunnen doen maar ik upgrade wel meer en dan gaat het steeds goed. Er staat bij apparaatbeheer dus alleen de realtek controller als adapter. De draadloze moet via de usb. Ik krijg hem met geen mogelijk meer te voorschijn.
Website PC Active In PC Active editie 313 staat een artikel/koopgids over bluetooth speakers. Er wordt vermeld dat de review van de "JBL Flip 5" online kunt vinden. Zoek vandaag al een uur, maar nog niet gevonden. Waar kan ik dit vinden?
Automatisch inloggen Omdat mijn computer opeens hele rare dingen ging doen, heb ik Windows Pro opnieuw geïnstalleerd. Ik heb daar alleen een lokaal account op aangemaakt. Na afloop van het verhaal moest ik natuurlijk weer een hoop zaken regelen. Daarvan is ook het instellen van een autologin. Ik ben de enige thuis die deze pc gebruikt. Medegebruikers zijn er niet, dus waarom zou ik iedere keer opnieuw inloggen als het ding start? Dat kreeg ik dus niet meer voor elkaar. Als ik het commando netplwiz aanroep of het commando control userpasswords2, krijg ik het bekende schermpje. Echter, het vakje dat je kunt aan- of uitvinken voor gebruikers moeten een wachtwoord ingeven, ontbreekt. Hoe krijg ik nu toch voor elkaar dat ik dat niet hoef te doen? Ik heb de vraag ook al gesteld in het forum answers.microsoft.com, maar daar kreeg ik geen (bruikbaar) antwoord.... Vast bedankt,
Geluidskwaliteit Prima video onderwerpen, maar geluidskwaliteit is slecht, veel te zacht.
Back up maken Back up en restore
Lieuwe Poelstra (lid sinds 1985) Gmail synchroniseert slecht en geeft de foutmelding 0x80072ee7 Hoe kan ik dit verhelpen?
Grote mailbox De mailbox in 1000 mb. Is het mogelijk of zou het mogelijk kunnen zijn deze te vergroten, al dan niet tegen vergoeding?
Whatsapp app op de ipad Beste collega, Mevrouw heeft een app op de ipad welke verbonden kan worden met een truukje op whatsapp. Wij kunnen dit niet vinden, de app vraagt telkens weer op verbinden met. Er gebeurd echter niks.
Contacten weergave in HCC Webmail Ik maak gebruik van de nieuwe versie van de HCC-webmail. Ik heb de contacten geïmporteerd vanuit mijn Gmail contacten. Dat is correct verlopen. Mijn vraag. De contacten worden weergeven op VOORNAAM. Ik geef de voorkeur aan weergave op ACHTERNAAM. Ik kan geen optie ontdekken waar ik voor deze weergave kan kiezen. Kunt u helpen? Bedankt
backup op ssd Geachte, Ssd werken schitterend snel. Ik hoorde echter dat er vragen zijn om ze als backup te gebruiken. Een mechanische harde schijf zou beter het signaal ophouden? Klopt dit? M.a.w. als je data op een ssd zet, kan je deze nog lezen na 10 jaar of dien je elke maand aan de pc te koppelen om de spanning op te laden??? Papier is blijkbaar toch beter als backup? Misschien is dit voer voor een heel artikel?
Smartphone verbinden met PC Als ik mijn smartphone (android) dmv usbstick verbind met mijn PC krijg ik een lege map te zien op mijn PC (windows 10). Hoe krijg ik mijn martphone gevens naar mijn PC? Met vriendelijke groeten,
HCC instellingen en melding bedreiging Ik heb een tweetal vragen. 1 Ik krijg geregeld een melding dat mijn account HCC net is verouderd. Wat kan/moet ik daaraan doen. Kan daardoor ook het versturen van mails zeer moeizaam gaan? 2. Ik krijg geregeld de volgende melding: Bedreiging gedetecteerd: HackTool:Win64/AutoKMS Als ik die in quarantaine plaats dan werkt alles weer. Graag jullie advies, wat te doen.
startmenu Sinds kort krijg ik mijn computer opstart American megatrends in beeld en zit het beeld op slot. Via F1, F8 en het boot menu kom ik daarna in het windows start menu. Hoe kom ik van het American megatrends beeld af. En is dit een voudig zelf te doen of kan ik dit beter laten uitvoeren door een expert.
ipad 1 locked Hallo IPad uit de "oude doos gehaald". Vriendin en ik beschikken nu beiden over IPad 2 maar we willen heel graag de Ipad 1 inde keuken gebruiken. je raadt het al. Activeringsslot blokkeert toegang. Oud e-mailadres van UPC bestaat niet meer en wachtwoord kennen we niet meer. hoe te handelen? n
one drive Op mijn nieuwe laptop heb ik op 25 juli jl. MS Office 365 aangeschaft. Daar zit een opslag van de one drive bij van 1 TB. Nu geeft het icoontje rechtsonder aan dat de one drive vol is (tot 5Mb). Meerdere pogingen met inloggen lukken niet om het voor elkaar te krijgen. Hij geeft steeds aan synchronisatieprobleem, uw one drive is vol, kies voor meer opslag of maak ruimte vrij. Terwijl dat dus niet nodig is. Ik heb twee accounts op mijn computer en kan er maar 1 gebruiken voor de one drive, de andere heb ik dus losgekoppeld. Heeft u een idee wat ik kan doen? Vast bedankt voor een reactie.
map kan niet worden bekeken Zie onderstaande uitleg.
Word Ik heb twee vragen over Word: - ik krijg de mededeling dat ondersteuning voor Word 2010 wordt gestopt, en dat ik moet upgraden naar 365. Maar dat kost dan bijna Euro100,- voor gezinsgebruik. Is er ook een andere mogelijkheid? - kan ik ook via een toetsencombinatie het zinnetje Met vriendelijke groeten instellen? Ik heb het al gehad, maar om een duistere oorzaak was het ineens niet meer mogelijk.
inloggegevens Ik wil mijn email account gerardoskam@msn invoeren in THunderbird. De servergegevens worden opgehaald, maar klik ik dan op gereed, dan geeft Thunderbird aan dat de inloggegevens onjuist zijn. terwijl ik zeker weet dan ze goed zijn. Wat doe ik fout, of moet het op een speciale manier?
RDP Windows 10 Wanneer ik gebruik maak van het programma RDP van Windows is mijn beeldscherm wazig. Is dit op te lossen? Zo ja, hoe werkt dit dan? Vriendelijke groet,
Traag afsluiten Sinds enige tijd duurt het heel lang voordat mijn PC afsluit. Windows 10 Pro 64 bits. Wie kan mij helpen dit op te lossen?
FileHistory Hoe kun je ruimte vrij maken in de map FileHistory? Kun je deze map zomaar opschonen zonder enige consequenties? Zo ja, hoe ga ik dan te werk? Vriendelijke groet,
Windows Life Mail 2012 L.S., Ik ben al jarenlang een tevreden gebruiker van WLM. Helaas is hij sinds de 2004 update niet meer te gebruiken om mails binnen te halen en te versturen. Ook het opnieuw installeren vanwlsetup-all-2012-16.4.3528.331 lukt ook niet meer. Is daar een oplossing voor? Bij voorbaat dank.
HCC Ik volg uw instructie om de mailadressen te verplaatsen naar de nieuw omgeving. Echter zegt het hoofdstukje 'adressen' LEEG. Toch zijn er ergens adressen want als ik een adres in een nieuwe mail intype, dan wordt dit automatisch verder ingevuld. Wat nu?
DigiD Via Google-bladwijzer bereik ik groot aantal sites, op elk waarvan ik kan inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Voor Berichten Overheid etc geldt DigiD, dus ook nog via sms ontvangen code intoetsen. Nu verneem ik dat men deze wijze van inloggen met DigD zou willen vervangen door verplicht gebruik van DigD-app. Mijn probleem hierbij is - denk ik - dat ik geen smartphone heb en - op mijn 91e - ook niet van plan ben er alsnog een aan te schaffen en te leren bedienen. Is er een oplossing voor dit (mogelijke) probleem ? Of moet ik met Berichten Overheid etc terug naar papieren post ? Bij voorbaat dank voor Uw raad.
Windows 10 Pro Ik heb een code gekocht voor windows 10 pro. Hoe kan ik de software zelf ophalen ? Dit lukt mij niet.
Email ontvangen namens mezelf Beste, ik kreeg van Adecco een bericht over een vacature, heb een bericht gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit blijkt geen Adecco account te zijn! Vandaag (16:43u) kreeg ik een e-mail van mezelf, genaamd 'test' Erg vreemd. Wat moet/kan ik doen?
Email back-up (online?) Outlook Op dit moment gebruik ik mijn hccnet e-mail in outlook. Ik maak daarnaast een back-up/systeemvoorkeuren van de hele pc. Nu wil ik overstappen naar online back-up/cloud. Ik begrijp dat .pst bestanden (outlook data bestanden) hier niet op gesynchroniseerd kunnen worden. Mocht mijn pc crashen, is het dan nog mogelijk om mijn hccnet e-mail online terug te vinden? Ik gebruik pop3 en smtp als ik het heb. Mocht iemand een andere suggestie hebben, zijn deze meer dan welkom :) alvast bedankt!
Onderwerp Bericht
webinar Als ik een meeting start op mijn PC/Win10, ik ben dan de moderator, en met mijn android phone probeer deel te nemen aan die meeting krijg ik geen connectie. Op het scherm van de phone blijft staan dat ik de enige deelnemer ben. En op mijn PC wordt mijn phone niet toegevoegd. Als ik een Ipad pak dan werkt het wel. Welke instellingen op de phone blokkeren de deelname. ?
het mes op tafel Wij zijn enthousiaste gebruikers van de app Het Mes op tafel. Helaas worden we gehinderd door een bug. we krijgen de foutmelding cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired Wat te doen. Ondanks verwijderen app en opnieuw installeren blijft de bug.
wordperfect Ik werk met wordperfect 8 tot groot genoegen en met mooie bladen voor postzegelbladen om tentoontestelllen> Maar nu wil ie niet meer printen zodra ik ga printen stopt het programma en sluit af. en ben je alles wat je gemaakt had is weg Al een aantal keren opgestart met het compiliteits scherm geen sucses Wp uninstall en opnieuw geen sucses Ik denk dat er ergens een register fout staat of gezet is wat terug moet Maar................Waar Kan iemand me helpen?
presentaties Ik maak veel presentaties met LibreOfficeImpress. Dat bevalt goed en is goed te presenteren met Laptop en Beamer.Nu ben ik op zoek naar een link-mogelijkheid om tijdens een presentatie even te switsen naar een andere presentatie en weer terug te gaan zonder problemen ( met powerpoint kon dit vroeger wel). Bestaat zo'n link wel voor Impress ? In de handleiding (online) kon ik dit niet vinden.met vriendelijke groet, Nel Hupkens
email Ik heb een probleem met het ontvangen van email berichten. Bij enkele afzenders die mij een bericht sturen met bijlage zit de bijlage niet bij de mail. Dit betreft meestal een factuur in een pdf bestand
one drive LS.Ik heb een korte vraag: Hoe schakel ik one drive uit.? Is dat mogelijk en zo ja, hoe moet ik handelen? Dank. Pont
opties in de bijlage vindt U opties.png dit zijn de opties zoals die in de webmail applicatie van HCCNET staan. De vraag is tweeledig. 1) waar vind ik die opties in de Beta versie van WebMail 2) waarom moet ik die instellingen elke sessie opnieuw instellen, waarbij de voornaamste is om de berichten standaard als HTML af te beelden zoal het tot recentelijk was inplaats van weergeven als platte text. In een vorige ticket heb ik daarover al geklaagd, maar helaas moet ik dat zelf maar uitvinden. Ook vind ik het nog steeds onacceptabel dat de contacten lijst zomaar weg is en ook niet meer synchroon is, oude en Beta versie contacten worden niet meer bijgewerkt. het kopiëren van mail naar csv werkt ook voor geen meter, Ik vraag mij sterk af in hoeverre de HCC specialisten die zich bezig houden met het verprutsen van de mail database op de hoogte zijn van data verwerking. J.L.Sanders P.s. mijn lidmaatschap van HCC dateert al van ver voor 2001. waarom staat dat verkeerd in mijn gegevens?
Snelheid / prestaties Beste mensen van HCC, ik heb sinds 2 weken een splinternieuwe Lenovo Legion T730-28ICO 90JF00LRMH desktop. Dit toestel heeft echt fantastische, state-of-the-art specs (https://www.coolblue.nl/product/857649/lenovo-legion-t730-28ico-90jf00lrmh.html#product-specifications). Dus: een heel goede en snelle game-computer zou je zeggen. Ik heb 'm aangeschaft voor bewerking van foto- en videobestanden. Ik gebruik een heel simpel fotoprogramma: Photoshop Elements 2020, dus geen enkele zware belasting voor dit toestel. Mijn vraag: hoe kán het, dat met zó'n snelle PC en zó'n licht programma (er staat zelfs nog niets anders op de PC dan dit programma)het in- en uitzoomen van foto's in Photoshop Elements niet vloeiend en niet supersnel verloopt, maar dat het in- en uitzoomen schokkerig gaat, alsof zelfs deze zware PC zo'n fotobestand van slechts enkele Mb's niet gemakkelijk aan kan? Ik heb de specs van het toestel bij "Eigenschappen" gecheckt en die kloppen. Windows zegt dat dit toestel naar behoren functioneert, en daar heb ik bij dit splinternieuwe apparaat eigenlijk ook geen twijfels over. Maar hoe kan het dan, dat foto's schokkerig in- en uitzoomen, met soms wel een dikke seconde wachttijd tussen de verschillende zoom-afmetingen? Hoop dat jullie mij als HCC-lid kunnen helpen; dank bij voorbaat! Paul Walters, Rotterdam.
opnieuw opstarten Wanneer ik opnieuw opstarten gebruikt duurt het bijna 5 minuten voordat de pc weer is opgestart. Hoe komt dat en wat kan k er aan doen?
wachtwoorden Goeden middag, Ik heb mijn wachtwoorden via "Keepass" wachtwoordenmanager op mijn Windows laptop staan en op een USB stick. Hoe krijg ik die wachtwoorden op deze tablet? Gaarne uw hulp. Met vriendelijke groet Ton Steenhof
Aankoop MacBook Air (2020) Ik ga over van een MacBook Pro (late 2011) naar een MacBook Air (2020) en heb de volgende vragen: - In een winkel werd mij sterk geadviseerd om de processor quad-core i5 te nemen ( € 50,00 ). IS DIT DE MOEITE WAARD? - Op mijn oude MacBook Pro heb ik Office 365. Men vertelde mij dat deze Office 365 niet meer draait in de huidige MacOS van de MacBook Air. KLOPT DIT? - Het is al weer een tijd geleden dat ik de software en documenten van de ene MacBook naar de andere MacBook heb overgezet. OP WELKE EENVOUDIGE MANIER KAN IK DIT DOEN? Bvd J.T.
Microfoon Mijn microfoon werkt niet goed, tenminste soms. Met Skype gaat alles goed. Maar met video conferentie met smart.newrow.com werkt wel de video via webcam, maar niet het geluid. Ik heb al bij instellingen gekeken, alles normaal, ik heb Firefox en Chrome geprobeerd, geen verschil. Soms verschijnt een kleine pop-up midden boven met een video en mike symbool, helpt ook niet. Ergens mis ik een instelling denk ik, maar waar?
Woox camera R4057 Goedendag, Eind vorig jaar op de Seniorenbeurs in de IJsselhallen in Zwolle op de stand van HCC 2 heb ik 2 woox camera's type R4057 gekocht. Beide met dezelfde problemen. Er blijven problemen met het afspelen van de opnames.Contact gehad met verkoper Lars Jochems van Woox Europa, maar verder dan het advies om alles te resetten en opnieuw te beginnen is het niet gekomen. De laatste firmware zit er in volgens Lars. Er zijn vasr meer camera's verkocht op de stand en graag hoor ik van anderen hoe ze werken. Er is helaas geen eenduidige oorzaak te vinden, zoals accuspanniing's niveau, WiFi niveau, snelheid van afspelen. Beide hebben verschillende grootte en merk van SD card
drivers updaten Geachte l.s., Mijn laptop geeft aan dat een aantal drivers (17) verouderd zijn. Mijn vraag is hoe kan ik die updaten. Ik vind wel Win Zip maar daar moet ik voor gaan bertalen. Hebt u een oplossing?
opnieuw opstarten duurt te lang Wanneer ik de pc opnieuw opstart met de knop "Opnieuw opstarten" dan duurt het 3 tot 5 minuten voordat de pc is opgestart. Hoe kan ik dat verhelpen?
Pdf bestand Goedemiddag Heel graag wil ik een (beveiligde) pdf bestand van de BGHU stichtse Rijnlanden betreft rekening “water” afdrukken maar dat lukt mij niet. Kunt u mij helpen?
email berichten behouden Ik gebruik Thunderbird voor het ontvangen en verzenden van mijn email berichten. Thuis werk ik met een vaste PC. Buitenshuis maak ik gebruik van een Smartphone of tablet. Wanneer op de smartphone of tablet de email berichten ver wijder ben ik deze ook kwijt op de vast PC thuis. Hoe moet ik eea zo instellen dat de mail berichten niet van de vaste PC worden verwijderd zodat deze later nog kan bewerken of beantwoorden vanaf mijn vaste PC.
SMTP instellen Ik kan geen mail vanuit mijn HCCnet adres versturen. De eigenschappen van HCC-net heb ik. Ik kan alleen niet vinden hoe ik op een pagina kan komen waar ik die kan invullen. Hoe kom ik daar?
Aankoop MacBook Air (2020) Ik ga over van een MacBook Pro (late 2011) naar een MacBook Air (2020) en heb de volgende vragen: - In een winkel werd mij sterk geadviseerd om de processor quad-core i5 te nemen ( € 50,00 ). IS DIT DE MOEITE WAARD? - Op mijn oude MacBook Pro heb ik Office 365. Men vertelde mij dat deze Office 365 niet meer draait in de huidige MacOS van de MacBook Air. KLOPT DIT? - Het is al weer een tijd geleden dat ik de software en documenten van de ene MacBook naar de andere MacBook heb overgezet. OP WELKE EENVOUDIGE MANIER KAN IK DIT DOEN?
update Is het mogelijk om mijn tablet een android update te geven van 4.4.2 naar één van de opvolgende updates ? bv: Android 5.0 Lollipop, Android 7.0 Nougat, Android 8.0 Oreo, Android 9.0 Pie en Android 10. en als dat mogelijk is ; Hoe moet dat?
Taakbalk Sinds een paar dagen start de desktop op met het bureaublad en de iconen rechts onderin de taakbalk komen meteen op het beeld maar links op de taakbalk duurt het min. 2 min voor de iconen tevoorschijn komen. Kan dit te maken hebben met een update de nieuwste is nog niet geïnstalleerd.
Alg. contributie 2020 ==>02021,etc. Ik ben jarenlang een HCC-lid; bijna 60 jaren of meerdere jaren. Het gaat over mijn leesblad Computer Totaal, dat ik van m'n plan het abonnement opzeggen ga, maar ik blijf graag een lid van HCC. Ik vraag aan U...….hoe werkt dat? Blijft HCC-vereniging gewoon leesblad gratis toesturen, terwijl ik een lid van HCC ben? Zal ik het abonnement opzeggen? Graag goed te weten!
Wachtwoorden Ik heb onlangs een nieuw modem ontvangen van Ziggo, de vorige was te oud om Netflix te ontvangen. Omdat de box ver van onze woonkamer staat heb ik ook nog een ZIggo WiFi Booster. Op het modem zit een sticker met het WiFi Network Name", snap ik. Dan staat er een WiFi password op: 12 tekens, hoofdletters, cijfer en kleine letters. En nog een 'Settings password', 8 cijfers. Het wachtwoord om de instellingen te zien van de modem heb ik zelf veranderd. Ik weet niet meer wat het daarvoor was.(maar het werkt goed). Was dat soms dat WiFi password van de sticker? Als ik in het configuratieschem kijk wat het WiFI wachtwoord is, krijg ik weer een ander lang wachtwoord te zien, 12 tekens etc. Mijn vragen zijn nu: Wat is het juiste WiFi wachtwoord dat ik nodig heb om mijn TV en laptop te koppelen aan het WiFi? Dat van het configuratiescherm of dat van de sticker? Heeft die Booster ook nog een eigen wachtwoord? Excuus dat ik het ingewikkeld maak, ben benieuwd of er een antwoord is.
Cookies Bij van alles en nog wat krijg ik de vraag om accoord te gaan met cookies. Wat moet je doen en wat vooral niet doen?
Taakbalk Sinds een paar dagen start de desktop op met het bureaublad en de iconen rechts onderin de taakbalk komen meteen op het beeld maar links op de taakbalk duurt het min. 2 min voor de iconen tevoorschijn komen. Kan dit te maken hebben met een update de nieuwste is nog niet geïnstalleerd.
Jitsi Hallo, Gisteren hebben we als HCCmo uitgeprobeerd om een cursus te gaven in Jitsi. Op zich verliep dat goed en we willen een paar cursussen aanbieden. (Onze vergaderingen met zes man verlopen erg goed, we zijn daar zeer positief over). Twee dingen willen we naar voren brengen: # We vinden het HCC logo die de cursisten linksboven continu in het scherm hebben aan de (bijna irritant) grote kant. Kan dat niet kleiner of na een korte tijd uitschakelen? # Er wordt geadviseerd om de microfoons van de cursisten uit te zetten en de communicatie via de chat te laten verlopen. Maar wanneer je als presentator je scherm doorgeeft, is het niet mogelijk om te zien of iemand een vraag via de chat heeft gesteld. Wat is dan het nut van de chat?
beveiliging software welk software program is momenteel heel goed en niet zo hoog geprijsd. heb momenteel van McAfee maar die is best wel aan de prijs, heb 3 dagen geleden verlengd voor €99 en gelijk komen ze met aanvullingen die ik moet nemen voor de veiligheid met weer €50 erbij! en wat wordt het volgende weer. Hoor graag van u
nieuwe smartphone ik wil een nieuwe smartphone kopen en heb nu een Samsung A5 met 16GB intergeheugen. wat zou een goede vervanger kunnen zijn.
GeForce 6150SE nForce 430 Bij de installatie van Windows 10 met versie 1903 had ik een probleem met het video stuurprogramma. Ik vond de oplossing door het 309.08 driverpakket van NVIDIA te installeren. Dit werkte ook goed in Windows versie 1909. Nu met de upgrade naar versie 2004 heb ik wel problemen met de kaders van de werkbalk, het Windows menu en b.v. het instellingen scherm. Enig idee waar ik de oplossing zou moeten zoeken?
microfoon Als je met genoemde telefoon wilt beeld bellen werkt de camera, maar niet de microfoon. Zowel bij Whatsapp als Jitsi die even geïnstalleerd is geweest als extra test. Bij Whatsapp staat een machtiging voor de microfoon. Bij spraak met de telefoon werkt de microfoon wel.
