Vragen uit de vraagbaak

Onderwerp Bericht
Boot time Vr.: is het normaal dat Opstarten vanaf het 'gong' geluid tot het opstarten van Safari +/- 7 ( zeven ! ) minuten duurt? Ps.: alle hints van internet fora / Apple info al nagetrokken. Geen effect.
Afgesneden teksten Niet onoverkomelijk wel vervelend. Bijvoorbeeld in het geval ‘zoeken in het adressenbestand van Mail’ krijg ik deze afgebroken tekst. Hoe kan ik dit oplossen of wie kan ik daarvoor vragen? Voor moeite en bericht bij voorbaat en oprecht dank. Leerssen
Updates Windows lukt geruime tijd niet Ik zie dat mij Windows versie achter loopt hetgeen updates betreft. Updaten lukt echter niet. Ik heb enkele print screens toegevoegd en samengevoegd in een MS-Word bestand. met vriendelijke groeten
netwerkdrive naar nas via internet via webdav, sftp of rsync? Ik kom er niet meer uit. Graag jullie hulp / advies. Ik heb een synology NAS en die wil ik benaderen vanaf diverse locaties (in meerdere landen) met op elke pc een vaste netwerkdrive in Windows. Vanaf die PC's worden nl regelmatig bestanden naar (en van) de nas gezonden. Omdat dit via speciale synchronisatieprogramma's (syncBackFree en total commander) gebeurd, is die vaste netwerkdrive in Windows noodzakelijk. Via webdav & het programma Raidrive is dat nu gelukt. Om dit met webdav voor elkaar te krijgen ben ik al vele vele uren bezig geweest. Webdav zonder raidrive gebruiken lukt me al helemaal niet. Maar ojee, wat gaat die webdav overdracht traag. Nu lees ik dat andere protocollen als rsync en (s)ftp geschikter zijn. Welk protocol zouden jullie adviseren? Gelet op snelheid en veiligheid. En weten jullie ergens een goed stappenplan om zo iets aan de praat te krijgen? (De route naar de huidige webdav situatie was zeer lastig voor mij... Ook al omdat ik eigenlijk raidrive niet wilde gebruiken) Alvast hartelijk dank voor het meedenken!
Wachtwoord Ik heb een nieuw wachtwoord ingesteld. Ik kan echter geen emails verzenden. Graag hulp daarbij.
Schijf 3 i.p.v 0 Windows 10 Pro schone installatie gemaakt. Volgende schijven zijn aanwezig in mijn systeem. Schijf C, Schijf D, Schijf E en Schijf F. Schijf C zou dus schijf 0 moeten zijn. Maar in schijfbeheer is schijf 3 de C-Schijf, Schijf 2 de D-Schijf, Schijf 1 de E-Schijf en schijf F de 0 schijf. Mijn vraag is: Waarom wordt schijf 3 aangegeven als zijnde de C-Schijf? Het werkt allemaal perfect, maar hier klopt iets niet. Graag hoor ik van u.
Canon Pixma TS 8350 met iMac, iPad & iPhone Afgelopen week in het bezit gekomen van bovenstaande printer, ter vervanging van een Epson. Afgelopen weekend uren bezig geweest om deze aan te sluiten met mijn computer, maar helaas....... ondanks de redelijke digitale instructie via Canon krijg ik hem niet aan de praat. Kan iemand mij helpen dit probleem op te lossen ? Ik ben bang dat e.e.a. te ingewikkeld is om dat per telefoon te doen. Kan iemand mij thuis behulpzaam zijn ? Graag wacht ik uw reactie af, en groet u vriendelijk,
Vraagbaak Goedendag, Met belangstelling alle vragen gezien, MAAR er staat helaas geen oplossing bij. Hoe kan ik deze inzien?
Computerbladen Hallo allemaal, Ik heb thuis nog vele jaargangen aan HCC bladen. Van oude HCC nieuwsbrieven tot aan PC-Active. Hetzelfde geldt voor de softwarebus en zijn opvolger. Alles bij elkaar dus vele jaargangen. Heeft dit nog een historische waarde of kan het in de oud papierbak?
Conversie van MP3 > CDA IK wil *.MP3 bestanden converteren naar *.CDA en op CD branden. Zoek een conversie programma dat niet moeilijk is te gebruiken. Ook graag in Nederlandse taal en freeware.
Hoe kan ik een , in een . veranderen Hoe kan ik in Excel office365 rev. 2020 in mijn Excel sheet de komma veranderen in een . De broker waar ik mee werk geeft altijd alles aan met een . dus 100.67 euro en mijn Excel doet overal 100,67 hoe pas ik dit aan ,daar ik tot op heden die instelling niet terug kan vinden.
Joystick als besturing Hoe kan ik mijn Saitek Joystick in voeren in de nieuwe Flight Simulator 2020?
Outlook op beide apparaten synchroniseren Ik heb een laptop met Microsoft365. Ik gebruik Outlook voor mail, personen en agenda. Nu zou ik op mijn iphone ook Outlook willen installeren en dan de mail, personen en agenda continu synchroon houden. Heb ik hiervoor een bepaald abonnement nodig van MS365 (met exchange) of kan dat met een basis prive abonnement ? Als dat niet kan: zijn er alternatieven om de contacten synchroon te houden op beide apparaten?
Vraag over windows features turn on or off In Windows Server 2008 R2 en 2012 R2 heb ik een vraag over de mogelijkheid Windows features aan of uit te zetten. Als ik turn Windows features on or off aanklik kom ik uit op het scherm Server manager Roles, maar krijg ik niet het scherm te zien zoals in Windows 7. Hoe kom ik in Windows Server 2008/2012 bij dit scherm?
Back-up maken van archive.pst Ik gebruik MS Outlook voor mijn e-mailverkeer. Het bestand outlook.pst en archive.pst kopieer ik regelmatig naar een veilige plaats. Archive.pst is nu, in de loop der jaren, gegroeid tot boven 4 GB en kan plotseling niet meer worden gekopieerd. Met andere woorden: ik kan geen back-up meer maken van dit bestand. Vraag: Hoe kan ik dit probleem oplossen?
microfoon Bij gebruik van Teams en andere programma's als Zoom en Jitsi werkt mijn pc-microfoon niet. Wordt ook als fout aangegeven. Geluid werkte eerst ook niet, maar door drivers te verwijderen en daarna op te starten is dat verholpen. De microfoon krijg ik niet aan de praat. Is hier een oplossing voor?
storing aanmaken qr code ik krijg een storing bij het aanmaken van een qr code na een negatieve testuitslag. kunt u mij aub zo snel mogelijk verder helpen. wij gaan vannacht op vakantie.
Aansluiten nieuwe printer Gisteren de vraag gesteld aan HCC Vraagbaak om de mogelijkheid te bekijken een nieuwe Canon printer te installeren als vervanger van mijn Epson, immers......... Vanaf zaterdag j.l. ben ik bezig me te verdiepen in die bezigheid, maar helaas kom ik "geen steek verder". Als antwoord op mijn verzoek verwijst men mij vandaag ( dinsdag ), als het niet lukt, contact op te nemen met HCC Apeldoorn, maar wel met het advies eerst te proberen of die installatie niet geautomatiseerd via de iMac kan worden opgelost. "Meestal zou dat moeten lukken", aldus de mailschrijver. Men heeft mij wel de weg gewezen; dat alles hedenavond geprobeerd, maar ook hier: helaas........ Mijn verzoek was in tweede instantie of men mogelijkheden ziet de installatie ervan ter plekke te regelen, maar daartoe ziet men op dit moment geen mogelijkheden. Wel adviseert men, als het niet lukt, contact op te nemen met HCC Apeldoorn, zodat mogelijk vanuit die zijde een oplossing van installatie kan worden geboden. Bij deze dus......... graag wil ik van de diensten van HCC Apeldoorn ( lid sinds 1984 ) dan ook gebruik maken door dit probleem aan huis te laten oplossen. Met bijzondere belangstelling wacht ik uw positieve reactie af. Bij voorbaat dank met een vriendelijke groet,
Vraagbaak De nu bestaande Vraagbaak vind ik nogal summier als ik 'm vergelijk met een eerdere uitgave van een aantal jaren geleden. Het eerste blad daarvan begon met een aantal Handleidingen, verolgens een uitgebreid archief van Windows 18 A4 tjes. Office 5 A4 tjes ; Internet 7 A4 tjes E-mail 12 A4 tjes Beveiliging 4 A4 tjes en Diversen 14 A4 tjes. Helaas is die uitgave niet meer te benaderen. Ik heb hem tenminste niet gevonden op de site van de Seniorenacademie. Is er 'n mogelijkheid om dat wel te kunnen???
Mailbox vol en niet leeg te krijgen Ik heb een probleem met mijn HHC mailbox. Ik heb ingelogd op webmail. - Maar ik kan niet zien hoe vol mijn mailbox is. Er verschijnt niets al ik op beheren klik. - Als ik mail in de prullenbak stop krijg ik de prullenbak niet leeg. De optie blijft licht gekleurd.. - hoe kan ik groepen mail in een keer verwijderen? (bijv van Algemeeen Dagblad) - hoe kan ik de omvang van bijlagen zien?
Audio Ik wil audio van CD's rechtstreeks van de CD-speler op een USB-stick zetten, maar weet niet hoe ik dat moet doen. Op internet vind ik alleen mogelijkheden om het via de PC over te zetten, maar ik zou het het liefst zonder tussenkomst van de PC doen en rechtstreeks. Kan dat?
gebruikersnamen Tot voor kort kon ik inloggen, 1 gebruiker en met mijn pincode voor Windows. Ik heb maar 1 gebruiker: ikzelf. Sinds kort zijn er twee gebruikersnamen bij inloggen waaruit ik moet kiezen: -1 mijn gebruikersnaam en met de pincode werkt deze normaal. -2 een naam die ik vroeger gebruikte als inlogcode (bij er op klikken wordt er een nieuwe gebruiker aangemaakt). Deze heb ik niet zelf aangemaakt. De tweede gebruikersnaam heb ik geprobeerd te verwijderen of uit te schakelen via (computerbeheer- lokale gebruikers en groepen- Gebruikers). Dit lukt niet. Bij Computerbeheer....Gebruikers staat een kolom met naam en een kolom met volledige naam. De volledige naam is kennelijk de gebruikersnaam bij inloggen. Bij de eerste gebruiker (ikzelf) is de naam en gebruikersnaam verschillend (klopt, zelf ingesteld) Bij de tweede gebruiker is de naam ook de volledige naam (nooit zelf gecreëerd). Hoe schakel ik die tweede gebruikersnaam uit of liever: hoe verwijder ik die? Het is wel zo, dat meer dan een half jaar geleden er een mail gekregen is met de melding dat de afzender de inlogcode van mijn Windows wist. Vandaar het gebruik van de pincode nu. Het is vreemd, dat deze inlogcode nu terugkomt als gebruikersnaam en hem niet kan verwijderen. Ik vertrouw het niet en wil 'm dus kwijt.
IP adressen aanpassen / spamfilter? Als bestuurslid voor een vereniging vraag ik VOG's aan voor nieuwe vrijwilligers. Die procedure is gewijzigd en moet nu via een privé mailadres. Nu blijk ik geen activatiecode te kunnen ontvangen en volgens de organisatie komt het door onderstaande. Kan of hoe kan ik dit oplossen? En ben ik dan nog voldoende beschermd tegen spam? Van: We-ID Klantenservice (voorheen Connectis) <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> Verzonden: maandag 2 augustus 2021 13:55 Aan: Onderwerp: [39E-289A9991-00F3] geen validatiecode ontvangst Geachte mevrouw U heeft aangegeven dat u geen e-mails van ons ontvangt. Dit kan gebeuren als uw mailprovider de e-mails blokkeert door de instellingen van het spamfilter. Wij vragen u om de onderstaande IP adressen aan uw systeembeheerder door geven. Deze kan hiermee ervoor zorgen dat onze e-mails worden doorgelaten waarmee het probleem moet zijn opgelost. IP adressen: 5.255.75.108 5.255.75.109 5.255.75.110 5.255.75.53 5.255.75.54 5.255.75.55</Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Installatie Zorin OS 15.3 Lite Ik wil Zorin OS 15.3 lite installeren met behulp van een USB-stick met een schijfimage. In het septembernummer van Tips&Trucs wordt aangegeven hoe dat moet, nl. via de Bootfunctie. In de opstartfase van de laptop drukken op F2, F10, F12 of Delete. De mogelijkheid om in de BIOS van mijn laptop te komen doet zich niet voor tijdens de opstart. Desondanks heb ik wel geprobeerd om via deze mogelijkheden tijdens het starten in de BIOS te komen, maar helaas. Na wat gegoogle zag ik dat het toch via F12 zou moeten, maar dat lukt dus helemaal niet. Mijn vraag is nu: hoe kom ik in de BIOS van mijn Acer Aspire ONE ? Of welke andere mogelijkheid is er om dit besturingssysteem te installeren ?
gebruik van map Favoriete na een crash van het systeem en reparatie in 2020 tref ik in de map alleen een aantal programma verwijzingen aan die in 1 keer zijn ingevoegd tijdens de reparatie, vermoed ik. Ik kan nieuwe informatie wel in voeren door te klikken en te slepen. Maar als je met rechts klikt op de map, dan zou je een opdracht moeten zien zoals: "huidige lokatie aan Favorieten toevoegen" of iets dergelijks. Deze optie ontbreekt bij mijn PC hoewel ik aanneem dat hij er vroeger wel was. Is er een mogelijkheid om deze instructie aan het submenu ( rechtsklikken) toe te voegen?
Hulp bij niet kunnen openen websites Beste, Ik kan met Firefox, DuckDuck geen websites openen. Ik krijg de melding XML Parsing Error: no root element fond Location: Chrome://geckoview/content/geckoview.xhtml Line Number 1, Colum 1: Wie o wie kan mij helpen.
e-books Ondergetekende, Theo Heeft pas een nieuwe e-reader gekocht (Kobo Ina). Via de openbare bibliotheek kan ik nu boeken downloaden. Mijn probleem is nu dat ik de gedownloade boeken niet op mijn e-reader krijg vanwege een acsm-formaat. Kunt u mij duidelijk maken hoe ik een acsm – formaat kan omzetten in een epub-formaat? Bij voorbaat dank. Theo
Whatsapp verificatie gestolen Whatsapp verificatie code bij een ander (hacker) terechtgekomen. whatsapp van telefoon verwijderd, telefoon uitgezet en weer aangezet, whatsapp opnieuw geïnstalleerd en verificatiecode via sms gekregen. Hierna tweede verificatie aangemaakt. Mijn vraag : verificatiecode via sms was dezelfde code welke bij de hacker is terecht gekomen. De hacker wordt wel uitgelogd bij het opnieuw activeren van whatsapp, maar kan deze niet opnieuw inloggen, want de verificatiecode is niet veranderd en bekend. Bij de tweede verificatiecode moet je dan nog wel 7 dagen wachten
Bios ontoegankelijk Ik heb een HP Prodesk 600 G1 SFF (proc. i5-4670 3.40GHz), een best beestje nog uit 2013, maar het Bios is vergrendeld met een onbekend wachtwoord. Het Bios met v02.18 begint nu toch flink achter te lopen, laatste versie is v02.78 van 2020. Van alles opgezocht en geprobeerd: CMOS-batterij los, Passwrd-jumper los, CMOS-button ingedrukt houden, zorgen dat de spanning eraf is en tussendoor wachten, maar nada. Andere oplossingen zoals Bios in de war brengen met "debug, 0 70 2E, 0 71 FF" durfde ik niet aan, de berichten daarover zijn niet consistent. Wat te doen?
Probleem met downloaden foto's in WhatsApp. Hallo, Ik kan opeens foto's die mij worden toegestuurd in WhatsApp niet meer downloaden; ze blijven vaag. Ik krijg daarbij de waarschuwing dag er niet voldoende geheugen beschikbaar is. Maar ik kan dat niet verifiëren want nergens staat een geheugen vol. De telefoon is ook nog vrij nieuw en ik heb weinig apps erop.
Dubbele ontvangst inkomende emails Ik heb een alias mailadres toegevoegd, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zonder Forward. Sindsdien ontvang ik alle emails dubbel. Wat is daarvan de verklaring, en hoe kan ik dat voorkomen? Overigens is het niet toegestaan om bij de Forward je eigen vaste mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken.
Homepage Ik ga over van OS/2 naar Linux. Ik moet daarbij voor het uploaden naar mijn homepage een nieuw programma gebruiken en alles opnieuw aanmelden. Voor de homepage krijg ik nu te maken met een certificaat en of dat certificaat veilig is. Bij de HCC kan ik nergens ontdekken wie de uitgevende instantie is zodat ik de vraag hierover kan aanmerken als veilig. Wie is de uitgevende instantie van het certificaat wat gebruikt wordt voor ftp/sftp?
Firefox Ik heb het niet zo op Google/Chrome, vandaar dat ik als browser Duckduckgo of Firefox prefereer. Nu valt mij opeens op dat als ik Firefox wil gebruiken in de linkeronderhoek de "G"van Google staat en bij het resultaat van een zoek duidelijk dat de opdracht is uitgevoerd in Google. Ik ben heel verbaasd. Is dit een truc van Google/Android? En weet Firefox dit en laat ze dat zo maar gebeuren zonder de gebruiker te waarschuwen? Of heb ik iets fout ingesteld op mijn eigen phone?
Corona Checkapp Probeer op de I-phone de app te installeren. Bij het ophalen via Digi-D met SMS verificatie van mijn gegevens, komt de SMS wel binnen, maar ik krijg het niet voor elkaar het zichtbaar te maken om in te voeren in de Digi-D app.
PWM aansluiting Onlangs ging in mijn HP pc de case fan stuk. HP kon mij niet helpen vanwege de leeftijd van de computer dus ik heb op internet gezocht naar de gegevens van de fan. Volgens de fabrikant Foxcon was dit een PWM fan met 4-polige aansluiting. Ik heb daarom bij een computerhandelaar een nieuwe fan besteld (van een ander merk). Toen ik hem wilde aansluiten bleek echter dat er wel een 4-polige stekker aan zit , maar dat de kleuren van de draden en de volgorde verschillen. Ook het stekkertje is anders, het is niet zomaar mogelijk om de stekker aan te sluiten omdat er een beveiliging op het stekkertje zit zodat je hem maar op 1 manier kunt aansluiten. De kleurenvolgorde in de oude stekker vanaf pen 1 zijn: zwart, geel, groen, blauw. De kleurenvolgorde in de nieuwe stekker vanaf pen 1 zijn: zwart, rood, geel, groen.
