Afdrukken
Onderwerp Bericht
gehacked email account Via de site haveibeenpwnd.com ben ik erachter gekomen dat de account gehacked is. Ik ga meteen de password van onze account wijzigen. Mijn vraag is: is dit voldoende of dient er meer gedaan te worden?
eigen website Beste mensen, via HCC heeeft iemand voor mij op de webruimte van HCC een eigen website voor mij gemaakt. Als ik mij goed herinner, was de site vol en nu weet ik niet hoe ik verder kan gaan. Wellicht is het mij gezegd, maar dat ben ik vergeten. Is het te doen voor iemand die niet technisch is, ook niet op het gebied van computers om deze site verder aan te vullen. Ik had m in gebruik om mijn schilderwerk er op te zetten. Hartelijk dank voor uw antwoord. Sorry dat ik niet weet welke hardware, besturingssysteem en softwareversie ik gebruik.
Dia scanner Plustek 7200 Ik wilde oudere dia's digitaliseren met mijn een tijd geleden gekochte diascanner. Daarbij bleek dat de software van de diascanner niet met Windows 10 overweg kan. Ik heb met de "fabrikant" kontakt gehad en uiteindelijk bleek dat ik de diascanner alleen met een oudere versie van Windows ( t/m 7) zou kunnen gebruiken. Ik heb een oude laptop, die ik met een Linux (Ubuntu OS) versie nog kan gebruiken. Met enige moeite is het mij gelukt om die als besturingsysteem te verwijderen. Probleem is dat ik geen Windows 7 heb, maar wel een originele CD met XP en geen originele 98 SE, maar wel met de sleutel er voor. XP installeren lukte maar liep klem op het ontbreken van een passende sleutel en 98 SE vraagt naar een andere CD omdat daar ontbrekende software op staat. Ik ben daar nu ruim 2 weken mee bezig en weet het niet meer. Hebben jullie nog oplossingen. Het gaat om iets tijdelijks waarbij ik geen internet nodig heb. Ik moet zo'n 1000 dia's digitaal maken. Graag hulp! Bij voorbaat dank Herman Zuijdervelt Keizersmantelweg 153, Hoogvliet 06-55624865
Alias email aanmaken Ik heb een emailadres  en 1 alias Nu zou ik nog een alias aan willen maken, maar ik weet niet waar ik dit kan doen. Graag advies!
E-mail komt niet binnen Als ik een mail naar  stuur komt er een foutmelding binnen van een mailadres dat ik jaren terug heb gehad. Bij mijn instellingen staat d  vermeld. Het is een probleem van de laatste maanden. Voorheen werkte het goed. Ik doe er een bijlage bij van de foutmelding. Ik heb de vraag ook op het forum gesteld maar daar komen we niet verder.
aanschaf nieuwe printer Op dit moment heb ik een draadloze printer (Epson Stylus Office BX625FWD), waarbij ik niet vanuit een Ipad (Pro), en een Iphone (5 en xr) kan afdrukken. Ik ben nu op zoek naar een eenvoudige goede printer (draadloos) waar dit wel kan (daar mijn echtgenote nog werkt met een Windows laptop, moet vanuit deze laptop ook afgedrukt worden.
problemen om document te printen LS, Het lukt me niet om de word documenten te openen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik van de week een nieuw officepakket 2019 heb aangeschaft en geïnstalleerd en mogelijk omdat de stukken geblokkeerd zijn voor bewerking. In eerste aanleg lukte het ook met Excel niet maar daar heb ik nog een 2010 versie van staan. Toen ik het met een omweg daarmee probeerde kon ik de blokkade opheffen en het wel uitprinten. Maar hoe doe ik dat met de word documenten. Daar zie ik de 2010 versie niet meer van staan. Als ik het document wil openen krijg ik het volgende bericht: Er is een fout opgetreden bij het openen van het bestand in Word. U kunt het volgende proberen. *Controleer de bestandsmachtigingen voor het document of station. (Hoe doe ik dat?) *Controleer of er voldoende geheugen en schrijfruimte beschikbaar is (meer dan voldoende beschikbaar) * Open het bestand met de conversiefunctie voor tekstherstel. (Waar vind ik dat?) Ik kan nergens vinden hoe ik met de conversiefunctie voor tekstherstel het bestand wel kan openen. Kunt U mij op weghelpen om de stukken wel te openen en uit te printen? Ik kijk uit naar Uw reactie.
windows live mail Ik heb een labtop met daarop win 10 en gebruik daar nog steeds windows live mail op dat nog naar behoren functioneert maar ik heb het idee dat er toch een fout inzit. Nu kan je normaal van uit het installatie programma (windows essentials) een herstel uitvoeren maar helaas zit dit niet meer op de computer. Nu is mijn vraag de volgende, ik heb op een andere labtop nog wel de software (Windows essentials) staan en daar draait ook nog windows live mail op als ik deze software kopieer en overzet naar de eerste labtop kan ik dan ook weer de herstel functie uitvoeren op de eerste labtop of werkt dat niet? Ps. ik heb geen email account van Microsoft.