Verwijderen OneDrive Hi, Ik ben niet zo gecharmeerd van dit programma. Meestal (bijna altijd) heb ik geen behoefte om gebruik te maken van OneDrive. Bij het opzoeken van een bepaald document in mijn "gewone" opslag, moet ik iedere keer OneDrive uitschakelen. Vaak ook krijg ik een melding van MS dat er iets niet deugt aan mijn MS account. Mijn vraag is eigenlijk, hoe ik OneDrive permanent kan uitschakelen, wel inschakelen wanneer ik er eens gebruik van wil maken en de herhaalde pop-up van MS kan elimineren. Bij voorbaat dank voor jullie advies.
Instellen NL amber alert l.s. Ik wil mijn telefoon instellen voor ontvangst van noodoproepen. Bij 'berichten' ga ik naar 'instellingen', dan kies ik 'meldingen', dan 'noodwaarschuwingen', maar dan kan ik geen instellingen (belang, geluid en trillen) wijzigen. Kunt u mij zeggen of ik iets fout doe of wat ik anders moet doen? Ik ben benieuwd naar uw antwoord. Bij voorbaat dank.
Wbpagina Enige jaren geleden maakte/plaatste ik een webpagina home.hccnet.nl/xxxxx Deze werkte tot voor kort goed Nu zie ik alleen de bestanden, niet de pagina (Probeerde Firefox/opera/Chrome, hetzelfde.) Ik moet de pagina nodig bijwerken weet ik, maar nu zie ik niets.
Fout melding en software bevroren Ik ben al vele jaren lid van de HCC en ik heb een tijd geleden, als speciale aanbieding van de HCC, een XUnison apparaat bij U gekocht om aan te sluiten aan de TV (zie foto) . Het apparaat heeft in het begin naar behoren gewerkt maar de laste jaren heb ik hem niet meer gebruikt. Vandaag heb ik hem weer aan gedaan en ik krijg de fout melding " Unfortunately Google Play Services has stopped" (zie foto) ik kan niet verder gaan, de XUnison is bevroren. Aan en uit doen helpt niet. Kunt u mij helpen om het probleem op te lossen?
controle nieuw toestel + hulp bij gebruik 25 maart j.l. iPhone XS-max (nieuw) geleverd. Na problemen met Apple-ID (door verschillende Mac toestellen gedurende laatste 11 jaar met wisselende e-mailadressen) is het eindelijk gelukt weer een Apple-ID te gebruiken. Ik kan echter niet met het toestel werken. Misschien is er iets fout met de software. 1. Kan iemand mij op weg helpen? (Omgeving Groningen?) 2. En ook controleren of de iPhone normaal werkt ? Ik heb ervaring met windows- en apple computers, maar op oudere leeftijd staat mijn hoofd er niet naar om eindeloos over zo'n scherm te wrijven, en vooral dat werken met 'pictogrammen'. Tot 2 juli kan het toestel nog teruggebract worden, i.v.m. 100 dagen recht op 'koop-ongedaan maken'.
vensters Powerpoint diashow Bij gebruik van PowerPoint met een 2e scherm kan men in het venster “Diavoorstelling instellen” kiezen voor - “ Met een spreker ( volledig scherm)” en - “ Weergave voor presentator tonen”. Wanneer men dan de diashow activeert, heeft het programma enkele onhebbelijke instellingen: Bij intoetsen F5 voor starten ppt, gaat de presentatorweergave ( 1e scherm) op volledig scherm, idem gaat de presentatie ( 2e scherm) op volledig scherm. Graag wil ik controle houden over de werkomgeving, beide vensters wil ik graag de grootte zelf kunnen instellen, hetzij door programma- instelling, hetzij door register instelling. Kunt u mij laten weten of hier door de gebruiker kan worden ingegrepen, zo ja: op welke manier? momenteel gebruik ik nog Office 2007 en 2010, binnenkort de beschikking over Office 2019.
verwijderen L.S. Heb 2 antieke HCC-aliassen en wil die definitief verwijderen. Is daar een stappenplan voor ?
Geen inkomende email Instellingen op Mozilla Thunderbird voor inkomend email zijn conform HCC-opgave (pop.hccnet.nl-995 SSL of 993 SSl/LTS), maar ik ontvang geen email.
Na selecteren ‘contact’ zijn gegevens in dat veld niet meer zichtbaar Kleine opmerking n.a.v. de nieuwe lay-out van de mail programma. Als ik bij CONTACTEN in de betreffende kolom een contact selecteer, verdwijnt de tekst in de kolom Contacten, maar is wel zichtbaar op de rechterpagina (waarbij ik dit contact kan bewerken, versturen of e-mail naar toe kan sturen). Dat de tekst in de linkerkolom verdwijnt, vind ik lastig en verwarrend. Is er een specifieke reden dat die tekst verdwijnt en het veld blanco wordt?
E-mail in Windows Mail werkt niet HCC E-mail werkt niet in Windows Mail. Alle instellingen doorlopen en staan goed. Ingesteld op POP3: pop.hccnet.nl:995:1 met SSL aangevinkt. Inlognaam aangepast van e-mailadres naar inlognaam, maar nog steeds werkt het niet: In accountbeheer verschijnt de volgende melding: Systeemfout: e-mail kan niet worden opgehaald
vraag over veiligheid bekabeld netwerk Voor zover mij mogelijk is heb ik mij verdiept in internetveiligheid. Het is mij opgevallen dat verreweg de meest artikelen gaan over beveiliging via WiFi: zorg dat camera's e.d. meteen een gewijzigd wachtwoord krijgen en dergelijke meer. Maar hoe is dat eigenlijk met een bedraad systeem? Kan daar eenvoudig op ingebroken worden? De directe aanleiding is dat er deze week zonnepanelen bij ons zijn geïnstalleerd. De documentatie vroeg om de gegevens om in te kunnen loggen op het WiFinet gereed te houden zodat de monteur de verbinding meteen aan het internet zou kunnen hangen. Maar hij bleek deze gegevens niet nodig te hebben, want hij had al een bekabelde verbinding gemaakt: een utp-kabeltje rechtstreeks tussen het Experiamodem en de omvormer van de zonnepanelen. Volgens hem was dat hartstikke veilig en was er verder geen enkele bescherming via een wachtwoord of dergelijke nodig. Ook de helpdesk van KPN stelde hetzelfde maar zonder dat dat uitgelegd kon worden, want de medewerkster van het callcentrum had nog nooit gehoord dat een dergelijke verbinding onveilig zou kunnen zijn en kon er ook niets over vinden in haar eigen documentatie. Kan iemand van de Vraagbaak mij vertellen hoed dat zit? Ik heb een abonnement op de betaalde versie van Avast/AVG antivirussoftware en firewall én ik werk meestal via een VPN (Goose). Kan er iemand via de zonnepanelen op mijn grote desktop binnenkomen of niet. Als dat kan zou dat voor mij een ramp kunnen betekenen.
Kan tablet niet zien op de PC Na de update van W10 kan ik mijn laptop niet meer zien op mijn PC. Ik heb de tablet verwijderd uit de PC, lijst Instellingen-Bluetooth en andere apparaten en de tablet losgekoppeld van de PC, de computer opnieuw opgestart en daarna de tablet weer aangesloten. Na enige tijd krijg ik op de PC de melding dat de tablet is gekoppeld, maar als ik dan in de lijst kijk geeft hij de melding stuurprogramma fout en ik kan niet ontdekken waar de fout zit, ook niet via de site van Archos.
prullenbak Heren, ik heb het symbool prullenbak van het bureaublad verwijderd. Dacht dat het een snelkoppeling was. Hoe krijg ik deze terug?
Upgrade (Edge) De PC is deze week automatisch gaan upgraden naar Microsoft Edge. Probleem is dat mijn Outlook verdwenen is en ik dus niet bij mijn email kan. Er wordt gevraagd om een nieuwe account aan te maken ? Maar waar is mijn oude email ? Hoop dat u kunt helpen
Harddrive Ik werk veel met foto's, voor werk en ook voor prive. mijn opslag begint een beetje sloom te worden en ook raar te doen. ik ben bang dat er wat mis is en dat ik veel werk kwijt kan raken. ik zat te kijken naar een externe drive voor opslag, wat kan ik het beste gebruiken? ik zat hier naar te kijken : https://knibble.nl/externe-harde-schijf/samsung/portable-ssd-t5-2 is dit een goed idee? of zijn er andere oplossingen voor dit probleem.
inloggen op smartphone Als ik een bepaalde activiteit op mijn smartphone wil starten krijg ik de volgende melding: Starten van activiteit geblokkeerd. Chrome is beschermd tegen opstarten. Tik om aan te melden en de app te starten. Ik moet hem dan ontgrendelen door boven op het scherm even naar beneden te wrijven en dan krijg ik voorgaande melding. Deze beveiliging heb ik er zelf per ongeluk ingezet. Mijn vraag is hoe krijg ik deze er weer uit>
Opslagmappen Live Mail Na een crash van de mailbox is Live Mail opnieuw opgestart, maar zijn mijn opslagmappen verdwenen. Met dien verstande, dat er herstelde mappen worden weergegeven, waarvan de titel telkens een oude mail is, maar de inhoud van alle mails in een map hetzelfde is. Hoe krijg ik de originele mappen terug?
Internal Hard disk nor found Hallo Ik heb mijn laptop laten vallen , waarna deze niet meer opstartte. Bij check F12 kreeg ik melding van kapotte harde schijf. Ik heb daarom bij Dell een nieuwe harde schijf gekocht en erin gezet. Alle checks via F12 staan nu wel op okay en in F2 setup menu staat ook alles zoals aanbevolen. Ik heb ook al tweemaal een reseat hard drive gedaan. Er lijkt ook veder bij de val niks stuk te zijn gegaan. Iemand een idee hoe wel met succes te rebooten?
Mozilla Thunderbird. Bij de plaatsing van Thunderbirt heb ik een bericht, handtekening, voorbericht geplaatst. Deze komt te voorschijn wanneer ik een E-mail wil versturen via dit systeem. Deze pagina had een datum van 1-1-2019. met afzender, serie verzoeken etc. Nu wil ik graag dit aanpassen, de datum. ik kan nergens meer vinden WAAR IK dit aan kn passen en welk bestand het systeem pakt bij de opstart van een e-mail.
probleem openen bestand Goedemiddag, Met met Microsoft versie 2019 Word en Exel ed heb ik een probleem.Ik kan de bestanden niet meer openen. Als ik dan sluit krijg ik de melding er zijn wijzigingen aangebracht in algemene sjabloon Norm.dotm. wat kan ik er aan doen om dit op te lossen?
mail ophalen lukt niet met pop.hccnet.nl Sinds afgelopen zaterdag lukt het niet meer om mail op te halen, met Outlook 2016, Thunderbird, Windows 10 mail en het mailprogramma op de Iphone en Ipad. Mail van andere accounts komen wel gewoon binnen. Er is aan de instellingen sinds zaterdag niets veranderd. Is er een fout bij de server?
traagheid Sinds enkele maanden wordt de computer steeds trager; het duurt eeuwen voordat hij opgestart is, en daarna weer om Outlook te starten. Als het een kwestie is van teveel programma's opstarten, waar kan ik dan vinden welke programma's iedere keer standaard opgestart worden? Wat kan ik zelf wijzigen, en hoe?
USB HD niet leesbaar (te gebruiken) voor Ubuntu en winXP Probleem Nieuwe USB HD geleverd met Bitlocker waar geredde software van gecrashte HD is gezet. De USB HD aangesloten op een Windows 10 computer geeft aan dat deze HD beveiligd is met Bit locker. Na intikken van code is alles leesbaar en te gebruiken. Dit kan alleen in Windows 10. Probleem 1. Vanuit Windows XP is deze HD niet te gebruiken. Als USB HD wordt aan gesproken geeft het aan dat deze schijf niet geformatteerd is. DIT IS NIET ZO de geredde data staat er op. Het leest nu de Bitlocker partitie. Wat nu! Hoe kan ik de data op deze schijf leesbaar krijgen. Probleem 2. Vanuit Ubuntu is de USB HD niet zichtbaar, heeft geen naam. Met Gparted is te zien dat de schijf er is en dat er software opstaat. Wat nu. Probleem 3 Hoe krijg ik de USB HD bruikbaar voor Windows XP en Ubuntu. En hoe kom ik van Bitlocker af voor Windows 10 zonder het opnieuw back-uppen van de data via Windows 10 en opnieuw formatteren van de HD. Ik neem aan dat voordat Bitlocker verwijderd wordt de data eerst ontcrypt moeten worden. Hoe doe je dit.!
presentaties Ik krijg bericht dat er presentaties beschikbaar. En er wordt daarbij een link gegegeven om deze te openen. helaas kan ik via deze link niet bij de presentaties komen. Het beeld blijf blanco Hoe kan ik d e presentaties wel inzien.
hcc code hcc code werkt niet
email adres overzetten op ipad Geachte, Een kennis van mij(93 jaar) heeft een laptop,werkend met windows 10 .Hij werkt met een gmail email adres. Ik heb recentelijk een ipad2019 voor hem gekocht en wil het email adres hierop instellen. hij weet echter alleen het email adres, maar geen wachtwoord en/of identificatievragen? Is het mogelijk om hierachter te komen? zoja hoe moet ik dat doen ? of moet ik gewoon een nieuw email adres aanmaken. elke suggestie is welkom.
Aandachtstekens. Geachte Mevrouw/Heer, In boeken, e-mails en handleidingen, staan bij foto's en tekeningen soms pijlen om naar een trefwoord of aandachtspunt te verwijzen, soms rode cirkels om te verwijzen naar een specifiek onderdeel in de tekst en soms ook cijfers/letters op een (bij voorbeeld) rode cirkel op de foto of de tekening. Kan U mij adviseren hoe ik kan beschikken over die functies. Bestaat daarvoor een afzonderlijk programma of zit het verborgen binnen Catalina? Daar ik ook verslagen schrijf voor een vereniging, zou het dienstbaar zijn om op die wijze verwijzingen te kunnen maken. Bij voorbaat hartelijk dank voor Uw reactie.
melding windows krijg melding: de licentie van Windows verloopt binnenkort activeren in instellingen Ik weet niet wat ik moet doen, kunt u helpen
Installatie op MacOs op ssd ipv op HD In mijn ouder model iMac (installatie DVD Snow Leopard) is een tijd geleden een ssd ingebouwd. De ‘oude’ hd wil ik voor data opslag gebruiken. Mij lukt het niet om de software voor de iMac zo in te stellen dat ik de iMac weer kan gebruiken. Op het internet vind ik alleen korte beschrijvingen van delen, maar niet van een ‘van het begin tot het eind’ oplossing. Schijfhulpprogramma info: - SSD 480.1 GB SanDisk SDSSDA480G Media schijf GUID-patitietabel - HD ST31000528AS Media GUID-partitie tabel Wie kan mijn helpen met de stappen die ik moet doorlopen. Bedankt alvast,
Syllabi presentaties op YouTube Op internet heb ik de presentaties van Hans Niessen bekeken van: a. Bestandsorganisatie en verkenner b. Backup en Restore Vraag: hoe kom ik aan de syllabi van deze presentaties ?
open office pakket Welk gratis open office pakket is goed alternatief voor Microsoft 365?
Schijfopruiming Hallo Ik ben een nieuw lid.En ik heet John.Ik heb direct een vraag aan jullie.Ik ben er sinds kort achter.Hoe ik schijfopruiming doet.Alleen als hij dat gaat doen.Dan komt het einde niet in zicht.De blauwe balk die aangeeft.Dat het weggehaalt word.Die blijft bij een bepaalt punt hangen.Dus als je dan ziet.Het kan enkele ogenblikken duren.Dan kan het toch niet zo zijn.Dat je na 5 minuten nog geen vooruitgang ziet.Ik zou daar graag antwoord op willen hebben.
Update van windows 8.1 naar 10 Kan ik deze PC nog steeds updaten vanuit 8.1 naar 10, zoals o.a. aangegeven door Menno Schoone of in PC active zonder dat er een nieuwe licentie moet worden aangeschaft?
Toegang tot bestanden Vraag vanuit Curaçao Ik krijg de volgende melding bij het openen van mijn foto-bibliotheek The library could not be opened verder details Zie bijlage Kunt u mij verder helpen?
Samsung SSD T7 touch Zo juist externe Samsung SSD T7 aangeschaft. Geinstalleerd conform handleiding maar hoe dien ik aan te geven welke bestanden moeten worden overgezet van de laptop naar de externe SSD?
Outlook (weer) verdwenen Heb gisteren de PC afgesloten en wilde later nog iets bekijken. Outlook was toen van de taakbalk verdwenen terwijl deze er eerder was opgezet. Het blauwe envelopje was weer terug, terwijl deze er juist was afgehaald. Heb nu verder gekeken, maar om Outlook te bekijken moet ik weer een nieuwe account aanmaken Wat ik ook vreemd vind: vorige week heb ik "Office Home and Business 2010"(incl Word, Excel, PP, One Note en Outlook)er op gezet (licentie van deze PC) en die kan ik ook niet meer vinden ? Ik hoop toch nog op een oplossing.
Syllabus Ik bekeek de presentaties a. Bestandsorganisatie en verkenner b. Back-up en restore Vraag: hoe kom ik aan de syllabi van deze presentaties?
binnenhalen mail Wij maken gebruik van de webmail om onze mail te lezen. Via de Ipad kunnen we inloggen op de nieuwe webmail omgeving. Dan krijg ik eerst een leeg scherm, met pijltje terug wel de webmail omgeving. Vervolgens wordt er nog lang gezocht naar de mail. Mailbox staat overigens voor 7% gevuld. Doe ik dit via de oude webmail omgeving geen probleem. Via de computer/laptop ook geen probleem. wat kan ik aan instellingen veranderen? Of is dit een bug van de nieuwe webomgeving?
Beantwoording van mijn mail Beste lezer, Als ik via webmail van hccnet een mail verstuur, krijgen mensen die mijn mail willen beantwoorden een foutmelding (niet af te leveren). Het blijkt dat mijn e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij beantwoording veranderd wordt in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dat is een mij onbekend e-mailadres. Ik zag dat onder 'opties' dan 'persoonlijke informatie' en 'naam en adres opties' bij e-mailadres inderdaad het verkeerde e-mailadres ingevuld staat en ik kan het ook niet aanpassen.
krijg geen email,s binnen krijg geen emails meer binnen krijg een foutcode binnen err cannot connect to popserver 94232163.5 :110 connect error 10013
Fout B200; nieuwe printerkop kopen? Mijn Canon Printer MP560 geeft steeds fout B200. Ik heb de diverse aanbevelingen gevolgd en ook de printerkop gereinigd met water en klein beetje afwasmiddel. Heeft het zin om een nieuwe printerkop te kopen bij AliExpress voor €18. Of kan ik beter een nieuwe printer kopen, bijvoorbeeld de beste koop van de consumentenbond, de Brother MFC J491 DW? "Weggooien is zonde" en we printen weinig. Ik heb ook nog nagenoeg volle inktpatronen.
USB 3.0 Drivers installeren niet. Meneer zijn USB 3 drivers installeren niet goed. MB is een Gigabyte H370 HD3
Mailprogramma werkend maken Heb nieuwe iPad Air geïnstalleerd via iCloud. Veel werkt, maar mijn email wordt niet gedownload. De mail-instellingen heb ik exact overgenomen van mijn oude iPad!! (account en wachtwoord). Krijg de melding: pop.hetnet.nl reageert niet. Controleer ..... "Server inkomende post". Alles zorgvuldig gecontroleerd!! Wat te doen?????
hcc logo Hoe krijg ik het HCC-icoon op mijn bureaublad? Ik gebruik Firefox en ik zie geen kans om het logo ergens op te zoeken in het juiste formaat, zodat ik het als aanklik-icon voor mijn webmail kan gebruiken
Dataverkeer buitenland Beste mensen, Ik ga regelmatig naar Rusland en ik wil daar geen berichten ontvangen (Facebook, Whattsap e.d.) omdat ik daar € 8 per mb betaal. Is roaming uitschakelen voldoende of moet ik nog meer doen?
geen zichtbare verbinding tussen PC en tablet Mijn tablet maakt wel verbinding met de PC maar ik kan hem niet zien op de PC. In 'instellingen' - 'apparaten' - wordt aangegeven Arcos Core 101 3G 'STUURPROGRAMMAFOUT'. Ik heb dit al eerder gemeld via ticket met het kenmerk XTT-YXD-GUMP (ticketnummer 9079) maar deze kan ik niet meer terugvinden.
account Windows 10 Bij Windows 10 log ik (nog steeds) in met een administrators-account. En dat natuurlijk niet zo veilig. Is het mogelijk dit om te zetten naar een gewoon account zonder programma's opnieuw te moeten installeren?
ms outlook hyperlink sinds kort doen de hyperlinks in mijn ontvangen mails het niet meer. hoe kan ik dit herstellen?
1phone apple ik gebruik de iphone nadat hij 5 jaar aan de kabel heeft gelegen, nieuwe sim kaart. maar soms slaat hij helemaal leeg, als ik hem gebruik, maar laad redelijk snel weer op (niet max) is de accu onbetrouwbaar geworden ? moet ik een nieuwe aanschaffen ?
behouden email-adres bij verandering? 1. Kan ik dit e-mailadres behouden als ik een 3-1 pakket aanschaf bij een willekeurig andere provider, zoals Ziggo,KPN, XS4ALL/Freedom? 2. Wat gebeurt er met dit e-mailadres als ik mijn lidmaatschap van HCC opzeg. (wat ik, ondanks mijn leeftijd, nog niet van plan ben) Ik hoop op een simpele oplossing. De computer is voor mij alleen een prima stuk gereedschap.
Bluetooth Ik heb tot mijn verbazing kennelijk geen Bluetooth op mijn laptop. Hoe kan ik die het beste installeren?
HCC account koppelen naar samsung smart telefoon Ik wil mijn email en agenda kunnen zien (en bewerken) op mijn samsung telefoon. Als ik een account wil toevoegen blijkt dat alleen google accounts worden geaccepteerd. Ik kreeg een tip dat ik dan via exchange een account moest toevoegen. Echter, dat lukt niet. Graag ontvang ik instructie hoe ik dit moet doen.
Alias toevoegen Ik heb al heel lang een alias adres gekoppeld aan mijn hccnet adres, maar wil er nu nog een toevoegen, maar kan niet meer vinden hoe dat moet. Bij voorbaat dank voor de reactie.
