Afdrukken
Onderwerp Bericht
Meer dan één 'pool' aanmaken Goede middag, een half jaar geleden heb ik een Synology NAS DS218Play aangeschaft met één harddisk 4 TB. Ik koos voor dit type omdat ik geen RAID nodig heb. Recent heb ik zo'n zelfde HD gekocht en erbij geplaatst in de veronderstelling dat ik dan 8 TB zou hebben. Echter het apparaat zet beide HD's in één 'pool'. Volgens de manuals (op internet) zie ik: "Convert a Single-Volume Storage Pool to a Multiple-Volume Storage Pool", maar dat lukt niet omdat die knop onder 'Actions' grijs is. De vraag: weet een van u of dit gewoon niet kan met dit model ?
probleem met PST-bestand In verband met de (noodzakelijke) overgang naar Windows 10 en naar een eigentijdse MS Office-versie ben ik de afgelopen dagen druk bezig geweest mijn lokale OUTLOOK grondig op te schonen. Dat gaat al een paar dagen prima. Zojuist kreeg ik bij de herstart van Outlook2007 echter de melding 1 (zie bijlage). Ik heb het genoemde programma scanpst.exe gebruikt maar dat levert geen resultaat op: de melding blijft. Deze vraag stel ik in de hoop dat er iemand is die nog ervaring heeft met deze (toegegeven!) antieke software. Kan iemand me een bruikbare tip geven? Alvast bedankt.
Sallybus Kan ik de Sallybussen ook terug vinden op de site van onze club en ze dan zelf downloaden
email account werkt niet meer het email wachtwoord werkt opeens niet meer van 1 van de accounts ( er zijn 2 postvak in ).
ouwe Email Kan ik mijn "ouwe 'pop3 post voor Email Up-daten naar de tegenwoordige STMP zoals Gmail etc met behoud van huidige naam
20 jaar lidmaatschap speldje Ik ben zeker 20jaar lid maar kan niet op de club dagen komen ivm andere bezigheden. Maar ik zou graag het bijbehorende speldje ontvangen. Een mail naar de afdeling heeft me geen sucses gegeven vandaar,op de vraagbaak.
Kan niet uitschrijven Op deze site https://www.telegraaf.nl/nieuws/1980916908/pikant-vrouw-topambtenaar-hield-nazi-orgies?utm_source=(direct)&utm_medium=webpush Kan ik niet klikken op uitschrijven. Heel ergerlijk.
Imovie Ik ben in 2013/2014 begonnen te proberen een film te maken van filmfragmenten met Imovie en ben daar toen mee gestopt. Daarna is Imovie per ongeluk verwijderd. Nu wil ik graag Imovie opnieuw installeren op mijn MacBook Pro,maar ik kan geen complete oudere versie vinden die ik op dit OS kan draaien, alleen updates op vorige versies. De huidige versie vraagt om een hogere OS versie die ik niet kan installeren. Hoe kan ik aan de oude versie, ik denk versie 9 of 10 komen?
paintshop pro x 2 foto bewerking gebruik al jaren dit programma met veel plezier. Sinds W 10 heb ik problemen. Kan het alleen via administrator openen. Is dit bekend, cq. heeft U een oplossing.
Overgang naar w-10 Tot wanneer kan ik W-8.1 veilig blijven gebruiken,lees steeds dat W-7 vanaf 14 Jan a.s.niet meer wordt ondersteund,en moet naar W-10 worden upgraded Geldt dat ook voor 8.1? Is dat ingewikkeld en kosteloos? Kan ik met b.v.PC activ editie 308 zelf aan de gang of zijn Er veel voetangels en klemmen als vernomen. Tel.nummers helpdesk steeds bezet of in de wacht.
numeriek toetsenbord Bij het intoetsen van de cijfercode bij het opstarten van mijn nieuwe laptop werkt het numeriek toetsenbord goed, maar zodra windows opgestart is krijg ik geen cijfers meer getypt. In combinatie met de alt knop werkt het toetsenbord wel.
USB stick formatteren Mijn USB stick geeft de melding dat ik deze moet formatteren en als ik dit wil doen, komt er een melding dat alle gegevens op de schijf verloren gaan. Er staan veel foto's welke ik iedere dag gebruik voor de items in mijn webshop. Ben ik nu alles kwijt of is hier nog iets aan te doen? Nu kan ik er helaas niets meer mee. Ik hoor het graag.
Thuisnetwerk Kan helaas de bijeenkomst over thuisnetwerk niet bezoeken. Zou wel graag de syllabus willen hebben. Hoe kan ik hier aankomen. Op welk rekeningnummer kan ik het geld overmaken. Vast dank voor de te nemen moeite.
