Afdrukken

 

Onderwerp Bericht
CSV bestand openen als Excel bestand. Normaal gesproken geen probleem maar het binnenhalen van "Uit tekst/CSV geeft een verkeerd venster. De tekst binnenhalen lukt wel maar omzetten naar kolommen niet. Wie kan mij helpen, eenvoudig, maar voor mij heeft het al uren gekost, wie helpt mij.
Free Audio Recorder Ik vond in jullie blad, bij de rubriek software op pagina 67, een artikel over Free Audio Recorder. Leek me een handige tool dus gedownload (een ZIP-bestand). Direct na het openen ging mijn ESET in de alarmstand. Als ik het ZIP-bestand test bij VirusTotaal krijg ik een hele lijst. Hebben jullie vergeten deze site te testen voor er een artikel aan te besteden? Ik begrijp dat het mijn eigen verantwoording is, maar ...!!! In de bijlage het resultaat.
Microsoft account. Goedemiddag, Blijkbaar heb ik een MS account nodig om opgeslagen files op mijn laptop te kunnen openen en bewerken.Ik heb geprobeerd om een MS account aan te maken, maar dat is niet gelukt. Ik loop telkens tegen bepaalde benodigde informatie aan die ik van MS moet ontvangen. Ik ontvang wel 6-cijferige codes, maar blijkbaar heb ik slechts een 4-cijferige code nodig. Kunnen jullie mij helpen dit probleem op te lossen?
Gebruikers accounts Op mijn desktop heb ik plotseling na een Windows-update een 2e Login user icoon gekregen. Eerst was dit een zelf aangemaakt account en nu is er een “admin” icoon gebruikersaccount bijgekomen. Eerst heb ik geprobeerd deze “admin” account te verwijderen volgens de meerdere keren gepubliceerde methode via verschillende bronnen echter helaas niet gelukt. Hoe kan ik dit “admin” account toch verwijderen?
extra email account op iPad Kunt u mij vertellen hoe ik mijn email kan ontvangen op de iPad van mijn vrouw. Zij heeft een Apple ID account en kan haar mail ( via Apple mail) lezen en bewerken. Dat zou ik ook willen op dezelfde iPad. Ik heb wel een iPhone en een iMac waar ik mijn mail kan lezen. Hoe doe ik dit ? Dank u
Wifi las in het PC active blad een advertentie over "Devolo". Ik kom er niet uit. Ik zoek een goede zender ontvanger voor Wifi. De plaats waar de ontvanger komt te staan heb ik alleen het Wifi signaal nodig meer niet. Heb er nu een van "Edimax", die kan de afstand van 12 meter niet aan. Graag uw advies.
os overzetten Ik heb een laptop met een M2 ssd schijf. Deze is te klein en nu wil ik deze vervangen door een 2,5 inch ssd schijf. Ik heb reeds geprobeerd om het systeem over te zetten, maar ik loop tegen het probleem aan dat mijn laptop niet wil opstarten van mijn ssd. Ik vind op internet wel info over het overzetten van de os van een harde schijf naar een m2 module, maar niet het omgekeerde proces. Kunnen jullie mij helpen.
Knoopcel vervangen Kan iemand mij d.m.v een afbeelding laten zien waar ik de knoopcel van genoemde laptop kan vinden. Ik heb hem open maar zie hem niet.
crash Mijn iMac stond gewoon aan toen er plotseling een storing was bij Ziggo en ik dus niet op internet kon. Na enige tijd was de storing voorbij, maar deed mijn iMac 'raar'. Ik kon hem niet uitzetten en heb toen de stekker uit het stopcontact getrokken. Na twee minuten weer aangesloten en opgestart, maar toen kreeg ik een raar scherm te zien met drie keuzemogelijkheden. -De schijf via Times machine weer herinstalleren. -OX10 opnieuw installeren. -De derde ben ik vergeten. Ik vond het vreemd en heb toen een computerzaak gebeld en zij wilden hem wel nakijken. Ik was bang dat de hele computer onbruikbaar was geworden, maar dat was niet zo. Zij hebben de iMac nagekeken en zagen dat er eigenlijk niets aan de hand was. Hij starte bij hen gewoon op en toen ik hem had opgehaald deed hij weer gewoon wat ik wilde. Wel stonden er tot mijn verbazing 612 bestanden in de prullenbak terwijl ik zeker wist dat dat voor de crash niet zo kon zijn. Had hem juist kort daarvoor geleegd. In de winkel hebben ze eigenlijk niets met de iMac gedaan en ook zij hebben geen verklaring voor zoveel bestanden in de prullenbak. De bestanden waren ook niet in mijn mappen verdwenen. Die staan nog gewoon wel aanwezig. Blijft bij de vraag hoe en wat kan er de oorzaak van zijn dat er zomaar 612 bestanden zijn gekopieerd naar de prullenbak. Heeft iemand daar een antwoord of suggestie voor?
Programmeren Hallo, Ik weet haast wel zeker dat ik hier verkeerd zit maar probeer het toch maar. Het lijkt mij leuk om te leren programmeren en Apple Apps te maken. Ik weet totaal niet bij wie ik moet zijn om bij jullie te kunnen informeren bij wie ik moet zijn. Willen jullie zo vriendelijk zijn mij door te verwijzen (de tab programmeren geeft veel info maar niet wat het advies is om er aan te beginnen.) Wacht graag uw bericht af.....
Up- en downloaden document Bij een bepaalde file krijg ik bovenaan het scherm de volgende opmerking: AANMELDEN VERPLICHT We kunnen uw wijzigingen niet uploaden of downloaden omdat uw referenties in cache zijn verlopen. AANMELDEN Ik heb de volgende vagen: 1. Wat betekent deze opmerking? 2. Over welke wijzigingen heeft men het hier? 3. Waarmee moet ik mij aanmelden? Het betreft hier een Word-document. Ik werk met Windows 10. Ik zou het oprijs stellen om advies te krijgen watik hier moet doen.
kleur in verkenner hoe geef je een bestandsnaam in de verkenner een kleurtje?
Thuisnetwerk Ik heb je syllabus 'Thuisnetwerk in W10' stap voor stap gevolgd, maar in plaats van gedeelde mappen krijg ik bij kiezen van de gedeelde computer de melding dat ik 'Netwerkreferenties moet invoeren', met naam (die is al ingevuld, de naam van mijn eigen computer) en dan wordt gevraagd om een wachtwoord. Het wachtwoord is niet mijn Microsoft wachtwoord. Maar wat wel?? Graag hulp.
Hitachi Touro Desk Pro De Hitachi Touro Desk Pro is niet zichtbaar op mijn laptop met Windows 8.1. Ik heb van alles geprobeerd. Bij het aansluiten van de schijf is hij na enige tijd even zichtbaar in verkenner en in schijfbeheer maar verdwijnt dan weer. Ik heb hem daarna gefomenteerd op een oude laptop met Windows XP waar de schijf wel zichtbaar is.( de schijf was toch al leeg ) De software voor deze schijf is hiermee ook verdwenen. Wat kan ik doen om deze schijf zichtbaar te krijgen op Windows 8.1. Ik hoop dat u mij kan helpen met dit probleem.
Face Time Geachte heer, mevrouw, vraag 1: kan Facetime ook op een Windowsmachine (W10 of W7) gebruikt worden; vraag 2: indien vraag 1 bevestigend, waar kan ik Facetime downloaden?
Spellen/ Maikel Dijkhuizen Ik heb uw artikel over spellen gelezen. Heel leuk. Ik heb 2 vragen: Wat is een handig spel/site voor Awari, ook wel Mancala en Awele genoemd (er zijn nog meer namen)? Hoe kom je van de reclame af? Met vriendelijke groeten,
Kleurverbetering Ik moet iedere keer na het opstarten de kleurverbetering weer activeren. Kennelijk houdt de laptop deze instelling niet vast. Wat kan ik hieraan doen?
Printerprobleem kleur vanuit deze lapop Sinds een update van windows?? kan ik vanuit Libreoffice niet meer in kleur printen. Dat gaat nog prima met de smartphone en de andere laptop. De printer is HP envy 5540 all in one. Ik heb eenmaal windows met behoud bestande opnieuw geïnstalleerd, 2x LibreOffice verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. na de eerste keer kon ik een foto in kleur afdrukken op normaal papier en normaal. Toen in kleur maar met foto papier en best. Toen flitste er een bericht dat LibreOffice een crash had veroorzaakt. Na de 2de installatie is kleur niet meer mogelijk geweest. Het heeft mij nu al een week van de straat gehouden en dat is goed met de corona. Ik denk morgen te proberen met een kabelverbinding misschien dat ik dan iets meer bereik. Mocht u een idee hebben wat het kan zijn of wat ik moet proberen dan hoor ik dat gaarne. Een bericht uit Gmail en knipprogramma gaat ook alleen in zwart/wit???? PS de verbinding via wifi werkt met smartphone en ander laptop wel in kleur. Ook gevonden instellingen voor printen staat zwart niet aangevinkt. Mocht u geen tijd hebben dan maar pas na de Pasen en wens je daarvoor een leuke tijd.
mail komt niet in mijn HCC inbox Ik heb een HCC mailaccount Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wanneer ik van een ander system binnen mijn netwerk daar een bericht naar verstuur komt dat bericht in de inbox binnen. Wanneer iemand van buitenaf een bericht naar dit mailadres verstuurd komt het NIET aan!! In het foutbericht staat dat mijn huidige provider (online.nl)het bericht heeft geweigerd. Kennelijk heb ik ergens een instructie gegeven om berichten voor mijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. account door te zetten naar mijn huidige account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hoe kan ik dit issue oplossen??
kan geen mail meer ophalen Er komen geen mails meer binnen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . ik krijge melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server voor inkomende mail (POP3).