HCC mail komt niet binnen Ik heb jaren geleden ingesteld dat mijn HCC mail doorgestuurd moet worden naar een gmail account van mij. Dat werkt nu dus ook inderdaad nog steeds prima. Maar eigenlijk wil ik de HCC webmail weer gebruiken maar ik zie daar dus niet mijn mail in terecht komen. Het wordt direct doorgestuurd zonder dat het in de inbox terecht komt. Kunt u mij uitleggen hoe dat werkt en of ik dat zelf kan wijzigen?
e-mail storing sinds 23 december ontvang ik geen e-mail meer in mail voor windows10. wel kan ik mail verzenden. op mijn laptop (ook windows 10) heb ik precies dezelfde account instellingen en functioneert alles normaal (in windows live mail) aanpassen van het wachtwoord had ook geen effect. wie helpt mij?
Windows verkenner Indien ik met verkenner op een bestand of map gaat staan en ik klik op mijn rechtermuisknop en dan kies voor Eigenschappen om te kijken hoe groot het bestand is. Dan wordt verkenner afgesloten. Ik heb de indruk dat het na een software update van Windows is gekomen. Weet u misschien hoe ik dat kan oplossen?
Update Windows 10 Update Windows 10 mislukt
Wachtwoord vergeten extra Email-adres Kan iemand mij helpen om het wachtwoord te resetten van een extra emailadres. Er is een hoofdadres wat normaal bereikbaar is, echter het extra email adres is onbereikbaar vanwege een vergeten wachtwoord. Dus als er iemand is die weet hoe we dit wachtwoord kunnen resetten, graag advies.
Mail verwijderen van server na inlezen Ik gebruik de standaard Mail App van Windows 10. Ik heb mijn HCCNET account daarin toegevoegd. Alles werkt, maar ik zie nergens de mogelijkheid om de berichten na inlezen in de app automatisch van de hccnet server te verwijderen. Weten jullie of die mogelijkheid ergens verstopt zit?
kee pass. Ik weet niet hoe ik in het invoervak bij keepass mijn wachtwoorden invul. Wie kan mij dat duidelijk maken? Graag een voorbeeld
Netwerk Groep Ik ben naar de presentatie van Netwerk instellen. Maar thuis gekomen Lukt het niet helemaal . Situatie: beneden een laptop, hier kan ik de PC (boven) en een HD op het netwerk zien en ook kom ik bij de mappen. maar boven waar mijn PC en netwerkschijf staan zie ik de laptop wel maar kan ik de laptop niet benaderen. de netwerk HD zie ik totaal niet wel als Hd om de software te benaderen maar niet de mappen alle mappen zijn beneden wel te benaderen. alle 3 laptop ,Pc ,HD hebben dezelfde werkgroep naam
Nas scheid er mee uit Mijn NAS, een LG N2R1, die minstens 11 jaar oud is ( een van de 2 schijven is gedateerd dec 2008) heeft de geest gegeven. Ik vermoedde het al, want het duurde steeds langer voordat er data van ingelezen was. Gisteren dacht ik, kom even resetten, opnieuw booten en dan is het opgelost. Nee dus, na 5 minuten, "NAS is Booting.... "de melding "Fail (RTC ect)" Wat nu, natuurlijk, een nieuwe NAS kopen en dan is het misschien raadzaam om ook 2 nieuwe HD's te kopen ( de ene die ik nu heb is van dec 2008, de andere van sept 2009, beide 1TB) Dat is geen probleem. Maar mijn data: wat is de beste oplossing om deze te redden ? Ik denk om de beide HD's via een bracket een voor een uit le lezen, ik heb nog een 2TB (nieuwe) externe HD liggen, en daar de beide 1TB naar kopiëren. Ik ga er namelijk van uit dat de HD's nog benaderbaar zijn. Oke, een tijdrovend klusje, maar gelijk een mooie reden om, de data, eenmaal gekopieerd, na te lopen, voordat het weer naar de NIEUWE nas wordt terug gezet. Wat denken jullie? Is dit voor iemand zoals ik, zonder technische kennis en 2 linkerhanden, een goede oplossing ? Of zijn er betere ? Ik zie (hopelijk) de reacties wel verschijnen, en ondertussen ga ik eens kijken naar een NIEUWE nas, et 2 HD's van elk 1, of misschien nog beter, 2 TB...... Alvast bedankt voor eventuele reacties,
bijeenkomst HCC seniorenacademie Op 13 februari is er een bijeenkomst in Gorinchem over Cloud en privacy. Ik wil ik graag naar toe gaan maar ik weet niet of/hoe ik mij hiervoor kan inschrijven. Kunt u mij hierover duidelijkheid geven?
