Onderwerp Bericht
Bewaking Sinds kort ben ik weduwnaar en woon ik alleen. Ik ben op zoek naar een systeem, dat bewaakt of alles met mij in orde is. Dat ik b.v. aan kan roepen als ik gevallen ben en met een gebroken heup lig te wachten op hulp - dat kan wel een week duren.
Harddisk M.2 Ik ben van plan een M.2 Harddisk in mijn computer te plaatsen. Nu kom ik ij het instructieboekje boekje van het moederbord tegen dat er 2 sloten zijn om z’n harddisk te plaatsen. N.m M.2_1 (socket3) en M.2_2(socket3). Kunt U mij uitleggen welke van de twee ik moet gebruiken en waarom? Mijn bedoeling is een 250 GB schijf van Samsung te kiezen. Bij voorbaat hatelijk dank.
Mail doorsturen (webversie) Bestaat de mogelijkheid niet meer om mail direct naar een ander mailprogramma te laten sturen. Indien nog wel.....hoe in te stellen ?
hcc webmail ophalen in Thunderbird? Toen ik met de camper ging reizen en mijn huis achterliet had ik alleen nog de laptop over: ik download mijn mail nu via een telefoonlijn + dongel. Werkt op dit moment uitstekend maar: ik heb een mailadres bij xs4all (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en een mailadres bij HCC (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) huidige situatie: ik laat alle hcc-mail doorsturen naar het xs4all-adres en download die mail Ik wil het xs4all-adres opheffen vraag: 1- Kan ik de mail naar xxxx@hccnet downloaden in Firefox? (dit is een webmail-service en ik weet niet of je die met firefox kan benaderen) 2- en als dat kan: waar moet ik dat doorsturen van de hcc-mail naar xs4all uitschakelen??? - ik heb dat ooit ingesteld maar na een uur zoeken heb ik nog de pagina nog niet teruggevonden waar je dat kan instellen
uitnodiging Ik probeer uit te vinden waarom er steeds een uitnodiging aan mij verstuurd wordt door de Rotterdamse Hcc club. Ik ben wel in Rotterdam geboren maar woon er al 55 jaar niet meer. Opzich wel bijzonder,zo'n Rotterdams bericht. Maar ik woon in Ede Gld.
Verbinding met internet Mijn pc is via kabel verbonden met modem en werkte probleemloos. Vanwege een andere mediabox heb ik nu een ander modem. Ik kan nu echter niet meer het internet op hoewel het netwerkcentrum aangeeft dat er verbinding is. Ga ik via adapterinstellingen wijzigen naar LAN-verbinding en via rechtsklikken uitschakelen en vervolgens inschakelen, dan zijn alle problemen opgelost. Wanneer de pc opnieuw opgestart wordt is internet weer ontoegankelijk en moet bovenstaande procedure herhaald worden. Welke instellingen moeten worden aangepast zodat na opstarten pc de internetverbinding werkt?
W10 Na de update (n.b. aanbevolen door Apple) is de mini erg traag geworden. Omdat ik geen verstand heb van Mac en mijn vrouw toch al niet tevreden was, lijkt het beter om W10 op de mini te zetten. Dit zou moeten kunnen met Bootcamp, dat er op zou moeten zitten. Kan ik de W10 licentie van mijn oude laptop met W10 gebruiken of kan ik een OEM licentie kopen, aangeboden voor rond de 15,- E.?
Wachtwoord e-mail account Mijn hoofd e-mail account is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Daarnaast heb ik een neven account voor mijn echtgenote, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dat laatste account krijg ik sinds kort niet meer aan de praat. Instellingen: pop,hccnet.nl poort 995 SSL smtp.hccnet.nl poort 587 TLS Het wachtwoord wat ik gebruik voor dit account is het wachtwoord van mijn hoofd account. Is dat juist, of kan dat een ander wachtwoord zijn? In dat laatste geval zal ik het opnieuw moeten instellen. Hoe doe ik dat?
Bad HELO in de email Als email programma gebruik ik al jaren Thunderbird onder PCLinuxOS en ik heb een kabelabonnement bij Ziggo. Sinds onlangs kan ik geen emailberichten meer verzenden. Ik heb ingesteld: smtp.ziggo.nl Ik krijg dan de melding: Bad HELO:localhost.localdomain does not exist - Please see RFC 2821 section 4.1.1.1.
Mail thunderbird authenticatie error Meneer krijgt een error dat zijn wachtwoord verkeerd is ingesteld (auth error) in Thunderbird. Zijn e-mailinstellingen staan goed, zoals ze staan aangegeven op internet.
BIOS updaten L.s., in de voorgaande uitgaven van de vraagbaak heb ik gezocht naar het onderwerp: updaten van de BIOS. Ik heb hier niets over kunnen vinden. Mijn vraag is of de BIOS updaten reeds eerder behandeld is en zo ja, kunt u mij informeren wanneer dat was zodat ik het kan terugzoeken ( voor zover ik alle eerdere uitgaven nog heb). Mocht dit niet het geval zijn, is het mogelijk dit onderwerp eens te behandelen.
verbinding maken via wifi Ik heb twee programma's die beide verbinding nodig hebben met intenet. . Is dat in windows 10 mogelijk en zo ja hoe moet ik dat instellen. met dank voor alle reacties
Aan- en uitzetten laptop Is het waar dat men een laptop beter de gehele dag kan laten aanstaan i.p.v. een paar keer per dag aan en uit te zetten? En zo ja, wat betekent dat dan voor het electriciteitsverbruik en de warmteontwikkeling van de laptop?