Gecrashte Router Na een update weigerde de router op te starten. Betreft router Netgear R7000. Via internet vele mogelijkheden gebrobeert de router te 'unbricken' of 'debricken', niets heeft gewerkt. Ik zoek een technicus die mij kan helpen. Kunt u iets voor mij betekenen. PS. Inmiddels al een andere router aangeschaft, dus geen grote haast.
windows 7 naar windows 10 Hallo, Ik heb lang vast gehouden omdat ik tevreden was met windows 7, ik was hier ook vertrouwd mee en had geen behoefte over te stappen naar windows 10. Helaas word ik nu wel verplicht te doen omdat windows 7 niet meer veilig is. Ik ga dus maar naar windows 10 overstappen maar indertijd was dit gratis, mijn vraag is dan ook kan ik nog steeds gratis mijn computer die hiervoor nog geschikt is voorzien van windows 10 en waar en hoe moet ik dit dan doen want mijn kennis met computer is eerlijk gezegd niet geweldig. Bedankt alvast voor u reactie op mijn vraag.
Installatie sleutel Op de laptop is MSOFFICE 2013 geïnstalleerd, helaas ben ik de sleutel kwijt geraakt. Nu wil ik de installatie overzetten van de laptop naar een desktop PC. Hoe kan ik de benodigde sleutel achterhalen?
Historisch Exemplaar Is er binnen de HCC belangstelling voor de historie van de ontwikkeling van de computer. In mijn bezit een complete Apple Macintosh LC II. Dus met keyboard. systeemkast, Display, muis. Ook software is erbij, op diskette. Ook heb ik nog een flink aantal computer boeken, welke wegg kunnen. Zoals Lotus 1,2,3 Exel95< Wordperfect enz. Deze zijn beschikbaar
Email versturen Als ik email krijg, en ik wil gelijk reageren, dan wordt mijn reactie niet verstuurd. Pas als ik het systeem uitzet en na uur of twee weer opstart wordt de mail direct verzonden. Ik gebruik Firefox, laatste versie. Een ander probleen is, als ik de computer uit zet op de manier zoals het hoort. hij weer uit zijn eigen opstart. Ik moet altijd na afsluiten, ook met de schakelaar uitzetten.
SAITEK graag oplossing, krijg de saitek panels niet werkend in Prepar 3D 4,5 kan ze wel kalibreren maar bij een vlucht werkt de apparatuur niet wat te doen
Office 2019Pro Outlook Ik probeer op mijn nieuwe laptop mijn hhcnet email account toe te voegen aan Outlook, maar dat lukt niet omdat ik itt Outlook 2013 op mijn oude laptop mijn HCC gebruikersnaam nergens kan invullen, waardoor inloggen niet lukt. Ik heb het zowel via POP als IMAP geprobeerd (zonder SPA). Wat doe ik verkeerd?
informatie lidmaatchap ik wil graag weten wat het lidmaatschap kost per jaar en of er ook bijeenkomsten zijn in west Friesland woon zelf in Lutjebroek is er hulp aan huis en hulp op afstand Veel vragen onder getekende wacht op u antwoord
Download Ik heb een oudere pc waar Elements 10 opstaat Nu zou ik dat graag downloaden naar mijn nieuwe ps wondows10 die ik uitsluitend gebruik voor fotowerk "hobby" Ik heb daar geen CD van hoe transporteer ik dat??
contacten in de nieuwe webmail is leeg Sinds kort gebruik ik de nieuwe webmail en tot mijn verbazing staat de contacten leeg. Gelukkig als ik de oude webmail gebruik staat de contacten nog. Mijn vraag is: Hoe kan ik in de nieuwe webmail de contacten vullen zonder alles opnieuw in te typen? Of synchroniseren? Gaarne advies, alvast bedankt.
Microsoft office op tablet activeren. Het lukt me niet om ms office (word,exel en powerpoint) op de tablet te activeren. We hebben een geldig abonnement voor 5 gebruikers. Op mijn samsungtelefoon ging het installeren vanzelf en op de tablet moet ik mijn abonnement activeren en dat lukt niet.??????
Mail Geruime tijd hebben we een nieuwe versie vwb de mailboxen. In de nieuw versie Heb ik geen e-mailadressen meer zoals in de oude versie. Ook het bewerken van mails als nieuw bericht lukt niet. Hoe los ik dat op.
inzoomen Indertijd heb ik ook gebruik gemaakt van een commodore 64. Daarop had ik een grafisch programmaatje met een prachtig beeld. Allerlei kleuren en vormen.Als je met de muis naar een zo'n bochtje of hoekje ging kon je daarop inzoomen. Hoe ver je ook zoomde: telkens kwam weer eenzelfde beeld tevoorschijn. Telkensweer opnieuw. Ik hoop dat iemand dit programmaatje aan de hand van mijn summiere beschrijving herkent en weet hoe het heet. Eeen tweede vraag daarbij: bestaat dit programma misschien ook voor een Windows 10 computer.
blauwe scherm vandaag heb ik een blauwe scherm met de volgende informatie mogen ervaren (mijn windows is een engelstalige versie): stop code system service exception what failed: win32kbase.sys er is een minidump bestand maar ik kan die niet uploaden. graag verneem ik wat ik hieraan kan doen.
