Vrijwel alle apps kun je downloaden via de Play Store. Op dit moment vind je daar meer dan twee miljoen applicaties. Hoewel Google voortdurend alle apps scant op mogelijke gevaren, komt het soms toch voor dat er malware in de Play Store opduikt. Daarvoor moet je oppassen, want zo’n app kan bijvoorbeeld meekijken wat je allemaal op je smartphone doet, of in het geniep wachtwoorden doorsturen.

Het merendeel van alle apps in de Play Store is gelukkig veilig. De kans dat je in plaats van WhatsApp opeens een virus downloadt, is maar klein. Het is belangrijk om je gezond verstand te gebruiken. Als een app dingen belooft die te mooi zijn om waar te zijn, download die dan niet. Staan er rare afbeeldingen bij, een onleesbare tekst in slecht Engels of Nederlands, of andere vreemde inhoud, dan moet je op z’n minst grondig controleren voor je begint met downloaden.

Ook andere gebruikers kunnen helpen. In de Play Store is te zien hoe vaak een app gedownload is. Als je bijvoorbeeld een app hebt geopend die WhatsApp pretendeert te zijn, maar slechts 10.000 downloads heeft, dan gaat het waarschijnlijk om een nep-app. En controleer de recensies. Krijgt een applicatie veel negatieve reviews met lage beoordelingen, laat hem dan links liggen.

Bron: androidplanet.nl