geen updates mogelijk C::\windows\system\config\systemprofile\desktop is niet toegankelijk. Ik heb contact met de senioren telefoon gehad maar deze kunnen mij niet helpen.Een uur lang allerlei trukjes uitgeprobeerd maar het enigste is dat ik via een zwart scherm bij het startprogramma kan komen en daarvanuit in de mailboxen kan komen. Tijdens de uitvoering komt regelmatig een scherm:C:\windows\system32\cmd.exe Findstr;Cannot open- programData\acer\updater2\updater2,xml systeem kan het opgegeven pad niet vinden c:\programfiles\driversetuputllity\FUB\+ c;\programData\gateway en programdata\founder
microsoft store app Deze week win 7 geüpdatet naar win 10. Met licentie van win 7 kon ik gratis updaten. Alles liep perfect behalve dat ik de microsoft store app niet kan openen. Als ik er op klik komt de app heel even te voorschijn en verdwijnt dan weer direct. Oplossing?
Foutmelding bij het inloggen Als ik inlog als systeembeheer krijg ik steeds 2 foutmeldingen,zie bijlage. Eerst komt de bovenste melding en even later (enkele sec) komt de onderste melding. Het zijn m.i.dezelfde fouten Wat is aan de hand? Hoe kom ik van deze foutmelding af.
Oude foto's Ik ben bij het opruimen een stapel(tje) negatieven van foto's tegen gekomen. Het zijn negatieven die nu ca 50 a 60 jaar oud zijn. De afdrukken (zwart-wit) heb ik niet gevonden. Ik wil deze negatieven graag inscannen om ze toegankelijker te maken en mogelijk te verdelen naar familie. Hoe kan ik deze negatieven inlezen tbv de opslag op de computer? Welke hulpmiddelen en programma's heb ik daarvoor nodig?
Perongeluk Excel bestand verwijderd Meneer heeft per ongeluk een Excel bestand in de prullenbak gestopt en de prullenbak geleegd. Hij wilt het bestand terughebben. Ik (Bas) heb hem advies gegeven om het programma EaseUS Data Recovery te gebruiken voor de Mac.
smtp instelling Bij mijn mailaccount lukt de smtp instelling niet (meer). Alle instellingen geprobeerd, zowel bij poort 587 als 465. Krijg steeds dezelfde melding: zie bijlage
transitie van Aperture naar Lightroom Jaren geleden begon ik fotobewerking in iPhoto. Niet lang daarna ben ik overgestapt naar Aperture. In het begin werd de map iPhoto Library aangemaakt. Die map ben ik steeds blijven gebruiken, ook in Aperture. Inmiddels is die bijna 2TB groot. Ik fotografeer in RAW en heb alles bewerkt (bijsnijden, optimaliseren). Inmiddels is Aperture ter ziele en werkt niet meer met het huidige OS. Foto's (de vervangende app van Apple) vind ik nauwelijks een alternatief. Ofschoon daarin wel de hele bibliotheek is geïmporteerd. Nieuwe folder: Foto's Library. ECHTER: de mappenstructuur is ingedeeld in jaren. Daarin staan sub-mappen en sub-sub-mappen etc. Met een volgnummer, niet met namen welke ik in Aperture heb gemaakt. Maar NOG erger: mijn bewerkingen zijn niet meegenomen! Ik zoek dus naar een oplossing waarin dat wél gebeurt. Affinity en Capture 1 blijken niet eens in staat om mijn bibliotheek te importeren. Mijn fotomap is zelfs onzichtbaar in Capture 1 en niet selecteerbaar "grijs" in Affinity. Ook Lightroom laat het niet toe ofschoon allerlei info op www dat wél beschrijft. Weten jullie raad? Zou geweldig zijn!
ringbel op telefoon zetten L.S. Heb momenteel een Nokia 3310 3G dus geen smartphone Wil mijn ringbel aanpassen wat ik bij mijn vorige Nokia kon regelen. Het is een MP3 bestandje van 680 KB Heeft "Vraagbaak" een richtlijn hoe dat nu geregeld kan worden ? Uitziend naar Uw bericht. M.v.g. C.C. Asselbergs
Optie zoeken op "Alles" in Mail mist!?? Ik heb veel gebruik gemaakt van de optie zoek in "alles" om in Mail van Apple te zoeken. De tab ontbreekt nu :-( Deze optie mis ik nu (door Catalina?)heel erg. Hoe kan ik deze optie terugkrijgen? Groet, Albert
foute adressering email komt toch binnen Vanochtend ontving ik een e-mail niet aan mij geadresseerd maar aan Van: "강병직" <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onderwerp: Re: CONTACT me via this email { Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) FOR YOUR FUND Verzonden: 12-10-2019 Natuurlijk foute boel. Echter ik begrijp niet waarom ik dit bericht ontvang ondanks het foute, bij mij onbekende adres Wie kan mij wijzer maken?