Chinese smartphone Ik heb als dank voor werk in China van een vriend bovengenoemde smartphone gekregen in China. Echter het operating model / keyboard is sterk Chinees gericht. Ik heb de supportdesk in NL en DE geprobeerd maar wordt doorverwezen naar een toll-free (dat wel) nummer in China, maar dat is enkel vanuit China te bereiken. Ik mis de Google-play store en hoewel de smartphone vol staat met apps zijn dit bijna allemaal Chinese apps. Ik heb een aantal apps als apk kunnen installeren, maar het is doodzonde, want het is een prachtig toestel met waanzinnige foto en video kwaliteiten. Kunnen jullie mij misschien helpen?
kan geen foto meer koppelen aan email als ik een foto wil versturen via email lukt dat niet (meer). Krijg een melding, dat er geen emailadres is gekoppeld en kan het gevraagde niet uitgevoerd worden. Moet een koppeling maken in standaardprogramma's in het configuratiescherm. Van alles geprobeerd lukt niet Oplossing ?
Email adres Mijn Email adres @hccnet.nl wordt al een tijd door XS4ALL beheerd. Hebben jullie enig idee of dit adres blijft bestaan na overname XS4ALL door KPN ? Bij Xs4all kan ik geen ingang vinden om deze vraag te stellen vandaar dat ik het bij jullie probeer.
Mail van NLE kan niet ontvangen worden Er is een probleem dat de melder geen mails kan ontvangen van de energiemaatschappij NLE. Melder heeft dit probleem gemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij heeft geen problemen met de webmail. Heeft nog geen reactie mogen ontvangen op zijn vraagstelling. Hij wilt graag telefonisch vernemen wat de oplossing is.
aanmelden Vraag: waarom zou ik 'aangemeld' moeten blijven bij een website die ik 1 a 2 maal per dag bezoek (bv een krant)? Veel sites vragen om 'aangemeld blijven' aan te vinken. Ik heb er geen moeite mee om me telkens aan te melden als ik inlog (voor beperkte tijd) en ik zie er het nut niet van in om op meerdere sites tegelijk aangemeld te blijven staan gedurende langere tijd. Is er een veiligheids-risico in het spel?
Vraag Goeden avond hoe kan ik mij aansluiten voor een cursus laptop of pc . Ik ben 67 en heb nooit interesse gehad in de digitale wereld .maar ik wil nu wel wat meer weten . Of kan ik zomaar maandag de 13 jan. Om 13.30 langs komen
opstarten Bij het opstarten van mijn systeem, komt direct de PowerPoint applicatie in het scherm. Blijkbaar niet goed afgesloten. Hoe kan ik dit herstellen?
wachtwoord Ik wil voor de e-mail een ander wachtwoord instyellen dan voor hcc account, maar als ik de mail opvrasag kan ik alleen maar de hcc account invullen. Hoe krijg ik het email ww gewijzigd terwijl de hcc account blijft?
sync icloud for Windows met Outlook 2010 Ik ben al héél lang lid van de Computer!Totaal en de HCC. Nu heb ik dan eindelijk een probleem dat ik zelf niet op heb kunnen lossen. Ik heb een probleem met het synchroniseren van mijn contacts en agenda in iCloud via ‘iCloud for Windows’ met Outlook 2010. Ik heb helaas geen back-up gemaakt van mijn contacten en agenda, want ik ging ervan uit dat ik die via iCloud vanzelf weer terug zou krijgen. En mijn mail komt gewoon weer binnen zodra ik mijn accounts heb aangemaakt. Ik had Windows 7 maar ik heb sinds 1 december 2019 Windows 10. Ik heb gekozen voor een schone installatie op een nieuwe SSD van 1Tb. Ik heb Office 2010 Professional geïnstalleerd en iCloud for Windows, want ik gebruik een iPhone. FOUTMELDING Icloud geeft de volgende foutmelding: iCloud error: Outlook isn't configured to have a default profile
Favorieten synchroniseren niet met Iclou Al een tijdje zit ik met een probleem: de favorieten van Safari synchroniseren niet meer met Icloud. Het probleem is pas gekomen na de upgrade van ios12 naar ios13. Via de helpsite van Aplle heb ik een aantal dingen geprobeerd: software updaten naar meest recente versie, apparaat herstarten, in de instellingen van Icloud heb ik bij Safari, het schuifje op uit en na een wachttijd, herstart, weeer op ‘aan’ gezet. Helaas het heeft niet geholpen. Mijn favorieten op een oude ipad met ios 9 werken wél en de favorieten op mijn pc, windows 10, chrome met de icloud extensie, werken wél. Er is dus niets mis met de favorieten die op de icloud staan. Het probleem moet met de iphone te maken hebben . Helaas heb ik geen idee wat ik nog kan proberen. Erg veel dank voor uw hulp.
Windows Script Host error Bij het aansluiten van de (originele) lader krijg ik de volgende pop-ups (zie bijgevoegde bestanden). Dit probleem doet zich niet voor als de lader niet aangesloten is. Ik heb de computer al "schoon" opgestart, maar ook dat helpt niet. Weet u wat de oorzaak kan zijn?