PC USB Grafisch Tablet MD 41217 Ik zoek een werkende driver voor dit tablet, de oude software die er bij zat werkt niet meer onder w10! Hij is oud maar er zal toch wel iets gemaakt zijn er voor??? Zijn er ook andere tekenpennen voor te krijgen die op het tablet zouden werken???
Office Ik gebruik tot volle tevredenheid Office 2010. Onlangs schreef u een stuk over het feit dat Office 365 vervangen gaat worden door Microsoft 365. Op internet lees ik dat alleen dit alleen kan op basis van een jaar of maandabonnement. Omdat office 2010 niet meer wordt ondersteunt wilde ik overstappen naar Office 365. Wat adviseert u om nu te doen Nu office 365 of toch Microsoft 365 installeren. Ik gebruik Wordt, E-mail, exel outlook en powerpoint. Kan ik mij huidige documenten ook met de nieuwe software gebruiken. Kan ik de software ook kopen.
Zoom veiligheid In de media gaan verhalen rond dat Zoom niet veilig is om te gebruiken. Ook mijn (grote) werkgever verbiedt het om dit programma te gebruiken. Een andere opdrachtgever van mij gebruikt het wel en geeft aan dat een betaalde versie van Zoom wel veilig is. Is hierover iets bekend?
VPN Diensten Artikel in PC-Active van deze maand. Ik heb daarover enkele vragen. 1. Indien een VPN programma is geïnstalleerd, wordt dan de overdrachttijd (veel)langer? 2. In het artikel wordt sterk aanbevolen om geen financiële transacties te doen zonder een deugdelijke VPN programma. Echter, de banken hebben in mijn ogen een waterdicht systeem om betalingen via internet uit te voeren. Daarnaast zou het wel eens kunnen zijn dat banken geen dataverkeer met tussenkomst van een VPN server accepteren. Zij willen veelal het IP=nummer kunnen controleren. Mijn vraag is daarom; kan het VPN programma worden uit- en weer ingeschakeld? 3. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het beschermen van dataverkeer van een bedrijf belangrijk is. Mijn vraag is echter of het ook belangrijk is voor privépersonen, die minder belangrijke zaken per e-mail regelen. Ik denk daarbij aan gewone bedankjes of gelukwensen. Ik zou het op prijs stellen als u wat nader op deze punten kunt ingaan.
driver reviver De laatste dagen ontvang met enige regelmaat een pop-up om driver reviver als toevoeging op het besturingssysteem te downloaden.Ik werk met android en windows 10 vraag;wat is dit voor een app is deze noodzakelijk
Update van Libre Office Ik ben al zover dat LibreOffice helemaal niet meer werkt. Om een administrator account aan te maken heb ik de computerbijbel van SchoonePC geraadpleegd. Dit is dermate ingewikkeld dat ik ten einde raad maar een Microsoft account heb aangemaakt met beheerdersrechten, wat mij gelukt is. Als ik inlog met dit akkoord moet het mogelijk zijn om LibreOffice 6.4.2 te installeren. Helaas krijg ik weer de melding interne fout 2503 en 2502.Ik heb de nieuwste versie van java nog steeds op mijn computer staan, maar misschien gebruik ik niet de juiste volgorde van handelingen, die van toepassing zijn, om LibreOffice te installeren.Ik gebruik LibreOffice al vele jaren zonder problemen, Nieuwe versies installeren was nooit een probleem. Zou het komen dat Microsoft met al die updates van Windows10 dingen veranderd heeft waar de problemen uit voorkomen?
koppeling mogelijkheden Ik tracht iemand die sinds kort SLECHTZIEND is, te helpen toch muziek te kunnen blijven spelen (op een tyros 4 keyboard). Heb muziek notenschrift in pdf format gedownload op een apple IPATH air pro. De bedoeling is dit schrift uit te vergroten en van IPATH via een APPLE TV op een monitor te krijgen. Er is wifi aanwezig. Vragen: 1. Kan dit en zo ja hoe zijn de aansluitingen? 2. Is de apple tv dan tevens te gebruiken naar de TV, dit is wel een smart TV (LG) doch niet van apple. Dit om ook het SIRI spraak systeem te kunnen behouden.
ophalen van info. uit postbak geeft fotm server foutmelding 0x800CCC0E ophalen email lukt niet, kan geen mappen synchroniseren welke zijn aangemeld onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
update Bij Windows update 1909 for 64 KB4541335 2020-03 kan ik geen draadloze verbinding met Wifi meer maken . als ik deze update verwijderd werkt het weer. werkt dicht bij de router.
wachtwoordmanager In de syllabus van april 2020van seniorenacademie wordt gesproken over wachtwoordmanagers. Is voor apple sleutelhanger al niet ene goede wachtwoordmanager?
hoe maak je een Webinars ik wil in mijn fotoclubje een Webinars maken maar heb dit nog nooit gedaan, hoe kan ik bestuderen hoe dit gaat? kunt u mij daarbij helpen hoe ik hier uit kan komen? Hoor graag van u.
Bluetooth De corona app werkt alleen als je bluetooth continu hebt ingeschakeld. IK heb altijd gedacht dat je b.v. niet moet internet-bankieren als je bluetooth aan hebt staan. Is dat juist, of een fabeltje?
Emails kunnen geen berichten ophalen Van e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen geen berichten meer binnen gehaald worden. Van het eerste adres sinds 10-3-2020 en van het 2e bericht vanaf gisteren. Het systeem blijft maar wachtwoorden vragen. Van het 1e adres weten we het WW niet. Echter van het 2e email adres is het WW bekend. Als ik dit in type zegt het systeem: controle van accountnaam en of Wachtwoord mislukt. Ga Ik voor het 2e e-mailadres xxxxxx@hccnet. naar mijn Webmail.hccnet account dan wordt dit wachtwoord wel geaccepteerd. rara. Ik hoop op een snel bericht van jullie.
Verkenner scherm Ik gebruik graag twee verkenner schermen naast elkaar , maar wanneer ik daarvoor kies in de werkbalk ( schermen naast elkaar ) zet het systeem iedere keer de schermen boven elkaar. Is daar iets aan te doen ?
MS Outlook IMAP mail als ik de Outlook als IMAP wil aanmaken voor mijn hccnet mail krijg ik een fout melding "controleer je e-mailadres en wachtwoord en probeer opnieuw." Als ik het als POP mail instel het gewoon werkt. Voor IMAP pop.hccnet.nl:993 en voor smtp.hccnet.nl:465 en mijn eigen gebuikersnaam en wachtwoord gebruikt iemand een idee?
Whatsapp files verwijderen van SD kaart Ik heb een Huawei P8 met hisuite er op staan. Ik krijg de laatste tijd regelmatig de melding dat ik te weinig ruimte heb op de SD KAART. Ik sla hier mijn whatsapp chat op. Ik probeer via hisuite “orde op zaken” te stellen. Alleen hisuite han de whatsapp mappen niet openen na een uur zoeken krijg ik nog geen gegevens op mijn (PC scherm) te zien. Vroeger kon ik via verkenner deze gegevens op mijn telefoon WEL benaderen. Nu lukt het mij op geen enkele manier. Is er een manier om grote hoeveelheden data van de SD kaart te verwijderen?
Inloggen mailprogramma geeft foutmelding Ik heb een probleem(pje).... Webmail ophalen via HCC webmail lukt me wel: het wachtwoord wordt goedgekeurd en ik kan de mails lezen. MAAR...... via Mail van Apple ophalen met zelfde wachtwoord lukt niet. Reactie is een foutmelding:"Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt." Ik heb -tig keer geprobeerd, zonder succes. :-( Tijdens het invoeren van het wachtwoord staat mijn juiste HCCnet-mailadres op het scherm. Kunt u me aangeven hoe ik dit kan verhelpen? Kan het met de storing van gisteren te maken hebben?
Rasberry Pi koppelen Geachte heer/mevrouw. is er een simpele nederlandse handleiding hoe een raspberry pi te koppelen aan een laptop of een pc, zodat ik op die manier de rasberry pi kan aansturen, zonder dat ik een scherm, muis en toetsenbord aan de pi moet koppelen. Op internet heb ik wel het eea gevonden, maar daar wordt ik moeilijk wijs uit.
Compulinks Is het mogelijk om computerlinks 1 van 2020 te downloaden?
