Onderwerp Bericht
Opstart probleem Er zat op de computer naast windows ook Linux. Die wilde ik kwijt. Heb een backup met Cloonzilla. Wilde ook een backup maken met Aomei. Die heeft de partities met linux verwijderd. Kan nu dus niet opstarten, want komt in Grub en die vind de Linux niet meer. Hoe krijg ik het booten weer in orde???
missing e-mail berichten Vanwege uitval van mijn vorige laptop heb ik een nieuwe moeten aanschaffen. Op 1-1-2021 had ik gelukkig een backup gemaakt maar nu mis ik de HCCnet e-mail berichten van dinsdag 29-12-2020 tot maandag 25-1-2021. Op webmail kan ik ze ook niet terug vinden. Is het mogelijk om de berichten uit die periode terug te halen en (weer) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen?
Ab.compu-links Ik ben meer dan 40 jaar lid geweest van hcc maar heb vorig jaar opgezegd; ik kan alle informatie niet meer verwerken op mijn leeftijd (83). Het enige wat ik nu mis zijn de uitstekende artikelen in het blad “compu-links”. Graag zou ik daar een abonnement op nemen zonder lid van hcc te moeten worden. Hopenlijk ziet u kans daar een mogelijkheid voor te vinden. Kunt u mij ook de nummers van vorig jaar toesturen?
hulp bij gamen en streamen Voor mijn zoontje in Utrecht zoek ik hulp bij streamen en gamen. OOk wil ik niet direct de duurst gaming pc kopen. ik zou hem de ervaring van zelf bouwen willen geven. iemand een idee?
printersoftware installeren Ik wil de software voor bovengenoemde printer opnieuw installeren omdat het niet meer werkt. Dat kan met de HP print en scan doctor, maar tijdens het proces komt de melding: u dient enkele bestanden te verwijderen voordat de installatie kan worden voortgezet. Nu staan er vrij veel HP bestanden op mijn pc, waarschijnlijk veel oude, maar durf ze niet te verwijderen Ik zal ze noemen: HP Odometer HP product detection HP remote solution HP set up HP Smart HP support assistent HP support information HP support solutions framework Weet u wat ik moet doen om de software geïnstalleerd te krijgen?
e-mail verz.&ontv. Kan geen e-mail onv. en ontv.op mijn hcc e-mail adres;Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Werte vroeger wel ben zeker 40jaar lid was ff 2jaar geleden paar maanden geen lid,nu weer anderhalf jaar wel. Gaarne hulp!
oude emailadres mijn oude mailadres van tele2 provider werkt nog. ik heb me emailadras toen, door laten versturen naar me gmailadres. hoe krijg ik dit ongedaan?.
back-up van mailtjes. Ik wil back-ups maken van mijn mailtjes en zie in de vraagbaak staan: 1.Open Windows Live Mail door op de knop Start te klikken Afbeelding van de knop Start. Typ Mail in het zoekvak en klik in de resultatenlijst op Windows Live Mail. 2.Open het menu Bestand in de linkerbovenhoek en klik op E-mail exporteren en kies E-mailberichten. Maar intussen is WLM vervangen door Mail en dus wil ik graag weten hoe het daar werkt. Alvast bedankt voor uw reactie.
ineens een donkere telefoon normaal heeft mijn telefoon een helder beeld. Sinds kort is hij zo donker dat ik het nauwelijks kan lezen. Is er een mogelijkheid om het beeld weer helder te krijgen misschien via een instelling
Vermoedelijke virus/worm infectie Door behandeling van email pop-up met binnen 2 minuten wordt een worm geïnstalleerd via een Apple scherm. Computer uitgezet. Hoe nu verder pm schade te beperken.
Mail HCC werkt niet naar behoren Op mijn Mac Book probeer ik de HCC mail binnen te krijgen, het geen niet lukt. waarschijnlijk is mijn mailbox vol. Hoorde dat van een kennis die aan mij gestuurde mail retour krijgt. Wat moet ik doe?
teams Ik heb een office 2013 pakket geinstalleerd en windows 10 een een Microsoft account met mijn HCC mail adres. Als ik Teams wil installeren krijg ik telkens de mededeling 'er is al teams ingesteld voor uw organisatie'. Uit verschillende fora kan worden afgeleid dat met een HCC account geen toegang is te krijgen tot Teams. Is dat zo of is er een andere oorzaak?
kan geen mail meer versturen na verhuizing Hallo, Wij zijn onlangs verhuisd en hebben een nieuw internet abonnement afgesloten hebben de oude helaas niet mee kunnen verhuizen, maar nu kan ik geen mail meer versturen. de binnenkomende mails komen wel binnen maar de uitgaan de mails willen niet. we zitten bij ziggo, en er wordt aangegeven iets met SMTP instelling die fout is. kunnen jullie mij verder helpen. we doen de mail via Microsoft Outlook
Contacten synchroniseren met laptop In Windows is in de Personen app de mogelijkheid aanwezig om de contactpersonen te synchroniseren tussen diverse email applicaties (bij mij Live mail, Gmail, Yahoo). Deze worden in de Personen keurig gesynchroniseerd op basis van de instelling dat ze gesynchroniseerd moeten worden. Maar ik zie geen mogelijkheid om de contactpersonen in Gmail automatisch te synchroniseren met de contacten app op mijn mobiel. Ik zie wel een import functie maar vrees dat deze het complete contacten bestand uit Google importeert, waardoor ik massaal dubbele adressen krijg. Opmerking: bij contacten app staat de melding: bevat verschillende apps: contactensynchronisatie en contacten. Maar geen optie om die synchronisatie te starten. Wel zie ik bij Contacten de optie contacten Organiseren de optie Contacten kopiëren, waarbij ik dan kan aangeven van welke bron dan contacten gekopieerd moeten worden. Als ik dan bv Google aangeef, dan moet ik handmatig bepalen welke contacten gekopieerd moeten worden.
Kan HCC-account niet instellen in Outlook Ik wil mijn HCC-account toevoegen in Outlook 2016, maar krijg na het instellen van de POP- en SMTP-instellingen een foutmelding (zie bijlagen). Met Outlook 2010 was dit alles geen probleem! Met mijn accountnaam en -wachtwoord lukt het wel om in te loggen in HCC!webmail. Mijn HCC-e-mail is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
blokkering Als ik een website wil openen krijg bij sommige adressen een blokkerings melding van Imperva. Hoe kan ik dit ongedaan maken.