Gebruik mij.hcc.nl Het is mij niet geluk de presentatie van Ger Stok van 23-06-2020 te volgen.
geen geluid bij presentatie Ik heb vandaag geprobeerd de presentatie van Ger Stolk via https://wij.hcc.nl/rtd te volgen. Ik kreeg wel beeld, soms ook geluid van andere bezoekers maar geen geluid van Ger Stolk. Ik zag dat meerdere bezoekers hetzelfde probleem hadden. Ik heb zowel via Chrome als Edge een poging gedaan. Nu wil ik de presentatie volgende week in Dordrecht bekijken. Maar..hoe kom in aan geluid?
Redden data van kapotte externe harde schijf lukt niet Met hulp van Jan van der Pluijm heb ik onlangs een kapotte harde schijf vervangen en op de nieuwe schijf inmiddels windows 10 weer kunnen installeren. Nu nog de bestanden redden op de kapotte WD-schijf. Met een usb - sata kabel heb ik de kapotte schijf verbonden met mijn laptop. Windows herkent de schijf echter niet. Ook de easeUS datarecovery wizard herkent de harde schijf niet. Wie heeft idee hoe de bestanden te redden ? Dank bij voorbaat .
Webmail Ik wil inloggen op webmail maar mijn invoer van loginnaam en wachtwoord blijkt niet te kloppen. Ik heb zowel met mijn gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd als die ik ook voor mijn outlook gebruik. Als alternatief heb ik het ook met mijn hccnet email gebruikt maar dat werkt ook niet. Welke gegevens moet ik invoeren? Alvast dank voor de reactie.
ontbrekende regels in hcc webmail in verstuurde berichten ontbreken sinds kort steeds enkele regels
Gmail In 2015 heb ik ingesteld dat Gmail mijn hccnet email moet ophalen. Dit omdat HCCNET toen nog geen Imap kende. Dit werkt nog steeds. Maar ik wil dit stopzetten omdat HCCNET tegenwoordig ook IMAP wel ondersteund. Maar ik kan in Gmail niet meer vinden hoe dit te wijzigen. Weet U hoe ik in Gmail bij deze instelling kom?
ccleaner free en Pro Heb afgelopen ochtend ccleaner pro aangeschaft, maar kan dat niet meer downloaden, ik denk door de update van windows 10. Heeft u een oplossing?
Ram geheugen uitbreiden j Mijn vrouw en ik hebben beide een desktop van medion. Ze hebben alle twee 2 x 2gb geheugen, zelfde bankjes. Op internet heb ik van het zelfde merk 4 x 4gb gekocht. De desktop van mijn vrouw starte goed op en herkende het nieuwe geheugen. Die van mij niet, hij geeft aan dat ik via de F toets naar boot moet, dit lukt niet. Ik zou ook niet weten wat ik er zou moeten doen. De oude bankjes teruggeplaatst en de desktop start goed op. De nieuwe bankjes schoon gemaakt maar hetzelfde resultaat. Wat moet ik achtereenvolgens doen?
autocorrectie niet actief en bewarprobleem Mijn open office heeft al een tijdje een probleem. Opnieuw installeren helpt niet. In de tekstverwerker is de autocorrectie, die de spelling controleert niet actief. Staat wel op Nederlands. Ook wil het nog wel gebeuren dat als in een bestand maak, en niet vanaf het begin bewaar, dit later niet meer lukt om het te bewaren. Bij opnieuw opstarten kan ik dan soms nog wat wedden door een niet bewaard bestand te herstellen. Hoe los ik deze problemen op?
Kan niet printen Heb brother dcp 195c Brother geeft aan : update windows Win update doen gaat niet, geeft aan netwerkfout?
Apple iCloud opslag Vraag: Hoe kan ik foto's (of andere bestanden)in/van iCloud op/naar een externe drive opslaan of verplaatsen.
Onderdelen update Hallo Ik kijk of er nog update zijn zo kreeg ik de melding een update beschikbaar onderdelen van Windos 10 dat heb zowat een halve dag geduurd. Maar goed nu is hij zo traag geworden wat zou er mis kunnen zijn gegaan.Zo wel ook met opstarten.
HCCNET email Hoe zet ik een HCCnet pop account om naar Imap.liefst stappenplan.
document scannen Ik probeer een document te scannen in word. Ik wil het daarna kunnen bewerken. Maar ik krijg steeds een JPG (foto) als output. Wat doe ik fout.
verbinding met rebrand/ly/21739 lukt niet Om de een of andere reden kan ik niet de adapter bestellen. De server van het adres rebrand/ly/21739 doet er te lang over. Komt daar nog verbetering in?
foto's enz. vanaf smartphone naar pc overzetten Alle foto's enz. overzetten naar m'n pc lukt me niet. Ik heb een blautoet stic en een usb kabel. De pc zie ik wel pompen maar houd nooit op. Misschien gaan ze wel over maar kan ik ze niet vinden. Mijn smartphone is een Samsung Galaxy A20e
Microfoon PC werkt niet meer Voorheen (Windows 7) kon ik de microfoon gebruiken bij het gebruik van Skype. Na de overstap naar Windows 10 werkt de microfoon bij het gebruik van Skype niet meer. Het volgende geef ik aan: - een gerenommeerd HCC-lid heeft geprobeerd het op te lossen: kwam er niet uit; - zelfs de winkel waar ik de MSI PC heb gekocht kwam er niet uit; * en passant werd ik opgelicht door: 'een helpdesk site'. Mijn waardering dat jullie er überhaupt naar willen kijken.
E-mail Windows Live Mail bestaat niet meer.Om mijn mails te lezen ga ik naar de Webmail pagina van HCC,voorheen zat de mail icoon op de taakbalk.Voor WLM heeft men nu Outlook.com. Hoe kan ik mijn mails van de Webmail pagina naar de Outlook com icoon op de taakbalk versturen mijn e-mails wil ik ten alle tijden via mijn hcc-email ontvangen.
Hccnet webmail valt uit bij werk aan langere email zonder waarschuwing Net raak ik weer eens mijn email-in-wording kwijt, doordat webmail uitvalt en ik het login-scherm krijg. * Weg tekst! Na hoeveel minuten gebeurt dit, 10 minuten? Ik begrijp dat webmail wil voorkomen dat een emailsessie onnodig lang blijft openstaan, dit kan misbruik uitlokken door derden die een onbeheerde sessie aantreffen. Maar zolang er getypt wordt in een venster (kan webmail niet vaststellen?) moet webmail niet uitvallen en werk vernietigen. * Niet doen aub! * Of graag waarschuwing: "uw sessie verloopt over ... minuten." * Knop sessie verlengen. (Belastingdienst, UWV doen het zo, DigiD ook geloof ik. UWV werken.nl kan wél zien of je nog iets uitspookt.) * Blijft hccnet webmail bruikbaar? Mijn enige niet commerciële mogelijkheid (Google niet serieus, doorzoekt alles, hotmail niet chique).
ontvangen, opslaan, afdrukken en verzenden van email Nadat deze week de update van Windows 10 op mijn PC automatisch is uitgevoerd, kan k wel emailtjes maken, maar niet verzenden, opslaan of uitprinten; ze gaan gewoon verloren. Bijna hetzelfde geldt voor inkomende mailtjes, die zelfs niet eens in de inbox worden weergegeven en waarmee ik dus ook niets kan doen; ik weet niet eens, dat ze er zijn. Totdat iemand belt met de vraag of ik mijn mail wel lees. Is er in de update iets gewijzigd, waarop ik moet reageren, zit er een fout in de update en zo ja, komt er zeer binnenkort een reparatie update? Ik hoop dat u uitsluitsel kunt geven om dit erg vervelend probleem op te lossen.
Firefox tabbladen openen In mijn Firefox (ook in de nieuwste 77.0.1/64 bit) werden mijn bladwijzers na aanklikken steeds geopend in nieuwe tabbladen. Na terugzetten van een systeembackup (Win10) werkt dat niet meer. Bladwijzers worden nu steeds geopend in het bestaande openstaande tabblad. Nu is dit irritante probleem wel te ondervangen door de bladwijzer eerst met de rechtermuisknop aan te klikken en vervolgens te kiezen voor Openen in nieuw tabblad. Op mijn oudere laptop (ook Win10 en Ff 77.0.1/32 bit) werkt het nog steeds als door mij gewenst. Ik heb alle opties tussen beide Ff's gelijk ingesteld, maar op mijn nieuwste laptop willen de bladwijzers maar niet direct openen in een nieuw tabblad. Er zal dus wel een about:config optie zijn die dat (ook) regelt, maar welke? Hoe kan ik dat irritante probleem oplossen?
1 TB IS zOEK Geachte heer/mw In mijn schone W10 heb ik ook weer office 365 geïnstalleerd Excel e.a. werken prima maar ik heb geen 1 TB meer in mijn drive in
email wordt pas na 3 dagen ontvangen Sommige van mijn e-mails worden pas na een paar dagen ontvangen. Bijv op 24 juni gestuurd en pas op 29 juni ontvangen. Mijn Outlook zegt op 24 juni dat het is verstuurd. De ontvanger reageert en op haar email staat dat ik mijn email op 29 juni heb verstuurd. Dit gebeurd niet bij elke email
van kleuren bestand naar zwart-wit PDF? Hoe kan ik een kleurenbestand in EXCEL (of WORD) omzetten naar een zwart-wit PDF ? In zwart-wit uitprinten en daarna weer scannen gaat natuurlijk, maar dat kost me onnodig veel papier.
file shredder Welke file shredder maakt het onmogelijk om middels recovery software toch bestanden terug te halen ? Mijn laptop is voorzien van eMMC-geheugen voor de programmas.
Apple ondersteuning Waar vind ik HCC Apple in de omgeving Alphen aan den Rijn
Foto's beheren en opslaan Ik heb foto's opgeslagen op mijn desktop. Deze zijn redelijk in mappen opgeslagen. Ik wil echter de foto' van mijn telefoons, laptop ,tablet gaan beheren en opslaan op mijn desktop en back-up schijf. Kent u een boek of handleiding waarmee ik dat redelijk snel kan doen?
Grootte van de webspace Ik hoor graag van de HCC wat de hoeveelheid webspace is die men ter beschikking stelt. https://www.hcc.nl/forum/wat-is-de-maximum-grootte-voor-mijn-website#antwoord-17643
Webinar L.S. Op 29 juni was Gouda aan de beurt voor de lezing W10 van Ger Stok. Ik heb als lid van Gouda tevergeefs gewacht op een uitnodiging hiervoor. Ook heb ik tevergeefs gezocht naar een andere mogelijkheid tot volgen van het webinar binnen de HCC Zuid Holland website. Vraag: Komt er later nog een uitnodiging ? Zit ik verkeerd in het HCC systeem ? Anders ????
Hoe verwijderen MyWay? Door een misslag heeft zich MyWay opgedrongen als browser voor Google. Dat wekt mijn irritatie op en wil ik dus kwijt. Ik zoek nu een eenvoudige methode om dat te bereiken. Wie helpt?
Presentatie Windows Zojuist heb ik mij aangemeld voor de Windows-presentatie van donderdag 2 juli a.s. Het is voor het eerst dat ik een presentatie van de Senioren Academie ga volgen. Mijn vraag: Hoe gaat dat in zijn werk? Krijg ik een e-mail met aanwijzingen hoe in te loggen bijvoorbeeld? Hoor graag van u, met vriendelijke groet,
Servers Hallo, Ik probeer de IMAP in te stellen. Op de laptop wordt startssl niet getoond in outlook. Als er staat SSL/TLS is er dan een keuze tussen een van de 2? Ik krijg steeds dat er geen verbinding gemaakt kan worden.
nieuw mailprogram installeren Ik wil over van Windows Live Mail naar Windows Mail. In de app in Mailstore vragen ze van alles en nog wat, zoals: mijn wachtwoord, servertype, servernaam, gebruikersnaam. Ik heb daarvan totaal geen verstand. Kunt u mij helpen? Welk wachtwoord wordt eigenlijk gevraagd?
zichtbaarheid netwerk Mijn Synology-NAS is met alle mappen zichtbaar op alle PC's in mijn netwerk. Echter: bij mijn nieuw geinstalleerde DELL is in de Verkenner de NAS met alle mappen WEL zichtbaar bij "Snelle Toegang" (vastgepind), maar NIET bij "Netwerk". Als ik bij SnelleToegang een map op de NAS open, verschijnt de NAS plotseling OOK bij Netwerk. Als ik de Verkenner sluit en weer open is de NAS net als eerst niet meer zichtbaar bij Netwerk... Hoe maak ik de toegang blijvend zichtbaar?
Presentatie update Windows 10 Afgelopen maandag zat ik gereed om live online de presentatie van de Windows update van Ger Stok te volgen Helaas lukte het mij niet, graag wil ik de juiste procedure weten om alsnog de presentatie van 2 of 9 juli te volgen. Graag hoor ik van u. Hartelijk dank.
Onderwerp Bericht
blokkeren afzenders HCC mail Ik heb een aantal email adressen ( Hcc;live;hotmail;gmail;freedom ) Ik haal mail op via Windows mail. Bij HCCnet.nl lukt het me niet afzenders van ongewenste mail te blokkeren ( wel bij de andere mailadressen. Mijn vraag is dus hoe kan ik bij hccnet.nl sommige zenders blokkeren ?
e-mail verzenden geblokkeerd kan ik concrete hulp krijgen, ik snap de aanwijzingen niet
Externe brander Mijn externe brander speelt wel cd af maar bin het branden van cd gaat het mis. Het branden start wel en de vooruitgang zie ik ook. Op het moment dat de cd gereed is krijg ik een meldi5: d// bestandsnaam ongeldig. Op de gebrande cd is niets te zien en deze is nog helemaal leeg. Wat kan de oorzaak van dit probleem zijn ?
nieuw wachtwoord voor mail Ik moest een nieuw wachtwoord invoeren. Op mijn desktop is dit gelukt. Op mijn Ipad houdt hij het nieuwe wachtwoord bij invoering in instellingen niet vast. Mail kan ik helemaal niet gebruiken. Wel de webmail, maar dan moet ik ook iedere keer het oude wachtwoord verwijderen en het nieuwe invoeren. Hoe krijg ik het nieuwe wachtwoord permanent?
vertalen Ik ontvang mijn e-mails in Outlook. Vandaag kreeg ik een brief van WIZZair in het Hongaars. Hoe kan ik die tekst nu vertalen naar het Nederlands?
Wissen gegevens Ik beschik over een aantal usb sticks en externe schijven. Alle informatie op deze gegevensdragers wil ik zodanig wissen dat ze niet meer terug te halen zijn. Ook de informatie op de nu niet gebruikte gegevens ruimte .( Met behulp van recuva zag ik bestanden die nog niet overschreven zijn.) Welk programma is daarvoor het meeste geschikt? Kunt u mij helpen.
MPG bestanden bekijken en omzetten Mijn Sony camera (2010) maakt de videobestanden in MPG formaat. En ook mijn archief staat in MPG formaat. Hoe kan ik deze bestanden lezen ? Windows 10 lijkt dat niet te ondersteunen. En met welk (gratis) programma kan ik deze bestanden bewerken en omzetten naar een speelbare video op een windows 10 laptop of op DVD. Ik hoor graag,
Knikkerbaan Pc-active 309 Beste redactie, Ik heb de knikkerbaan uit Pc-active 309 nagebouwd en het werkt goed met de handmatige besturing. Omdat we nu toch wat meer tijd hebben ben ik bezig om hem om te bouwen naar een besturing met de smartphone. Ik heb daarvoor een programmaatje gemaakt met MIT App Inventor maar ik krijg daarin niet gevonden hoe ik de datum moet versturen. Is het mogelijk dat ik een copy krijg van het betreffende programma van Frans Coolen? Bij voorbaat dank voor de medewerking.
Mailbox kan ik niet leegmaken Het antwoord op mijn probleem is niet de oplossing. Ik kan de mailbox niet leegmaken. De meeste mails die in de mailbox staan kan ik niet bereiken en zijn verwijderd op de oude server. Die verwijderde mails worden niet in de status van de mailbox als verwijderd gemarkeerd. Op de oude mailserver staan nauwelijks nog berichten. Die verwijderen heeft geen enkele zin. Ik vraag me nu af als de mailbox niet op een of andere manier gereset kan worden ben ik genoodzaakt om met hccnet te stoppen en over te stappen op een andere provider.
updates Windows 10 Mijn computer is ca. 15 jaar oud. Oorspronkelijke software Windows 7. Na de aanbieding de software W10 gratis te installeren, is dat jaren geleden reeds gedaan. Systeem draait verder prima en wordt regelmatig handmatig, resp. automatisch bijgewerkt. Dat geldt ook voor alle andere programma's die op de computer worden gebruikt, om virussen en malware zoveel mogelijk buiten te houden. Tot en met de update voor Windows 1803 verliep daarbij alles vlekkeloos, echter de update 1903 wil tot nu toe maar niet correct worden geïnstalleerd, en dus versie 1909 ook niet. Steeds gaat het fout in het allerlaatste stukje van het installatieproces. Kunt u mij vertellen wat er fout gaat? Als dit niet te achterhalen is, kunt u mij dan vertellen hoe ik het automatisch installeren van 1903 kan voorkomen. Het systeem probeert het steeds weer opnieuw (zeker al 7-8 keer), echter zonder resultaat, maar dat kost op mijn wat oudere computer ontzettend veel tijd. Bovendien moet na de misinstallatie het systeem de bestaande situatie weer terugdraaien, kost ook een kwartier. Ik zie een mogelijke oplossing gaarne tegemoet.
leer en doe dagen downloaden Geachte heer, mevrouw, Is het mogelijk om de Leer en Doe dagen te downloaden en op te slaan, zodat ik die later nog eens terug kan kijken. Graag uw reactie.
E-mail opslag Ik gebruik al jaren lang en nog steeds Windows Live Mail. Voor mij een prima e-mail-programma ! Onder Postvak in heb ik meerdere mappen met daarin voor mij zeer waardevolle gegevens (o.a. inloggegevens en wachtwoorden van diverse programma's en interessante artikelen). Ik zou graag van U willen weten hoe ik deze gegevens kan opslaan (in geval van een crash) en hoe ik ze daarna nog kan bekijken en eventueel inpassen in een ander E-mail programma. Hartelijk dank.
HTML insalleren voor JavaScript Het lukt me niet HTML te installeren MIJN GOOGLE CHROME GEEF PROBLEMEN 
kan niet meer inloggen voor e-email LS: Kan niet meer inloggen voor e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Fijn dat dat gebeurd als de helpdesks gesloten zijn en geen alternatief aangeboden wordt via de hcc site! Krijg alleen nog maar time outs met het verzoek het juiste wachtwoord op te geven. Al tig keer gedaan maar probleem blijft. Popup zegt: Verzending van wachtwoord voor gebruiker lindemann.ton is niet gelukt. Mailserver pop.hccnet.nl antwoordde USER lindemann.ton set, mate. Retourmailen heeft dus geen zin. 
mailbox vol Ik heb maar 185 mails in mijn inbox staan maar toch wordt aangegeven dat 100 % diskruimte is verbruikt. Ik krijg dus nu geen mails meer binnen. Hoe los ik dit op
abonnement Ik weet niet voor welke interesse groepen ik mij heb geabonneerd. Hieronder mijn gedane betalingen: 13-10-17 betaald € 30.00 abonnement HCC 26-10-18 betaald € 38.34 (wat is begrepen in € 8.34?) 28-12-18 betaald € 12.50 syllabus 16-10-19 betaald € 39.83 27-12-19 betaald € 12.50 Syllabus Ik heb ergens in april dezelfde vraag gesteld maar nog geen antwoord ontvangen, vandaar mijn vraag nogmaals bij deze. 
blokkeren afzenders Hoe kan ik een afzender blokkeren ? Het gaat mij niet om spam of iets dergelijks maar om op zich bonafide afzenders maar waarvan ik geen mail meer wil ontvangen .Het lukt wel bij gmail ,live en hotmail maar niet bij HCC . Ik haal de mails op via Windows mail
Mijn HCC wachtwoord is gehacked Goedemorgen, Ik kreeg een e-mail dat mijn wachtwoord is gehacked (dit zijn mails van 22 en 26 april). In de mail stond het password dat ik destijds had en mijn huidige wachtwoord is voor dit account: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze mails vond ik zojuist in mijn spam folder, waar ik dus niet dagelijks in kijk. Ik kan ze eventueel doorsturen, maar ik ga er vanuit dat jullie met deze mails bekend zijn. Ik heb zojuist geprobeerd dit wachtwoord te resetten, maar dat lukt niet. De mail om te resetten komt niet bij mij aan op mijn gmail adres dat ik volgens mij destijds wel heb ingesteld om mails naar door te sturen/secondair mailadres. Het e-mail adres waar het om gaat is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres gebruik ik al een hele tijd niet meer, maar ik vind het vervelend dat iemand hier nu wel misbruik van kan maken en ik er ook niet meer bij kan. Zouden jullie hier ajb spoedig naar willen kijken en het mailadres in ieder geval direct willen blokkeren? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet,
email instellingen voor HCCnet Na het instellen van mijn emailaccount op mijn nieuwe telefoon in outlook, ging het een aantal weken goed. vandaag kreeg ik opeens de melding dat ik mijn instellingen van de mail opnieuw moest inbrengen. Dit geeft het probleem dat hij blijft zeuren met: controleer uw emailadres en wachtwoord. Het wachtwoord heb ik inmiddels aangepast naar 12 karakters (het was korter) en met webmail werkt dit ook correct, maar op de smartphone blijf ik telkens dezelfde boodschap krijgen. ik gebruik de volgende instellingen voor IMAP: pop.hccnet.nl:993 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. smtp.hccnet.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ik hoop dat jullie een oplossing hebben.
App HCC Bij de app van de HCC voor Apple staat onder aan de webpagina ofbijeendoorverwijzing steeds in het Duits wat te doen. Een restje van de oorspronkelijke Duitse programmeeromgeving? Is dat aan te passen?
Beeldtelefoon Wij van de afdeling Lelystad, gebruiken sinds kort de link via hcc om jit.si beeld telefoon te gebruiken. Gezien wij normaal wekelijks contacten hebben, is dat nu met het Corona virus een probleem natuurlijk. Nu leek ons de oplossing inderdaad om het beeldtelefoon te gaan benutten en dan met name Jit.si welke via een HCC server van het Hobby net gebruikt word. Maar we worden het een beetje zat dat er steeds problemen optreden als we beelden (schermen) willen gaan delen. Soms loopt namelijk de browser vast en kunnen we daarna de achter gebleven persoon (Zijn inlog) niet meer verwijderen, meestal is het namelijk de moderator die uitleg of demonstreerd. Als voorbeeld (Nu 5-5-2020 om 19:00 uur) kan men een kijkje nemen in bv de groep fotoclub, met deze link> https://wij.hcc.nl/lelystad_fotoclub Als men daar inlogt ziet men meerdere aanwezigen die niet aanwezig zijn! Hoe krijgen we die lege inlogschermen verwijdert? Graag een reactie ZSM. 
opstarten smartfone is het mogelijk de smartfone op te starten zonder de simkaart te activeren?