Home assistant is er binnen het HCC ook een groep die werkt onder Home Assistant? zo ja hoe kan ik mij daar aanmelden?
formatering schijf/ssd Ik begrijp, dat voor de nieuw te komen Windows 11 de schijf/ssd geformatteerd dient te zijn via het zg gpt systeem. De meeste schijven zijn echter nog geformatteerd via het mbr systeem. De vraag is: hoe geef ik bij het formatteren aan dat ik gpt wil hebben c.q. hoe wijzig ik de formattering van mbr naar gpt?
geboden hulp op 13 augustus j.l. Naar aanleiding van je nagekomen artikel hierboven in softwaretested.com heb ik even gekeken naar die methodes. Welke we wel en niet gedaan hebben. De meeste wel. Bij het afdrukken viel me Method 3 ESET Smart Security op. Anti-Theft heeft kennelijk een gebruikersnaam nodig. Deze ge-delete en vervolgens anti-theft inactief gemaakt. Na opstarten was Boebie verdwenen!! Probleem opgelost! Het was even zoeken, omdat in Method 3 de stappen in ESET net anders aangeduid worden. Weer een intelligentietest dus! Kennelijk was ESET de-activeren, wat ik in eerste instantie gedaan had, niet voldoende. Nogmaals veel dank voor je aandacht en tijd.
video signaal valt weg Als mijn systeem een uurtje aanstaat gaat mijn scherm knipperen en komen er flitsen. Dan gaat hij aan en dan weer uit tot dat het scherm op zwart staat en ik geen beeld meer heb. Geluid blijft wel aanwezig, mijn vermoeden is dat mijn grafische kaart het niet meer aankan. MSI MoBo P55-GD65;1156 Socket i7/870 CPU; Mem.4GB DDR3-1066
Beheerdersrechten externe opstartschijf L.S., Nadat ik de suggestie van het antwoord op mijn eerdere vraag - ticket RAW-4XL-S425 - heb uitgevoerd (met succes), blijkt dat niet alle hardware ( en software ? ) beschikbaar is i.v.m. ontbrekende beheerdersrechten. Apple en Seagate - het merk van de externe opstartschijf - geven alleen suggesties voor aanpassing van die rechten voor systemen met de z.g. Apple chip via de z.g. Startup Security Utility, maar die is niet te bereiken in mijn systeem. De mogelijkheid om de rechten te negeren is in het info venster voor de schijf ook niet beschikbaar. Onder deze omstandigheden kan ik WEL printen via mijn Canon printer( MG5750), Maar NIET scannen via de daarop ingebouwde scanner, omdat de beheerdersrechten ontbreken. Suggestie om dit op te lossen ?
Stoppen van omzetten pdf in word kortgeleden heb ik iets op mijn computer veranderd waardoor PDF documenten direct worden omgezet in WORD en ook zo worden opgeslagen. Dat wil ik weer stopzetten en weet niet hoe ik dat moet doen. Graag uw tips.
Veilgheid Heeft hcc en/off hccnet.nl geen 2FA
Smartphone geeft foutmelding. Na het installeren van mijn nieuwe smartphone Nokia 2.4 Android (dit gebeurde met mijn thuis Wifi van XS4all), functioneerde enkele dagen verschillende e-mailaccounts en het www/internet goed maar ineens verschijnt er (bij opstarten) alleen nog maar een bericht met volgende tekst: ‘Your device is corrupt. It can’t be trusted and may not work properly. Visit this link on another device to learn more: https: //www.nokia.com/mobile-support Onderstaand bericht heb ik eerder gehad: ‘Can’t load Android system. Your data may be corrupt. If you continue to get this massage, you may need to perform a factory data reset and erase all user data stored on this device. Try again Factory data reset’ Wat kan ik doen om weer normaal toegang te krijgen op mijn smartphone? Ik ken de vaktaal niet, laat staan in het Engels. Kunt u mij verder helpen zodat de mobiel weer normaal werkt?
WebCam kwaliteit info Bij Kruidvat en/of Trekpleister werd een Soundlogic Webcam HD aangeboden enige tijd geleden (begin dit jaar? denk ik). Hoe is in het gebruik/praktijk, de video- en microfoonkwaliteit daarvan. Er bestaat weinig info over welke webcams redelijk tot goed zijn, men praat wel over diverse slechtere ervaringen. Graag uw goede inschatting over webcams.
Windows 10 blijven gebruiken. Mijn oude Samsung notebook lijkt niet geschikt voor Windows 11. Zo is het apparaat 32 bits. Het is op Windows 10 al traag, waarschijnlijk door een te beperkt geheugen. Hoe kan ik voorkomen dat het naar Windows 11 gaat updaten? Hoe kan ik Windows 10 blijven gebruiken en nog een paar gebruik naken van updates voor Windows 10? P.S. Er is geen haast bij de beantwoording van deze vraag!
Sublight Om ondertitels te downloaden gebruikte ik tot ongeveer vorige maand het programma Sublight. Dit, voor zover ik begreep, zocht de ondertitels die ik aangaf in diverse websites en maakte het mogelijk ze dan te downloaden. Dat werkte naar volle tevredenheid. Maar nu dus niet meer. Het lijkt dat de ontwikkelaars het programma de nek om gedraaid hebben. Weet iemand een alternatief programma? behalve dus zelf de websites nalopen.
hccnet Hoe kan ik op mijn telefoon de hccwebmails lezen, als ik geen Gmail of Microsoft equivalent wil gebruiken? Is daar een app voor? In de store zie ik een hoop suggesties, wat is een goede keuze?
email verdwenen van hcc email server Ik zie vandaag dat m'n email vanaf 13 aug t/m 19 aug is verdwenen van de hcc email server. Vanaf 20 aug staan ze er weer wel. Hoe kan dat? Is dit te repareren?
upgrade windows 10 Door omstandigheden heb ik nagelaten de windows op mijn pc tijdig van de upgrade te voorzien. Is er een mogelijkheid het systeem alsnog van een upgrade te voorzien? met vriendelijke groet
smtp probleem bij uitgaande e-mail HCC / uitgaand >> herstel foutmelding 0x8004 2109 (smtp fout) Er is iets misgegaan en Uw account is niet hersteld in Outlook. Probeer het opnieuw. Neem contact op met de e-mail beheerder als het probleem zich blijft voordoen. HCC-test 24-08-2021 Uitgaand Namens FLVN-pupinfo (vereniging) naar cliënt - 1 >> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. = 1 foutmelding Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. >> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. = onbestelbaar - Serverfout: 550 5.7.1 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. = De volgende geadresseerde(n) zijn niet bereikt: Serverfout: 550 5.7.1 <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>... Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Serverfout: 550 5.7.1 Dit euvel deed zich vrij plotseling voor en op welke manier dan ook, ik krijg geen toegang om dit herstellen en krijg de bovenstaande melding. Alle uitgaande hcc-berichten vertrekken niet en inkomende berichten schijnen GEEN problemen te ondervinden. </Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
verzenden e-mail kan met mobiel geen e-mails meer verzenden
office 2019 Ik heb op deze machine ms office 2019 geinstalleerd. Sinds medio 2020 ben ik vrijwilliger voor een organisatie die werkt met office 365. Een halfjaar geleden begon office 2019 op te starten met de melding office 365 na ongeveer 5 minuten krijg ik dan een melding van bv outlook of excell dat er een fout moet worden hersteld. Als ik daarop klik dan wordt het programma afgesloten. Na het opnieuw opstarten werkt alles weer maar het blijft opstarten met de tekst office 365. Office 365 lijkt office 2019 te hebben gekaapt. Hoe kan ik dit oplossen?
Mailverzenden Ik voer voor een vereniging een administratie, waarmee ik maandelijks aan 350 leden een nieuwsbrief zend. Welk systeem moet ik gebruiken om te zorgen dat de nieuwsbrieven bij de leden in de inbox komt en niet als spam ergens wordt gefilterd ? Hebben jullie een suggestie voor een gratis programma/ toepassing ?
Mail HCC Hallo, Ik krijg mijn wachtwoord niet gewijzigd, terwijl dat hard nodig is omdat ik ergens las dat het gehackt is. Kan ik niet gewoon een nieuw account aanmaken ? Indien niet.....graag hulp !!
Instellingen Voor e-mail gebruik ik Mozilla Thunderbird. Voor internet heb ik Mozilla Firefox, maar soms gebruik ik ook Google Chrome of Microsoft Edge. Dagelijks krijg ik de melding "De instellingen voor HCCnet2 zijn verouderd". Ik weet absoluut niet wat ik met die melding aan moet, want mijn e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. werk gewoon naar behoren. Alvast bedankt voor jullie reactie.
Video conversie en editing Hallo, Bestaat er binnen HCC een Pinnacle Studio (24) gebruikers groep/forum?
Lan netwerkprobleem Van mijn laptop is de RJ45 aansluiting kapot. Ik heb daarom een USB hub gekocht met lan aansluiting: TP-Link UE330 - Ethernet adapter - USB 3.0. Dit werkt in principe goed. Echter om een of andere reden valt het internet uit als ik hem even niet gebruikt heb. Om het weer aan te krijgen moet ik de pagina steeds verversen totdat het internet weer aan is. Ik denk dat het iets is in energiebeheer. Hoe kan ik er voor zorgen dat het internet aan blijft? Vermoedelijk een instelling in Windows 10?
Opstart probleem met PowerMac 9600 Ik kan mijn PowerMac 9600/350 niet meer opstarten. PRAM batterij OK. De computer vraag om een opstartschijf. Met de originele installatie floppy diskette lukt het niet. Het systeem vraagt dan om een nieuwere versie. Heeft iemand een oplossing?
kabel Lightning naar Micro USB Ik ben op zoek naar een kabel, waarbij een aansluiting van het type Lightning (Male) is en de andere aansluiting een micro USB (Male) is. De kabel moet de Iphone Se kunnen laden en Data kunnen transporteren. De lengte van de kabel mag klein zijn (tussen15 - 40 cm is ruim voldoende). Vraag1: Bestaat er dergelijke kabel? Vraag2: Heeft Apple een dergelijke kabel?
Niet leveren door Apple Ik had een nieuwe iPad en Apple pencil besteld in de Apple Store (levering volgende dag), maar die zijn nooit geleverd. Tijdens het wachten op levering via UPS heb ik diverse keren contact gehad met Apple. Tenslotte de bestelling maar geannuleerd. Nu doet Apple het voorkomen alsof de levering voor mijn rekening en risico komt als zij (zeggen) het product vanuit hun magazijn te hebben verzonden. Het geld is al door Apple van mijn creditcard afgeschreven en ik heb niets ontvangen. Wat kunt u hierover zeggen en wat zou ik nu moeten doen?
geen inkomende email Op mijn hcc-emailadres ontvang ik geen email. Ik kan wel email versturen. Hoe los ik dit op?
Na upload Google probleem Er is voortdurend een spreekstem voor een programma voor blinden en slechtzienden. Dat is erg irritant. We kunnen het niet verwijderen. Geprobeerd d.m.v. uitzetten van smartphone. Wat kunnen we doen?

Voor de antwoorden zie procedure.

Onderwerp Bericht
Sub accounts De bestaande sub accounts (2x) die aan dit email adres gekoppeld waren zijn per ongeluk gewist. Is er nog een mogelijkheid deze terug te krijgen?
Excel link naar docs in OneDrive Ik heb op mijn Onedrive een excel bestand staan. Daarin heb ik links gemaakt naar documenten die ook op mijn Onedrive staan. Deze documenten wil ik eventueel kunnen openen op mijn tablet tijdens vergaderingen. Maar het werkt dus niet. Ik krijg een foutmelding. "Deze koppeling kan niet worden geopend. Het adres voor de koppeling is mogelijk ongeldig of u bent niet gemachtigd om deze te openen". Ik heb de koppeling gemaakt op mijn werk. Gewoon in Excel de betreffende cel waar ik de koppeling wil hebben geselteerd. Ctrl+K ingetikt en naar het bewuste bestand genavigeert. Op OK geklikt en het was gedaan. Maar thuis op mijn laptop en tablet werkte het dus niet. Ik snap het niet. Kan iemand mij helpen?
wachtwoord gevraagd Het antwoord op D1H-42W-92MV is onbegrijpelijk. Hoe kan ik een wachtwoord veranderen wanneer ik nu niet bij het huidige kan. Wanneer ik een alias aanmaak, heb ik dan een nieuw wachtwoord nodig? Daarmee kan ik mijn probleem oplossen. Mag ik bij HCC ook een tweede email aanmaken?
Tijdaanduiding Ik zou graag op het startscherm duidelijk de actuele tijd willen zien. De standaard cijfertjes zijn erg klein en vallen weg tegen mijn achtergrond.
Script maken Hallo daar, Ik worstel al even met een script dat van de ene pi in moet loggen op een andere pi, allebei in mijn prive netwerk. Ik doe #!/bin/bash sftp 192.168.178.xxx > paaswd Put bestand Maar ik krijg dat password niet gelezen. Hoe doe ik dat?? Alvast bedankt Linux man, ik kan wel goed Pythonnen enz. scripting is een beetje nieuw voor mij.
inloggen waarom hebben jullie het zo moeilijk gemaakt om in te loggen? Ik zou graag direct op de aankondiging van een activiteit willen inloggen zonder allerlei zaken zoals gebruikersnaam en hcc-code te moeten intoetsen. Abonneenummer en wachtwoord en e-mail adres zou voldoende moeten zijn, vind ik.
spullen over Goedendag, Ben zo juist met pensioen en aan het opruimen geslagen. Heb diverse oude doch werkende, veelal mini computers, toetsenborden e.d. en een verhuisdoos vol met snoeren, kabels, adapters etc. Als ik iemand daar blij mee kan maken hoef ik het niet in de afvalbak te deponeren. Heb geen idee of de HCC het juiste kanaal voor deze oproep is, maar toch. Met vriendelijke groeten, Wim Van Heesen
compleet verwijderen internet explorer Hoe verwijder/ uninstall ik internet explorer compleet zonder dat er overal bestanden blijven staan bij bv app.data / profiles /system 32 /program files etc etc. Mijn dank
Vreemde mail Kreeg vanmorgen een mailtje van "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."met daarin een link, zodat ik een bericht konlezen. Is dit afkomstig van hccnet? kan ik zo'n link zonder gevaar openen?.
Mail Iemand stuurt mailtjes vanuit mijn e-mail adres, met het verzoek om geld over te maken. Ziet er allemaal erg echt uit. Ik veronderstel dat mijn mailaccount is gehackt en dat mijn wachtwoord is gekraakt. Volstaat het om een nieuw wachtwoord aan te maken of volstaat dit niet?
Mail Nadat ik heb geprobeerd om contacten te importeren, zijn al mijn contacten "geen naam" en is het gedimd en niet te bewerken. Hierop is dit vastgelopen. De mail werkt wel.
upgrade naar 21H1 Mijn computer is nog steeds niet opgewaardeerd naar 21H1 is dit normaal of had dit al moeten gebeuren Wat moet ik doen of afwachten???? Als bijlage heb ik de info van mijn computer toegevoegd
Werken in Word. Ik heb telkens de grootste moeite om in een Word document de hoofstukken en onderverdeling te nummeren. Ik kom niet verder dan het eerste hoofdstuk, bij het tweede hoofdstuk gaat het fout. Zie bijlage. In het lint staan de stijlen. Ik had in mijn lint meerdere koppen in de stijlenlijst staan, zie bijlage. Ik gebruikte die koppen ook. Nu staat alles in 'standaard', hoe krijg ik mijn 'eigen' stijlen weer terug. Wellicht moet ik een schriftelijke cursus op dit gebied volgen, GEEN internet cursus dat lukt mij niet. HCC heeft toch zoiets. Dank voor uw tijd. Christiaan Hertel
Volle email opslag ruimte Goedenmiddag ik heb een probleem met de toegestane opslag ruimte van mijn email opslag er wordt gemeld dat mijn opslag vol,is, ik heb bijna alle mails weg gehaald. Maar nu wordt er aangegeven nog 97% opslag is vol, maar zoveel heb ik er niet meer staan.
Tekenprogramma Ik maak nog wel eens leuke felicitatiekaarten voor mijn kleinkinderen, vooral met behulp van Word, waar ik vooral gebruik maak van plaatjes die ik download (copieren/plakken) en tekst. Deze keer gaat het om een kind dat vindt dat de dag te weinig uren heeft voor haar drukke leventje.. Nou wil ik een klok tekenen met meer uren. Een cirkel oproepen in Word is geen probleem, maar hoe krijg ik al die getallen 1, 2, etc op hun plaats? Alles op een vel papier zetten, stuk voor stuk uitknippen en plakken ? Of is er nog een andere methode?
binnenkomende mail sinds kort ontvang ik mails van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met de mededeling dat een nieuw bericht klaarstaat, en ik moet iets aanklikken om dit bericht te zien. Klopt dit, en waarom weet ik hier niets van, of is dit iets wat ik beslist niet moet aanklikken.
Kan niet inloggen op website met Firefox browser Ik wil u een probleem melden. Ik gebruik Windows 10 Home en als browser Firefox 89.0.2. Waar ik tegen aan loop dat ik met de normale browser Firefox niet kan inloggen op de website van HCCnet. Ik kan wel inloggen op de Webmail. Als ik een privevenster open met dezelfde firefox, kan ik wel inloggen op de website van HCCnet. Ik heb het ook op een andere browser Vivaldi (niet prive modus) geprobeerd en daar ik wel inloggen op HCCNet website. Wellicht kunt u hier naar kijken, en hebben meer leden dit probleem.
Heeft HCC faciliteiten voor een mailing? Hallo, Ik wilde via mijn HCC email adres een eenmalige mailing versturen aan zo'n 350 adressen - BCC verstuurd, in blokken van 25. En ik vroeg me toen af: kent HCC wellicht een mogelijkheid zo'n mailing te faciliteren?
Startmenu Ik heb een probleem met het startmenu. Deze reageert niet als ik erop linksklik en ook niet als ik op de windowstoets druk. Ik krijg bij rechtsklikken op de startknop wel het menu voor instellingen en taakbeheer etc. Alles lijkt prima te werken, maar ik kan niet bij de programma's in het menu (wel in de verkenner). Ik heb verschillende op internet aangedragen oplossingen (zoals via powershell) geprobeerd, echter zonder succes. Wie heeft een idee wat dit kan zijn?
speakers geven geen geluid Sinds een aantal updates geleden komt er geen geluid meer uit de speakers. De koptelefoon en externe speakers via bluetooth werken nog wel. Nieuwe drivers zijn er (nog) niet. Dus krijg je bij het updaten van de drivers de melding dat er een discrepantie is tussen de versie van de drivers en de versie van het OS.
Oefenen met Nederlandse taal (Syrische jongen) Voor een Syrische jongen met interesse voor ICT zoek ik een HCC-lid in de gemeente HOUTEN (afdeling Utrecht) dat bereid is om hem af en toe te helpen met de uitspraak, spraaksnelheid e.d. van de Nederlandse Taal. N.B.: Deze jongen heeft reeds het vereiste minimaal niveau gehaald.
Te weinig schijfruimte Er is onvoldoende vrije ruimte beschikbaar op de schijf. Voor het bijwerken is 14,52 GB schijfruimte vereist. Ik weet niet wat en hoe ik iets moet verwijderen om meer schijfruimte te krijgen. Kunt u mij helpen?
Importeren van foto's Ik wil mijn foto's van de iPhone importeren op mijn Lenovo windows computer, maar dat lukt niet. Ik heb alle "normale" handelingen uitgevoerd en ook op Google het nodige opgezocht en uitgevoerd. Hij geeft steeds aan dat bestanden beschadigd zijn.Ik zou mijn iPhone graag leeg willen maken voordat we zondag op vakantie gaan.
Beveiliging Krijg sinds 14 dagen continu meldingen van McAfee over mogelijke niet bescherming tegen cyberaanvallen (zie bijlage). Totaal ongevraagd en ik heb geen enkele programmatuur van McAfee. Ik krijg de meldingen op geen enkele manier weg. Eigen beveiliging via Defender en Hitman Pro. Is de enige mogelijkheid via instellingen-systeem-meldingen alle meldingen te weigeren?