E mail Thunderbird opslaan Ik wil belangrijke e mails extern opslaan. Via een omweg lukt dat wel, maar als ik hem daarna wil openen opent hij in Windows Live mail 2012. Dit gebruik ik niet, ik gebruik Thunderbird. Nu heb ik bij Apps en onderdelen gekeken en zie daar nog Windows Essentials staan. Vraag kan ik deze zonder problemen verwijderen of hoe los ik het op zodat het in thunderbird wordt geopend. Ik heb de laatste update van Windows 10 geïnstalleerd.
touchpad werkt niet/ pijlaanwijzer geeft blokje Na schoonmaken toetsen geeft de pijlaanwijzer ook een langgerekt blokje. Als gevolg hiervan werkt de muis niet correct. Touchpad werkt ook niet meer. Verkeerde toetscobinatie gebruik? Situatie verandert, tijdelijk meestal, na een aantal keren opnieuw opstarten. Update videokaart gedaan, helpt niet. Muisdriver opnieuw geïnstalleerd: geen resultaat. Is dit software of hardware matig? Ik weet het niet. Ik heb een aantal keren win 10 opnieuw geladen. Resultaat:nihil. Ook herstel modus helpt niet.
doorsturen mail Als ik bij de instellingen van de mailboxinstellingen mijn profiel wil wijzigen in die zin dat ik auto forward wil activeren, dan lukt dat niet. Het schermdeel 'Profiel' toont geen wijzigingsmogelijkheid. de schermdelen met alias en afwezigheidsmelding wel. Hoe kan ik de forward functie activeren?
updaten lukt niet, foutmelding steeds mislukt de download: melding (zie bijgevoegde afbeelding) ' er heeft zich een fout voorgedaan bij het downloaden van de geselecteerde updates. Controleer je internetverbinding en probeer het opnieuw ' Mijn internetverbinding werkt goed.
webinar Ik heb me opgegeven voor de webinar van hedenmiddag maar kan nergens de link vinden om in te loggen. Is deze webinar later nog te bekijken?
Webmail gewist maar gedeeltelijk niet ontvangen in Outook. Bij ophalen Webmail met Outlook 365 werd de nieuwste e-mail opgehaald en de 12 andere berichten in de webmail zijn niet binnen gekomen, MAAR WEL GEWIST op de webmail server! Is het mogelijk om deze gewiste e-mails nog te laten restoren in de inbox van HCCNET? Het betreft e-mails van voor 13:10 uur,04 feb. die ik nog niet had opgehaald...
uitgaande e-mail geblokkerd op 30-01 kreeg ik bericht van ziggo dat mijn account gehacked was en dat zij om veiligheids redenen de uitgaande mail geblokkeerd hebben .Ik heb inmiddels de wachtwoorden gereset ,maar het probleem blijft bestaan. de vraag is duidelijk >> hoe los ik het op. zie bijlage
mail Goede morgen, Ik gebruik mail van windows,daar is iets mis mee gegaan Kan ik het account verwijderen en op nieuw instaleren zodat ik al mijn mail weer kan ontvangen. Het gaat dus wel om al mijn oude contacten. graag antwoord daarvoor hartelijk dank.
nieuwe computer Hallo, ik krijg op 9-2-2021 een nieuwe Dell computer. Hoe krijg ik al mijn mailadressen en mailwisseling op deze nieuwe computer? Ik heb mozilla thunderbird. Hoe krijg ik al mijn bestanden op deze nieuwe computer? Hoe krijg ik wat er op mijn bureaublad aan pictogrammen staat op de nieuwe computer? Kunnen jullie mij aub helpen?
vraagbaak Er staan prachtige vragen in de vraagbaak. Voor mij zouden dat ook oplossingen kunnen zijn. Jammer dat ik de antwoorden op die vragen niet terug kan vinden. Is dit mogelijk om de antwoorden ook te zien?
email Er is aan mij een email gestuurd met een bijlage. Tot nu toe is dat zichtbaar door het icoontje van een Kunt u zeggen wat dit betekent?
Opnieuw installeren MacBook Air Ik had Big Sur geïnstalleerd, maar de update liep vast. Dus besloot ik (dom?) mijn MacBook eens helemaal leeg te maken en alles opnieuw te installeren. Eerst een backup gemaakt met de time-machine. Daarna heb alle volumes gewist en waarschijnlijk ook verwijderd. Via cmd+r opgestart en geprobeerd te herstellen, maar niet gelukt. Alleen de SSD is nu te bereiken. Via internet heb ik uiteindelijk MAVERICKS (geen keuze mogelijk) kunnen installeren. Nu kan ik wel de systeeminfo bekijken. Daar ben naar 'opslag' gegaan. Alleen Disk 1 wordt getoond: SSD 120.47 GB waarvan 109,51 GB beschikbaar. Geen verdere schijven of volumes te vinden. Een ramp! Is dit nog alles nog te herstellen en is m'n Mac weer draaiend te maken?
instellingen Ik ben op zoek naar de plek waar ik mijn (HCC)accountinstellingen kan zien/wijzigen dus bedoel POP3/IMAP en poorten ed, kan alleen in de Vraagbaak vinden wat die instellingen zouden moeten/kunnen zijn. Helaas zijn daar ook meerdere versies van. Gevonden heb ik tot nu: - dat ik naar Instellingen moet gaan in Webmail, zie bijage 1 - de pagina die ik denk te moeten hebben in Webmail maar daar valt niet te vinden/instellen, zie bijlage 2 Alvast bedankt voor de reactie.
Blijven 'kleven' van aangeklikte URL. Sinds een week of 4 à 5 heb ik te maken met een vervelend verschijnsel. Als ik op een bepaalde site een URL aanklik om daar te gaan kijken dan blijft de site waarnaar deze URL verwijst vele keren ongevraagd terugkomen. En wel iedere keer dat ik iets ga zoeken op internet. Ook als de laptop in de tussentijd helemaal uit is geweest. Heeft iemand daar een verklaring(en remedie) voor? Dank voor je reactie.
verkeerde melding Ik was tot 31 januari lid van hcc. Ik krijg nog steeds als pop up meldingen over hcc en de server. Hoe kan ik er voor zorgen dat deze niet meer komen? Moet ik nog iets verwijderen?
Foutmelding Ik heb een probleem met mijn computer, als ik de eerste keer opstart gaat alles prima. Bij een update van Windows 10 gaat alles goed totdat hij opnieuw moet opstarten om de update te voltooien. Dan eerst het blauwe scherm (foto 1) en daarna zie ik in de bios dat de cpu te heet zou worden.( zie foto 2) Hij geeft dan aan fan error van de cpu, maar optische zie ik de fan gewoon wel draaien. Wat zou hiervan de oorzaak zijn? Computer: Alternate Computer Nederland c.v. ( gekocht 2018 ) Proc: Intel core i7-3820cpu 3.6 ghz RAM 32 GB 64 BITX64 PROC Windows 10 PRO VERSIE 1803 Kunt u mij een tip geven hoe ik dit zou kunnen oplossen?
gebruik OneDrive Als penningmeester van een vereniging gebruik ik Onedrive voor de opslag van de bestanden, dit om de overdracht aan een latere opvolger van die functie eenvoudig van gegevens uit het verleden te kunnen voorzien. Met behulp van de Verkenner heb ik de hoofdmap met alle onderliggende gegevens naar de map Onedrive verplaatst. Ik heb via Onedrive.com en Upload de gegevens naar de Cloud gekopieerd. Alle bewerkingen op de aldus verplaatste gegevens worden binnen de lokale Onedrive map uitgevoerd. Als ik vervolgens in OneDrive.com kijk, zie ik de aangebrachte wijzigingen niet staan. Dit roept de vraag op: Op welk moment vindt synchronisatie plaats? Wordt dan alles ververst of moet ik zelf een selectie maken? Graag een reactie.