Geluid vastleggen Is het mogelijk om wanneer je op je laptop een video op Vimeo bekijkt het geluid vast te leggen, om dat later op je telefoon te zetten?
contact met externe lacie mini disk op mijn externe mini disk staan voor mij belangerijke foto's. ik kan op geen enkele wijze meer contact makemn met de externe disk. HELP
Gebruik van deze kaart Ben een hobby computer hersteller. Heb jullie team ontmoet in de Expo te Antwerpen tijdens een computerbeurs, jullie hebben daar componenten uitgetest met zo een kaart wat me zeer intreseerde. Mijn vraag. Kunnen jullie mij helpen bij de bediening of gebruik van deze kaart. De gids is nl. in het Engels. Heb reeds veel vertaald, doch heb nog vele vragen over het gebruik ervan. Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen? Ben zeer bereid om lid te worden bij jullie club.
2 extern displays lukt niet Ik heb een USB tot HDMI adaptor gekokt omdat ik wil twee extern displays gebruiken met mij HP notebook. Resultaat is dat hij wil alleen de andere HDMI display spiegelen. Op andere settings werkt hij gewoon niet. Ik vermoed dat daar iets is die anders ingesteld zal moeten worden maar kom daar niet uit. Mijn GPUs zijn en Intel(R)HD Graphics Family en een AMD Radeon R5 M330. De bedoeling is om de Radeon card te gebruiken voor de USB display. Alleen the system is dynamic switchable en hij wil niet descreet draaien. Is daar misschien een mogelijk omweg?
update Autom. update KB4541335 1909 for 64 2020-03 , nadien heb ik geen Wifi verbinding meer , verwijder ik de update en het werkt weer. hoe nu verder ?
Advies over nieuwe PC Ben zojuist lid geworden en heb de volgende vraag Mijn Pentium Pc is zojuist overleden en wil nu een nieuwe GAME pc voor mij en mijn kinderen kopen, echter ik zie door het PC bos de bomen niet meer Kunnen jullie mij advies geven welke PC een goed gamekaart, dis enz heeft? Ik heb maximaal 1000 euro te besteden (ben pas gepensioneerd, dus heb het niet breed meer) Ben benieuwd naar jullie reactie.
Mail terugzetten Mijn iMac is na 12 jaar gecrasht en ook mijn backup na juni'2019. Dit kan helaas niet hersteld worden. Hierdoor ben ik mijn mailverkeer kwijt van 12-6-2019 tot 20-3-2020. Is het mogelijk dat HCCnet deze mail 'terugzet' in mijn mailbox?? Ik zou hier bijzonder mee geholpen zijn. Zie uw antwoord met veel belangstelling tegemoet.
update Geachte m., Na autom. update werkt de Wifi verbinding niet meer, Gaat om 1909 , KB4541335 2020- 03 Als ik het verwijder werk de verbinding weer.
Phishing mail OP 13 april kreeg ik een verdacht mailtje met een verzoek om mijn mailgegevens te wijziging. Op tijd ontdekte ik dat deze mail was verbonden met een russische website. Zie hieronder de norply.com verwijziging. =========================================================== From: "HCCnet webmail" <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> To:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Subject: Waarschuwing: verifieer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Date sent: Mon, 13 Apr 2020 02:41:57 -0700 Geachte klant, We kunnen geen berichten naar uw e-mail verzenden. Uw account heeft beperkte opslag. Log in om uw E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres te bevestigen en upgrade uw e-mailquota. Bevestig mijn account Veel plezier met het e-mailcentrum ===================================================== Zijn jullie hiermee bekend?
Office 2016 Als ik Word open, wordt het document default in Calibri 11 punts opgestart. Hoe kan ik Word instellen, dat Word default met Times New Roman 12 punts opent.
presentatie Dit is een proef om te kijken of de toewijzing werkt.
inlog account HCC Om de Rapberry Pi Zero W basisbundle te kunnen bestellen moet ik een HCC Account aanmaken. Echter ik heb ooit begrepen dat zodra ik dat doe, het E-Mail wachtwoord voor HCCNet via POP3 dan ook wordt gewijzigd, en dat laatste wil ik perse niet. Hoe lossen we dit op? Om die reden kan ik ook al heel lang geen gebruik meer maken van webmail. Het HCCnet e-mail adres gebruik ik al 20 jaar intensief met alleen POP3. Mijn HCC Lidnummer en HCC Code zijn bij mij bekend, dus dat zal het punt niet zijn, het gaat mij om dat fraaie cryptische e-mail wachtwoord wat ik wil behouden, o.a. ook i.v.m. de prive website onderhouden bij HCCnet.nl met !FTPc. Ik ben vaste klant bij SOS-solutions, want 5 van de 7 Pi's die ik heb komen daar vandaan. Kan ik toch bij hen bestellen met HCC korting en vermelding van alleen mijn HCC Lidnummer?
Installatie W 10 lukt niet Via NRC webshop One Day Only W10 versie gekocht. Licentiesleutel ontvangen, was geldig tot 29 februari. Iso opgehaald en gebrand. Installatie liep goed tot bijna (?) het einde waar nog een configuratie moet worden uitgevoerd. Gevraagd werd een telefoonnummer, SKYPE of e-mail. Telefoonnummer werd geweigerd en scherm glijdt in het zwart; installatie stopt. SKYPE gebruik ik niet. Invullen van HCC mailsdres werd geweigerd omdat dat account blijkbaar al bestond. Elke poging eindigde met het zwart worden van het scherm. Het is mij onduidelijk wat ik op dit punt moet doen. Na 29 februari heb ik in het begin steeds opgegeven dat geen installatiecode had. Hoe kom ik heelhuids door dit installatieobstakel / wat gaat hier verkeerd ?
audio faalt Na een bluescreen werkt mijn audio compleet niet meer. Eerst waren er niet eens meer tekens van dat windows nog mijn apparaten detecteerde in de geluidsinstellingen, maar na in apparaat beheer te kijken kon ik zien dat ze er wel waren. Ik heb gezocht waarom dit het geval zal zijn en via de probleem oplosser van windows heb ik gevonden dat de services "windows audio" of "AudioEndpointBuilder" niet werkt. Na nog een beetje rond spitten ben ik er achter gekomen dat "AudioEndpointBuilder"niet goed kan opstarten omdat een van de vereisten daarvoor is dat "CorsairGamingAudioConfig" ook goed werkt. Deze service (ookal staat hij op automatisch starten) start niet op, wanneer ik hem wel probeer op te starten krijg ik de melding van bijlage 1. Ik heb rond gekeken en dit is de link die het meeste met mijn zoekopdracht overeen kwam: https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=1040973#post1040973 Wat ik al heb gedaan: 4x verschillende audio drivers geprobeerd windows is up-to-date al mijn overige stuurprogramma's zijn ook up-to-date en vast nog een aantal dingen die ik nu vergeet te vermelden. Bijlage 1: error bericht van CorsairGamingAudioConfig bijlage 2: alle mogelijk nuttige informatie die ik kon bedenken Ik hoop echt ontzettend dat hier een oplossing voor word gevonden. Ik spendeer dagelijks veel uren achter deze computer dus ik heb hem ook weer snel functioneel nodig.
PC-Active digitaal Ik wil in PC-Active 309 (dec 2019/jan 2020) graag deel 1 over de Raspberry lezen, maar deze opent niet op de website. Alle andere edities kan ik wel openen.
Routering Programmeer specifieke vragen. Beste mensen, Ik zie het volgende bericht aan de vraagbaak: https://vraagbaak.hcc.nl/knowledgebase.php?article=986 Ik ben een nieuwe opzet aan het maken voor de website van de intressegroep progammeren. Is het mogelijk om zulke programmeer specifieke vragen door te sturen aan de webmaster van programmeren ? Kan onze intressegroep een entry krijgen in de kennisbank ? Alvast bedankt.
netwerkverbinding tussen desktop laptop Ik heb als computers een desktop en een laptop met als computernaam laptop) Bij beide computers is Netwerkdetectie en Bestands- en printerdeling ingeschakeld. Vanuit de laptop kan ik een bepaalde map op de desktop bereiken. Maar vanuit de desktop kan ik de laptop niet bereiken In Verkenner krijg ik als ik in de adresbalk "\\laptop" ingeef een foutmelding "Geen toegang tot \\laptop" en "foutcode 0x80070035 kan het netwerkpad niet vinden" Via "problemen vaststellen" komt "Bron voor bestands- en printerdeling is online, maar reageert niet op verbindingspogingen" en een mededeling dat niet gereageerd wordt op pogingen via poort 445. De laptop heeft gebruikers met wachtwoord en de desktop heeft gebruiker zonder wachtwoord In Instellingen / Netwerk en internet / Status kies ik Deelopties Bij Alle netwerken kies ik " Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen". Ik doe dit zowel op de laptop als op de desktop. Geen resultaat , ook niet na herstarten van desktop en laptop Hoe is een en ander op te lossen?
