Vragen

 

Onderwerp Bericht
CSV bestand openen als Excel bestand. Normaal gesproken geen probleem maar het binnenhalen van "Uit tekst/CSV geeft een verkeerd venster. De tekst binnenhalen lukt wel maar omzetten naar kolommen niet. Wie kan mij helpen, eenvoudig, maar voor mij heeft het al uren gekost, wie helpt mij.
Free Audio Recorder Ik vond in jullie blad, bij de rubriek software op pagina 67, een artikel over Free Audio Recorder. Leek me een handige tool dus gedownload (een ZIP-bestand). Direct na het openen ging mijn ESET in de alarmstand. Als ik het ZIP-bestand test bij VirusTotaal krijg ik een hele lijst. Hebben jullie vergeten deze site te testen voor er een artikel aan te besteden? Ik begrijp dat het mijn eigen verantwoording is, maar ...!!! In de bijlage het resultaat.
Microsoft account. Goedemiddag, Blijkbaar heb ik een MS account nodig om opgeslagen files op mijn laptop te kunnen openen en bewerken.Ik heb geprobeerd om een MS account aan te maken, maar dat is niet gelukt. Ik loop telkens tegen bepaalde benodigde informatie aan die ik van MS moet ontvangen. Ik ontvang wel 6-cijferige codes, maar blijkbaar heb ik slechts een 4-cijferige code nodig. Kunnen jullie mij helpen dit probleem op te lossen?
Gebruikers accounts Op mijn desktop heb ik plotseling na een Windows-update een 2e Login user icoon gekregen. Eerst was dit een zelf aangemaakt account en nu is er een “admin” icoon gebruikersaccount bijgekomen. Eerst heb ik geprobeerd deze “admin” account te verwijderen volgens de meerdere keren gepubliceerde methode via verschillende bronnen echter helaas niet gelukt. Hoe kan ik dit “admin” account toch verwijderen?
extra email account op iPad Kunt u mij vertellen hoe ik mijn email kan ontvangen op de iPad van mijn vrouw. Zij heeft een Apple ID account en kan haar mail ( via Apple mail) lezen en bewerken. Dat zou ik ook willen op dezelfde iPad. Ik heb wel een iPhone en een iMac waar ik mijn mail kan lezen. Hoe doe ik dit ? Dank u
Wifi las in het PC active blad een advertentie over "Devolo". Ik kom er niet uit. Ik zoek een goede zender ontvanger voor Wifi. De plaats waar de ontvanger komt te staan heb ik alleen het Wifi signaal nodig meer niet. Heb er nu een van "Edimax", die kan de afstand van 12 meter niet aan. Graag uw advies.
os overzetten Ik heb een laptop met een M2 ssd schijf. Deze is te klein en nu wil ik deze vervangen door een 2,5 inch ssd schijf. Ik heb reeds geprobeerd om het systeem over te zetten, maar ik loop tegen het probleem aan dat mijn laptop niet wil opstarten van mijn ssd. Ik vind op internet wel info over het overzetten van de os van een harde schijf naar een m2 module, maar niet het omgekeerde proces. Kunnen jullie mij helpen.
Knoopcel vervangen Kan iemand mij d.m.v een afbeelding laten zien waar ik de knoopcel van genoemde laptop kan vinden. Ik heb hem open maar zie hem niet.
crash Mijn iMac stond gewoon aan toen er plotseling een storing was bij Ziggo en ik dus niet op internet kon. Na enige tijd was de storing voorbij, maar deed mijn iMac 'raar'. Ik kon hem niet uitzetten en heb toen de stekker uit het stopcontact getrokken. Na twee minuten weer aangesloten en opgestart, maar toen kreeg ik een raar scherm te zien met drie keuzemogelijkheden. -De schijf via Times machine weer herinstalleren. -OX10 opnieuw installeren. -De derde ben ik vergeten. Ik vond het vreemd en heb toen een computerzaak gebeld en zij wilden hem wel nakijken. Ik was bang dat de hele computer onbruikbaar was geworden, maar dat was niet zo. Zij hebben de iMac nagekeken en zagen dat er eigenlijk niets aan de hand was. Hij starte bij hen gewoon op en toen ik hem had opgehaald deed hij weer gewoon wat ik wilde. Wel stonden er tot mijn verbazing 612 bestanden in de prullenbak terwijl ik zeker wist dat dat voor de crash niet zo kon zijn. Had hem juist kort daarvoor geleegd. In de winkel hebben ze eigenlijk niets met de iMac gedaan en ook zij hebben geen verklaring voor zoveel bestanden in de prullenbak. De bestanden waren ook niet in mijn mappen verdwenen. Die staan nog gewoon wel aanwezig. Blijft bij de vraag hoe en wat kan er de oorzaak van zijn dat er zomaar 612 bestanden zijn gekopieerd naar de prullenbak. Heeft iemand daar een antwoord of suggestie voor?