krijg geen enkele mail van hcc Kreeg onlangs een e-mail van HCC, waarin ze mij meedeelden dat de kosten voor mijn lidmaatschap binnenkort wordt afgeschreven. Ik vraag me echter af waarvoor ik betaal, want volgens mij komt HCC zijn verplichtingen niet na. Sinds juni 2020 krijg ik geen enkele digitale informatie meer van HCC. Heb me opgegeven voor diverse interessegroepen, maar ik krijg geen enkele mail. Heb deze klacht al diverse keren eerder gemeld, maar het probleem hebben we niet kunnen vinden. Een mijnheer (naam ben ik even kwijt) uit Groningen heeft met TeamViewer meegekeken op mijn computer. Alle instellingen op mijn computer blijken goed te zijn. In december hebben we alle instellingen mbt de te versturen mails verwijderd en opnieuw weer geïnstalleerd, maar het heeft niets veranderd. Ik ben er nu helemaal klaar mee en verwacht dat de techneuten bij HCC nu deze zaak voor mij gaan oplossen.
muis aanwijzer is weg ik ben nieuw op het gebied van windows 10 (heb tot nu toe veel gewerkt binnen Mac OS omgeving )heb sinds kort naast mij zakelijke laptop (Apple) een windows laptop voor hobby doeleinden. Deze laptop heeft windows 10 home S en is verder een lekker dun apparaat. Vanmorgen tijdens het werken en ws indrukken van een of meerder toetsen was ineens de muisaanwijzer via het touchpad niet meer zichtbaar op scherm. als noodhulp een losse usb muis aangesloten en die laat gelukkig zien waar en wat hij doet op het scherm. Kan iemand mij helpen zodat de muis via het touchpad het weer doet?
outlook for Android na instellen van de benodigde gegevens zoals HCCnet deze hebben verstrekt, krijg ik alleen maar inkomende mail binnen. de uitgaande mail wordt niet verstuurd. weten jullie wat de oorzaak kan zijn. Heb el de mail instellingen op de app van Samsung ingevoerd en daar werkt het wel bij. Als ik dat met outlook kan zou dat prettig zijn. Mijn outlook for Android synchroniseert met outlook op mij desktop PC. Is wel zo handig.
Downloaden Sinds 2 / 3 maanden krijg ik een foutmelding na het downloaden: Kan niet downloaden- virusscan mislukt. Wat kan ik hier aan doen?
Verzoek Geachte Wetenschappers HCC, Ik kan "redelijk" omgaan met me Lenovo PCL540 met o.a. HCCnet + LibreOffice6.2 Maar ik heb ook een Tel. Samsung A40 (uitstekend) En nu de vraag: Hoe zet ik het ADRES Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geluidopname maken Ik moet van een livestream uitzending die op mijn laptop binnenkomt een geluidsregistratie maken. Hoe kan ik dat het beste doen ? En hoe kan ik dat op mijn Ipad het beste doen doen ?
wordpress training of tutorial Ik zou graag willen leren hoe je artikelen kunt aanvullen of verwijderen op een website die gemaakt is o.b.v. Wordpress. Verzorgen jullie ook trainingen of zijn er tutorials?
microfoon en windows 10 update Goedemorgen,in mijn muziekvereniging wilden wij een meet-google overleg hebben. Inloggen geen probleem maar de anderen konden mij niet verstaan. Microfoon werkt wel want we hebben dit getest door een Zoom overleg te houden en toen was ik wel te verstaan. Kan het zijn dat Google iets blokkeert? In instellingen/systeem heb ik de microfoon getest en dan zie ik het blauwe streepje reageren. Ik zie steeds dat er een Windowsupdate beschikbaar is.Ik heb voor zover ik dat goed begrijp, 1909 for 64x KB4598229. Als ik dan op update uitvoeren druk wordt er wel geladen maar aan het eind krijg ik de melding 'update mislukt'. Bij voorbaat dank ik u hartelijk voor uw hulp.
Foto's weergeven in Gmail Indien ik een mail ontvang, waarin een foto is ingevoegd in de tekst, wordt de foto niet getoond in de Gmail app op mijn Oneplus 3T. (zie bijlage) Ik heb nergens een instelling kunnen vinden om de afbeeldingen wel zichtbaar te maken. Op internet vond ik dat er in mijn Gmail account hiervoor instellingsmogelijkheden zouden zijn, maar ik heb deze op mijn telefoon niet kunnen vinden. (Meegestuurd als bijlage is een foto via "meer weergeven" te bekijken en te downloaden.) Hoe en waar kan ik instellen dat de afbeeldingen in de tekst wel worden getoond?
Samsung SSD EVO 870 Heb artikel in PC-Active gelezen en aankoop gedaan. Heb geen tweede slot in PC. Werk met USB3 - SATA kabel. Heb de ssd volledig geformatteerd. In de windows verkennen is deze zichtbaar. Echter de Data Migration tool start ik op en ziet wel de harddisk. Vervolgens sluit ik de SSD aan en dan loopt de tool vast. Scherm ervan wordt lichtgrijs en de tool blijft capaciteit gebruiken. Ook na stoppen blijft dit zo. Enige optie is windows afsluiten. Dit gaat niet volledig en na enkele minuten zet ik de pc met de fysieke aan/uit schakelaar uit. Na opnieuw opstarten komt windows 10 in error met memory probleem. Vervolgens opnieuw opstarten en windows werkt weer. Kabel lijkt te werken want ik kan formatteren. Samsung weet geen oplossing, alleen stuur maar terug en dan krijg je nieuwe. Coolblue zelfde reactie. Hebben jullie idee hoe dit op te lossen is?
instellingen e-mail programma Van xs4all.nl ontving ik een bericht dat de email instellingen op mijn computer aan gepast moesten worden ziexs4all.nl/veiligmailen. Is dit zelfde van toepassing op de email instellingen van HCC? Zo ja hoe moet ik dat dan aanpassen. Ik ben niet zo goed thuis hierin.
op oude pc pop3, maar op nieuwe pc imap, en wachtwoorden ongelijk ik heb een nieuwe laptop en daarop Thunderbird gedownload, net als op de oude laptop. Echter de opgeslagen aanmeldingen van Thunderbird zijn niet hetzelfde op de oude en de nieuwe, en ik durf er niets aan te veranderen omdat ik er geen verstand van heb. Op de oude laptop staat in Thunderbird bij 'Opgeslagen aanmeldingen': mailbox://pop.hccnet.nl, met gebruikersnaam 'gerrith' en als wachtwoord mijn Hccnet-wachtwoord. Maar op de nieuwe laptop staat in Thunderbird bij 'Opgeslagen aanmeldingen': imap://hccnet.nl, met als gebruikersnaam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en als wachtwoord mijn KPN-wachtwoord. Op de oude pc werkt Thunderbird altijd prima. Ik wil graag Pop3 blijven gebruiken als dat betekent dat de mails op de eigen pc worden opgeslagen. Ik wil u vragen wat ik kan doen om op de nieuwe pc op dezelfde manier email te gebruiken als op de oude, dus met Pop3 en als dat van belang en mogelijk is met gelijke gebruikersnaam en wachtwoord, Overigens als de verhuizing naar de nieuwe pc goed gelukt is, met instellingen, opgeslagen bestanden en alles, gaat de oude pc eruit, maar voor dat rond is durf ik dat niet te doen.
