Onderwerp Bericht
webinar Als ik een meeting start op mijn PC/Win10, ik ben dan de moderator, en met mijn android phone probeer deel te nemen aan die meeting krijg ik geen connectie. Op het scherm van de phone blijft staan dat ik de enige deelnemer ben. En op mijn PC wordt mijn phone niet toegevoegd. Als ik een Ipad pak dan werkt het wel. Welke instellingen op de phone blokkeren de deelname. ?
het mes op tafel Wij zijn enthousiaste gebruikers van de app Het Mes op tafel. Helaas worden we gehinderd door een bug. we krijgen de foutmelding cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired Wat te doen. Ondanks verwijderen app en opnieuw installeren blijft de bug.
wordperfect Ik werk met wordperfect 8 tot groot genoegen en met mooie bladen voor postzegelbladen om tentoontestelllen> Maar nu wil ie niet meer printen zodra ik ga printen stopt het programma en sluit af. en ben je alles wat je gemaakt had is weg Al een aantal keren opgestart met het compiliteits scherm geen sucses Wp uninstall en opnieuw geen sucses Ik denk dat er ergens een register fout staat of gezet is wat terug moet Maar................Waar Kan iemand me helpen?
presentaties Ik maak veel presentaties met LibreOfficeImpress. Dat bevalt goed en is goed te presenteren met Laptop en Beamer.Nu ben ik op zoek naar een link-mogelijkheid om tijdens een presentatie even te switsen naar een andere presentatie en weer terug te gaan zonder problemen ( met powerpoint kon dit vroeger wel). Bestaat zo'n link wel voor Impress ? In de handleiding (online) kon ik dit niet vinden.met vriendelijke groet, Nel Hupkens
email Ik heb een probleem met het ontvangen van email berichten. Bij enkele afzenders die mij een bericht sturen met bijlage zit de bijlage niet bij de mail. Dit betreft meestal een factuur in een pdf bestand
one drive LS.Ik heb een korte vraag: Hoe schakel ik one drive uit.? Is dat mogelijk en zo ja, hoe moet ik handelen? Dank. Pont
opties in de bijlage vindt U opties.png dit zijn de opties zoals die in de webmail applicatie van HCCNET staan. De vraag is tweeledig. 1) waar vind ik die opties in de Beta versie van WebMail 2) waarom moet ik die instellingen elke sessie opnieuw instellen, waarbij de voornaamste is om de berichten standaard als HTML af te beelden zoal het tot recentelijk was inplaats van weergeven als platte text. In een vorige ticket heb ik daarover al geklaagd, maar helaas moet ik dat zelf maar uitvinden. Ook vind ik het nog steeds onacceptabel dat de contacten lijst zomaar weg is en ook niet meer synchroon is, oude en Beta versie contacten worden niet meer bijgewerkt. het kopiëren van mail naar csv werkt ook voor geen meter, Ik vraag mij sterk af in hoeverre de HCC specialisten die zich bezig houden met het verprutsen van de mail database op de hoogte zijn van data verwerking. J.L.Sanders P.s. mijn lidmaatschap van HCC dateert al van ver voor 2001. waarom staat dat verkeerd in mijn gegevens?
Snelheid / prestaties Beste mensen van HCC, ik heb sinds 2 weken een splinternieuwe Lenovo Legion T730-28ICO 90JF00LRMH desktop. Dit toestel heeft echt fantastische, state-of-the-art specs (https://www.coolblue.nl/product/857649/lenovo-legion-t730-28ico-90jf00lrmh.html#product-specifications). Dus: een heel goede en snelle game-computer zou je zeggen. Ik heb 'm aangeschaft voor bewerking van foto- en videobestanden. Ik gebruik een heel simpel fotoprogramma: Photoshop Elements 2020, dus geen enkele zware belasting voor dit toestel. Mijn vraag: hoe kán het, dat met zó'n snelle PC en zó'n licht programma (er staat zelfs nog niets anders op de PC dan dit programma)het in- en uitzoomen van foto's in Photoshop Elements niet vloeiend en niet supersnel verloopt, maar dat het in- en uitzoomen schokkerig gaat, alsof zelfs deze zware PC zo'n fotobestand van slechts enkele Mb's niet gemakkelijk aan kan? Ik heb de specs van het toestel bij "Eigenschappen" gecheckt en die kloppen. Windows zegt dat dit toestel naar behoren functioneert, en daar heb ik bij dit splinternieuwe apparaat eigenlijk ook geen twijfels over. Maar hoe kan het dan, dat foto's schokkerig in- en uitzoomen, met soms wel een dikke seconde wachttijd tussen de verschillende zoom-afmetingen? Hoop dat jullie mij als HCC-lid kunnen helpen; dank bij voorbaat! Paul Walters, Rotterdam.
opnieuw opstarten Wanneer ik opnieuw opstarten gebruikt duurt het bijna 5 minuten voordat de pc weer is opgestart. Hoe komt dat en wat kan k er aan doen?
wachtwoorden Goeden middag, Ik heb mijn wachtwoorden via "Keepass" wachtwoordenmanager op mijn Windows laptop staan en op een USB stick. Hoe krijg ik die wachtwoorden op deze tablet? Gaarne uw hulp. Met vriendelijke groet Ton Steenhof
Aankoop MacBook Air (2020) Ik ga over van een MacBook Pro (late 2011) naar een MacBook Air (2020) en heb de volgende vragen: - In een winkel werd mij sterk geadviseerd om de processor quad-core i5 te nemen ( € 50,00 ). IS DIT DE MOEITE WAARD? - Op mijn oude MacBook Pro heb ik Office 365. Men vertelde mij dat deze Office 365 niet meer draait in de huidige MacOS van de MacBook Air. KLOPT DIT? - Het is al weer een tijd geleden dat ik de software en documenten van de ene MacBook naar de andere MacBook heb overgezet. OP WELKE EENVOUDIGE MANIER KAN IK DIT DOEN? Bvd J.T.
Microfoon Mijn microfoon werkt niet goed, tenminste soms. Met Skype gaat alles goed. Maar met video conferentie met smart.newrow.com werkt wel de video via webcam, maar niet het geluid. Ik heb al bij instellingen gekeken, alles normaal, ik heb Firefox en Chrome geprobeerd, geen verschil. Soms verschijnt een kleine pop-up midden boven met een video en mike symbool, helpt ook niet. Ergens mis ik een instelling denk ik, maar waar?