Overtollige smartfone. Goeie middag, Ik heb van mijn dochter een jaar geleden Iphone 6s Plus, 64 GB gekregen. Deze heb ik tot volle tevredenheid nog altijd in gebruik. Ik had een Smartfone met de zelfde schermgrote (gemakkelijk groot), maar die ligt nu werkeloos op de plank. Mijn vraag: Kan ik zonder abonnement nog iets doen met die overtollige smartfone? Voor mijn Iphone heb ik een abonnement bij Vodafone. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Frans Oosthoek
handleiding tablet Ik zoek een handleiding voor het gebruik van een tablet.Kunt u mij helpen om die handleiding te vinden ?
instellingen Al geruime tijd kan ik geen e-mails meer verzenden via outlook (heeft altijd gekund en plotseling ging dat niet meer) daarna verstuur ik emails via "mail voor windows10". Ik ben sinds kort overgestapt van canaldigitaal (server outgoing.canaldigitaal.nl) naar kpn en wil graag weer emails verzenden via outlook. Ik heb nu bij de servernaam uitgaande mail ingevuld smtp.hccnet.nl maar na het verzenden van een test emailbericht krijg ik de volgende reactie (foutmelding)van de server 550.5.7.1. Volgens mij dezelfde foutmelding als voorheen. Hoe kan dit opgelost worden?
lidmaatschap Geachte Mevrouw/Mijnheer Mijn HCC Lidnr: 5007301 Ik heb de volgende vraag: op welke interessegroep(en) heb ik mij geabonneerd? Ter illustratie voor mijn gedane betalingen 2017-2019: 13-10-2017: €30,00 26-10-2018: €38,34 28-12-2018: €12,50 16-10-2019: €39,83 27-12-2019: €12,50 Ik zie uw antwoord graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Arie Non
suggestie waarom doet u niet aan video bellen zo kan toch de mensen bij 1 kijk hier https://www.webcamconsult.com/nl/?gclid=CjwKCAjwvtX0BRAFEiwAGWJyZC6_Ars5_MYqAILQyH9TQFa246iSpL7-1IEyOaStXXZ80SoSrvNZaRoCIlQQAvD_BwE
deze pc en windows(C:) In deze pc, bestandsmappen, Documenten, Afbeeldingen etc. In Windows (C:) bestandsmappen ondergebracht onder gebruikers/Onno Wanneer ik in de bestandsmap geopend in deze pc in documenten verandering aanbreng, wordt het niet ook in Windows(C:) aangepast. Kan ik een aanpassing maken dat hetzelfde in de mappen in windows(C:) direct wordt doorgezet?
Koppelingen in favoriten Als ik een site in favorieten wil zetten gaat dat !!!maar vroeger had ik Koppelingen in favorieten staan maar die zie ik nergens meer wel nieuwe map /bladwijzerbalk hoe krijg ik koppelingen weer terug ??
Opslagruimten beheren. Ik heb op mijn desktop 4 schijven geïnstalleerd: Schijf C (ssd;0,5TB,NTFS)met besturingssysteem. Schijf D (hdd 2TB,NTFS) met bestanden. Schijf F (ssd;2TB,NTFS) nog leeg. Schijf G (hdd 2TB,NTFS) nog leeg. De bedoeling is om bestanden op schijf D via instellen van een groep tevens automatisch op te slaan op schijf F en G. Als ik een groep wil gaan maken krijg ik de melding dat alle schijven in de groep worden geformatteerd. Dat zou betekenen dat ik de bestanden op schijf D voorgoed kwijt ben. Moet ik dan schijf D niet in de groep opnemen?
Beëindiging minikeepass Ik zie veel info over minikeepass. Ik denk zelf ook , een goede wachtwoordmanager. Mijn verwondering is dat u een wachtwoord manager in de schijnwerper zet die na 2020 niet meer bruikbaar is.(zie bijlage) Is dit op te lossen?
Gratis syllabi Waar vindt ik deze pdf's Oa Android-smartphone herstellen
wachtwoordbeheer Ik krijg een mail van U met de aanrader naar een filmpje te kijken. Dat werkt niet goed: het beeld blijft klein en de spreker is niet te verstaan. Ik snap trouwens niet waarom een filmpje beter zou zijn dan een paar heldere regels tekst. Het onderwerp interesseert me, maar ik kan er dus geen kennis van nemen.
Windows update februari Sinds de februari update van Windows 10 heb ik problemen. De melding was dat mijn account niet aangemeld kan worden. Ik heb op internet gezien dat dit probleem vaker is opgetreden. De door mij op internet gevonden mogelijke oplossingen heb ik geprobeerd. Ik weet niet waardoor, maar ik leek er een paar weken geleden vanaf te zijn, maar bij de recente april update van Windows kwam het probleem weer terug. Ik ben inmiddels een beetje ten einde raad. Bij voorbaat dank!
update duurt erg lang sinds 13.45 staat mijn laptop te werken aan een update met herstart... het is inmiddels 14.25: het lijkt me dat er iets niet goed gaat?? Wat is verstandig om te doen?? Vr. gr., Johan van Leeuwen (lidnummer 139199)
emails, contactpersonen mevr vd Vorm heeft Seniorweb (in dit geval ik dus ingeroepen) voor het probleem dat alle haar aangemaakte mappen inclusief emails + contactpersonen zijn verdwenen. Is rond Pasen gebeurd. Client heeft niets aan instellingen gewijzigd, ook zijn er geen Windows updates gewweest. Ik heb op de computer gezocht naar de betreffende OST file maar kan niets terugvinden. De email is ingesteld als IMAP. Op Webmail zie ik de mappenstructuur ook niet terug. Heeft er iets bij HCC plaatsgevonden waardoor dit probleem veroorzaakt is of zijn er naar uw mening wellicht andere oorzaken. En belangrijker weet u een oplossing! Het zou fijn als u ook mij in een email informeert. Alvast bedankt, Rob Baars Seniorweb 06296335808
Logitech TV cam HD Ik ben in het bezit van de hierboven genoemde webcam voor TV. Is het mogelijk om deze geschikt te maken voor een laptop dat draait op Windows of Mac, eventueel met aanpassingen? Ik hoor graag. M.vr.gr. Joop Hartong
Bestanden benaderen via thuisnetwerk Ik heb een Desktop en Notebook met PCLinuxOS Mate en een Thecus N2200Evo Nas; dit alles verbonden met Ethernetkabel aan een router. Vanuit de Desktop en Notebook zijn de bestanden van de NAS te benaderen (Samba geïnstalleerd via pakketmanager) Maar hoe kan ik de bestanden van de Desktop en Notebook onderling benaderen via Linux? PS. als ik op beide win 10 installeer dan lukt dit wel met een Werkgroep en bestanden delen. Maar met PCLinuxOS krijg ik dit niet voor elkaar.
PDF editot Ik zoek een programma wat een PDF file welke ik ontvangen heb te kunnen aanpassen. Via Word lukt het niet.
zijn die er al die in 3860x2140 Schijfjes branden in ultra HD
OUTLOOK OP IPHONE/IPAD Ik heb Outlook geïnstalleerd op mijn computer en ik probeer de outlook app ook op mijn iPhone en iPad te installeren. Werkt half. Mail werkt maar ik krijg mijn agenda maar niet werkend omdat deze via een exchange server zou moeten synchroniseren. Microsoft adviseert contact met mijn provider op te nemen. Vandaar mijn vraag: Hoe krijg ik mijn Outlook agenda op mijn Outlook apps op de iPhone en iPad geïnstalleerd? Hoop dat u mij kunt helpen. Alvast bedankt.
foutmelding bij een kweekprogramma dat ik gebruik bij mijn parkietenhobby krijg ik nu bij het opstarten de foutmelding: Run-time error 94 invalid use of null Hoe los ik dat probleem op ?
Toetsenbord functioneert niet goed Probleem is vermoedelijk ontstaan na afstoffen toetsenbord laptop, terwijl deze aan stond. Als met f6 het geluidsvolume is uitgeschakeld, genereren een aantal toetsen een vreemde reeks karakters. Bijvoorbeeld toets 7 geeft 1342870 en de "u" genereert qerwiui. Andere toetsen functioneren in deze toestand normaal. Als met f6 het volume is ingeschakeld functioneert het toetsenbord weer normaal. Dit is de workaround. Wat verder opvalt is dat het lampje in toets f6 niet meer werkt. Dit lampje geeft de status aan/uit van het geluidsvolume aan. Kunt U mij helpen?
Antwoord in Thunderbird niet in Verzonde Goedendag, ik wil u graag raad vragen over het volgende. Sinds kort heb ik het probleem dat mijn ANTWOORDEN op mails in Thunderbird wel worden verzonden, maar niet in de map Verzonden komen. Ze komen in de inbox onder het beantwoorde bericht, althans als ik een pijltje op de regel van dat bericht aanklik. Toch is in mijn account de regel "Antwoorden plaatsen in de map van het bericht waarop wordt geantwoord" NIET aangevinkt. Ik heb al 'ns die regel even aangevinkt en daarna weer uit gevinkt, maar dat helpt niet. Nieuwe mails die ik verzend (dus geen antwoorden op) komen wel in de map Verzonden. Wat zou hier aan de hand zijn?