Aanschaf printer Al heel lang ben ik aan het zoeken naar een goede printer waarmee ik van mijn Apple tablet en iPhone goed draadloos kan printen. Graag advies. Nu stuur ik alles door naar mijn pc en print van daar uit. Maar dat is omslachtig. Ik hoop dat jullie kunnen helpen. Met vriendelijke groet,
Wachtwoorden in browser bewaren Reactie op reactie op vraag van K. "Hoe vind ik wachtwoorden van websites terug"? PC-Active 308. De heer/mevrouw wordt gewezen op de mogelijkheid inlognamen en wachtwoorden in de browser op te slaan, zoals in Firefox en Chrome. In de toelichting ontbreekt een essentiële stap: het hoofdwachtwoord. Zonder dit wachtwoord kan iedereen, die bij uw browser kan, al uw wachtwoorden uitlezen! Het hoofdwachtwoord dwingt de gebruiker om per sessie één wachtwoord in te voeren. De browser voert dan zelf waar nodig uw naam en wachtwoord in. Iemand die het wachtwoord niet weet kan uw browser niet gebruiken (werkt ook bij Thunderbird) en ook de wachtwoorden niet lezen. Raak dit ene wachtwoord dus ook niet kwijt! Niemand kan u dan helpen. Als u het hoofdwachtwoord niet gebruiken wilt, laat de browser dan nooit uw wachtwoorden opslaan.
Word officesoftware, normal.dot Als ik een email ontvang met een word document als bijlage, dan probeer ik de bijlage te openen. Dat gaat niet omdat office geen template “normal.dotm” kan openen. Ik zie wel het bestand in de map template staan maar deze is vergrendeld. Hoe kan ik dit “probleem” oplossen. De overige software van office 2016, werkt wel.
wijziging E Mail ingang Mijn e mail adres van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is per 8.10.2019 ingaande , veranderd in:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. leek mij beter dat ik bij een provider bleef .
Nummeriek toetsenbord werkt niet Bij inloggen kan ik mijn nummerieke bord wel gebruiken, maar na ingelogd te zijn werkt het niet meer. Wel worden de tekens (bij +) weergegeven. Dit euvel is enkele weken geleden spontaan (of met een automatische update) ontstaan. Weet er geen raad mee.
lebara, prepaid telefoneren Ik bel via LEBARA prepaid. Na elk gesprek check ik afgeschreven kosten, ze zijn redelijk te noemen. Maar als bel ik niet , saldo wordt minder, ik krijg melding onnodig gebruik data. s'nachts schakel ik WiFi uit -geen gebruik internet. Toch s'ochtends bij checken hoor ik dat +/- €5 is afgeschreven. Waar voor???
mail instellingen niet geaccepteerd Spar Het lukt met niet om mijn mail-instellingen in te voeren in Sprak mail. Het lukt me ook niet om mail van hccnet door te sturen naar mijn xs4all mailadres. Graag uw hulp. Vriendelijke groet,
Volle inbox Mijn emails komen niet meer in mijn gezamenlijke inbox. Tot voor kort nog wel. Dit probleem heb ik eerder gehad, toen is door HCC mijn server/webmail inbox capaciteit verhoogd.Kan het zijn dat mijn verwijdering van emails in mijn inbox niet doorwerkt naar mijn server inbox bij HCC? Ik heb bij mijn webmail gekeken en zie daar wel emails staan en de inbox is vol. Een aantal emails heb ik verwijderd, zodat er wat ruimte komt, maar veel is dat nog niet. Ook lukt het me niet om emails te openen. Hoe moet dat? Graag een structurele oplossing voor mijn probleem. Ik heb de gegevens van een eerder Ticket, waarschijnlijk ook over dit onderwerp: 56N-ZUY-25HM.
Extern keyboard werkt niet in Whatsapp Met IOS 13.1.2 en Whatsapp 2.19.100 werkt de uppercase van mijn extern keyboard via Bluetooth verbonden met míjn IPhone8 niet meer. Heeft het altijd gedaan in voorgaande versies. Kort: indrukken SHIFT toets heeft geen enkel effect. CAPS LOCK werkt wel voor het ingeven van hoofdletters, niet voor leestekens uiteraard. Gevolg: geen hoofdletters waar ze horen en niet correcte leestekens in chats. Reeds geprobeerd: aan/uit zetten en opnieuw connecten keyboard, connecten 2 andere keyboards, verwijderen en opnieuw installeren Whatsapp. Alle instellingen (externe) toetsenborden lijken in orde. Dezelfde bug blijft optreden. Bij alle andere apps is er geen enkel probleem met mijn externe keyboard! Alleen Whatsapp maakt er een potje van! Is er een workaround of blijvende oplossing beschikbaar?
Easy transfer onder Windows 10 Op 51 e.v. van PC-Active no. 308 wordt uitgelegd hoe je Easy Transfer kunt downloaden om te gebruiken in Windows 10. Echter, als je het programma wilt installeren krijg ik een foutmelding "het certificaat voor de ondertekenaar van het bericht is ongeldig of kan niet worden gevonden". Wat is daar aan te doen en is deze optie door de schrijver wel getest ?
Spotify lijst Hallo Op welke wijze kan ik een spotify afspeellijst overzetten naar een ander account?
vreemde tekens hccwebmail goedemorgen, ik heb sinds een paar dagen een probleem met de leesbaarheid van mijn webmail aan de linker zijde van de lijn. Voorheen zag ik daar staan een rij aan te tikken doelen zoals verwijderen enz. Nu zie ik een programeertaal met onbegrijpelijke tekens en teksten. graag uw advies en hulp.
Verkeerd thema ingesteld Meneer of systeem zelf heeft per ongeluk een verkeerd thema ingesteld. Ik heb het thema terug aangepast naar het origineel en nu is alles weer in orde.