Inlog probleem Ik kan niet inloggen met de volgende gegevens om mijn gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen/wijzigen: Ik ontvang steeds de melding dat code en/of lidnummer onjuist zijn. Graag Uw antwoord.
werken zonder eenmuis Ik heb een kennis die de diagnose ALS heeft gekregen. Daardoor kan ze de muis niet meet goed hanteren. Hoe kun je Windows 10 instellen dat je met het toetsenbord toch een e-mail kunt maken/versturen/lezen Er staat een desktop met scherm, welke NIET aanraakgevoelig is. Ik hoor graag en oplossing.
Herstellen van onjuiste datums Als gevolg van een onjuiste datuminstelling van mijn digitale camera zijn de datums van de bestanden/foto’s ook onjuist weergegeven. De bestanden zijn gekopieerd van de camera naar de HD van mijn PC. Ik ben nu op zoek naar een manier om de onjuiste datums van betreffende bestanden op de PC te corrigeren. Welk programma is daartoe in staat en wat is de werkwijze? Ik werk met Windoms10 Home.
bereikbaarheid Heb een trits aliassen, zie die in mijn profiel maar hoe kan ik wijzigingen aanbrengen (nieuwe/oude/verwijderen) zoals voorheen. Hoor dat omgaand, ben n.l. bezig met herinstallatie en overgang naar W10.
Onbekende beller Anoniem, onbekend en geen bericht achtergelaten (in de voicemail). Dit is wat de onbekende beller achterlaat op mijn telefoon. Dus (computer?)bellen en direct ophangen.Vraag: waar kan ik dit soort telefoonberichten instellen als ongewenste beller?
Windows 8 overzetten naar windows 10 Kan ik bij het overzetten van windows 8.1 naar windows 10 gebruik maken van het artikel dat vermeld staat in editie 308 van okt/nov 2019?
contextmenu Sinds kort werkt mijn rechtermuisknop niet meer goed. een deel van de website iconen opent niet meer als ik er op klik En de functie kopiëren werkt ook niet.
Wachtwoord website Heb in verleden (mbv van ws_ftp) enkele webpagina's aangemaakt. Uit logbestand : ------------------------------------------------ 2003.09.09 09:22 B C:\Mijn documenten\Koos & Tineke\ADRES.HTM --> home.hccnet.nl / ADRES.HTM 2003.09.09 09:22 B C:\Mijn documenten\Koos & Tineke\Dieren.htm --> home.hccnet.nl / Dieren.htm 2003.09.09 09:22 B C:\Mijn documenten\Koos & Tineke\Pension.htm --> home.hccnet.nl / Pension.htm ------------------------------------------------- Ik wil een wijziging op deze pagina's uitvoeren, maar weet niet meer hoe dat moet / dan wel wat wachtwoord was. Kunt u mij helpen?
Foto's overzetten naar pc Ik heb problemen met het gebruik van het overzetten van de foto's naar mijn pc. Zie verder de bijlage.
Herstellen schijffouten Mijn dochter heeft de bovenstaande laptop. Zij wilde voor haar zoontje extra software downloaden van Pawpatrol. Toen zij daar mee bezig was, liep de boel vast en lukte niets meer. Als ik de laptop op start krijg ik na lange tijd de mededeling, dat schijffouten worden hersteld en dat dit langer dan een uur kan duren. Na meer dan een uur of misschien wel 2 of meer is er nog steeds niets gebeurd. Ik heb al voor zover dat mogelijk was geprobeerd om de laptop in de bios gewijzigd in op starten met een usbstick met een EaseUs reddingspoging, maar dat lukt ook niet. Zou het kunnen dat de schijf is overleden? En zo ja kan ik dan op de een of andere manier de data nog redden? Kan ik eventueel de laptop via usb aansluiten op een oude computer die nog wel werkt om eventueel bestanden te redden? Ik hoop dat u een oplossing weet.
Acrobat Nadat ik een pdf in Acrobat heb geladen moet ik in Acrobat inloggen. Daardoor zijn alle bestanden niet meer toegankelijk.
e-mail versturen buitenshuis lukt niet Eigenlijk heb ik dit probleem al tijden, met verschillende computers. Als ik buitenshuis e-mails wil versturen via mijn laptop of iPhone, lukt dit niet. De server staat het niet toe is de soort melding die ik meestal krijg. Gmail kan wel. Ik heb dit eigenlijk al tijden maar geaccepteerd, maar kan het eigenlijk verholpen worden, dat hoor ik graag.
uitgaande email smtp instelling In mijn telefoon een simkaart van t-mobile. Kan geen email verzenden. POP instellingen: po3-server pop.hccnet.nl beveiligingstype:geen poort:110 smtp server smtp.gprs.t-mobile.nl beveiligingstype:geen poort:25 Voor een paar dagen ging het prima, maar nu niet meer. kunt u mij helpen.
thuisnetwerk Ik ben gisteren aanwezig geweest bij een lezing van Rob over een thuisnetwerkje (De Ronde, Eindhoven). Ik heb thuis de syllabus nog eens nagelezen en proberen uit te voeren. Dat lukt niet. Na wat zoekwerk bleek dat veroorzaakt te worden door de VPN. Sinds ca 2 jaar werk ik met GOOSE VPN, destijds aangeraden door de HCC. Is het juist dat een VPN zich niet verdraagt met een thuisnetwerkje?
domein starten kan ik via HCC een domein starten zodat ik een emailadres heb dat niet elke keer als ik van provider verander meeverandert. En dan bedoel ik niet Gmail of hotmail want die zijn gelieerd aan Microsoft. En als dat kan hoe werkt dat dan.
voeding upgrade kit Ik overweeg om een AMD upgrade-kit te kopen. Ik heb nog een oude, maar nooit gebruikte voeding: thermaltake toughpower xt 575 watt. Kan ik die voor een modern systeem gebruiken?