Outlook opstarten en POP probleem Meneer krijgt als laatste e-mail van 2 februari binnen, plus hij wilt van zijn POP e-mailaccount een IMAP account maken, vanwege de voordelen van IMAP. Echter heb ik zelf de instellingen niet kunnen veranderen vanwege een 'Dialog Box' die niet wilde openen in Outlook. Ik drukte op de knop 'E-mail instellingen wijzigen' maar het scherm opende niet. Outlook opstarten duurt ook lang. Graag wat aan deze problemen doen.
Kan geen email ontvangen of verzenden Beste mevrouw/mijnheer, Ik kan opnieuw geen mail verzenden, maar nu ook niet ontvangen in Outlook 2010. De instellingen zijn juist, maar de servers wijzen de aanmelding af. Echt vervelend. Mag ik spoedig iets van u horen of lezen?
YouTube Bij YouTube krijg ik steeds de mededeling: Reacties op deze video zijn verborgen in de Beperkte modus. Eerst werkte dit wel bij Firefox, een tijdje later niet meer. Hetzelfde deed zich voor bij Chrome. Uiteindelijk de nieuwste versie van Edge geinstalleerd. Zelfde probleem: werkt eerst goed, daarna komt de melding weer terug. In YouTube naar de Profielfoto gaan en naar beneden scrollen en beperkte modus in- of uitschakelen helpt ook. Van de oplossingen, welke gegeven worden op Internet word ik ook niet wijzer. Hoe kan dit probleem worden opgelost? Graag advies.
Fototbewerkingsprogramma Bij het opstarten van PSP wordt het wit van foto’s geel weergegeven; heleboel icoontjes mop de taakbalk worden geel. Is zo sinds een paar dagen. Voor suggesties, hartelijk dank.
E-mail probleem Door het weggooien van een bestand (Teamviewer) i.p.v het te de-installeren ging de Mac op zwart met alleen een klein venster "Onherstelbare fout". Gevolg: alle bestanden onbereikbaar. Gelukkig kon ik vanaf een backupschijf alles weer terugzetten (700 Gb) en ook alle voorkeur-instellingen doen het weer. Het enige dat niet meer werkt is de postbus. Als ik een mail wil versturen krijg ik de mededeling: "Geen verbinding mogelijk met de account Hccnet". Verder wordt er gevraagd om het wachtwoord voor de gebruiker b. in te voeren. Ik voer dan het POP3-wachtwoord in dat ik destijds van HCC heb gekregen, zijnde: CXYmC6sH, maar dan krijg ik in rood de melding "Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt". Kunt u mij helpen om dit probleem tot een oplossing te brengen? Bijvoorbaat vriendelijk dank.
Startdatum Google Agenda Bij het opstarten van Google Agenda staat de datum steeds op februari 2019. Als ik op de knop "vandaag" klik staat de datum goed. Op de computers waar deze computer mee synchroniseert staat de datum wel ineens goed. Wat moet ik instellen om dit probleem te verhelpen?
SFTP Backup Hallo, hoe kan ik een RECHTSTREEKSE backup maken naar de NAS van mijn zoon waarop ruimte voor mij is gereserveerd. Graag via SFTP met een gratis/ goedkoop programma.
Webmail Hoi Na verloop van tijd word ik uitgelogd bij webmail. Juist als ik op dat moment op een bericht klik. Ook word ik uitgelogd als ik ca. een half uur met wat anders bezig ben.
systeemherstel Weten jullie hoe het komt, dat ieder keer na een grote update (bv. 1809 naar 1903 en 1903 naar 1909) het systeemherstel is UITgeschakeld? Ik let erop en zet het dan weer aan en maak weer een herstelpunt en houd het daarna in de gaten..Ik 'service' ook anderen en ook daar kom ik dit in win 10 (beide versies en 32 of 64 bit) steeds tegen...Ik heb er een aantal overgezet vanuit win 7 naar '10 'maar ook fabrieksnieuwe laptops hebben het (soms wel soms niet). Ik krijg verder dan geen fouten(of foutmeldingen) en alles werkt maar in geval van nood kun je dan niet terug! (zelf heb ik dan een macrium-backup achter de hand maar anderen niet)
volle HCC-mail Ik gebruik de mail-app van Microsoft. Al geruime tijd moet ik regelmatig mails verwijderen om niet boven de grens van 1 Gb uit te komen. Nu heb ik naar mijn mening helemaal niet zo'n grote mailbox. Ook het aantal bijlagen strookt niet met een beslag van ca. 850-1000 Mb. Hoe kom ik achter wat de grootste "slokop"is ?
