Onderwerp Bericht
Inschrijven nieuwsbrief vraagbaak Ik heb al een aantal malen geprobeerd me in te schrijven voor de nieuwsbrief van de vraagbaak. Tot op heden is dat niet gelukt.
Nadat ik me via de website van de seniorenacademie heb aangemeld voor betreffende nieuwsbrief heb ik de bevestiging gekregen dat de inschrijving gelukt is en via mijn profiel ( zie bijlage 1 van 31082019) dit ook kunnen constateren.
De volgende dag( zie bijlage 2 van 192019) is de inschrijving in mijn profiel weer verdwenen.
Ondanks eerdere pogingen heb ik tot op heden de nieuwsbrief ook nog niet ontvangen.
Wat doe ik verkeerd of heeft iedereen dit probleem?
Gmail Het inboxscherm van gmail is gewijzigd. Knoppen zoals het tandwiel,verwijderen,enz zijn niet meer zichtbaar. Onmogelijk om te herstellen. Kan dit veroorzaakt worden door Firefox? 
video Ik wil via Itunes zelfgemaakte video's overzetten naar mijn Iphone 6 en Ipad 2.
Hoe pal ik dat aan?  tot nu toe niets gelukt.
uitnodiging senioracademie en hulpvragen kreeg kortgeleden uitnodiging voor het bijwonen van activiteit van de senioren academie. Echter dit is op een moment dat een werkende senior niet kan, is dit aan te passen naar een avond of weekend.
en een hulp vraag gedaan waarop geen 1 reactie kwam en toen niets meer.
Storing LibreOffice 6.1 Ik gebruik dagelijks het programma: LibreOffice 6.1

Maar sinds kort een storing: met het advies:
Meld uw storing bij: Libre Office Server.

Kunt u mij aan genoemd mail adres helpen?
verzonden items in HCC Webmail In HCC Webmail blijven de verzonden items staan die ik met mijn iPhone verstuurd heb, ze worden niet gesynchroniseerd naar de map Verzonden Items op mijn pc.
De e-mail-accounts op mijn pc zijn POP3, op mijn iPhone is dat IMAP.
Hoe krijg ik de verzonden items van Webmail naar mijn pc, en kan dit in de toekomst automatisch gaan?
oude berichten in email Ik zou graag de tientallen berichten inzien die in juni en juli zijn verstuurd zijn naar mijn email adres maar die ik als ik in nu in de inbox kijk niet aantref. (ze zijn ook niet verwijderd etc.
Staan die mogelijk op de server en hoe krijg ik deze opnieuw naar mijn email box ?
Laptop was gecracht! Ik heb 1 sept. de storing alhier opgegeven!

Op 3 sept. de "storing" perfect verholpen, dus HCC heel
dankbaar! (Klasse)

Dank, dank en dank!
installatie office 2007 Ik probeer op mijn nieuwe computer een legale versie van office 2007 voor thuisgebruik en studenten te installeren vanaf een schijf.
Al vrij snel komt de opmerking dat OneNote.nl-nl\OneNoteMUI.msi ontbreekt en stopt het installatieproces.

Mijn huidige computer werkt met windows 10.

Hoe lossen we dit op ?
Afkorting pagina bij printen. Mijn MacBook Pro heeft een probleem bij het afdrukken (op HP 8620).
De tekst wordt afgebroken dwars door een tekstregel en dwars door een afbeelding. Dit zowel bij eigen gemaakte tekst (w.o e-mail) als bij  downloads van internet. Dat betekent dat een deel op de ene pagina staat en een volgende deel (zowel van de tekstregel als b.v. van een foto) op de volgende pagina. Al meerdere bronnen geraadpleegd. Tot op heden geen oplossing (ook niet van de leverancier!).
Wel meerdere malen gehoord dat het niet aan de printer kan liggen.
Het is dus een raadsel.
Weet U een oplossing?
Bij voorbaat dank voor Uw reactie (wat het ook mag zijn).
"Serveridentiteit niet gecontroleerd" Sedert twee dagen krijg ik geen email meer binnen op mijn nieuwe iPad (wel op mijn iPad 2 en op mijn PC met Windows 7) maar telkens als ik de mail aanzet komt er een boodschap "Serveridentiteit niet gecontroleerd
De indetiteit van "pop.wxs.nl" kan niet gecontroleerd worden door Mail."
Als ik dan op "Annuleer" klik, komt hetzelfde bericht weer terug.  Klik ik op "Details", dan komt er een scherm met "Certifikaat" waaronder het Instellingenlogo van IOS waarnaast "pop.hetnet.nl
verstrekt door Sectigo RSA Domain Validation Secure Serve..
Niet vertrouwd
Verloopt 30-08-29 01:59:59"
Druk ik dan op "Meer details", dan komt er een scherm met een "Certificaat" en details waaruit ik opmaak dat het om een bedrijf gaat "Sectico RSA Domain Validation Secure Server CA" uit Salfort, Greater Manchester, GB met daaronder een hele serie gegevens van dat bedrijf waaronder een serienummer.
Ik heb naar mijn weten nooit enig kontakt met dat bedrijf gehad en vraag mij af hoe ik hier vanaf kom zodat ik ook weer email kan ontvangen op die iPad.
Kunt u mij daarbij helpen?
Bij voorbaat dank voor uw moeite en met vriendelijke groet,
Labels in Gmail
Labels zijn door míj aangemaakt en gevuld met mail.
Dit werkte prima tot vandaag
Maar nu  krijg ik de mededeling: "Er  zijn geen conversaties met dit label " Het label blijft leeg!!
Gaarne advies. 
Woox aanbieding
Ik wil jullie even laten weten dat de WOOX aanbieding leidt naar de website kingkees.nl, maar al mijn browsers blokkeren deze site.