Start visueel niet op Na het verplaatsen van mijn pc hoor ik windows opstarten maar geeft geen beeld, soms na diverse keten opstarten, (normaal opstarten keuze) krijg ik beeld op beide schermen met de melding, kan configuratie niet laden, klik ik dit uit, dan kan ik gewoon werken, ik heb al utilities gedraaid en opstart programma's uitgezet, maar bij herstart is het beeld nog zwart, wat kan er aan de hand zijn.? Na verplaatsen kan software toch niet besvhadigen. Ik hoop dat iemand mij kan helpen, eventueel thuis omdat ik slecht te been ben
geen audio meer Ik heb bij het speaker icoon nu een rood kruisje staan. en via instellingen kunnen er geen audio apparaten gevonden worden. erg onhandig... wat te doen?
zwarte afdruk Mijn genoemde printer werkt meestal correct. Soms echter krijg ik na een printopdracht een geheel zwarte pagina. Hoe kan dit ?
Spamfilter HCC mail Er worden mails van een bestelling afgevangen door het spamfilter van de HHC email server. Heb een kaart met besteltegoed voor een restaurant aangeschaft, maar ik krijg geen bevestigingen of link om de kaart te gebruiken voor de bestelling. Via Hotmail krijg ik de link wel, maar dan is mijn bestelling niet te zien die ik met de HCC mail heb besteld. Is daar een oplossing voor? Moet onderhand al een mail of 10 zijn afgevangen.
Google meldt uitslagen Ik vind op mijn tablet regelmatig uitslagen van voetbalwedstrijden. Ik wil dat helemaal niet zien. Want ik wil nog naar de samenvatting kijken die later wordt uitgezonden. Ik ben steeds bezig dit uit te zetten, maar ze blijven binnen komen. Hoe kom ik hier van af?
update L.S. Hoe kan ik de android versie 11 op mijn smartphone installeren? Als ik bij instellingen >systeem>geavanceerd>update kijk, krijg ik het bericht dat het systeem up-to-date is. Dat geldt mogelijk voor versie 9 maar hoe kom ik aan versie 11?
Trage opstart Mijn computer start onnoemelijk traag op, duurt soms wel 5-10 minuten. Wat is daar aan te doen?
Smartphone laad langzaam op met powerbank Samsung Galaxy A51 smartphone laad ineens heel langzaam op met powerbank SP power S200 - input DC5.0V/2A output DC5.0V/2.1A capacity 20000Ah/74Wh Ik heb hem al veel vaker opgeladen met deze powerbank en nooit eerder probleem gehad, toe laadde hij wél snel op. Nu geeft hij bij ongeveer 35% aan dat het nog 12 uur duurt. Kan nu ook snelladen op telefoon niet instellen. Dit gebeurt nu voor het eerst na de laatste software update op 9 febr. 2021
Link werkt niet U schrijft in uw laatste email van de seniorenacademie het volgende: Bent u nog niet in de gelegenheid geweest? U heeft nog 4 mogelijkheden deze wetenswaardige presentatie te volgen. Klik hier voor alle informatie. Digitale belastingaangifte. Nog even en we kunnen weer aan de slag met onze aangifte Inkomstenbelasting 2020. Alhoewel de fiscus het ons steeds gemakkelijker heeft gemaakt, kijken de meesten van ons er niet echt naar uit. Ons videoteam maakte er onder de titel Het pad naar de digitale belastingaangifte een interessante video over. U kunt het hier gaan bekijken. Als ik click op "U kunt het hier gaan bekijken" dan werkt dit in eerste instantie vele malen niet. Nu voor de zoveelste keer enkele dagen later lukt het wel. Mijn vraag is: Hoe kan dit?
Google-account Ik heb al jaren een Google-account, wat ik handig vond om foto's gemaakt met mijn smartphone te kunnen zien (foto's kwamen automatisch bij Google Photo's terecht). Nu heb ik laatst een G-mailadres aangemaakt (tot die tijd gebruikte ik alleen mijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en sinds die tijd kan ik niet meer bij de foto's die vóór die tijd gemaakt zijn. Het lijkt wel alsof Google me als een nieuwe klant behandelt... Hoe kan ik weer bij mijn 'oude' foto's komen? Het nieuw aangemaakte G-mailaccount heb ik trouwens niet gebruikt, ik kan dat eventueel ook laten vervallen (hoe kan ik een aangemaakt G-mailaccount verwijderen?). Bij voorbaat dank voor jullie hulp!
opstart probleem van internetsites Ik heb een PC werkend op; Windows 10 Home Kingston 4 GB DDR4-2400, Werkgeheugen Intel® Pentium G4500, 3,5 GHz socket 1151 processor 120 GB SSD schijf WD Green Na een laatste update krijg ik met opstarten een scherm dat er geen verbinding gemaakt kan worden met een site. Terwijl onderin de taakbalk staat "Netwerk Internettoegang", krijg wel beeld via favorieten omdat het deels in het interngeheugen staat. Ga ik bij start> opnieuw opstarten, dan gaat alles wel werken, hoe komt dit? Ik gebruik Google Chrome.
HCC!net account hallo, ik heb om "webinars" te volgen een account aangemaakt met e-mail adres omdat het tijdstip van de webinars niet altijd gelegen komt vraag ik me af wat ik met de e-mail account kan doen. ook de inlop bijeenkomsten bezoeken is moeilijk i.v.m. de geogtafische locatie (ver van alles). hoe kan ik de mail account weer weghalen?
interne opslag transporteren hoe kan ik bestanden interne opslag overzetten naar een sd-kaart?
aanschaf mesh wifi Welk systeem wordt geadviseerd voor een mesh wifi systeem in mijn huis. Ik heb de volgende belangrijkste eisen: - groot bereik, dus sterke zender - bekabeling ligt in mijn huis - hoge snelheid niet nodig
Mail voorzien van foto's Het invoegen van foto's in een Mail bericht bij een reeds getypte tekst geeft problemen. Mijn werkwijze: foto's die ik wil toevoegen plaats ik als icoon op bureaublad. Dan sleep ik de foto naar bijv. onder de tekst. Dan vouwt de foto zich gelijk uit. Dit wil ik niet. Wil weer icoontje zien. Ik kan wel de foto comprimeren via markeren foto op bureaublad en dan met Control knop kiezen en het dan aanwezige schermpje op regel comprimeren. Dan wordt het dus Zip. Ik wil gewoon het icoontje weer zien. Want het Zip icoontje is universeel, niet de foto. Ik kan ook direct in FOTO kiezen voor directe uitvoer van de foto's via vierkantje met pijl. Dan blijft foto als icoon. Maar dan moet ik tekst nadien bijvoegen. Maar deze volgorde wil ik niet. Gaaarne advies, biuj voorbaat dank. NB Apple Support wist het ook niet.