Installatie lukt niet Ik heb voor € 150 software aangeschaft bij de officiële site van Adobe. Ik kreeg een bevestiging met serienummers en een link. Ik volgde de beschreven downloadinstructies maar ondanks al mijn pogingen (zie bijlage) krijg ik steeds de melding dat er op mijn pc een ander installatieprogramma actief is dat ik eerst moet sluiten. Ik heb van Adobe ook Acrobat Reader, Digital Editions 4.5 en Creative Cloud.
Onedrive Al mijn bestanden staan bij mij gewoon op mijn harde schijf. Onlangs heb ik al mijn bestanden (documenten, foto's, video's) in dezelfde mappen als op mijn harde schijf overgezet naar Onedrive. Is het mogelijk, dat als ik een nieuw bestand op mijn computer heb gemaakt deze automatisch wordt gesynchroniseerd naar de goede map in Onedrive? Kan je eigenlijk wel synchroniseren van computer > Onedrive? Of moet je elk nieuwe bestand steeds handmatig in de goede map in Onedrive zetten? Elke vorm van synchronisatie lukt mij in ieder geval niet.......
Last Pass, (met Extensie) Regelmatig wordt op een site (b.v. Bank) gevraagd om je oude wachtwoord te wijzigen. Hoe gaat dat met LastPass?? Je bent reeds ingelogd op de site en dan wordt gevraagd om je wachtwoord te wijzigen. Je moet dan eerst nogmaals je huidige ww ingeven en daarna een nieuw ww genereren, dat je vervolgens ook nog eens moet herhalen. Hoe doe je dat precies?? Hartelijk dank bij vorbaat.
Website Hallo, Ik heb een oude website http://home.hccnet.nl/xxxxxx Ik wil deze wijzigen maar weet niet meer hoe ik kan inloggen. Volgens mij is de website met Frontpage toen opgemaakt. Kan ik de website hosten bij de HCC? Kunnen jullie me helpen? Ik zou deze website met CMS Joomla willen opmaken. Hoe pak ik dat aan (stappenplan)?
Presentatie Bestandsbeheer (Hans Niesen) Hartelijk dank voor deze goede presentatie. Vraag: Er wordt aanbevolen om Verborgen Bestanden aan te vinken. Dat zou handig zijn voor het back-uppen van bv.je mailberichten. Ik gebruik eM Client. Maar waar vind ik in de Verkenner nu mijn emailberichten??
Email ophalen mislukt Ik probeer email op te halen bij pop.hccnet.nl (via poort 995). Dit heeft tot maandag altijd goed gewerkt, maar sindsdien niet meer. Ik woon in Frankrijk, als ik vanuit Nederland probeer te verbindingen met dezelfde gegevens lukt het wel. Vanuit Frankrijk echter niet. Uitgaande mail via smtp.hccnet.nl (via 465 & 587) werkt wel. Dit gebeurt op meerdere apparaten en met meerdere Hccnet accounts. Dit na jarenlang tevreden gebruik te hebben gemaakt en nu sinds dit weekend helemaal niks meer. Webmail werkt wel, het ligt dus niet aan de inloggegevens.
SMTP server Het lijkt erop dat de email server er weer uit ligt. Dit is al enkele keren eerder gebeurd en is zeer vervelend. Ik kan mijn mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nu niet gebruiken. Graag hoor ik wanneer het probleem is opgelost.
Netflix Hebben jullie ook verstand van Netflix op TV? Mijn zoon heeft abonnement voor 4 kijkers, zijzelf, ouders van zijn vrouw en wij. Op mijn Panasonic afstandsbediening heb ik een knop Netflix, soms werkt die goed, soms een tijdje en dan stopt het beeld en krijg ik een figuurtje met 1%....oplopend tot soms 8%, soms tot 90%, maar geen TV beeld meer. Ik heb een Chromcast aangeschaft die ik vanaf mijn Samsung foon kan bedienen, dan schakelt de TV naar HDM2 en werkt het redelijk met wat schokken. Ik heb al een paar keer de Chromcast uit het net getrokken en weer aan, maar dat helpt niet. Blijft de vraag, waarom werkt Netflix niet ? Dank en groet,
install pycharm heb een usb stick van 256 GB die gruik ik voor me linux mint dus ruimte genoeg linux-mint is +- 3 a 4GB en pycharm is 400 MB
Partitie. In deze coronacrisis heb ik de gelegenheid te baat genomen om Windows 10 Pro opnieuw te installeren. De PC werkt perfect. Maar... ik zie in schijfbeheer maar één partitie, terwijl er in de vorige situatie meerdere partities waren (MBR?). Het is op zich voor mij niet zo'n probleem, ware het niet dat de image die ik gemaakt heb, van de vorige installatie zich niet laat terugzetten. Ik heb de nieuwe installatie goed werkend op mijn PC gezet met de Media Creation Tool van Microsoft. Ook heb ik voor de installatie de C-Schijf NTFS geformatteerd. Wat heb ik niet goed gedaan? Graag hoor ik van U.
ICloud vol Hoi, ik moet mijn iCloud legen. Nou wil ik alle foto’s uit de iCloud via mijn Windows pc op een externe schijf zetten. Ik heb ondertussen wel gezien dat ik dan via iCloud.com de foto’s kan downloaden, maar het lukt mij alleen foto voor foto. Dat gaat me te lang duren voor 5000 foto’s. Hoe kan dat sneller? 2e vraag. Als ik iCloud uit zet voor de foto’s, krijg ik een melding die ik niet echt begrijp, nl dat geoptimaliseerde foto’s en video’s van mijn iPad verwijderd worden, maar de oorspronkelijke versies beschikbaar blijven op andere apparaten die iCloud foto’s gebruiken. Waar moet ik dan aan denken? De keuze “verwijder van iPad” durf ik niet te gebruiken, omdat ik bang ben dan alle foto’s op mijn iPad kwijt te zijn. Kies ik voor download foto’s en video’s, dan krijg ik te horen dat ik ruimte tekort kom, maar dat ik dat kan beheren in instellingen. Hoe doe ik dat dan? Daarbij komt dat ik niet persé de foto’s die ik met mijn telefoon gemaakt heb en de filmpjes die via whatsapp op mijn telefoon binnen zijn gekomen op mijn iPad hoef te hebben. Hoe doe ik dat?
Omzetten windows 7 naar 10 Naast geslaagde omzetting van data en bestanden van HD en 1 USB-stick van Windows 7 naar 10 waren de data op USB-stick 2 ver- dwenen en vervangen door FAT32. Hoe kan ik mijn datagegevens van USB-stick 2 terug krijgen
soms traag internet via de Wifi Hallo, ik heb een iPhone XS 64 GB waarvan 50 GB in gebruik is en een internetabonnement van 500 MB/s thuis met Wifi repeaters op elke verdieping in huis. Ook heb ik meerder schermen met apps. Toch heb ik soms een trage internetverbinding op mij iPhone thuis. Als is de telefoon afsluit en opnieuw opstart is de verbinding weer snel. Hoe is dat mogelijk? Hoor graag uw advies. 
Afwijkend openingsscherm HccWebmail Mw/Mh, Ben bang dat binnenkort de 100Mb buffer van HCCmail weer volloopt. Ik leeg die gewoonlijk via HccWebmail. Kan daar nu (al een poosje!!) niet inkomen omdat openingsscherm sterk vergroot en waarschijnlijk afwijkend verschijnt. Verkleinen via 3 verticale puntjes rechtsboven lukt niet. Wat te doen?. Kan event. printscreen van dat scherm opsturen naar welk emailadres? 
Printer herkent compatiblecartridge niet Ik heb een Canon Pixma MG5650 printer. Deze werkt met 5 losse cartridges. Ik gebruik altijd compatible cartridges. Nu geeft opeens de printer het bericht dat hij een cartridge niet herkent (error 1410). Ik heb online gezocht naar een methode om er iets aan te doen. Een methode om te resetten (stopknop, on-knop erbij, stopknop loslaten, dan 5 x op stopknop drukken) had geen effect. De officiële Canon-website laat weten dat je bij die error de printer op dient te sturen naar de reparatieafdeling van Canon. Ik kan dan net zo goed een nieuwe printer kopen natuurlijk. Ik doe dat liever niet, hij werkte nog prima. Weet u een oplossing?
Onklaar geraakt account van mailprogramm Na een crash van Thunderbird op Windows, alles opnieuw moeten instellen. Had o.a. een account voor pop.hccnet.nl. Bij het opnieuw authentiseren (alle andere accounts hoef ik alleen maar opnieuw het betr. wachtwoord in te voeren) krijg ik de melding dat het mislukt is en een paar opties, waaronder een nieuw wachtwoord invoeren. Als ik dat doe volgt de melding:"wachtwoord verzenden lukt niet" . Geprobeerd om een nieuw account aan te maken (al of niet na verwijderen van de oude; maakt niets uit) krijg ik de melding:"Aanmelden bij server met gebruikersnaam (mijn gebruikersnaam; heb dezelfde gebruikt als voorheen) is mislukt" Als ik wat anders probeer komt weer de melding dat het verzenden van (b.v. het oude, maar ook een nieuw wachtwoord) is mislukt. Met daarna weer de eerder genoemde melding van dei aanmelding. Vicieuze cirkel, dus. Op een tweede partitie met linux had ik eveneens alles met dezelfde Thunderbird staan. Ook daar werkt (alleen) mijn HCC account niet meer. In beide systemen werken accounts van XS4all, Hotmail en Gmail gewoon wel weer; was een kwestie van (alleen op de Windows partitie) even opnieuw de wachtwoorden invoeren. Wat kan ik doen om weer mailtjes van HCC via het oude account te krijgen? Hoe e.e.a. te repareren?
verbindingsparameters Wat zijn de instellingen voor de verbindingsparameters om mijn website te uploaden naar HCC. Ik kan die nergens vinden op de site Ik nu telkens de foutmelding dat de parameters niet kloppen.
Aanvraag nieuw E-mail adres Geachte heer/mevrouw, Regelmatig wordt ik geconfronteerd mat Spam Mail, die de helpdesk van HCC niet op kan lossen. Daarom vraag ik U of het mogelijk is om een nieuw HCC E-mailadres aan te vragen, en hoe ik dit aan kan vragen. In de bijlage heb ik zo'n nepmail bijgevoegd. De verzender (s) wisselen regelmatig van E-mail afzender. Met vriendelijke groet, A.J.Blokland
verwijderen office 2010 Ik heb een nieuwe computer gekocht en met We-transfer de bestanden overgezet daarna bedacht ik de office2010 te vervangen door office 2016 die ik nog steeds niet geïnstalleerd had omdat alles het goed deed. nu kan ik versturen van foto's, omgezet in een kleiner niet doen, omdat ik bericht krijg dat een oudere versie van office geïnstalleerd is. het probleem is dat ik office 2010 niet verwijderd krijg en bij zoeken geen goede oplossing kan vinden gaarne uw advies
afstemming kleurprofielen Het kleurprofiel op het iMac beeldscherm is perfect en is Apple RGB. Tot voor een maand was het kleurprofiel van de printers overeenstemmend met dat van het beeldscherm. Om duistere reden treedt nu een licht beige achtige kleurzweem op. Vooral zichtbaar in het wit van de geprinte foto's. Heb hierover meerdere malen contact met Apple en Canon gehad. Ook driver software printers vernieuwd. Het lijkt een afstemmings probleem tussen de keurprofielen van de iMac en de Canon printers (typen zie boven). Kent iemand deze problematiek en wat is de remedie? Juiste instellingen met name voor de kleurprofielen?
2 trapsverificiatie hcc webmail Wordt het nog mogelijk gemaakt om 2 trapsverificatie toe te passen bij het inloggen in de webmailbox?
kan melding niet uitgeschakelen Gisteren update geïnstalleerd. Sindsdien krijg ik de melding "Googel play-services stopt steeds." Deze melding komt steeds terug en je kunt niet meer werken met de telefoon. Er staan drie opties om actie te ondernemen, maar de melding blijft komen. De opties zijn: - App-info - App sluiten - Feedback verzenden Weet u een oplossing om mijn telefoon weer "aan de praat" te krijgen ? 
Canon printer MG 6850 Mijn printer geeft de volgende mededeling: Ondersteuningscode 1700 Absorptiekussen bijna vol Tik op (OK) om door te gaan Neem contact op met het service centrum. Vraag: Wat moet ik doen: Laten verhelpen Een nieuwe printer kopen Gewoon op OK drukken. Gaarne uw reactie.
internetagenda bij het opstarten van mijn mail krijg ik de melding zoals in de bijlage. taak internetagenda .... kan iemand mij helpen dit te verhelpen zodat deze melding niet meer voor komt.
Videobellen in Whatsapp Als ik met mijn iPhone videobel in Whatsapp met iemand, doet alles het behalve dat de ander mij kan verstaan. Ik zie hem/haar en omgekeerd en ik hoor de ander maar die mij niet. In instellingen (Whapp)kan ik hierover niets vinden en ook die van mijn iPhone niet. Hopelijk weet u wat ik fout doe. Ook wil ik het foto'tje van mij in het wakkerwordscherm van mijn MacBook Pro 2012 vervangen. Geen idee hoe dat moet. Het plaatje staat net boven de plek waarhet ww ingevuld moet worden. Misschien heeft u een idee. Alvast bedankt voor de service.
importeren .mbox lukt niet Mijn broer heeft een gmail-account en een HCC-webmail account. In de Gmail staat een aantal mappen met emails die hij graag in HCC webmail terug wil zien. Ik heb een export in Gmail gemaakt met een .mbox bestand. Als ik nu in HCC Webmail bij mappenbeheer een import doe, het bewusdte bestand aanwijs en dat in de map "concepten" laat neerzetten gaat hij aan het werk. Na enige tijd is hij klaar maar er staat geen enkel bericht in de map concepten? Hoe nu verder?
Aliassen Ik lees dat er aan mijn email adres 5 aliassen gekoppeld kunnen worden. Maar ik heb nergens kunnen vinden hoe dat bij @hccnet.nl moet ik gebruik Thunderbird
Link werkt niet Hallo. Ik ontvang ook e-mails van SeniorWeb. Als ik op mijn iPhone XR een e-mail van senioren ontvang kan ik de link niet openen. Als ik op de link klik zie ik even een scherm om de cookies te accepteren, maar kan dit niet bevestigen. Het volgende scherm komt automatisch “privacy”. Hoe kan ik dit oplossen. Ook als ik in het adresbalk http://www.seniorweb.nl invul kom ik niet verder. Als ik via Google naar http://www.seniorweb.nl ga lukt dat wel. Hoe kan ik dit oplossen? Met vriendelijke groet Theo Berents
kan melding niet uitschakelen Sinds de laatste update deze week krijg ik een melding die ik niet weg kan krijgen, zie bijlage. Heb al van alles geprobeerd, maar het blijft terug komen. Bij app-info, en bovenin de drie puntjes is een keuze update verwijderen die activeren geeft de melding : Google Play-services kan niet verwijderd worden. Weet u een oplossing ? Het is heel vervelend want omdat de melding steeds terugkomt lukt het niet meer om apps op te starten.
webmail Het lukte me vanavond niet, om een bericht te versturen. Bij beantwoorden verdween mijn antwoord en blijf alleen de oorsprongelijke tekst staan. Bij het aanmaken van een nieuw bericht heb ik deze eerst als concepte opgeslagen. Toen ik hem verder bewerkte en wilde versturen, lukte dat ook niet en bleef alleen de tekst staan die ik in de concept-map had opgeslagen, de nieuwe tekst was ook verdwenen. Vanmiddag heb ik nog heel normaal berichten verstuurd. Is er een storing in de webmail? Ik heb nog de oude versie gebruikt.
Problemen met verzenden (naar andere PC) Als ik met LENOVO PC 1 blz. TEKST en/of GRAFISCH bericht, thuis een afdruk met me CANON printer maakt, dan is het resultaat TOP. Maar.......als ik dezelfde "berichten" naar een andere PC zend (bijv. me dochter) dan is het resultaat een FLOP! Bijv. bij 1 graf. felicitatie staat een GROTE balk met Tech. gegevens van LibreOffice6.2 afgebeeld. In de "Computerbijbel" lees ik helaas GEEN oplossing, maar op Internet lees ik wel: bij Windows 10 kan GRATIS WORD toegevoegd worden, maar HCC dames en heren H O E Los ik dit advies dus gratis op??? 
Webmail Er is blijkbaar iets goed mis met mijn webmail. Nadat ik al niets meer kon versturen (ticket 13P-J5H-SUQ6) kan ik nu ook mijn prullenbak niet legen. Foutmelding in de bijlage
multi window Beste lezer, op mijn tablet probeer ik multi window te gebruiken, wat mij op deze tablet een paar maanden geleden wel lukte lukt nu niet meer. Op mijn telefoon s7 met android 8 lukt dit wel. Op internet gezocht naar instructies. deze geven aan dat je op de recent toets moet klikken en dan op de app's een soort = tekentje ziet waar op je kan klikken. Ook zou er rechts boven in het recentscherm drie puntje boven elkaar moeten staan waarmee je de weergaven kunt instellen. Geen van beide is op mijn tablet te vinden. Op mijn telefoon wel maar die is minder geschikt voor dit werk. Kunt u mij helpen dit raadsel op te lossen? Vriendelijke groet, Rolf.
Homepage HCC sinds kort zie ik dat links op het internet die naar mijn site (http://home.hccnet.nl/h.b.klok/klok/) doorverwijzen een lijst van bestanden op mijn site laten zien. index.htm en index.html wordt dus genegeerd. (waarschijnlijk door omzetting van http naar https ?) Kan ik iets doen om de site weer normaal te laten zien?
SSD probleem De SSD geeft problemen. Klonen lukte niet met Macrium en Acronis. Alle partities, behalve de C:\ schijf. Wat de oorzaak is weet ik niet. Ik heb nog een schijf liggen die via usb wordt aangesloten. Ik wil naar een schone installatie gaan met behoud van de drivers. (Microsoft account geregistreerd) Hoe pak ik dit aan?
verwijderen van foto's als ik foto's verwijder uit de galerij (bijv. bij de map camera) verdwijnt deze ook uit de sd kaart. Hoe kan ik dat laatste voorkomen ? Natuurlijk staan de verwijderde foto's gelukkig nog wel in de cloud bij Google
Blokkeren inkomende e-mails naar myMmail account Heb een account bij myMail. HCCnet blokkeert het IP adress van myMail. Het geblokkeerde IP adress van myMail: IP 185.30.176.0/23 Heeft jaren prima gewerkt. Sinds kort wordt regelmatig het IP adress van myMail geblokkeerd waardoor ik geen mail ontvang. Heb dit laten onderzoeken door de helpdesk van myMail. Blokkade is op smartphone en tablet. Het ligt dus niet aan mijn hardware maar bij de provider HCCnet. Help.....
kleur tekst bij email Ik wil op mijn smartphone bij emailberichten mijn tekst graag in de blauwe kleur typen. Dit doe ik ook op de computer. Wie weet hoe ik dit moet instellen? Ik gebruik Ziggo voor email.
Sneltoetsen Is het mogelijk met een toetsencombinatie een tekst op te roepen die je vaak gebruikt, zoals een adres of een e-mail adres ?
Geheugen telefoon bijna vol Mijn vraag. Wat kan ik allemaal doen om meer ruimte creëren op telefoon geheugen van 64 gb en wat/hoe kan ik naar mijn sd kaart of mijn Google drive overzetten. Hebben jullie een soort protocol of handleiding.
installeren printer Ik hen een nieuwe printer gekocht, maar ik kan de printer niet volledig aansluiten. Ik kan wel een afdruk maken, maar ik kan niet vanaf de printer een kopie maken. Ik kan de printer niet installeren. Gaarne uw reactie.
ssd raakt vol mijn vraag wat kan ik doen om meer ruimte creeren op mijn sdd geheugen in combinatie met onedrive of google drive.
HCC account Ik ben HCC-lid en ik wil inloggen op HCC!net instellingen om o.a. de 25MB webspace te activeren. Ik kan niet inloggen met mijn normale gebruikersnaam/wachtwoord, waarmee ik wel kan inloggen op de HCC website en bij mijn email. Is dit een ander account? Kunt u mij hierbij helpen.
hidden ssd Hallo Ik heb kortgeleden een tp-link Wi-Fi extended geplaatst en met mijn Wi-Fi analyser zag ik een hidden SSD en ik weet niet waar dat vandaan komt hopelijk kunnen jullie hier een antwoord op geven
Microsoft Teams Ik ben geabonneerd op Office 365 en daarom mag ik als particulier ook gebruik maken van Microsoft Teams (zie ook HCC-Nieuwsbrief, artikel van Arno Beuken). Heb Teams geïnstalleerd op mijn PC met Windows 10, maar als ikTeams als particulier wil opstarten, dan word ik doorgeschakeld naar Skype. Welke procedure moet ik hanteren om Teams te gebruiken en niet steeds te worden doorgeschakeld naar Skype?
account melding regelmatig krijg ik de melding "uw account is verouderd"; hoe kan ik dit oplossen
gebruik MS Teams In eerdere berichten las ik dat MS Teams alleen gebruikt kan worden in combinatie met Office 365. Ik werk echter nog met Office 2007 en kan MS Teams wel downloaden en gebruiken. Wat zijn de beperkingen die ik nu wellicht heb ten opzichte van gebruik icm Office 365?
Fotografie In corona tijd heb ik tijd om een lang gekoesterde wens om mijn foto's van mijn laptops desktop smartphones en dergelijke een fatsoenlijk op te slaan. Maar hoe begin je daarmee? Is daar een handboek voor? Ik neem aan dat dat niet het zomaar downloaden op een externe schijf de juiste weg is? Ik denk dat veel foto,s op diverse apparaten staan? Kortom: ik wil gewoon een praktische hanleiding
SMTP server Kan het zijn dat er problemen zijn met de SMTP server met SSL beveiliging op poort 465, krijg hierop namelijk een server not found.
facebook snelkoppelingen In facebook bestaat het fenomeen snelkoppeling om snel naar een bepaalde pagina te gaan (zie bijlage) vraag: hoe maak je ze? hoe verwijder je ze? algemeen: hoe beheer je ze?
