Stel, je bent op vakantie en door een insectenbeet krijg je een allergische reactie. Ga je dan naar de plaatselijke arts? Of wil je liever nog even wachten? Je kan er ook voor kiezen om via App De Vakantiedokter van het Zilveren Kruis contact op te nemen met een medisch expert in Nederland. Dat kan ook als je geen klant van deze verzekeraar bent.

Je stelt je vraag via de chat, stuurt een foto mee en vervolgens krijg je binnen 25 minuten advies. App de Vakantiedokter geeft ook praktische zorgtips, zowel voor vertrek als tijdens de vakantie. Soms is medisch advies op afstand niet voldoende. Moet je onverhoopt op je vakantiebestemming toch naar een arts of ziekenhuis en ben je verzekerd bij Zilveren Kruis? Dan helpt alarmcentrale Eurocross je verder bij het vinden van de juiste zorg. Via App de Vakantiedokter kun je dan 24 uur per dag en 7 dagen per week met Eurocross bellen. De app is beveiligd met een pincode of vingerafdruk en sms-code tijdens registratie. 

Over 2018 ontving App de Vakantiedokter 3.822 medische vragen. De verwachting is dat, met de zomerpiek nog in het vooruitzicht, de app dit jaar nog vaker vanuit het buitenland wordt gebruikt. De teller komt voor 2019 inmiddels boven de 1.250 vragen uit. De meest voorkomende vragen over het afgelopen jaar gingen over huiduitslag, insectenbeten en diarree. 34% van de gebruikers van deze app benadrukt dat zij, zonder de app, zeker weten een dokter hadden bezocht.

Bron: Androidworld.nl