Powerbank Met belangstelling heb ik het artikel over powerbanks gelezen. Helaas, naar mijn idee, ontbreekt er iets en wordt er aan een cruciaal ding voorbijgegaan. Dat is het verschil tussen het interne voltage van de powerbank en het interne voltage van het op te laden apparaat. Daar kan veelal een verschil in zitten. Doorgaans hebben powerbanks een intern voltage van 3,6V, stel een capaciteit van 20.000mAh en het op te laden apparaat heeft een intern voltage van (gemakshalve) 7,2 V en stel een capaciteit van 2500mAh dan kan dat apparaat niet 20.000/2.500 = 8 x opgeladen worden. Kijkend naar de energie inhoud, de powerbank is in dit geval 3,6 x 20 = 72 Wh en het te laden apparaat in dit geval 7,2 x 2,5 = 18Wh. Het aantal keren dat het opgaladen kan worden is dan 72/18 = 4x. Dit wordt vaak vergeten en dat mis ik in dit artikel. Blijkbaar wordt er van uit gegaan dat de interne voltages van de powerbank en het op te laden apparaat hetzelfde zijn. Dat is veelal niet het geval en daar dient rekening mee gehouden te worden. Iets dergelijks kwam ik tegen voor het laden van camera accu’s, daar werd ook voorbij gegaan aan het interne voltage van zowel de powerbank als van de accu. De moderator van betreffende site heeft dit gecontroleerd en in zijn artikel aangepast. Lijkt mij handig als dit in een volgend blad nog even verduidelijkt wordt omdat hier heel vaak misvattingen over zijn. Echter er wordt ook gestel dat als je een iPad met een accu van 8000mAh bijna 2 x kan opladen met een powerbank van 15.000 mAh. Dat is maar zeer de vraag. Wellicht dat het interne voltage van de iPad hoger ligt dan dat van de powerbank. Waardoor het geen 2 x wordt. Zoals bovenstaand betoogt dient gekeken te worden naar de vermogensinhoud in Wh van de powerbank en van de op te laden accu. Dat op elkaar delen geeft aan hoe vaak e.e.a. opgeladen kan worden. Anders is het appels met peren vergelijken. Voor in huis kennen we het zelfde, het voltage maakt wel degelijk uit. Verwacht overigens van een blad als PC-Active dat hier rekening mee gehouden werd. De formule P=U x I geld altijd. Echter vergissingen zijn menselijk ?.
Gehacket Ik ben gehacket en moet betalen voor zondag aanstaande Wat doe ik?
PC/Workstation opschonen Goedendag, Ik wil mijn oude Workstation opschonen en doorgeven aan mijn partner. Er staat veel software en bestanden op die er af moeten. ik ben dus op zoek naar eenvoudige methode om de PC op te schonen. Ik heb nu alleen een SSD als schijf in de PC. Ik kon in de vraagbaak zo niets vinden wat een goede methode is om een "schone" installatie te realiseren en op welke wijze . Alleen windows en MS office hoeven er straks op te staan.
Wachtwoord Extra Mailbox Goedemiddag, Ik heb een account bij HCCNET, aan dit account is natuurlijk een mailbox gekoppeld. Daar ligt niet het probleem. Het account heeft ook een extra mailbox, ik weet dat de dienst is vervallen in 2005, maar de mailbox is blijven bestaan en wordt intensief gebruikt. Nu wil ik het wachtwoord van die extra mailbox wijzigen, maar ik kan nergens vinden hoe ik dat moet doen. Het oude wachtwoord is bekend en werkt gewoon.
Printen Nieuwe printer gekocht, Canon TS3351 foto's en scannen gaat goed maar een Email printen niet ????
hcc webmail Sinds gisteren kan ik niet meer inloggen bij hcc webmail. Er verschijnt alleen een hcc logo, verder niets. Mijn hccnet mailadres is:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opstartprobleem met windows Beste heer, mevrouw, Probleemomschrijving: Bij opstarten kunnen bestanden in Windows10 niet geladen worden. Ook na Rebooten niet. Aantal keer poging gedaan vanuit de windows Herstart- console met daarin vele optie's. Het werkt helaas allemaal niet. Ten einde raad nu. Zijn er nog andere mogelijkheden. Misschien heeft u nog een idee of andere mogelijkheid om dit systeem aan de gang te krijgen? Hopelijk dat u mij kunt helpen met advies of een suggestie, vanuit uw deskundigheid en ervaring met deze materie?
problemen met MAIL van Apple Probleem met MAIL van Apple(wil niet met Gmail werken via internet) is ontstaan na een vraag aan Apple HD. Google Account is toen tijdelijk verwijderd. samengevat is PROBLEEM: De Gmail account is nu zo ingesteld dat gelezen mails automatisch als 'gearchiveerd' worden beschouwd in het overzicht van 'alle mails’.(ongelezen mails zitten wel in de postbus inkomend) Wat we kunnen vinden is informatie over het omgekeerde, namelijk dat gearchiveerde mails automatisch als gelezen worden beschouwd. Wat we willen is, dat nieuwe mails niet gearchiveerd worden zodra ze als gelezen worden beschouwd. Ook dat eerder gearchiveerde mails uit het archief gehaald worden en weer gelabeld worden als de postbus waar ze onder vallen (inkomend, verzonden, concept). Kon ook geen mails weggooien, maar bij Instellingen bij GMail is: "het bericht naar de prullenbak verplaatsen"nu aangevinkt. Echter de mail is daarna niet terug te vinden in geen Prullenbak(Gmail noch Mac).
Pinnacle 12 studio Mijn Pinnacle 12 studio werkt niet op Windows 10. Hoe kan ik dit oplossen?
Antivirus software in pc active editie 318 wordt de test beschreven van antivirussoftware. Hierin wordt niets geschreven over MCafee. Hiervan maak ik al jaren gebruik van een betaalversie. Moet ik nu concluderen dat dit ondermaats is?
USB Security key L.S. Ik bezit een bankrekening in de USA en ik maak vaak gebruik van banking via internet. Voorheen moest ik als ik grote bedragen wilde overmaken of een onbekende begunstigde wilde toevoegen gebruik maken van mijn Safepass, een kaart die een code kon genereren die ik dan moest overnemen om die transactie te bevestigen. Onlangs is de bank overgegaan naar het systeem met een "USB security key" die ik zelf moet aanschaffen. Ik heb nog nooit van die key gehoord en vandaar een paar vragen: - Werkt het systeem van zo'n key in de USA hetzelfde als in Nederland? - Als ik die key eenmaal heb, hoe gaat het dan verder? Ik neem aan dat op een of andere wijze de bank die kaart moet herkennen? - Ik heb op internet gezocht naar die kaart(en) en dan is er een ruime keuze met prijzen tussen 20 en 140 euro; is er voorkeur voor een type kaart (ik wil liever geen vingerafdruk als herkenningsteken, liever een drukknop). Hebt u een suggestie? Het nieuwe systeem gaat per 1 augustus in dus er is wel enige haast bij.
Onjuist geconfigureerde PTR-record Als vrijwilliger ben ik beheerder van MS365 Business Basic van de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal. Dat gaat tot nu toe goed, met één uitzondering: Onjuist geconfigureerde PTR-record. Miscrosoft kan daarbij helaas niet helpen (wat ze voor andere dingen uitstekend hebben gedaan) en de beheerder van ons domein wil wel helpen, maar geeft aan het niet te kunnen. Telkens als ik hem een mail stuur krijg ik de melding Onjuist geconfigureerde PTR-record. Speuren op internet heeft me helaas geen oplossing gebracht. Ik stuur een document met details mee en hoop dat er een specialist is die me kan helpen!
beheer mappen webmail Als ik webmail open zie ik dat ik 97% in gebruik heb. Alle mappen zijn leeg gemaakt maar toch blijf ik op 97% staan. Dit is al een paar dagen, maar het probleem blijft. Kan dus maar een paar emails, <10, ontvangen voordat de mailbox vol zit.
Standaard verkenner instelling goede morgen, middag, avond, verkenner start op met pictogrammen. je kan dat instellen op beeld>>details. dat werkt. in opties kan je dat vastleggen: opties>> weergave>> op alle mappen toepassen. daarna op ok en/of toepassen klikken, dan zou het klaar zijn. dat lijkt maar zo, bij de volgende opstart is het zoals vanouds, nieuwe mappen worden weer met icoontjes weergegeven. bestaat er een mogelijkheid om verkenner altijd in 'details' op te starten? mijn computer: processor: Intel(R) Core(TM) i7-3632QM CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz geheugen: 8,00 GB apparaat ID: 2A666121-DF15-442B-846B-08BF7C51D6A0 product ID: 00326-10000-00000-AA194 systeem: 64-bits besturingssysteem, x64-processor editie: Windows 10 Home versie: 21H1 besturingssysteem: 19043.1110 ervaring: Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0 in google heb ik het niet kunnen vinden, maar dat zegt alleen iets over mijn onkunde, ik ken de juiste 'toverwoorden' niet.
Internet L.S. Als ik bij grote uitzondering iets koop of informatie vraaag, op internet, dan komt er een formulier waarop in naam etc moet invullen. Als ik dat doe wordt al een deel voor mij ingevuld (zoals de kop van dit). Daar zitten foutjes is. Waar zijn die invulgegevens opgeslagen zodat ik deze kan bijwerken/corrigeren.
tpm module Voor Windows 11 een tpm 2.0 module nodig. Mijn HP Omni 27 heeft een header voor een tpm module 1.2 (Desktop -562EJNK) Als ik een tpm module 1.2 aanschaf(Is iedere willekeurige module bruikbaar of moet het een HP zijn?) Kan ik de 1.2 updaten naar 2.0 en zo ja hoe. Of past een 2.0 ook op een header van 1.2?
TPM en Windows 11 Ik heb op een website gelezen dat pc's zonder een TPM chip versie 2.0 niet geschikt zullen zijn voor Windows 11. Mijn laptop heeft geen TPM chip. Zijn die los in te bouwen? Zo ja, heeft u enige idee wat de kosten daarvan zullen zijn?
filmmenu maken film magix Wie kan mij op eenvoudige manier goed uitleggen hoe ik een menu maak met magix video de luxe 2021.Ik kom er niet uit.
accounts op eigen domein Beste, Ik run sinds 2005 de eigen stichting CHILD SURGERY - Viet Nam. In 2007 maakte Kingsquare in Beverwijk een website voor ons (maatschappelijke gift) en onderhield die. Daar zit een email module in die gebruik maakt van Horde. Ik ben daar niet vertrouwd mee. Eind dit jaar stopt Kingsquare alle activiteiten en raken we de website kwijt. Voor de laatste paar jaar maken we zelf nog een WordPress site. Middels beperkte eigen capaciteit. Ik meen te weten dat ik bij Outlook accounts kan aanmaken op een eigen domeinnaam. Ik heb b.v. nodig Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En nog een paar soortgelijke (op naam). Kunnen jullie mij helpen hoe ik dit moet aanvliegen? Of welk alternatief ervoor bestaat?
Foto scannen en herkennen IK heb een fotoalbum en per baldzije zijn er 3 foto's met dikke lijm vastgeplakt. Bestaat er software waar ik na het scannen van het blad, de 3 foto's AFZONDERLIJK in Jpeg aangeleverd krijg? De gescande bladen staan nu op een usb-stick. Graag advies en tips
Opstartprobleem s Morgens valt telkens het beeld om de smartphone op te starten weg. Na een 10 tot 15 tal pogingen blijft het beeld wel staan en kan ik de pincode invoeren om de smartphone te gaan gebruiken
Inlogveld webmail Ik krijg een melding dat de inlognaam of het wachtwoord onjuist is en kan dus niet inloggen, een adres mijn mail niet bereiken. Ik weet 100% zeker dat wat ik in heb gevuld de juiste gegevens zijn. Tijdstip is 26-7-2021, 00.30 uur tot 00.45 uur. Dit lukte niet op mijn laptop en niet op mijn Android. Graag uw reactie met een cc naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kan deze morgen niet inloggen op m'n webmail Goedemorgen, Lukt niet om deze morgen in te loggen op m'n webmail. Lukt wel om op http://www.hcc.nl in te loggen met dezelfde gegevens. Is er iets aan de hand met de webmail? Of met m'n account?
HCCnetwebmail inlog Ik kan sinds vanmorgen niet meer inlogen op mijn HCCwebmail. Hij geeft aan dat mijn wachtwoordt niet goed is. Op een andere manier gecontroleerd en ik vul het echt goed in. Na de PC (Windows) geprobeerd op mijn telefoon maar ook hier de zelfde melding, wachtwoord is niet juist. Enig idee wat er aan de hand is? Mailen met de oplossing gaat dus niet werken omdat ik daar niet in kom. Misschien naar mijn werkmail?
zelfstandig opererende printer Ik heb een Brother printer/scanner type MFC-J491DW. Elke ochtend om 11 uur hoor ik hem de printerkop schoonmaken, zelfs als ik de printer uit heb gezet (maar met de stekker nog wel in het stopcontact). Hoe kan ik de frequentie van het schoonmaken wijzigen?
email doorsturen/opslaan Ik heb een aantal emails waarbij staat dat er een bijlage is. Als ik de email open zie ik soms geen bijlage maar alleen bijvoorbeeld cid:image001.jpg@(en dan een aantal cijfers en letters).Als ik daarop klik, zou ik hem moeten kunnen bekijken, maar krijg ik een zwart beeld. Ik kan de email zowel niet als bestand opslaan in saved emails op mijn tablet en ook niet als email doorsturen naar een ander adres. Hij wordt dan niet verzonden en blijft in mijn postvak uit staan. Als hem als bestand wil opslaan krijg ik de opmerking, dat hij niet als bestand kan worden opgeslagen, omdat hij niet geheel is gedownload terwijl er verder niets van is binnen gekomen. Ook als er meer dan een bladzijde van de email is, zegt hij dat. Hebben jullie een idee, wat te doen?
afsluitknop is eigenlijk opnieuw opstarten Ik heb een denver tablet. Via de nha bij een cursus gehad. Deed het aardig. maar heeft nu iets raars. Eerst wilde hij helemaal niet starten. Op een gegeven moment gelukt en nu heeft hij afsluit problemen. Het viel mij op dat de accu telkens leeg was. Nu weet ik waarom. Als je bij afsluiten op afsluiten klikt, krijg je de tekst "afsluiten". Dan sluit hij af en na ca 24 seconden start hij weer op. Bij laptops en computers kan je makkelijk bij de systeemdingen om dingen te wijzgigen maar bij tablets en smartphones (android) een stuk moeilijker. Kan althans bij de systeem instellingen niets vinden over opstarten en afsluiten, wel een hoop andere gegevens waar ik niets mee kan.
muziek op memorystick Ik heb een neefje dat zwaar verstandelijk gehandicapt is. Hij wordt verzorgd in een instelling. Nu wil zijn moeder graag de muziek voor hem draaien die hij vroeger mooi vond. De verzorging wil die muziek wel voor hem afspelen maar zij vragen om dit aan te leveren op een memorystick. Een nummer wat hij vroeger mooi vond is bv Love is all van Roger Glover.Nu wil ik die muziek wel op een memorystick zetten maar ik weet niet hoe dat moet. Kunnen jullie mij op weg helpen hoe ik bv van Spotify nummers kan downloaden en op die memorystick kan krijgen?
wijzigen van hoofdemail account + overzetten gegevens van hoofdaccount Tot voor kort gebruikte ik Gmail voor de correspondentie. Bij controle bleek echter dat mijn e-mailaccount gehackt was. Gevolg is dat dagelijks spammail in de box terecht komt. Naast de hoofdaccount waarop dit plaats vind heb ik nog twee subGmail accounts. Eén van de twee hiervan wordt ook gehackt. Mijn bedoeling is om de twee gehackte e-mailaccounts te verwijderen en de gegevens en tools zoals YouTube en Google Maps via de overgebleven account te gebruiken. Wat is de werkwijze om dit voor elkaar te krijgen.
Vraag In compu -links las ik het art. Over tweestapsverificatie Waarvoor lof.heb ik nog een vraag NL.hoe zit het met de Veiligheid van bv.bankapps waar je enkel met een cijfer code toegang krijgt?
ActiveX L.S. Ik heb een aantal nieuwe AV-tech beveiligings camera’s. Om die heel precies te configureren (beveiliging-resolutie instellingen van profielen, bewegingssensor, etc, etc) gebruik ik Internet Explorer onder Windows 10 met ActiveX ingeschakeld (puur noodzakelijk, evenals voor velen digitale videorecorders=DVR) In de PC-Active las ik met grote schrik dat het enige programma wat hier nog mee werkt (IE dus) bij Windows 11 “eindelijk”! volledig uitgeschakeld wordt. Daarom met allerlei add-ons geprobeerd op Firefox en Chrome activeX actief te krijgen. Welk goed bedoeld advies je ook volgt op internet met down te loaden add-ons of extensies, het lukt niet. Ffactivexsetup-r39.exe voor Firefox werkt niet. (2011 waarschijnlijk te oud) De dll wordt niet geïnstalleerd in Firefox. En de plug in voor Chrome: chrome.R39.crx te plaatsen door verslepen naar de andere plug-ins in Chrome loopt ook op niets uit (ook te oud?) Aan alle instellingen om activeX bereikbaar te maken is door mij voldaan bij instellingen internet. Het staat domweg op geen enkele browser meer en wordt ook niet eens meer automatisch gedownload zoals vroeger als je daar toestemming voor geeft bij instellingen Hopelijk hebben jullie nog een oplossing of kunnen jullie dit probleem bij Microsoft aankaarten. Ik denk dat ik zeker niet de enige met dit probleem blijkt te zijn! In het ergste geval moet ik een oude computer met Windows 10 niet upgraden naar 11 en achter de hand houden hiervoor.
Upgrade moederbord Ik heb een goed functionerende desktop, een aantal jaren geleden zelf gebouwd. Inmiddels is het moederbord en de processor echter wel wat verouderd. TPM is bijv. niet aanwezig. Ik overweeg nu om een upgrade van moederbord en processor te doen., want alle componenten, desktopkast, schijven, CD's etc. zijn uitstekend. Ik heb gezocht maar kan weinig info vinden en wat ik vind is van jaren geleden. Belangrijke vraag is natuurlijk hoe ik de huidige Windows 10 Pro weer kan gebruiken met een nieuw moederbord en processor. Mijn uitgangspunt is dat ik alleen het moederbord, processor en geheugen vervang. Staat er ergens meer over het uitvoeren van een dergelijke upgrade of is er ergens advies te verkrijgen bij HCC?
Batterij melding Ik zoek op mijn laptop naar de instelling om een melding te krijgen bij een lage batterijspanning. Ik kan het niet vinden. Het gaat om een Asus X751L met W10.