Outlook krijg om de maand opgegeven melding We zijn niet gemachtigd om e-mail op te halen voor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Accountstatus: De laatste geslaagde synchronisatie was om 22-5-2020 11:43:23 UTC. Oplossing Als u de nieuwe Mail-ervaring op Outlook.com gebruikt: • Selecteer op de werkbalk het pictogram Instellingen en selecteer vervolgens alle Outlook-instellingen. Ik word er een beetje erg ziek van dat ik het iedere maand opnieuw moet instellen. Hoor graag hoe jullie dit oplossen.
inloggen app HCC Als ik wil inloggen met mijn HCC app dan verschijnt er een naam van een duits bedrijf CHAYNNS log in NET en daarna log in bij HCC.Dit is echter een duits bedrijf. Kan dat niet gewoon hhc.nl zijn om mijn mails te bekijken.
nieuwsbrieven onbruikbaar Bij de nieuwsbrieven van Tips & Trucs en van Computertotaal verschijnt er bij het lezen van een artilel cookies toestaam en naar inloggen Computertotaal. Dit gaat net het programma kan niet inloggen en dat loopt vast. Deze nieuwsbrieven zijn voor mij onbruikbaar.
videobestand afspelen hallo ik heb een bestand gekregen *.ppsx als ik hem wilt afspelen komt hij in vlc media player beeld blijft zwart ,geluid oke wat gaat er mis?
Wachtwoord Het is mij nu al 4-5 keer overkomen (in zeg twee maanden) dat mijn wachtwoord niet meer geldig is. Dit betreft het wachtwoord dat ik moet gebruiken om in te loggen, maar dat is tegelijk ook het wachtwoord dat gebruikt wordt voor email (mijn emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Dit is uitermate storend. Men heeft gezegd dat het probleem is onderkend en 'dat er naar gekeken wordt'. Dit is niet acceptabel. Van een computergebruikersvereniging mag met juist verwachten dat dit soort zaken vlekkeloos verlopen. Ik verzoek dringend om voldoende aandacht aan dit probleem te geven of mij anders te vertellen hoe ik hier vanaf kan komen.
ftp probleem Geachte lezer(es), Ik heb meerdere raspberry Pi omgevingen die met ftp files overzenden naar mijn webruimte op de hcc omgeving. Dit overzenden met ftp was stil gevallen. Mijn oplossing is pftp inplaats van ftp gebruiken. Het heeft iets te maken met PASV. Mijn vraag: is er iets verandert in de ftp omgeving van HCC?
Van POP naar IMAP Geachte, Ik heb een oude PC waar mijn email op binnenkomt in Outlook 2013. Dit gebeurt via de POP server van HCC. Ik wil op mijn laptop, ipad of mobiele telefoon mijn mail gaan inzien via de webmail van HCC. Om de mails te bewaren moet ik dan overschakelen naar IMAP. Mijn vraag is hoe doe je dit. Kan iemand mij telefonisch ondersteunen?
webmail installeren op mijn nieuwe tablet ik heb een nieuwe tablet 10 inch gekocht. op mijn oude tablet had ik de webmail van hccnet staan Het lukt mij niet om op de nieuwe dit te krijgen Ik heb via playstore een app van hcc gedownload maar krijg niet de webmail op mijn tablet Wat doe ik niet goed
toepassen email adres sinds kort gebruik ik outlook . Mijn emails worden door outlook niet ontvangen Ik doe blijkbaar iets niet goed .wie helpt mij
Agenda koppelen van Smartphone naar laptop Op de smartphone gebruik ik de agenda van Samsung en deze is daar gekoppeld met de Google agenda. Ik wil die graag koppelen met mijn Outlook agenda op de laptop. Ik krijg het gevoel dat ik daar in Windows-Live blijf hangen. Gaarne advies.
gmail Heb sinds kort de administratie overgenomen van een vereniging. Zij gebruiken gmail als communicatiemiddel voor en met de leden. Ben hotmail gewend en kan daar mee lezen en schrijven. Bij gmail haal ik alles door elkaar. Ze werken met gekleurde labels, Er gebeuren allerlei onverwachte zaken als verdwenen, verplaatste, onvindbare, overal opduikende mails, op voor mij volkomen onlogische plaatsen. Ik weet dat ik dingen fout doe, maar snap niet wat en waarom. Heb geprobeerd het systeem te doorgronden met behulp van google help, maar hierdoor is het voor mij bepaald niet duidelijker geworden. Wie of hoe kan mij uitgelegd worden hoe dit werkt zonder dat ik de hele boel in de war schop, als ik dat al niet heb gedaan! Gelukkig heb ik een groot deel van de gegevens ook vastgelegd in een excel bestand en in een map van de verkenner zodat ik zaken nog uit elkaar kan houden en controleren. Wat is verstandig om te doen????
MAILWASHER MAILWASHER,een efficient programmam tot tijdens geselecteerde mails wissen, stopte HALVERWEGE EN GEEFT GEEN MAILS MEER! Na mail contact met leverancier heeft deze onieuw de active driver geleverd! Maar heLpt NIET V' Wat NU
Wel internet verbinding maar problemen met mail en vinden sites Goedemorgen Op de laptop ( dochter) zijn problemen gekomen. Krijgen bij mail de volgende foutmelding 0x800704cf en krijgen bij Chrome de melding DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Op interne gezocht naar oplossingen en ook toegepast maar niest werkt. Graag hulp. Grappige is nog dat sites die bij Chrome in favorieten staan wel te bezoeken zijn.
wegvallen tekst hccnet webmail wegvallen tekst email --------------------- Op de oude versie van hccnet webmail (die ik nog moet gebruiken omdat in de nieuwe versie maar 9 berichten op een lijst op een scherm komen) heb ik het volgende probleem, voorbeeld zojuist bij herhaald mailen: ----------------------------------- mailbericht ingetikt op mijn scherm van webmail: een mailduiveltje bij hccnet.nl toverde mijn bewering weg: dat "alle kennis voor iedereen" op Volkskrantlezers wel naïef en komisch moest overkomen en zo niet effectief kon werken als kenschets van WP in de PR, nog afgezien van verdere overwegingen. een mailduiveltje bij hccnet.nl (waar ze problemen hebben) toverde mijn bewering weg: moest overkomen en zo niet effectief kon werken als kenschets van WP in de PR, nog afgezien van verdere overwegingen. Vriendelijke groet, hans muller ----------------------------------- dus de belangrijkste zin valt weg.... (Sorry voor het vermelden van hccnet :-) * Is hier iets aan te doen? * Dank en groet, hans muller 
Webmail emailadressen verdwenen Ik kom er zojuist achter dat mijn opgeslagen emailcontacten zijn verdwenen. Kunt u de lijst weer terugzetten? Ik maak gebruik van webmail versie. Dank en met vriendelijke groet,
Kan geen email ontvangen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ik ontvang geen email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. EMail verzenden is geen probleem, maar ontvangen lukt niet. Ik heb zowel 995 SSL als 993 SSL/LTS geprobeerd.
Instellingen energiebeheer Al meer dan een halfjaar heeft mijn PC de gewoonte aangenomen om na een minuut inactiviteit in de sluimerstand te springen. Ik heb alle schema's energiebeheer erop nagekeken maar nergens kom ik een legitimatie tegen voor dat autonome gedrag, dat me flink de keel uithangt. Oké, binnen een paar seconden gereageerd door een toetsaanslag is 't ie er wel weer maar maar wacht ik langer dan moet ik telkens de pincode invoeren; dat verveelt gauw! Er zal wel ergens in het register nagekeken kunnen worden welke parameter me dat flikt maar daar durf ik niet zomaar aan te koen. Wat is uw oordeel mbt de oorzaak en nog belangrijker: hoe ik dat kan verhelpen
Ik ben al weken op zoek om bestanden terug tevinden Ik veel apps, maar kan bestanden niet terug vinden De ene app anders dan de andere Google drive Mijn Bestanden Acrobat for Samsung Eenvoudige PDF lezer MHT/MHTML Viewer MHT/MHTML Reader STACK Files Samsug Notes Documenten Mu PDF Total Commander Foto's Photoshop Express SnapSeed GalleryGo Flickr Google Spreadsheets All-in-one Toolbox
Geluid bij afspelen videos Hallo Helper, Ik probeer de videos van de Presentaties zoals Bestandsbeheer af te spelen. de video gaat goed, maar het geluid ontbreekt. Bij de videos van de leer en doe dag 2019 en de 50plus beurs 2019 is het geluid normaal. Wat kan er fout zijn? Ik gebruik google chrome
Blocking Issues I am a representative of myMail app provided by my.com service (http://mymail.my.com/). Currently the support team of our service gets a lot of complaints from your domain users (@hccnet.nl) as they experience authorization and synchronization issues in our mail app. Please confirm that you do not set any limitations for connection to your IMAP server pop.hccnet.nl from the IP-addresses which our servers may use to apply to external mail servers: 185.30.176.0/23 185.30.177.0/23 Please, tell us, if you are interested in solving this issue. If you need any additional information on the issue, please, feel free to contact us! Thank you!
Contactpersonen in eMail In het nieuwe e-Mail programma van HCC kan ik geen nieuw contact invoeren Het programma geeft aan adres succesvol ingevoerd ,maar de lijst met contacten blijft leeg. In het oude programma zijn sinds enkele dagen alle adressen verwijderd zodat we de mail op dit moment niet kunnen gebruiken. HOOGST IRRITANT Hoop op een snelle oplossing
Inzien van bestanden via Onedrive Mijn zoon heeft een abonnement op Office365 voor meerdere PC`s. Ik maak hier ook gebruik van. Ik heb al mijn bestanden foto`s, documenten etc. overgezet op Onedrive met een opslagruimte van 1Tb. Nu komen deze bestanden ook op zijn PC en zou hij deze in principe al of niet per ongeluk kunnen verwijderen. Hoe kan ik dit beveiligen? Mijn zoon heeft niets aan deze bestanden en hoeft ze dus niet op zijn PC. Wat doe ik verkeerd? Heeft dit mogelijk te maken met hetzelfde account, dat wij hebben aangemaakt? Of met het delen van Onedrive? Hoe kan ik dit oplossen?
Edge Ik heb een surface 3 tablet. Als ik VPN Goose heb ingesteld werkt de browsers EDGE niet goed. Wat kan ik hieraan doen? Met andere browsers heb ik geen problemen
Inlogproblemen Heb vandaag contact gehad omtrent problemen met inloggen op Webmail HCCnet. Nadat mijn wachtwoord was gewijzigd heeft een medewerker dit gechecked of er op HCC.nl en Webmail ingelogd kon worden. Zij ondervond ook problemen. Nu wil het feit dat ik nu totaal nergens meer kan inloggen op welke manier dan ook. Ben wel afhankelijk van HCCnet omdat dit mijn hoofd email-adrers is. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is een apart email adres die voor probleemgevallen en aparte mail gebruikt wordt. Indien mijn email-account weer werkt, hoe kan ik dan mijn email forwarden naar dit email-adres zodat ik toch mijn mail bij problemen kan lezen?
Fotos van windows naar Ipad Ik heb een windows laptop met daarop een grote hoeveelheid fotos. Deze fotos zijn opgeborgen in mappen, voor elk onderwerp een aparte map. bijvoorbeeld een map met "vakantie 2010" , een map met "voorjaar 2019", "trouwdag 2015", enzovoort. Elke map met 50 tot 200 fotos. Omdat de laptop op zijn laatste benen loopt heb ik een iPad aangeschaft om daarop deze fotos over te hevelen. Ik wil voor elk van de mappen die ik hiervoor noemde een album in iPADiOS aanbmaken met dezelfde naam, dus weer "vakantie 2010" enz. Elke keer dat ik dit probeer te reraliseren krijg ik een chaos op mijn iPad. De vraag is dus wel duidelijk, hoe realiseer ik dat?
Inloggen op FTP-server accepteert wachtwoord niet meer Sinds kort kan ik met het FTP programma om mijn website bij te werken niet meer inloggen omdat het wachtwoord bij het account niet geaccepteerd wordt. Hoe kan ik weer toegang krijgen? Ik weet niet precies welke gegevens ik moet verstrekken om mij te helpen. Ik gebruik al jaren FileZilla om gegevens over te zetten, andere accounts werken nog prima, maar de site https://home.hccnet.nl/xxxxxx kan ik nu niet meer onderhouden. ik krijg de melding: Status: Adres bepalen van home.hccnet.nl Status: Verbinden met 94.232.163.18:21... Status: Verbinding gemaakt, welkomstbericht afwachten... Status: TLS initialiseren... Status: Certificaat controleren.... Status: TLS-verbinding opgezet. Opdracht: USER DoubleUP Antwoord: 331 Please specify the password. Opdracht: PASS ********** Antwoord: 530 Login incorrect. Fout: Fatale fout: Kan niet verbinden met server
Overzetten gegevens Iphone Wie heeft er een korte handleiding om de gegevens van een Iphone 5 met iOS 10.3.4 over te zetten naar een IPhone SE van nu (2020). Het is voor familie. Naast een apple ID, wat heb ik nog meer voor wachtwoorden nodig?
Google aangesloten apparaten Bij mijn aangesloten apparaten in Google staat sinds 24 mei 2020 ook een onbekende telefoon vermeld (LG5) als apparaat dat ik af en toe zou gebruiken. De eigenaar van deze telefoon logt inderdaad af en toe in. Ik ken het apparaat echter niet. Ik heb alle wachtwoorden van door mij gebruikte programma's gewijzigd. Toch staat deze nog in mijn lijst van gebruikte apparaten en is deze ook af en toe ingelogd.Vooral bij de opgenomen websites van Ziggo en Yellow Brick. Hoe krijg ik grip op deze telefoon en kan ik deze definitief verwijderen? Ik ben lid van HCC
Verbind met PC Ik zie mijn WD NAS My Cloud niet meer op mijn laptop en vaste PC. Er moet een blauw lampje branden. Het lampje brandt een tijdje geel en gaat dan uit. Betekend dit dat hij stuk is en zo ja kan ik dan de Hard disk uit het apparaat verwijderen en via een kabel de info overzetten naar een ander externe HD.
E-mail programma Welk e-mail programma adviseren jullie me? In de Google Play Store zie je door de bomen het bos niet meer.
Foto's op Facebook zetten Wanneer ik reageer op een melding in FB en ik wil daar een foto bij plaatsen, dan komt die foto er klein op te staan. Mijn fotos staan onder Afbeeldingen op mijn laptop en ik kan het formaat aanpassen van 3MP (normaal, huidig) wijzigen in Small (0,25MP), Medium (2 MP), Large (4MP) en A (handmatig aanpassen). Toch lukt het me niet om het juiste formaat op FB te krijgen. Graag uw advies.
email ontvangen Op mijn PC heb ik Thunderbird geinstalleerd als mailprogramma. Dat doet het al jaren goed. De laatste paar dagen kan ik geen email downloaden. Krijg de melding dat de verbindingstijd met pophccnet is verstreken. Mails ontvang ik wel op mijn iPhone en iPad. Graag uw advies om dit probleem te verhelpen.
upgrade Kan ik een upgrade uitvoeren voor mijn ipad van ios 10.3.3 naar ios 11
Synchronisatie van bestanden Met welk Linux(Mint) programma kan ik mijn werkbestanden op mijn NAS synchroon kan houden met die op mijn Linux Mint PC. De nieuwste versie is steeds leidend.
You tube Ik heb op You tube een foto gezien, Is het mogelijk dat ik deze foto kan overzetten naar Foto's
e-mail Hierbij ontvang je HCC!nieuwsbrief. Om deze te kunnen lezen dient je mailclient HTML-weergave te ondersteunen. Als dit bericht getoond wordt is dit waarschijnlijk niet het geval.
Capitan herinstalleren Ik probeer op een 12 jaar oude Macbook, die nog prima werkt, El Capitan opnieuw te installeren. Als ik dat via Command-R doe, downloadt en installeert hij Capitan, maar gaat dan in een ruk door zoeken naar de nieuwste versie, die hij dan niet kwijt kan omdat de Mac te oud is. Ik probeerde het opnieuw en dit herhaalde zich telkens. Hoe zou ik dit proces kunnen laten stoppen, na de installatie van Capitan?
Desktop start niet op Kreeg melding “er is iets gebeurd waardoor pincode niet beschikbaar is. Kik hier ompincode te herstellen”. Pincode herstellen functioneert niet. Heb nieuw Microsoft wachtwoord aangemaakt. Maar hier reageert desktopcomputer niet op. Heel graag hulp.ikben niet handig met dit soort dingen.
Email account Mijn email account blijft veel MB houden in de account terwijl ik van alles al heb geprobeerd om hem leeg te maken, kan niet vinden waar al die MB verstopt zitten, Mappen leeggemaakt maar er veranderd weinig.
Email account Ik was bezig om mijn emails over te zetten van Windows livemail 2011 naar thunderbird. Ik heb daarbij account in Livemail gedelete. Ik ben echter vergeten de "sent items" over te zetten. Kan ik de verzonden items van mijn HCCNET account nog terug krijgen in thunderbird ?
https: mijn homepage op hccnet.nl Sinds enige tijd zie ik bij het openen van bovenstaande url dat er https: wordt gebruikt. Dat is mooi. Echter als ik willekeurig welke andere pagina oproep wordt http: (dus onbeveiligd) gebruikt. Is dat zo bedoeld?? Ik stel deze vraag omdat een paar kleine dingetjes op mijn site niet meer worden getoond, maar die ik wel graag wil zien. Voor de goede orde: Dit treedt op bij Edge, Chrome en Firefox. Internet Explorer vraagt steeds of ik 'alle inhoud' wil zien.
webmail hccnet Wij kunnen via desktop/internet niet inloggen op de webmail van hccnet en mails die we versturen komen niet aan. Op mijn mobiel kan ik wel verzenden maar komt niets binnen. Bekend?
E-mail is niet bereikbaar De e-mail is niet bereikbaar ook niet via Webmail. Ik kan inloggen op mijn HCC Account, maar krijg met dezelfde gegevens een foutmelding bij HCC e-mail/webmail.
inloggen Na de zoveelste update van windows krijg ik geen post meer binnen via office outlook. Direct inloggen op mijn mail bij HCC wil niet lukken omdat hij vindt dat ik het verkeerde wachtwoord gebruik. Het wachtwoord herstellen zou prima kunnen werken met de toegestuurde herstelknop, MAAR DIE STAAT IN DE MAIL!!!!!! Ik kan niet bij mijn mail, hebben jullie hier nog steeds geen oplossing voor?
geen toegang tot e-mail Na mail ophalen volgt volgend bericht: Verzending van wachtwoord voor gebruiker rob.muylaert is niet gelukt. Mailserver pop.hccnet.nl antwoordde: USER rob.muylaert set, mate al mijn mail gaat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ook via webmail komt zelfde bericht. Heb dus geen toegang meer tot al mijn mail!!
Kan niet meer in miin mail met Thunderbird De HCC server zegt het volgende als ik mijn mail wil ophalen via Thunderbird: Verzending van wachtwoord voor gebruiker jan.lamers is niet gelukt. Mailserver pop.hccnet.nl antwoordde: USER jan.lamers set, mate Webmail werkt wel.
mail. Sinds vanmorgen kan ik geen mail meer ophalen(Thunderbird). Ook de mogelijkheid via de webmail lukt niet. Is er wederom een storing. Zoja, ik vin dat dit de laatste tijd wel vaak voorkomt. BVD.
snelheid draadloos Sinds enige tijd blijkt internet snelheid rechtstreeks aan de kabel (glasvezel) bij speedtest plm 93 Mb/sec down/upload. Doch draadloos slechts 12 mb/sec. Ook met labtop dichtbij de router zelfde resultaat. Afstand naar router normaal plm 5 mtr. Nieuwe Glasmodem (van Caiway) in meterkast gaf geen verbetering. Telefoon geeft bij "watts app beeld" contact vaak storing. Vraag: 1. Kan router na verloop v tijd verminderen in kwaliteit? 2. Kan een instelling op labtop en telefoon invloed hebben? Graag uw suggestie / advies
Uitgaande mail blijft geregeld poosje hangen Mijn uitgaande e-mails blijven geregeld een poos in het postvak uit, om na ongeveer een kwartier verzonden te worden. Soms blijven ze allemaal een poos hangen, soms worden er een aantal direct verzonden waarna er plots eentje (en dan ook de daarop volgende) blijft hangen. Ik heb dit al zeker 1 of 2 jaar. Instellingen staan allemaal goed. Iemand een idee?
Geen Email ontvangst Op mijn email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ontvang ik geen emails. Het programma is Thunderbird. De instellingen van dat email-adres zijn: pop.hccnet.nl -993 SSL/LTS smto.hccnet.nl - 587 StartLTS
ascii codes waar zijn mijn ascii codes gebleven, ik kon 2 weken terug nog met sneltoets alt-0128 het euro teken maken, maar nu niet meer, hoe gaat dat? ook andere, bv Poolse letters met leestekens doen het niet meer... help…

 

Onderwerp Bericht
CSV bestand openen als Excel bestand. Normaal gesproken geen probleem maar het binnenhalen van "Uit tekst/CSV geeft een verkeerd venster. De tekst binnenhalen lukt wel maar omzetten naar kolommen niet. Wie kan mij helpen, eenvoudig, maar voor mij heeft het al uren gekost, wie helpt mij.
Free Audio Recorder Ik vond in jullie blad, bij de rubriek software op pagina 67, een artikel over Free Audio Recorder. Leek me een handige tool dus gedownload (een ZIP-bestand). Direct na het openen ging mijn ESET in de alarmstand. Als ik het ZIP-bestand test bij VirusTotaal krijg ik een hele lijst. Hebben jullie vergeten deze site te testen voor er een artikel aan te besteden? Ik begrijp dat het mijn eigen verantwoording is, maar ...!!! In de bijlage het resultaat.
Microsoft account. Goedemiddag, Blijkbaar heb ik een MS account nodig om opgeslagen files op mijn laptop te kunnen openen en bewerken.Ik heb geprobeerd om een MS account aan te maken, maar dat is niet gelukt. Ik loop telkens tegen bepaalde benodigde informatie aan die ik van MS moet ontvangen. Ik ontvang wel 6-cijferige codes, maar blijkbaar heb ik slechts een 4-cijferige code nodig. Kunnen jullie mij helpen dit probleem op te lossen?
Gebruikers accounts Op mijn desktop heb ik plotseling na een Windows-update een 2e Login user icoon gekregen. Eerst was dit een zelf aangemaakt account en nu is er een “admin” icoon gebruikersaccount bijgekomen. Eerst heb ik geprobeerd deze “admin” account te verwijderen volgens de meerdere keren gepubliceerde methode via verschillende bronnen echter helaas niet gelukt. Hoe kan ik dit “admin” account toch verwijderen?
extra email account op iPad Kunt u mij vertellen hoe ik mijn email kan ontvangen op de iPad van mijn vrouw. Zij heeft een Apple ID account en kan haar mail ( via Apple mail) lezen en bewerken. Dat zou ik ook willen op dezelfde iPad. Ik heb wel een iPhone en een iMac waar ik mijn mail kan lezen. Hoe doe ik dit ? Dank u
Wifi las in het PC active blad een advertentie over "Devolo". Ik kom er niet uit. Ik zoek een goede zender ontvanger voor Wifi. De plaats waar de ontvanger komt te staan heb ik alleen het Wifi signaal nodig meer niet. Heb er nu een van "Edimax", die kan de afstand van 12 meter niet aan. Graag uw advies.
os overzetten Ik heb een laptop met een M2 ssd schijf. Deze is te klein en nu wil ik deze vervangen door een 2,5 inch ssd schijf. Ik heb reeds geprobeerd om het systeem over te zetten, maar ik loop tegen het probleem aan dat mijn laptop niet wil opstarten van mijn ssd. Ik vind op internet wel info over het overzetten van de os van een harde schijf naar een m2 module, maar niet het omgekeerde proces. Kunnen jullie mij helpen.