Programmeren Hallo, Ik weet haast wel zeker dat ik hier verkeerd zit maar probeer het toch maar. Het lijkt mij leuk om te leren programmeren en Apple Apps te maken. Ik weet totaal niet bij wie ik moet zijn om bij jullie te kunnen informeren bij wie ik moet zijn. Willen jullie zo vriendelijk zijn mij door te verwijzen (de tab programmeren geeft veel info maar niet wat het advies is om er aan te beginnen.) Wacht graag uw bericht af.....
Up- en downloaden document Bij een bepaalde file krijg ik bovenaan het scherm de volgende opmerking: AANMELDEN VERPLICHT We kunnen uw wijzigingen niet uploaden of downloaden omdat uw referenties in cache zijn verlopen. AANMELDEN Ik heb de volgende vagen: 1. Wat betekent deze opmerking? 2. Over welke wijzigingen heeft men het hier? 3. Waarmee moet ik mij aanmelden? Het betreft hier een Word-document. Ik werk met Windows 10. Ik zou het oprijs stellen om advies te krijgen watik hier moet doen.
kleur in verkenner hoe geef je een bestandsnaam in de verkenner een kleurtje?
Thuisnetwerk Ik heb je syllabus 'Thuisnetwerk in W10' stap voor stap gevolgd, maar in plaats van gedeelde mappen krijg ik bij kiezen van de gedeelde computer de melding dat ik 'Netwerkreferenties moet invoeren', met naam (die is al ingevuld, de naam van mijn eigen computer) en dan wordt gevraagd om een wachtwoord. Het wachtwoord is niet mijn Microsoft wachtwoord. Maar wat wel?? Graag hulp.
Hitachi Touro Desk Pro De Hitachi Touro Desk Pro is niet zichtbaar op mijn laptop met Windows 8.1. Ik heb van alles geprobeerd. Bij het aansluiten van de schijf is hij na enige tijd even zichtbaar in verkenner en in schijfbeheer maar verdwijnt dan weer. Ik heb hem daarna gefomenteerd op een oude laptop met Windows XP waar de schijf wel zichtbaar is.( de schijf was toch al leeg ) De software voor deze schijf is hiermee ook verdwenen. Wat kan ik doen om deze schijf zichtbaar te krijgen op Windows 8.1. Ik hoop dat u mij kan helpen met dit probleem.
Face Time Geachte heer, mevrouw, vraag 1: kan Facetime ook op een Windowsmachine (W10 of W7) gebruikt worden; vraag 2: indien vraag 1 bevestigend, waar kan ik Facetime downloaden?
Spellen/ Maikel Dijkhuizen Ik heb uw artikel over spellen gelezen. Heel leuk. Ik heb 2 vragen: Wat is een handig spel/site voor Awari, ook wel Mancala en Awele genoemd (er zijn nog meer namen)? Hoe kom je van de reclame af? Met vriendelijke groeten,
Kleurverbetering Ik moet iedere keer na het opstarten de kleurverbetering weer activeren. Kennelijk houdt de laptop deze instelling niet vast. Wat kan ik hieraan doen?
Printerprobleem kleur vanuit deze lapop Sinds een update van windows?? kan ik vanuit Libreoffice niet meer in kleur printen. Dat gaat nog prima met de smartphone en de andere laptop. De printer is HP envy 5540 all in one. Ik heb eenmaal windows met behoud bestande opnieuw geïnstalleerd, 2x LibreOffice verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. na de eerste keer kon ik een foto in kleur afdrukken op normaal papier en normaal. Toen in kleur maar met foto papier en best. Toen flitste er een bericht dat LibreOffice een crash had veroorzaakt. Na de 2de installatie is kleur niet meer mogelijk geweest. Het heeft mij nu al een week van de straat gehouden en dat is goed met de corona. Ik denk morgen te proberen met een kabelverbinding misschien dat ik dan iets meer bereik. Mocht u een idee hebben wat het kan zijn of wat ik moet proberen dan hoor ik dat gaarne. Een bericht uit Gmail en knipprogramma gaat ook alleen in zwart/wit???? PS de verbinding via wifi werkt met smartphone en ander laptop wel in kleur. Ook gevonden instellingen voor printen staat zwart niet aangevinkt. Mocht u geen tijd hebben dan maar pas na de Pasen en wens je daarvoor een leuke tijd.