Handleiding Via HCC kocht ik de Woox R7073 Zigbee Security Kit pro. In de doos zaten naast de onderdelen verkorte handleidingen, niet genoeg om alles aan het draaien te krijgen. Alleen het instellen van de onderdelen werd sumier vermeld. Het verder instellen van de app is nergens te vinden en is grotendeels in het Engels. Wie kan mij helpen hoe ik aan een handleiding kom.
paypal buttons in google new sites Ik ben lid van HCC sinds het prille begin en zou nu graag beroep op jullie doen voor een probleem waarvoor ik noch bij google, noch bij Payapal, noch op het internet een antwoord vindt. Omdat ik vermoed dat er nog veel meer leden zijn die van Google Sites gebruik maken, doe ik beroep op jullie. Ik heb een klassieke Google-sitepagina waar mensen een paar producten kunnen kopen. Op deze pagina gebruik ik de html (gadgets) gemaakt door paypal. Dit werkt al jaren perfect. Google stapte over van Google Sites naar 'New Google-sites'. Toen mijn site werd geconverteerd naar het nieuwe systeem, was de betaalpagina volledig verpest. Het nieuwe systeem is extreem rigide en geeft de gebruiker geen vrijheid om zich in het algemeen aan te passen, en vooral om in te grijpen op html-niveau. Ik kan mijn oude PayPal-gadgets/knoppen/html niet kopiëren naar het nieuwe systeem Daarom heb ik een aparte website gemaakt met de betaalpagina in het oude systeem en koppel ik de niet-functionele betaalpagina in het nieuwe systeem aan die pagina in het oude systeem. Onlangs waarschuwde Google dat ze in september alle pagina's zullen verwijderen die in het oude systeem zijn gemaakt !!! Daarom mijn vraag: hoe kan ik mijn pagina https://sites.google.com/site/startpagetheo/ overzetten,kopiëren,converteren naar het nieuwe google-systeem?
alternatieve dns-server Mijne heren Mijn Genexis router van Caiway vraagt om een 2e alternatieve DNS-server. Ik herinner me dat de HCC jaren geleden zoiets aanbod maar ik weet het ip-adres niet meer. Is deze dienst nog beschikbaar? Wat is anders een goed alternatief waar ik niet gevolgd wordt door Google?
falende update De bekende tekst: " op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings- en kwaliteitsfixes ". Alle denkbare probleemoplossers heb ik gedraaid, niets helpt. Al dagen staat de PC vele uren per dag te 'pingelen', met steeds hetzelfde resultaat: update mislukt. Ook na een hele nacht laten draaien. Afwisselend verschijnen de foutmeldingen 0X80070002 en 0X80040002. Welke fixes er dan zo ernstig onbreken, valt niet te achterhalen (voor mij). Met de PC kan ik overigens verder gewoon werken. Er is plenty vrij geheugen beschikbaar. Avira Antivirus Pro draait. Bedraad aangesloten op de router. Wat kan ik hieraan doen? Alvast dank.
Website HCCnet Goedemiddag, Zowel Kaspersky Internet Security als Firefox geven de melding dat de beveiligingscertificaten van de website niet geldig of up to date zijn. Deze melding is uiteraard wel te omzeilen, maar het lijkt mij toch dat er iets aan gedaan moet worden.
Kan geen mails ontvangen Ik kan geen mailtjes ontvangen, maar wel versturen. Dit geldt ook voor de webmail van HCC. Dit is de foutmelding wat ik krijg als ik een e-mail wil versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. The original message was received at Thu, 29 Jul 2021 18:56:05 +0200 from mail4.henz.local [10.240.5.74] ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> (reason: 550-5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist. Please try) ----- Transcript of session follows ----- ... while talking to gmail-smtp-in.l.google.com.: >>> DATA <<< 550-5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist. Please try <<< 550-5.1.1 double-checking the recipient's email address for typos or <<< 550-5.1.1 unnecessary spaces. Learn more at <<< 550 5.1.1 https://support.google.com/mail/?p=NoSuchUser mp19si3677098ejc.630 - gsmtp 550 5.1.1 <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>... User unknown <<< 503 5.5.1 RCPT first. mp19si3677098ejc.630 - gsmtp</Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.></Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Aanbieding Ziggo Ziggo nodigt mij per e-mailbericht uit om gebruik te maken van Safe Online. Whatever that is. Ik moet daarvoor een link activeren. Het maakt een betrouwbare indruk (men weet mijn naam), maar toch vraag ik me af wat ik ermee opschiet. Kunt u me dat uitleggen?
Oude office versies veilig Ik gebruik tot volle tevredenheid Office 2013 (complete versie incl Access). Het kan alles wat ik nodig heb, en ik werk er vlot mee omdat ik vertrouwd ben met de menustructuur en tabbladen. Updaten naar Offive 2019 of 365 vind ik daarom heel onaantrekkelijk, en het is nog prijzig ook. Nu hoor je regelmatig dat het gebruik van oudere software onvelig is. Geldt dat ook voor het gebruik van Office 2013.
Onderwerp Bericht
Artikel Ik ben op zoek naar een artikel van Gerard Vogel met als titel: Foto opslagsystemen voor iPad en iPhone en het vervolg met als titel: Mijn ervaring op iPad (& iphone) met icloud fotobibliotheek en google foto's. waar kan ik dat vinden?
E-mail bijlagen plots niet groter dan 2 mb. Beste mensen, sinds gisteren accepteert mijn account op https://webmail.hccnet.nl/ geen bijlagen meer groter dan 2 mb. per stuk. Voorheen was dit nooit een probleem tot 8mb. Exact dezelfde bijlagen die ik vorige week probleemloos verzond geven nu de melding: Er is een onbekende fout opgetreden. Bovendien krijg ik nu bij het uitloggen soms zeer kort de melding: Toegang geweigerd (eigenaar mogelijk... en dan nog wat) Graag wil ik terug naar de mogelijkheid bijlagen groter dan 2 mb. te versturen. 2 mb. is in de huidige tijd simpelweg niet voldoende.
google maps Hoe kan ik voor komen dat google maps mij steeds weer van mijn oude adres gegevens laat beginnen en niet op mijn nieuwe woonadres
Kapotte schijf In mijn PC heb ik een iets oudere harddisk van 250 gig. Nu doet hij ineens niets meer. Ook als externe drive aansluiten via USB leest niets reageert ook niet. In de winkel zeggen ze dat hij niet gecrasht is, maar ook niet benaderbaar. Voor mij hetzelfde. Is er in onze onvolprezen club iemand die hier iets vanaf denkt te kunnen halen? Er staan dan wel wat vooral Excel dingen op die ik errug mis. AL mijn hoop is op jullie. Ik ben al eeuwen lid van de Almere afdeling, vandaar deze oproep. Ik hoor het graag.
Teamsafsluiting Je had een mooi stukje geproduceerd over Team afsluiting, waar ik op min Mac problemen mee had. echter als ik probeer bij ACTIVITEITENWEERGAVE via instellingen te zoeken, kan ik deze nergens vinden . De voorbeelden waren voor een windows computer , dus kon ik daar ook niks uithalen. Graag de preciese invulling voor de Mac svp !
Data ALV Geachte mevrouw, meneer, De data die u noemt in uw bericht over de ALV kloppen niet. Misschien kunt u een vervolgmail met de juiste data sturen om verwarring te voorkomen. Dank u!
Webmail HCC Bij het afsluiten van de Webmail van HCC verschijnt bij mij regelmatig de volgende melding bovenaan (met een rode achtergrond): 'Toegang geweigerd. Mogelijk is de gebruiker verwijderd. Maar probeer opnieuw in te loggen' (zie bijlage)
HCC Webmail blijft 100% vol aangeven Hallo, ik heb mijn webmail zo ingesteld dat mijn prullenbak automatisch geleegd wordt bij afsluiten, en deze geeft ook aan dat hij leeg is. Gisteren heb ik mijn verzonden map geleegd, die was idd vol. Toch blijf ik linksonder de melding zien dat ik op 100% zit.
wachtwoord ben het wachtwoord voor bovengenoemde e-mailladres kwijt en kan niet meer inloggen. mijn alternatieve e-mail is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
switch of extra router? Mijn Fritzbox 7581 zit in de meterkast alwaar een LAN kabel begint die uitkomt op een wandcontactdoos in de huiskamer, met 1 ethernetuitgang. Maar behalve mijn televisie wil ik ook mijn laptop kunnen aansluiten. Dat zou ik misschien met een switch kunnen oplossen, maar bovendien is de Wifi-ontvangst in de huiskamer niet zo goed. Is dit op te lossen door een tweede router met wifi (kan dat?), die dan of naast of in plaats van de 7581 de wifi kan verzorgen? Ik weet niet wat de technische mogelijkheden zijn en welke te prefereren is.
Attachmants E-Mail Kan bij (nieuw) bericht geen foto/etc. meesturen. Bij toevoegen komt uiteindelijk de tekst erbij : er is 'n fout opgetreden. Heb nergens aan instellingen/etc. gezeten. Bestaande attachment doorsturen gaat wel goed.
door Windows? problemen met office Al eerder heb ik dit probleem aangekaart in de Office vraagbaak. Excel sluit niet goed af. Ik dacht dat het verholpen was maar het blijkt veel meer dan dat. Ook in Word heb ik dit probleem. . Dit is het traject dat ik doorlopen heb: Tot een maand geleden heeft alles goed gefunctioneerd. Hieronder een opsomming wat ik gedaan heb omdat Excel problemen geeft: - Office gecontroleerd op updates. - Windows gecontroleerd op updates. - Bestanden opnieuw geïndexeerd. - McAfee volledige scan - Malwarebytes volledige scan - Virtueel geheugen heb ik aan gezet voor de harde schijf waar bestanden op staan. - Office programma's snel hersteld NA REACTIE UIT VRAAGBAAK: - COM-invoegtoepassingen uitgeschakeld (muv Acrobat PDFMaker COM Addin). - RAM geheugen is 8,00 GB Totaal fysiek geheugen is 7,94 GB Beschikbaar geheugen is 3,77 GB Totaal virtueel geheugen is 9,19 GB Beschikbaar virtueel geheugen is 3,54 GB Ruimte voor wisselbestand is 1,25 GB - Bestanden die vastlopen hebben geen macro's - Office programma's online hersteld - Esetonlinescanner, Scan voltooid met 254 detecties. Geen bedreigingen gevonden, alleen potentieel ongewenste toepassingen. Alle detecties zijn opgeschoond. . Ik denk nu dat het een probleem is dat veroorzaakt wordt door het besturingssysteem. Hoe kan ik dat controleren en eventueel verhelpen?
Geluid TV op Samsung phone en iPad afspelen Mijn smart TV is voor het koppelen van luidsprekers met Bleutooth uitgerust en ik wil dat graag over onze telefoons afspelen. Ik heb de bleutooth op mijn tv aangezet en probeer in eerste instantie mijn iPod daaraan te koppelen. Als ik daarop via instellingen naar bleutooth ga wordt de tv ook gevonden en de iPad geeft aan ook gekoppeld te zijn. Maar nu weet ik niet hoe ik verder moet, welk programma, app heb ik nodig om het geluid op mijn iPad hoorbaar te maken? En ik heb dezelfde vraag dus voor Android. Deze laatste omdat ik een versterker op basis van Android voor de luidsprekers in ons plafond heb gekocht die volgende week dinsdag bezorgd gaat worden. Deze werkt op Android 7.
Mail problemen met overstap naar andere provider Om over te kunnen stappen naar de andere internet provider wil ik gebruik maken van jullie "smtp.hccnet.nl" server met STARTTLS of SSL/TLS beveiliging. krijg dit niet werkend. misschien hebben jullie nog suggestied. Heb een uitgebreidere bijlage toegevoegd.
Mail komt niet binnen Ls, Er komt sinds vrijdagmiddag 4 juni geen mail meer binnen via mijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailbox. Ik zie geen mail meer binnen komen: niet op mijn smartphone, niet op mijn laptop en ook niet in mijn Hccnet webmail. Ik heb via een ander account een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd en ontving de onderstaande "Onbestelbaar" melding. kunnen jullie dit probleem oplossen? met vriendelijke groet,
Zeer trage computer Na elke update van Windows is de werking van de computer steeds trager geworden. Inmiddels zo erg dat bij sommige commando's de computer na staat te denken. De tip uit PCactive 317 om de drivers te updaten heeft geen oplossing geboden: resultaat "No supported driver or software updates are available for your system" Of is het verstandiger een nieuw systeem aan te schaffen gezien de leeftijd van de computer en zo ja heeft dan misschien een advies?
Schijf vervangen...? M.H., met een student aan huis organisatie in zee geweest voor hulp. Ben goed geholpen voor overstap van oudere PC naar nwe PC ASUS Vivi Book 17inch intel CORE i3.Echter de student opperde om de oude op te waarderen met een vervanging van de "SSD schijf type top klasse",met eventueel een windows 10 te installeren. Mijn oude is ook een ASUS intel i5 core. Mijn vraag is of iemand mij wil helpen dat te installeren of mij naar een goede betrouwbare zaak kan verwijzen. Zonder dat ik het weet kan er ook iets heel goedkoops in gezet worden. Ik woon in Den Haag. Vriendelijk dank om aan mijn vraag aandacht te bestede.
Mail moet uit live mail en naar het blauwe envelopje Na instellen van tweestaosverificatie in Microsoft en Google kwam ik erachter dat ik nog steeds mail in de verouderde live mail krijg. Made accounts van Google en hccnet opnieuw ingesteld komt de Gmail wel binnen maar hcc niet dat blijft in live mail. Rara hoe krijg ik dat voor elkaar, liefst in dummietaal?
automatisch verwijderen van oude emails Beste Ontvanger, Vlgs mij kon je vroeger instellen dat emails in je postvak in na een aantal maanden gewist zouden worden. Daardoor hield je je mailbox grootte op orde. Sinds 4 weken miste ik verschillende berichten. Ik keek op mij HCC webmail en die zat helemaal vol. Met emails uit 2019 ??. Die heb ik er allemaal uitgegooid. En eigenlijk wil ik standaard dat alle emails ouder dan 6 maanden worden gewist in mijn inbox. Is dat mogelijk? Ik zie geen instel mogelijkheid. Kan iemand dat voor mij doen?
oude gegevens van oude niet meer op te starten smartphone verwijderen Goedendag, Ik heb thuis een aantal oude smartphones waar van veel al de schermen kapot zijn of anders sinds niet te benaderen via aan doen. Nu is mijn vraag is er nog een andere manier om de prive zaken te verwijderen zodat ik de smartphones verkopen/wegdoen aan iemand die de onderdelen nog kan gebruiken. Of is er iemand bij hccnet android die ze wel kunnen gebruiken. Het betreft een aantal samsung smartphones.
inhoud tonen van de email Sinds 2 dagen geeft Outlook niet de inhoud van de email weer. Hoe krijg ik dit weer terug?
SOFTWARE EN BESTURING Printer Wederom NA EEN UPDATE WINDOW 10 print mijn printer niet de stukken die ik opgeef. Ze blijven in een wachtrij staan Printer IP 1400 reageert niet Dus iets in de aansturing Gaarne weer uw hulp.
verwijderen one drive LS. Hoe verwijder ik one drive? Ik wil alles uit de cloud daarin verwijderen . Hoe moet dat?
alias aanmaken Bij een hcc-lidmaatschap horen vijf gratis alias-mailadressen, die overigens elders subaccounts heten. Ik heb al jaren twee extra mailadressen in gebruik. Maar hoe maak ik er nog eentje aan?
UBC/berkeley/microsoft LOGO (programmeren) Geachte Mevrouw/Heer, Als HCC lid ben ik al weer een tijdje lid van uw interessegroep. Ik zie dat u veel doet aan voorlichting over gebruikshardware en software(even kort samengevat). Toch kan ik me voorstellen, dat er leden zouden kunnen zijn van uw kerngroep die zich Logo (turtle logo UBC/MIT/Berkeley ) voor programmeren, ooit op gezet door Seymour Papert en verder door ontwikkeld door anderen, nog kunnen herinneren als kennismakingsprogramma met computers voor jeugd en ouderen. Als er zo-iemand is binnen uw gelederen zou ik daar graag mee in contact komen. Over details van de broncode. Alvast dank voor uw tijd en moeite,
aliassen Bij een lidmaatschap kun je vijf aliassen (extra mailadressen toch?) aanmaken. Op de pagina met mijn profiel staan ook nog twee subaccounts. Wat is het verschil?
Webcams aansluiten/aan praat krijgen lukt niet Beschik over 2 oudere webcams (2e hands); de eerste is een Microsoft Life Cam VX1000; men zegt dat dat een goede kwaliteit zou zijn. Op de andere staat NORTEK NX VEGA. Beide werken niet op mijn Dell Latitude Laptop. Stuur me als simpelste oplossing goede drivers, denk dat het daarmee wellicht op te lossen is. Mij lukt het in ieder geval niet; heb al van alles geprobeerd. Ze installeren zichzelf niet automatisch en Microsoft laat mij iets anders downloaden dan wat ik nodig hebt lijkt het (ze vervormen telkens het downloadnr.; ja bijzonder raar).
Twee videobewerkingsprogramma`s Goedendag, heeft iemand ervaring met 2 videobewerkingsprogramma`s op één systeem. Gaat dat goed? Misschien op een andere schijf dan de C-schijf? Alvast bedankt!
film overzetten van camera naar pc nogmaals wil ik mijn vraag voorleggen ik ben eerder geholpen door een hcc vrijwilliger maar ik kom er nog niet uit Nog steeds kan ik geen film overzetten van camera naar PC krijg nog steeds de melding "camera ken geen verbinding maken windows 10 kan de camera niet vinden ong. 2 jaar geleden geen probleem met de zelfde camera en dezelfde windows 10 alles nalaten kijken in een PC winkel resultaat "camera is goed fire wire kaart is goed Mijn film programma is van MAGIX maar die laten het afweten daar het programma al ouder is dan 12 maanden Sony handycam HC53E
E-mails bewaren buiten programma Sinds 2004 gebruik ik outlook. Al deze e-mails (vele duizenden) wil ik bewaren. Kan ik de e-mails ook bewaren buiten outlook om zodat ik ze ook later kan openen in andere programma's? Is er een handig programma dat e-mails bewaart en doorzoekbaar maakt?
email komt niet meer binnen Goede morgen, De laatste mail die ik binnenkreeg was op donderdag middag, zowel in outlook als in de webmail. Verzenden van een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. leverde de volgende foutmelding op: ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> (reason: 552 5.2.2 Over quota SESSIONID=) ----- Transcript of session follows ----- ... while talking to localhost: >>> DATA <<< 552 5.2.2 Over quota SESSIONID= 554 5.0.0 Service unavailable <<< 503 5.5.1 No recipients Weet iemand een oplossing vooral omdat mijn hccmail mijn belangrijkste account is. Mijn dank is groot!! aangezien mijn hcc mail niet werkt is een alternatief </Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Domeinnamen Hallo, ik ben nieuwsgierig naar het verschil tussen domeinnamen met- en zonder www. Voorbeeld: het is https://www.hcc.nl en https://wij.hcc.nl. Wat is het verschil en waarom zijn er ‘www’ domeinnamen en ‘non www’ domeinnamen? Alvast bedankt voor de uitleg.