Vraag over Windows Sandbox Dag, ik heb de Windows Sandbox aan de gang gekregen maar constateerde dat ik de DVD speler niet bereikbaar was. Nu weet ik van VMware dat je ergens kon aangeven dat de DVD speler bereikbaar was vanuit VMware. Weet iemand of dit ergens kan instellen voor de Windows Sandbox?
outlook op mac Mini onlangs heb ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord voor mijn Windows laptop gewijzigd en nu werken de andere twee apparaten (Mac mini en Samsung) niet meer met outlook. hoe pas ik die gegevens nu aan? op de twee apparaten of via mijn HCC? mijn mailadres is niet gewijzigd. ik krijg steeds bij Mac mini: "controle van accountnaam of wachtwoord mislukt"
Videokaart als lid van de HCC met afd TrainSim, is mij aangeraden om een betere video kaart te kopen. Ik heb een HP computer model p6720nl. Processor: intel Core i5 CPU 650 @ 3.2 Ghz Geheugen 16,0 GB type systeem 64-bits, x64-processor. Mijn beeld schokt een beetje bij het spelen. Er werd mij gezegd dat ik een andere video kaart er in zou moeten zetten: i7 ? Ik zie dat de processor i5 is Mijn video kaart is eenAMD Radeon HD 6570. Kunt u mij advies geven? Wat moet nu vervangen worden en door wat? Processor of video kaart.
Hoeveel MB voor downloaden krant via 4G? Ik wil een tablet gaan aanschaffen. Mijn belangrijkste doel is dat ik tijdens mijn vakanties, waar geen wifi is de krant (Volkskrant) en incidenteel artikelen van andere kranten of tijdschriften kan downloaden. Dus via 4G Mijn vraag: 1. aan welke criteria moet deze tablet zeker voldoen? Ik denk hierbij aan snelheid van downloaden, maar ook andere noodzakelijke kwaliteiten. 2. Hoeveel MB wordt verbruikt voor het downloaden van een krant met foto's via 4G (om mijn abonnementsbundel hierop te kunnen aanpassen) 3. Graag ook meerdere adviezen voor het kopen van een dergelijke tablet, minimaal 10" (Geen Apple, is mij te duur in aanschaf)
kan geen mail verzenden Bij meneer Barten kan geen mail verzenden worden in Outlook 2010. Er komt een foutbericht in beeld. We hebben de instellingen gecheckt, die kloppen. Ook op andere instellingen werkt het niet, de smtp server is niet te bereiken. Pingen naar de server kan wel, dat gaat goed. We hebben het ook in Thunderbird geprobeerd maar ook daar kan niet worden geconfigureerd. De melding verschijnt dan als authenticatie probleem, maar wachtwoord en gebruikersnaam zijn juist. Ook in de nieuwe webmail, krijgt hij zo'n melding als hij mail wilt verzenden. Wij hebben geen idee wat hiervan de oplossing is.
E-mail hcc webmail werkt niet Mevrouw heeft in de ochtend gebeld dat haar e-mail adres van hcc webmail niet werkt op de telefoon, tablet, computer. Het lukt niet om in te loggen en mensen van buitenaf kunnen ook niet naar het adres mailen. Ze vroeg zich af of er problemen zijn met de mailserver.
Webmailaccount openen Hoe kan ik in het mailprogramma een webmailaccount toevoegen. In het scherm:Voeg een mailaccount toe vul ik in Naam: xxxxxxxxx Emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wachtwoord: het wachtwoord dat ik van U gekregen heb Kan niet inloggen: Controle van accountnaam of wachtwoord is mislukt. Er is geen apart scherm voor het invullen van een webmail adres
robotica drones programmeren weet iemand of ik deze hardware nog kan kopen bij de HCC afdeling robotica;? bij ledenvoordeel staat het niet meer
Windows 7 e netwerk Ik heb en laptop met W10. (staat los van de vraag) Ook heb ik een oude Pentium 3 met Windows 7, die ik veel gebruik voor muziek. Deze computer is ook verbonden met mijn NAS. (met wachtwoord voor toegang) De computer heb ik tot 14 januari ge-updated en ook gescand op virussen met Eset online: geen virussen gevonden)(Overigens: Op de computer zit ook een permanente virusscanner van AVG.) Ik heb de snelkoppelingen van de browsers verwijderd, want ik ga met die computer NIET MEER HET INTERNET OP.. Vraag: kan ik die computer veilig blijven gebruiken i.c.m. de NAS? (computer staat op eerste verdieping, NAS op begane grond)
opstartprobleem Mijn computer gaat wel aan, maar windows start niet,help
Ziggo Sinds 4 dagen heeft Ziggo GO, waarop je TV programma's kunt terugkijken geen goede ondersteuning meer voor Linux! Zowel browsers CHROME als FIREFOX komen er niet meer doorheen. Oorzaak: invoering HTML5 en een nieuwe DRM, Android doet het wel. Het is te gek voor woorden als Ziggo de Linux community in NL in de kou laat staan. Het gaat om de Firefox plugin ; Widevine Content Decryption Module versie 4.10.1440.19 Is er een oplossing??