mail komt niet in mijn HCC inbox Ik heb een HCC mailaccount Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wanneer ik van een ander system binnen mijn netwerk daar een bericht naar verstuur komt dat bericht in de inbox binnen. Wanneer iemand van buitenaf een bericht naar dit mailadres verstuurd komt het NIET aan!! In het foutbericht staat dat mijn huidige provider (online.nl)het bericht heeft geweigerd. Kennelijk heb ik ergens een instructie gegeven om berichten voor mijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. account door te zetten naar mijn huidige account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hoe kan ik dit issue oplossen??
kan geen mail meer ophalen Er komen geen mails meer binnen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . ik krijge melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server voor inkomende mail (POP3).
PC USB Grafisch Tablet MD 41217 Ik zoek een werkende driver voor dit tablet, de oude software die er bij zat werkt niet meer onder w10! Hij is oud maar er zal toch wel iets gemaakt zijn er voor??? Zijn er ook andere tekenpennen voor te krijgen die op het tablet zouden werken???
Office Ik gebruik tot volle tevredenheid Office 2010. Onlangs schreef u een stuk over het feit dat Office 365 vervangen gaat worden door Microsoft 365. Op internet lees ik dat alleen dit alleen kan op basis van een jaar of maandabonnement. Omdat office 2010 niet meer wordt ondersteunt wilde ik overstappen naar Office 365. Wat adviseert u om nu te doen Nu office 365 of toch Microsoft 365 installeren. Ik gebruik Wordt, E-mail, exel outlook en powerpoint. Kan ik mij huidige documenten ook met de nieuwe software gebruiken. Kan ik de software ook kopen.
Zoom veiligheid In de media gaan verhalen rond dat Zoom niet veilig is om te gebruiken. Ook mijn (grote) werkgever verbiedt het om dit programma te gebruiken. Een andere opdrachtgever van mij gebruikt het wel en geeft aan dat een betaalde versie van Zoom wel veilig is. Is hierover iets bekend?
VPN Diensten Artikel in PC-Active van deze maand. Ik heb daarover enkele vragen. 1. Indien een VPN programma is geïnstalleerd, wordt dan de overdrachttijd (veel)langer? 2. In het artikel wordt sterk aanbevolen om geen financiële transacties te doen zonder een deugdelijke VPN programma. Echter, de banken hebben in mijn ogen een waterdicht systeem om betalingen via internet uit te voeren. Daarnaast zou het wel eens kunnen zijn dat banken geen dataverkeer met tussenkomst van een VPN server accepteren. Zij willen veelal het IP=nummer kunnen controleren. Mijn vraag is daarom; kan het VPN programma worden uit- en weer ingeschakeld? 3. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het beschermen van dataverkeer van een bedrijf belangrijk is. Mijn vraag is echter of het ook belangrijk is voor privépersonen, die minder belangrijke zaken per e-mail regelen. Ik denk daarbij aan gewone bedankjes of gelukwensen. Ik zou het op prijs stellen als u wat nader op deze punten kunt ingaan.
driver reviver De laatste dagen ontvang met enige regelmaat een pop-up om driver reviver als toevoeging op het besturingssysteem te downloaden.Ik werk met android en windows 10 vraag;wat is dit voor een app is deze noodzakelijk
Update van Libre Office Ik ben al zover dat LibreOffice helemaal niet meer werkt. Om een administrator account aan te maken heb ik de computerbijbel van SchoonePC geraadpleegd. Dit is dermate ingewikkeld dat ik ten einde raad maar een Microsoft account heb aangemaakt met beheerdersrechten, wat mij gelukt is. Als ik inlog met dit akkoord moet het mogelijk zijn om LibreOffice 6.4.2 te installeren. Helaas krijg ik weer de melding interne fout 2503 en 2502.Ik heb de nieuwste versie van java nog steeds op mijn computer staan, maar misschien gebruik ik niet de juiste volgorde van handelingen, die van toepassing zijn, om LibreOffice te installeren.Ik gebruik LibreOffice al vele jaren zonder problemen, Nieuwe versies installeren was nooit een probleem. Zou het komen dat Microsoft met al die updates van Windows10 dingen veranderd heeft waar de problemen uit voorkomen?
