In vakantietijd is het best handig wanneer je de taal niet spreekt een hulpmiddel bij de hand te hebben.  Dan is het verstandig Google Translate vooraf te downloaden.

Wat is er zoal verbeterd in deze update?

De update bouwt verder op een integratie met Google Lens, de slimme beeldherkenningsfunctie van Google. Hierdoor kun je direct zien wat er op de menukaart of straatnaambordje staat. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphonecamera erop te richten.

1. Direct vertalen

De belangrijkste verbetering is dat je voortaan direct van en naar meer dan 80 talen kunt vertalen, waaronder Arabisch, Duits, Frans en Spaans. Voorheen was het zo dat je hiervoor altijd naar het Engels moest vertalen, maar wanneer je je camera nu op een menukaart richt, staan de gerechten er in het Nederlands op.

2. Welke taal is dat?

In Nederland is het vrij duidelijk dat de voertaal Nederlands is, maar in een land als Singapore worden vier officiële talen gesproken. Het kan hier dus best lastig zijn om iets te vertalen wanneer je niet weet welk schrift het is. Voortaan kun je in Google Translate daarom op ‘Detecteren’ tikken zodat de taal automatisch herkend wordt.

3. Betere vertaling

Daarnaast is de vertaling vanaf nu preciezer. Google gebruikt hiervoor een speciale techniek die de kans op vertaalfouten met 55 tot 85 procent verkleint. Deze functie werkt bovendien offline, zodat je geen internetverbinding nodig hebt voor een accurate vertaling met je smartphonecamera.

Bron: Androidplanet.nl