Woox camera R4057 Goedendag, Eind vorig jaar op de Seniorenbeurs in de IJsselhallen in Zwolle op de stand van HCC 2 heb ik 2 woox camera's type R4057 gekocht. Beide met dezelfde problemen. Er blijven problemen met het afspelen van de opnames.Contact gehad met verkoper Lars Jochems van Woox Europa, maar verder dan het advies om alles te resetten en opnieuw te beginnen is het niet gekomen. De laatste firmware zit er in volgens Lars. Er zijn vasr meer camera's verkocht op de stand en graag hoor ik van anderen hoe ze werken. Er is helaas geen eenduidige oorzaak te vinden, zoals accuspanniing's niveau, WiFi niveau, snelheid van afspelen. Beide hebben verschillende grootte en merk van SD card
drivers updaten Geachte l.s., Mijn laptop geeft aan dat een aantal drivers (17) verouderd zijn. Mijn vraag is hoe kan ik die updaten. Ik vind wel Win Zip maar daar moet ik voor gaan bertalen. Hebt u een oplossing?
opnieuw opstarten duurt te lang Wanneer ik de pc opnieuw opstart met de knop "Opnieuw opstarten" dan duurt het 3 tot 5 minuten voordat de pc is opgestart. Hoe kan ik dat verhelpen?
Pdf bestand Goedemiddag Heel graag wil ik een (beveiligde) pdf bestand van de BGHU stichtse Rijnlanden betreft rekening “water” afdrukken maar dat lukt mij niet. Kunt u mij helpen?
email berichten behouden Ik gebruik Thunderbird voor het ontvangen en verzenden van mijn email berichten. Thuis werk ik met een vaste PC. Buitenshuis maak ik gebruik van een Smartphone of tablet. Wanneer op de smartphone of tablet de email berichten ver wijder ben ik deze ook kwijt op de vast PC thuis. Hoe moet ik eea zo instellen dat de mail berichten niet van de vaste PC worden verwijderd zodat deze later nog kan bewerken of beantwoorden vanaf mijn vaste PC.
SMTP instellen Ik kan geen mail vanuit mijn HCCnet adres versturen. De eigenschappen van HCC-net heb ik. Ik kan alleen niet vinden hoe ik op een pagina kan komen waar ik die kan invullen. Hoe kom ik daar?
Aankoop MacBook Air (2020) Ik ga over van een MacBook Pro (late 2011) naar een MacBook Air (2020) en heb de volgende vragen: - In een winkel werd mij sterk geadviseerd om de processor quad-core i5 te nemen ( € 50,00 ). IS DIT DE MOEITE WAARD? - Op mijn oude MacBook Pro heb ik Office 365. Men vertelde mij dat deze Office 365 niet meer draait in de huidige MacOS van de MacBook Air. KLOPT DIT? - Het is al weer een tijd geleden dat ik de software en documenten van de ene MacBook naar de andere MacBook heb overgezet. OP WELKE EENVOUDIGE MANIER KAN IK DIT DOEN?
update Is het mogelijk om mijn tablet een android update te geven van 4.4.2 naar één van de opvolgende updates ? bv: Android 5.0 Lollipop, Android 7.0 Nougat, Android 8.0 Oreo, Android 9.0 Pie en Android 10. en als dat mogelijk is ; Hoe moet dat?
Taakbalk Sinds een paar dagen start de desktop op met het bureaublad en de iconen rechts onderin de taakbalk komen meteen op het beeld maar links op de taakbalk duurt het min. 2 min voor de iconen tevoorschijn komen. Kan dit te maken hebben met een update de nieuwste is nog niet geïnstalleerd.
Alg. contributie 2020 ==>02021,etc. Ik ben jarenlang een HCC-lid; bijna 60 jaren of meerdere jaren. Het gaat over mijn leesblad Computer Totaal, dat ik van m'n plan het abonnement opzeggen ga, maar ik blijf graag een lid van HCC. Ik vraag aan U...….hoe werkt dat? Blijft HCC-vereniging gewoon leesblad gratis toesturen, terwijl ik een lid van HCC ben? Zal ik het abonnement opzeggen? Graag goed te weten!
Wachtwoorden Ik heb onlangs een nieuw modem ontvangen van Ziggo, de vorige was te oud om Netflix te ontvangen. Omdat de box ver van onze woonkamer staat heb ik ook nog een ZIggo WiFi Booster. Op het modem zit een sticker met het WiFi Network Name", snap ik. Dan staat er een WiFi password op: 12 tekens, hoofdletters, cijfer en kleine letters. En nog een 'Settings password', 8 cijfers. Het wachtwoord om de instellingen te zien van de modem heb ik zelf veranderd. Ik weet niet meer wat het daarvoor was.(maar het werkt goed). Was dat soms dat WiFi password van de sticker? Als ik in het configuratieschem kijk wat het WiFI wachtwoord is, krijg ik weer een ander lang wachtwoord te zien, 12 tekens etc. Mijn vragen zijn nu: Wat is het juiste WiFi wachtwoord dat ik nodig heb om mijn TV en laptop te koppelen aan het WiFi? Dat van het configuratiescherm of dat van de sticker? Heeft die Booster ook nog een eigen wachtwoord? Excuus dat ik het ingewikkeld maak, ben benieuwd of er een antwoord is.
Cookies Bij van alles en nog wat krijg ik de vraag om accoord te gaan met cookies. Wat moet je doen en wat vooral niet doen?
Taakbalk Sinds een paar dagen start de desktop op met het bureaublad en de iconen rechts onderin de taakbalk komen meteen op het beeld maar links op de taakbalk duurt het min. 2 min voor de iconen tevoorschijn komen. Kan dit te maken hebben met een update de nieuwste is nog niet geïnstalleerd.