koppeling mogelijkheden Ik tracht iemand die sinds kort SLECHTZIEND is, te helpen toch muziek te kunnen blijven spelen (op een tyros 4 keyboard). Heb muziek notenschrift in pdf format gedownload op een apple IPATH air pro. De bedoeling is dit schrift uit te vergroten en van IPATH via een APPLE TV op een monitor te krijgen. Er is wifi aanwezig. Vragen: 1. Kan dit en zo ja hoe zijn de aansluitingen? 2. Is de apple tv dan tevens te gebruiken naar de TV, dit is wel een smart TV (LG) doch niet van apple. Dit om ook het SIRI spraak systeem te kunnen behouden.
ophalen van info. uit postbak geeft fotm server foutmelding 0x800CCC0E ophalen email lukt niet, kan geen mappen synchroniseren welke zijn aangemeld onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
update Bij Windows update 1909 for 64 KB4541335 2020-03 kan ik geen draadloze verbinding met Wifi meer maken . als ik deze update verwijderd werkt het weer. werkt dicht bij de router.
wachtwoordmanager In de syllabus van april 2020van seniorenacademie wordt gesproken over wachtwoordmanagers. Is voor apple sleutelhanger al niet ene goede wachtwoordmanager?
hoe maak je een Webinars ik wil in mijn fotoclubje een Webinars maken maar heb dit nog nooit gedaan, hoe kan ik bestuderen hoe dit gaat? kunt u mij daarbij helpen hoe ik hier uit kan komen? Hoor graag van u.
Bluetooth De corona app werkt alleen als je bluetooth continu hebt ingeschakeld. IK heb altijd gedacht dat je b.v. niet moet internet-bankieren als je bluetooth aan hebt staan. Is dat juist, of een fabeltje?
Emails kunnen geen berichten ophalen Van e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen geen berichten meer binnen gehaald worden. Van het eerste adres sinds 10-3-2020 en van het 2e bericht vanaf gisteren. Het systeem blijft maar wachtwoorden vragen. Van het 1e adres weten we het WW niet. Echter van het 2e email adres is het WW bekend. Als ik dit in type zegt het systeem: controle van accountnaam en of Wachtwoord mislukt. Ga Ik voor het 2e e-mailadres xxxxxx@hccnet. naar mijn Webmail.hccnet account dan wordt dit wachtwoord wel geaccepteerd. rara. Ik hoop op een snel bericht van jullie.
Verkenner scherm Ik gebruik graag twee verkenner schermen naast elkaar , maar wanneer ik daarvoor kies in de werkbalk ( schermen naast elkaar ) zet het systeem iedere keer de schermen boven elkaar. Is daar iets aan te doen ?
MS Outlook IMAP mail als ik de Outlook als IMAP wil aanmaken voor mijn hccnet mail krijg ik een fout melding "controleer je e-mailadres en wachtwoord en probeer opnieuw." Als ik het als POP mail instel het gewoon werkt. Voor IMAP pop.hccnet.nl:993 en voor smtp.hccnet.nl:465 en mijn eigen gebuikersnaam en wachtwoord gebruikt iemand een idee?
Whatsapp files verwijderen van SD kaart Ik heb een Huawei P8 met hisuite er op staan. Ik krijg de laatste tijd regelmatig de melding dat ik te weinig ruimte heb op de SD KAART. Ik sla hier mijn whatsapp chat op. Ik probeer via hisuite “orde op zaken” te stellen. Alleen hisuite han de whatsapp mappen niet openen na een uur zoeken krijg ik nog geen gegevens op mijn (PC scherm) te zien. Vroeger kon ik via verkenner deze gegevens op mijn telefoon WEL benaderen. Nu lukt het mij op geen enkele manier. Is er een manier om grote hoeveelheden data van de SD kaart te verwijderen?