Verre familie Goedemorgen, Reeds vele jaren doe ik zo nu en dan onderzoek naar de herkomst van mijn familie van moeders kant. Mijn grootouders komen oorspronkelijk uit het voormalige Oost-Pruisen, maar zijn eind 19e eeuw naar het Ruhrgebied vertrokken. Reden: werkgelegenheid. Ik heb veel gegevens over de eerste woongebieden gevonden, maar slechts weinig verwijzingen naar eerdere voorouders. De oorspronkelijke naam van mijn grootvader was Laskowski, van mijn grootmoeder Hecht. Na de verhuizing naar het Ruhrgebied hebben zij de familienaam veranderd in Lasberg. Mijn vraag is of er wegen zijn te vinden om verder onderzoek in het voormalige Oost-Pruisen te doen.
mail account goedemorgen, het lijkt erop, dat mijn hcc email account is gehackt. mijn oude wachtwoord werkt niet meer. ik weet niet wat het beste is om te doen het account in de instellingen verwijderen ? hcc is niet bereikbaar tot 13u. vandaag wissel ik ook van provider, dat maakt het nog complexer. en moet ik me ernstig zorgen maken over mijn gegevens ? of zal het wel meevallen ? alvast dank voor de info
Otto servomotoren kalibreren In de laatste uitgave staat een artikel van Jan van Heck over het kalibreren van de Otto servo's. De vermelde link naar de door hem aangepaste sketches is helaas niet geldig. Waar zijn de sketches wel te vinden?
outlook ik krijg sinds woensdag geen berichten meer in mijn outlook inbox. bij mijn IMAP account is de hostnaam/server voor inkomende mail 83.162.29.46 en de poort voor inkomende mail 143. Het werkt wel op mijn Ipad maar sinds kort niet meer op mijn laptop. Ik heb windows 10
mail wordt niet meer bewaard in \hccnet-webmail Ik maak gebruik van Microsoft 365 en heb de mail van hccnet.nl als POP ingesteld, waarbij berichten binnen hccnet gedurende 14 dagen worden bewaard. Lipe altijd prima en ik kreeg de post op mijn beide computers (desktop en laptop) keurig binnen. Sinds enkele dagen worden geen berichten meer in hccnet beweaard maar komen deze wel binnen in outlook. Binnenkomst nu alleen in de computer, waarvan ik de mail als eerste opstart (of laptop of desktop). Instellingen inkomend: pop.hccnet.nl, poort 995 beveiliging SSL/TLS uitgaand: smtp.hccnet.nl, poort 465, beveiliging SSL/TLS Wat kan hiervan de oorzaak zijn en hoe te verhelpen?
vinkje blijvend verwijderen. Ik heb een Samsung tablet Galaxy Tab A (2018, 10,5) met als browser chrome, nu ik deze open om iets te zoeken krijg ik steeds de desktop uitvoering i.p.v. de Android uitvoering, als ik vinkje weghaalt gaat het goed, maar een volgende zoekopdracht staat deze weer aan. Vraag hoe laat ik het vinkje uit, zie tevens screenshot welke als bijlage is meegestuurd. Met vriendelijke groet,
MacBookPro met m1 chip wil niet communiceren met Samsung smart tv Met gebruik van een mokinUSB (TB3) HUB 7IN! lukt het niet programma’s te kijken. De tv ziet de pc en de pc ziet de tv maar dat is dan ook alles
Nog steeds update van 2004 Nog steeds is Windows 10 bezig met updates van versie 2004. De laatste op 14 juni, KB5003637. Terwijl de onderdelenupdate naar Windows 10, versie 21H1 klaar staat. Selecteer 'downloaden en installeren' zodra ik klaar ben voor de update. Doen ? Of netjes afwachten ? Ik begin mij toch een beetje zorg te maken. Terwijl ik helemaal niet KB5003637 kan vinden bij de info van het systeem. Graag uw antwoord.
Installeren printer Canon Pixma MP 290 Ik had Brother Mfc 215c aangesloten die ik heb verwijderd van mijn computer en ook deze driver verwijderd van de computer. Daarna heb ik een Canon Pixma MP 290 aangesloten. Ik heb de driver van Canon Pixma MP 290 gedownload maar als ik de printer via de computer in het ControlCenter opdracht wil geven een scan te maken wordt steeds de oude Brother aansluiting getoond en niet ook de Canon aansluiting, waardoor het dus niet lukt een scan te maken. Wat moet ik nog doen om de aansluiting met de Canon te laten werken?
wachtwoord wijzigen outlook 2010 mail Ik wil het wachtwoord wijzigen van account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. dit account valt onder het hoofdaccount van robin.camijn. Echter ik kan nergens vinden hoe ik dit wachtwoord kan aanpassen. ik heb een bijlage toegevoegd met een aantal screenshots.
Vastgelopen programma Mijn programma " ZOEK MIJN ...." op mijn MAC, is vast gelopen (ik denk na een Update) en blijft maar doorlopen met zoeken naar??? (Zie print in de bijlage.) Heb naar mijn idee alle instellingen incl. de Cloud, doorlopen en gedaan, maar helaas zonder succes. Wie kan mij hierin raden en/of helpen?
phishing mail namens HCC onderwerp Upgrade/valideer uw email, afzender HCC ontvangen 13.23 vandaag. --------------------------------------- Beste e-mailgebruiker, De HCC-beheerder is momenteel hun DATABASE aan het upgraden en uw webmail heeft de quota/limiet overschreden die door de beheerder zijn ingesteld, en u kunt geen nieuwe e-mails verzenden of ontvangen totdat u uw webmailaccount opwaardeert. Om de hoogste beveiliging te hebben en om spam-e-mails te voorkomen en te voorkomen dat uw account wordt gesloten/verwijderd, moet u uw account upgraden en valideren en opnieuw verifiëren. KLIK HIER Noteer deze belangrijke melding, anders wordt uw webmailaccount geblokkeerd voor upgraden. Oprecht, HCC!net - HCC
verbeterde presentatie APK Kunt u mij vertellen of de presentatie ergens te downloaden is? Of waar ik informatie kan vinden over de verbeterde APK? Wordt de presentatie misschien nog herhaald? Bij de laatste was ik helaas verhinderd. Alvast bedankt voor de moeite.
mail aliassen Geachte, Ons hoofdaccount om mail op te halen en verzenden werkt. De ww reset hiervoor is gelukt. Helaas kunnen we met de 2 aliassen geen mail meer ophalen en verzenden. We zijn de wachtwoorden daarvan kwijt. kunnen jullie ons helpen om de ww van de aliassen te resetten? Is het mogelijk om met de aliassen op de hccwebmail in te loggen? (controle of account en ww goed is)
Algemeen Geachte, Uw schreef in uw blad, VPN kost per jaar € 90,00 Nortonlife kost € 49,50 , 50 GB clouds VPN toegang, toegang, Wat is het beste wat je kunt gebruiken.
MA7-ZXG-XQX3 (Ticketnummer: 11377) Hartelijk dank voor je snelle reactie. Het feit is dat ik het programma wel kan stoppen via de door jou genoemde handeling, of onder het appeltje “Forceer stop” te gebruiken, maar bij het weer opstarten van de App komt hij weer in de zelfde modus, niet goed werkend en maar blijven zoeken naar ?? (weet ik niet). Nu zou ik graag willen weten of ik de “Zoek Mij” App samen met het programma kan verwijderen en opnieuw weer kan installeren, of weet jij een andere oplossing. Ik hoor graag,
toegangsrechten administrator Ik heb recentelijk mijn wachtwoord gewijzigd en pincode aangemaakt. Nu lijk ik geen toegangsrechten meer te hebben om apps die ik voor die tijd heb geïnstalleerd te de-installeren. Ik heb indertijd naast mijn administrator account een gebruikersaccount aangemaakt voor mijzelf en mijn zoon, beide met administrator rechten. Het wachtwoord van het initiële administrator account ben ik vergeten. Is er een manier om dit wachtwoord te achterhalen en kan ik hiermee mijn probleem oplossen?
toegezonden mail wordt als undeliverable gezien Ik ben beheerder van een website van een vereniging. Ook hebben wij een aantal mailboxen gehost door zelfde provider als de website. Regelmatig verstuur ik vandaar mailtjes. Zo ook vanochtend, toen ik twee mailtjes naar onze leden (ca 500) hebben verstuurd. De eerste is zonder problemen aangekomen (ook op mijn hcc mail-adres) De tweede kwam maar niet. Bij controle in de verzendende mail-box bleek dat de mail als undeliverable teruggekomen was. De reden is volgens mij dat de mail als spam werd gezien bij hcc en daarom geweigerd. Datzelfde was ook gebeurd bij alle andere leden (9) die een hcc mailadres hebben. In de bijlage de undeliverable melding. Enig idee wat de oorzaak is en hoe dit te verhelpen. Alvast bedankt
Browser extensie Bij het opstarten van de computer, krijg ik de volgende mededeling: Browser extensie wordt niet gebruikt. Ziggo safe online wil dat ik actie onderneem. Wat moet ik doen?
Firefx probleem Al enige tijd kan ik bepaalde videos niet (meer) via Firefox bekijken. Ik krijg dan de melding dat de browser de video niet kan afspelen. Ik gebruik Firefox Release 89.0.2 Firefox Release June 23, 2021. Natuurlijk met de laatste updates.
Twee servers of alleen Hcc Momenteel gebruik ik op mijn Windows 10 PC en op mijn MAC book voor het ontvangen en versturen van mailtjes mijn HCC account. Voor het bijhouden van Contacten en de Agenda gebruik ik het live.nl account. Met andere woorden er staan op mijn Windows computer en op mijn MAC-computer twee accounts. Is het mogelijk dat ik alleen mijn HCC-account gebruik (instel) voor alle drie opties? (dus voor mail, contacten en de agenda)? Kan ik dan het live.nl account verwijderen?
ontvangen van e-mail Wij hebben 3 apparaten in gebruik, nl. een PC, een Samsung Tab A- tablet en een Huawei mediaPad T1 7.0. Alle drie ook ingesteld om te e-mailen. Mijn probleem is nu, dat alle mail niet altijd op alle drie apparaten binnen komt. Soms zelfs alleen op de PC. heeft u hier een oplossing voor? B.v.d. en vriendelijk gegroet.
email synchronisatie melding Beste medewerker HCC. Melding dat email niet gesynchroniseerd kan worden krijg ik niet weg. Zie mijn bijlage. Met vriendelijke groet,
Computerbijbel Heb recent de laatste versie vd computerbijbel besteld en ontvangen, waarvoor dank. Ik lees echter dat bij de bijbel ook een pdf versie gratis geleverd wordt. Ik heb die - nog - niet ontvangen. Graag opheldering.
Aanschaf nieuwe Drone afgelopen weekend bezochten onze vrienden uit Keulen ons, en brachten een drone mee om te laten zien: de DJI Mavic Pro. Wij waren meteen enthousiast, en willen ook zo'n drone hebben. Onze Keulse vrienden raadden ons de Mavic Pro aan, en de Mavic Mini (in jullie brief "Drone Kopen") af, aangezien de laatste niet zoveel mogelijkheden zou hebben: voor de Pro is een route te programmeren door enkele coördinaten op te geven, en de Mini zou dat niet kunnen. Zo kun je hele mooie opnamen maken. Ik heb inmiddels artikelen gelezen over A1, A2, A3 en de vijf tips van HCC-Drones. Is de Mavic Pro te "zwaar" voor Nederland? Mag je die hier "zomaar" gebruiken? Verder zag ik nog een aanbieding staan van mpb.com over zo'n Mavic Pro voor € 439,= in plaats van de nieuwwaarde van € 1099,- wat ik nogal veel vind. Is die mpb.com betrouwbaar? Of weten jullie iets tweedehands om te kopen?
driver update m.b.v. CCleaner Sinds kort is het mogelijk om via CCleaner te controleren of mijn laptop driverupdates nodig heeft. Ik kan dan ook de drivers via CCleaner updaten. Mijn vraag is: is dit aan te raden of niet?
Ontwaakt automatisch uit slaapstand Bij deze (en mijn vorige MSI) laptop is iets vreemds aan de hand. Als je normaal kort op de uitknop drukt of je scherm dichtklapt gaat de laptop in slaapstand. Dat gebeurd bij mij ook. Maar zodra hij in de laptoptas meegaat, start hij vaak weer op. Ik hoor de ventilatoren weer draaien. Als ik dan thuiskom dan voelt de geheel ingeklapte laptop erg warm aan, is het scherm verlicht en is de accu teruggelopen. Als ik lange reizen maak, was de accu vaak al voor de helft leeg. Zodoende doe ik hem vaak maar in zijn geheel uit. Ik heb verschillende laptops gehad, maar nog nooit dit probleem. Alleen bij mijn laatste twee laptops, die voor het eerst MSI waren. Het gebeurd nooit dat hij opstart als ik de laptop dicht klap en op mijn bureau laat liggen. Altijd als hij op zijn kant in de laptoptas gaat en (denk ik soms) als hij beweegt. Wat maakt dat mijn laptop uit zijn slaap wordt gewekt met gesloten scherm???? Bedankt voor jullie hulp.
Alle mail inbox weg Help. In een keer is al mijn mail uit mijn in-box weg. Ik zie nu wel een trash en een Prullenbak.? Maar mijn mails in mijn in-box zijn weg. Wat heb ik verkeerd gedaan? Kan ik dat herstellen. Mijn Prullenbak is leeg en de Trash ook.
wachtwoord email door allerlei mutaties moest ik mijn wachtwoord opnieuw invullen. Ik weet dat niet meer. Is er een mogelijkheid om in de listing te kijken wat het wachtwoord was? Of kan het anders? Ik verzorg een dorpsmail en een andere grote groep. Nu kan dat niet. Wie kan mij helpen????
email van tablet transporteren. Hallo, Ik wil alle email van mijn tablet naar mijn pc hebben. Ik krijg met Smart Switch een backup bestand op mijn PC. Dit bestand is een Javascript(json). Ik heb geprobeerd om het met firefox leesbaar te maken, maar dan krijg ik ook allerlei onleesbare teksten. Ik heb deze opgeslagen in libre office writer en krijg dan het onderstaande. Dit is een klein stukje van het gehele bestand. In de bestanden die bij het bovenstaande horen zit ook een map email, maar die is leeg. Is er misschien een manier om dit voor elkaar te krijgen? Of is er een andere manier om de emails over te zetten? Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt en vriendelijke groeten..
accountnaam / gebruikersnaam Mijn gebruikersnaam was: x,x,x behorend bij mij e-mail adres x,x,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik weet niet goed hoe het is gebeurd, maar dat is veranderd in xxx. Sindsdien komt het af en toe voor dat aan mijn e-mailadres x,x,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. verzonden berichten niet meer aankomen. Kan mijn gebruikersnaam weer worden teruggezet naar x,x,x zodat alle e-mails weer aankomen?

 

Onderwerp Bericht
Hoe installeer ik mijn hcc-e-mail op mijn iPad ? Kunt u me dat uitleggen? Ik kan het niet vinden op uw website. Maar daar zal het toch wel staan?
configuratie herstellen Ik heb mijn Pc op de tweede verdieping via een kabel op de router aangesloten via een TP-link. Op die TP link is ook een access point aangesloten voor WIFI op de tweede verdieping voor de tablet en laptop. Dat access point is destijds door de PC winkel geconfigureerd als ziggo75570-v1 met het zelfde wachtwoord als de ziggo modem (op de bgg). Na de stroomstoring vorige week die 4 uur duurde doet het access point het niet meer. Het lijkt erop dat de fabrieks instellingen zijn geheractiveerd. Er komt nu een wifi uit met een andere naam en zonder beveiliging. Kan ik dit herstellen en hoe doe ik dat dan. Of kan iemand me hier mee helpen ?
Invullen online formulier Ik probeer me op te geven voor de webinar over skype op 5 mei. Ik kan echter het formulier niet invullen, er verschijnen geen vakjes waarin ik mijn gegevens kan invullen.
Windows update Dit komt steeds terug Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings-en kwaliteitsfixes. 2021-04 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 20H2 for x64 gebaseerde systemen (KB5001330) Installatie in behandeling
APL2 L.S., ik draai op het ogenblik APL2 van IBM op mijn desktop computer waarbij de bijbehorende software voor het maken van plaatjes (Graphpak) prima werkt. Echter als ik APL2 met Graphpak installeer op mijn laptop HP Envy (ook Windows 10 maar 64 bits) dan gaat het rekenen prima maar werkt Graphpak niet. Ik zou daarom graag in contact willen komen met een APL2-deskundige die me zou kunnen helpen. Het gaat om de uitdrukking "branch outer product", pijltje naar rechts met kleine o, waarbij het fout gaat.
FSX installeren lukt niet meer In Jan 2021 FSX geïnstalleerd heeft tot half april goed gewerkt. Alles verwijderd en ik wilde opnieuw installeren. Lukt niet. Errors 1607, 1628, 1603. Windows opnieuw geïnstalleerd, dus schone opstart. Alles werkt weer behalve FSX die wil niet installeren. Originele schijven. FSXdemo (Download) die ook via InstallShield Wizard installeert feilloos InstallShield +1 doet niets. Hij loopt tot halverwege de 1e schijf dan error. Mijn vraag hoe kan het dezelfde schijven De zelfde PC, Nieuwe schone Windows en dan het niet doen. Ik vind het jammer, ik vlieg graag op zicht. Ik kan het niet hebben dat ik niet weet waarom. Op een andere PC nog met Windows 7 draait FS2002, Combat FS, FS2004 en FSX DEMO. FSX is net wat mooier. Werkt FSX Steam goed op Windows 10, moet je ook van Internet downloaden. Ik ben 74 en geen echte PCbol Damk bik voorbaat voor uw mening
Voeding Stel je wilt een tablet permanent klaar hebben liggen op een vaste plaats. Dan is opladen en (door gebruik) laten leeglopen niet interessant, maar wel een permanente voeding. Bestaat een dergelijke voeding voor tablets?
Skype to phone Mijn batterij in mijn telefoon is vervangen waarbij alle data moest worden overgezet naar een leen telefoon en later weer terug. Hierbij ben ik aps kwijt geraakt. De meeste heb weer kunnen installeren. I had ook skype to phone (om via skype op mijn mobiel te kunnen bellen naar vaste nummers). Als ik Skype to phone intoetst in de play store verschijnt skype to phone wel in het lijstje maar als ik het open verschijnen wel diverse skype-varianten om te downloaden maar niet Skype to phone. Hoe krijg ik mijn Skype to phone weer terug? Graag hoor ik van u en bij voorbaat dank.
Fiets route Komoot Ik heb de video gevolgd over Komoot. Mijn vraag is heeft komoot ook knooppunten. Ik hoor het graag
Woox deurbel R4957 Ondanks de uiterst summiere handleiding is het gelukt de bel werkend te krijgen. Het accuverbruik is zodanig dat ik besloten heb de bel via een trafo aan te sluiten. Op de contactpunten in de belhouder staat een spanning van 15 V, maar het energiebeheer in de app blijft aangeven dat er van de batterij gebruik gemaakt wordt en het % neemt langzaam af. De batterij wordt dus niet opgeladen. Hoe kan ik controleren of de verbinding tussen trafo en de deurbel goed is? Of is er iets anders loos? Resetten lost het probleem niet op. Overigens is mij niet duidelijk wat de rode en de blauwe ringflitsen aangeven. Het geluid van de losse gong is tamelijk zwak, ook in de hoogste volumestand. De vele ringtones vind ik minder belangrijk dan een duidelijk belgeluid.