Jitsi Hallo, Gisteren hebben we als HCCmo uitgeprobeerd om een cursus te gaven in Jitsi. Op zich verliep dat goed en we willen een paar cursussen aanbieden. (Onze vergaderingen met zes man verlopen erg goed, we zijn daar zeer positief over). Twee dingen willen we naar voren brengen: # We vinden het HCC logo die de cursisten linksboven continu in het scherm hebben aan de (bijna irritant) grote kant. Kan dat niet kleiner of na een korte tijd uitschakelen? # Er wordt geadviseerd om de microfoons van de cursisten uit te zetten en de communicatie via de chat te laten verlopen. Maar wanneer je als presentator je scherm doorgeeft, is het niet mogelijk om te zien of iemand een vraag via de chat heeft gesteld. Wat is dan het nut van de chat?
beveiliging software welk software program is momenteel heel goed en niet zo hoog geprijsd. heb momenteel van McAfee maar die is best wel aan de prijs, heb 3 dagen geleden verlengd voor €99 en gelijk komen ze met aanvullingen die ik moet nemen voor de veiligheid met weer €50 erbij! en wat wordt het volgende weer. Hoor graag van u
nieuwe smartphone ik wil een nieuwe smartphone kopen en heb nu een Samsung A5 met 16GB intergeheugen. wat zou een goede vervanger kunnen zijn.
GeForce 6150SE nForce 430 Bij de installatie van Windows 10 met versie 1903 had ik een probleem met het video stuurprogramma. Ik vond de oplossing door het 309.08 driverpakket van NVIDIA te installeren. Dit werkte ook goed in Windows versie 1909. Nu met de upgrade naar versie 2004 heb ik wel problemen met de kaders van de werkbalk, het Windows menu en b.v. het instellingen scherm. Enig idee waar ik de oplossing zou moeten zoeken?
microfoon Als je met genoemde telefoon wilt beeld bellen werkt de camera, maar niet de microfoon. Zowel bij Whatsapp als Jitsi die even geïnstalleerd is geweest als extra test. Bij Whatsapp staat een machtiging voor de microfoon. Bij spraak met de telefoon werkt de microfoon wel.
Verwijderen OneDrive Hi, Ik ben niet zo gecharmeerd van dit programma. Meestal (bijna altijd) heb ik geen behoefte om gebruik te maken van OneDrive. Bij het opzoeken van een bepaald document in mijn "gewone" opslag, moet ik iedere keer OneDrive uitschakelen. Vaak ook krijg ik een melding van MS dat er iets niet deugt aan mijn MS account. Mijn vraag is eigenlijk, hoe ik OneDrive permanent kan uitschakelen, wel inschakelen wanneer ik er eens gebruik van wil maken en de herhaalde pop-up van MS kan elimineren. Bij voorbaat dank voor jullie advies.
Instellen NL amber alert l.s. Ik wil mijn telefoon instellen voor ontvangst van noodoproepen. Bij 'berichten' ga ik naar 'instellingen', dan kies ik 'meldingen', dan 'noodwaarschuwingen', maar dan kan ik geen instellingen (belang, geluid en trillen) wijzigen. Kunt u mij zeggen of ik iets fout doe of wat ik anders moet doen? Ik ben benieuwd naar uw antwoord. Bij voorbaat dank.
Wbpagina Enige jaren geleden maakte/plaatste ik een webpagina home.hccnet.nl/xxxxx Deze werkte tot voor kort goed Nu zie ik alleen de bestanden, niet de pagina (Probeerde Firefox/opera/Chrome, hetzelfde.) Ik moet de pagina nodig bijwerken weet ik, maar nu zie ik niets.
Fout melding en software bevroren Ik ben al vele jaren lid van de HCC en ik heb een tijd geleden, als speciale aanbieding van de HCC, een XUnison apparaat bij U gekocht om aan te sluiten aan de TV (zie foto) . Het apparaat heeft in het begin naar behoren gewerkt maar de laste jaren heb ik hem niet meer gebruikt. Vandaag heb ik hem weer aan gedaan en ik krijg de fout melding " Unfortunately Google Play Services has stopped" (zie foto) ik kan niet verder gaan, de XUnison is bevroren. Aan en uit doen helpt niet. Kunt u mij helpen om het probleem op te lossen?
controle nieuw toestel + hulp bij gebruik 25 maart j.l. iPhone XS-max (nieuw) geleverd. Na problemen met Apple-ID (door verschillende Mac toestellen gedurende laatste 11 jaar met wisselende e-mailadressen) is het eindelijk gelukt weer een Apple-ID te gebruiken. Ik kan echter niet met het toestel werken. Misschien is er iets fout met de software. 1. Kan iemand mij op weg helpen? (Omgeving Groningen?) 2. En ook controleren of de iPhone normaal werkt ? Ik heb ervaring met windows- en apple computers, maar op oudere leeftijd staat mijn hoofd er niet naar om eindeloos over zo'n scherm te wrijven, en vooral dat werken met 'pictogrammen'. Tot 2 juli kan het toestel nog teruggebract worden, i.v.m. 100 dagen recht op 'koop-ongedaan maken'.
vensters Powerpoint diashow Bij gebruik van PowerPoint met een 2e scherm kan men in het venster “Diavoorstelling instellen” kiezen voor - “ Met een spreker ( volledig scherm)” en - “ Weergave voor presentator tonen”. Wanneer men dan de diashow activeert, heeft het programma enkele onhebbelijke instellingen: Bij intoetsen F5 voor starten ppt, gaat de presentatorweergave ( 1e scherm) op volledig scherm, idem gaat de presentatie ( 2e scherm) op volledig scherm. Graag wil ik controle houden over de werkomgeving, beide vensters wil ik graag de grootte zelf kunnen instellen, hetzij door programma- instelling, hetzij door register instelling. Kunt u mij laten weten of hier door de gebruiker kan worden ingegrepen, zo ja: op welke manier? momenteel gebruik ik nog Office 2007 en 2010, binnenkort de beschikking over Office 2019.
verwijderen L.S. Heb 2 antieke HCC-aliassen en wil die definitief verwijderen. Is daar een stappenplan voor ?
Geen inkomende email Instellingen op Mozilla Thunderbird voor inkomend email zijn conform HCC-opgave (pop.hccnet.nl-995 SSL of 993 SSl/LTS), maar ik ontvang geen email.
Na selecteren ‘contact’ zijn gegevens in dat veld niet meer zichtbaar Kleine opmerking n.a.v. de nieuwe lay-out van de mail programma. Als ik bij CONTACTEN in de betreffende kolom een contact selecteer, verdwijnt de tekst in de kolom Contacten, maar is wel zichtbaar op de rechterpagina (waarbij ik dit contact kan bewerken, versturen of e-mail naar toe kan sturen). Dat de tekst in de linkerkolom verdwijnt, vind ik lastig en verwarrend. Is er een specifieke reden dat die tekst verdwijnt en het veld blanco wordt?