Emails verwijderen van Server Met het instellen van een nieuwe versie van MS office is er bij het instellen van mijn email account iets mis gegaan. Hij heeft al mijn emails. (van de afgelopen 10 jaar) proberen te synchroniseren met de email server. Met als gevolg dat de webmail nu vol zit. Ik wil via de webmail alleen maar de mails kunnen inzien van de afgelopen 14 dagen. Oudere mails bewaar ik op mijn PC. Ik denk dat het komt omdat ik per abuis IMAP ipv POP heb gekozen. Echter nu weet ik niet hoe ik op een snelle manier een paar duizend emails kan verwijderen van de webmail. (per maximaal 20 schiet niet echt op)
malwarebytes Er is Malwarebytes-antimalware en Malwarebytes-adware. Wat is het verschil en welke is aan te bevelen?
video's van internet downloaden Hoe kan ik op een VEILIGE manier (en gratis) video's downloaden en daarna converteren naar MP3
hoe andere browser voor Gmail instellen? Ik krijg volgende bericht: "Gmail wordt na 15 maart 2021 niet meer ondersteund in Internet Explorer" WAT MOET IK DOEN? EN HOE WERKT DAT? toelichting. Nu werk ik met het programma Gmail Notifier om Gail te openen. Ik heb de browsers Chrome en Edge en Firefox op de laptop staan....
email Kan in de email geen links naar internet meer openen krijg deze melding Aan dit bestand is geen app gekoppeld waarmee deze actie kan worden uitgevoerd. Installeer een app of, als deze al is geinstalleerd ,maak een koppeling op de pagina instellingen voor standaard-apps Zou niet weten hoe ?
jitsi en opname maken bij de jitsi instellingen staat de mogelijkheid om een opname te maken. ik begrijp dat dit alleen maar kan als ik jitsi koppel aan mijn dropbox. ik kan echter nergens vinden hoe dat gedaan moet worden. de vraag is dus simpel: hoe koppel ik jitsi aan mijn dropbox zodat ik in jitsi een opname kan maken?
backup Ik heb een WD 'My Passport'dat ik gebruik voor het maken van backups, maar omdat het installeren van de WD software me nogal complex voorkwam en het me niet lukte heb ik het Windows programma 'file history' hiervoor gebruikt. Dit leek altijd goed te gaan, ik kreeg geen foutmeldingen, maar ik weet niet hoe ik moet controleren of het wel echt goed gaat. Als ik via de advanced settings de log bekijk zie ik een heleboel errors en warnings. Ik maak me nu echt zorgen dat er iets helemaal misgaat met het maken van backups en heb echt hulp nodig.
Webcam 2e scherm Mijn vrouw heeft een lenovo Thinkpad laptop van haar werk en ze heeft een los AcerEK240YABI scherm, helaas zonder webcam. Ze wil nu graag een losse webcam gebruiken voor het Acer scherm. Het Acer scherm heeft drie uitgangen : - HDMI female - VGA female - DC 12V De connectie tussen laptop en scherm is met HDMI kabel. De VGA female op het Acer scherm is niet in gebruik. Wat is de beste oplossing
Update naar/ installeren Windows 8 Gaarne uw hulp (zo mogelijk aan huis) bij het installeren van Windows 8 op mijn 9 jaar oude goed functionerende HP desktop computer met Windows 7 professional, CPU Intel(R) Core(TM) i3-2120, 3.30 Ghz, RAM 2,00 GB, 32 bitsbesturingssysteem.
Sessie over DigiD. Kan ik me ook opgeven voor de sessie over de DigiD op 15-03?
duoscherm Na vele jaren suksesvol gebruik van twee schermen, slaag ik bij mijn nieuwe windows installatie niet in mijn twee schermen als uitgebreid bureaublad te laten werken. De instelling is dus: een scherm uitgebreid met een tweede. Na het opstarten reageert maar een scherm, de tweede blijft zwart, maar er staat wel iets op het scherm. (dat weet ik want soms start ik dan een programma op, dat geen beeld geeft op het eerste scherm, en wel op het tweede onzichtbare scherm. Ik kan dit eenvoudig verhelpen, maar dat dat moet ik wel elke keer na nieuw opstarten opnieuw doen. Dat verhelpen kan op drie manieren: nadat slechts een scherm een beeld geeft: 1. ik stel duploscherm in, en daarna weer uitgebreid scherm. 2. ik meld de gebruiker af en meld hem weer aan 3. ik geef opdracht opnieuw opstarten. Na een van deze drie oplossingen doet het tweede scherm het wel. Ik heb ook een tijdje drie schermen ingeschakeld, maar dan treedt een soortgelijk probleem op; twee van drie werken dan direct, de derde na een van de trucks. Wie weet raad?
Info en hulp voor wifi versterker en SSD kaart laptop Geachte mevrouw, meneer, Ik wil graag info en hulp over een: - Aanschaf van een wifi-versterker en SSD kaart voor een laptop - En hulp voor plaatsing van de SSD kaart. Graag wil ik informatie één van de vrijwilligers van wijkcentrum Wippolder of van een andere locatie. Graag zie ik uw reactie tegemoet.
uitschakelen e mail op één laptop Mijn vrouw en ik hebben allebei een MacAir. Op ons hccnet adres komt grotendeels mails die voor mij mij bestemd zijn. Hoe kan ik de mails stoppen op de laptop van mijn vrouw en de mails op mijn laptop door laten gaan. Naar mijn idee heb ik deze vraag een maand geleden reeds gesteld. Ik wacht op uw antwoord
Homepage Geachte mevrouw, heer, Tot enige tijd geleden (zo'n twee jaar geleden) was mijn website gewoon te zien via https://home.hccnet.nl/jj.pison en vele geestverwanten konden mijn website ook op deze url benaderen. Zelf heb ik tot op heden daar ook niets in gewijzigd. Tot ongeveer dus zo'n twee jaar geleden op die url alleen de verzameling van plaatjes verscheen en ik nu met mijn start pagina op https://home.hccnet.nl/xxxxx/Index sta. Dus moet er nu /Index achter de oude URL. Hierover heb ik al gesproken met een technische meneer en de afdeling ledenadministratie. De leden administratie geeft aan dat bij de HCC mijn url gewoon https://home.hccnet.nl/jj.pison is. Hoe kan het dat ik (en ook anderen) wel met https://home.hccnet.nl/jj.pison/Index nu mijn homepage moet intikken. Alvast hartelijk dank voor uw hulp.
