Google-gebruikers kunnen voortaan kiezen om de gegevens die Google van hen bijhoudt automatisch na 3 of 18 maanden te verwijderen.

Google-gebruikers kunnen al langer handmatig hun Web- en app-activiteit en Locatiegeschiedenis beheren. Tot nu toe bleef die activiteit standaard bewaard totdat gebruikers die handmatig verwijderden. Vanaf woensdagavond rolt Google extra functies uit, waarmee gebruikers kunnen kiezen om die informatie automatisch te laten verdwijnen.

Ook voor je locatiegeschiedenis

Google voegt twee extra mogelijkheden toe: data na 3 maanden verwijderen, of na 18 maanden. Na die tijd verdwijnt de informatie vanzelf uit de geschiedenis van het Google-account. Het gaat onder meer om dingen die gebruikers opzoeken op Google, in Google Maps en Google Play. De instelling is er ook voor locatiegeschiedenis van Google Maps, de functie die bijhoudt waar gebruikers allemaal geweest zijn. Google onderstreept dat de locatiegeschiedenis standaard uitgeschakeld blijft.

De nieuwe mogelijkheden zijn volgens Google toegevoegd om gebruikers meer controle over hun eigen informatie te geven. Google-diensten werken vaak beter als Google data kan bewaren, maar dat hoeft niet de volledige, jarenlange zoekgeschiedenis van gebruikers te zijn.

Bron: bright.nl