Wellicht kunnen jullie KingKees daar even op attenderen?
Het lukt me nu dus niet om een Woox starterpakket te bestellen.
Mail werkt niet goed Pieter heeft een probleem met de e-mail van HCC. De inkomende POP3 server geeft een foutmelding in Outlook.
is er een hccnet mailarchief? Bij een crash in 2011 ben ik mail van voor 2011 kwijtgeraakt. De back-up blijkt destijds geen verborgen bestanden meegekopieerd te hebben.
Is er een mailarchief van hccnet waar ik naar oude mail kan zoeken?
Opstart keuze. Als ik Windows 10 opstart op mijn laptop krijg ik een keuze
tussen:
- Windows 10 op volume 2
- Windows 10.
Als ik die laatste opstart krijg ik een foutmelding en moet ik terug of herstellen of een ander systeem kiezen.
Kies ik dan de eerste dan verloopt alles prima.

Mijn vraag is: hoe verwijder ik die 2e mogelijkheid?

In de systeemconfiguratie vind ik er niets van en over.

Zie de bijlage.

Alvast voor de hulp die mijn probleem(pje) oplost.
problemen met mail De laatste tijd gebeurt het HEEL VAAK dat uitgaande mail niet verzonden wordt. Ik krijg dan de melding: "Verzenden...rapporteert fout (0x80042109): Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server voor uitgaande e-mail (SMTP).

Vandaag kreeg ik een brief met de volgende tekst:
"Onlangs hebben wij u per email uw voorschotnota gestuurd. Deze email is echter niet aangekomen en automatisch naar ons teruggestuurd.
Wij hebben uw emailadres ... verwijderd !!

Wat kan er fout gaan? Kan ik zelf iets ondernemen om dit soort problemen in de toekomst te vermijden?
Calibre H. G.  geeft uitleg over Calibre.
Ik begrijp achter niet de opmerking op bladz 21 van Compulink, regel 6 rechts: "via het contextmenu" war bedoelt hij hiermee?
Gaarne uw hulp.
email doorsturen Mijn e-mail wordt standaard doorgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit wil ik wijzigen in een ander e-mail adres maar ik zie bij de instellingen en opties niet waar ik dit kan doen. svp hulp hierbij
Beta versie Email LS,
Als ik de beta versie van de hcc mail wil bekijken, kan ik daarna nog de huidige versie gebruiken.
En zijn de inloggegevens gelijk?
hcc webmail ik kan sinds vanmiddag 16.30, 9 sept niet meer inloggen op mijn hcc webmail
Adressenbestand Ik maak momenteel onder W10 gebruik van een gratis adressenbestand, Adress 2000. Dat werkt prima. Nu wil ik dat ook gaan gebruiken op een tablet, Android dus. Nu heb ik nog geen adressenbestand onder Android kunnen vinden die mij o.a. dezelfde mogelijkheden bied als dit programma onder Windows. Dus zelf regels maken, benoemen etc.
Er schijnt ergens een android-versie van dit programma Adres2000 te zijn maar ik heb hem nog niet kunnen vinden.
Mogelijk hebben jullie een oplossing.
synchroniseren Mail met Thunderbird Ik probeer Mail met Thunderdbird te synchroniseren. Ik klik aan volgt: Mail - Accounts - Accounts beheren - Gekoppeld in Postvak IN. Maar de synchronisatie lukt niet. Weet u een oplossing?
digitaal testament Als regio coordinator in Zeeland kreeg ik de vraag of er een presentatie is over "digitaal testament". Nu kan ik zelf natuurlijk een presentatie gaan maken, maar misschien is er zoiets al ergens te downloaden.