E-mail in Windows Mail werkt niet HCC E-mail werkt niet in Windows Mail. Alle instellingen doorlopen en staan goed. Ingesteld op POP3: pop.hccnet.nl:995:1 met SSL aangevinkt. Inlognaam aangepast van e-mailadres naar inlognaam, maar nog steeds werkt het niet: In accountbeheer verschijnt de volgende melding: Systeemfout: e-mail kan niet worden opgehaald
vraag over veiligheid bekabeld netwerk Voor zover mij mogelijk is heb ik mij verdiept in internetveiligheid. Het is mij opgevallen dat verreweg de meest artikelen gaan over beveiliging via WiFi: zorg dat camera's e.d. meteen een gewijzigd wachtwoord krijgen en dergelijke meer. Maar hoe is dat eigenlijk met een bedraad systeem? Kan daar eenvoudig op ingebroken worden? De directe aanleiding is dat er deze week zonnepanelen bij ons zijn geïnstalleerd. De documentatie vroeg om de gegevens om in te kunnen loggen op het WiFinet gereed te houden zodat de monteur de verbinding meteen aan het internet zou kunnen hangen. Maar hij bleek deze gegevens niet nodig te hebben, want hij had al een bekabelde verbinding gemaakt: een utp-kabeltje rechtstreeks tussen het Experiamodem en de omvormer van de zonnepanelen. Volgens hem was dat hartstikke veilig en was er verder geen enkele bescherming via een wachtwoord of dergelijke nodig. Ook de helpdesk van KPN stelde hetzelfde maar zonder dat dat uitgelegd kon worden, want de medewerkster van het callcentrum had nog nooit gehoord dat een dergelijke verbinding onveilig zou kunnen zijn en kon er ook niets over vinden in haar eigen documentatie. Kan iemand van de Vraagbaak mij vertellen hoed dat zit? Ik heb een abonnement op de betaalde versie van Avast/AVG antivirussoftware en firewall én ik werk meestal via een VPN (Goose). Kan er iemand via de zonnepanelen op mijn grote desktop binnenkomen of niet. Als dat kan zou dat voor mij een ramp kunnen betekenen.
Kan tablet niet zien op de PC Na de update van W10 kan ik mijn laptop niet meer zien op mijn PC. Ik heb de tablet verwijderd uit de PC, lijst Instellingen-Bluetooth en andere apparaten en de tablet losgekoppeld van de PC, de computer opnieuw opgestart en daarna de tablet weer aangesloten. Na enige tijd krijg ik op de PC de melding dat de tablet is gekoppeld, maar als ik dan in de lijst kijk geeft hij de melding stuurprogramma fout en ik kan niet ontdekken waar de fout zit, ook niet via de site van Archos.
prullenbak Heren, ik heb het symbool prullenbak van het bureaublad verwijderd. Dacht dat het een snelkoppeling was. Hoe krijg ik deze terug?
Upgrade (Edge) De PC is deze week automatisch gaan upgraden naar Microsoft Edge. Probleem is dat mijn Outlook verdwenen is en ik dus niet bij mijn email kan. Er wordt gevraagd om een nieuwe account aan te maken ? Maar waar is mijn oude email ? Hoop dat u kunt helpen
Harddrive Ik werk veel met foto's, voor werk en ook voor prive. mijn opslag begint een beetje sloom te worden en ook raar te doen. ik ben bang dat er wat mis is en dat ik veel werk kwijt kan raken. ik zat te kijken naar een externe drive voor opslag, wat kan ik het beste gebruiken? ik zat hier naar te kijken : https://knibble.nl/externe-harde-schijf/samsung/portable-ssd-t5-2 is dit een goed idee? of zijn er andere oplossingen voor dit probleem.
inloggen op smartphone Als ik een bepaalde activiteit op mijn smartphone wil starten krijg ik de volgende melding: Starten van activiteit geblokkeerd. Chrome is beschermd tegen opstarten. Tik om aan te melden en de app te starten. Ik moet hem dan ontgrendelen door boven op het scherm even naar beneden te wrijven en dan krijg ik voorgaande melding. Deze beveiliging heb ik er zelf per ongeluk ingezet. Mijn vraag is hoe krijg ik deze er weer uit>
Opslagmappen Live Mail Na een crash van de mailbox is Live Mail opnieuw opgestart, maar zijn mijn opslagmappen verdwenen. Met dien verstande, dat er herstelde mappen worden weergegeven, waarvan de titel telkens een oude mail is, maar de inhoud van alle mails in een map hetzelfde is. Hoe krijg ik de originele mappen terug?
Internal Hard disk nor found Hallo Ik heb mijn laptop laten vallen , waarna deze niet meer opstartte. Bij check F12 kreeg ik melding van kapotte harde schijf. Ik heb daarom bij Dell een nieuwe harde schijf gekocht en erin gezet. Alle checks via F12 staan nu wel op okay en in F2 setup menu staat ook alles zoals aanbevolen. Ik heb ook al tweemaal een reseat hard drive gedaan. Er lijkt ook veder bij de val niks stuk te zijn gegaan. Iemand een idee hoe wel met succes te rebooten?
Mozilla Thunderbird. Bij de plaatsing van Thunderbirt heb ik een bericht, handtekening, voorbericht geplaatst. Deze komt te voorschijn wanneer ik een E-mail wil versturen via dit systeem. Deze pagina had een datum van 1-1-2019. met afzender, serie verzoeken etc. Nu wil ik graag dit aanpassen, de datum. ik kan nergens meer vinden WAAR IK dit aan kn passen en welk bestand het systeem pakt bij de opstart van een e-mail.
probleem openen bestand Goedemiddag, Met met Microsoft versie 2019 Word en Exel ed heb ik een probleem.Ik kan de bestanden niet meer openen. Als ik dan sluit krijg ik de melding er zijn wijzigingen aangebracht in algemene sjabloon Norm.dotm. wat kan ik er aan doen om dit op te lossen?
mail ophalen lukt niet met pop.hccnet.nl Sinds afgelopen zaterdag lukt het niet meer om mail op te halen, met Outlook 2016, Thunderbird, Windows 10 mail en het mailprogramma op de Iphone en Ipad. Mail van andere accounts komen wel gewoon binnen. Er is aan de instellingen sinds zaterdag niets veranderd. Is er een fout bij de server?
traagheid Sinds enkele maanden wordt de computer steeds trager; het duurt eeuwen voordat hij opgestart is, en daarna weer om Outlook te starten. Als het een kwestie is van teveel programma's opstarten, waar kan ik dan vinden welke programma's iedere keer standaard opgestart worden? Wat kan ik zelf wijzigen, en hoe?