Mail van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kreeg vanmorgen een mail dat Hccnet-webmailupdate is voltooid met een link Via: http://0000882993mnns.ml/ om iets te bevestigen. Is deze mail daadwerkelijk van HCCNET?
beveiliging Ik heb een e mail ontvangen met onderstaande tekst. Ik vertrouw het echter niet. Is het een poging om achter mijn gegevens te komen of komt het echt van jullie? Bericht: Geachte Hccnet e-mailgebruiker, We hebben zojuist onze Hccnet-webmailupdate voltooid. Volg de onderstaande link om IN te loggen op uw Hccnet-webmailaccount en bevestig dat uw Hccnet-account nog steeds actief en bijgewerkt is. Via: http://0000882993mnns.ml/ Bedankt voor het gebruik van Hccnet Webmail Portal Hccnet E-mail Verificatieservice.
Gebruik van BINNENKOMENDE Berichten. Geachte HCC Wetenschappers, Ik gebruik 2 email adressen: A. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (incl. WACHTWOORD) B. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (incl. WACHTWOORD) POPULAIRE SITES: Berichten B komen GOED binnen: KOLOM POPULAIRE SITES Berichten A komen GOED binnen: maar NIET op de POP. SITES Hoe stel ik gegevens in, dat A ook op de POP. SITES STAAN???
grote mailproblemen Kan niet mail beantwoorden .na mailverzen opdracht komen er 2 berichten met als inhoud 2e bericht mail niet uitgevoerd
Na update alle apps van SD-kaart Heb diverse Apps verplaatst naar mijn SD-kaart op de Samsung Tablet en Samsung Phone. Na een system update staan alle apps weer op het apparaat en niet meer op de SD-kaart. Op internet krijg ik geen duidelijk antwoord. Hopelijk binnen onze HCC.
windows live mail in Windows 10 Na overstappen windows XP naar windows 7 heb ik Outlook overgezet naar Windows Live Mail en na het bericht dat Microsoft hier mee zou gaan stoppen heb ik e.e.a. aangepast zodat ik het toch kon blijven gebruiken. Nu heb ik mijn Windows 7 geupdate naar Windows 10 en wil ik opnieuw Windows Live Mail blijven gebruiken. Alle accounts en adressen staan er nog gewoon in en ook alle (oude)mails. Mails van na de update komen niet binnen (hcc) wel die van de Hotmail en Gmail maar die kan ik niet openen. Wat zijn de juiste mail account instellingen voor in en uitgaande mail. Ik wil WLM graag blijven gebruiken omdat je daarin meerdere en verschillende accounts kunt beheren. Als een ander programma dat ook kan met behoud van alle WLM mappen, contacten en mails zou ik dat overwegen maar dan wel graag met instructies.
3.5 externe floppy disk drive voor MSX Beste computer liefhebber, ik heb onlangs een MSX 2 (8255) computer gekocht met dubbel diskdrive stations. In de jaren 90 dezelfde computer gehad met enorm veel fantastische Konami games die op één floppy 3.5, dubbelsided pasten (wel 20 topgames soms) Echter ik heb nu geen enkele gems en ben naarstig op zoek naar games (die kan ik wel via mijn pc downloaden) maar hoe deze op een floppy te krijgen. Een mogelijkheid is om diteen externe diskdrive aan mijn pc te koppelen en dan het spel op de floppy te kopiëren. Is dit mogelijk ? Zo ja hoe ? Welke externe disk drive werkt voor zowel de PC als de MSX 2 ? Uiteraard is het misschien mogelijk om games aan te schaffen (ruilen) via jullie gebruikersgroep waar ik in de toekomst zeker naar toe zal gaan.
Gebruikersrechten administrator Ik heb een tweede (locale) gebruiker als administrator aangemaakt, maar deze heeft beperkte rechten: Kan diverse mappen zoals "Deze PC", "Configuratiescherm" niet weergeven (niet aanwezig in start menu) Kan bureaublad achtergrond niet wijzigen Etc Kortom een zeer beperkte gebruiker ondanks de admin rechten Ik heb al gekeken met gpedit.msc maar zie daar geen beperkte rechten (cq. heb expliciet de rechten toegekend) Het is verder een maagdelijk systeem, waarvan na de installatie alleen windows update heeft plaatsgevonden (naar 1903). Er is verder nog niets op geïnstalleerd Hoe kan ik extra locale administrator gebruikers krijgen die wel alle instellingen kunnen gebruiken?
phising ik kreeg vrijdag een mail die ogenschijnlijk van jullie af zo komen. ik ga er echter van uit dat het phising is. in de bijlage een schermafdruk van het mailtje. graag hoor ik van jullie of het inderdaad phissing is of niet.
Hoe houd ik de drivers op mijn computer Geachte medewer(st)er. Op uw advies uit de mail probeer ik het programma Snappy Driver Installer te downloaden via hun download knop van "Driverpack online". De PC geeft aan dat dit telkens mislukt. Ik heb Bullguard als antivirus programma. Die geeft aan dat hij een geïnfecteerd bestand op mijn computer: f_003173 heeft geblokkeerd. De naam van dit bestand wijzigd zich met elke poging. Wat kan ik hier aan doen?
Problemen met bezorging van PC-Active Waar kan ik problemen met de levering / bezorging van de papieren versie van het blad melden? Op de website kan ik niks vinden en in het blad zelf ook niet (staat geen concrete optie in de colofon). Sommige eerdere uitgaven zijn nooit bezorgd, meestal wel, maar soms niet, maar tot nu toe niet aan actie toegekomen. Nu wederom editie 308 nog steeds niet. Misschien maakt de post er een zooitje van, maar als ik ook nergens terecht kan...