Weet u of er iets over dit onderwerp is?
KeePass Dinsdagmiddag een interessante lezing gekregen over KeePass.
Het downloaden van de applicatie 2.43 ging prima, echter probeer de Dutch.zip in de applicatie te krijgen, maar dit lukt niet. Weet u hoe ik de Dutch.zip wel in de applicatie krijg.
Nieuwsbrief - Vraag van de week Drivers up-to-date
Voor het ene programma zou ik een torrent client moeten installeren. Nee dus!
In het andere programma: als ik het gedownloade bestand laat scannen (eset), wordt een Win32/IObit.Z variant gevonden.
Jullie zijn lekker bezig.
Linux toepassingen steeds weergeven Voor de meeste particulieren is Linux besturing een uitstekend, gratis en ook nog veiliger alternatief.
Alleen al uit sociale overwegingen zou u bij elk behandeld onderwerp waar dat van toepassing kan zijn moeten aangeven hoe dat voor Linux werkt.
hccnet e-mails weg
Probleem
Om onbekende redenen blijken zowel Outlook zelf, als alle berichten in alle mappen van ons HCCnet -account allemaal te zijn verdwenen.
Vraagstelling
a. moeten we nu eerst een nieuw Outlook programma op onze PC -zetten? Ons moeten we eerst zoeken waar het oude is gebleven?
b. Als we moeten zoeken naar Outlook, waar op de PC moeten we dan zoeken?. Via de zoek-functie in de taakbalk vinden we nl niets terug!
c. kunt u nog alle mappen en/of alle berichten van onze mappen van uw webmail-bestand terug overzetten naar onze oude of nieuwe Outlook? Zo ja Hoe moeten wij dat hier thuis voorbereiden?.  Dank voor uw snelle beantwoording
Video bewerking work-shops Kan ik met boven genoemde laptop de door jullie opgegeven video bewerkingen uitvoeren waar de diverse work-shops landelijk gepland worden?

Welke software zou het eenvoudigste voor een beginner zijn?
- Corel Pinnacle studio 22
- Magix Video deluxe 2019
Outlook e-mail berichten exporteren Uw vraagbaak antwoorden geven wel aan hoe men de Windows Live Mail berichten naar een externe harde schijf of naar een lege map kan exporteren.
Maar HOE moet men de e-mails van OUTLOOK naar een lege map en/of externe harde schijf exporteren??
kan niet meer inloggen waarschijnlijk geblokkeerd door Bitlocker.
hoe kan ik mijn laptop weer gebruiken?
Monitoren en verzenden van hartslagdata Dit bericht is bestemd voor B
Beste B, gisteren (do 12/9) hebben wij elkaar gesproken tijdens jouw presentatie te Zevenaar. We hebben het kort even gehad over de overdracht van data van de Apple Smartwatch naar een gekoppelde iPhone.
Aanleiding.
Mijn kleindochter Amber is 7 jaar en heeft soms een epileptische aanval, met het verschijnsel dat ze plotseling wegzakt en dan bewusteloos raakt. Een goede alarmmelding zou voor haar en haar ouders een uitkomst zijn.
Meer concreet komt mijn vraag hierop neer:is het mogelijk om met een Apple Smartwatch de data van haar hartslag in een (bijna) continue stroom naar een iPhone op afstand te sturen. In Duitsland is de Apple Sartwatch voorzien van een e-sim die met hetzelfde telefoonnummer gekoppeld kan worden aan de simkaart van de iPhone. In Nederland werkt dat niet omdat de iWatch roaming (nog?) niet ondersteund. Is er mogelijk een andere methode om de datastroom van de hartslag vanaf de Smartwatch te sturen naar een iPhone op afstand? Ik ben heel benieuwd naar je antwoord.
Na update W10 slecht werkende scanner Na het updaten naar Windows 10 werkt de scanner niet helemaal meer naar behoren. Het gaat om de scanner Epson Perfection V600.

Met de meneer is afgesproken dat we terugbellen op dinsdag tussen 11:00 en 13:00, dat kan dus van 11:00 - 12:00.

Meneer heeft gezegd dat hij geen werkende drivers heeft gevonden voor Windows 10, maar ik (Bas) heb samen met Tristan gekeken en we hebben al wat drivers gevonden die mogelijk zouden moeten werken met deze scanner, dus dit zou goed op te lossen moeten zijn.
Internet bankieren Inloggen bij ING is geen probleem. Maar ik kan geen betalingsopdracht versturen, omdat het invoerprogramma het ingevulde bedrag meteen delete bij het springen naar het veld voor het rekeningnummer.
Bij het ING-kantoor ging het allemaal wel goed. Conclusie:  het moet ergens in mijn PC zitten. Hebt u enig idee waar ik moet zoeken?
Kan niet inloggen op SMTP mail
ik probeer nu meerdere malen in te loggen op de HCC mail via het outlook programma. Dit werkt echter steeds niet. Ik heb meerdere instellingen geprobeerd van deze site: https://www.hcc.nl/faq-hccnet alleen krijg ik steeds een error dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de SMTP server.