Mailbox Ik heb 2 computers: een Windows 8.1 en bovengenoemde Mac. Tot voor de crash kwamen de mails probleemloos op beide computers binnen. Ook kon ik op beide machines e-mails verzenden. Nu komt er op de Mac niets meer binnen en als ik wil verzenden wordt er door Mac een wachtwoord gevraagd. In uw antwoord van hedenmorgen verwees u mij naar een site waar je een alias of format o.i.d.kunt wijzigen of instellen door naar een tweede e-mailadres te verwijzen. Ik heb er maar 1. Het gevraagde wachtwoord is onvindbaar. PS Mac verwijst bij inlogproblemen naar de provider. Cirkel is rond. Is hulp nu nog mogelijk?
verwijderen software Sinds kort verschijnt bij mij de volgende aanbeveling: Subscribe to notification. Geen idee waar dit over gaat. Vertrouw ik niet.Doe ik ook niet. Hoe kan ik dit verwijderen ???.
Veiligheid Ik overweeg een van mijn desktop-computers die met een vaste verbinding verbonden is met internet en die gebruikt wordt voor internetbankieren te vervangen door een nieuwe laptop die verbonden wordt met het internet via WiFi. Ik beveilig met Norton. Is dan nog steeds internerbankieren veilig?
Galerij, map camera verdwenen Beste lezer, Ik heb foto's overgezet vanaf mijn Samsung S7 naar mijn computer.Vervolgens kwam ik er achter dat mijn map "camera" is verdwenen. ik zie hem wel in mijn "verborgen"mappen maar kan hem niet meer in galerij zien/ krijgen. kan hem ook niet openen. Graag een advies van je.
Foutmelding Krijg sinds 1 week de volgende mededeling: Authentication failure while connecting to server imap.gmai.com Gebruik de thunderbird versie 68.2.4 Kam mijn Gmail niet meer binnenhalen en verzenden met Thunderbird Melding kwam spontaan.Voordien functioneerde alles normaal Heb alles op internet al nagezocht, maar geen oplossing werkte Ook Thunderbird gede-installeerde en weer geïnstalleerd.geen resultaat Pleas help. Andere accounts van o.a. Hccnet en ziggo werken wel onder Thunderbirds
e-mail verzenden E-mail ontvangen gaat prima, maar e-mail verzenden gaat heel vreemd. Dat betekent dat ik een mailtje kan verzenden op 5 januari, en dat die aankomt op 31 januari. Ik heb nu ook Gmail erop gezet, en dat gebruik ik om te antwoorden op de op de andere mail ontvangen berichten. Kan ik het ook zo instellen dat de mails aan pxx op Gmail gaan binnen komen?
MS Office Ik heb telkens tussen mijn documenten de map "Aangepaste Office-sjablonen" staan. Ik kan hem handmatig verwijderen, maar dan popt hij na een tijdje weer op. De map zelf is leeg. Hoe kan ik dit voorkomen?