Problemen met Brother printer en Ubuntu Meneer Rijntjes heeft een printer probleem. Merk Brother type MFC-J5330DW. Maakt gebruik van Windows 10. Geeft problemen met ubuntu1804. Meneer heeft zelf al contact gehad met de firma Brother. Kreeg een link toegestuurd voor probleemoplossing maar dat blijkt niet te leiden tot een oplossing.
internet explorer  
mail Sinds vanmiddag ca. 17 uur kan ik geen mail meer versturen ontvangen gaat prima maar alle verzonden mail komt retour met de melding dat e.e.a. mogelijk spam is.
hulp bij installeren van windows 10 Wij hebben twee problemen installeren van windows 10 en een printer,die is vastgelopen. Gaarne uw hulp. Moet ik dan eerst windows 10 kopen?
video bewerking Het importeren van een mini DVD camera in vidio software met zowel windws als Android. Mijn camera is een sony DCR-SC1E PAL CM16K miniDV.
Website via HCC io
HP LJ 1018 laserjet printer Goedendag. Een HPLJ 1018 printer die al lang aan een HP PC aangesloten is blijft werken met W10. Deze printer aansluiten op een Toshiba laptop, een HP laptop en een exact !! dezelfde PC met de laatste versie van W10 herkent de printer bij het aansluiten op USB met de goede naam, maar bij het overzicht staat de printer bij overige hardware en niet als printer. Hij kan dus niet meer gebruikt, want op de HP site is de driver niet te vinden. Bij windows update procedure is van HP de HP 1020 het laagst ondersteunde type nummer bij het zoeken op fabrikant.
Kom niet in oude homepage Ooit een homepage opgezet. Wil die verwijderen maar kriijg deze foutmelding bij ftp us: Adres bepalen van home.hccnet.nl. Status: Verbinden met 94.232.163.4:21... Status: Verbinding gemaakt, welkomstbericht afwachten... Status: Onveilige server, die geen FTP over TLS ondersteunt. Opdracht: USE Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wel graag de inhoud Totaal verwijderen. Alles achter mijn homepage mag weg. Opheffen mag ook. Graag hulp
Windows 10 boot niet Foutcode Instruction at Referenced Memory Could Not Be Read Windows 10 start niet meer op.
Koppelen aan monitoren Goedemiddag, Ik heb een vraag. Ons koor van 13 dames en heren zingt met behulp van orkestbanden. Met een tablet Samsung Galaxy TAB A SM-T550 waarop al onze songs staan (+/- 400 MP3) spelen we de muziek naar een versterkerinstallatie. De 6 microfoons versterken het zang geluid en verder staan voor ons twee geluidmonitoren. De teksten staan in mappen die op 6 muziekstandaards liggen. Nu mijn vraag. We willen de tekstmappen vervangen door 6 tablets (30 cm) op de standaards of 3 grote monitoren (80 cm) die voor ons staan op de grond. -Hoe kan ik het muziek tablet ook koppelen aan de 6 tablets of 3 monitoren waarop de teksten dan zichtbaar zijn? -Welke tablets of monitoren zijn hiervoor geschikt?
Probleem 0x800f0922 Probleem met upgrade naar Windows 1909. Deze wordt iedere keer gestopt met de mededeling De updates niet worden voltooid, Wijzigingen ongedaan maken, Schakel de computer niet uit. C partitie gebruikt 90,7 GB en beschikbaar 64,9 GB, D partitie gebruikt 101 GB en beschikbaar 118 GB, F partitie (System Reserved) 78,2 GB en beschikbaar 90,0 GB. Had eerst een Windows 7 en kon probleemloos worden overgezet naar Windows 10 Home, waarna vorige updates en upgrades geen problemen gaven. Tevens een SSD geplaatst en c partitie overgezet met MiniTool Partition Wizard free wat ook probleemloos verliep. Op internet heb ik weinig houvast gevonden hoe dit probleem de baas te kunnen worden om naar versie 1909 te kunnen gaan. Hopelijk heeft iemand een bruikbare oplossing voor mij.
Herstel punt instellen Het lukt mij niet om een herstelpunt in te stellen, krijg steeds de fout 0x81000203 Heb op internet gezocht en verschillende oplossingen uit geprobeerd, maar het resultaat is uit gebleven
Webmail scherm leeg na inloggen Als ik op mijn IPad of IPhone inlog in de nieuwe webmail krijg ik heel even de header te zien en dan wordt dat gewist en blijft het scherm leeg. Ik moet dan eerst in de url de laatste 4 tekens (?ios) verwijderen. Kan dat niet handiger?