Is er een poorten configuratie die ik mis? Of is er een storing
syllabus ik wil mij abonneren op de syllabus, maar heb de volgende vragen:
kan ik de syllabi van 2019 t/m heden nog ontvangen?
is er wel gemiddeld één syllabus per maand (met de vakanties meegerekend?
toelichting: in mijn woonplaats (elst gld) zijn maar zeer weinig voordrachten te bezoeken, die zijn all in het noorden van het land
Het ding heeft zichzelf vergrendeld Ik ben op dit moment geen lid (meer) maar zou het heel erg op prijs stellen als jullie kunnen helpen mijn laptop weer aan de praat te krijgen. Dan wordt ik subiet weer lid :)
Dit type ik op de laptop van mijn man.
Het ding heeft zichzelf vergrendeld en ik kan doen wat ik wil maar opstarten ho maar. Hij doet helemaal niks meer.
Op mijn oude werk startte hij gewoon op maar in mijn huis en het huis van mijn zus doet hij niks.
Ik heb hem ook aan de kabel van de computer gehangen - hielp niet. 
Afbeelding opnemen in VBA code Ik heb een macro die een factuur opgebouwd in Excelin Outlook zet.
De handtekening is nagenoeg compleet. Het logo ontbreekt nog.
Wie weet hoe ik een jpg plaatje (logo) in de code opneem?
concepten email In de mail van Windows 10 kan ik mijn Concepten niet op slaan in een andere map of usb stick.
Ik kan hem alleen verplaatsen naar postvak in of van postvak in naar concepten en verder kan ik hem nergens anders naar toe opslaan.
Hoe moet ik dit oplossen.
Administrator probleem Vraag over Beheerders Windows10 account maken.

Ik heb een iPhone , een iPad , een Windows 10, 1903, desktop pc en een Laptop Windows10, 1903. 
Op al deze apparaten zat oorspronkelijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als basis email adres. Toen dat email adres met veel andere werd  gehackt heb ik dat adres in overleg met Hccnet ongeldig gemaakt. Er zit nu in alle apparaten een e-mail adres met de naam van mijn vrouw. Ik had niets gedaan aan mijn Windows en Apple apparaten vòòr ik dat emaail adres verwijderde. Dat gaf dus later de nodige problemen.
Bij de Apple apparaten is het met ondersteuning van Apple gecorrigeerd en werkt alles weer model.
Bij de Windows computers verviel mijn beheerders account en is er geen beheerdersaccount meer. Dat account is niet meer bereikbaar, de pc's reageren ook niet op het originele wachtwoord van dat account meer.
Ik kan dus ook niets installeren, want ik zie geen kans dat als beheerder te doen. Tekens loop ik stuk op het feit dat de computer het oude beheerders account noemt en wachtwoord vraagt, maar niet reageert op het originele wachtwoord. Er komt een schermpje dat vraagt wilt U dit programma toestaan wijzigingen op Uw pc aan te brengen en er wordt dan een wachtwoord gevraagd in het scherm staat weer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zodra je een wachtwoord geeft zegt de pc dat naam en wachtwoord niet kloppen.Dus kun je niet verder. Dit slaat op backuppen en op installeren van een programma etc. 
Beide Pc's hebben nu wel een Van Meerendonk gebruikers account. Beide werken model zolang er geen beheerders rechten nodig zijn.
Tot heden is het mij niet gelukt om de aanwezige van Mxx accounts beheersrechten te geven en daarnaast een gewoon gebruikersaccount te hebben.
Intussen is er veel tijd in gaan zitten, en het eind is nog niet in zicht, dus overweeg ik Windows opnieuw te installeren. Voordat ik dat doe ga ik wel de bestanden die ik niet kwijt wil veilig stellen.

Is er een mogelijkheid om dat oude Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  uit de PC te verwijderen?,
Is het redelijk simpel  mogelijk om een nieuw beheerders account te maken?
Andere suggesties?
outlook ik heb betaald outlook en heb daar veel problemen mee had vroeger live mail .
is er nog een andere mogelijkheid met een ander systeem 
nauwkeurigheid excel Na tientallen jaren gebruik kom ik nog steeds ongemakken tegen bij vergelijken van getallen in excel (zie bijlage);

als in cel a1=2802,3365 en a2=1829,9295 en a3=972,407 invul, vervolgens als resultaat in cel A4 =A1-A2-A3 komt er nul uit; stel ik echter  A4 =A1-A2-A3+0 dan zie ik in de wetenschappelijke notatie -1,13686837721616E-13  staan door optelling met nul.... ( wat dus wel eens voorkomt als een cel waarde nul heeft).
(idem voor c1=2822,18  c2=1829,93  c3=992,25 c4=c1-c2-c3-0    levert c4:=-2,27374E-13)
Als de 3 waarden in kolom A uitgedrukt worden via b1=INTEGER(a1*10000+0,5)/10000  en evenzo b2=integer() , b3=integer() en b4=b1-b2-b3 als hetzelfde sommetje is het resultaat ook -1,13687E-13 i.p.v 0 (nul).

