Deze week is de Mei 2020 Update (versie 2004) uitgekomen. Deze wordt automatisch via Windows Update aangeboden nadat uit de door Microsoft verzamelde statistieken is gebleken dat er voor de betreffende computer geen problemen zijn te verwachten. Met een melding in het actiecentrum wordt duidelijk gemaakt dat de Mei 2020 Update gedownload en geïnstalleerd kan worden. Het is verstandig op deze melding te wachten, ook al kan dit enkele maanden duren. Er is overigens geen verplichting om deze update direct te installeren, je kan wachten tot de laatst geïnstalleerde versie niet meer wordt ondersteund. De installatie kan dus worden uitgesteld tot een voor jou geschikt moment.

Wil je niet wachten totdat de update automatisch wordt aangeboden, dan is de download ook te forceren door bij Instellingen, onderdeel Bijwerken en beveiliging, sub Windows Update op de knop Naar updates zoeken te klikken.

Wordt hier aangegeven dat de Mei 2020 Update nog niet geschikt is voor de betreffende computer, dan is het verstandig te wachten totdat Microsoft het probleem heeft opgelost (via de website van Microsoft is te achterhalen aan welke problemen op dit moment nog wordt gewerkt).

TIP: Als alternatief is de Mei 2020 Update te installeren vanaf de pagina www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10, knop Update nu. Desgewenst kan met de knop Hulpprogramma nu downloaden een installatiemedium op DVD of USB-stick worden gemaakt, waarmee een schone installatie van Windows 10 kan worden uitgevoerd.

Bron: schoonepc.nl