mail Windows mail valt steeds weg, dat heb ik wel vaker aan de hand gehad maar ik weet niet meer wat ik toen gedaan heb. Aangezien ik dit een beter programma vind dan Thunderbird waarvan ik nog steeds niet weet hoe ik de letters van de berichten groter moet krijgen vraag ik u hoe ik dit op moet lossen met windows mail. Alvast bedankt
Word- en Excelbestanden ( Office 2016 ) Door inmiddels vele "vreemd" uitwerkende bestanden heb ik Microsoft gebeld. Ik blijk een niet-officiële versie van Office 2016 te bezitten die niet door Microsoft's helpdesk wordt ondersteund. Advies: ook al is de Office 2019 niet schrikbarend anders, adviseer ik u toch deze nieuwere versie "officieel" aan te schaffen. Aldus is geschied. Maar nu het installeren.......... Helaas, dat lukt me niet. Wie van de HCC senioren kan mij uit de brand helpen ? Hoewel ik bekend ben met het HCC-honk "Dok Zuid" lijkt 't me verstandiger te vragen of dat bij mij thuis kan gebeuren. Daar zijn natuurlijk alle gegevens zoals codes, versienummers, beveiliging, enz. bij de hand. Graag wacht ik een reactie van u af, en groet u vriendelijk,
google tereur indien ik google als zoeker wil gebruiken en ik ben het niet eens met hun gebruik van mijn zoek gegevens gebruiken voor hun reclame dan moet ik iedere keer weer mijn prive gegevens invullen. dat ik geen reclame wil etc. ik gebruik nu firefox en vernietig mijn history ik vind dat dit misbruik maken is van machtspositie van google. hier zou de regering een verbod op moeten maken
Vraag over 2.4G en 5G wifi netwerken Beste, ik ben overgestapt op T-Mobile als provider en die levert een modem met zowel een 2.4G als 5G wifi netwerk beide met eenzelfde SSID naam. Voor mijn laptops en smartphones werkt het prima met hoge snelheid maar heb een probleem met mij camera. Die werkt alleen op het 2.4G netwerk maar krijg hem niet mee aan de praat. Stel mijn smartphone is verbonden met het 5G wifi netwerk, kan ik dan de camera wel zien die zelf op 2.4G wifi werkt?
opstarten Na het intoetsen van mijn opstartcode krijg ik niet mijn bureaublad met pictogrammen, maar Bing. Hoe kan ik dat wijzigen?
aankoop Office 365 kan ik met hcc korting in of rondom Eindhoven tegen korting bovenstaand pakket aankopen ?????
Socket Error 10060 Port 110 protocol xx belde op met een probleem dat er iets niet goed was op haar computer. De computer gaf de melding "Socket Error 10060 Port 110 protocol." Ik had zelf de link gestuurd die hieronder beschreven staat. xxx probeerde met Teamviewer alles op te lossen. Maar, pogingen om Teamviewer op te starten lukte niet... Uiteindelijk heeft zij de modem uitgezet, is daarna boodschappen gaan doen... En toen ze terug kwam van boodschappen doen, was het probleem opgelost.
Slide Show Movie Maker versie 3.7 Jarenlang veel plezier gehad van bovenstaand programma. Door een crash ben ik het prog. kwijt. prog. was te downloaden op: http://www.joern-thiemann.de/tools/SSMM/index.html Nu vind je daar alleen de handleiding met in de kop hcc.pc Wie of waar is dat programma nog te vinden?
HCC Account Instellingen xxxx gesproken via de telefoon. Account settings moeten nog beter ingesteld worden, zodat meneer weer e-mail kan ontvangen in de inbox. Via Teamviewer geprobeert, maar nog geen oplossing gevonden.
Foutmelding Ik krijg op de meest onverwachte momenten bijgaande melding op mijn scherm. Als ik dan een toets of de muis aanraak verdwijnt de melding om even later weer te verschijnen. Wie weet hoe ik van deze melding af kan komen?
installatie office 365 Ik heb de volgende vraag. Op mijn pc draait Microsoft office 2010. Sinds kort heeft mijn partner een laptop. Ik zou nu omdat de ondersteuning van office 2010 verdwijnt, op mijn pc en op de laptop office 365 willen zetten. Ik begrijp dat dit 365 home moet zijn geschikt voor meer computers. Kan ik de 365 over de 2010 installeren of moet deze gedeïnstalleerd worden en zo ja wat gebeurt er dan met mijn mail bestand ? Kan ik de 365 via internet aanschaffen of is het beter om dit via een winkel te doen?
Mail werkt niet goed xxxx krijgt geen e-mail binnen van een bepaalde afzender. De afzender stuurt hem elke dag een mail om hem van bepaalde dingen op de hoogte te brengen, maar die mailtjes komen niet binnen. Graag kijken wat het probleem is.
Forum De forum software lijkt mij geen grafische bestanden te laten uploaden. Enig idee hoe dit op te lossen is ? (Zie attachment)
G-Suite Hoe kan ik een G-Suite account aanmaken. Wil een video openen en krijg de mededeling: "Video niet beschikbaar" Deze video is beperkt. Meld je aan met een G Suite-account. Hoor graag van u.
whatsapp N.a.v. uw mail inz. whatsapp op tablet en smartphone heb ik geprobeerd dit op beide apparaten in te stellen. Maar zodra ik via whatssapp.com Whatssapp. installeer krijg ik op hetzelfde moment bericht dat whatssapp niet langer op het betreffende apparaat te gebruiken is. Maakt niet uit op welk apparaat ik het eerst probeer. Ik hoop dat u mij toch een oplossing kunt geven waarvoor bij voorbaat dank.