Nieuwe computer Hallo, Ik ben een nieuw lid en ben ook op zoek naar een nieuwe pc. Wie kan mij adviseren over een nieuwe Game computer Bijv: Prijs, geheugen, videokaart Ik ben geïnteresseerd in zowel kant en klare pc's, als ook laten bouwen adh een specificatie. Wie kan mij helpen? Met vriendelijke groet Andre
Edge Ik wil met Edge tbv. Webinars naar https://wij.hcc.nl gaan maar krijg de melding dat mijn webbrowser Edge niet ondersteund wordt. Een andere webbrowser is geen optie voor mij.
Saffari blokkeert Bij het gebruik van Safari blokkert de site plotseling en daarmee de hele computer, maakt niet uit op welke site ik zit, gebeurt willekeurig. Er verschijnen allemaal spikkels op het scherm en enig opties opnieuw opstarten. Zie foto. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Inloggen bij webmail.hccnet.nl Ik werk met xs4all KEY. Het lukt mij niet om webmail op te starten op mijn iPhone. Ik start eerst mijn account op HCC.nl. En vandaar uit naar webmail.hccnet.nl. Ik zie dan in een moment de inbox voorbij flitsen en blijf dan zitten met een blanco scherm. Vraag 2: moet de webmail opgestart worden vanuit de website van het HCC of kan dat ook rechtstreeks vanuit safari of op pc met Windows 10 in thunderbird. Overigens gebruikte ik tot een jaar geleden keepass tot volle tevredenheid. Ik ben overgestapt naas xs4all KEY omdat ik dan op al mijn apparaten de sleutels gesingroniseerd worden.
Contracten importeren in webmail Bij het inrichten van webmail.hccnet.nl Stond in het veld vaan de contracten dat je een .csv bestand zou kunnen importeren. Ik kan echter niet ontdekken hoe ik dat zou kunnen doen.
schermrotatie Ik heb een Ipad versie 13.4.1. hierbij een automatische rotatie bij alle gelegenheden. Ik heb ook een Android S4 Galaxy type SM-T830 Bij deze alleen schermrotatie bij een film. Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat hij net als bij mijn Ipad automatische rotatie geeft
Imac scherm op pc aansluiten Hoe sluit ik een iMac scherm aan op een Pc Windows10 notebook.
Hebben jullie weer een stroring webmail? Ik heb als laatste mail ontvangen die van 15-4 17:48 Vandaag (18-4) kwamen er nog 3 door. Dit klopt niet, lijkt me. Hebben jullie weer een storing???
wifi tv terug kijken Ik heb abonement kpn waar mee ik terug kan kijken, dit zou ik kunnen gebruiken. In het algemeen wil ik weten hoe ik mijn wifi kan versnelen op een camping verbinding in zuid torre del mar spanje. Dit zal mijn wifi veraangenamen. Wifi versterker?
Jitsi digitale webinars Vanmiddag getest met Henk Buitenhuis Z Drenthe. Wat ons verbaast is dat er geen toegangsbeveiliging is. Als je weet wij.hcc.nl/grn of id. Kan heel Nederland daar gebruik van maken. Lijkt me niet de bedoeling. Wellicht kan het kader account gebruikt worden. Ook beeld technisch hebben vraagtekens. Bij de "tegenpartij" is het beeld zeer onduidelijk.
inloggen account gaat niet Geachte mevrouw/ mijnheer, Ik wil syllabus bekijken maar kan niet in mijn hcc account. Kan mijn lidmaatschapnummer niet vinden. Er wordt ook om hcc code gevraagd. Weet u dat misschien? Of mijn wachtwoord? Kan mijn lidmaatpas niet vinden.
explore.exe is verdwenen file explore.exe is van mijn pc verdwenen en staat erniet meer op. Hoe krijg ik mijn pc weer aan de gang. Hoe komt explore.exe weer op mijn pc. Of moet ik windows 10 weer opnieuws installeren?
video versturen Ik wil een in PS 15 gemaakt videofilmpje als bijlage per email versturen maar dan krijg ik een mededeling dat het filmpje maximaal 33 MB groot mag zijn en hij is 65.5 MB. Geadviseerd wordt om het filmpje te versturen middels One Drive. Deze heb ik standaard op mijn PC desktop met Windows 10 in de Verkenner staan. Mijn vraag is hoe dat versturen met One Drive gaat, kan ik daar ergens een handleiding voor vinden ?
Email Outlook als email client op mijn tablet en gsm werken niet meer. Er wordt steeds om wachtwoord/gebruikersnaam gevraagd en dat sinds 8 april 2020. Deze pagina geeft goede info (is heel lastig te vinden, tenzij je de url kent (waar valt dit onder??) : https://www.hcc.nl/hccnet Deze vraag had ik op het forum geplaatst onder OSx (later realiseerde ik me dat hiermee Apple's Operating System mee wordt bedoeld en niet "overige systemen" oid.), daar staat het verkeerd denk ik en daarom hieronder nogmaals. De bijlage die ik noem geeft dezelfde info als de hiervoor genoemde url. ::::: Sinds 8 april krijg ik op mijn smartphone en op mijn tablet (beide android) geen mail meer binnen. Ik moet het wachtwoord + gebruikersnaam opnieuw opgeven. Maar dat werkt niet. Webmail werkt wel goed. Mijn e-mail client is Outlook op Android. Als ik het probeer met de voorgeïnstalleerde client van Samsung werkt het wel als ik "SSL alle certificaten accepteren" aan vink. Niet met TLS. Kan dit met die storing te maken hebben? Extra punt: Is het mogelijk dat HCC een categorie Mail toevoegt aan het forum? Nu staat dit onder OSx en daar hoort het eigenlijk niet. Of is het iets voor in de Vraagbaak? Maar dan niet als los item, maar duidelijk gepositioneerd als "advies", "mail-instellingen HCC"o.i.d. Nu is het zoeken als een speld in een hooiberg waarbij je steeds halve antwoorden vindt die het nèt niet helemaal zijn. Bovenaan in die categorie zou dan informatie moeten staan over hoe de instellingen van je e-mail client moeten zijn als je : POP gebruikt (en niet meer dan dat) IMAP gebruikt POP gebruikt en in combinatie daarmee IMAP op smartphone en of tablet(of andere PC) En dan alle instellings opties : servernaam, poortnummer, versleutelings methode ! Zo mogelijk een toelichting erbij als er meer opties zijn, zodat je weet wat je kan kiezen. Bijgaand stuur ik een overzicht mee van HCC Zuid-Holland dat heel aardig is, maar dat toch wel scherper kan worden geformuleerd naar mijn smaak of op zijn minst wat toelichting behoeft. Bijvoorbeeld of het uitmaakt of je de IMAP instellingen gecombineerd met POP gebruikt of 'stand alone'. En hoe je zou moeten kiezen tussen de verschillende poort/versleuteling combinaties. Daarbij zou ook nog moeten staan hoe het werkt met het verwijderen van mail in client en of server.
Sneltoets VPN op startscherm android Ik wil mijn VPN verbinding die ik gemaakt heb via, "VERBINDINGEN > MEER VERBINDINGSINSTELLINGEN > VPN" met een sneltoets/icoon toevoegen aan het startscherm. Hoe kan ik dit realiseren?
Wil niet meer opstarten Waarschijnlijk heb ik niet voldoende schoongemaakt na een melding van 'te weinig geheugen'. Nu wil het apparaat in t geheel niet meer opstarten. Wat moet er aan gedaan worden worden om een start weer mogelijk te maken. (ook koppeling aan een PC werkt nu niet - om eventueel schoonmaak werk uit te voeren) Met dank voor een suggestie.
Videopresentatie Malware Als je in het vervolg nog eens een presentatie online gaat zetten, zorg dan dat er op de achtergrond geen feestje wordt gehouden. Is knap irritant en verstoord de aandacht.