Inloggen mailprogramma geeft foutmelding Ik heb een probleem(pje).... Webmail ophalen via HCC webmail lukt me wel: het wachtwoord wordt goedgekeurd en ik kan de mails lezen. MAAR...... via Mail van Apple ophalen met zelfde wachtwoord lukt niet. Reactie is een foutmelding:"Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt." Ik heb -tig keer geprobeerd, zonder succes. :-( Tijdens het invoeren van het wachtwoord staat mijn juiste HCCnet-mailadres op het scherm. Kunt u me aangeven hoe ik dit kan verhelpen? Kan het met de storing van gisteren te maken hebben?
Rasberry Pi koppelen Geachte heer/mevrouw. is er een simpele nederlandse handleiding hoe een raspberry pi te koppelen aan een laptop of een pc, zodat ik op die manier de rasberry pi kan aansturen, zonder dat ik een scherm, muis en toetsenbord aan de pi moet koppelen. Op internet heb ik wel het eea gevonden, maar daar wordt ik moeilijk wijs uit.
Compulinks Is het mogelijk om computerlinks 1 van 2020 te downloaden?
Geluid vastleggen Is het mogelijk om wanneer je op je laptop een video op Vimeo bekijkt het geluid vast te leggen, om dat later op je telefoon te zetten?
contact met externe lacie mini disk op mijn externe mini disk staan voor mij belangerijke foto's. ik kan op geen enkele wijze meer contact makemn met de externe disk. HELP
Gebruik van deze kaart Ben een hobby computer hersteller. Heb jullie team ontmoet in de Expo te Antwerpen tijdens een computerbeurs, jullie hebben daar componenten uitgetest met zo een kaart wat me zeer intreseerde. Mijn vraag. Kunnen jullie mij helpen bij de bediening of gebruik van deze kaart. De gids is nl. in het Engels. Heb reeds veel vertaald, doch heb nog vele vragen over het gebruik ervan. Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen? Ben zeer bereid om lid te worden bij jullie club.
2 extern displays lukt niet Ik heb een USB tot HDMI adaptor gekokt omdat ik wil twee extern displays gebruiken met mij HP notebook. Resultaat is dat hij wil alleen de andere HDMI display spiegelen. Op andere settings werkt hij gewoon niet. Ik vermoed dat daar iets is die anders ingesteld zal moeten worden maar kom daar niet uit. Mijn GPUs zijn en Intel(R)HD Graphics Family en een AMD Radeon R5 M330. De bedoeling is om de Radeon card te gebruiken voor de USB display. Alleen the system is dynamic switchable en hij wil niet descreet draaien. Is daar misschien een mogelijk omweg?
update Autom. update KB4541335 1909 for 64 2020-03 , nadien heb ik geen Wifi verbinding meer , verwijder ik de update en het werkt weer. hoe nu verder ?
Advies over nieuwe PC Ben zojuist lid geworden en heb de volgende vraag Mijn Pentium Pc is zojuist overleden en wil nu een nieuwe GAME pc voor mij en mijn kinderen kopen, echter ik zie door het PC bos de bomen niet meer Kunnen jullie mij advies geven welke PC een goed gamekaart, dis enz heeft? Ik heb maximaal 1000 euro te besteden (ben pas gepensioneerd, dus heb het niet breed meer) Ben benieuwd naar jullie reactie.
Mail terugzetten Mijn iMac is na 12 jaar gecrasht en ook mijn backup na juni'2019. Dit kan helaas niet hersteld worden. Hierdoor ben ik mijn mailverkeer kwijt van 12-6-2019 tot 20-3-2020. Is het mogelijk dat HCCnet deze mail 'terugzet' in mijn mailbox?? Ik zou hier bijzonder mee geholpen zijn. Zie uw antwoord met veel belangstelling tegemoet.
update Geachte m., Na autom. update werkt de Wifi verbinding niet meer, Gaat om 1909 , KB4541335 2020- 03 Als ik het verwijder werk de verbinding weer.
Phishing mail OP 13 april kreeg ik een verdacht mailtje met een verzoek om mijn mailgegevens te wijziging. Op tijd ontdekte ik dat deze mail was verbonden met een russische website. Zie hieronder de norply.com verwijziging. =========================================================== From: "HCCnet webmail" <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> To:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Subject: Waarschuwing: verifieer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Date sent: Mon, 13 Apr 2020 02:41:57 -0700 Geachte klant, We kunnen geen berichten naar uw e-mail verzenden. Uw account heeft beperkte opslag. Log in om uw E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres te bevestigen en upgrade uw e-mailquota. Bevestig mijn account Veel plezier met het e-mailcentrum ===================================================== Zijn jullie hiermee bekend?