Thuisnetwerk in Windows 10 Donderdag 23-01 presentatie thuisnetwerk bijgewoond in Zwolle. Vandaag geprobeerd beide computers in een netwerk te verbinden. In mijn beleving de aanwijzingen van de syllabus nauwkeurig gevolgd. Verbindingen zijn bedraad. Bij lenovo staat de netwerkverbinding op "Ethernet" (VGV 75....) en bij Compaq op "Lanverbinding". Als ik kijk op Instellingen- Ethernet dan zie ik respectievelijk: VGV75..... verbonden en netwerk 4 verbonden. Iets heb ik dus niet helemaal goed gedaan. Kunt u mij de weg wijzen om de fout te herstellen? Bij voorbaat hartelijk dank
Zoekmachine Mij is geadviseerd om van zoekmachine te wisselen: 'Brave'ipv 'Google'. Is dat verstandig? Ik krijg dan weliswaar minder reclame en opslag van mijn data (hoop ik), maar ik lees ook dat het bedrijf in de toekomst wil overgaan op een pay-to-surf-businessmodel.
Storing E-mail Vanaf 17 januari ontvang ik geen e-mail meer via hccnet.nl E-mail verzenden is ook niet mogelijk vanaf die datum. Voorheen werkte alles al tientalen jaren goed, kleine storingen daargelaten. Ik krijg geen melding van storingen. ik kan wel mijn mailbox openen maar kan niets verzenden of ontvangen. Graag antwoord s.v.p.
overzetten software / bestanden Bij het aanschaffen van een nieuwe laptop wil ik graag alles overzetten van de oude naar de nieuwe. Dit wordt als service gedaan bij een winkel, maar dan ben je gebonden aan het aanbod van die winkel. Dus, is het mogelijk om alles zelf over te zetten?
Statistieken Freecell L.S. Ben net lid van HCC geworden en heb (meteen?) een vraag. 1. Als 83 jarige ‘verpruts’ ik veel tijd met het spelen van Freecell. Heb al 2 keer een nieuwe computer gekocht en nog steeds zie ik dat ik meer dan 3000 keer gespeeld heb en dat irriteert mij. Ook op HCC-avonden heb ik meerdere keren gevraagd hoe ik die statistieken op 0 kan krijgen. Dat vroeg ik ook al een keer tijdens contact met Microsoft. Ook zonder het gewenste resultaat. Ik concludeer hieruit dat die kennelijk - bij/op mijn account - bij Microsoft worden opgeslagen omdat ik dus meerdere nieuwe OS- en t.w. Window XP, – 7 en nu – 10 gebruik(te). Overigens zijn die getallen ook niet via de zoekfunctie en in het register te vinden. Kan iemand me helpen die Stats te verwijderen? Wie kan me helpen? Voor moeite en bericht alvast oprecht en bij voorbaat dank
E-mail wel ontvangst, niet verzenden Meneer heeft gemerkt dat hij met Thunderbird wel e-mail kan ontvangen maar niet kan verzenden.
wachtwoord manager Ik ben abonnee gebruiker van Symantec/Norton beveiligingssoftware. Regelmatig krijg ik het aanbod om hun wachtwoordmanager te gebruiken. Dat lijkt me heel veilig. Ik weet alleen niet wat dat betekent met name. Als ik dat instel 'kan ik dan ook zien wat voor wachtwoorden worden aangemaakt'. Stel dat ik ooit van Symantec af zou willen dan wil ik wel mijn wachtwoorden kunnen achterhalen. Ik hoop dat jullie het antwoord hebben. Op de site van Symantec is het niet te achterhalen.
Op bureaublad verschijnende reclame Hallo, sinds enige tijd verschijnen er reclame pop-ups op mijn bureaublad wanneer ik de computer opstart. Nero, Magix en CorelDraw zijn de grote boosdoeners. Ik kan die wegklikken, maar ik wil niet dat ze me iedere keer lastigvallen. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bvd voor antwoorden.
e-mail hccnet.nl mijn hccnet.nl synchroniseert niet foutcode 0x80072af9 Hoe dit op te lossen? ingesteld is pop.hccnet.nl Poort 110,995,993 smtp.hccnet.nl Poort 465 aangevinkt is: op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist. aangevinkt is: zelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail
email Mijn vrouw kan vanuit outlook plotseling geen email meer versturen. Alle account instellingen gecheckt en deze lijken ok maar de test mail lukt al niet. Zie onderstaande foutmeldingen en de instellingen.
update naar nieuwste versie november2019 Alhoewel beveiligingsupdates en diverse andere kleine aanpassingen zonder meer worden gedownload en geinstalleerd lukt het niet om volledige versies te verversen: de vorige 18xx is ook niet gelukt. nu staat nr 19xx klaar maar steeds de zelfde fout pas aan het einde van de procedure asl 95% is geïnstalleerd! Foutcode 80070032. Ook verscheen een keer iets over een stopcode. Alles al via Windows hulp geprobeerd maar niets gaf een correct resultaat. Ligt het wellicht aan het feit dat er eerst Windows 7 op stond die ge upgrade is naar 10. Graag uw visie. NB Media Creation Tool werkt bij mij niet!