Installeren op een plaats die niet aangegeven is Behoort bij Ticket 12H- NJ4 - QUDT Zie bijlagen 3-5-2021 In APS en ONDERDELEN kon ik FSX niet verwijderen Bij een poging tot installatie werden de gegevens FSX Gold Editon in de zelfde map geïnstalleerd als FSX demo die ook op de E:/schijf stond. Alles doorelkaar. Na de installatie kreeg ik wel de mogelijkheid te registreren Alles handmatig verwijderd behalve de MAP FSX Gold Edition 4-5-2021 Zo maar geprobeerd omdat alles vewijderd was in de E schijf Geinstalleerd vanuit de 1e schijf op logo InstallShiekd Wizard Hij liep in een keer door naar het einde. Gestart van af de snelkoppeling. Heeft het daarna een uur goed gedaan. Hoe kan het dat de PC steeds zelf weet, installeren in E:/? Ook na een Schone installatie. De Eschijf grondig schoom gemaakt? 080049702? Een groot raadsel.......
krijg onderstaande blauwe scherm het lukt mij niet windows te starten
Wegvallend internet We hebben regelmatig het probleem dat het WIFI signaal helemaal wegvalt. Als je dan de laptop opnieuw opstart lukt het wel weer maar na een tijdje kan het probleem zich opnieuw voordoet. Ik heb een vanmiddag gemaakte speedtest meegestuurd. Hierbij is zichtbaar dat het signaal ineens inzakt. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Modem: Fritzbox 7590 IQ met 3 Fritz repeaters 1200 en een DSL aansluiting.
geluid Sinds aantal jaren doet het geluid van mijn pc het niet meer.... er was een keer een update van windows maar daarvoor deed hij het wel.. wat kan ik beste doen? Heb pc uit 2016 eind gekocht bij aldi
printer canon mx 475 geeft foutmelding Hallo, Mijn printer geeft de melding als ik printopdracht geeft dat papierbestand niet a4 is terwijl ik wel a4 papieren in mijn labak heb liggen.... wat moet ik doen? Via canon app heb ik ook nog geprobeerd op mijn smartphone maar ondanks dat ik wifi van printer aan heb staan herkend hij printer niet... wel andere printer van mijn moeder.. toen lukte printen wel met die app...
Nieuwsbrief versturen met leesbevestiging Onze huurdersvereniging wil nieuwsbrieven verzenden aan alle leden. Emailadressen onder BCC zetten leidt tot een onbekend aantal niet-aangekomen berichten, adressen onder "To" betekent in principe schending van privacy. Er zijn mailservice firma's/programma's maar dan geven we adressen uit handen. Zelf doen via mailmerge werkt wel, maar hoe krijg je ontvangst/leesbevestiging (gewenst)? Biedt Google Workspace de goede tools? Daar ben ik absoluut niet goed genoeg voor in de IT. Wie kent dit probleem en wil helpen? Bij voorbaat dank.
Webmail HCC Ik raakte voor kort vaak emails kwijt. Dit kwam door Windows Mail daar kon ik nooit een setting vinden op de server "laten staan voor x-dagen". Ik ben van de week over gestapt naar Thunderbird. Bij wat kijken zoeken etc om te zien hoe een en ander werkt kwam ik het volgende tegen: Als ik op de Inbox pagina de berichten (laat) tellen stond dit op 100. Via Instellingen heb ik de pagina grootte op het max van 200 gezet. En prompt werden er 100 meer zichtbaar. Bij account instellingen zie ik dat er meer dan 200 zijn. Met een beetje test mails zenden en deleten zie ik dat die teller ook boven de 200 op en af telt. Dit duidt er op dat de berichten er wel zijn maar ik zie ze niet. De schijfruimte op de server is maar voor een klein deel bezet. Mijn werkwijze is als volgt. Ik gebruik Thunderbird op een desk top dat is mijn "Hoofd" computer waar ik op zoek etc. Hierop wil ik alle mails verzamelen. Mijn tweede computer een laptop ook met Thunderbird gebruik ik bijv. op vakantie veel. Beide computers zijn ingesteld op POP en mail 100 dagen op server laten staan. Hiermee wil ik bereiken dat ook na een (lange) vakantie toch mijn desktop het volledig email bestand bevat. Dit heeft in het verleden met het oude HCC systeem en Livemail goed gewerkt. (enige probleem was dat ik vaak dubbele emails binnen kreeg.) Mijn vragen zijn: 1) hoe kan ik de emails (de 200-plus) zien die niet in de inbox verschijnen. 2) als er veel, meer dan de 200, niet opgehaalde email zijn :worden die wel opgehaald ook al kan ik ze niet in de webmail inbox zien? 3) ik heb zo'n beetje alles aangeklikt wat ik zag binnen de webmail omgeving maar ik vond niets. Bestaat er een handleiding voor HCC Webmail? Ik zie jullie antwoord graag tegemoet, met vriendelijke groet
Maken partities Heb een nieuwe laptop met Werkend Windows 10 home, een SSD geheugen van 250 GB en een harde schijf van 1TB. Nu wil ik de C partitie op SSD kleiner maken om in de vrijkomende ruimte een tweede partitie te maken, zodat ik programma en data kan scheiden. Het 1TB geheugen wi ik op deze wijze opdelen in 3 stukken .t.w. geheugen, backup programma en backup data. Op de C partitie staat 58 GB en op de 1TB ca 800 MB. Vraag. Kan ik zonder backups de partities delen? Loop ik de kans dat na het delen er bepaalde instellingen verdwenen zijn? Is het zinvol om na de opsplitsing van de geheugendelen een systeemcopie te maken naar “ backup programma”?
Ofiice 2013 en Publisher 2013 Heb eind 2014 beide programma's gekocht en geinstalleerd met de bijbehorende productcode. Nu werken de programma''s niet meer en ik krijg ze niet opnieuw geinstalleerd en ook niet verwijderd. Er wordt een foutcode 1059-4 gegeven. Wat te doen?
Groepsfoto Namen plaatsen bij een grote groepsfoto om duidelijk aan te geven wie wie is en de foto origineel laten. Ik heb adobe photoshop elements 12. Graag advies omtrent de mogelijkheden.
geen update meer Apple update mijn iPad niet meer na iOS 10.x terwijl op m'n iPhone iOs 14.x Nu werkt iBooks niet meer, wel zie het boekomslag maar je kan niet meer de bladzijden omslaan!! Weet U hiervoor nog een tip of truc die U eventueel naar anderen hebt gestuurd?? in afwachting
USB Controlers werken niet goed Sinds kort werken de twee USB poorten niet goed meer. De daarop aangesloten muis wordt niet altijd herkend. Als ik ALLE usb-controlers weggooi (die met de waarschuwing heb ik al meerdere keren weggegooid maar dat bracht geen oplossing), worden deze dan automatisch weer opnieuw geïnstalleerd? Of loop ik het risico dat ik dan het toetsenbord niet meer kan gebruiken en daardoor niet meer verder kan? Ik ben al meer dan 30 jaar lid van HCC en hoop dat ik een goed antwoord kan krijgen.
webmeil instelligen Als ik ingelogd ben op webmail dan verschijn er geen profie; Ook kan ik de mailbox niet instellen omdat die menutjes gewoon niet komen engeen alias aanmaken. wat is er aan de hand?
WindowsHello Bij start PC krijg ik groot scherm:Met windows Hello kun je je snel aanmelden WAt moet ik hiermee, Ik kan het niet verwijderen.Ik kan alleen kiezen voor doorgaan of mij herinneren over 3 dagen,dat heb ik gedaan,en dan?
Netwerkkaart Dell 1390 functioneert niet De Dell Inspiration 1501 draaide oorspronkelijk op Windows Vista, maar was zo traag geworden en video's speelde hij al helemaal niet meer af zodat ik het besturingssysteem vervangen heb door Linux Debbie (32 bits). Die wijziging was uitstekend, op 1 probleem na: de netwerkkaart functioneerde niet meer, naar ik aanneem omdat er geen Linux driver voor is of in ieder geval dat er geen Linux driver is geïnstalleerd. Gelukkig kon ik het probleem omzeilen door een USB-WLAN dongel te gebruiken zodat ik toch internet toegang is. Vraag: is er een Linux-driver voor de Broadcom Limited BCM4311 / Dell wireless 1390 card en de BCM4401-B0 card (bluetooth?)en hoe installeer ik die ?
"illegaal" adresboek Zie ook in de bijlage WINDOWS MAIL ONGEMAK In mijn Windows Mail is een probleem waar ik geen oplossing voor heb kunnen vinden. Open ik een nieuwe mail en type daar de naam van de geadresseerde in dan verschijnt na twee karakters al een lijst van mogelijke geadresseerden. Echter is die lijst maar gedeeltelijk in mijn personen app aanwezig. In dit geval komt zelfs alleen de eerste naam voor in mijn adresboek de rest is voor mij onbekend. Zie knipsel. Wel een heel onvriendelijke service van Windows Mail! Pogingen om die “illegale” adressen te verwijderen is mij niet mogelijk, want zij staan niet in het adresboek. Ook niet met rechtsklik in de opsomming gebeurt er niets, want er verschijnt geen hulpmenu. Is daar wel een oplossing voor? Ik verneem dat graag van jullie want gevolgen bij fout klikken lijkt mij ongezond. P.S. het knipsel kan ik hier niet in aanbrengen maar komt in
webbijeenkomst 11 mei te Veenendaal door omstandigheden moest ik de bijeeenkomst over google foto,s van 11 mei 2021 missen. Vraag;Wordt deze presentatie ook ergens opgeslagen zodat ik alsnog deze kan bekijken? zie reactie met belangstelling tegemoet.
video Hallo, Tijdens het afspelen van een video om een digitale opname te maken, brak de videoband. Graag kom ik in contact met iemand die mij kan helpen.
Verticale roze lijnen op scherm Beste, Ik heb van mijn Huawei mate 20 Pro het defecte scherm vervangen door een OEM Synaptics-LAYA1 71300-boe* scherm. Toestel heeft een aantal maanden prima gewerkt, tot ik in maart niet meer kon opladen. Ik heb toen het oplaadpunt en de batterij laten vervangen. Een paar dagen erna begon het scherm te flikkeren, dat hield na een paar dagen op toen er opeens één vertikale roze lijn verscheen. Na een dag waren het er twee en dat ging maar door. Ik heb de leverancier aan geschreven en volgens hun was het schade van buiten af, maar ja, het scherm is beschermd door een staalglas scherm en de locale reparateur heeft nog eens goed gekeken en geen enkel vorm van schade kunnen ontdekken. De leverancier, Witrigs, heeft mij bezworen het het een OEM scherm is. Zij zeggen: this problem is caused by external force damage that causes lines inside the screen. En ze zeggen: Huawei’s current screens are inherently fragile, and the new generation of mobile phone screens are getting thinner. Eigenlijk zeggen ze dus dat het zinloos is om een scherm van een Huawei te vervangen. Ik heb wel de helft van het aankoop bedrag terug gekregen. Ik heb Huawei nog aangeschreven, omdat ik graag wil weten waardoor dit nu kan ontstaan, waardoor er maar steeds meer lijnen bij komen, terwijl het toestel ongebruikt op mijn bureau ligt en of de schermen inderdaad zo kwetsbaar zijn als de leverancier beweert. Maar die hullen zich in stilzwijgen. Ik heb BOE nog aan geschreven, ook geen reactie. Dus mijn vraag is...Wat is jullie ervaring?
vrije modem keuze vodafoneZiggo Ik lees in de nieuwsbrief dat VodafoneZiggo moet zorgen dat je je eigen modem moet kunnen linken aan de coax aansluiting. Betekent dit dat we voortaan r45 cat 6 kabels aansluitingen kunnen linken en geen coax verbindingen nodig hebben om tv te kunnen kijken. Ik heb nu namelijk alles in huis via cat 6 verbonden omdat ik een KPN verbinding heb.
hyperlinks aub dringend Hallo Al jaren lid maar heb nu toch eens een vraag. Hyperlinks in outlook 2007 geven bij erop klikken een foutmelding Verder heb ik Windows 10 en Edge PC is fysiek verder in orde melding is dat de operatie niet kan wegens restricties op de computer ik moet dit ECHT SNEL weten want dit heeft te maken met een online sollicitatieprocedure Diverse artikelen op internet ook al geprobeerd
Bellen m.b.t. probleem Ik heb een probleem (kan met mijn laptop geen verbinding maken met internet (wifi)) Ik wil hierover bellen maar bij aanklikken bellen krijg ik een foutmelding (404) en verschijnt op de pagina de mededeling: De opgevraagde pagina kan niet worden gevonden.
opslag Verwijzend naar Compu Links nr 2 jaar 2021 blz. 19 van het onderwerp " Schijfbeheer en Partities , waar nieuwe inhoud wordt opgeslagen De nieuwe map moet geplaatst worden in de bestaande mappenstructuur Verplaats ik de deze mappenstructuur naar de nieuwe partitie, in mijn geval een partitie van een USB HDD Gaarne advies
2e e-mail account? Geachte heer/mevrouw, In het verleden (enkele jaren geleden?) heb ik de mogelijkheid gehad om 2 e-mail adressen te beheren onder mijn account. (Ik bedoel hier uitdrukkelijk géén aliassen mee.) Ik had de ene voor mijzelf, en de andere voor mijn partner in gebruik. Nu zie ik deze mogelijkheid niet meer in de instellingen. Zie ik deze over het hoofd of is deze mogelijkheid inmiddels verdwenen?
Gebruik smartphone Onlangs voor het eerst een smartphone aangeschaft en nog niet zo handig (soms met de handen in het haar) in het gebruik. Kan iemand mij wegwijs maken?
copieren op printer werkt niet meer Sinds enkele weken is het niet meer mogelijk een kopie te maken van bijvoorbeeld een bladzijde van een boek dat op de glasplaat ligt. Ik krijg als melding: de documentinvoer kon het origineel niet ophalen.Laad het origineel in de documentinvoer en probeer het opnieuw.
geen handout te vinden via een mail-bericht ben ik gewezen op de handout van een presentatie van Signal. Ik ga daar vervolgens naar toe, en ik ben als HCC-lid aangemeld (zie Screenshot), maar geen presentatie(s)! Ik heb ook al eens vergeefs eerder bij een digitale bijeenkomst van de Apple gebruikersgroep proberen aan te melden. Is er iets mis met mijn account?
zonnepaneel aansluiten Ik probeer een Raspberry 3B+ te voorzien via een Solar Platter van stroom van een zonnepaneel. Ik moet volgens de gebruiksaanwijzing een programmaatje downloaden maar weet niet waar dit opgeslagen moet worden op de SD kaart van de Raspberry. Weet of heeft iemand zoiets al een geinstalleerd en of uitgevoerd.
MX-Linux Ik wil MX Linux gebruiken. Volgens het artikel "MX Linux installeren als Windows-alternatief" in Computertotaal moet dat ook in het Nederlands kunnen. Maar ik kom gelijk in het Engelse menu en kan geen keuze voor de taal maken. Hoe kan ik toch een Nederlandse versie installeren?
digitenne kijken op deze Laptop ? Ik heb digitenne en wil graag mijn laptop gebruiken op de camping om tv te kijken m.b.v. digitenne. Is daar software voor beschikbaar of moet ik nog iets extra's voor aanschaffen ?
Blogger Ik werk met een blog, maar al een tijdje stil gelegen, nu kan ik er wel in, maar zie niet meer hoe ik een blog kan plaatsen. Via het dashbord lukt het ook niet, op een of andere manier gaat er iets fout. Heeft iemand een idee, zie ook screenshot.
Aanschaf LS, ik vind het moeilijk om een "gewone" vraag op onze site te stellen. Dus hoop ik dat jullie iets kunnen vertellen. Twee dingen 1) wanner is de DaVinci jr.WiFi Pro XYZprinting 3D-printer van € 529.00 voor € 479.00 weer verkrijgbaar, of een vergelijkbare nprinten 2) ik ben op zoek naar goede informatie over 3d printen. Ik wil dat gaan doen, maar zie door alle bomen alleen maar bos en geen details., Wie kan er helpen? Er is ook geen 3d groep (althans dat ik kon vinden) binnen HCC.
presentatie Hallo, Mijn vraag is: kan ik de online presentaties / videoconferenties ook op mijn android tablet volgen?
vraag van een lid In vervolg op de e-mail betreffende de digitale bijeenkomst kreeg ik de volgende vraag: Ik wil graag uitzoeken of het verstandig is de glasvezelkabel van T Mobile in huis binnen te laten brengen en een aansluiting voor te bereiden. Deze kabel ligt nu in de straat met een aansluiting voor elke woning. Ik woon in Den Haag/Loosduinen Ik heb een abonnement van Vodafone. En geen Ziggo (geen TV). Vragen Als de kabel binnen is, krijg ik dan problemen met evt. andere providers. Moet ik huur betalen voor de binnengebrachte kabel Moet ik wachten op andere kabelaars. Waar moet ik nog meer op letten. Kunt u mij op weg helpen en zoektips geven? Vriendelijke groeten Marja Nederpelt Deze mail is afkomstig Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als bijlage stuur ik een schermafdruk mee. Aangezien ik hier geen antwoord op kan geven heb ik haar gemaild dat ik de afhandeling naar U heb doorgezonden
CD branden Wie kan mij helpen. Ik heb platen opgenomen via audacity en wil deze op cd branden. Alle labels en tracks zijn ingevuld en zichtbaar op het scherm en in de cd brander(anyburn) ook zichtbaar, na het branden op de cd staat i.p.v. alleen track 1 t/m 8 vermeld. Hier wil ik graag de naam van de artiest met nummer hebben.
Voorwaarden wattsapp WhatsApp heeft de groepsinstellingen gewijzigd om standaard 'iedereen' op te nemen, zodat mensen die je niet kent je aan een groep kunnen toevoegen zonder dat je het weet. Dus gevaar voor phishing, bugs, oplichting etc. U kunt de standaardinstellingen als volgt wijzigen: 1. Ga naar WhatsApp: 2. Ga naar Instellingen 3. Ga naar Account 4. Ga naar Privacy 5. Ga naar Groepen 6. Verander (Iedereen) naar (Mijn contacten) Mijn vraag is nu, klopt dit wat mij heeft toegestuurd.
film overzetten van camera naar pc Wat kan de reden zijn dat ik geen film meer over kan zetten van digitale filmcamera naar windows 10 plotsklaps Sony camera [handycam ] al jaren mee gewerkt en ineens kan de PC de camera niet meer vinden als ik de camera verbind via kabel naar PC volgen PC rep bedrijf is mijn camera te oud ik krijg steeds de melding : "kan geen verbinding maken met camera" misschien weet HCC een oplossing
aanmelden skype voor bijeenkomst Helmond
Prullenbak in G-mail Ik kan mijn prullenbak in g-mail niet meer vinden bij de labels in de linkerkolom. Heeft u een advies hoe ik die weer zichtbaar/bruikbaar kan maken?
Hcc ledenpas Goedemorgen, klopt het dat ik nog geen nieuwe Hcc ledenpas heb ontvangen. De laatste ledenpas die ik nu heb is geldig tot 30 april 2021.
Tweestapsverificatie Ik heb tweestapsverificatie aangezet bij Google en Microsoft. Mijn provider is XS4ALL. Ik gebruik gmail- live mail. Zijn nu mijn emailaccounts ook dubbel beveiligd?
Inloggen Als ik iets in de adresbalk wil intypen, wordt ik verplicht eerst in te loggen bij Google. Dit wil ik niet. Ik wil direct een zoekterm intikken.
Photoshop elements 2018 Gekocht programma. Deed het een tijd lang goed. Maar ik kan sinds enkele weken (een deel van) een document niet meer selecteren. Er komt een mededeling dat het RAM geheugen onvoldoende is. Maar RAM is 32 GB. Op internet zag ik dat dit probleem bij meer mensen zich voordoet. De remedie is daar: Adobe bellen, die dan de pc overneemt en het in orde maakt, dwz iets in het register aan past. Maar ik wil dat niet (privacy). Kan ik dit (voorzichtig) zelf doen, en zo ja, hoe?
wifi versterker Wie weet een goede wifi versterker en de prijs en waar koop ik hem ? voor op een camping
HCC Mail Is het mogelijk of gaat dat komen dat ik een 2e verificatie aan mijn HCC mail account kan koppelen. Mijn andere zijn zoveel als mogelijk aan dit gekoppeld.