In QuattroPro sheet komt omissie ook voor!
In open office calc sheet komt deze omissie niet voor....(doch deze heeft weer andere soort kuren en omissies als excel sheets daarin worden geïmporteerd)...

Excel lijkt van oorsprong een gekopieerd bron van Borland's broncode ontwikkelaars (o.a. Lajos Frank) en dit foutje zit er al 30jaar in!
zie:https://en.wikipedia.org/wiki/Quattro_Pro)

Hebben/Weten jullie een toegang tot microsoft bronnen om dit aan te kaarten?
Edge crasht Ik heb Edge sinds de aankoop vorig jaar nooit aan de gang gekregen en het lijkt erop dat dit iets met een verouderde intel driver te maken heeft , die niet door Edge ondersteund wordt. De browser start en crasht een paar seconden later. Daarom heb ik een tijd lang Firefox  bebruikt , maar recentelijk een paar problemen met met name betalingen aan NS gekregen die met IE11 wel goed gingen.
Dus ik ben op zoek naar een oplossing voor Edge of een andere betrouwbare browser ( maar niet Google; die vertrouw ik niet). mijn machine is 64 bits.
Misschien kunt u helpen ?
updaten Chrome Bij surfen m.b.v. Chrome naar :
https://archief.amsterdam/indexen/bevolkingsregisters_1874-1893/zoek/query.nl.pl?i1=1&v1=christiaan&a1=Wolff&t1=de&x=22&z=a#BRB00738000049
Komt de volgende melding "De flashbrowser-plugin versie 10 is benodigd. Wilt U deze plugin nu downloaden en installeren? Nee / Ja" Bij antwoord Ja komt weer de volgende melding: "Flash is geblokkeerd op deze pagina." hoe kom ik daaruit

Via Edge werkt het wel.
Hoe kan ik Chrome toestaan om een plugin te updaten?
Bank mutaties Nu dat de banken alle bank mutaties nog per post verzenden en er wordt ook aangedrongen om deze gegevens te downloaden. Helaas krijg je dan alles in PDF format. nu zou ik deze mutaties willen downloaden maar niet in txt. format omdat dit erg omslachtig en bewerkelijk is om het te verwerken. zijn er andere mogelijkheden om dit te doen, bestaat er software voor wat goedkoper is dan het maandelijkse bedrag wat je aan de bank kwijt ben.
JPG corrupt Bij mij raken regelmatig JPG files corrupt, en laatst ook een ander file type. Wat kan dit zijn?  Zijn hier meer klachten over?

Ik heb test gedaan, en uiteraard is er dan niets aan de hand, maar zie bijlage, het komt echt voor :(

Het komt voor op beide interne schijven, een van 1Tb en een van 2 Tb.

Wat kan dit veroorzaken en wat kan ik er tegen doen?
adres boek van huidige webmail opzetten Ik zie dat jullie bezig zijn met een nieuwe versie van de webmail. Ik heb deze geprobeerd. Het ziet er veel beter en nieuwer uit. Ik heb alleen een vraagje over het omzetten van de email-adressen (in de Personal Address Book) van de huidige naar het nieuwe webmail systeem.
Ik kan nl. geen knop vinden om de oude adres lijst te exporteren?
Wat is de makkelijkste manier om de adressen van de huidige naar de nieuwe webmail om te zetten?
HCC!forums Ongeveer zes manden geleden heb ik op de vraagbak de vraag gesteld: Wanneer wordt HCC!forums weer actief. Het antwoord was dat het spoedig zou gebeuren.Tot op heden heerst er radiostilte.
Dus, nogmaals wanneer wordt HCC!forums weer actief?
problemen met sommige ontvangen emails Sinds een maand of 8 zijn sommige ontvangen emails niet te lezen in MS Outlook (Office 2016). Als ik zo'n mailbericht aanklik verschijnt in het leesvenster alleen het e-mailadres van de afzender (meer dan één en op verschillende plekken in het leesvenster in een vaag blauw diffuse opmaak). Als ik de mail opsla als pdf kan ik de mail wel lezen. Ook op m'n tablet en telefoon is de mail te lezen.

Waar ligt dit aan en welke instelling zal ik moeten aanpassen?
microsoft store de store app in windows 10 gaf steeds foutmeldingen bij het installeren van nieuwe apps. Ik heb via instellingen/apps/apps de store app gekozen en bij geavanceerde opties gekozen voor opnieuw instellen. Vervolgens kan ik de store app niet meer vinden op mijn computer. Wat ging er mis en hoe krijg ik de store app weer terug?
andere functie onder nummerieke toets Onder het cijfer  NUL in het nummerieke deel zit ineens een zgn uitklap menu net zo als wanneer ik op de rechter muisknop druk. Dat is ook in dit bericht of word, excel en iedere pagina wanneer ik op het cijfer 0 druk. Bovenin kan ik gewoon de 0 wel gebruiken.

