Als je je telefoon bent kwijtgeraakt, hoeft deze niet voor altijd verdwenen te zijn. Wacht echter niet tot u uw telefoon kwijtraakt om zich voor te bereiden: u moet deze nu configureren om later een zoekgeraakte Android-telefoon te vinden.

Als u uw telefoon bent kwijtgeraakt, kan er hulp bij de hand zijn om het op te sporen. Houd er echter rekening mee dat de oplossingen die in deze verhaal worden aangeboden, vereisen dat je telefoon wordt ingeschakeld om je een goed idee te geven van de locatie en om toegang te krijgen tot opties om deze op afstand te vergrendelen of te wissen. Als uw batterij leeg is of uw telefoon wordt gestolen en uitgeschakeld, heeft u misschien pech.  

Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je nu een back-up maakt, voor het geval je het niet kunt terugkrijgen.  In de meeste gevallen slaat Google automatisch al een back-up voor je op in Google Drive. 

Hieronder bespreken we de opties die zijn ingebouwd om uit te leggen hoe u uw verloren of gestolen telefoon kunt traceren. Voor elk van deze mogelijkheden moet je bij je Google-account zijn aangemeld.  Het handigste is om Google Chrome hiervoor te gebruiken.

Hoe zoek je een verloren Android-telefoon? 

Find My Device, voorheen Device Manager genoemd, biedt de gemakkelijkste manier om een ​​Android-telefoon terug te vinden. Het is een gratis app van Google Play en u kunt de service ook vanuit elke browser openen door naar google.com/android/find  te gaan als uw apparaat zoekraakt.

Find My Device biedt opties om uw apparaat te bellen, te vergrendelen of te wissen, mocht u het kwijt zijn.

Een andere optie, als uw telefoon is uitgeschakeld, is om uw locatiegeschiedenis te controleren om de laatst gemelde locatie te vinden. U kunt dit doen door naar myaccount.google.com/activitycontrols te gaan en op Activiteit beheren onder Locatiegeschiedenis te tikken.  

U ziet nu een kaart met alle plaatsen waar uw apparaat de locatie heeft gerapporteerd gedurende een periode die u opgeeft. De laatst bekende locatie is waar Google het voor het laatst zag voordat de batterij leeg was en als uw geluk heeft, kan deze nog steeds aanwezig zijn.

Merk op dat locatiegeschiedenis gebruik maakt van Wi-Fi- en mobiele signalen in plaats van GPS, dus het zal niet zo nauwkeurig zijn als Android-apparaatbeheer.