VPN het volgende ik gebruik al 20 jaar Norton koop altijd 10 pakketten vaste prijs nu is er een VPN service bij gekomen op de iPhone geïnstalleerd heel mooi en ik heb de persoonlijke hotspot aan staan nu kan ik via VPN overal verbinding maken ook mooi. Naar aanleiding van deze vernieuwing ben ik wat artikelen gaan lezen en heb ontdekt in een artikel dat er in windows 10 reeds een vpn serveraanwezig is,ik heb dat juist nog nooit ergens gehoord. mijn vraag is maakt Norton gebruik van de aanwezige VPN in Windows of maken ze gebruik van eigenservers op de wereld, het versleutelen van de bestanden van Norton vind dat plaats in de laptop of bij de server. als ik het juist stel is het optimaal om direct vanuit de pc of laptop te versleutelen en van VPN gebruik te maken niet via een server . dit even van een leek graag uitleg of aanvulling.
Onderdelenupdate Verschillende keren kreeg ik bericht dat een nieuwe onderdelenupdate (1903) klaarstond voor mijn laptop. daarbij werd opgemerkt dat de oude versie niet meer wordt ondersteund vanaf november. Tot 3 keer toe heb ik geprobeerd deze update te installeren, maar steeds liep die vast na het inloggen. Ik krijg dan een wit scherm met linksboven enkele bullets en een klein kadertje met beknopte informatie over nieuwe mogelijkheden en instellingen. Geen foutcode o.i.d. Daarna kan ik niets meer doen. Met opstarten in veilige modus lukt het de weg et vinden naar het ongedaan maken van de laatste update en zo kan ik verder met 1809. Ook Microsoft Customer Support heeft geprobeerd op afstand de update uit te voeren, maar met hetzelfde resultaat. Ik kreeg het advies de update uit te voeren met de Media Creation tool, maar ook dat geeft hetzelfde witte scherm. Weten jullie misschien nog een optie?
beveiliging Voor mijn werk moet ik soms gebruikmaken van Russische websites. ZO ook verleden week. Sinds een paar dagen verschijnt nu zo nu en dan rechtsonder op mijn computerscherm een bericht van вконтакте24.рф Er wordt verteld dat mijn computer geïnfecteerd is met 5 virussen. Mij wordt gevraagd om hen die te laten verwijderen. Windows Defender, Malwarebites (betaalde versie) en SuperAntiSpyware (gratis versie) vinden niets op dit terrein. Misschien is een en ander onschuldig, maar ik waag het maar niet de verwijdering van de 'infecties'door hen toe te staan, hoewel вконтакте24.рф een gewone reclamesite schijnt te zijn. Wel wil ik graag van hun vrij grote meldingsblok af, omdat het niet te verplaatsen of te verkleinen is en vaak schermgegevens overdekt. Wat te doen, zonder gevaar?
Geen zichtbare verbinding PC-Tablet Als ik mijn tablet via USB aansluit op mijn PC krijg ik wel het verbindingssignaal maar krijg het op de PC niet te zien. Hoe krijg ik de visuele verbinding terug?
ENORME LAPTOP PROBLEMEN Zie eerdere 3 berichten , laatste 22-10-2019met vraag om hulp verlening . Vele instanties komen er niet uit .NIET oplosbaar door HCC VEELVULDIG , tijdens bijeenkomsten in alkmaar >>> - seniorweb2x Heerhugowaard - 1x in Pankras _ # bijeenkomsten tech club oa Heerhugowaard 2x en in Pankras vorige week donderdag _ mediamarkt 2X Heel dure asus computer gekocht in Heerhugowaard bij mediamarkt met erg veel geheugen , niet veel van gebruikt
installeren /start nederlandse Mint 19.1 Processor 2,5 GH Opslag SSD 4 Gb serieno W884500wysy. Boot Rom versie MBP.00C1.B03. Linux Mint is opgestart van Sticky en werkt ook nu nog. Wens was voor nederlandse versie derhalve is vanaf stick Mint geinstallerd 19.1. Er is vooraf een backup gemaakt. Nu werkt Linux niet en El Captain ook niet van backup. Bij normaal starten komt logo van Apple en na enkele minuten start hij opnieuw met wederom het apple logo' Hoe krijg ik Linux Mint aan de gang want die staat nu op de harde schijf?
email interface Geachte mevrouw/heer, De nieuwe email interface is wel mooi, maar laat nog maar een paar emails per scherm zien, zo is het overzicht over totaal honderden mails verloren en kan er moeilijk mee gewerkt worden. * Kunnen er niet meer mails per scherm getoond worden zoals vroeger? Eventueel als optie.
contacten email overnemen Kennelijk is HCC nu toch over op de nieuwe versie van het e-mail programma en de e-mails worden wel overgenomen in de nieuwe versie, maar niet de contacten. Hoe krijg ik al mijn contacten vanuit het oude e-mail programma geïmporteerd in de nieuwe versie van het e-mail programma. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat ik alles handmatig moet noteren en weer opnieuw moet invoeren?
ontvangen mail Komt onderstaand bericht van HCC. Als ik de link volg kom ik bij een vreemd uitziende pagina die mij niet van HCC lijkt. Anja Wijnands Geachte Hccnet e-mailgebruiker, We hebben zojuist onze Hccnet-webmailupdate voltooid. Volg de onderstaande link om IN te loggen op uw Hccnet-webmailaccount en bevestig dat uw Hccnet-account nog steeds actief en bijgewerkt is. Via: http://0000882993mnns.ml/ Bedankt voor het gebruik van Hccnet Webmail Portal Hccnet E-mail Verificatieservice.