Hoe kan ik weer een nul maken van het cijfer 0 in het rechter gedeelte.
aantal te bekijken mails in de inbox
we gebruiken sinds enige tijd de webmail van HCC voor niet intieme relaties. Onlangs moest mijn vrouw een iets oudere mail hebben. Dit lukte op de Ipad niet. Wel op de Iphone. Voor beide devices geldt dat zij de nieuwste updates van het besturingssysteem hebben. De instellingen op de Iphone en op de Ipad zijn, voor zover wij kunnen beoordelen exact gelijk aan elkaar. Het blijkt dat de webmail ingesteld staat op het zichtbaar maken van de laatste 25 mails. Toen ik daar achter kwam heb ik in de bètaversie de instellingen aangepast. Deze staat nu op het bewaren van de laatste 200 mails. Op zich is dit geen oplossing, maar een work a round.  We hebben gisteren dit probleem voorgelegd bij de HCC stand op de 50+ beurs. Hier kregen we uiteindelijk het advies om met jullie contact op te nemen om te kijken of de mail op de zelfde wijze opgeslagen kan worden als bij b.v. xs4all. Dat wil zeggen totdat de toegemeten schijfruimte vol is.
Overigens werk ik op mijn pc met Mint en Thunderbird. In deze applicatie zijn wel alle mails gewoon benaderbaar.
Betekent dit dat Thunderbird de mails direct lokaal zet?
Wat moet er gedaan worden om de instellingen in de webmail zodanig in te stellen dat er uitgegaan wordt van de beschikbare schijfruimte in plaats van een vooraf aan te geven aantal mails, zodat ik ook via het web alle mail kan bekijken?
Is het mogelijk om uit te gaan van de beschikbare schijfruimte in plaats van een bepaald aantal berichten?
Tot op heden hebben we de webmail hoofdzakelijk gebruikt om mail te ontvangen. Niet om mails te verzenden. Is het aangegeven aantal mails alleen voor de inbox, of voor alle mappen?
Wat gebeurt er met de mails die niet zichtbaar zijn, ook niet in de prullenbak? Worden die op een andere wijze bewaard, of zijn deze gewoon weg?
C\windows\system32\config.  Etc Bovenstaande melding dat locatie niet beschikbaar is. Vierkant blok met bovenstaande info en verder een zwart scherm met onderin aangegegeven datum en internetverbinding. Cursor werkt maar ik kan er niets mee op het scherm
Gebeurde bij het opstarten van mijn laptop.

Ik weet niet wat mijn besturingssysteem  en mijn software versie

Suggesties?
E-mails weg door crash harde schijf Kunnen jullie in de server mijn mails nog terughalen vanaf 2015?
Harde schijf helaas gecrasht
Beveiliging Krijg bij herhaling: probleem met vingerafdruksensor
Waarom lukt het mij niet deze beveiliging in te stellen?
servo's voor aansturen Marklin K-wissels
Op de afgelopen 50+_beurs gesproken met iemand van modelbaanautomatisering.
Wij kregen over het schakelen van wissels.
Hij adviseerde mij om hiervoor servo's te gebruiken.
Toek ik hem zei dat deze zo'n € 10,00 per stuk kosten, raadde hij mij deze bij Ali Express te bestellen.
Heb even op de site gekeken en zie nu door de bomen het bos niet meer.
Mijn vraag: welke servo's kan de HHC!m mij aanraden?
Inloggen Goede morgen, de laatste tijd krijg ik zeer regelmatig ( zeker 95 % van de tijd) onderstaande fout melding:

Taak Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Ontvangen... rapporteert fout (0x8004210A): Er is een time-out opgetreden bij de bewerking voordat een antwoord van de POP-server voor inkomende berichten is ontvangen. Als u dit bericht blijft ontvangen, neemt u contact op met de serverbeerder of internetprovider (ISP).


Zelf heb ik geen idee wat hiervan de oorzaak is.

Zou mooi zijn als HCC mij verder kan helpen met wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn.