.bup bestanden verwijderen Op de systeemschijf C: staat een map QARANTINE met een aantal bestanden met een .bup extensie. Ik zou die graag verwijderen, maar als ik op een bestand rechtsklik en dan klik op verwijderen komt de melding "Ü dient Administrator-machtigingen op te geven om dit bestand te kunnen verwijderen" Bij Configuratiescherm/ Gebruikersaccount sta ik als enige gebruiker met een lokaal account en als administrator. Graag een duidelijk antwoord.
Géén verbinding met BlueTooth en Moto E3 Een Activity Trainer Horloge wordt niet 'gevonden' door de Smartphone via Bluetooth (al leg je hem er bovenop). Ook niet op andere Smartphone's die veel recenter van de mijne. Het horloge is geladen maar reageert op geen enkele manier. Kan ik iets verkeerd gedaan hebben? Of is het horloge gewoon stuk.
nog veilig?  
Modereren Windows forum Kan er gemodereerd worden op het overige windws forum ? https://www.hcc.nl/forum/hoe-stel-ik-mijn-account-in-op-een-huawei-p30-lite. Volgens mij een slecht omschreven vraag die hier gesteld zou mogen worden.
MS OneDrive Hoe krijg ik toegang in mijn OneDrive van Microsoft op mijn Linux Desk. Het wordt niet ondersteunt door MS maar het is mogelijk. Maar hoe!!!
Homepage goeden morgen sinds kort kan ik niet meer bij m'n homepage om die te updaten is er iets verandert in de inlogprocedure ? heb er geen informatie over gevonden
contributie? Beste Administratie, Heb ik voor dit jaar al betaald per automatische incasso? Zo niet hoe moet ik dat dan regelen?
fotonegatieven digitaliseren Bij het opruimen ontdekte ik fotonegatieven van vóór 1970 in het formaat 8.5x6cm. Kan ik deze digitaliseren en zo ja, hoe? zodat ik kan bekijken of het de moeite waard is om ze af te laten drukken. Bij voorbaat dank,
windows 7 overzetten 10 Mijn laptop Turion (tm) x2 Dual-core Mobile RM-72 4GB interngeheugen was oorspronkelijk een Vista. Die is overgezet naar wondows 7. Nu wil ik het graag overzetten naar windows 10. Aanstaande donderdag ben ik vrij en wil weten of begeleiding op afstand mogelijk is om deze overstap uit te voeren. Graag wil ik weten hoeveel uren dit proces gemiddeld duurt. In mijn Windows live mail box heb ik mail gesorteerd in div mappen. Kan ik deze mappen veilig slepen naar een externe harde schijf tijdens het overzettingspreoces en daarna weer terug slepen zonder verlies van gegevens? I
E-mail Geachte vraagbaakmedewerker, ik gebruikte tot voor kort e-mail via de POP3server. Via documentatie op HCC!net wil ik overschakelen naar IMAP. Ik krijg echter de melding dat er een fout is opgetreden bij de POP3 server. Tot nu toe heb ik steeds de poortnummers etc van het account gewijzigd. Is het nodig het hele account te wissen en een nieu account aan te maken voor de IMAP-server ?
vervangen van de SSD door een 2TB HD Vraag: is het mogelijk om bij een nieuwe (zeg '2019') MacBook Pro 13" de SSD te vervangen door een conventionele 2TB harde schijf? En zo ja, kan ik dan het actuele OS X op die nieuwe MB Pro op dezelfde manier installeren als ik dat bij mijn huidige '2011' MB Pro 13" kan? (downloaden van internet) En kan ik dan met Time Machine ook weer al mijn bestanden van mijn Backup-schijf overzetten? Toelichting: Ik heb op dit moment een MacBook Pro 13', late 2011 met OS X Sierra 10.12.6 en een 2TB harde schijf. Die schijf staat voor het grootste deel vol met muziekbestanden en die wil ik ook kunnen benaderen als ik geen of een slechte internetverbinding heb. Alleen al daarom is de cloud geen optie. Ik ben van plan een nieuwe MB Pro (2019) te kopen, maar dat heeft alleen maar zin als ik mijn 2TB schijf daar op over kan zetten. Vandaar mijn vraag.
Database Met welk, liefst gratis, programma kan ik een bestand met extensie .WDB openen en evt converteren naar excel of word bestand
Hmepage Ik kan al een een tijdje niet meer op mijn homepage, als ik inlog krijg ik de melding (The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.) Kunnen jullie mij helpen. vg Nico de Ruiter
email werkt niet op imac krijgt melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt.