E mail geweigerd vanwege spam ?? Ik heb de email wisseling toegevoegd. Kan onze provider uitleggen waarom deze email nu echt geweigerd werd ?
sessie veiligheid ik wil me graag aanmelden voor de op 23-02 te houden sessie over veiligheid en daartoe een link ontvangen.
Ik ben vergeten mijn wachtwoord te resetten Hallo, Zo als al te zien is in het onderwerp Ben ik dus vergeten om mijn wachtwoord te veranderen en kan nu dus niet meer inloggen. Kunnen Julie die geven voor mij opvragen of moet daarvoor fysiek naar school?
Cammerabeelden niet te zien op mobile telefoon Ik heb een nieuwe Experiabox V10 als router ontvangen. Op mijn oude had ik mijn bekabelde camera's aangesloten, die ik via de app "Ras mobile" kon zien. Nu ben ik alle instellingen kwijt. Weet u hoe ik deze weer kan instellen? In de app is het volgende ingesteld: Name: thuis Adres: 86.85.211.4 Watch Port: 8016 Search Port: 10019 Audio Port: 8116 User ID: admin Ik heb zelf al het eea geprobeerd, maar kom er niet uit.
OBS Ik gebruik al een jaartje OBS om wekelijks te streamen. De internetverbinding laat nog wel te wensen over, maar mijn speedtest geeft aan download 50Mbs en upload 18Mbs. Soms gaat de streaming uitstekend en zonder dat ik iets verander ging het gisteren volledig fout. Schokkende beelden,constant de rode indicatie in OBS en Youtube aangeeft dat er te weinig video wordt ontvangen voor een soepele verbinding. Ik heb na een goede streaming alle instellingen gekopieerd en deze instellingen loop ik altijd voordat ik ga streamen helemaal na. Weet u wat ik verkeerd doe? Ik begrijp ook niet dat, als je bij uitvoer iets in de uitvoermodus "geavanceerd" wijzigt of dat van invloed is als je de versie "simpel" toepast.
backup programma's Ik maak momenteel backups van mijn documenten via het File History programma van windows. Ik heb ook een system image backup gemaakt om bij een crash mijn pc te kunnen starten. Ik wil echter ook van mijn programma's een backup maken, maar hier voorziet File History niet standaard in. Mijn programma's staan in een programma map op de C schijf. Moet ik deze dan direct onder Desktop plaatsen? Dank voor uw antwoord,
email ik wil mijn email op de telefoon zetten maar het lukt me niet
back-up niet volledig Ik maak een backup op een externe schijf. Nu blijkt echter dat niet alle mappen gebackupd worden. Ik heb bijvoorbeeld een map Interviews maar daaronder 3 submappen. Van 1 van die submappen is geen back-up van (dit is al een map van 1-9-20). Dit maakt me nogal onzeker want wat wordt er allemaal nog niet meer meegenomen?. Ook wordt er een verkeerde datum gegeven. Ik maak zojuist een back-up en dan geeft ie de datum van 13-2. Ik hoop dat jullie een advies hebben, hoe dit opgelost kan worden.
Drone geen connectie controller Wanneer ik de drone eerst heb aangezet en daarna de controller dan begint de controller te piepen en lampje blijft rood. Door de app daarna te openen op Android foto met kabel krijg ik wel contact alleen gaat de besturing niet goed. Hoe kan ik dit oplossen. Door 3 toetsen op de controller krijg ik wel een groen lampje maar gaat het na een tijdje weer uit.
tweedehandse kopen in 2021? Ik ben van plan om een tweedehandse drone te kopen, dit jaar. Kun je me laten weten waarop ik moet letten als ik een gebruikte drone wil aanschaffen? Ik ben van plan in de categoriën A 1 - A 3 te gaan vliegen. Waarop moet ik letten om een geschikte drone aan te schaffen ? Het gaat me om een gebruikte drone.
excel en words software Ik heb ooit via marktplaats een dvd MS office 2010 gekocht. Wanneer ik het programma opende, kreeg ik een melding dat het niet actief is. Activeren kan niet door veroudering, dus ik klikte het weg en kon daarna gewoon verder. Sinds ik windows 10 heb en een standaard computerbeveiliging van KPN, lukt het niet meer. Ik moet de dvd opnieuw laden, maar na 30 dagen wordt het weer geblokt. Off-line een oude PC windows 98 met een ingebouwde words en excel programma, die werken perfect, maar er is geen USB aansluiting. Ben op zoek naar tips om offline op mijn Windows 10 laptop Words en Excel te kunnen gebruiken via de verkenner en op te slaan van en naar mijn USB stick.
SD steeds corrupt Vorige week was de SD card van mijn zoon ineens corrupt bij zijn alcatel 3X telefoon. Alle geinstalleerde apps waren grijs en de telefoon gaf aan dat er geen SD card in zat. In windows is de SD card wel zichtbaar, er staat (in orde) bij schijfbeheer maar ik kan geen stationsletter toekennen. Na het plaatsen van een nieuwe (gekochte) SD card in zijn telefoon was deze binnen 3 dagen weer corrupt. Ik heb de telefoon al een factory reset gegeven en virusscanner geprobeerd maar zonder resultaat. Wat kan de reden zijn van het corrupt raken van de SD cards in zijn telefoon? En... hoe kunnen we het voorkomen?
Schijfopruiming en updates Hallo, Ik ben nu een aantal maanden bezig met schijfopruiming.Het valt mij steeds op dat tijdelijke internetbestanden met een slotje ervoor als symbool,dat ik dat nooit weg krijgt.En vanmorgen wilde ik een update uitvoeren.Dat geeft mijn pc zelf aan dat ik dat moet doen.En dat moet ik de pc opnieuw opstarten,dat gaat normaal altijd goed maar nu dus niet.Hij laden niet door waardoor ik pc uit heb gezet.En weer opnieuw op liet starten en toen werd het weer niet normaal opgestart.Dus weer uit en weer aan en toen deed mijn pc het wel weer goed.Ik vraag mij nu af wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest dat hij dat eerst niet deed,want normaal werkt het altijd goed.Ik laat ook geregeld scannen met mijn AVG.Ik ben benieuwd naar de informatie die ik krijg..En ik lees in de aanbevolen artikelen iets over cookies.Ik zou graag willen weten wat jullie mij aanraden op dat gebied met cookies verwijderen.