Office 2016 Als ik Word open, wordt het document default in Calibri 11 punts opgestart. Hoe kan ik Word instellen, dat Word default met Times New Roman 12 punts opent.
presentatie Dit is een proef om te kijken of de toewijzing werkt.
inlog account HCC Om de Rapberry Pi Zero W basisbundle te kunnen bestellen moet ik een HCC Account aanmaken. Echter ik heb ooit begrepen dat zodra ik dat doe, het E-Mail wachtwoord voor HCCNet via POP3 dan ook wordt gewijzigd, en dat laatste wil ik perse niet. Hoe lossen we dit op? Om die reden kan ik ook al heel lang geen gebruik meer maken van webmail. Het HCCnet e-mail adres gebruik ik al 20 jaar intensief met alleen POP3. Mijn HCC Lidnummer en HCC Code zijn bij mij bekend, dus dat zal het punt niet zijn, het gaat mij om dat fraaie cryptische e-mail wachtwoord wat ik wil behouden, o.a. ook i.v.m. de prive website onderhouden bij HCCnet.nl met !FTPc. Ik ben vaste klant bij SOS-solutions, want 5 van de 7 Pi's die ik heb komen daar vandaan. Kan ik toch bij hen bestellen met HCC korting en vermelding van alleen mijn HCC Lidnummer?
Installatie W 10 lukt niet Via NRC webshop One Day Only W10 versie gekocht. Licentiesleutel ontvangen, was geldig tot 29 februari. Iso opgehaald en gebrand. Installatie liep goed tot bijna (?) het einde waar nog een configuratie moet worden uitgevoerd. Gevraagd werd een telefoonnummer, SKYPE of e-mail. Telefoonnummer werd geweigerd en scherm glijdt in het zwart; installatie stopt. SKYPE gebruik ik niet. Invullen van HCC mailsdres werd geweigerd omdat dat account blijkbaar al bestond. Elke poging eindigde met het zwart worden van het scherm. Het is mij onduidelijk wat ik op dit punt moet doen. Na 29 februari heb ik in het begin steeds opgegeven dat geen installatiecode had. Hoe kom ik heelhuids door dit installatieobstakel / wat gaat hier verkeerd ?
audio faalt Na een bluescreen werkt mijn audio compleet niet meer. Eerst waren er niet eens meer tekens van dat windows nog mijn apparaten detecteerde in de geluidsinstellingen, maar na in apparaat beheer te kijken kon ik zien dat ze er wel waren. Ik heb gezocht waarom dit het geval zal zijn en via de probleem oplosser van windows heb ik gevonden dat de services "windows audio" of "AudioEndpointBuilder" niet werkt. Na nog een beetje rond spitten ben ik er achter gekomen dat "AudioEndpointBuilder"niet goed kan opstarten omdat een van de vereisten daarvoor is dat "CorsairGamingAudioConfig" ook goed werkt. Deze service (ookal staat hij op automatisch starten) start niet op, wanneer ik hem wel probeer op te starten krijg ik de melding van bijlage 1. Ik heb rond gekeken en dit is de link die het meeste met mijn zoekopdracht overeen kwam: https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=1040973#post1040973 Wat ik al heb gedaan: 4x verschillende audio drivers geprobeerd windows is up-to-date al mijn overige stuurprogramma's zijn ook up-to-date en vast nog een aantal dingen die ik nu vergeet te vermelden. Bijlage 1: error bericht van CorsairGamingAudioConfig bijlage 2: alle mogelijk nuttige informatie die ik kon bedenken Ik hoop echt ontzettend dat hier een oplossing voor word gevonden. Ik spendeer dagelijks veel uren achter deze computer dus ik heb hem ook weer snel functioneel nodig.
PC-Active digitaal Ik wil in PC-Active 309 (dec 2019/jan 2020) graag deel 1 over de Raspberry lezen, maar deze opent niet op de website. Alle andere edities kan ik wel openen.