Youtube Hoi, tot 2 weken geleden kon ik op YouTube filmpjes downloaden en bekijken. Sinds enkele dagen lukt dit niet meer.. Als ik een gewoon filmpje zoals gebruikelijk wil openen/starten, dan zie ik alleen maar een pijl die in een cirkel beweging eindeloos blijft draaien. Kom dus geen stap verder. Ik heb al een eerder Herstelpunt terug gezet. Geen succes. Alle updates van drivers, software ook uitgevoerd. Geen succes! Kunt u mij a.u.b. verder helpen.
verdwijnen herstelpunten Op SSD 250 GB uitsluitend W 10 draaien. Vaste schijf voor data (D-schijf) en andere schijf (E) voor automatische back-up (dagelijks) en videofilms vakantie. Maak verder mnd. via Acronis een externe back-up van C en D-schijf Ondanks het feit dat er ruim voldoende schijfruimte (40 GB) voor herstelpunten beschikbaar is, gebruikt 14 G, systeembeveiliging is ingeschakeld verdwijnen er steeds herstelpunten, momenteel maar 5 over april, ook vinkje aanklikken (andere herstelpunten selecteren) geeft geen andere herstelpunten meer. Op internet gezocht naar oplossingen, meerdere vragen, maar geen echt antwoord. Gebruik naast cleaner (programma vlg. info op internet niet het probleem zijn, weinig aangevinkt - alleen prullenbak en temp bestanden) ook nog System Mechanic (ook daar gekeken of iets vreemd geschoond wordt zodat herstelpunten verdwijnen, niets te zien. Weet wel dat na een (halfjaarlijkse) upgrade van W10 alle herstelpunten verdwijnen, maar toch niet na regelmatige cum. updates van 1909. Ook defragmenteren wordt op internet als mogelijk oorzaak aangegeven, ook dat uitgezet, Maar lost niets op Hebben jullie nog een oplossing. Het laatste herstelpunt is door mij gemaakt voordat ik een programma installeerde en later weer verwijderd heb via herstelpunten (bijlage 2)
nieuwsbrief Telewerkwijzer zou als pdf bestand voor leden beschikbaar zijn, maar ik kan onder de Documentenlijst niet vinden Leden HCC SeniorenAcademie. Doe ik iets niet goed?
libre office LS. Bij hete opslaan van berichten in lib. off. writer krijg ik voortdurend de boodschap: u heeft geen toegangsrecht. (Onvoldoende rechten.!) Wat doe ik fout en wat is de oplossing ?. Ik kan alleen toestemming voor het lezen van berichten. Heel hinderlijk.
Gmail ik gebruik op meerdere PC's GMAIL. en ook meerder accounts. is er een mogelijkheid dat wanneer je op de ene computer mail verwijderd, dat dit dan óók in de andere mailboxen verdwenen is?? of moet op elke computer apart verwijderd worden?
beschikbaarheid sylabussen onderstaande sylabussen zijn niet beschikbaar Krijg error 404 te zien vrijdag 10 april: Fotobewerking dinsdag 14 april: Werken met wachtwoordmanagers woensdag 15 april: Android-smartphone herstellen donderdag 16 april: Haal meer uit je Verkenner vrijdag 17 april: Online winkelen maandag 20 april: Verschillen in MS Office Wil graag deze sylabussen bekijken Hoe nu?
Probleem met Edge Chromium ik heb een probleem met het opslaan van webpagina’s in de nieuwe Edge Chromium. De standaard procedure Edge Menu “Instellingen” (drie puntje), sub “Meer hulpprogramma’s” en daar zie ik de optie “Aan Start vastmaken” niet (zie afbeelding). Alleen de optie “Aan taakbalk vastmaken” is beschikbaar en dat werk maar aan Start vastmaken is ook erg handig. Wie weet daar een oplossing voor?
PDF bestand over telewerken In uw artikel van vandaag kan ik een pdf bestand over telewerken downloaden, echter de link naar dit bestand ontbreekt in het nieuwsbericht. Wilt u mij de link sturen?
map indeling In windows 7 kon je de map indeling van het bestandstype laten afhangen, bv. een map met mp3-bestanden: titel, nummer, artiest, album en afspeeltijd etc. In windows 10 hebben ze dat helaas vervangen door map type. Het type Muziek zou voor mp3-bestanden hetzelfde moeten doen. Echter het werkt niet. Ik heb een map muziek, met daarin een heleboel mappen per artiest/groep en daarbinnen een map per album, waar de mp3s in staan. Het loopt in de vele honderden, dus te veel op per map het type Muziek te geven. Ik dacht dat als ik mijn map muziek maar het goede type zou geven met het vakje aangekruist voor onderliggende mappen, dat het goed zou komen, maar helaas het werkt niet door tot alle onderliggende mappen. Resultaat is dat de album-mappen in indeling muziek hebben maar de mappen met mp3s erin niet.
Grafische adapter / driver speelt op Goedemorgen. Sinds enige tijd heeft de grafische adapter van mijn desktop-PC (Lenovo ThinkCentre, Intel Graphics (HD) driver) kuren. Het beeldscherm gaat tijdelijk op zwart, programma's werken traag, Windows meldt dat diverse apps geen toegang hebben tot de hardwareversnelling... Ik heb al diverse keren de grafische adapter uitgeschakeld en zo de driver geforceerd vernieuwd, en dat helpt een tijdje, maar het euvel komt telkens terug. Heeft hier iemand een slim idee? Bij voorbaat dank!
Bleutooth Marvel Naida/Gigaset S850HX Ik heb een smartphone Doro 8040 en vaste telefoon Gigaset S850HX. Ik wil beide telefoons kunnen gebruiken (niet gelijktijdig) met behulp van bleutooth naar mijn gehoorapparaten Phonak Marvel Nadia SP M90. Volgens de producenten Gigaset en Phonak kunnen beide niet gezamenlijk verbonden worden. Ik moet steeds weer een van beide telefoonsystemen uitschakelen en dat is onhandig. Aangezien mijn leeftijdsgroep bij het HCC ruim vertegenwoordigd is zijn er waarschijnlijk meer mensen met dat probleem. Heeft er iemand daar een oplossing voor?
wachtwoord Bij het installeren van dit nieuwe systeem is per abuis het wachtwoord bij de opstart, niet genoteerd. Kan dus niet in het systeem komen Hoe los ik dat op?
testvirus In Computeridee vond ik een (veilig) testvirus. Ik heb Internet van KPN met KPN Veilig. Deze merkte dit testvirus aan als onschadelijk. Mijn vraag is nu: is dit geen goede testvirus of is KPN Veilig niet te vertrouwen ? Ik kan het testvirus niet meesturen,maar is te vinden op pagina 31 van Computeridee nr 10 van dit jaar
Mail box loopt vol Mijn mailserver is een oude compac met windows 2000 Deze krijg ik niet over op mijn laptop. Nu kon ik op de compac machine altijd nog mijn mails verwijderen, maar nu werkt dat niet meer. Ik heb op de compac alles verwijderd. Wat kan ik doen om de status van de mailbox op mijn laptop weer een overeenstemming met de actuele inhoud te krijgen.
office 365 personal Ik gebruik windows 10 en deze is up to date Daarnaast gebruik ik al een aantal jaren Office 365 personal Nu schijnt dit te verdwijnen en wordt eventueel - microsoft office 365 home of - microsoft office 365 personal Wat moet ik doen Even nog een probleem melden Ik sloeg mijn bestanden altijd zelf op op de D-schijf door middel van "opslaan als" in zelf gemaakte mappen zoals - documenten - documents - foto's - pictures - bestanden etc. Allen mijn foto's werden automatisch in een map foto's op OneDrive via de cloud opgeslagen. Deze foto's kwamen van mijn Ipad en Iphone Tijdens een update van Windows zijn echter al mijn bestanden die ik zelf had opgeslagen op de D-schijf in een map OneDrive gekomen en daardoor ook zichtbaar op mijn Ipad en Iphone DIT WELDE IK IN HET GEHEEL NIET (Waarschijnlijk omdat in OneDrive de zelfde benamingen voor deze mappen gold) Hoe krijg ik nu deze bestanden weer uit OneDrive en weer separaat op mijn D-schijf Dit geldt zowel voor mijn computer als mijn Ipad en mijn Iphone. Dus alleen foto's in Onedrive en Cloud
Windows toegang tot Gmail? Ik krijg deze melding constant bij mijn Gmail: Windows wil toegang krijgen tot je Google Account. Die toegang wil ik niet geven en ik wil graag van deze melding af. Hoe doe ik dat?
MS Outlook blijft password vragen Beste mensen, Geruime tijd, enkele weken, wordt ik geteisterd door MS-Outlook. Bij het opstarten van outlook komen ieder keer wat betreft voor 2 accounts betreffende @hotmail en @live onderstaande pop-up schermpje En vraagt om een password voor betreffende username zie onderstaande print. Ondanks het aanvinken van Mijn referenties onthouden blijft Outlook eigenwijs. Mijn pc draait op Windows 10 pro versie 1909 Gebruik Microsoft Office prof 2016 Dus outlook 2016 Op internet vind ik hiervoor geen oplossing, weten jullie dit?
Verwijderde mail verdwijnt Ik gebruik webmail van hccnet. Sinds de nieuwe versie, is het mij onduidelijk waar de verwijderde mail heengaat: als ik eens per ongeluk de verkeerde mail delete, vind ik hem niet meer terug. Ik zie wel een map "Prullenbak", maar die is uit-gegrijsd en niet benaderbaar. Ook zie ik (helemaal onderaan) nog een map "Trash", maar die is leeg. Waar blijven die verwijderde mailtjes?
Malwarebytes presentatie Was benieuwd naar de presentatie van Malwarebytes en werd verwezen deze ticket
alias doorsturen naar 2 e-mail adressen Kan ik binnen de hcc!net instellingen doorsturen van een alias naar 2 e-mailadressen instellen? En hoe kan ik dat dan doen?