Knoopcel vervangen Kan iemand mij d.m.v een afbeelding laten zien waar ik de knoopcel van genoemde laptop kan vinden. Ik heb hem open maar zie hem niet.
crash Mijn iMac stond gewoon aan toen er plotseling een storing was bij Ziggo en ik dus niet op internet kon. Na enige tijd was de storing voorbij, maar deed mijn iMac 'raar'. Ik kon hem niet uitzetten en heb toen de stekker uit het stopcontact getrokken. Na twee minuten weer aangesloten en opgestart, maar toen kreeg ik een raar scherm te zien met drie keuzemogelijkheden. -De schijf via Times machine weer herinstalleren. -OX10 opnieuw installeren. -De derde ben ik vergeten. Ik vond het vreemd en heb toen een computerzaak gebeld en zij wilden hem wel nakijken. Ik was bang dat de hele computer onbruikbaar was geworden, maar dat was niet zo. Zij hebben de iMac nagekeken en zagen dat er eigenlijk niets aan de hand was. Hij starte bij hen gewoon op en toen ik hem had opgehaald deed hij weer gewoon wat ik wilde. Wel stonden er tot mijn verbazing 612 bestanden in de prullenbak terwijl ik zeker wist dat dat voor de crash niet zo kon zijn. Had hem juist kort daarvoor geleegd. In de winkel hebben ze eigenlijk niets met de iMac gedaan en ook zij hebben geen verklaring voor zoveel bestanden in de prullenbak. De bestanden waren ook niet in mijn mappen verdwenen. Die staan nog gewoon wel aanwezig. Blijft bij de vraag hoe en wat kan er de oorzaak van zijn dat er zomaar 612 bestanden zijn gekopieerd naar de prullenbak. Heeft iemand daar een antwoord of suggestie voor?
Programmeren Hallo, Ik weet haast wel zeker dat ik hier verkeerd zit maar probeer het toch maar. Het lijkt mij leuk om te leren programmeren en Apple Apps te maken. Ik weet totaal niet bij wie ik moet zijn om bij jullie te kunnen informeren bij wie ik moet zijn. Willen jullie zo vriendelijk zijn mij door te verwijzen (de tab programmeren geeft veel info maar niet wat het advies is om er aan te beginnen.) Wacht graag uw bericht af.....
Up- en downloaden document Bij een bepaalde file krijg ik bovenaan het scherm de volgende opmerking: AANMELDEN VERPLICHT We kunnen uw wijzigingen niet uploaden of downloaden omdat uw referenties in cache zijn verlopen. AANMELDEN Ik heb de volgende vagen: 1. Wat betekent deze opmerking? 2. Over welke wijzigingen heeft men het hier? 3. Waarmee moet ik mij aanmelden? Het betreft hier een Word-document. Ik werk met Windows 10. Ik zou het oprijs stellen om advies te krijgen watik hier moet doen.
kleur in verkenner hoe geef je een bestandsnaam in de verkenner een kleurtje?
Thuisnetwerk Ik heb je syllabus 'Thuisnetwerk in W10' stap voor stap gevolgd, maar in plaats van gedeelde mappen krijg ik bij kiezen van de gedeelde computer de melding dat ik 'Netwerkreferenties moet invoeren', met naam (die is al ingevuld, de naam van mijn eigen computer) en dan wordt gevraagd om een wachtwoord. Het wachtwoord is niet mijn Microsoft wachtwoord. Maar wat wel?? Graag hulp.
Hitachi Touro Desk Pro De Hitachi Touro Desk Pro is niet zichtbaar op mijn laptop met Windows 8.1. Ik heb van alles geprobeerd. Bij het aansluiten van de schijf is hij na enige tijd even zichtbaar in verkenner en in schijfbeheer maar verdwijnt dan weer. Ik heb hem daarna gefomenteerd op een oude laptop met Windows XP waar de schijf wel zichtbaar is.( de schijf was toch al leeg ) De software voor deze schijf is hiermee ook verdwenen. Wat kan ik doen om deze schijf zichtbaar te krijgen op Windows 8.1. Ik hoop dat u mij kan helpen met dit probleem.
Face Time Geachte heer, mevrouw, vraag 1: kan Facetime ook op een Windowsmachine (W10 of W7) gebruikt worden; vraag 2: indien vraag 1 bevestigend, waar kan ik Facetime downloaden?
Spellen/ Maikel Dijkhuizen Ik heb uw artikel over spellen gelezen. Heel leuk. Ik heb 2 vragen: Wat is een handig spel/site voor Awari, ook wel Mancala en Awele genoemd (er zijn nog meer namen)? Hoe kom je van de reclame af? Met vriendelijke groeten,
Kleurverbetering Ik moet iedere keer na het opstarten de kleurverbetering weer activeren. Kennelijk houdt de laptop deze instelling niet vast. Wat kan ik hieraan doen?
Printerprobleem kleur vanuit deze lapop Sinds een update van windows?? kan ik vanuit Libreoffice niet meer in kleur printen. Dat gaat nog prima met de smartphone en de andere laptop. De printer is HP envy 5540 all in one. Ik heb eenmaal windows met behoud bestande opnieuw geïnstalleerd, 2x LibreOffice verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. na de eerste keer kon ik een foto in kleur afdrukken op normaal papier en normaal. Toen in kleur maar met foto papier en best. Toen flitste er een bericht dat LibreOffice een crash had veroorzaakt. Na de 2de installatie is kleur niet meer mogelijk geweest. Het heeft mij nu al een week van de straat gehouden en dat is goed met de corona. Ik denk morgen te proberen met een kabelverbinding misschien dat ik dan iets meer bereik. Mocht u een idee hebben wat het kan zijn of wat ik moet proberen dan hoor ik dat gaarne. Een bericht uit Gmail en knipprogramma gaat ook alleen in zwart/wit???? PS de verbinding via wifi werkt met smartphone en ander laptop wel in kleur. Ook gevonden instellingen voor printen staat zwart niet aangevinkt. Mocht u geen tijd hebben dan maar pas na de Pasen en wens je daarvoor een leuke tijd.
mail komt niet in mijn HCC inbox Ik heb een HCC mailaccount Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wanneer ik van een ander system binnen mijn netwerk daar een bericht naar verstuur komt dat bericht in de inbox binnen. Wanneer iemand van buitenaf een bericht naar dit mailadres verstuurd komt het NIET aan!! In het foutbericht staat dat mijn huidige provider (online.nl)het bericht heeft geweigerd. Kennelijk heb ik ergens een instructie gegeven om berichten voor mijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. account door te zetten naar mijn huidige account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hoe kan ik dit issue oplossen??
kan geen mail meer ophalen Er komen geen mails meer binnen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . ik krijge melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server voor inkomende mail (POP3).
PC USB Grafisch Tablet MD 41217 Ik zoek een werkende driver voor dit tablet, de oude software die er bij zat werkt niet meer onder w10! Hij is oud maar er zal toch wel iets gemaakt zijn er voor??? Zijn er ook andere tekenpennen voor te krijgen die op het tablet zouden werken???
Office Ik gebruik tot volle tevredenheid Office 2010. Onlangs schreef u een stuk over het feit dat Office 365 vervangen gaat worden door Microsoft 365. Op internet lees ik dat alleen dit alleen kan op basis van een jaar of maandabonnement. Omdat office 2010 niet meer wordt ondersteunt wilde ik overstappen naar Office 365. Wat adviseert u om nu te doen Nu office 365 of toch Microsoft 365 installeren. Ik gebruik Wordt, E-mail, exel outlook en powerpoint. Kan ik mij huidige documenten ook met de nieuwe software gebruiken. Kan ik de software ook kopen.
Zoom veiligheid In de media gaan verhalen rond dat Zoom niet veilig is om te gebruiken. Ook mijn (grote) werkgever verbiedt het om dit programma te gebruiken. Een andere opdrachtgever van mij gebruikt het wel en geeft aan dat een betaalde versie van Zoom wel veilig is. Is hierover iets bekend?
VPN Diensten Artikel in PC-Active van deze maand. Ik heb daarover enkele vragen. 1. Indien een VPN programma is geïnstalleerd, wordt dan de overdrachttijd (veel)langer? 2. In het artikel wordt sterk aanbevolen om geen financiële transacties te doen zonder een deugdelijke VPN programma. Echter, de banken hebben in mijn ogen een waterdicht systeem om betalingen via internet uit te voeren. Daarnaast zou het wel eens kunnen zijn dat banken geen dataverkeer met tussenkomst van een VPN server accepteren. Zij willen veelal het IP=nummer kunnen controleren. Mijn vraag is daarom; kan het VPN programma worden uit- en weer ingeschakeld? 3. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het beschermen van dataverkeer van een bedrijf belangrijk is. Mijn vraag is echter of het ook belangrijk is voor privépersonen, die minder belangrijke zaken per e-mail regelen. Ik denk daarbij aan gewone bedankjes of gelukwensen. Ik zou het op prijs stellen als u wat nader op deze punten kunt ingaan.
driver reviver De laatste dagen ontvang met enige regelmaat een pop-up om driver reviver als toevoeging op het besturingssysteem te downloaden.Ik werk met android en windows 10 vraag;wat is dit voor een app is deze noodzakelijk
Update van Libre Office Ik ben al zover dat LibreOffice helemaal niet meer werkt. Om een administrator account aan te maken heb ik de computerbijbel van SchoonePC geraadpleegd. Dit is dermate ingewikkeld dat ik ten einde raad maar een Microsoft account heb aangemaakt met beheerdersrechten, wat mij gelukt is. Als ik inlog met dit akkoord moet het mogelijk zijn om LibreOffice 6.4.2 te installeren. Helaas krijg ik weer de melding interne fout 2503 en 2502.Ik heb de nieuwste versie van java nog steeds op mijn computer staan, maar misschien gebruik ik niet de juiste volgorde van handelingen, die van toepassing zijn, om LibreOffice te installeren.Ik gebruik LibreOffice al vele jaren zonder problemen, Nieuwe versies installeren was nooit een probleem. Zou het komen dat Microsoft met al die updates van Windows10 dingen veranderd heeft waar de problemen uit voorkomen?
koppeling mogelijkheden Ik tracht iemand die sinds kort SLECHTZIEND is, te helpen toch muziek te kunnen blijven spelen (op een tyros 4 keyboard). Heb muziek notenschrift in pdf format gedownload op een apple IPATH air pro. De bedoeling is dit schrift uit te vergroten en van IPATH via een APPLE TV op een monitor te krijgen. Er is wifi aanwezig. Vragen: 1. Kan dit en zo ja hoe zijn de aansluitingen? 2. Is de apple tv dan tevens te gebruiken naar de TV, dit is wel een smart TV (LG) doch niet van apple. Dit om ook het SIRI spraak systeem te kunnen behouden.
ophalen van info. uit postbak geeft fotm server foutmelding 0x800CCC0E ophalen email lukt niet, kan geen mappen synchroniseren welke zijn aangemeld onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
update Bij Windows update 1909 for 64 KB4541335 2020-03 kan ik geen draadloze verbinding met Wifi meer maken . als ik deze update verwijderd werkt het weer. werkt dicht bij de router.
wachtwoordmanager In de syllabus van april 2020van seniorenacademie wordt gesproken over wachtwoordmanagers. Is voor apple sleutelhanger al niet ene goede wachtwoordmanager?
hoe maak je een Webinars ik wil in mijn fotoclubje een Webinars maken maar heb dit nog nooit gedaan, hoe kan ik bestuderen hoe dit gaat? kunt u mij daarbij helpen hoe ik hier uit kan komen? Hoor graag van u.
Bluetooth De corona app werkt alleen als je bluetooth continu hebt ingeschakeld. IK heb altijd gedacht dat je b.v. niet moet internet-bankieren als je bluetooth aan hebt staan. Is dat juist, of een fabeltje?
Emails kunnen geen berichten ophalen Van e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen geen berichten meer binnen gehaald worden. Van het eerste adres sinds 10-3-2020 en van het 2e bericht vanaf gisteren. Het systeem blijft maar wachtwoorden vragen. Van het 1e adres weten we het WW niet. Echter van het 2e email adres is het WW bekend. Als ik dit in type zegt het systeem: controle van accountnaam en of Wachtwoord mislukt. Ga Ik voor het 2e e-mailadres xxxxxx@hccnet. naar mijn Webmail.hccnet account dan wordt dit wachtwoord wel geaccepteerd. rara. Ik hoop op een snel bericht van jullie.
Verkenner scherm Ik gebruik graag twee verkenner schermen naast elkaar , maar wanneer ik daarvoor kies in de werkbalk ( schermen naast elkaar ) zet het systeem iedere keer de schermen boven elkaar. Is daar iets aan te doen ?
MS Outlook IMAP mail als ik de Outlook als IMAP wil aanmaken voor mijn hccnet mail krijg ik een fout melding "controleer je e-mailadres en wachtwoord en probeer opnieuw." Als ik het als POP mail instel het gewoon werkt. Voor IMAP pop.hccnet.nl:993 en voor smtp.hccnet.nl:465 en mijn eigen gebuikersnaam en wachtwoord gebruikt iemand een idee?
Whatsapp files verwijderen van SD kaart Ik heb een Huawei P8 met hisuite er op staan. Ik krijg de laatste tijd regelmatig de melding dat ik te weinig ruimte heb op de SD KAART. Ik sla hier mijn whatsapp chat op. Ik probeer via hisuite “orde op zaken” te stellen. Alleen hisuite han de whatsapp mappen niet openen na een uur zoeken krijg ik nog geen gegevens op mijn (PC scherm) te zien. Vroeger kon ik via verkenner deze gegevens op mijn telefoon WEL benaderen. Nu lukt het mij op geen enkele manier. Is er een manier om grote hoeveelheden data van de SD kaart te verwijderen?
Inloggen mailprogramma geeft foutmelding Ik heb een probleem(pje).... Webmail ophalen via HCC webmail lukt me wel: het wachtwoord wordt goedgekeurd en ik kan de mails lezen. MAAR...... via Mail van Apple ophalen met zelfde wachtwoord lukt niet. Reactie is een foutmelding:"Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt." Ik heb -tig keer geprobeerd, zonder succes. :-( Tijdens het invoeren van het wachtwoord staat mijn juiste HCCnet-mailadres op het scherm. Kunt u me aangeven hoe ik dit kan verhelpen? Kan het met de storing van gisteren te maken hebben?
Rasberry Pi koppelen Geachte heer/mevrouw. is er een simpele nederlandse handleiding hoe een raspberry pi te koppelen aan een laptop of een pc, zodat ik op die manier de rasberry pi kan aansturen, zonder dat ik een scherm, muis en toetsenbord aan de pi moet koppelen. Op internet heb ik wel het eea gevonden, maar daar wordt ik moeilijk wijs uit.
Compulinks Is het mogelijk om computerlinks 1 van 2020 te downloaden?
Geluid vastleggen Is het mogelijk om wanneer je op je laptop een video op Vimeo bekijkt het geluid vast te leggen, om dat later op je telefoon te zetten?
contact met externe lacie mini disk op mijn externe mini disk staan voor mij belangerijke foto's. ik kan op geen enkele wijze meer contact makemn met de externe disk. HELP
Gebruik van deze kaart Ben een hobby computer hersteller. Heb jullie team ontmoet in de Expo te Antwerpen tijdens een computerbeurs, jullie hebben daar componenten uitgetest met zo een kaart wat me zeer intreseerde. Mijn vraag. Kunnen jullie mij helpen bij de bediening of gebruik van deze kaart. De gids is nl. in het Engels. Heb reeds veel vertaald, doch heb nog vele vragen over het gebruik ervan. Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen? Ben zeer bereid om lid te worden bij jullie club.
2 extern displays lukt niet Ik heb een USB tot HDMI adaptor gekokt omdat ik wil twee extern displays gebruiken met mij HP notebook. Resultaat is dat hij wil alleen de andere HDMI display spiegelen. Op andere settings werkt hij gewoon niet. Ik vermoed dat daar iets is die anders ingesteld zal moeten worden maar kom daar niet uit. Mijn GPUs zijn en Intel(R)HD Graphics Family en een AMD Radeon R5 M330. De bedoeling is om de Radeon card te gebruiken voor de USB display. Alleen the system is dynamic switchable en hij wil niet descreet draaien. Is daar misschien een mogelijk omweg?
update Autom. update KB4541335 1909 for 64 2020-03 , nadien heb ik geen Wifi verbinding meer , verwijder ik de update en het werkt weer. hoe nu verder ?
Advies over nieuwe PC Ben zojuist lid geworden en heb de volgende vraag Mijn Pentium Pc is zojuist overleden en wil nu een nieuwe GAME pc voor mij en mijn kinderen kopen, echter ik zie door het PC bos de bomen niet meer Kunnen jullie mij advies geven welke PC een goed gamekaart, dis enz heeft? Ik heb maximaal 1000 euro te besteden (ben pas gepensioneerd, dus heb het niet breed meer) Ben benieuwd naar jullie reactie.
Mail terugzetten Mijn iMac is na 12 jaar gecrasht en ook mijn backup na juni'2019. Dit kan helaas niet hersteld worden. Hierdoor ben ik mijn mailverkeer kwijt van 12-6-2019 tot 20-3-2020. Is het mogelijk dat HCCnet deze mail 'terugzet' in mijn mailbox?? Ik zou hier bijzonder mee geholpen zijn. Zie uw antwoord met veel belangstelling tegemoet.
update Geachte m., Na autom. update werkt de Wifi verbinding niet meer, Gaat om 1909 , KB4541335 2020- 03 Als ik het verwijder werk de verbinding weer.
Phishing mail OP 13 april kreeg ik een verdacht mailtje met een verzoek om mijn mailgegevens te wijziging. Op tijd ontdekte ik dat deze mail was verbonden met een russische website. Zie hieronder de norply.com verwijziging. =========================================================== From: "HCCnet webmail" <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> To:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Subject: Waarschuwing: verifieer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Date sent: Mon, 13 Apr 2020 02:41:57 -0700 Geachte klant, We kunnen geen berichten naar uw e-mail verzenden. Uw account heeft beperkte opslag. Log in om uw E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres te bevestigen en upgrade uw e-mailquota. Bevestig mijn account Veel plezier met het e-mailcentrum ===================================================== Zijn jullie hiermee bekend?
Office 2016 Als ik Word open, wordt het document default in Calibri 11 punts opgestart. Hoe kan ik Word instellen, dat Word default met Times New Roman 12 punts opent.
presentatie Dit is een proef om te kijken of de toewijzing werkt.
inlog account HCC Om de Rapberry Pi Zero W basisbundle te kunnen bestellen moet ik een HCC Account aanmaken. Echter ik heb ooit begrepen dat zodra ik dat doe, het E-Mail wachtwoord voor HCCNet via POP3 dan ook wordt gewijzigd, en dat laatste wil ik perse niet. Hoe lossen we dit op? Om die reden kan ik ook al heel lang geen gebruik meer maken van webmail. Het HCCnet e-mail adres gebruik ik al 20 jaar intensief met alleen POP3. Mijn HCC Lidnummer en HCC Code zijn bij mij bekend, dus dat zal het punt niet zijn, het gaat mij om dat fraaie cryptische e-mail wachtwoord wat ik wil behouden, o.a. ook i.v.m. de prive website onderhouden bij HCCnet.nl met !FTPc. Ik ben vaste klant bij SOS-solutions, want 5 van de 7 Pi's die ik heb komen daar vandaan. Kan ik toch bij hen bestellen met HCC korting en vermelding van alleen mijn HCC Lidnummer?
Installatie W 10 lukt niet Via NRC webshop One Day Only W10 versie gekocht. Licentiesleutel ontvangen, was geldig tot 29 februari. Iso opgehaald en gebrand. Installatie liep goed tot bijna (?) het einde waar nog een configuratie moet worden uitgevoerd. Gevraagd werd een telefoonnummer, SKYPE of e-mail. Telefoonnummer werd geweigerd en scherm glijdt in het zwart; installatie stopt. SKYPE gebruik ik niet. Invullen van HCC mailsdres werd geweigerd omdat dat account blijkbaar al bestond. Elke poging eindigde met het zwart worden van het scherm. Het is mij onduidelijk wat ik op dit punt moet doen. Na 29 februari heb ik in het begin steeds opgegeven dat geen installatiecode had. Hoe kom ik heelhuids door dit installatieobstakel / wat gaat hier verkeerd ?
audio faalt Na een bluescreen werkt mijn audio compleet niet meer. Eerst waren er niet eens meer tekens van dat windows nog mijn apparaten detecteerde in de geluidsinstellingen, maar na in apparaat beheer te kijken kon ik zien dat ze er wel waren. Ik heb gezocht waarom dit het geval zal zijn en via de probleem oplosser van windows heb ik gevonden dat de services "windows audio" of "AudioEndpointBuilder" niet werkt. Na nog een beetje rond spitten ben ik er achter gekomen dat "AudioEndpointBuilder"niet goed kan opstarten omdat een van de vereisten daarvoor is dat "CorsairGamingAudioConfig" ook goed werkt. Deze service (ookal staat hij op automatisch starten) start niet op, wanneer ik hem wel probeer op te starten krijg ik de melding van bijlage 1. Ik heb rond gekeken en dit is de link die het meeste met mijn zoekopdracht overeen kwam: https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=1040973#post1040973 Wat ik al heb gedaan: 4x verschillende audio drivers geprobeerd windows is up-to-date al mijn overige stuurprogramma's zijn ook up-to-date en vast nog een aantal dingen die ik nu vergeet te vermelden. Bijlage 1: error bericht van CorsairGamingAudioConfig bijlage 2: alle mogelijk nuttige informatie die ik kon bedenken Ik hoop echt ontzettend dat hier een oplossing voor word gevonden. Ik spendeer dagelijks veel uren achter deze computer dus ik heb hem ook weer snel functioneel nodig.
PC-Active digitaal Ik wil in PC-Active 309 (dec 2019/jan 2020) graag deel 1 over de Raspberry lezen, maar deze opent niet op de website. Alle andere edities kan ik wel openen.