USB HD niet leesbaar (te gebruiken) voor Ubuntu en winXP Probleem Nieuwe USB HD geleverd met Bitlocker waar geredde software van gecrashte HD is gezet. De USB HD aangesloten op een Windows 10 computer geeft aan dat deze HD beveiligd is met Bit locker. Na intikken van code is alles leesbaar en te gebruiken. Dit kan alleen in Windows 10. Probleem 1. Vanuit Windows XP is deze HD niet te gebruiken. Als USB HD wordt aan gesproken geeft het aan dat deze schijf niet geformatteerd is. DIT IS NIET ZO de geredde data staat er op. Het leest nu de Bitlocker partitie. Wat nu! Hoe kan ik de data op deze schijf leesbaar krijgen. Probleem 2. Vanuit Ubuntu is de USB HD niet zichtbaar, heeft geen naam. Met Gparted is te zien dat de schijf er is en dat er software opstaat. Wat nu. Probleem 3 Hoe krijg ik de USB HD bruikbaar voor Windows XP en Ubuntu. En hoe kom ik van Bitlocker af voor Windows 10 zonder het opnieuw back-uppen van de data via Windows 10 en opnieuw formatteren van de HD. Ik neem aan dat voordat Bitlocker verwijderd wordt de data eerst ontcrypt moeten worden. Hoe doe je dit.!
presentaties Ik krijg bericht dat er presentaties beschikbaar. En er wordt daarbij een link gegegeven om deze te openen. helaas kan ik via deze link niet bij de presentaties komen. Het beeld blijf blanco Hoe kan ik d e presentaties wel inzien.
hcc code hcc code werkt niet
email adres overzetten op ipad Geachte, Een kennis van mij(93 jaar) heeft een laptop,werkend met windows 10 .Hij werkt met een gmail email adres. Ik heb recentelijk een ipad2019 voor hem gekocht en wil het email adres hierop instellen. hij weet echter alleen het email adres, maar geen wachtwoord en/of identificatievragen? Is het mogelijk om hierachter te komen? zoja hoe moet ik dat doen ? of moet ik gewoon een nieuw email adres aanmaken. elke suggestie is welkom.
Aandachtstekens. Geachte Mevrouw/Heer, In boeken, e-mails en handleidingen, staan bij foto's en tekeningen soms pijlen om naar een trefwoord of aandachtspunt te verwijzen, soms rode cirkels om te verwijzen naar een specifiek onderdeel in de tekst en soms ook cijfers/letters op een (bij voorbeeld) rode cirkel op de foto of de tekening. Kan U mij adviseren hoe ik kan beschikken over die functies. Bestaat daarvoor een afzonderlijk programma of zit het verborgen binnen Catalina? Daar ik ook verslagen schrijf voor een vereniging, zou het dienstbaar zijn om op die wijze verwijzingen te kunnen maken. Bij voorbaat hartelijk dank voor Uw reactie.
melding windows krijg melding: de licentie van Windows verloopt binnenkort activeren in instellingen Ik weet niet wat ik moet doen, kunt u helpen
Installatie op MacOs op ssd ipv op HD In mijn ouder model iMac (installatie DVD Snow Leopard) is een tijd geleden een ssd ingebouwd. De ‘oude’ hd wil ik voor data opslag gebruiken. Mij lukt het niet om de software voor de iMac zo in te stellen dat ik de iMac weer kan gebruiken. Op het internet vind ik alleen korte beschrijvingen van delen, maar niet van een ‘van het begin tot het eind’ oplossing. Schijfhulpprogramma info: - SSD 480.1 GB SanDisk SDSSDA480G Media schijf GUID-patitietabel - HD ST31000528AS Media GUID-partitie tabel Wie kan mijn helpen met de stappen die ik moet doorlopen. Bedankt alvast,
Syllabi presentaties op YouTube Op internet heb ik de presentaties van Hans Niessen bekeken van: a. Bestandsorganisatie en verkenner b. Backup en Restore Vraag: hoe kom ik aan de syllabi van deze presentaties ?
open office pakket Welk gratis open office pakket is goed alternatief voor Microsoft 365?
Schijfopruiming Hallo Ik ben een nieuw lid.En ik heet John.Ik heb direct een vraag aan jullie.Ik ben er sinds kort achter.Hoe ik schijfopruiming doet.Alleen als hij dat gaat doen.Dan komt het einde niet in zicht.De blauwe balk die aangeeft.Dat het weggehaalt word.Die blijft bij een bepaalt punt hangen.Dus als je dan ziet.Het kan enkele ogenblikken duren.Dan kan het toch niet zo zijn.Dat je na 5 minuten nog geen vooruitgang ziet.Ik zou daar graag antwoord op willen hebben.
Update van windows 8.1 naar 10 Kan ik deze PC nog steeds updaten vanuit 8.1 naar 10, zoals o.a. aangegeven door Menno Schoone of in PC active zonder dat er een nieuwe licentie moet worden aangeschaft?
Toegang tot bestanden Vraag vanuit Curaçao Ik krijg de volgende melding bij het openen van mijn foto-bibliotheek The library could not be opened verder details Zie bijlage Kunt u mij verder helpen?
Samsung SSD T7 touch Zo juist externe Samsung SSD T7 aangeschaft. Geinstalleerd conform handleiding maar hoe dien ik aan te geven welke bestanden moeten worden overgezet van de laptop naar de externe SSD?
Outlook (weer) verdwenen Heb gisteren de PC afgesloten en wilde later nog iets bekijken. Outlook was toen van de taakbalk verdwenen terwijl deze er eerder was opgezet. Het blauwe envelopje was weer terug, terwijl deze er juist was afgehaald. Heb nu verder gekeken, maar om Outlook te bekijken moet ik weer een nieuwe account aanmaken Wat ik ook vreemd vind: vorige week heb ik "Office Home and Business 2010"(incl Word, Excel, PP, One Note en Outlook)er op gezet (licentie van deze PC) en die kan ik ook niet meer vinden ? Ik hoop toch nog op een oplossing.