NAS in Lan QNAP wordt de laatste maanden stevig aangevallen. Steevast verschijnen er dan veiligheidsinstructies. In principe voer ik die uit (standaard onderhoud). De NAS is in het netwerk standalone en is tweetraps beveiligd, zijn de standaardpoorten op het apparaat voor communicatie gewijzigd en ben ik naar https overgegaan. Is dit nu voldoende voor de NAS omdat deze toch niet van buiten via internet is te bereiken of moet er verdere actie ondernomen worden met bijvoorbeeld de aanschaf van een certificaat? De NAS is het Lan te bereiken vanaf de pc's via de Google browser, het QNAP backupprogramma en via Windows rechtstreeks naar de netwerkschijf.
Mail adressen Geachte heer, mevrouw, Van het nieuwe mailsysteem begrijp ik onder andere niet hoe en of ik de adressen kan importeren. Ik zie er trouwens helemaal geen help bij zitten. "Geen contacten, je kunt nieuwe contacten aanmaken of importeer bestaande contacten vanuit een CSV- of VCF- bestand" Moet ik alles met de hand opnieuw intypen?
nieuwsbrief de laatste tijd (sinds 20 aug) krijg ik de nieuwsbrief niet meer .Uitgeschreven ,of een andere reden ?
e-mail omgeving Vandaag is er een nieuwe e-mail omgeving. Mijn contacten zijn niet beschikbaar en ook een aantal aangemaakte mappen. Hoe kan ik mijn contacten overzetten. Daar uitprinten niet lukt. En om de contacten te exporteren: ik kan geen link/knop vinden. Waar vind ik de door mij aangemaakte mappen. Hoe vergroot ik het berichtenscherm. Alles is gewijzigd en ik kan niets terugvinden. Ik had op zijn minst een toelichting verwacht, ook op de HCCnet site zie ik geen toelichting of uitleg. Kunt u die alsnog geven. Alvast bedankt.
contacten Beste HCCérs, Ik gebruik hccwebmail en heb daar een grote contacten database. Bij de nieuwe versie van hccwebmail ben ik al mijn contacten kwijt. Ik gebruik de hccwebmail via uw server. Kunt u mijn contacten overzetten?
Wachtwoord opslaan Meneer heeft iets gekocht bij bol.com maar hij kan zijn e-book niet downloaden (Not Authorized), echter heeft meneer hier wel voor betaald.
email nieuwe interface: ?bijlage erbij? Beste mevrouw/heer, Vast een domme vraag, maar in de nieuwe interessante interface vind ik de knop voor het toevoegen van een bijlage aan een email niet. (Ik gebruik email sinds 1986 op de gekste systemen.) Waar zit die knop? (Bij Gmail zaten functies soms verstopt onder een "..."-knop, bij Microsoft onder een paperclip, enzovoorts, maar ik wil graag verder met hccnet webmail, waar mijn mail staat. Dank u.)
HCC-website Ik heb een HCC-website die nog begint met http://home.hccnet.nl/ Ik wil dat veranderen naar een https:// Welke stappen moet ik daarvoor ondernemen??
Microsoft Office Heb onlangs Microsoft Office 2019 gekocht moet je nu eerst de oude Microsoft Office 2013 verwijderen alvorens 2019 te installeren en wat gebeurt met het adresboek van de outlook Moet je die in Office 2019 opnieuw inrichten
Query maken L.s. Ik vraag mij als beginnend accessgebruiker af of het mogelijk is om een selectiequery te maken van één of meerdere records van de tabelinhoud vanuit een formulier. B.v.: een tabel heeft als inhoud Naam, Adres en Woonplaats. Kan ik dan een query maken en activeren die alle records selecteren met dezelfde woonplaats als die in het "actieve" record in het formulier!
Microsoft office 365 home Beste Op dit moment wordt het office 365 home wat ik gebruik via een ander persoon gedeeld. De deling wordt gestopt wat betekent dat ik geen gebruik meer kan maken van office 365 home, inclusief de apps en one drive. Ik wil graag mijn applicaties en account behouden. Kan dit door zelf een abonnement af te sluiten bv office 365 personal. Hoe kan ik mijn huidige account van het oude deling abonnement behouden en omzetten naar het nieuwe abonnement.
Outlook 2016 Sinds enkele maanden werkt Outlook 2016 niet goed meer. Na het opstarten worden de emails goed binnengehaald maar na onbepaalde tijd blijft "verzenden/ontvangen" in de taakbalk van Outlook stilstaan. Ook Outlook opstarten in de veilige modus of via Start, Uitvoeren, outlook.exe maakt niet uit. Enige mogelijkheid is dan PC opnieuw opstarten waar bij het afsluiten Outlook geforceerd moet worden afgesloten; anders start PC niet op. Ook na op deze manier opstarten treedt het probleem soms weer op. Het scannen van emailbestanden (pst.exe) via Outlook levert ook geen verbetering op. Heeft u een idee/oplossing?