Instellingen Outlook 2019 Na installatie van Outlook 2019 moet voor het maken van een ver-binding met de mail server het emailadres en het wachtwoord wor-den opgegeven. Echter voor het inloggen bij hccnet wordt een gebruikersnaam en een wachtwoord worden ingegeven. Waar de oude Outlook en zelfs huidige mail in Windows hiermee uit de voeten kan, is dat bij Outlook 2019 dus niet het geval. Dus ik heb een probleem om mijn huidige Outlook contact te laten met de mailserver van hcc. Toen dacht ik ik ga mijn gebruikersnaam vervangen door een gebruikersnaam omvattende mijn emailadres bij hcc. Kan nergens vinden dat dit is aan te passen. Toen dacht ik kan ik dat met een alias oplossen. Maar het opgeven van een alias kan ik in het mailpakket nergens vinden. Hoe is dit op te lossen?
Bijnamen in nieuwe HCC webmail In de nieuwe HCC net webmail omgeving is de mogelijkheid bijnamen te gebruiken verdwenen. Ik was gewend die bijnamen te gebruiken vooral bij dubbele contacten (prive/zaak/sport). Als ik het goed heb gezien is dat in de nieuwe omgeving niet meer mogelijk, dat vindt ik jammer. Komt die mogelijkheid er misschien in de toekomst?
wachtwoord Op mijn eerste vraag kreeg een reactie van Joop Harthoorn. Heb dit geprobeerd, maar helaas lukte dit niet. Zover begrepen zijn dit oplossingen voor Windows 10 en ik zoek een oplossing voor windows 8. In ieder geval dank aan Joop voor zijn snelle reactie, maar kan iemand mij toch helpen met Windows 8?
Gratis Download Is de software PhotoDirector 4 nog te downloaden? Dit werd in 2013 aangeboden.
Wordpress website op de PI En dan zie je door de bomen het bos niet meer….. Ik heb al zeker een jaar of 2 niks meer aan mijn 2 websites gedaan. Waarom ? Omdat mijn webdesign programma, Web Extended Pro, release 2008, op een XP systeem draaide. Ik had lange tijd specifiek een XP systeem aan mijn netwerkje gekoppeld, maar dat systeem is vanwege ruimtegebrek op zolder ( 5 PC’s en 3 laptops ) afgevoerd, en de latere Windows versies Web Extended niet ondersteunde. Dan valt PCActive 311 op de mat en daar staat een mooi artikel en workshop in, Wordpress op de Raspberry PI. Dat was dé oplossing voor mij. Ik had nog een PI (3B+) liggen en voor mijn 2e website gelijk gebruik gemaakt van het lezersaanbod, en de Zero PI besteld ( even niet voorradig, dus dat wordt even wachten. ) Ondertussen met de 3B+ aan de slag, en na 3 keer de workshop gevolgd en geprobeerd te hebben, eindelijk een werkende installatie met Wordpress op de PI draaien. En dan ga je aan de slag, een website maken…. Web Extended was een WYSIWYG programma en ik had begrepen dat Wordpress dit ook was. Enthousiast begonnen, maar dan loop je toch tegen een paar probleempjes aan, zoals, “Hoe krijg ik een foto netjes uitgelijnd IN een tekstblok”? En wat doe je dan ? Dan ga je naar het WP forum, om te kijken of je daar de nodige info kunt vinden. Maar daar aangekomen, en de “regels voor forum gebruik” te hebben doorgelezen, werd de verwarring alleen maar groter ☹Altijd gedacht dat een website maken op WP “gratis” is, maar om de site te mogen publiceren ( ik heb een hosting en domeinnaam bij Webreus) zou ik OOK Wordpress moeten betalen om mijn gemaakte site bij mijn eigen provider te mogen zetten, en daar heb ik immers ook al betaald. Concreet dus een paar vragen voordat ik verder ga ? - Is een WP site nu wel of niet gratis te maken én te gebruiken ? (Ik maak de site bij Wordpress.org) - Hoe kan ik een foto op een pagina dusdanig plaatsen dat de foto Naast de tekst komt en niet er boven of er onder ? - Hoe kan ik mijn site, als ze eenmaal gereed is, bij mijn Hosting provider, op mijn eigen domeinnaam krijgen. Ik heb inmiddels begrepen dat het maken van de site bij WP online gebeurd, en dat de toegang tot dat platform via de PI wordt geregeld, op mijn PI staat de nodige data, dus de PI moet dan ook permanent aanblijven. - Om de website, als ze eenmaal gereed is en ik haar aan de wereld wil tonen, ik in mijn Router ( TP-Link Touch P5 ) EN/OF modem ( ik heb de CISKO EPC 3940 van ZeelandNet) zaken (poorten) moet forwarden, open zetten of juist moet dicht gooien - De PI draait via Wi-Fi maar omdat deze verbinding regelmatig “wegvalt” wil ik de PI eigenlijk het liefst op een bekabelde IP adres hebben. De configuratie geeft ook een bekabeld IP adres aan, maar hoe kan ik deze dan ook ( in router / modem ) aan zetten, zodat ik elders in huis, via mijn eigen netwerkje de Raspberry PI kan benaderen en later, als de site gereed is, aan de buitenwereld tonen ? Als het kan, graag eventuele reacties in Jip en Janneke taal, ik kan wel dingen “creatief” bedenken en uitwerken ( WYSIWYG ) maar al die technische zaken erachter, is voor mij acadabra…..
Time machine TM wordt door mij gebruikt om via een Synology DS214play backups te maken. Afgelopen week besloot TM zelfstandig om een geheel nieuwe backup te gaan maken (of ik lette niet goed op). Er was meer dan voldoende schijfruimte. Nu heb ik dus een zeer recente backup, maar al mijn oudere bu's zijn verdwenen. Zijn die ook echt weg van de harde schijven van mijn Synology, of is daar nog iets mee te doen. Foutje van TM/Apple?
cd branden Na het herbenoemen van een serie foto's in een map dmv 123 enz. zodat alle foto's netjes op een rij staan, staat alles na het branden op een cd weer radicaal door elkaar. Wat doe ik verkeerd. Ik gebruik het fotobewerkings-programma ,,FastStone,,
Correctie VPN info PC Active Editie 311 In PC Active Editie 311 April/Mei 2020 staat een test van VPN netwerken. Bij de testresultaten voor ExpressVPN staat dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het internationale netflix aanbod. Dit is incorrect. Ikzelf gebruik ExpressVPN sinds 1 jaar en kan weet uit eigen ervaring dat Netflix het herkent als ik via ExpressVPN een ander aanbod dan het Nederlandse probeer te bekijken. Het aanbod wordt weliswaar weergegeven, maar zodra je de film daadwerkelijk wilt starten, blokkeert Netflix dit. Netflix films zijn alleen te bekijken als de ExpressVPN weer wordt uitgeschakeld. Om die reden zal ik binnenkort een andere betaalde VPN provider kiezen om te kijken of het dan beter is.
Correctie VPN Info-PC Active Editie 311 In PC Active Editie 311 April/Mei 2020 staat een test van VPN netwerken. Bij de testresultaten voor ExpressVPN staat dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het internationale netflix aanbod. Dit is incorrect. Ikzelf gebruik ExpressVPN sinds 1 jaar en kan weet uit eigen ervaring dat Netflix het herkent als ik via ExpressVPN een ander aanbod dan het Nederlandse probeer te bekijken. Het aanbod wordt weliswaar weergegeven, maar zodra je de film daadwerkelijk wilt starten, blokkeert Netflix dit. Netflix films zijn alleen te bekijken als de ExpressVPN weer wordt uitgeschakeld. Om die reden zal ik binnenkort een andere betaalde VPN provider kiezen om te kijken of het dan beter is.
Dreig email hcc-account Dit weekend ontving ik een dreigmail met het account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nickname) mijn hoofd account dat ik ooit (1999) heb vastgelegd maar nooit gebruikt (voorzover ik mij herinner). Verwijzing naar foto's en face book (nooit ingeschreven) komen mij vreemd voor ... Kortom: is hier reden voor zorg, mede gezien het feit dat ik alle email "plat" laat binnenkomen via pop3.
Wijzigen aliassen bij hccnet adres Ik wil iets wijzigen in de aliassen van mijn hccnet mailbox. Hoe kom ik daar bij?
Hoofdmap en submappen In de verkenner heb ik een hoofdmap Muziek gemaakt met daarin veel sub mappen van verschillende genres en muzikanten. Als ik de hoofdmap open zie ik tabbladen Naam - Type - Gewijzigd op en Grootte. In de hoofdmap "muziek wil andere tabbladen b.v. Type - Grootte - Bitsnelheid - afspeelduur. Ik wil dit dus naar eigen voorkeur aanpassen. Dit kan ik handmatig doen, maar als ik afsluit krijg ik weer de oude instelling. Ik wil de hoofdmap dus vast instellen, en dat deze instelling dan ook gelijk vast staat voor alle sub mappen. Heeft iemand een tip om dit voor elkaar te krijgen
thunderbird start op in map "prullenbak Ëlke keer start het emailprogramma thunderbird op in de map "prullenbak", terwijl mijn voorkeur is dat het programma opstart in map "Postvak in". Alle instellingen nagelopen, maar ik vind niet de sleutel om dit te wijzigen. Graag de gouden tip.