Syllabus Ik bekeek de presentaties a. Bestandsorganisatie en verkenner b. Back-up en restore Vraag: hoe kom ik aan de syllabi van deze presentaties?
binnenhalen mail Wij maken gebruik van de webmail om onze mail te lezen. Via de Ipad kunnen we inloggen op de nieuwe webmail omgeving. Dan krijg ik eerst een leeg scherm, met pijltje terug wel de webmail omgeving. Vervolgens wordt er nog lang gezocht naar de mail. Mailbox staat overigens voor 7% gevuld. Doe ik dit via de oude webmail omgeving geen probleem. Via de computer/laptop ook geen probleem. wat kan ik aan instellingen veranderen? Of is dit een bug van de nieuwe webomgeving?
Beantwoording van mijn mail Beste lezer, Als ik via webmail van hccnet een mail verstuur, krijgen mensen die mijn mail willen beantwoorden een foutmelding (niet af te leveren). Het blijkt dat mijn e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij beantwoording veranderd wordt in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dat is een mij onbekend e-mailadres. Ik zag dat onder 'opties' dan 'persoonlijke informatie' en 'naam en adres opties' bij e-mailadres inderdaad het verkeerde e-mailadres ingevuld staat en ik kan het ook niet aanpassen.
krijg geen email,s binnen krijg geen emails meer binnen krijg een foutcode binnen err cannot connect to popserver 94232163.5 :110 connect error 10013
Fout B200; nieuwe printerkop kopen? Mijn Canon Printer MP560 geeft steeds fout B200. Ik heb de diverse aanbevelingen gevolgd en ook de printerkop gereinigd met water en klein beetje afwasmiddel. Heeft het zin om een nieuwe printerkop te kopen bij AliExpress voor €18. Of kan ik beter een nieuwe printer kopen, bijvoorbeeld de beste koop van de consumentenbond, de Brother MFC J491 DW? "Weggooien is zonde" en we printen weinig. Ik heb ook nog nagenoeg volle inktpatronen.
USB 3.0 Drivers installeren niet. Meneer zijn USB 3 drivers installeren niet goed. MB is een Gigabyte H370 HD3
Mailprogramma werkend maken Heb nieuwe iPad Air geïnstalleerd via iCloud. Veel werkt, maar mijn email wordt niet gedownload. De mail-instellingen heb ik exact overgenomen van mijn oude iPad!! (account en wachtwoord). Krijg de melding: pop.hetnet.nl reageert niet. Controleer ..... "Server inkomende post". Alles zorgvuldig gecontroleerd!! Wat te doen?????
hcc logo Hoe krijg ik het HCC-icoon op mijn bureaublad? Ik gebruik Firefox en ik zie geen kans om het logo ergens op te zoeken in het juiste formaat, zodat ik het als aanklik-icon voor mijn webmail kan gebruiken
Dataverkeer buitenland Beste mensen, Ik ga regelmatig naar Rusland en ik wil daar geen berichten ontvangen (Facebook, Whattsap e.d.) omdat ik daar € 8 per mb betaal. Is roaming uitschakelen voldoende of moet ik nog meer doen?
geen zichtbare verbinding tussen PC en tablet Mijn tablet maakt wel verbinding met de PC maar ik kan hem niet zien op de PC. In 'instellingen' - 'apparaten' - wordt aangegeven Arcos Core 101 3G 'STUURPROGRAMMAFOUT'. Ik heb dit al eerder gemeld via ticket met het kenmerk XTT-YXD-GUMP (ticketnummer 9079) maar deze kan ik niet meer terugvinden.
account Windows 10 Bij Windows 10 log ik (nog steeds) in met een administrators-account. En dat natuurlijk niet zo veilig. Is het mogelijk dit om te zetten naar een gewoon account zonder programma's opnieuw te moeten installeren?
ms outlook hyperlink sinds kort doen de hyperlinks in mijn ontvangen mails het niet meer. hoe kan ik dit herstellen?
1phone apple ik gebruik de iphone nadat hij 5 jaar aan de kabel heeft gelegen, nieuwe sim kaart. maar soms slaat hij helemaal leeg, als ik hem gebruik, maar laad redelijk snel weer op (niet max) is de accu onbetrouwbaar geworden ? moet ik een nieuwe aanschaffen ?
behouden email-adres bij verandering? 1. Kan ik dit e-mailadres behouden als ik een 3-1 pakket aanschaf bij een willekeurig andere provider, zoals Ziggo,KPN, XS4ALL/Freedom? 2. Wat gebeurt er met dit e-mailadres als ik mijn lidmaatschap van HCC opzeg. (wat ik, ondanks mijn leeftijd, nog niet van plan ben) Ik hoop op een simpele oplossing. De computer is voor mij alleen een prima stuk gereedschap.
Bluetooth Ik heb tot mijn verbazing kennelijk geen Bluetooth op mijn laptop. Hoe kan ik die het beste installeren?
HCC account koppelen naar samsung smart telefoon Ik wil mijn email en agenda kunnen zien (en bewerken) op mijn samsung telefoon. Als ik een account wil toevoegen blijkt dat alleen google accounts worden geaccepteerd. Ik kreeg een tip dat ik dan via exchange een account moest toevoegen. Echter, dat lukt niet. Graag ontvang ik instructie hoe ik dit moet doen.
Alias toevoegen Ik heb al heel lang een alias adres gekoppeld aan mijn hccnet adres, maar wil er nu nog een toevoegen, maar kan niet meer vinden hoe dat moet. Bij voorbaat dank voor de reactie.
Gebruik mij.hcc.nl Het is mij niet geluk de presentatie van Ger Stok van 23-06-2020 te volgen.
geen geluid bij presentatie Ik heb vandaag geprobeerd de presentatie van Ger Stolk via https://wij.hcc.nl/rtd te volgen. Ik kreeg wel beeld, soms ook geluid van andere bezoekers maar geen geluid van Ger Stolk. Ik zag dat meerdere bezoekers hetzelfde probleem hadden. Ik heb zowel via Chrome als Edge een poging gedaan. Nu wil ik de presentatie volgende week in Dordrecht bekijken. Maar..hoe kom in aan geluid?