Routering Programmeer specifieke vragen. Beste mensen, Ik zie het volgende bericht aan de vraagbaak: https://vraagbaak.hcc.nl/knowledgebase.php?article=986 Ik ben een nieuwe opzet aan het maken voor de website van de intressegroep progammeren. Is het mogelijk om zulke programmeer specifieke vragen door te sturen aan de webmaster van programmeren ? Kan onze intressegroep een entry krijgen in de kennisbank ? Alvast bedankt.
netwerkverbinding tussen desktop laptop Ik heb als computers een desktop en een laptop met als computernaam laptop) Bij beide computers is Netwerkdetectie en Bestands- en printerdeling ingeschakeld. Vanuit de laptop kan ik een bepaalde map op de desktop bereiken. Maar vanuit de desktop kan ik de laptop niet bereiken In Verkenner krijg ik als ik in de adresbalk "\\laptop" ingeef een foutmelding "Geen toegang tot \\laptop" en "foutcode 0x80070035 kan het netwerkpad niet vinden" Via "problemen vaststellen" komt "Bron voor bestands- en printerdeling is online, maar reageert niet op verbindingspogingen" en een mededeling dat niet gereageerd wordt op pogingen via poort 445. De laptop heeft gebruikers met wachtwoord en de desktop heeft gebruiker zonder wachtwoord In Instellingen / Netwerk en internet / Status kies ik Deelopties Bij Alle netwerken kies ik " Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen". Ik doe dit zowel op de laptop als op de desktop. Geen resultaat , ook niet na herstarten van desktop en laptop Hoe is een en ander op te lossen?
Overtollige smartfone. Goeie middag, Ik heb van mijn dochter een jaar geleden Iphone 6s Plus, 64 GB gekregen. Deze heb ik tot volle tevredenheid nog altijd in gebruik. Ik had een Smartfone met de zelfde schermgrote (gemakkelijk groot), maar die ligt nu werkeloos op de plank. Mijn vraag: Kan ik zonder abonnement nog iets doen met die overtollige smartfone? Voor mijn Iphone heb ik een abonnement bij Vodafone. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Frans Oosthoek
handleiding tablet Ik zoek een handleiding voor het gebruik van een tablet.Kunt u mij helpen om die handleiding te vinden ?
instellingen Al geruime tijd kan ik geen e-mails meer verzenden via outlook (heeft altijd gekund en plotseling ging dat niet meer) daarna verstuur ik emails via "mail voor windows10". Ik ben sinds kort overgestapt van canaldigitaal (server outgoing.canaldigitaal.nl) naar kpn en wil graag weer emails verzenden via outlook. Ik heb nu bij de servernaam uitgaande mail ingevuld smtp.hccnet.nl maar na het verzenden van een test emailbericht krijg ik de volgende reactie (foutmelding)van de server 550.5.7.1. Volgens mij dezelfde foutmelding als voorheen. Hoe kan dit opgelost worden?
lidmaatschap Geachte Mevrouw/Mijnheer Mijn HCC Lidnr: 5007301 Ik heb de volgende vraag: op welke interessegroep(en) heb ik mij geabonneerd? Ter illustratie voor mijn gedane betalingen 2017-2019: 13-10-2017: €30,00 26-10-2018: €38,34 28-12-2018: €12,50 16-10-2019: €39,83 27-12-2019: €12,50 Ik zie uw antwoord graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Arie Non
suggestie waarom doet u niet aan video bellen zo kan toch de mensen bij 1 kijk hier https://www.webcamconsult.com/nl/?gclid=CjwKCAjwvtX0BRAFEiwAGWJyZC6_Ars5_MYqAILQyH9TQFa246iSpL7-1IEyOaStXXZ80SoSrvNZaRoCIlQQAvD_BwE
deze pc en windows(C:) In deze pc, bestandsmappen, Documenten, Afbeeldingen etc. In Windows (C:) bestandsmappen ondergebracht onder gebruikers/Onno Wanneer ik in de bestandsmap geopend in deze pc in documenten verandering aanbreng, wordt het niet ook in Windows(C:) aangepast. Kan ik een aanpassing maken dat hetzelfde in de mappen in windows(C:) direct wordt doorgezet?
Koppelingen in favoriten Als ik een site in favorieten wil zetten gaat dat !!!maar vroeger had ik Koppelingen in favorieten staan maar die zie ik nergens meer wel nieuwe map /bladwijzerbalk hoe krijg ik koppelingen weer terug ??
Opslagruimten beheren. Ik heb op mijn desktop 4 schijven geïnstalleerd: Schijf C (ssd;0,5TB,NTFS)met besturingssysteem. Schijf D (hdd 2TB,NTFS) met bestanden. Schijf F (ssd;2TB,NTFS) nog leeg. Schijf G (hdd 2TB,NTFS) nog leeg. De bedoeling is om bestanden op schijf D via instellen van een groep tevens automatisch op te slaan op schijf F en G. Als ik een groep wil gaan maken krijg ik de melding dat alle schijven in de groep worden geformatteerd. Dat zou betekenen dat ik de bestanden op schijf D voorgoed kwijt ben. Moet ik dan schijf D niet in de groep opnemen?
Beëindiging minikeepass Ik zie veel info over minikeepass. Ik denk zelf ook , een goede wachtwoordmanager. Mijn verwondering is dat u een wachtwoord manager in de schijnwerper zet die na 2020 niet meer bruikbaar is.(zie bijlage) Is dit op te lossen?
Gratis syllabi Waar vindt ik deze pdf's Oa Android-smartphone herstellen
wachtwoordbeheer Ik krijg een mail van U met de aanrader naar een filmpje te kijken. Dat werkt niet goed: het beeld blijft klein en de spreker is niet te verstaan. Ik snap trouwens niet waarom een filmpje beter zou zijn dan een paar heldere regels tekst. Het onderwerp interesseert me, maar ik kan er dus geen kennis van nemen.
Windows update februari Sinds de februari update van Windows 10 heb ik problemen. De melding was dat mijn account niet aangemeld kan worden. Ik heb op internet gezien dat dit probleem vaker is opgetreden. De door mij op internet gevonden mogelijke oplossingen heb ik geprobeerd. Ik weet niet waardoor, maar ik leek er een paar weken geleden vanaf te zijn, maar bij de recente april update van Windows kwam het probleem weer terug. Ik ben inmiddels een beetje ten einde raad. Bij voorbaat dank!
update duurt erg lang sinds 13.45 staat mijn laptop te werken aan een update met herstart... het is inmiddels 14.25: het lijkt me dat er iets niet goed gaat?? Wat is verstandig om te doen?? Vr. gr., Johan van Leeuwen (lidnummer 139199)
emails, contactpersonen mevr vd Vorm heeft Seniorweb (in dit geval ik dus ingeroepen) voor het probleem dat alle haar aangemaakte mappen inclusief emails + contactpersonen zijn verdwenen. Is rond Pasen gebeurd. Client heeft niets aan instellingen gewijzigd, ook zijn er geen Windows updates gewweest. Ik heb op de computer gezocht naar de betreffende OST file maar kan niets terugvinden. De email is ingesteld als IMAP. Op Webmail zie ik de mappenstructuur ook niet terug. Heeft er iets bij HCC plaatsgevonden waardoor dit probleem veroorzaakt is of zijn er naar uw mening wellicht andere oorzaken. En belangrijker weet u een oplossing! Het zou fijn als u ook mij in een email informeert. Alvast bedankt, Rob Baars Seniorweb 06296335808
Logitech TV cam HD Ik ben in het bezit van de hierboven genoemde webcam voor TV. Is het mogelijk om deze geschikt te maken voor een laptop dat draait op Windows of Mac, eventueel met aanpassingen? Ik hoor graag. M.vr.gr. Joop Hartong
Bestanden benaderen via thuisnetwerk Ik heb een Desktop en Notebook met PCLinuxOS Mate en een Thecus N2200Evo Nas; dit alles verbonden met Ethernetkabel aan een router. Vanuit de Desktop en Notebook zijn de bestanden van de NAS te benaderen (Samba geïnstalleerd via pakketmanager) Maar hoe kan ik de bestanden van de Desktop en Notebook onderling benaderen via Linux? PS. als ik op beide win 10 installeer dan lukt dit wel met een Werkgroep en bestanden delen. Maar met PCLinuxOS krijg ik dit niet voor elkaar.
PDF editot Ik zoek een programma wat een PDF file welke ik ontvangen heb te kunnen aanpassen. Via Word lukt het niet.
zijn die er al die in 3860x2140 Schijfjes branden in ultra HD
OUTLOOK OP IPHONE/IPAD Ik heb Outlook geïnstalleerd op mijn computer en ik probeer de outlook app ook op mijn iPhone en iPad te installeren. Werkt half. Mail werkt maar ik krijg mijn agenda maar niet werkend omdat deze via een exchange server zou moeten synchroniseren. Microsoft adviseert contact met mijn provider op te nemen. Vandaar mijn vraag: Hoe krijg ik mijn Outlook agenda op mijn Outlook apps op de iPhone en iPad geïnstalleerd? Hoop dat u mij kunt helpen. Alvast bedankt.
foutmelding bij een kweekprogramma dat ik gebruik bij mijn parkietenhobby krijg ik nu bij het opstarten de foutmelding: Run-time error 94 invalid use of null Hoe los ik dat probleem op ?
Toetsenbord functioneert niet goed Probleem is vermoedelijk ontstaan na afstoffen toetsenbord laptop, terwijl deze aan stond. Als met f6 het geluidsvolume is uitgeschakeld, genereren een aantal toetsen een vreemde reeks karakters. Bijvoorbeeld toets 7 geeft 1342870 en de "u" genereert qerwiui. Andere toetsen functioneren in deze toestand normaal. Als met f6 het volume is ingeschakeld functioneert het toetsenbord weer normaal. Dit is de workaround. Wat verder opvalt is dat het lampje in toets f6 niet meer werkt. Dit lampje geeft de status aan/uit van het geluidsvolume aan. Kunt U mij helpen?
Antwoord in Thunderbird niet in Verzonde Goedendag, ik wil u graag raad vragen over het volgende. Sinds kort heb ik het probleem dat mijn ANTWOORDEN op mails in Thunderbird wel worden verzonden, maar niet in de map Verzonden komen. Ze komen in de inbox onder het beantwoorde bericht, althans als ik een pijltje op de regel van dat bericht aanklik. Toch is in mijn account de regel "Antwoorden plaatsen in de map van het bericht waarop wordt geantwoord" NIET aangevinkt. Ik heb al 'ns die regel even aangevinkt en daarna weer uit gevinkt, maar dat helpt niet. Nieuwe mails die ik verzend (dus geen antwoorden op) komen wel in de map Verzonden. Wat zou hier aan de hand zijn?
Nieuwe computer Hallo, Ik ben een nieuw lid en ben ook op zoek naar een nieuwe pc. Wie kan mij adviseren over een nieuwe Game computer Bijv: Prijs, geheugen, videokaart Ik ben geïnteresseerd in zowel kant en klare pc's, als ook laten bouwen adh een specificatie. Wie kan mij helpen? Met vriendelijke groet Andre
Edge Ik wil met Edge tbv. Webinars naar https://wij.hcc.nl gaan maar krijg de melding dat mijn webbrowser Edge niet ondersteund wordt. Een andere webbrowser is geen optie voor mij.
Saffari blokkeert Bij het gebruik van Safari blokkert de site plotseling en daarmee de hele computer, maakt niet uit op welke site ik zit, gebeurt willekeurig. Er verschijnen allemaal spikkels op het scherm en enig opties opnieuw opstarten. Zie foto. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Inloggen bij webmail.hccnet.nl Ik werk met xs4all KEY. Het lukt mij niet om webmail op te starten op mijn iPhone. Ik start eerst mijn account op HCC.nl. En vandaar uit naar webmail.hccnet.nl. Ik zie dan in een moment de inbox voorbij flitsen en blijf dan zitten met een blanco scherm. Vraag 2: moet de webmail opgestart worden vanuit de website van het HCC of kan dat ook rechtstreeks vanuit safari of op pc met Windows 10 in thunderbird. Overigens gebruikte ik tot een jaar geleden keepass tot volle tevredenheid. Ik ben overgestapt naas xs4all KEY omdat ik dan op al mijn apparaten de sleutels gesingroniseerd worden.
Contracten importeren in webmail Bij het inrichten van webmail.hccnet.nl Stond in het veld vaan de contracten dat je een .csv bestand zou kunnen importeren. Ik kan echter niet ontdekken hoe ik dat zou kunnen doen.
schermrotatie Ik heb een Ipad versie 13.4.1. hierbij een automatische rotatie bij alle gelegenheden. Ik heb ook een Android S4 Galaxy type SM-T830 Bij deze alleen schermrotatie bij een film. Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat hij net als bij mijn Ipad automatische rotatie geeft
Imac scherm op pc aansluiten Hoe sluit ik een iMac scherm aan op een Pc Windows10 notebook.
Hebben jullie weer een stroring webmail? Ik heb als laatste mail ontvangen die van 15-4 17:48 Vandaag (18-4) kwamen er nog 3 door. Dit klopt niet, lijkt me. Hebben jullie weer een storing???
wifi tv terug kijken Ik heb abonement kpn waar mee ik terug kan kijken, dit zou ik kunnen gebruiken. In het algemeen wil ik weten hoe ik mijn wifi kan versnelen op een camping verbinding in zuid torre del mar spanje. Dit zal mijn wifi veraangenamen. Wifi versterker?
Jitsi digitale webinars Vanmiddag getest met Henk Buitenhuis Z Drenthe. Wat ons verbaast is dat er geen toegangsbeveiliging is. Als je weet wij.hcc.nl/grn of id. Kan heel Nederland daar gebruik van maken. Lijkt me niet de bedoeling. Wellicht kan het kader account gebruikt worden. Ook beeld technisch hebben vraagtekens. Bij de "tegenpartij" is het beeld zeer onduidelijk.
inloggen account gaat niet Geachte mevrouw/ mijnheer, Ik wil syllabus bekijken maar kan niet in mijn hcc account. Kan mijn lidmaatschapnummer niet vinden. Er wordt ook om hcc code gevraagd. Weet u dat misschien? Of mijn wachtwoord? Kan mijn lidmaatpas niet vinden.
explore.exe is verdwenen file explore.exe is van mijn pc verdwenen en staat erniet meer op. Hoe krijg ik mijn pc weer aan de gang. Hoe komt explore.exe weer op mijn pc. Of moet ik windows 10 weer opnieuws installeren?
video versturen Ik wil een in PS 15 gemaakt videofilmpje als bijlage per email versturen maar dan krijg ik een mededeling dat het filmpje maximaal 33 MB groot mag zijn en hij is 65.5 MB. Geadviseerd wordt om het filmpje te versturen middels One Drive. Deze heb ik standaard op mijn PC desktop met Windows 10 in de Verkenner staan. Mijn vraag is hoe dat versturen met One Drive gaat, kan ik daar ergens een handleiding voor vinden ?
Email Outlook als email client op mijn tablet en gsm werken niet meer. Er wordt steeds om wachtwoord/gebruikersnaam gevraagd en dat sinds 8 april 2020. Deze pagina geeft goede info (is heel lastig te vinden, tenzij je de url kent (waar valt dit onder??) : https://www.hcc.nl/hccnet Deze vraag had ik op het forum geplaatst onder OSx (later realiseerde ik me dat hiermee Apple's Operating System mee wordt bedoeld en niet "overige systemen" oid.), daar staat het verkeerd denk ik en daarom hieronder nogmaals. De bijlage die ik noem geeft dezelfde info als de hiervoor genoemde url. ::::: Sinds 8 april krijg ik op mijn smartphone en op mijn tablet (beide android) geen mail meer binnen. Ik moet het wachtwoord + gebruikersnaam opnieuw opgeven. Maar dat werkt niet. Webmail werkt wel goed. Mijn e-mail client is Outlook op Android. Als ik het probeer met de voorgeïnstalleerde client van Samsung werkt het wel als ik "SSL alle certificaten accepteren" aan vink. Niet met TLS. Kan dit met die storing te maken hebben? Extra punt: Is het mogelijk dat HCC een categorie Mail toevoegt aan het forum? Nu staat dit onder OSx en daar hoort het eigenlijk niet. Of is het iets voor in de Vraagbaak? Maar dan niet als los item, maar duidelijk gepositioneerd als "advies", "mail-instellingen HCC"o.i.d. Nu is het zoeken als een speld in een hooiberg waarbij je steeds halve antwoorden vindt die het nèt niet helemaal zijn. Bovenaan in die categorie zou dan informatie moeten staan over hoe de instellingen van je e-mail client moeten zijn als je : POP gebruikt (en niet meer dan dat) IMAP gebruikt POP gebruikt en in combinatie daarmee IMAP op smartphone en of tablet(of andere PC) En dan alle instellings opties : servernaam, poortnummer, versleutelings methode ! Zo mogelijk een toelichting erbij als er meer opties zijn, zodat je weet wat je kan kiezen. Bijgaand stuur ik een overzicht mee van HCC Zuid-Holland dat heel aardig is, maar dat toch wel scherper kan worden geformuleerd naar mijn smaak of op zijn minst wat toelichting behoeft. Bijvoorbeeld of het uitmaakt of je de IMAP instellingen gecombineerd met POP gebruikt of 'stand alone'. En hoe je zou moeten kiezen tussen de verschillende poort/versleuteling combinaties. Daarbij zou ook nog moeten staan hoe het werkt met het verwijderen van mail in client en of server.
Sneltoets VPN op startscherm android Ik wil mijn VPN verbinding die ik gemaakt heb via, "VERBINDINGEN > MEER VERBINDINGSINSTELLINGEN > VPN" met een sneltoets/icoon toevoegen aan het startscherm. Hoe kan ik dit realiseren?
Wil niet meer opstarten Waarschijnlijk heb ik niet voldoende schoongemaakt na een melding van 'te weinig geheugen'. Nu wil het apparaat in t geheel niet meer opstarten. Wat moet er aan gedaan worden worden om een start weer mogelijk te maken. (ook koppeling aan een PC werkt nu niet - om eventueel schoonmaak werk uit te voeren) Met dank voor een suggestie.
Videopresentatie Malware Als je in het vervolg nog eens een presentatie online gaat zetten, zorg dan dat er op de achtergrond geen feestje wordt gehouden. Is knap irritant en verstoord de aandacht.
Youtube Hoi, tot 2 weken geleden kon ik op YouTube filmpjes downloaden en bekijken. Sinds enkele dagen lukt dit niet meer.. Als ik een gewoon filmpje zoals gebruikelijk wil openen/starten, dan zie ik alleen maar een pijl die in een cirkel beweging eindeloos blijft draaien. Kom dus geen stap verder. Ik heb al een eerder Herstelpunt terug gezet. Geen succes. Alle updates van drivers, software ook uitgevoerd. Geen succes! Kunt u mij a.u.b. verder helpen.
verdwijnen herstelpunten Op SSD 250 GB uitsluitend W 10 draaien. Vaste schijf voor data (D-schijf) en andere schijf (E) voor automatische back-up (dagelijks) en videofilms vakantie. Maak verder mnd. via Acronis een externe back-up van C en D-schijf Ondanks het feit dat er ruim voldoende schijfruimte (40 GB) voor herstelpunten beschikbaar is, gebruikt 14 G, systeembeveiliging is ingeschakeld verdwijnen er steeds herstelpunten, momenteel maar 5 over april, ook vinkje aanklikken (andere herstelpunten selecteren) geeft geen andere herstelpunten meer. Op internet gezocht naar oplossingen, meerdere vragen, maar geen echt antwoord. Gebruik naast cleaner (programma vlg. info op internet niet het probleem zijn, weinig aangevinkt - alleen prullenbak en temp bestanden) ook nog System Mechanic (ook daar gekeken of iets vreemd geschoond wordt zodat herstelpunten verdwijnen, niets te zien. Weet wel dat na een (halfjaarlijkse) upgrade van W10 alle herstelpunten verdwijnen, maar toch niet na regelmatige cum. updates van 1909. Ook defragmenteren wordt op internet als mogelijk oorzaak aangegeven, ook dat uitgezet, Maar lost niets op Hebben jullie nog een oplossing. Het laatste herstelpunt is door mij gemaakt voordat ik een programma installeerde en later weer verwijderd heb via herstelpunten (bijlage 2)
nieuwsbrief Telewerkwijzer zou als pdf bestand voor leden beschikbaar zijn, maar ik kan onder de Documentenlijst niet vinden Leden HCC SeniorenAcademie. Doe ik iets niet goed?
libre office LS. Bij hete opslaan van berichten in lib. off. writer krijg ik voortdurend de boodschap: u heeft geen toegangsrecht. (Onvoldoende rechten.!) Wat doe ik fout en wat is de oplossing ?. Ik kan alleen toestemming voor het lezen van berichten. Heel hinderlijk.
Gmail ik gebruik op meerdere PC's GMAIL. en ook meerder accounts. is er een mogelijkheid dat wanneer je op de ene computer mail verwijderd, dat dit dan óók in de andere mailboxen verdwenen is?? of moet op elke computer apart verwijderd worden?
beschikbaarheid sylabussen onderstaande sylabussen zijn niet beschikbaar Krijg error 404 te zien vrijdag 10 april: Fotobewerking dinsdag 14 april: Werken met wachtwoordmanagers woensdag 15 april: Android-smartphone herstellen donderdag 16 april: Haal meer uit je Verkenner vrijdag 17 april: Online winkelen maandag 20 april: Verschillen in MS Office Wil graag deze sylabussen bekijken Hoe nu?
Probleem met Edge Chromium ik heb een probleem met het opslaan van webpagina’s in de nieuwe Edge Chromium. De standaard procedure Edge Menu “Instellingen” (drie puntje), sub “Meer hulpprogramma’s” en daar zie ik de optie “Aan Start vastmaken” niet (zie afbeelding). Alleen de optie “Aan taakbalk vastmaken” is beschikbaar en dat werk maar aan Start vastmaken is ook erg handig. Wie weet daar een oplossing voor?
PDF bestand over telewerken In uw artikel van vandaag kan ik een pdf bestand over telewerken downloaden, echter de link naar dit bestand ontbreekt in het nieuwsbericht. Wilt u mij de link sturen?
map indeling In windows 7 kon je de map indeling van het bestandstype laten afhangen, bv. een map met mp3-bestanden: titel, nummer, artiest, album en afspeeltijd etc. In windows 10 hebben ze dat helaas vervangen door map type. Het type Muziek zou voor mp3-bestanden hetzelfde moeten doen. Echter het werkt niet. Ik heb een map muziek, met daarin een heleboel mappen per artiest/groep en daarbinnen een map per album, waar de mp3s in staan. Het loopt in de vele honderden, dus te veel op per map het type Muziek te geven. Ik dacht dat als ik mijn map muziek maar het goede type zou geven met het vakje aangekruist voor onderliggende mappen, dat het goed zou komen, maar helaas het werkt niet door tot alle onderliggende mappen. Resultaat is dat de album-mappen in indeling muziek hebben maar de mappen met mp3s erin niet.