Blokkeren inkomend E-mail adres Een aantal weken krijg ik onbetrouwbare E-mail met als adres(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met verschillende aanbiedingen. waarop ik dan moet reageren, en de kwaadwilligen de computer over kunnen nemen etc. Dit E-mail adres is totaal onbetrouwbaar, en vraag U dan bij deze hoe ik deze inkomende E-mail kan definitief wil blokkeren van de inkomende Hccnet Pop 3 server, thunderbird, Ipad, Samsung android E-mail. Hopende U hiermee voldoende te hebben mogen informeren
Gratis syllabus Ik zou graag de syllabus over de auto's willen ontvangen
webcam Lenovo laptop en Windows 10 Webcam jaren niet gebruikt c.q. afgeplakt. Wilde sinds Corona webcam gaan gebruiken bvb bij Hangout, Zoom , Skype. Camera kan bij die programma's niet gestart worden. Alle privacy-instellingen daarvoor al nagelopen. Cameratest onder uitzenden video (zie jezelf) werkt ook niet. Lampje naast webcam reageert wel bij die test, en ook aan/uitzetten laptop, en brand bij aan continu. Bij info over camera wordt Vimicro USB Camera (358 boot) (als enige) camera aangegeven, en dat die werkt. Echter bij Instelling - Apparaten komt geen camera voor. Bij openen / aanklikken camera -app (tegel) verschijnt de volgende melding (witte letters op zwart vlak): De camera kan niet worden gestart. Indien u zeker weet dat de camera is aangesloten en juist is geïnstalleerd controleer dan op de bijgewerkte stuurprogramma's. Dit is de foutcode:0xAOOF429F(0x80070057). Met daaronder de 2 keuzelinks: Meer info / OK. Vervolgens alle acties - volgens, https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13753/windows-10-camera-does-not-work - uitgevoerd maar helpt niet. familielid met IT-kennis heeft daarna, via Quick Assit, nog geprobeerd camera-drivers opnieuw te installeren, maar eveneens zonder resultaat. Kunt u me aub helpen, want chats zonder beeld mis wij in deze tijd toch wel heel erg.
Outtlook Er wordt geen contact met de inkomende server gelegd, uitgaande server werkt goed.Dus geen ontvangende mail op HCC mailadres. Gebruik onderstaande poorten IN: 995 SSl UIT: 587 TLS
Kan niet meer opnemen van eigen apparatu Sinds enige tijd kan ik niet meer opnemen van Pick-Up, Minidisc of cassettes op mijn in bezit zijnde software (zie bijlage). Wél kan ik van reeds op de PC aanwezige audio bewerkingen uitvoeren of van het internet gedownloade muziek. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik de meldingen die ik krijg moet interpreteren. Mijn Windows10 software op de PC is 'up to date'. Omdat ik radioprogramma's maak voor de Concertzender kan ik nu dus niet meer mijn éigen materiaal gebruiken. (en dat is nogal ernstig)
Kan geen e-mail printen Als ik een e-mail wil printen krijg ik het te zien maar als ik dan op afdrukken klik valt het beeld weg en gebeurd er niets. Waar ligt dit aan? Niet aan de printer.
Thuis/ afwezigheids functie Hallo, De thuis/ afwezigheids functie in de Nest app gaat regelmatig niet naar afwezig als wij van huis zijn. Het gezin bestaat uit twee gebruikers. Beide telefoons hebben locatie aan staan.Een telefoon werkt met Android 9, de andere met Android 10. Op beide telefoons de Nest App vergrendeld. Toch sluit de Android 10 telefoon de Nest App na verloop van tijd uit. Verder meld de app regelmatig dat ze al te tijdje niets meer van mij gehoord hebben en het toestel buitensluiten. Als ik ga zoeken op internet, dan vind ik bij Google oplossingen die steeds naar elkaar verwijzen. En mij in een loep doen belanden. Ik hoop dat er bij U iemand is die mij misschien verder kan helpen.
email naam aanpassen Ik heb de volgende vraag: Is het mogelijk om mijn naam deel voor @ aan te passen. (dus w.wijns)? Ik heb momenteel veel last van Hackers? die mijn Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken. En mij allerlei nare "dreigmail"zenden. Ik zou dus dit E mail adres willen verwijderen/ aanpassen. Dank voor uw reactie,
Back-up Wat is letterlijk een back-up. Dat is mij niet duidelijk. Stel ik verander iets in een bestand en maak een backup Ik verander de bestandsnaam, hoe kan ik nagaan of wel of niet iets in het bestand is veranderd. Veel later verander ik weer iets in het bestand en maak een back-up. Is dan de voorgaande back-up dan verloren, als ik toch nog dat bestand nodig heb. Het lijkt mij niet zo nuttig om steeds back-ups te maken, want je moet steeds zelf heel goed bijhouden wat ik allemaal gedaan heb. Over een aantal maanden weet ik het niet zuiver meer. De back-up glijden zo onder je vingers vandaan. Mijn vraag is. Zie ik dit goed of kunt u mij nog eens heel eenvoudig het uitleggen. Op verschillende sites is deze materie niet duidelijk. Hopelijk geeft u verlichting
hccnet webmail nieuwe interface Kan maar 9 mails tegelijk zien in de lijst op één scherm bij het nieuwe interface. Met Instellingen is dit niet te wijzigen, of ik nu 30 of 200 kies.... In het oude interface kan ik er nog steeds 30 berichten tegelijk op één scherm zien. Suggesties als GMail (voor advertentieverkoop ten slotte, af te wijzen, net als Google search), maar ook Thunder..., Office Mail helpen trouwens niet bij mijn duizenden oude mails die op hccnet webmail staan. Vorig ticket was al gesloten voor ik eraan toekwam, helaas. (Ik krijg veel mails, vandaar mijn probleem.) * Een schermoptie met voor elk bericht maar één regel, zoals vanouds, in plaats van meer regels, maakt het mogelijk veel mails tegelijk te kunnen overzien: bij mij 30. Dit moet voor veel gebruikers met wat meer mails aantrekkelijk zijn. (Gebruikt u zelf hccnet webmail niet?) In de nieuwe versie zijn er grote witte ongebruikte vlakken op het scherm, niet nuttig, en kan ik maar 9 berichten tegelijk zien. (Deze functionaliteit van één bericht per regel ging verloren in het nieuwe interface, dat kan toch niet de bedoeling zijn van vooruitgang?). * Het kan natuurlijk zijn dat ik iets over het hoofd zie, zodat het toch mogelijk is in de nieuwe interface? * Dan hoor ik het graag. Hccnet webmail is het enige wat ik van de vereniging gebruik (op bijeenkomsten komen is me nooit gelukt), en zeer waardeer.
Fout bij zoeken naar documentenlijst Als ik de documentenlijst wil bekijken krijg ik de foutmelding: Fout [Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found Hoe los ik dit op? Ik ben ingelogd als HCC-lid.
Progr.installeren op D i.p.v. C schijf Als ik de Airacs voor FSX voor Mei 2005 op m,n D: schijf wil installeren lukt dat niet. Zodra ik het Progr. open als administrator zie ik dat deze automatisch op m,n C: wordt geïnstalleerd , als ik dan de Browse knop gebruik en m,n D: schijf aanklik gebeurt er verder niks. Ik doe deze handeling elke maand zonder problemen, dus klik op Browse , daarna op m,n D: schijf en deze komt dan in de install regel dan op Aerosoft - daar moeten de Airacs in worden gezet - en dan installeren wat altijd goed verloopt. Weet u een oplossing? Bij voorbaat dank.
Administrator Ik ben op mijn oude mailadres ingelogd bij Microsoft en gebruik al sinds 3 jaar dit oude mailadres niet meer. Bij diverse toepassingen krijg ik de foutmelding dat ik niet bevoegd ben om die handeling uit te voeren, vraag toestemming bij de administrator. Hoe kan ik dit irritante probleem oplossen?
2e accesspoint Ik heb een KPN router op de begane grond. Op de eerste verdieping staat mijn PC. Die is op het netwerk aangesloten middels een switch. Op die switch zit ook een Sitecom WL 342 die is ingesteld als 2e accesspoint om het wifi signaal te versterken op de bovenverdieping. Het ip adres hiervan is 192.168.0.1. Nu wil ik de naam en wachtwoord daarvan wijzigen maar ik kan niet inloggen op de Sitecom. De volgende melding verschijnt dan op het scherm: Deze site is niet bereikbaar. Het duurt te lang voordat 192.168.0.1 reageert. Wat moet ik doen om in te kunnen loggen op de Sitecom? of is mijn configuratie niet goed?
bouwen desk top Is het mogelijk dat leden mij helpen om een goede game desk top pc te laten bouwen ? Ik heb vragen welke grafische kaart, geheugen, software enz, een goede game pc dient te hebben. Een standaard winkel pc heeft lang niet alles en eerlijk gezegd zie ik door het bos de bomen niet meer Mail me aub en of beantwoord mijn vraag in de vraagbank, ik denk dat ik niet de enige ben met deze vraag