Redden data van kapotte externe harde schijf lukt niet Met hulp van Jan van der Pluijm heb ik onlangs een kapotte harde schijf vervangen en op de nieuwe schijf inmiddels windows 10 weer kunnen installeren. Nu nog de bestanden redden op de kapotte WD-schijf. Met een usb - sata kabel heb ik de kapotte schijf verbonden met mijn laptop. Windows herkent de schijf echter niet. Ook de easeUS datarecovery wizard herkent de harde schijf niet. Wie heeft idee hoe de bestanden te redden ? Dank bij voorbaat .
Webmail Ik wil inloggen op webmail maar mijn invoer van loginnaam en wachtwoord blijkt niet te kloppen. Ik heb zowel met mijn gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd als die ik ook voor mijn outlook gebruik. Als alternatief heb ik het ook met mijn hccnet email gebruikt maar dat werkt ook niet. Welke gegevens moet ik invoeren? Alvast dank voor de reactie.
ontbrekende regels in hcc webmail in verstuurde berichten ontbreken sinds kort steeds enkele regels
Gmail In 2015 heb ik ingesteld dat Gmail mijn hccnet email moet ophalen. Dit omdat HCCNET toen nog geen Imap kende. Dit werkt nog steeds. Maar ik wil dit stopzetten omdat HCCNET tegenwoordig ook IMAP wel ondersteund. Maar ik kan in Gmail niet meer vinden hoe dit te wijzigen. Weet U hoe ik in Gmail bij deze instelling kom?
ccleaner free en Pro Heb afgelopen ochtend ccleaner pro aangeschaft, maar kan dat niet meer downloaden, ik denk door de update van windows 10. Heeft u een oplossing?
Ram geheugen uitbreiden j Mijn vrouw en ik hebben beide een desktop van medion. Ze hebben alle twee 2 x 2gb geheugen, zelfde bankjes. Op internet heb ik van het zelfde merk 4 x 4gb gekocht. De desktop van mijn vrouw starte goed op en herkende het nieuwe geheugen. Die van mij niet, hij geeft aan dat ik via de F toets naar boot moet, dit lukt niet. Ik zou ook niet weten wat ik er zou moeten doen. De oude bankjes teruggeplaatst en de desktop start goed op. De nieuwe bankjes schoon gemaakt maar hetzelfde resultaat. Wat moet ik achtereenvolgens doen?
autocorrectie niet actief en bewarprobleem Mijn open office heeft al een tijdje een probleem. Opnieuw installeren helpt niet. In de tekstverwerker is de autocorrectie, die de spelling controleert niet actief. Staat wel op Nederlands. Ook wil het nog wel gebeuren dat als in een bestand maak, en niet vanaf het begin bewaar, dit later niet meer lukt om het te bewaren. Bij opnieuw opstarten kan ik dan soms nog wat wedden door een niet bewaard bestand te herstellen. Hoe los ik deze problemen op?
Kan niet printen Heb brother dcp 195c Brother geeft aan : update windows Win update doen gaat niet, geeft aan netwerkfout?
Apple iCloud opslag Vraag: Hoe kan ik foto's (of andere bestanden)in/van iCloud op/naar een externe drive opslaan of verplaatsen.
Onderdelen update Hallo Ik kijk of er nog update zijn zo kreeg ik de melding een update beschikbaar onderdelen van Windos 10 dat heb zowat een halve dag geduurd. Maar goed nu is hij zo traag geworden wat zou er mis kunnen zijn gegaan.Zo wel ook met opstarten.
HCCNET email Hoe zet ik een HCCnet pop account om naar Imap.liefst stappenplan.
document scannen Ik probeer een document te scannen in word. Ik wil het daarna kunnen bewerken. Maar ik krijg steeds een JPG (foto) als output. Wat doe ik fout.
verbinding met rebrand/ly/21739 lukt niet Om de een of andere reden kan ik niet de adapter bestellen. De server van het adres rebrand/ly/21739 doet er te lang over. Komt daar nog verbetering in?
foto's enz. vanaf smartphone naar pc overzetten Alle foto's enz. overzetten naar m'n pc lukt me niet. Ik heb een blautoet stic en een usb kabel. De pc zie ik wel pompen maar houd nooit op. Misschien gaan ze wel over maar kan ik ze niet vinden. Mijn smartphone is een Samsung Galaxy A20e
Microfoon PC werkt niet meer Voorheen (Windows 7) kon ik de microfoon gebruiken bij het gebruik van Skype. Na de overstap naar Windows 10 werkt de microfoon bij het gebruik van Skype niet meer. Het volgende geef ik aan: - een gerenommeerd HCC-lid heeft geprobeerd het op te lossen: kwam er niet uit; - zelfs de winkel waar ik de MSI PC heb gekocht kwam er niet uit; * en passant werd ik opgelicht door: 'een helpdesk site'. Mijn waardering dat jullie er überhaupt naar willen kijken.
E-mail Windows Live Mail bestaat niet meer.Om mijn mails te lezen ga ik naar de Webmail pagina van HCC,voorheen zat de mail icoon op de taakbalk.Voor WLM heeft men nu Outlook.com. Hoe kan ik mijn mails van de Webmail pagina naar de Outlook com icoon op de taakbalk versturen mijn e-mails wil ik ten alle tijden via mijn hcc-email ontvangen.