beveiligingen bij gebruik VR bril Oculus go via internet Sinds enige tijd maak ik gebruik van een medische toepassing (app) op de door mij aangeschafte VR bril - Oculus GO (Facebook) Om de app te gebruiken moet je een Oculus account ( =van Facebook) aanmaken op je telefoon (Oculus app) Indien dit is gebeurd kan je de VR bril koppelen aan het Oculus account. Via instructies van de Oculus app op je telefoon kan ik de VR bril koppelen aan mijn beveiligde wifi netwerk. Naast deze app is het ook mogelijk om andere VR apps te gebruiken en ook bv You-tube en alle websites op het internet. Na de inlog procedure heb je je telefoon app van oculus niet meer nodig. De VR bril heeft een zelfstandige verbinding met mijn wifi netwerk. Mijn vraag is hoe beveilig ik mijn VR bril. Op de telefoon, computer en tablet heb ik uiteraard een firewall en een anti virus programma. Ik heb overal gezocht maar kan dergelijke software niet vinden voor mijn VR bril terwijl je toch op het internet surft en andere VR app’s gebruikt. Ik heb geprobeerd mijn VR te koppelen aan mijn computer, dat lukt wel (verbinding toestaan) zodat je ook zelf bv foto’s etc kan toevoegen via bestandsbeheer, maar als ik een scan wil uitvoeren lukt dat niet. Ik kan wel een keuze maken tussen de diverse schijven op mijn desktop maar niet naar de VR bril. Heeft u enig idee hoe dit te beveiligen is
van PC naar Apple Hi, Ik heb altijd een PC gehad. Wel daarnaast Ipad en Iphone. Maar, kan ik gemakkelijk overschakelen van PC naar een Apple computer? Hoe zit het met mijn vele Word bestanden en al het andere, foto's etc.
Welke Drone aanschaffen Beste lezer, Ik ben voornemens me stap voor stap te gaan ontwikkelen tot professioneel dronepiloot. Wil eerst de open vliegbewijzen gaan halen en daarna ook de EASA opleiding gaan doen. Ik heb echter nog geen praktijk ervaring. Om die op te doen overweeg ik de aanschaf van een eerste drone. Zelf zat ik te denken aan de DJI mavic mini 2 of de DJI mavic Pro 2. Is het verstandig om te beginnen met de mini, of adviseert u direct een Pro. Of heeft u sowieso een heel ander advies. Ik realiseer mij dat ik al doende er achter kan komen dat het dronevliegen toch niet zo leuk is als ik denk. Daar ga ik vooralsnog niet van uit. Fotografie is al vele jaren een grote hobby van mij. Daarom vind ik de camera van de mavic Pro interessant. Ik ben erg benieuwd naar uw informatie en advies.
Welke Drone aanschaffen Beste lezer, Ik ben voornemens me stap voor stap te gaan ontwikkelen tot professioneel dronepiloot. Wil eerst de open vliegbewijzen gaan halen en daarna ook de EASA opleiding gaan doen. Ik heb echter nog geen praktijk ervaring. Om die op te doen overweeg ik de aanschaf van een eerste drone. Zelf zat ik te denken aan de DJI mavic mini 2 of de DJI mavic Pro 2. Is het verstandig om te beginnen met de mini, of adviseert u direct een Pro. Of heeft u sowieso een heel ander advies. Ik realiseer mij dat ik al doende er achter kan komen dat het dronevliegen toch niet zo leuk is als ik denk. Daar ga ik vooralsnog niet van uit. Fotografie is al vele jaren een grote hobby van mij. Daarom vind ik de camera van de mavic Pro interessant. Ik ben erg benieuwd naar uw informatie en advies.
Welke Drone aanschaffen Beste lezer, Ik ben voornemens me stap voor stap te gaan ontwikkelen tot professioneel dronepiloot. Wil eerst de open vliegbewijzen gaan halen en daarna ook de EASA opleiding gaan doen. Ik heb echter nog geen praktijk ervaring. Om die op te doen overweeg ik de aanschaf van een eerste drone. Zelf zat ik te denken aan de DJI mavic mini 2 of de DJI mavic Pro 2. Is het verstandig om te beginnen met de mini, of adviseert u direct een Pro. Of heeft u sowieso een heel ander advies. Ik realiseer mij dat ik al doende er achter kan komen dat het dronevliegen toch niet zo leuk is als ik denk. Daar ga ik vooralsnog niet van uit. Fotografie is al vele jaren een grote hobby van mij. Daarom vind ik de camera van de mavic Pro interessant. Ik ben erg benieuwd naar uw informatie en advies.
2 schermen Geachte heer /mw Mijn PC is een 14 inch Lenovo Yoga 14are05 verbonden met een 24 inch LG monitor d.m.v. een HDMI kabel. Bestaat de mogelijkheid om op scherm 1 een andere Excel spreadsheet te tonen dan op scherm 2. Hoe?
bijwonen lezingen HCC Ik krijg geen toegang tot video conferencies en instructies via mijn computer. Kunt u mij een gedetailleerde instructie geven hoe ik dit moet regelen.Er schijnen hiervoor programma's te bestaan, maar de grondige uitleg heb ik blijkbaar gemist. welke software moet ik hiervoor installeren Met mijn 82 jaar in een corona-omgeving heb ik veel behoefte om diverse door HCC aangeboden instructies en nieuwtjes over m.n.Apple mobile mij eigen te maken.
camera had gisteren eindelijk 20H2 er op gezet stond nog op 1903 Wilde daarna wij.hcc.nl met Jitsi een meeting bij wonen kan wel kreeg met geen mogelijkheid de camera aan het werken. Jitse geeft aan dat de mic en camera toestemming hebben heb maandag 2 meetings gehad maar gisteren na update met geen mogelijkheid. Wat te doen??
Bij Opnieuw bewerken film met geluid in Power Director Ik heb een film bewerkt in Power Director en er geluid onder gezet. Hans van Kempen heeft mij enthousiast gemaakt voor deze video-bewerkings-software en nu loop ik tegen het volgende aan: De reeds bewerkte en eenmaal gerenderde film heeft nog wat gebreken, die ik in de ongerenderde versie heb hersteld/verbeterd. Nu ik het resultaat wil bekijken / beluisteren blijkt dat de aangepaste film wel loopt maar het geluid komt niet door, terwijl het symbooltje van de luidspreker niet doorgestreept staat. Wat doe ik fout of wat kan ik doen om ook het geluid weer hoorbaar te maken zodat ik de aangepaste film opnieuw kan renderen.
Bestand in Windows op C-schijf Onlangs had ik met de heer Munsterman via dit medium een gesprek over het opnieuw installeren van Windows10 met behoud van geïnstalleerde programma's en data. Ik kreeg daarvoor van hem een link naar de site van 'microsoft software/download/windows10' en moest daar het 'hulpprogramma voor de installatie' downloaden. Dat heb ik toen gedaan en gedownload op een USBstick, maar tot heden niet uitgevoerd. Hoe het kan snap ik niet, maar in die tijd verscheen er op mijn bureaublad een icoontje met een exe-stand met de naam 'C:\Windows10Upgrade\Windows10UpgraderApp.exe', die ik dus al of niet zou kunnen of moeten uitvoeren door erop te klikken. Ik heb nu gekeken onder 'Eigenschappen' wat de link is die dan uitgevoerd wordt. Misschien dat u mij nader kunt informeren, wat dit voor een bestand is en of ik die MOET uitvoeren of juist NIET en misschien wel moet weggooien; wat zijn de gevolgen van het één of het ander. De bestandslocatie is 'C:\windows10upgrade' en daarin staan diverse mappen en bestanden. Ik hoop dat u het weet.