Alvast mijn dank.
mail berichten geblokkeerd? Ik krijg mail van vodafone.de niet binnen.
Is mail van vodafone.de geblokkeerd en kan ik dat zelf ook ergens deblokkeren?
Returned mail: see transcript for detail Na het versturen van een e-mail aan verschillende geadresseerden krijg ik bericht dat mijn mail als spam wordt gezien: 'Diagnostic-Code: SMTP; 554 5.7.1 x8PAZOOn005194: Found several indications this message is likely to be spam.'
Eronder staat:
Reporting-MTA: dns; smtp.hccnet.nl
Received-From-MTA: DNS; 82-161-132-231.ip.xs4all.nl
Arrival-Date: Wed, 25 Sep 2019 12:35:24 +0200.
Daaronder staan de verschillende geadresseerden, waaronder twee gmail-account, maar ook van andere domeinnamen.
Bij alle geadresseerden staat: Remote-MTA: DNS; mx.schonemail.nl.
Ik verzend met zeer grote regelmaat e-mail aan deze geadresseerden.
Extra detail: de mail ging over een spam-bericht dat was ontvangen door één van de geadresseerden, het woord spam kwam er dus in voor.
Inlog wachtwword kwijt Na alle problemen met mijn oude moederbord een nieuw moederbord en installatie disc w10 HOME aangeschaft.
Prosseccor AMD over gezet en opgestart. Geen problemen, alle formaliteiten ingevuld als ook een wachtwoord maar de tijd dwong mij het proces af te sluiten. Nu lijkt het er op dat ik naast de door mij genoteerde code nog een karakter toegevoegd te hebben met als gevolg niet op te kunnen starten.
Het artikel uit PCM van Mark Gamble dd 17-1-2018 ( zie jullie aanbeveling) heeft mij ook niet verder geholpen, opstart met de installatie schijf strand bij de toegangkelijkheid, er verschijnt helaas geen "ommand propmt" maar weer het inlog scherm.
Ook het MS advies van invoeren van mijn MS account lukt mij niet binnen de gestelde tijd waarschijnlijkheid, ik ben nl niet meer zo snel.
Hebben jullie een oplossing voor handen?
Vraag van de week Nieuwsbrief 25 septemb Onderwerp Back-uppen met OneDrive.

Het leek mij een interessante methode en dus probeerde ik één en ander werkend te krijgen, maar:

Bij mij ontbreekt het tabblad Automatisch opslaan en, ondanks mijn abonnement op Office365, lijkt het erop dat ik maar 1 Gb ruimte heb.