Hccnet webmail valt uit bij werk aan langere email zonder waarschuwing Net raak ik weer eens mijn email-in-wording kwijt, doordat webmail uitvalt en ik het login-scherm krijg. * Weg tekst! Na hoeveel minuten gebeurt dit, 10 minuten? Ik begrijp dat webmail wil voorkomen dat een emailsessie onnodig lang blijft openstaan, dit kan misbruik uitlokken door derden die een onbeheerde sessie aantreffen. Maar zolang er getypt wordt in een venster (kan webmail niet vaststellen?) moet webmail niet uitvallen en werk vernietigen. * Niet doen aub! * Of graag waarschuwing: "uw sessie verloopt over ... minuten." * Knop sessie verlengen. (Belastingdienst, UWV doen het zo, DigiD ook geloof ik. UWV werken.nl kan wél zien of je nog iets uitspookt.) * Blijft hccnet webmail bruikbaar? Mijn enige niet commerciële mogelijkheid (Google niet serieus, doorzoekt alles, hotmail niet chique).
ontvangen, opslaan, afdrukken en verzenden van email Nadat deze week de update van Windows 10 op mijn PC automatisch is uitgevoerd, kan k wel emailtjes maken, maar niet verzenden, opslaan of uitprinten; ze gaan gewoon verloren. Bijna hetzelfde geldt voor inkomende mailtjes, die zelfs niet eens in de inbox worden weergegeven en waarmee ik dus ook niets kan doen; ik weet niet eens, dat ze er zijn. Totdat iemand belt met de vraag of ik mijn mail wel lees. Is er in de update iets gewijzigd, waarop ik moet reageren, zit er een fout in de update en zo ja, komt er zeer binnenkort een reparatie update? Ik hoop dat u uitsluitsel kunt geven om dit erg vervelend probleem op te lossen.
Firefox tabbladen openen In mijn Firefox (ook in de nieuwste 77.0.1/64 bit) werden mijn bladwijzers na aanklikken steeds geopend in nieuwe tabbladen. Na terugzetten van een systeembackup (Win10) werkt dat niet meer. Bladwijzers worden nu steeds geopend in het bestaande openstaande tabblad. Nu is dit irritante probleem wel te ondervangen door de bladwijzer eerst met de rechtermuisknop aan te klikken en vervolgens te kiezen voor Openen in nieuw tabblad. Op mijn oudere laptop (ook Win10 en Ff 77.0.1/32 bit) werkt het nog steeds als door mij gewenst. Ik heb alle opties tussen beide Ff's gelijk ingesteld, maar op mijn nieuwste laptop willen de bladwijzers maar niet direct openen in een nieuw tabblad. Er zal dus wel een about:config optie zijn die dat (ook) regelt, maar welke? Hoe kan ik dat irritante probleem oplossen?
1 TB IS zOEK Geachte heer/mw In mijn schone W10 heb ik ook weer office 365 geïnstalleerd Excel e.a. werken prima maar ik heb geen 1 TB meer in mijn drive in
email wordt pas na 3 dagen ontvangen Sommige van mijn e-mails worden pas na een paar dagen ontvangen. Bijv op 24 juni gestuurd en pas op 29 juni ontvangen. Mijn Outlook zegt op 24 juni dat het is verstuurd. De ontvanger reageert en op haar email staat dat ik mijn email op 29 juni heb verstuurd. Dit gebeurd niet bij elke email
van kleuren bestand naar zwart-wit PDF? Hoe kan ik een kleurenbestand in EXCEL (of WORD) omzetten naar een zwart-wit PDF ? In zwart-wit uitprinten en daarna weer scannen gaat natuurlijk, maar dat kost me onnodig veel papier.
file shredder Welke file shredder maakt het onmogelijk om middels recovery software toch bestanden terug te halen ? Mijn laptop is voorzien van eMMC-geheugen voor de programmas.
Apple ondersteuning Waar vind ik HCC Apple in de omgeving Alphen aan den Rijn
Foto's beheren en opslaan Ik heb foto's opgeslagen op mijn desktop. Deze zijn redelijk in mappen opgeslagen. Ik wil echter de foto' van mijn telefoons, laptop ,tablet gaan beheren en opslaan op mijn desktop en back-up schijf. Kent u een boek of handleiding waarmee ik dat redelijk snel kan doen?
Grootte van de webspace Ik hoor graag van de HCC wat de hoeveelheid webspace is die men ter beschikking stelt. https://www.hcc.nl/forum/wat-is-de-maximum-grootte-voor-mijn-website#antwoord-17643
Webinar L.S. Op 29 juni was Gouda aan de beurt voor de lezing W10 van Ger Stok. Ik heb als lid van Gouda tevergeefs gewacht op een uitnodiging hiervoor. Ook heb ik tevergeefs gezocht naar een andere mogelijkheid tot volgen van het webinar binnen de HCC Zuid Holland website. Vraag: Komt er later nog een uitnodiging ? Zit ik verkeerd in het HCC systeem ? Anders ????
Hoe verwijderen MyWay? Door een misslag heeft zich MyWay opgedrongen als browser voor Google. Dat wekt mijn irritatie op en wil ik dus kwijt. Ik zoek nu een eenvoudige methode om dat te bereiken. Wie helpt?
Presentatie Windows Zojuist heb ik mij aangemeld voor de Windows-presentatie van donderdag 2 juli a.s. Het is voor het eerst dat ik een presentatie van de Senioren Academie ga volgen. Mijn vraag: Hoe gaat dat in zijn werk? Krijg ik een e-mail met aanwijzingen hoe in te loggen bijvoorbeeld? Hoor graag van u, met vriendelijke groet,
Servers Hallo, Ik probeer de IMAP in te stellen. Op de laptop wordt startssl niet getoond in outlook. Als er staat SSL/TLS is er dan een keuze tussen een van de 2? Ik krijg steeds dat er geen verbinding gemaakt kan worden.
nieuw mailprogram installeren Ik wil over van Windows Live Mail naar Windows Mail. In de app in Mailstore vragen ze van alles en nog wat, zoals: mijn wachtwoord, servertype, servernaam, gebruikersnaam. Ik heb daarvan totaal geen verstand. Kunt u mij helpen? Welk wachtwoord wordt eigenlijk gevraagd?
zichtbaarheid netwerk Mijn Synology-NAS is met alle mappen zichtbaar op alle PC's in mijn netwerk. Echter: bij mijn nieuw geinstalleerde DELL is in de Verkenner de NAS met alle mappen WEL zichtbaar bij "Snelle Toegang" (vastgepind), maar NIET bij "Netwerk". Als ik bij SnelleToegang een map op de NAS open, verschijnt de NAS plotseling OOK bij Netwerk. Als ik de Verkenner sluit en weer open is de NAS net als eerst niet meer zichtbaar bij Netwerk... Hoe maak ik de toegang blijvend zichtbaar?
Presentatie update Windows 10 Afgelopen maandag zat ik gereed om live online de presentatie van de Windows update van Ger Stok te volgen Helaas lukte het mij niet, graag wil ik de juiste procedure weten om alsnog de presentatie van 2 of 9 juli te volgen. Graag hoor ik van u. Hartelijk dank.