Camerabewaking Heb een vraag: Provider xs4all, met FRITZBOX heb een NAS. Kan ik deze voor camera bewaking gebruiken? welke software is makkelijk?
mail hccnet op android hallo, is het mogelijk mijn hccnet accounts op mijn android gsm te ontvangen? via webmail duurt het nl. uren voordat er iets binnenkomt
Navigatie Hallo, Ik had op mijn telefoon het navigatie programma gezet van Waze. Mijn zoon zei dat is een goed navigatiesysteem. Nu heb ik er dit op gezet en als ik hem heb in geprogrammeerd en ik rij weg dam zegt hij b.v. 1e straat rechts, dit doe ik dan en vervolgens hoor ik niets meer hoe ik verder moet rijden. Dit is heel vervelend. Ik heb navraag gedaan in een telefoon winkel van Telfort en die konden mij ook niet helpen zo ook niet bij Vodafone. Hierna heb ik nog Google maps geprobeerd en ook die gaat niet verder. Hij blijft ergens hangen. Wat kan ik hier aan doen?
doorlinking van persoonlijke gebruikersmappen Het gaat om Windows 10, geladen op Drive C: die op de SSD van 128 GB staat. T.b.v. de levensduur wil ik de SSD wat ‘sparen’ qua actviteit en qua geheugenbeslag. Daarom heb ik bijna alle persoonlijke mappen in C:\Users\h doorgelinkt naar drive D. Eerst naar de aangemaakte D:\h en daarin mappen met dezelfde namen als de persoonlijke mappen in C:\Users\h. Maar toen de Verkenner toonde dat er toch weer enkele van de persoonlijke mappen in C:\Users\h aangemaakt waren (door Windows neem ik aan) werd het verwarrend en heb ik die doorlinkingen teruggedraaid. Daarom in de verkenner bij het aanmaken andere mapnamen gebruikt, zodat ik kon doorlinken naar de map ‘D:\h op D’ met daarin de nieuwe persoonlijk mappen zoals bijv. ‘3D-obj’n op D’, dus niet exact dezelfde mapnaam als in C:\Users\h, opdat ik direct in de mapnaam zou kunnen zien om welke map het precies gaat. Die nieuwe map ‘3D-obj’n op D’ heb ik toen als doellocatie aangegeven bij de eigenschap Locatie van de map ‘C:\Users\h\3D-objecten’ die daarmee uit de Verkenner is verdwenen. Zo ook gehandeld voor de andere persoonlijke mappen in C:\Users\h. Na een volgende start van de computer laat de Verkenner zien: 1e) dat er in C:\Users\h toch enkele persoonlijke mappen staan, nl. Bureaublad en Documents, waarbij de laatste de submap ‘MyBluetooth’ bevat. Volgens de verkenner zijn deze 3 mappen echter leeg. 2e) dat de door mij aangemaakte persoonlijke mappen in D:\h op D niet meer onder die aangemaakte naam in de lijst staan vermeld, maar dat de oorspronkelijke mapnamen die ze hadden in C:\Users\h nu in de lijst worden genoemd. Bij de eigenschap ‘Locatie’ van bijv. de map D:\h op D\3D-objecten staat wel ‘D:\h\3D-obj’n op D’ als doellocatie, zoals eerder aangegeven bij de doorlinking vanaf C:\Users\h Deze situatie roept enkele vragen bij mij op: Q1. Wat houdt het begrip ‘doellocatie’ precies in? Welk onderscheid wil het begrip maken? Wat is trouwens de Engelse term voor dit begrip? Q2. Vraag bij 2e: Hoe moet ik deze situatie nu beschouwen? Is er bij de doorlinking een stap tussen gekomen? m.a.w. C:\Users\h\3D-objecten -> D:\h\3D-objecten -> D:\h\3D-obj’n op D Q3. Welke gevolgen heeft dit voor de SSD? Welke andere gevolgen? Misschien voor de verwerkingssnelheid? Q4. bij 1e: welke zin hebben deze lege mappen of kan ik ze gewoon verwijderen?
Printen Geachte heer/mw Probleem Na een Printopdracht werd de te printen tekst naar een opslag gestuurd Actie Start> RM> Apparaat beheer>Printer uit beheer van W 10 gehaald waar na weer geprint kon worden Nu Printer werkt prima maar staat niet meer in taakbeheer Hoe herstel ik dat?
start niet op Om uit te proberen of software problemen geeft met kopieeren op mijn LAN, heb ik msconfig gebruikt om van daar in veilige modus te starten. Helaas wil de computer nu niet meer opstarten. Gebruik van windows 10 installatie schijf mislukt, dwz scherm blijft zwart Gebruik van herstelstation mislukt net zo. Gebruik van True Image hersteldisk om image terug te zetten mislukt ook. Ik hoor de diskdrive werken. Gebeurt verder niets. De computer werkte voordien zonder verdere problemen. Wat kan ik nog doen????? Mijn computer Asus Sabertooth 990FX R2.0 - AMD FX-6300 Samsung SSD 850 Pro 265 GB - Asus GTX750 Ti - geheugen: 16 GB DDR. Lang geleden bleek moederbord bij installatie kapot. Opgestuurd via leverancier. Retour gekregen. Naderhand paar jaar later ontdek ik dat het bios alleen nog oude versie heeft. Kan dat niet veranderen. Het bios is niet langer UEFI maar de oude versie. Deze is ook niet toegankelijk. Kan opstart volgorde niet meer veranderen. Ik kan dus geen USB sticks gebruiken.
incredimail ik kan incredimail niet meer openen dan krijg ik melding de installatie van flas voltoojen om je incredimail te kunnen gebruiken
USB aansluitingen Sinds kort doen de USB aansluitingen vooraan op mijn computer het niet meer. En nu kan ik mijn usb-sticks niet meer gebruiken. Zjn usb poorten ook in staat om door te branden (bij teveel stroom afname, bijv?) Of kunnen USB poorten ook gewoon stukgaan door slijtage? Bij de instellingen kan ik niets vreemds ontdekken.
ouderdom laptop Mijn laptop is inmiddels erg op leeftijd: bijna 8 jaar. De processor is een Intel i5 4200 CPU 1.6 GHz, de harde schijf een SSD van 200 GB en RAM geheugen 8 GB. Heeft het zin om hier nog geld aan uit te geven (opschonen, installatie nieuw besturingssysteem en nieuw Office pakket), of kan ik beter een nieuwe aanschaffen? Ik heb er nog geen echte problemen mee, maar Office is erg oud (versie 2007) en moet zeker vervangen worden. Dank alvast voor het antwoord,
microfoon / audio Tijdens HCC presentaties blijkt de Microfoon en audio button niet te werken. Externe camera op usb idem. Zoeken binnen windows instellingen (geluid) en oplosser werkt niet. Microfoon tester geeft geen resultaat. Labtop is plm 5 jr oud. Is er nog hoop?