Adresboek In de nieuwe versie staan geen gegevens in het adresboek. Hoe krijg ik deze van de oude naar de nieuwe versie. Overigens had dit toch gewoon overgezet kunnen worden?
mail wordt gekenmerkt als spam. Hallo, Sinds enige tijd ben ik met de Corel helpdesk aan het mailen over een probleem met Pinnacle. Sinds gisteren worden mijn antwoorden op deze mails niet meer doorgezonden naar Corel, maar aangemerkt als SPAM. Het mailadres waarop deze conversatie loopt is: Corel Customer Support <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>. Klopt het dat dit adres geblokkeerd wordt en is dit correct? Hoe kan ik weer contact krijgen met Corel? m.v.g. Bas p.s. Hij wordt niet door mijn virusscanner tegengehouden. (ESET).
Kan geen GPU plaatsen Ik heb een moederbord Asus Maximus IX Extreme, maar als ik een grafische kaart plaats dan wordt hij niet herkend in de bios. Heb div. grafische kaarten geprobeerd maar niks doet het. Heb wel beeld van het moederbord. Weet niet meer hoe ik dit moet oplossen. Wie kan mij helpen.
HCC-webmail Om te beginnen helemaal niet blij met de beta versie. De indeling vam de pagina is zeer slecht en het is heel erg onhandig om de mails in lijst en een open mail naast elkaar te hebben. Het is niet meer mogelijk om een mail definitief te verwijderen. Dat betekent twee handelingen. Verder en daar ben ik dus helemaal niet blij mee zijn uit de oude versie zo goed als al mijn contacten verdwenen. en in de beta versie helemaal niet aanwezig. Ik ben meer dan 30 jaar lid van HCC en vanaf de verkoop van het web naar xs4all eigenlijk alleen nog vanwege de webmail. Het huidige gerommel van oude blijft maar toch wordt de beta definitief en het ontbreken van enige duidelijkheid met melding naar de gebruikers of ook maar enige inspraak laat me eigenlijk weinig keus dan om een andere e-mail toepassing te gaan zoeken waarmee dan het HCC lidmaatschap obsolete zou worden. Graag met enige spoed duidelijkheid omtrent het te gebruiken HCC-mail gebeuren, dit om de nog resterende contacten te kunnen redden, exporteren kan niet. Mocht blijken dat het toch de beta versie gaat worden moet ik op zoek naar een normaal bruikbaar mail programma waar niet de kolommen mappen, ontvangen mail en de geopende mail naast elkaar staan, dit is te gek voor woorden.
foto draadloos ik wil foto draadloos van iPhone 7 bekijken op sony bravia tv op de tv heb ik via wifi direct (van de sony tv) al verbinding gemaakt met de telefoon maar ik weet niet hoe ik de foto nu op de tv moet bekijken ik heb windows media player gebruikt maar ik zie de sony tv niet in de windows media player staan of moet ik iets bijkopen
e-mail gehackt Geachte mevrouw/mijnheer, Graag vraag ik uw advies voor het volgende. Ik heb een fotowebsite, http://www.xxxxfotografie.nl, waarop ook mijn e-mail adres staat voor mensen die vragen of opmerkingen hebben. De afgelopen weken krijg ik vele tientallen mails in mijn inbox, verstuurd door mijn eigen mailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en gericht aan recipiënten die vooral in Oost Europa en Rusland lijken te wonen. Ik krijg de mails “terug”, omdat ze niet bezorgd kunnen worden. Ik heb het vermoeden dat dit slechts een heel klein deel is van het totale aantal mails dat uit mijn naam wordt verstuurd. In de mails worden mensen bedankt dat ze zich hebben aangemeld voor mijn website, ze krijgen een toegangscode en worden verzocht hun account te activeren door op een link te klikken. Wat opmerkelijk lijkt is dat de tekst in de mail in het Nederlands is. De mail ziet er als volgt uit:
gebruik hcc webmail De adressen uit de oude webmailversie zijn niet zichtbaar in de 'contacten' van de nieuwe webmailversie. Hoe krijg ik mijn adressen daarheen overgeplaatst? Ik wil liever niet al m'n adressen kwijtraken als ik straks niet meer in de oude webmail kan.
Webmail Blijkbaar is er een nieuwe versie van webmail voor de iPad. Maak ik daar gebruik van dan mis ik veel vertrouwde zaken uit de oude versie. Alle contacten zijn verdwenen. Is er een beschrijving hoe ik de nieuwe versie kan optuigen? Ik begrijp dat de oude versie binnenkort verdwijnt.
verlies van alle contacten met de nieuwe versie van het e-mail programma zijn al mijn contacten foetsie.waar vind ik ze terug?
Licht paars gekleurde bureaublad icoon Na het afsluiten van een programma blijft de rechthoek rond de icoon op het bureaublad licht paars gekleurd. Door buiten de icoon op het bureaublad te klikken is dit verdwenen. Dit is echter niet alles, wanneer een programma geopend is, is er steeds een paarse flikkering op het scherm waarneembaar en valt het scherm af en toe weg (zwart) en daarbij werkt het programma ook niet optimaal. Het probleem is ontstaan nadat ik het antivirusprogramma AvTotal had gedeinstalleerd. Dit kan toeval zijn! Kunt u mij op weg helpen?