HCCnet email komt vertraagd binnen Ik gebruik al decennia HCCnet, maar sinds een week komt de email 1-2 dagen vertraagd binnen in Outlook 2016 (en dan een hele stapel tegelijk). Op de webmail staat het dan al wel. Rond vrijdag 14 februari is er kennelijk iets veranderd? Hoe kan dit opgelost worden?
Problemen met ontvangen mail Meneer heeft een HP desktop. Problemen met het ontvangen van mail in Outlook. HCC mail wel mogelijk om te ontvangen en te verzenden. Via Telfort kan wel verzonden worden maar ontvangen werkt niet. Krijgt geen foutmelding te zien. Geprobeerd door meneer: Outlook opnieuw geinstalleerd, account verwijderd en opnieuw aangemaakt. Geprobeerd poorten aan te passen, wordt niet door systeem geaccepteerd.
E-mail verdwijnt van de server Ik heb geen inzicht meer op de server, waar mijn e-mails staan. Deze worden verwijderd als ik ze hebt geopend op mijn desktop computer, ipad, of telefoon. Ik gebruik sinds Januari het E-mail programma Thunderbird. Misschien is er een advies over de instellingen. Ik verwijder graag zelf de binnengekomen e-mails van de server, is altijd makkelijk als backup.
Spammen in de Windows10 groep Kan de Windows10 forum groep gemodereerd worden ? Ik zie meerdere emails met hetzelfde onderwerp terwijl er niet gereageerd word op vragen.
WIFI en Bluetooth werken niet samen Mijn bluetooth apparaten (muis en extern toetsenbord) werken niet goed. Zelf heb ik geconstateerd dat, wanneer ik wifi uitschakel alles naar behoren werkt. Beide paasraten hebben dan de status VERBONDEN. Schakel in daarna, met of zonder nieuw opstarten, wifi weer in, dan werken muis en toetsenbord niet meer en gaan beide in de stand GEKOPPELD. Schakel in daarna wifi weer uit dan werken de bluetooth apparaten wel weer. Router gereset.Kanalen in router aangepast; dit geeft ook geen oplossing. Wie heeft een oplossing voor dit probleem?
Koppelen tv hd voeding en tablet Hi support Ik wil mijn Samsung Galaxy Tablet S5e voor opnemen/afspelen van Netflix koppelen aan -Seagate FreeAgent GoFlex externe harddisk van 750 gb voor opslagcapaciteit, en -Telefunken TV (kabel met usb werkt), en - voeding via usb (kabel al) Hiermee zou kunnen opnemen en afspelen vanuit deHD naar TV, terwijl de tablet en HD voeding krijgen
valse website Graag zien wij dat de website http://home.hccnet.nl/ verwijderd wordt omdat deze website illegaal is met informatie die niet klopt, alle huisjes die op deze site vermeld staan zijn al jaren geleden verkocht, en de ex-eigenaren worden nog steeds gebeld. Wij hebben een eigen website http://www.atv-ommoord.nl/ de website beheerder ladybug is al jaren geleden gestopt met het bijhouden van de website maar weigert de website offline te halen.
Data van P1 monitor LS Ik heb het programma "P1 monitor" geïnstalleerd op een raspberry PI, om mijn slimme meter continu uit te lezen. Dit lukt prima, maar als ik een gegevens wil downloaden via de backup optie, worden er bestanden gedownload met als extensie .412. De helpfunctie van P1-monitor zegt het volgende : "Met export worden alle gegevens uit de SQLite database naar SQL statements in een zip file weggeschreven. Het exporteren is bedoeld om de gegevens veilig te stellen als er een nieuwe versie van P1 monitor uitkomt of als back-up. Importeren is bedoeld voor het inlezen van eerder gemaakte export bestanden en werkt alleen met een P1 monitor exportfile." Ik wil de gegevens in excel kunnen lezen. Weet u een oplossing?
dashcam met wifi Ik wil een dashcam aanschaffen met wifi waarmee je de opgenomen beelden kunt downloaden naar bv een smartphone. Nu vraag ik me af of de leverancier/fabrikant deze bestanden ook kan benaderen/downloaden/inzien ?
Slaapstand Wanneer ik de computer in de slaapstand zet, ongeacht of ik dat via het toetsenbord of software-matig doe, wordt deze na enige tijd vanzelf weer actief. Er is geen sprake van beweging of trilling op de plek waar de laptop staat.
synchronisatie outlook Ik ontvang al jaren mijn emails op mijn laptop (versie 2013). Sinds kort heeft iemand op mijn telefoon ook outlook geïnstalleerd. Dat is makkelijk, maar het gevolg is, dat de meeste emails op mijn telefoon binnenkomen, sommige op mijn laptop en soms (na dagen) komen emails die op mijn telefoon binnenkwamen ook (nog) op mijn computer. Er zijn ergere dingen in deze wereld, maar onhandig is het wel. Is dit te verhelpen?