niet herkennen van een externe harddisk Ik heb een heel stom probleem Afgelopen najaar heb ik met mijn laptop een computercrash gehad De dealer (Office Center) heeft de oorzaak gevonden De SSD C:/ schijf was kapot Deze hebben ze vervangen en er Windows netjes opnieuw op geïnstalleerd Alles leek naar behoren te lopen Alleen heb ik nu toch een probleem Als ik mijn de kabel van mijn externe portable harddisk in de usb poort steek dan herkent het systeem wel dat die disk aanwezig is, maar kent hem geen letter toe Als ik (rechter muisknop op Windows icoon) kies voor schijfbeheer en een letter toeken Dan kan ik de schijf weer benaderen (foto 3953 t/m 3957) Bij een volgende opstart of aansluiting is het weer van hetzelfde laken een pak Bij een andere schijf (ook een externe harddisk) kom ik er helemaal niet door (3958 t/m 3960) Ik voeg van beide diverse foto's bij (slechts 2 van de 8, meer kon ik nu niet uploaden) Misschien weten jullie een simpele oorzaak, c.q. oplossing
Kan geen nieuw wachtwoord aanmaken Eerder is er een probleem geweest met het emailverkeer. Later geen problemen meer. Maar nu probeer ik in te loggen op de HCC website en kan er niet inkomen. Oke denk ik dit is vast het resultaat van de problemen destijds met het emailverkeer. Ik wil een nieuw wachtwoord anvragen en krijg daar ook een link voor. Ik verander wachtwoord maar krijg bij het inloggen de melding user of wachtwoord komen niet overeen.
Exepition EAccessViolation module Ik werk met genealogie program HZ21v3 met daarin Flexpoint en sinds enkele maanden krijg ik deze melding en werkt het niet meer ------------------------------------------------- Haza-Data Kernel werkt niet goed meer vanwege een probleem. Sluit het programma. ------------------------------------------------ Application Error Exeption EAccessViolation in module Flexpoint.exe at 002E6C38 Access violation at address 006E6C38 in module Flexpoint.exe Read of address 00000000 ------------------------------------------------ via usb stick op andere comp werkt het wel ik hoop dat u mij kan helpen
Update Windows 10 versie 1909 lukt niet Meneer probeert op zijn computer Windows 10 te updaten van versie 1803 naar 1909. Krijgt een foutcode 8008005. Diverse malen Windows 10 eraf gehaald en opnieuw erop gezet maar de nieuwe versie komt niet.
  Ik ben er niet zo heel erg gelukkig mee dat mensen in een openbaar forum dit soort zaken posten. Helaas ondervind ik dezelfde issue's.
activiteiten Kan bij activiteiten en bij workouts niet zien waar ik bijvoorbeeld gelopen heb. Waar kan ik dit instellen? (kaart) Normaal laat de iphone zien waar ik gelopen heb en hoeveel graden het buiten is.
Opstarten De laatste tijd maakt mijn computer als ik hem opstart (door op de startknop aan de voorzijde te drukken) (ca. een halve minuut na het opstarten) soms (soms wel, soms niet) een brommend geluid. Dat geluid lijkt te komen van de ventilator aan de zijkant in de computer. Als ik de computer dan met de aan/uit schakelaar aan de achterzijde uitzet en weer aanzet is dat brommend geluid weg en werkt mijn computer normaal zonder bijgeluiden. Ik heb mijn computer nadat ik last kreeg van dat brommende geluid binnenin stof vrij gespoten met lucht. Ik heb overwogen om de lager van de ventilator wat te smeren met teflon spray maar omdat ik niet bij de lagers kan is dat niet gebeurd. Wat kan hier aan de hand zijn, moet daar iets aan worden gedaan en zo ja wat dan???
Installeren Windows Wordt er op 1 feb. ook aandacht geschonken aan de installatie van Windows 10
Automatish aanvullen bij typen Zowel in Firefox als in Thunderbird werkt automatisch aanvullen niet (meer). Ik krijg alleen nutteloze hulp uit een standaard nederlands woordenboek. Ik heb in Thunderbird aangekruist 'zoek en formuliergeschiedenis onthouden' in Firebird 'websites en koppelingen die ik heb bezocht onthouden' Wat doe ik fout?
mailto Hoe ga ik om met Mailto. Vaak komt het in de verzendbalk tevoorschijn met daaraan een mailadres gekoppeld. Het Mailto haal ik altijd weg omdat ik niet weet waartoe het dient. Kan iemand mij dat uitleggen?
Vraag over Wifi Hallo, ik heb mijn PC op de tweede verdieping staan en heb daar geen LAN aansluiting. De router staat beneden op de begane grond en heb daar op mijn laptop 250 Mb/s. Nu heb ik een TP-Link Archer T4U V2 dongel gekocht maar de snelheid getest via speedtest komt meestal maar op 20 Mb/s uit. Nu zag ik dat de provider zowel mijn 5GB als 2,4 GB wifi netwerkt dezelfde SSID en zelfde wachtwoord heeft gegeven. Is dit wel juist, selecteert de Wifi ontvanger zelf het snelste netwerk?