Hoeveel versies mag ik overslaan? De PC draait op Windows10 versie 1909. Ik heb een USB-stick gemaakt m.b.v. MS Media Creation Tool voor de versie 21H1. Mag ik in één keer naar 21H1 upgraden of moet het stapsgewijs, dus eerst 2004, daarna 20H2 en dan 21H1
Java wel/niet downloaden/installeren Geachte, Ik wil een oude audio/data-CD t.a.v Intertaal( systeem vereisten XP en lager) gebruiken in mijn systeem, maar mijn browsers ondersteunen geen Java( blijkbaar vereist) en is ook niet geïnstalleerd.Ik heb het e.e.a. gelezen over veiligheid t.a.v. Java( was in het verleden t.g.v. nauwelijks updates onveilig en heb op een ander systeem ( niet meer in gebruik) in het verleden dit al verwijderd.Mijn vraag: - kan ik veilig de laatste versie Java( incl. update) downloaden en installeren? - of is er een mogelijkheid om zo'n CD op een andere manier te kunnen gebruiken?
VPN verbinding Goedemiddag, Sinds gisteren heb ik KPN Veilig geïnstalleerd en daarmee, denk ik, ook een VPN-verbinding gemaakt. Maar waar kan ik controleren of dat ook zo is en of die VPN-verbinding actief is? Alvast bedankt voor het meedenken!
gmail via outlook Ik krijg met geen mogelijkheid de imap connectie vanuit outlook 2007 met mijn gmail account tot stand. Ik al uren van alles geprobeerd maar doe blijkbaar toch iets fout. hoe is de exacte instructie? ik heb imap aangezet op het account samen met pop3 en ik regel het in 2 tellen met een outlook 2019 versie. kan het aan een fout in windows liggen?
cloud Is er ook een video of presentatie over het instellen en werken met de cloud (bv Onedrive). Waarbij er ook aandacht wordt geschonken hoe je een en ander moet synchroniseren op verschillen apparaten PC, laptop en smartphone.
Layout Window 10 Settings Ik heb 2 computers met Windows 10 Pro. Beide computers hebben de laatste versie, 21H1. Als ik de Instellingen opvraag (windows-toets+I) dan krijg ik twee verschillende lay-outs (zie bijlage). Hoe krijg ik die gelijk?
Onthouden waachtwoorden Enerzijds hebben wij altijd al een probleem om te achterhalen welk wachtwoord voor wat gebruikt wordt. Zeker nu we wachtwoorden regelmatig moeten gaan vervangen is het een regelmatig terugkomend en toenemend probleem. Zeker met het vorderen der leeftijd. Wat dat aangaat realiseer je je dat het leven eindig is. Daarbij realiseer je je dat de kinderen ooit digitale abonnementen moeten gaan stoppen. Wat kunnen jullie ons aanraden om dit probleem voor de toekomst op te lossen.
pc-active digitaal pagina niet te bereiken Koppeling in het hoofdmenu van hhc.nl: https://www.hcc.nl/pc-active/pca-digitaal Geeft: 404 - pagina niet gevonden Reden?
pdf's zoeken en in een database of spreadsheet zetten Beste, Ik heb wel honderden pdf-files op mijn computer staan verspreid over diverse mappen en harde schijven. Is er een manier / programma (gratis) om al die pdf-files op te laten zoeken en een overzicht te maken / krijgen met b.v. de naam van die files, de map waarin ze staan en een kolom waar je b.v. tags in kunt zetten, zodat je kunt zoeken op bepaalde kenmerken. Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen.
iCloud sleutelhanger uitzetten ik ben geïnteresseerd in het artikel "hoe schakel je de iCloud sleutelhanger uit?" De link in de HCC nieuwsbrief werkt helaas niet. De hccsite opent wel maar blijft hangen op het scherm "cookies". Op de HCC site geeft de zoekfunctie met "iCloud sleutelhanger" ook geen resultaten naar het artikel. Hoe kan je eenvoudig als je bent ingelogd artikelen uit de nieuwsbrief vinden zonder de link te gebruiken?
Presentatie Photoshop zonder geluid Bij de presentatie op 22 mei lukte het niet om het geluid te ontvangen. Op 29 mei is het vervolg van de presentatie. Dus gaarne voor die datum een advies. Op de pagina HCC-Webinar heb ik de adviezen gevolgd. En vervolgens de test geluidsinstellingen gedaan, welke succesvol verliep. Maar helaas was bij de presentatie de spreker niet te horen. Bij een andere vereniging volg ik regelmatig presentaties via zoom, wat probleemloos verloopt. Een presentatie via Chrome was nieuw voor mij, dus het was wel even zoeken. Nadien kreeg ik een nieuwsbrief omtrent ontstane storingen. Betrof deze ook de geluidsinstellingen? Of zou er toch iets mis zijn met mijn systeem? Ik wacht met smart op de gouden tip.
Lange wachttijd bij opstarten Beste Vraagbaak, Ik heb nog nooit hulp gevraagd via e-mail. Meestal kan ik problemen oplossen door op internet te neuzen en daar naar oplossingen te zoeken. Dat lukt mij nu niet. Maar nu roep ik toch echt heel hard 'HELP'. Ik heb een oude laptop van mijn zoon gekregen: een HP Pavilion g7-1270sd. Deze bezit 6GB Ram, een SSD van 250 MB (Samsung SSD 840 EVO 250GB) en een Intel Core I5-2430H CPU @2,40 GHz. Daar zat een Windows 7 op. Onder Windows 7 startte dat ding in ca 15-20 sec. op. Dus nog redelijk snel. De laptop is ge-upgraded naar Windows 10 (Pro 21H1). Nadat daarna nog een update geweest is, werkt het apparaat naar behoren. Er is echter een ding dat ik niet kan oplossen. Het opstarten duurt zo'n 1 min 30 - 1 min 50 seconden. Opvallend is dat na een ca 10 sec het activiteitencirkeltje plots stopt en het beeldscherm zwart wordt. Na 1 min 20 - 1 min 30 seconden verschijnt dat cirkeltje weer en niet lang daarna (na 1 min 48 sec) staat het inlogscherm op de monitor. Ik heb allerlei op internet gevonden adviezen gevolgd, maar dat leidt niet tot resultaat (waaronder het uitschakelen van virusdetectie). Ik heb allerlei overbodige programma's verwijderd, geëxperimenteerd met het uitschakelen van programma's die bij de start worden geactiveerd. Dat heeft niet veel geholpen. Het cirkeltje verdwijnt na 8 sec. en het inlogscherm staat dan plots op het scherm na 1 min 30 sec. Bij dat alles maakt het niet uit of het apparaat aan internet verbonden is of niet. Wat wel hielp was het starten van de laptop in de veilige modus. Het duurde dan maar z'n 20 - 30 seconden. Blijkbaar worden er programma's / services gestart die wat uitvoeren of een onnodige wachttijd hebben. Op internet circuleren adviezen om opstart-wachttijden te verkorten via het register. Dat scheelt maar een paar seconden. Ik denk niet dat daar een echte oplossing uit zal komen. Nu heb ik de services die in de veilige en gewone modus geactiveerd worden naast elkaar gezet. Ik heb echter geen idee welke de boosdoener kan zijn. Misschien kunt u mij helpen om een oplossing te vinden.
PC Active waarom kan ik pc active niet digitaal lezen? Ik krijg de melding 404-pagina niet gevonden
Videokaart Deze i9 laptop heb ik speciaal aangeschaft om het 3D CAD programma Solidworks op te draaien. Qua snelheid perfect, alleen gaat het scherm eens per dag op zwart. Navraag leerde dat de NVidia Geforce RTX 2060 videokaart niet wordt ondersteund. Erg pijnlijk. Ik probeer echter te begrijpen wat er aan de hand is en hoe een grafische kaart werkt en waarom deze niet wordt ondersteund. Zij zeggen dat RTX een consumenten kaart is. Goed voor zware games, maar niet voor Solidworks. Dat snap ik niet. Wat is dan het verschil. Een grafische kaart stuurt toch het scherm aan. Kun je ongestoort een andere driver gaan gebruiken, om te zien of het probleem zich oplost? Is er geen standerisatie bij grafische kaarten? Waarom niet? Geeft dit niet vaker problemen? Mijn probleem is denk ik dat ik niet weet hoe een grafische kaart werkt. Kan iemand mij verder helpen zodat ik het begrijp en misschien kan oplossen. Bedankt, MR. PS. Bijgaand de specs die Solidworks vraagt.
SOFTWARE EN BESTURING Printer Per ongeluk heb ik de besturing van de printer PIXMA IP 4200 verwijderend Kunnen jullie mij daar nog aan helpen zodat ik deze mooie printer weer operationeel is.
printer verliest steeds wifi verbinding met computer Ik gebruik al enige tijd de printer Brother MFC-J4510 DW. Van begin af aan verliest hij regelmatig de wifi verbinding met mijn computer. Inmiddels wifi versterker in kamertje ernaast en een nieuwe computer aangeschaft, maar desondanks nog steeds hetzelfde probleem. De Brother helpdesk ben ik mee gestopt nadat ik kort na aanschaf van het apparaat telkens dezelfde simpele instructies kreeg die desondanks geen blijvend resultaat opleverden. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn met deze printer?
Aanmelden seniorenacademie Het lukt mij niet om op het aanmeldformulier te komen voor de academie. Ik wil me graag aanmelden of ben ik al lid. Ik hoor het graag van u.
domein is zoek Beste mensen mijn schoonouders zijn nu 1,5 geleden overleden. Zij hadden een website voor hun landhuis in frankrijk die overigens niet echt gebruikt werd. Wij als kinderen ( en schoonkinderen) ) tasten in het duister hoe het domein is geregistreerd. we zien dat de website bij jullie gehost wordt, maar waarschijnlijk door veroudering niet meer zichtbaar is. We willen graag de website weer activeren, of in ieder geval weten waar het eigendom is vastgelegd. is dat bij jullie. http://www.chateau-de-blagnac.fr/ het verwijst naar een server van HCC net. hoop dat jullie ons verder kunnen helpen, ook namen mijn vrouw Monique van Hinte
Keus over IPad vernieuwen De vraag is wat is een goede keus , een IPad air of een IPad pro .
gebruikersaccount Er hangen aan mijn gebruikers account allerlei gebruikers die ik niet ken. In windows 7 kon ik die zelf makkelijk verwijderen. Hoe doe ik dat in windows 10?
Database voor Scolp Ik heb een licentie voor het verzamelaar programma SCOLP. Zijn er ook databases van postzegels van Nederland, Zwitserland en Lichtenstein beschikbaar ? En zo ja waar kan
Autonavigatie Ik heb een Nokia 2.4 met een telefoonnummer bij KPN. Bij de autonavigatie met google-maps blijft de juffrouw wel praten en kom ik wel op mijn bestemming. Het beeld op het scherm valt meestal weg en het scherm wordt dan zwart. Maar soms gaat het wel goed en heb ik ook de route op mijn scherm en een pratende juffrouw. Tijdens het autorijden ben ik niet verbonden met het internet maar mijn GPS werkt wel. Wat kan ik beter doen?
godmode In computable stond een artikel of een betere godmode. Ik kon deze wel openen maar niet installeren op mijn PC. Weet iemand hoe deze installeert? Extended GodMode
installatie Epson scanner Ik ben van computer veranderd en wilde mijn scanner Epson Perfection V600 Photo opnieuw instaleren. Hierbij is er een probleem. Als de scanner geïnstalleerd is en ik op het bureelblad op het icoontje druk om hem te openen wordt heel eventjes het openingsblad van Epson zichtbaar maar installeert zich dan in de taakbalk onderaan. Als ik daar op druk krijg ik enkel een klein rechthoekig wit blad te zien, niets anders. Ik had eerst de software geïnstalleerd via de CD Rom. Toen het beschreven probleem zich voordeed veronderstelde ik dat het misschien kwam omwille van een probleem tussen Windows 10 en de (oude) software CD. Ik heb het toen opnieuw geïnstalleerd via "google Epson support" maar het probleem blijft. Hoe ik de scanner op het bureelblad krijgen om te kunnen gebruiken? Met dank op voorhand voor de hulp
Excel 2013 sluit niet goed af Sinds kort als ik een bestand opsla en Excel ook wil afsluiten blijft de zandloper in beeld. Excel sluit niet af. Ik heb al diverse zaken geprobeerd: virtueel geheugen, indexeren van bestanden, etc. maar ik kom er niet uit. Ik ben heel benieuwd of dit opgelost kan worden, al vast hartelijk dank.
Bios en Windows ziet harde schijf niet Beste mevrouw, heer, De Acer laptop met een interne SSD en HD starte van de een op de andere dag op met de melding dat er geen bootable device was gevonden. In de bios waren echter de SSD en HD wel zichtbaar. Herstellen van het opstarten was niet mogelijk. Gemeld is dat de SSD vervangen zou moeten worden. In afwachting van een nieuwe, bestelde SSD is Windows 10 op de HD geïnstalleerd, zonder problemen. Vervolgens is een nieuwe SSD geplaatst en daarop Windows 10 geïnstalleerd. Bij de installatie van Windows op de SSD viel al op dat de HD niet red gezien. Na de installatie blijkt inderdaad dat zowel de BIOS als Windows 10 de HD niet meer ziet. Acer heeft geen oplossing. Hopelijk heeft u wel een oplossing waarmee de HD weer beschikbaar komt.
Drupal Is er binnen HCC een interessegroep die kennis heeft van Drupal (CMS)?
Photoshop Elements. Kan ik nog de presentaties Photoshop Elements ergends bekijken op de site?

 

 

Onderwerp Bericht
Contributiemail per ongelijk verwijderd Kunnen jullie mij even een nieuwe mail sturen met.
Photo Gallery Ik maak al jaren gebruik in Windows 10, bij fotoviewer het programma "Photo Gallery" te nemen, staat ook zo ingesteld bij instellingen Apps en onderdelen - standaard apps. Ik gebruik dit programma om afdrukken te maken voor volledige pagina of om andere afmetingen 13x18cm(2), 20bij25(1), 10x15cm(2) of 9x13cm(4) af te drukken, dit ging altijd uitstekend Nu geeft het afdrukken die half geprint zijn zie de bijlagen dit zijn vb. van volledig pagina en 9x13cm (4 afbeeldingen) uitgeprint. Ik denk dat het gekomen is na de laatste update van Windows 10 20H2. Ik heb dit probleem op mijn beide computers en het uitprinten in Word of Adobe Acrobat Reader DC geeft geen problemen. Kunt u mijn helpen om het printer probleem in Photo Gallery op te lossen.
Excel, houdt waarde in cel Geachte heer, mevrouw, Langere tijd loop ik met een Excel-technisch probleem. Alles lukt maar het volgende niet. In 24 uur wordt een bestand opgebouwd met gegevens van 00.00 uur en de maximum wordt om 24.00 uur bereikt. Geen probleem, om 00.00 uur wordt wederom hetzelfde gedaan en zo elke dag. Het eindresultaat komt dus in een cel en ik wil deze vastzetten omdat zodra de dag voorbij is de cel 0 wordt. Hoe kan ik de waarde in de cel automatisch veiligstellen, het hoogste getal moet blijven (dit voor de grafiek).
WebinarLink 7.03.21 Schijfbeheer Om mij aan te melden voor de Webinar Online presentatie Schijfbeheer. Woensdag, 07 April 2021, 13:30 - 15:00 uur heb ik toch wel de 'werkende' link nodig; maar deze is niet aanwezig/zichtbaar in 'Klik hier om u aan te melden!' Foutje soms?
Scanprobleem Ik heb een HP ENVY Photo 6230 all in one printer via WIFI aangesloten op mijn laptop met Linux Mint. Printen is geen probleem maar hij vindt de scanner niet.
email kwijt Ik heb per ongeluk mijn email op de pc verwijderd en ook de prullenbak is leeg. Nu heb ik op mijn samsung tablet wel alles nog staan. Kan ik dat op de een of andere manier overbrengen naar mijn pc, zodat het daar ook weer staat?
webibnar 6 april rotterdam het lukt me niet me aan te melden: het inschrijfformulier verschijnt niet.
Webinar vandaag Jk heb geen syllabus en geen inloggegevens ontvangen. Lukt het nog om mij die te sturen, kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar lirfst via hccmail
Mailstore Home archiefsysteem Ik heb het programma Mailstore Home geinstalleerd. Mijn instellingen kunnen echter niet automatisch gedetecteerd worden. Handmatig de instellingen configureren lukt ook niet. Kennen jullie het Mailstore programma en heeft dat vaker problemen met de HCC webmail? Mijn ziggo-account wordt wel automatisch ggedetecteerd. Het programma werd onlangs door de Consumenten gids aangeraden.
aanmelden voor presentatie Cloud 13 apr as De procedure voor het aanmelden geeft een fout. Mijn lidnummer is al eerder gebruikt! Het aanmelden lukt niet.
Home Atomation met MQTT Hallo, Ik ben al meer dan 25 jaar lid en lees jullie blad met veel plezier. Nu ben ik bezig met home automation en dan kom ik een project tegen dat gebruik maakt van een MQTT Broker. Nu weet ik echter niet hoe ik mij daarbij moet aansluiten en hoe ik MQTT software op mijn computer moet gebruiken. Iedereen heeft het erover om een inlog te maken bij een broker, maar hoe? Ik kan wel de MQTT installatie voor windows vinden en installeren maar daar kan ik vervolgens niets mee. Wat zijn nu de stappen die ik moet ondernemen om überhaupt MQTT te kunnen gebruiken? Of moet ik daar eerst een home automation gerelateerd product voor kopen? Kunt u mij helpen? Dank u alvast.
Algemeen Hoe werkt de vraagbaak. Ik heb diverse malen een probleem ingestuurd maar zie dat nooit terug. Gaarne uitleg.
Homepage Goedemorgen, Is het nog mogelijk een eigen homepagina te maken voor hccleden op de site van hccnet? Op service.hccnet.nl kan ik niets meer vinden. Op hcc.nl wordt nog steeds aangegeven dat je een homepagina kunt beheren. Kunt u me verder helpen?
Bestelling bij webshop vastleggen Ik heb een bestelling gedaan bij een webshop, daar vóór het verzenden een 'print screen' van gemaakt. Ik krijg iets anders toegestuurd. Hoe kan ik bewijzen wat ik besteld heb? Is er een browser die dit logged? Die Print Screen zeggen ze natuurlijk van dat ik later de winkelwagen wel gewijzigd zal hebben.
kan smtp niet instellen Ik probeer, na een overgang van Thunderbird naar eM Client als email programma, de servers in te stellen, maar dit lukt niet. Excact hetzelfde heb ik gedaan bij een andere laptop in huis, daar is het wel gelukt. Ik kan niet verzenden of ontvangen, heb alle mogelijke instellingen geprobeerd uit jullie instructie, maar geen succes. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Ook de "zelf zoek" functie in eM Client geprobeerd, maar ook daar krijg ik alleen foutmeldingen.
printer doet vreemd Aan mijn laptop hangt een HP Officejet 150 All-in-one. Als ik een document wil printen, print hij eerst bijv. de bovenste 5 cm., pakt dan een nieuw vel en print ca. 20 cm, pakt dan weer een nieuw vel en print de hele pagina. Ik heb de printersoftware al gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd, maar daarmee was het probleem niet verholpen. Het vreemde is, dat sommige printopdrachten correct worden uitgevoerd, en dan onverwachts weer niet. Hebt u een idee hoe ik dit kan oplossen?