Webmail Wanneer ik webmail gebruik onder Chrome, is de prullenbak lichtgrijs en niet te benaderen. Ook worden verwijderde mails hier niet in bewaard. Kan ik dit instellen?
printer Hallo heer probleem bekent bij U
geen email ontvangen, verzenden lukt wel in thunderbird heb ik de volgende instellingen: inkomende mailserver :pop.hccnet.nl poort 993 Bev SSL/TLS uitgaande mailserver :smtp.hccnet.nl poort 587 Bev STARTTLS Ik kan wel mail verzenden, maar de mail komt niet binnen Wat kan ik hier aan doen?
Overstap pc naar laptop Hoe zet ik de gegevens van de (oude) pc handig over op de (nw) laptop. Ik heb een harde schijf met twee usb aansluitingen en die kan niet op de laptop (slechts 1 aansluiting) Er zijn programma’s om het overzetten te vergemakkelijken. Welke is handig om te kiezen?
Iomega HDD LDHD-UP & RPHD-U Van Iomega beschik ik nog over twee HDD's (LDHD-UP & RPHD-U). Beide worden echter door W10 wel herkend in schijfbeheer, maar ik kan er verder niks mee. Ik begreep dat Iomega zelf niet meer bestaat en de licensies uiteindelijk door Lenovo zijn overgenomen. Mijn vraag; zijn er nog wel drivers verkrijgbaar die de HDD's in W10 weer toegankelijk maken, of moet ik ze afschrijven? Ik ben zeer benieuwd naar uw antwoord,
iPad vervangen Graag advies om mijn iPad te vervangen voor een nieuwer model. Om mee te kunnen in de huidige tijd.
contacten google ongevraagd ingevoerd Voor twee vrijwilligersclub heb ik Google account. Sinds enige tijd zet Google alle contacten in de contactenlijst. Ook de contacten die niets te maken hebben met die clubs. Daar zitten privé en werkadressen bij die in kader AVG niet zomaar mogen worden gedeeld. Wat wel gebeurt als iemand anders ook toegang heeft tot dat account, neem ik aan. Of ziet een ander die toegang heeft tot dat account "mijn" contacten dan niet. Hoe kan ik voorkomen dat Google deze adressen zomaar opneemt en hoe kan ik die adressen uit de contactenlijst verwijderen zonder dat ik ze kwijt raak. Of kan ik ze overzetten.
mails niet geaccepteerd Van HCC mailadressen (wij hebben er 3) komen soms bij bedrijven de mail niet (goed) binnen of komen in de spam en/of zijn niet terug te vinden bij de bedrijven waarheen ze worden gestuurd. Dit is voorgekomen o.a. bij Van der Valk Tiel, opnieuw sturen terwijl ik bel, dan wordt de mail wel gezien. Bij ander bedrijf wordt het niet gezien. Ik verstuur vanuit Windows Live via dus verschillende pop3 accounts. Wat gaat er mis? Ligt dat aan mijn accounts of ligt dat aan de ontvangers? Soms krijg ik ook een bericht dat de ontvanger het niet heeft ontvangen, terwijl dat wel het geval is. Dank voor de reacties.
Zwart scherm in e-mail app op iMac https://discussions.apple.com/thread/8135091 Zoals het onderwerp van deze ticket zegt: een zwart scherm bij het laten zien van e-mail op de iMac.
Keepass extentie Ik heb keepass gedownload, maar ik krijg hem niet in mijn browser geplaatst. Hoe doe ik dat, graag in Jip en Janneke taal.
Submappen Ik ben een aantal submappen kwijt in mijn inbox.
Hotmail haalt mail van HCCnet binnen. Ik heb op mijn iPhone 7 drie mailaccounts, t.w. Gmail, Hotmail en HCCnet. Iedere keer als ik mail binnenkrijg via HCCnet wordt dezelfde mail ook binnengehaald door mijn Hotmailaccount. Ik heb al in alle instellingen gezocht, maar kan niet vinden waar ik dat uit kan zetten. Ik wil namelijk niet dat Hotmail de mail van HCCnet binnenhaalt. Ik heb onder de instellingen van "Mail" als standaardaccount: HCCnet.
Inloggen kadermail. Ik kan niet inloggen in de webmail met een wachtwoord dat ik aangemaakt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..