Grafische adapter / driver speelt op Goedemorgen. Sinds enige tijd heeft de grafische adapter van mijn desktop-PC (Lenovo ThinkCentre, Intel Graphics (HD) driver) kuren. Het beeldscherm gaat tijdelijk op zwart, programma's werken traag, Windows meldt dat diverse apps geen toegang hebben tot de hardwareversnelling... Ik heb al diverse keren de grafische adapter uitgeschakeld en zo de driver geforceerd vernieuwd, en dat helpt een tijdje, maar het euvel komt telkens terug. Heeft hier iemand een slim idee? Bij voorbaat dank!
Bleutooth Marvel Naida/Gigaset S850HX Ik heb een smartphone Doro 8040 en vaste telefoon Gigaset S850HX. Ik wil beide telefoons kunnen gebruiken (niet gelijktijdig) met behulp van bleutooth naar mijn gehoorapparaten Phonak Marvel Nadia SP M90. Volgens de producenten Gigaset en Phonak kunnen beide niet gezamenlijk verbonden worden. Ik moet steeds weer een van beide telefoonsystemen uitschakelen en dat is onhandig. Aangezien mijn leeftijdsgroep bij het HCC ruim vertegenwoordigd is zijn er waarschijnlijk meer mensen met dat probleem. Heeft er iemand daar een oplossing voor?
wachtwoord Bij het installeren van dit nieuwe systeem is per abuis het wachtwoord bij de opstart, niet genoteerd. Kan dus niet in het systeem komen Hoe los ik dat op?
testvirus In Computeridee vond ik een (veilig) testvirus. Ik heb Internet van KPN met KPN Veilig. Deze merkte dit testvirus aan als onschadelijk. Mijn vraag is nu: is dit geen goede testvirus of is KPN Veilig niet te vertrouwen ? Ik kan het testvirus niet meesturen,maar is te vinden op pagina 31 van Computeridee nr 10 van dit jaar
Mail box loopt vol Mijn mailserver is een oude compac met windows 2000 Deze krijg ik niet over op mijn laptop. Nu kon ik op de compac machine altijd nog mijn mails verwijderen, maar nu werkt dat niet meer. Ik heb op de compac alles verwijderd. Wat kan ik doen om de status van de mailbox op mijn laptop weer een overeenstemming met de actuele inhoud te krijgen.
office 365 personal Ik gebruik windows 10 en deze is up to date Daarnaast gebruik ik al een aantal jaren Office 365 personal Nu schijnt dit te verdwijnen en wordt eventueel - microsoft office 365 home of - microsoft office 365 personal Wat moet ik doen Even nog een probleem melden Ik sloeg mijn bestanden altijd zelf op op de D-schijf door middel van "opslaan als" in zelf gemaakte mappen zoals - documenten - documents - foto's - pictures - bestanden etc. Allen mijn foto's werden automatisch in een map foto's op OneDrive via de cloud opgeslagen. Deze foto's kwamen van mijn Ipad en Iphone Tijdens een update van Windows zijn echter al mijn bestanden die ik zelf had opgeslagen op de D-schijf in een map OneDrive gekomen en daardoor ook zichtbaar op mijn Ipad en Iphone DIT WELDE IK IN HET GEHEEL NIET (Waarschijnlijk omdat in OneDrive de zelfde benamingen voor deze mappen gold) Hoe krijg ik nu deze bestanden weer uit OneDrive en weer separaat op mijn D-schijf Dit geldt zowel voor mijn computer als mijn Ipad en mijn Iphone. Dus alleen foto's in Onedrive en Cloud
Windows toegang tot Gmail? Ik krijg deze melding constant bij mijn Gmail: Windows wil toegang krijgen tot je Google Account. Die toegang wil ik niet geven en ik wil graag van deze melding af. Hoe doe ik dat?
MS Outlook blijft password vragen Beste mensen, Geruime tijd, enkele weken, wordt ik geteisterd door MS-Outlook. Bij het opstarten van outlook komen ieder keer wat betreft voor 2 accounts betreffende @hotmail en @live onderstaande pop-up schermpje En vraagt om een password voor betreffende username zie onderstaande print. Ondanks het aanvinken van Mijn referenties onthouden blijft Outlook eigenwijs. Mijn pc draait op Windows 10 pro versie 1909 Gebruik Microsoft Office prof 2016 Dus outlook 2016 Op internet vind ik hiervoor geen oplossing, weten jullie dit?
Verwijderde mail verdwijnt Ik gebruik webmail van hccnet. Sinds de nieuwe versie, is het mij onduidelijk waar de verwijderde mail heengaat: als ik eens per ongeluk de verkeerde mail delete, vind ik hem niet meer terug. Ik zie wel een map "Prullenbak", maar die is uit-gegrijsd en niet benaderbaar. Ook zie ik (helemaal onderaan) nog een map "Trash", maar die is leeg. Waar blijven die verwijderde mailtjes?
Malwarebytes presentatie Was benieuwd naar de presentatie van Malwarebytes en werd verwezen deze ticket
alias doorsturen naar 2 e-mail adressen Kan ik binnen de hcc!net instellingen doorsturen van een alias naar 2 e-mailadressen instellen? En hoe kan ik dat dan doen?
Instellingen Outlook 2019 Na installatie van Outlook 2019 moet voor het maken van een ver-binding met de mail server het emailadres en het wachtwoord wor-den opgegeven. Echter voor het inloggen bij hccnet wordt een gebruikersnaam en een wachtwoord worden ingegeven. Waar de oude Outlook en zelfs huidige mail in Windows hiermee uit de voeten kan, is dat bij Outlook 2019 dus niet het geval. Dus ik heb een probleem om mijn huidige Outlook contact te laten met de mailserver van hcc. Toen dacht ik ik ga mijn gebruikersnaam vervangen door een gebruikersnaam omvattende mijn emailadres bij hcc. Kan nergens vinden dat dit is aan te passen. Toen dacht ik kan ik dat met een alias oplossen. Maar het opgeven van een alias kan ik in het mailpakket nergens vinden. Hoe is dit op te lossen?
Bijnamen in nieuwe HCC webmail In de nieuwe HCC net webmail omgeving is de mogelijkheid bijnamen te gebruiken verdwenen. Ik was gewend die bijnamen te gebruiken vooral bij dubbele contacten (prive/zaak/sport). Als ik het goed heb gezien is dat in de nieuwe omgeving niet meer mogelijk, dat vindt ik jammer. Komt die mogelijkheid er misschien in de toekomst?
wachtwoord Op mijn eerste vraag kreeg een reactie van Joop Harthoorn. Heb dit geprobeerd, maar helaas lukte dit niet. Zover begrepen zijn dit oplossingen voor Windows 10 en ik zoek een oplossing voor windows 8. In ieder geval dank aan Joop voor zijn snelle reactie, maar kan iemand mij toch helpen met Windows 8?
Gratis Download Is de software PhotoDirector 4 nog te downloaden? Dit werd in 2013 aangeboden.
Wordpress website op de PI En dan zie je door de bomen het bos niet meer….. Ik heb al zeker een jaar of 2 niks meer aan mijn 2 websites gedaan. Waarom ? Omdat mijn webdesign programma, Web Extended Pro, release 2008, op een XP systeem draaide. Ik had lange tijd specifiek een XP systeem aan mijn netwerkje gekoppeld, maar dat systeem is vanwege ruimtegebrek op zolder ( 5 PC’s en 3 laptops ) afgevoerd, en de latere Windows versies Web Extended niet ondersteunde. Dan valt PCActive 311 op de mat en daar staat een mooi artikel en workshop in, Wordpress op de Raspberry PI. Dat was dé oplossing voor mij. Ik had nog een PI (3B+) liggen en voor mijn 2e website gelijk gebruik gemaakt van het lezersaanbod, en de Zero PI besteld ( even niet voorradig, dus dat wordt even wachten. ) Ondertussen met de 3B+ aan de slag, en na 3 keer de workshop gevolgd en geprobeerd te hebben, eindelijk een werkende installatie met Wordpress op de PI draaien. En dan ga je aan de slag, een website maken…. Web Extended was een WYSIWYG programma en ik had begrepen dat Wordpress dit ook was. Enthousiast begonnen, maar dan loop je toch tegen een paar probleempjes aan, zoals, “Hoe krijg ik een foto netjes uitgelijnd IN een tekstblok”? En wat doe je dan ? Dan ga je naar het WP forum, om te kijken of je daar de nodige info kunt vinden. Maar daar aangekomen, en de “regels voor forum gebruik” te hebben doorgelezen, werd de verwarring alleen maar groter ☹Altijd gedacht dat een website maken op WP “gratis” is, maar om de site te mogen publiceren ( ik heb een hosting en domeinnaam bij Webreus) zou ik OOK Wordpress moeten betalen om mijn gemaakte site bij mijn eigen provider te mogen zetten, en daar heb ik immers ook al betaald. Concreet dus een paar vragen voordat ik verder ga ? - Is een WP site nu wel of niet gratis te maken én te gebruiken ? (Ik maak de site bij Wordpress.org) - Hoe kan ik een foto op een pagina dusdanig plaatsen dat de foto Naast de tekst komt en niet er boven of er onder ? - Hoe kan ik mijn site, als ze eenmaal gereed is, bij mijn Hosting provider, op mijn eigen domeinnaam krijgen. Ik heb inmiddels begrepen dat het maken van de site bij WP online gebeurd, en dat de toegang tot dat platform via de PI wordt geregeld, op mijn PI staat de nodige data, dus de PI moet dan ook permanent aanblijven. - Om de website, als ze eenmaal gereed is en ik haar aan de wereld wil tonen, ik in mijn Router ( TP-Link Touch P5 ) EN/OF modem ( ik heb de CISKO EPC 3940 van ZeelandNet) zaken (poorten) moet forwarden, open zetten of juist moet dicht gooien - De PI draait via Wi-Fi maar omdat deze verbinding regelmatig “wegvalt” wil ik de PI eigenlijk het liefst op een bekabelde IP adres hebben. De configuratie geeft ook een bekabeld IP adres aan, maar hoe kan ik deze dan ook ( in router / modem ) aan zetten, zodat ik elders in huis, via mijn eigen netwerkje de Raspberry PI kan benaderen en later, als de site gereed is, aan de buitenwereld tonen ? Als het kan, graag eventuele reacties in Jip en Janneke taal, ik kan wel dingen “creatief” bedenken en uitwerken ( WYSIWYG ) maar al die technische zaken erachter, is voor mij acadabra…..
Time machine TM wordt door mij gebruikt om via een Synology DS214play backups te maken. Afgelopen week besloot TM zelfstandig om een geheel nieuwe backup te gaan maken (of ik lette niet goed op). Er was meer dan voldoende schijfruimte. Nu heb ik dus een zeer recente backup, maar al mijn oudere bu's zijn verdwenen. Zijn die ook echt weg van de harde schijven van mijn Synology, of is daar nog iets mee te doen. Foutje van TM/Apple?
cd branden Na het herbenoemen van een serie foto's in een map dmv 123 enz. zodat alle foto's netjes op een rij staan, staat alles na het branden op een cd weer radicaal door elkaar. Wat doe ik verkeerd. Ik gebruik het fotobewerkings-programma ,,FastStone,,
Correctie VPN info PC Active Editie 311 In PC Active Editie 311 April/Mei 2020 staat een test van VPN netwerken. Bij de testresultaten voor ExpressVPN staat dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het internationale netflix aanbod. Dit is incorrect. Ikzelf gebruik ExpressVPN sinds 1 jaar en kan weet uit eigen ervaring dat Netflix het herkent als ik via ExpressVPN een ander aanbod dan het Nederlandse probeer te bekijken. Het aanbod wordt weliswaar weergegeven, maar zodra je de film daadwerkelijk wilt starten, blokkeert Netflix dit. Netflix films zijn alleen te bekijken als de ExpressVPN weer wordt uitgeschakeld. Om die reden zal ik binnenkort een andere betaalde VPN provider kiezen om te kijken of het dan beter is.
Correctie VPN Info-PC Active Editie 311 In PC Active Editie 311 April/Mei 2020 staat een test van VPN netwerken. Bij de testresultaten voor ExpressVPN staat dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het internationale netflix aanbod. Dit is incorrect. Ikzelf gebruik ExpressVPN sinds 1 jaar en kan weet uit eigen ervaring dat Netflix het herkent als ik via ExpressVPN een ander aanbod dan het Nederlandse probeer te bekijken. Het aanbod wordt weliswaar weergegeven, maar zodra je de film daadwerkelijk wilt starten, blokkeert Netflix dit. Netflix films zijn alleen te bekijken als de ExpressVPN weer wordt uitgeschakeld. Om die reden zal ik binnenkort een andere betaalde VPN provider kiezen om te kijken of het dan beter is.
Dreig email hcc-account Dit weekend ontving ik een dreigmail met het account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nickname) mijn hoofd account dat ik ooit (1999) heb vastgelegd maar nooit gebruikt (voorzover ik mij herinner). Verwijzing naar foto's en face book (nooit ingeschreven) komen mij vreemd voor ... Kortom: is hier reden voor zorg, mede gezien het feit dat ik alle email "plat" laat binnenkomen via pop3.
Wijzigen aliassen bij hccnet adres Ik wil iets wijzigen in de aliassen van mijn hccnet mailbox. Hoe kom ik daar bij?
Hoofdmap en submappen In de verkenner heb ik een hoofdmap Muziek gemaakt met daarin veel sub mappen van verschillende genres en muzikanten. Als ik de hoofdmap open zie ik tabbladen Naam - Type - Gewijzigd op en Grootte. In de hoofdmap "muziek wil andere tabbladen b.v. Type - Grootte - Bitsnelheid - afspeelduur. Ik wil dit dus naar eigen voorkeur aanpassen. Dit kan ik handmatig doen, maar als ik afsluit krijg ik weer de oude instelling. Ik wil de hoofdmap dus vast instellen, en dat deze instelling dan ook gelijk vast staat voor alle sub mappen. Heeft iemand een tip om dit voor elkaar te krijgen
thunderbird start op in map "prullenbak Ëlke keer start het emailprogramma thunderbird op in de map "prullenbak", terwijl mijn voorkeur is dat het programma opstart in map "Postvak in". Alle instellingen nagelopen, maar ik vind niet de sleutel om dit te wijzigen. Graag de gouden tip.
Blokkeren inkomend E-mail adres Een aantal weken krijg ik onbetrouwbare E-mail met als adres(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met verschillende aanbiedingen. waarop ik dan moet reageren, en de kwaadwilligen de computer over kunnen nemen etc. Dit E-mail adres is totaal onbetrouwbaar, en vraag U dan bij deze hoe ik deze inkomende E-mail kan definitief wil blokkeren van de inkomende Hccnet Pop 3 server, thunderbird, Ipad, Samsung android E-mail. Hopende U hiermee voldoende te hebben mogen informeren
Gratis syllabus Ik zou graag de syllabus over de auto's willen ontvangen
webcam Lenovo laptop en Windows 10 Webcam jaren niet gebruikt c.q. afgeplakt. Wilde sinds Corona webcam gaan gebruiken bvb bij Hangout, Zoom , Skype. Camera kan bij die programma's niet gestart worden. Alle privacy-instellingen daarvoor al nagelopen. Cameratest onder uitzenden video (zie jezelf) werkt ook niet. Lampje naast webcam reageert wel bij die test, en ook aan/uitzetten laptop, en brand bij aan continu. Bij info over camera wordt Vimicro USB Camera (358 boot) (als enige) camera aangegeven, en dat die werkt. Echter bij Instelling - Apparaten komt geen camera voor. Bij openen / aanklikken camera -app (tegel) verschijnt de volgende melding (witte letters op zwart vlak): De camera kan niet worden gestart. Indien u zeker weet dat de camera is aangesloten en juist is geïnstalleerd controleer dan op de bijgewerkte stuurprogramma's. Dit is de foutcode:0xAOOF429F(0x80070057). Met daaronder de 2 keuzelinks: Meer info / OK. Vervolgens alle acties - volgens, https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13753/windows-10-camera-does-not-work - uitgevoerd maar helpt niet. familielid met IT-kennis heeft daarna, via Quick Assit, nog geprobeerd camera-drivers opnieuw te installeren, maar eveneens zonder resultaat. Kunt u me aub helpen, want chats zonder beeld mis wij in deze tijd toch wel heel erg.
Outtlook Er wordt geen contact met de inkomende server gelegd, uitgaande server werkt goed.Dus geen ontvangende mail op HCC mailadres. Gebruik onderstaande poorten IN: 995 SSl UIT: 587 TLS
Kan niet meer opnemen van eigen apparatu Sinds enige tijd kan ik niet meer opnemen van Pick-Up, Minidisc of cassettes op mijn in bezit zijnde software (zie bijlage). Wél kan ik van reeds op de PC aanwezige audio bewerkingen uitvoeren of van het internet gedownloade muziek. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik de meldingen die ik krijg moet interpreteren. Mijn Windows10 software op de PC is 'up to date'. Omdat ik radioprogramma's maak voor de Concertzender kan ik nu dus niet meer mijn éigen materiaal gebruiken. (en dat is nogal ernstig)
Kan geen e-mail printen Als ik een e-mail wil printen krijg ik het te zien maar als ik dan op afdrukken klik valt het beeld weg en gebeurd er niets. Waar ligt dit aan? Niet aan de printer.
Thuis/ afwezigheids functie Hallo, De thuis/ afwezigheids functie in de Nest app gaat regelmatig niet naar afwezig als wij van huis zijn. Het gezin bestaat uit twee gebruikers. Beide telefoons hebben locatie aan staan.Een telefoon werkt met Android 9, de andere met Android 10. Op beide telefoons de Nest App vergrendeld. Toch sluit de Android 10 telefoon de Nest App na verloop van tijd uit. Verder meld de app regelmatig dat ze al te tijdje niets meer van mij gehoord hebben en het toestel buitensluiten. Als ik ga zoeken op internet, dan vind ik bij Google oplossingen die steeds naar elkaar verwijzen. En mij in een loep doen belanden. Ik hoop dat er bij U iemand is die mij misschien verder kan helpen.
email naam aanpassen Ik heb de volgende vraag: Is het mogelijk om mijn naam deel voor @ aan te passen. (dus w.wijns)? Ik heb momenteel veel last van Hackers? die mijn Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken. En mij allerlei nare "dreigmail"zenden. Ik zou dus dit E mail adres willen verwijderen/ aanpassen. Dank voor uw reactie,
Back-up Wat is letterlijk een back-up. Dat is mij niet duidelijk. Stel ik verander iets in een bestand en maak een backup Ik verander de bestandsnaam, hoe kan ik nagaan of wel of niet iets in het bestand is veranderd. Veel later verander ik weer iets in het bestand en maak een back-up. Is dan de voorgaande back-up dan verloren, als ik toch nog dat bestand nodig heb. Het lijkt mij niet zo nuttig om steeds back-ups te maken, want je moet steeds zelf heel goed bijhouden wat ik allemaal gedaan heb. Over een aantal maanden weet ik het niet zuiver meer. De back-up glijden zo onder je vingers vandaan. Mijn vraag is. Zie ik dit goed of kunt u mij nog eens heel eenvoudig het uitleggen. Op verschillende sites is deze materie niet duidelijk. Hopelijk geeft u verlichting
hccnet webmail nieuwe interface Kan maar 9 mails tegelijk zien in de lijst op één scherm bij het nieuwe interface. Met Instellingen is dit niet te wijzigen, of ik nu 30 of 200 kies.... In het oude interface kan ik er nog steeds 30 berichten tegelijk op één scherm zien. Suggesties als GMail (voor advertentieverkoop ten slotte, af te wijzen, net als Google search), maar ook Thunder..., Office Mail helpen trouwens niet bij mijn duizenden oude mails die op hccnet webmail staan. Vorig ticket was al gesloten voor ik eraan toekwam, helaas. (Ik krijg veel mails, vandaar mijn probleem.) * Een schermoptie met voor elk bericht maar één regel, zoals vanouds, in plaats van meer regels, maakt het mogelijk veel mails tegelijk te kunnen overzien: bij mij 30. Dit moet voor veel gebruikers met wat meer mails aantrekkelijk zijn. (Gebruikt u zelf hccnet webmail niet?) In de nieuwe versie zijn er grote witte ongebruikte vlakken op het scherm, niet nuttig, en kan ik maar 9 berichten tegelijk zien. (Deze functionaliteit van één bericht per regel ging verloren in het nieuwe interface, dat kan toch niet de bedoeling zijn van vooruitgang?). * Het kan natuurlijk zijn dat ik iets over het hoofd zie, zodat het toch mogelijk is in de nieuwe interface? * Dan hoor ik het graag. Hccnet webmail is het enige wat ik van de vereniging gebruik (op bijeenkomsten komen is me nooit gelukt), en zeer waardeer.
Fout bij zoeken naar documentenlijst Als ik de documentenlijst wil bekijken krijg ik de foutmelding: Fout [Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found Hoe los ik dit op? Ik ben ingelogd als HCC-lid.
Progr.installeren op D i.p.v. C schijf Als ik de Airacs voor FSX voor Mei 2005 op m,n D: schijf wil installeren lukt dat niet. Zodra ik het Progr. open als administrator zie ik dat deze automatisch op m,n C: wordt geïnstalleerd , als ik dan de Browse knop gebruik en m,n D: schijf aanklik gebeurt er verder niks. Ik doe deze handeling elke maand zonder problemen, dus klik op Browse , daarna op m,n D: schijf en deze komt dan in de install regel dan op Aerosoft - daar moeten de Airacs in worden gezet - en dan installeren wat altijd goed verloopt. Weet u een oplossing? Bij voorbaat dank.
Administrator Ik ben op mijn oude mailadres ingelogd bij Microsoft en gebruik al sinds 3 jaar dit oude mailadres niet meer. Bij diverse toepassingen krijg ik de foutmelding dat ik niet bevoegd ben om die handeling uit te voeren, vraag toestemming bij de administrator. Hoe kan ik dit irritante probleem oplossen?
2e accesspoint Ik heb een KPN router op de begane grond. Op de eerste verdieping staat mijn PC. Die is op het netwerk aangesloten middels een switch. Op die switch zit ook een Sitecom WL 342 die is ingesteld als 2e accesspoint om het wifi signaal te versterken op de bovenverdieping. Het ip adres hiervan is 192.168.0.1. Nu wil ik de naam en wachtwoord daarvan wijzigen maar ik kan niet inloggen op de Sitecom. De volgende melding verschijnt dan op het scherm: Deze site is niet bereikbaar. Het duurt te lang voordat 192.168.0.1 reageert. Wat moet ik doen om in te kunnen loggen op de Sitecom? of is mijn configuratie niet goed?
bouwen desk top Is het mogelijk dat leden mij helpen om een goede game desk top pc te laten bouwen ? Ik heb vragen welke grafische kaart, geheugen, software enz, een goede game pc dient te hebben. Een standaard winkel pc heeft lang niet alles en eerlijk gezegd zie ik door het bos de bomen niet meer Mail me aub en of beantwoord mijn vraag in de vraagbank, ik denk dat ik niet de enige ben met deze vraag