Update 1903 W10 Een paar maanden gelden heb ik geprobeerd update 1903 van W10 te downloaden. De download bleef steken bij 99%. Na uren wachten heb ik toen de download gestopt. Bij verder gebruik bleek dat de laptop bleef proberen de download te voltooien (althans, dat vermoed ik), waardoor het geheel oververhit raakte. Met moeite is een kennis erin geslaagd die activiteit te stoppen, waarna de laptop weer normaal functioneerde. Als ik nu naar de updates kijk krijg ik de melding in bijlage. Betekent dit dat ik de update probleemloos kan downloaden en installeren? Ik weet niet goed hoe ik het laatste deel van tekst moet interpreteren: " .....zodra u klaar bent voor de update". Ik heb als beveiliging alleen Windows Defender.
Naar nieuwe versie WebMail migreren Ik heb meerdere systemen waarop ik HCCWebMail gebruik. Slechts op 1 systeem is de nieuwe versie beschikbaar gekomen. Als ik de oude versie gebruik, krijg ik een waarschuwing, dat de verbinding niet voldoende beveiligd is. Het "slotje" is dan voorzien van een extra tekentje. Hoe kan ik op mijn systemen, waaronder deze HP Z Book nu migreren naar de nieuwe versie? Alvast bedankt voor uw reactie.
Libre Office Ik heb zowel op mijn desktop als mijn Laptop Libre Office staan, op mijn desktop een oudere versie, maar de zoekfunktie op mijn desktop werkt goed en op mijn laptop niet? Werk ook nog op beiden met Office Word en exel! Maar eigenlijk vind ik Libre Office op een aantal punten prettiger!
trage laptop Ik heb een tweedehands laptop de Acer Travelmate 7730 met een HD. Hij is echter zo langzaam met het opstarten en schakelen dat het soms hevig irriteert. Kan ik daar zelf wat aan doen? Of zou een SSD de moeite waard zijn of kan ik beter naar een andere refurbished laptop gaan zoeken? Ik ben niet zo van de 'wegwerpmaatschappij', maar wil toch wel een beetje prettig kunnen werken.
contacten overzetten naar hccnet.nl Gaarne hulp voor het overzetten van mijn contacten in oud webmail hccnet.nl naar de nieuwe webmail van hccnet.nl. Zij staan er niet meer in. Ik weet ook niet hoe de contactenlijst geprint kan worden, zodat ik ze handmatig erin kan zetten. Maar er zal toch wel een manier zijn om ze met een of twee muisklikken over te zetten. Wie weet raad?
Scriptblocker In de Nieuwsbrief wordt aanbevolen om JS Blocker als extensie op Safari te gebruiken. Bij de extensies kan ik deze echter niet vinden en o internet lees ik: "Users who downloaded JS Blocker from the Safari Extension Gallery will not be able to update beyond 5.2.2. Apple is no longer accepting submissions to the gallery." Hebben jullie nog een andere aanbeveling om het doel "ongewenste scripts blokkeren in Safari" te bereiken?
Mijn Gegevens Gaarne ontvang ik van u per brief, mijn gegevens. Uw bericht afwachtend, Met vriendelijke groet,
Bijwerken van Grub Ik heb een PC met W10 en daarnaast Mint geinstalleerd. de eerste installatie van Mint liep vast, mijn wachtwoord wordt niet meer herkend. Toen heb ik een tweede Mint (18.3) geinstalleerd. die werkt goed. Nu is die Mint 18.3 niet over de eerste heen gezet, maar is erbij gezet. Dus bij het opstarten staat nu ook nog steeds dat eerste systeem dat dus niet werkt. Dat systeem wil ik dus ook verwijderen. Wat ik denk te doen met Gparted. Als ik dat doe, wordt dan automatisch de Grub aangepast? Of moet dan nog iets wijzigen?
batterij probleem In de laptop van mijn vrouw begint de batterij snel leeg te lopen naar mijn indruk. Ik heb opgezocht hoe je een batterij rapport kan laten produceren in Windows Powershell (Admin). Ik voeg deze bij. Daarin kun je lezen dat er geen batterij gezien wordt terwijl het nu wel oplaadt. Als ik op de batterij teken click dan wordt batterij 1 wel gezien maar batterij 2 niet (er is geen batterij 2 zover ik weet). Graag uw advies in deze!
sfc foutmelding Ik heb vanavond een sfc laten lopen vanuit cmd (admin). Er kwam een foutmelding en logfile eruit. Ik stuur de printscreen in de bijlage, maar de logfile mag ik niet uploaden. Zij de "corrupt files" te repareren? Bedankt alvast voor uw hulp
Upgrade windows 10 Is deze upgrade nog mogelijk met deze computer? Waar kan de upgrade het beste aangeschaft worden? Werken andere programma's, zoals windows live mail nog wel, na de upgrade?
synchronisatie mails L.S., In Windows mail heb ik 3 accounts, - een Gmail account, een xs4all account en een hccnet.nl account. Het probleem is dat van het hcc account de mail wel binnenkomt en normaal verstuurd wordt,maar de synchronisatie lukt niet, terwijl dat bij de andere accounts geen probleem is. Zo kan ik dus van mijn hcc account oude mails niet binnenhalen: hij gaat niet verder terug dan 2 weken. Ik heb het account verwijderd en opnieuw geinstalleerd ook de geavanceerde installatie, maar dat werkt ook niet. Kunt u mij nog wat tips geven, wat er aan gedaan kan worden?
opzeggen Goedendag. ivm dat ik lid ben tot 31 december 2019 en het opzegtermijn 2 maanden is, heb ik zojuist opgezegd. Meteen werkt mijn mail en inlog niet meer. Terwijl ik er nog 2 maanden recht op heb. Hoe zit dat?