Ik hoor graag wat er mogelijk bij mij fout gaat.
Installeren IP Fl9805W onder Windows10 Het lukt mij niet om de camera Foscam IP Fl9805W onder Windows 10  te installeren. De camera heb ik bij jullie (HCC) aangeschaft.
Op mijn vorige computer lukte dit wel onder Windows 7.
Maar op mijn huidige PC lukt het helemaal niet.
Daardoor kan ik mijn Foscam IP camera (die voorheen goed functioneerde) niet meer gebruiken.
Heeft u voor mij een advies (graag in concrete stappen) hoe ik als leek deze op zich goede camera weer aan de praat kan krijgen?
Alvast bedankt voor de moeite.
Onderdelenupdate naar 1903 Ik snap niet hoe onderstaande is gebeurd en vraag bij dezen om hulp, t.w. komt die update er nu opnieuw aan (is dus al 5 keer mislukt om te installeren, terwijl ik niet (meer) weet of ik daar zélf opdracht toe heb gegeven (is niet mijn hoofdcomputer, waarop 1903 inmiddels na mijn opdracht daartoe, probleemloos is geinstalleerd), of moet ik iets ondernemen, of beter gewoon afwachten totdat hij opnieuw wordt aangeboden? Overige updates komen overigens gewoon binnen t.b.v. versie 1809.
Zie onderstaand bericht onder Windows update/Geschiedenis:
'Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 (5)
Laatste mislukte installatiepoging op ‎29-‎8-‎2019 - 0x80240034'.
Hopelijk weet u hier raad mee en kunt u mij nader adviseren?
Contacten synchroniseren van outlook.com Op mijn PC gebruik ik Outlook2019 o.a. om een contacten-bestand bij te houden via een Outlook.com email adres.
Op mijn oude Samsung Android 8 telefoon had ik in de Contacten-app gewoon dat outlook.com account vermeld en beschikte ik over een gedeeld contacten-bestand dat bovendien bij wijzigingen ook nog eens netjes gesynchroniseerd werd.
Nu heb ik een nieuwe Nokia Android 9 smartphone waar ik als gebruiker mijn gmail account gebruik. Het lukt me echter niet om ook de inhoud van het contacten-bestand gekoppeld te krijgen. Email en agenda overigens wel.
Als ik bij de instellingen van de Contacten-app het outlook.com account probeer toe te voegen dan krijg ik de foutboodschap "Dit email adres is al verbonden met Outlook" maar dat email adres verschijnt niet bij de gekoppelde accounts en ook de inhoud verschijnt niet. Contacten blijft leeg en dat maakt het telefoneren en zo ook erg lastig.
bestanden verzetten ik probeer een bestand te verzetten uit google drive naar een usb stick, Met een algemeen bestand b.v pdf lukt dit prima. Maar met google bestanden resulteert dit in een bestand op de usb stick die leeg is. 0 MB. er staat wel de bestandsnaam.In drive staat er ook 0 MB aangegeven, maar dat is omdat hij geen betaalde ruimte inneemt. het is dus wel een gevuld bestand. Wat zie ik over het hoofd of wat doe ik verkeerd? Ik heb wel een bestandje van de seniorenweb met het omgaan met google drive. Echter daar wordt alleen het verzetten van een bestand binnen drive van de ene naar de andere map behandeld.
Android smartphones Ik wil binnenkort een smartphone kopen maar ik weet niet of ik een nieuwe budget smartphone of één die refurbished is en daardoor milieuvriendelijker, zal kiezen. Een voorkeur heb ik voor Samsung maar verder maakt het mij niet uit.
Aanschaf nieuwe pc Graag zou ik advies willen over de aanschaf van een nieuwe pc. Ik doe aan videobewerking op de pc en vind het lastig om te kiezen uit het grote aanbod.
harde schijf D is vol Schijf D zit vol, hoe kan ik veilig ruimte maken?
internetverbinding kan ik zonder problemen 2 pc's middels een splitter verbinden met het modem zodat beide pc's verbonden en werkzaam zijn met het net?
Draadloze verbinding Wanneer ik mijn laptop aanzet, heb ik niet meteen wifi. Het symbooltje is ook niet zichtbaar rechtsonder. Even later wel (na een minuut ongeveer). Wat kan de oorzaak zijn hiervan? Is natuurlijk erg hinderlijk.
Nieuw document opties pleite Wanneer ik in de Windows verkenner rechtsklik en onder nieuw een bestandstype wil selecteren, zijn uit de lijst met bestandstypes OpenOffice types odt, ods en odp verdwenen. Opendocument Tekening is wel als bestandstype blijven staan.
Bestaande documenten kan ik normaal openen, en ik kan ook een nieuw document aanmaken door eerst Libre Office via de taakbalk op te starten en dan met "save as" een nieuw document te saven. Libre Office werkt verder normaal. Ra ra hoe kan dat, en hoe krijg ik ze terug?
email contactpersonen email Oulook
aanmaken contactpersonen zodat je die rechtstreeks kan gebruiken bij mailen. Helaas door crach weg. Dus opnieuw aanmaken.
email Hallo, het gebeurt regelmatig dat als je de diverse mappen in je emailprogramma aanklikt er niets verschijnt,. Effe naar andere map terugklikken, verschijnen de mailberichten en dan weer terugklikken naar de andere map die je als eerste aanklikte (bijv Verwijderde items omdat je die definitief wilt verwijderen) dan verschijnen de mailberichten wel.
Waar kan dit aan liggen ?
2de Bij mailberichten de tekst in typen en enteren krijg je
bij elke nieuwe regel steeds weer een hoofdletter. Hoe kun je dat veranderen?
krijg geen toegang tot een map In één van documenten mappen krijg ik geen toegang.
Ik nu alle files via eigenschappen en beveiliging toelaatbaar gemaakt. Het waren honderden files. 3 dagen werk.
Nu blijft er één sub map hangen, waar een file desctop.ini de boel blokkeert. Zelfs back-ups worden geblokkeerd.
Ik krijg die .ini niet weg. Kunt u mij helpen?
Printer wil niet uitprinten Hallo,
b..g. printer nieuw bij HP Laptop 6 mnden.
inkjetcartridges op, nieuwe  ( ORIGINELE !!) cartridges erin gezet, printte perfect . Ik print niet zoveel .Wilde gister
effe wat printen, printer werkt wel , maar print alleen
een enkel zwart lijntje en een kleurblokje dat toevallig in het te printen gedeelte stond. Alles verder in orde, heb printer verwijderd en opnieuw erin gezet, print nog allen lijntje, heb alle controles en procedures doorgelopen bij printers instellen,
volgens controle nergens wat mee aan de hand, behalve probleem met printer vastgesteld. Lijp word ik hiervan. Weet iemand hier een oplossing voor.
overstappen ban POP naar IMAP Ik wil overstappen van POP3 naar IMAP is daar een stappenplan voor met behoud van bestaande E-mail, Contactpersonen en Agenda.
spotbright
Afgelopen zaterdag had de windows gg een backdoor om alsnog spotbright te kunnen gebruiken .
Wat ik echter ook probeer, ik kom iedere keer bij de voordeur uit en kom niet verder.
Kunnen jullie mij helpen?
BIOS en interne DVD-speler Beste HCC-medewerker,
Ik heb nog een desktop computer van zo'n 10 jaar oud met daarop Windows 7 waar ik af en toe nog dia's mee digitaliseer. Als ik nu de computer opstart verschijnt er op het zwarte beeld "CPU Fan Eror" met daaronder het bericht "Press F1 to Resume. Er zit een BIOS in van AMI v02.53 en het moederboard is van ASUS P5GD2. Ook werkt mijn DVD-speler niet als ik er een schijfje in stop. Op de bijlage's is te zien dat de de DVD-speler wel aangegeven worden, ook in het BIOS.
Hoe kan ik dit oplossen?