Wind foto kwijt Op een of andere manier (eigen schuld?) ben ik kwijt geraakt. Hoe krijg ik dat terug? Ik kan het bij Microsoft nergens vinden om opnieuw te downloaden.
WhatsApp chats overzetten Ik heb een nieuw smartphone (Samsung Galaxy S21) en wil de oude WhatsApp chats van mijn oude toestel (Samsung Galaxy S7 Edge) overzetten. Met Smart Switch is dat niet gelukt. De chats staan op een micro SD card waar helaas geen ruimte voor is in de S21. De chats heb ik gekopieerd naar mijn PC maar kan ik niet kopiëren (copy paste) naar de App op de S21. Is hier een oplossing voor?
PC in vorm van toetsenbord Onlangs was er een publicatie over een PC in de vorm van een toetsenbord voor iets meer dan € 100.- Waar vind ik meer informatie ? Alvast vriendelijke dank.
Google foto's Probleem met Google foto's na up date van android 10 naar android 11. Als ik een foto maak wordt deze zowel in de galerij van mijn toestel en Google foto's gezet. Dat is geen probleem maar als ik een foto in Google foto's verwijder wordt deze ook in mijn galerij verwijderd en dat moet niet( alleen verwijderen uit Google foto) De back up en synchronisatie in Google foto staat niet ingeschakeld. Voor de up date werkte dit wel goed. Het gaat om een Samsung A40
Lokaal Ip nummer gebruiken Beste Lezer, Sinds kort heb ik een Netgear Prosafe Plus switch GS105Ev2, die ter uitbreiding is aangeschaft om het aantal Ethernet poorten voor de Experia Box uit te breiden. Ik wil het standaard paswoord veranderen, als ook de firmware updaten. Op de switch staat het paswoord en het lokale ip nummer (192.168.0.239) vermeld. De gateway van de Experia Box (router) is 192.168.2 .254 . Via de browser zou ik met het ip nummer 192.168.0.239 de switch moeten kunnen benaderen. De browser stopt er mee van wegen een time out, omdat de switch zich niet meld neem ik aan. Waarschijnlijk wordt de gateway gebruikt en gaat het mis. Hoe kan ik toch in de switch komen? Opm.: 1. Met een tool van Netgear (Prosafe Plus Configuration Utility) wordt de switch wel gezien, bijlage. Waar komt dat het ip nr 169.254.234.9 vandaan? Wie is dat? 2. Als ik ipconfig /all uitvoer, zie ik niets van de switch.
magazine ESGG GRAAG ONTVANG IK DE LEDEN MAGAZINEN van de "ESGG" = Exidy Gebruikers Groep ! IK NEEM DE VERZEND KOSTEN OP MIJ ! LAAT MIJ (SVP.)EERST WETEN WIE DE GELEGEHEID HEEFT ?
Windows 10 Mail L.S. Na de ellende van Windows Live Mail heb ik nu Windows 10 Mail. Dat lijkt beter te werken. In Live Mail raakte ik de helft van mijn contacten kwijt. Hoe kan ik zoiets in de toekomst vermijden? Kan ik de lijst afdrukken? Of als back-up opslaan? Het moet liefst wel op een eenvoudige manier!
email Mijn email werkt sinds kort niet meer goed> Berichten komen niet binnen, blijft bij binnenhalen hangen op synchroniseren mappen (kan er niet achter komen welke mappen).
dubbele inbox Na omzetten van alle bestanden en dus ook outlook.pst naar nieuwe laptop heb ik een dubbele hcc inbox. Op zich niet erg, maar in de ene inbox komen de berichten binnen, in de andere had ik al mijn onderverdelingen gemaakt en dat wil ik graag zo houden. is dat te herstellen zonder dat ik mijn historie kwijt raak?
GRP PC bevalt me nog prima, alleen GRU is voor grafische processen als Photoshop, Lightroom, Topaz Sharpen totaal ontoereikend. Enig idee of bijplaatsen van een NVIDIA kaart mogelijk is en soelaas biedt? Dito qua kosten?
verbinding met desktop pc Ik heb mijn (nieuwe) smartphone middels een usb kabel verbonden met mijn desktop PC Windows 110. Ik wil foto's die ik met de smartphone gemaakt heb overzetten op mijn PC. Ik kan echter mijn smartphone niet vinden in de Verkenner op mijn Windows 10 PC . Voorts heb ik gelezen dat ik in de smartphone moet in stellen dat de usb verbinding een mediaoverdracht wordt en geen oplaadstation. Maar hoe doe ik dat ???
email adresse vraag: wat gaat met de e-mail adressen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebeuren wanneer xs4all "uit de lucht gaat" en kpn wordt ? en/of wordt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ook doorge4zet naar freedom ?
2G en 3G opheffing E.e.a. wellicht als voorbereiding op een telefonisch contact. Een vraag die wellicht meerdere Senioren zich nu spoedig moeten gaan stellen, het overvalt je!!!!!. Heb nog een paar oudere 2G mob. telefoontjes, blijkt nu, in gebruik; daarover verderop meer. T-Mobile stopt per 1 juni a.s. daarmee. Heb 2 waarvan een oude T-Mobile simkaart is groot-ik denk oudste-formaat met groot(de nieuwere hebben een kleiner) messingkleurig contactplaatje, dat niet tot 3(?) steeds kleiner wordende formaten kan worden teruggebracht) van T-Mobile (met beltegoed) die ik als bekend mobiel telefoonnr. al zeer lang gebruik en waaronder ik bekend ben: 06-43 1956 41 een nr. dat ook goed te onthouden is en wat ik uiteraard zou willen blijven gebruiken. Ik gebruik dit nr. veelal voor inkomende berichten en ben daarop laten we maar zeggen redelijk goed (accu) bereikbaar(behoef niet op te waarderen, maar moet wel elk half jaar minimaal een maal bellen). Beschik ook over een vast telefoonnummer 043-3478186. De 2G apparaten ook al zijn die van T-Mobile werken die evt. nog wel met T-Mobile sim-kaarten en evt. met andere van Kruidvat en hoe lang nog. Zijn er algemene aanwijzingen of handleidingen hoe te handelen, die u mij zou kunnen toe- e-mailen. Alvast mijn hartelijke dank.
Printer L.S. Als ik een document met plaatjes (in word) afdruk luistert mijn printer even en geeft boven de taakbalk het aantal af te drukken pagina's aan en stopt dan, b.v 7 in plaats van 18.Er komt een blauw cirkeltje dat rond draait. Ik moet stoppen door recht boven op het kruis te drukken. MS zegt dan dat dat het programma opnieuw wordt gestart. Document blijft gelukkig (komt weer terug). Afdrukken lukt dus niet. Document op een USB, en drukt wel af op mijn HP printer (Zwart wit). Op een gegeven moment kende mijn Acer de printer niet meer Opnieuw geïnstalleerd op Acer. Hierna dit probleem. Afdrukken van e-mails gaat goed, ook documenten b.v. uit Wikipedia.
Prnter versus Tablet Kan ik mijn Tablet draadloos met mijn HP laserprinter HP 1018 verbinden?
het laden van een omgeving werkt niet als ik b.v. Facebook start niet op, zorgverzekeraar via digid, telefoon inlog letters en een inlogcode geeft daarna de melding "laden via mijn omgeving" en daar blijft het bij. Ik kom dan niet op de site. Als ik dit op mijn laptop doe dan werkt het wel, welke instelling op mijn pc verhinderd het goed inloggen? Ik heb Avira als beveiliging zowel op mijn pc als laptop.
Grafische kaart werkt niet Heb net een Nieuw moederbord gekocht bij Megekko een Gigabyte B450 AORUS Elite VR. Alles opnieuw ingebouwd in de computer stroom erop Hoera er zit stroom op het bord alle vinnen draaien. Zit ook een nieuw grafische kaart in een Asus Nividia Geforce GT 1030 maar die geeft geen beeld. Weet niet waarom ik geen beeld zie. Heb de kaart getest op een ander moederbord en de kaart werkte. Wie o wie kan mij helpen dit probleem op te lossen.
NAS koppelen onder W10 Beste, Ik heb voor mijn kleine stichting diverse apparaten op een lokaal bekabeld netwerk staan (aparte ethernetkaarten). Dus niet via de modem. Sinds W10 heb ik regelmatig moeite om dit te beheren. Vanwege een bepaalde beveiliging in W10. Met name toegang tot de NASsen. Ik zoek hulp van een netwerk deskundige. Om dit systematisch aan te pakken. Die een "recept" voor mij kan samenstellen zodat ik erop terug kan vallen.
maken Back-up Bij het maken van een back-up krijg ik het volgende bericht: In de back-up is een probleem opgetreden bij het maken van een back-up van bestand C:\users\Vink\OneDrive\Music. Fout: (Status_WAIT_3(0x8007003)). Wat betekent dit en hoe los ik het eventueel op.
email verzonden mail te bewaren bij andere smtp mijn internetprovider ziggo geeft af en toe problemen met verzenden mail. Aangeraden wordt om smtp.hccnet.nl te gebruiken ipv ziggo. Vraag: als ik ziggo door hccnet vervang ben ik dan al mijn verzonden mail kwijt of staat dat nog gewoon beschikbaar op pc ? Verder raad team abuse van ziggo mij het volgende aan: "U mailt zonder authenticatie met een domein dat onze servers niet mogen verzenden (het is geen Ziggo domein maar u mailt wel via Ziggo) Voor als uw technische kennis iets verder gaat, is de SPF, DKIM, Dmarc in orde? Ik vermoed het niet. Als u mailt met het domein hccnet.nl dan adviseer ik u dat via de mailservers van hccnet.nl te doen." Hun technisch advies is mij onduidelijk. Valt dit uit te leggen in praktische stappen/punten?
flikkerend beeldscherm Sinds de laatste update van W10 kan ik wle inloggen maar dan gaat het zwart/blauw scherm knipperen. Met Ctrl-Alt - Del komt taakbeheer en na wat gefriemel lukt het om de deswktop stil te krijgen, maar lang niet alles werkt. Ik vermoed dat er iets met de driver mis is (verkeerd geüpdatet?). Er is helaas geen herstel mogelijk (er staat niets op de D:
opwarmen 3Dprinter na ombouw i3Mini met een E3D V6 messing nozzle 0.4mm en een E3DV6 heatbreak stopt de printer bij opwarmen bij 119 graden. hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen?
Online sessies Geachte, graag zou ik de online sessies volgen. Echter, door omstandigheden heb ik niet kunnen aansluiten. Kan ik de sessies nog ergens terugkijken?
bin bestand Beste ik slaag er niet in een .bin bestand te openen
PC Active papieren vorm Hallo, Zou ik de papieren versie van PC-Active, tot nader order NIET meer toegestuurd kunnen krijgen? Ik ben enige tijd op reis, dus zonde van de overlast bij de postbezorging. Ook zijn de PC-Actives immers digitaal te verkrijgen. Ik las dat er in 2016 al een kennisartikel is dat aangeeft dat er een keuze gemaakt zal kunnen worden over volledig digitaal lidmaatschap (iets goedkoper lijkt mij?) Graag hoor ik van u wanneer die keuze aangeboden gaat worden. Ik opteer dan graag voor een uitsluitend digitaal lidmaatschap.
Ik heb problemen met online bestellen bij AH. Omdat ik problemen heb met online bestellen bij AH. De medewerkster adviseert om cookies weg te halen. Hoe doe ik dat??
Programma onderdelen Na een scan met ScanCirkle4D kreeg ik de waarschuwing dat twee programma's niet meer werden ondersteund. Het betreft: Microsoft SQL Server 2005, compact edition en Windows Live Essentials (versie 16.4.3528.0331. Vraag: Kan ik deze programma's zonder meer verwijderen of moet ik voorzichtig zijn ?
Windows herstel PC draait erg langzaam. Daarom via systeemherstel Windows opnieuw geïnstalleerd (methode beschreven op pag 37 PC-Active apr/mei21). Bij start van nieuwe Windows vraagt het systeem naar informatie over het toetsenbord. Echter de PC kent het het toetsenbord niet meer. Meerdere opties geprobeerd o.a. in andere usb-poort, echter geen toetsenbord en muis worden herkend. Verder installeren wordt dan 'lastig'. Enige optie is dan harde stop en terug naar oude windows versie. Ik vermoed dat er een driver probleem is, maar hoe los ik dat op?
mailbox is niet leeg te krijgen van de 1GB beschikbare ruimte in mijn mailbox is permanent 90% bezet. Ik schoon zoveel mogelijk op, maar ik kom niet onder de 90%. Graag zou ik naar bijna 0 verbruik gaan, maar het lukt me niet. Nu heb ik sinds de installatie van Windows 10 het mailprogramma van Windows mail. Daarvoor had ik Outlook, maar dat is door Windows 10 verwijderd. Staan alle berichten van Outlook soms nog in mijn 1GB ruimte? Zo ja, zien jullie kans deze mails te verwijderen? Jullie hebben hierbij mijn toestemming!
Dropbox Ik heb dropbox op mijn computer geïnstalleerd en de app op mijn telefoon. Wat ik begrijp is datals ik een document op mijn pc open en bijwerk dat als ik het later op mijn telefoon open het daar ook bijgewerkt is. Ik wil dat voor al mijn documenten en afbeeldingen die onder de directories documenten en afbeeldingen op mijn pc staan, Moet ik deze allemaal naar dropbox verplaatsen of kan ik eenvoudig de directories documenten en afbeeldingen onder dropbox hangen en als ik de opslag directories in bijvoorbeeld word en excel wijzig dat de nieuwe documenten standaard naar dropbox gaan.
Hccmail Ik ontvang geen mail meer alles wordt geblokkeerd behalve test mail gisteren van mijn Gmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Help! Is dringend, verwacht belangrijke mail.
administratief In een bevestiging van deelname aan een webinar krijg ik het advies iets na te kijken in COMPULINKS 2020/4. prima, maar hoe open ik dit nummer?
E-mail Geachte heer, mevrouw, Het is me afgelopen tijd opgevallen dat ik de mails die ik via hccnet.nl verstuur niet of heel laat aankomen. Terwijl de mails via cumail.nl het wel doen. Beiden gebruiken de standaard server(smtp.caiway.nl) om mails te versturen. Ik beheer de berichten via Thunderbird 78.7.1 (64-bits).
Back-up maken van systeem naar Google Drive Sinds enige tijd werkt back-up maken niet meer. Dat deed ik onder instellingen>Google>Back-up maken>nu back-up maken. Eerst kwam de melding "tijdelijk niet mogelijk, probeer het later opnieuw" Nu gebeurt er helemaal niets meer. Heb de oude back-ups van Drive verwijderd, helpt ook niet.
emailbox hcc vol Mijn mailbox zit vol zelfs zonder mails, dus regelmatig geen mails ontvangen. Geen verborgen mappen zover ik kan zien.
Bestanden In de map "bestanden" staan ATT00001.....html's vermeld. Kan ik die straffeloos verwijderen??
inlogbutton? Waar vind ik op de startpag de inlogbutton? en bij android pag idem want daar vragen ze t nogmaals..
streamen labtop naar radio via wifi Mijn radio heeft wifi contact wat spotify muziek streamt zonder probleem. Spotify ziet de radio. Het wifi ww is in de radio ingevoerd. Vraag: Hoe stream ik eigen muziek van de labtop naar de radio?
herbenoemen Sorry Aad maar de vraag is nog niet opgelost en ik vraag toch nog verdere hulp. Het heeft even geduurd om dat ik dus alles nogmaals meerdere keren heb geprobeerd en duidelijk jullie suggesties heb gevolgd maar nog steeds geen oplossing. Zodra ik op klaar klik komt de oude sortering weer terug. Hoe nu ???
Zwarte tekens vervangen letters Sinds enige tijd heb ik een probleem, waarvoor ik geen oplossing kan vinden. Als ik inlog op een site (maar het gebeurt al bij dit formulier) dan worden een aantal zwarte letters willekeurig vervangen door zwarte blokjes of tekens. Vaak knipperen deze, soms staan ze stil, soms schieten deze tekens naar andere letters. Er is geen vast patroon in te ontdekken. Je kunt het verspringen vaak stil zetten, door met de muis in de marge te klikken, maar verdwijnen doen deze tekens niet. Wel wordt de normale letter zichtbaar als je een dergelijk teken aanklikt, maar vaak is dit zeer tijdelijk. Het verspringen lijkt te werken met een constante kloksnelheid. Daarnaast is op mijn scherm een soort "masker" van blokjes witte puntjes te zien. Het zijn vierkante blokjes van steeds 4 puntjes met een tussenafstand van enkele mm. Het lijkt net of er ergens een sterke instralingsbron is, maar ik heb deze na lang zoeken niet kunnen ontdekken.
verschil webmail - Thunderbird Ik kan via HCC-webmail inloggen en zie mijn e-mails. In thunderbird krijg ik met dezelfde configuratie de foutmelding: "login to server pop.hccnet.nl with username ... failed. Enter new password." Ik HEB geen new password. Wat is er loos? Zitten er verborgen bestanden met oude passwords in mijn computer-Th? Ook heb ik een imap.hccnet.nl gepoogd; met hetzelfde resutaat.
Office berichtenbalk Ik gebruik Office 2010 en ben daar volledig tevreden mee. Zeer regelmatig bij het openen van Word/Excel/Powerpoint verschijnt boven in het veld een rode band met het bericht "U gebruikt nog steeds Office 2010? Aangezien Office .....etc. Bij het aanklikken voor verdere informatie krijg je een commercial voor M365 en voor Edge. Dit heb ik allemaal wel genoeg gezien en wil deze overdadige commercie graag kwijt. Ik heb flink wat settings in het "Vertrouwenscentum" weggevinkt maar zonder succes. Ook zoekakties op internet gaven geen inzicht. Kunt u adviseren hoe ik van deze hinderlijke commercials af kom / uit kan zetten?
5 G Vraag : hoe zet ik internetverbinding 5 G aan op mijn smartphone ?
Snelheidsmeter In Google maps zou een snelheidsmeter in te stellen zijn zodat je kunt zien hoe hard je rijdt. IPhone is up-to-date en Maps is up-to-date. Op het www zie je verschillende instel mogelijkheden voorbij komen, maar wat ik ook instel er komt geen snelheidsmeter tevoorschijn. Deze snelheidsmeter werkt wel met een Android besturing. Heeft iemand nog tips? Of hetzelfde probleem?
Printen Printopdrachten komen niet aan bij de printer
Tweede account op ziggo niet meer open te krijgen,alleen die van mij IK heb een Ziggo aansluiting,nu kom ik er sinds kort achter dat alleen mijn meest gebruikte account (zie boven) steeds weer terugkomt en de aanmelding voor ziggo met naam en wachtwoord voor het tweede account is niet meer bereikbaar. Ik open vroeger met Mozilla maar die vervliegt steeds en nu open ik via microsoft edge en nu heb ik deze problemen en nu weet ik even geen oplossing ,kunnen jullie helpen?
Windows 10 Praktijkhandboek Wie is de schrijver van dit handboek ? Toch niet Menno Schoone ? Die heeft de Computerbijbel voor Windows 10 geschreven maar die is veel te ingewikkeld voor mij.
Kan niet meer opstarten Door een update van Windows 10 geeft Photoshop een fout melding en start niet meer op. Is dit te verhelpen of moet ik toch een nieuw programma kopen. Zelf vind ik de opvolger Photoshop veel te duur en denk Corel Paintshop Pro 2021. graagt U mening
Splitsen audio en video van youtube Welke freeware programma's zijn goed om youtube opnamen van muziek te splitsen in audio (MP3) en video?