Routering Programmeer specifieke vragen. Beste mensen, Ik zie het volgende bericht aan de vraagbaak: https://vraagbaak.hcc.nl/knowledgebase.php?article=986 Ik ben een nieuwe opzet aan het maken voor de website van de intressegroep progammeren. Is het mogelijk om zulke programmeer specifieke vragen door te sturen aan de webmaster van programmeren ? Kan onze intressegroep een entry krijgen in de kennisbank ? Alvast bedankt.
netwerkverbinding tussen desktop laptop Ik heb als computers een desktop en een laptop met als computernaam laptop) Bij beide computers is Netwerkdetectie en Bestands- en printerdeling ingeschakeld. Vanuit de laptop kan ik een bepaalde map op de desktop bereiken. Maar vanuit de desktop kan ik de laptop niet bereiken In Verkenner krijg ik als ik in de adresbalk "\\laptop" ingeef een foutmelding "Geen toegang tot \\laptop" en "foutcode 0x80070035 kan het netwerkpad niet vinden" Via "problemen vaststellen" komt "Bron voor bestands- en printerdeling is online, maar reageert niet op verbindingspogingen" en een mededeling dat niet gereageerd wordt op pogingen via poort 445. De laptop heeft gebruikers met wachtwoord en de desktop heeft gebruiker zonder wachtwoord In Instellingen / Netwerk en internet / Status kies ik Deelopties Bij Alle netwerken kies ik " Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen". Ik doe dit zowel op de laptop als op de desktop. Geen resultaat , ook niet na herstarten van desktop en laptop Hoe is een en ander op te lossen?
Overtollige smartfone. Goeie middag, Ik heb van mijn dochter een jaar geleden Iphone 6s Plus, 64 GB gekregen. Deze heb ik tot volle tevredenheid nog altijd in gebruik. Ik had een Smartfone met de zelfde schermgrote (gemakkelijk groot), maar die ligt nu werkeloos op de plank. Mijn vraag: Kan ik zonder abonnement nog iets doen met die overtollige smartfone? Voor mijn Iphone heb ik een abonnement bij Vodafone. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Frans Oosthoek
handleiding tablet Ik zoek een handleiding voor het gebruik van een tablet.Kunt u mij helpen om die handleiding te vinden ?
instellingen Al geruime tijd kan ik geen e-mails meer verzenden via outlook (heeft altijd gekund en plotseling ging dat niet meer) daarna verstuur ik emails via "mail voor windows10". Ik ben sinds kort overgestapt van canaldigitaal (server outgoing.canaldigitaal.nl) naar kpn en wil graag weer emails verzenden via outlook. Ik heb nu bij de servernaam uitgaande mail ingevuld smtp.hccnet.nl maar na het verzenden van een test emailbericht krijg ik de volgende reactie (foutmelding)van de server 550.5.7.1. Volgens mij dezelfde foutmelding als voorheen. Hoe kan dit opgelost worden?
lidmaatschap Geachte Mevrouw/Mijnheer Mijn HCC Lidnr: 5007301 Ik heb de volgende vraag: op welke interessegroep(en) heb ik mij geabonneerd? Ter illustratie voor mijn gedane betalingen 2017-2019: 13-10-2017: €30,00 26-10-2018: €38,34 28-12-2018: €12,50 16-10-2019: €39,83 27-12-2019: €12,50 Ik zie uw antwoord graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Arie Non
suggestie waarom doet u niet aan video bellen zo kan toch de mensen bij 1 kijk hier https://www.webcamconsult.com/nl/?gclid=CjwKCAjwvtX0BRAFEiwAGWJyZC6_Ars5_MYqAILQyH9TQFa246iSpL7-1IEyOaStXXZ80SoSrvNZaRoCIlQQAvD_BwE
deze pc en windows(C:) In deze pc, bestandsmappen, Documenten, Afbeeldingen etc. In Windows (C:) bestandsmappen ondergebracht onder gebruikers/Onno Wanneer ik in de bestandsmap geopend in deze pc in documenten verandering aanbreng, wordt het niet ook in Windows(C:) aangepast. Kan ik een aanpassing maken dat hetzelfde in de mappen in windows(C:) direct wordt doorgezet?
Koppelingen in favoriten Als ik een site in favorieten wil zetten gaat dat !!!maar vroeger had ik Koppelingen in favorieten staan maar die zie ik nergens meer wel nieuwe map /bladwijzerbalk hoe krijg ik koppelingen weer terug ??
Opslagruimten beheren. Ik heb op mijn desktop 4 schijven geïnstalleerd: Schijf C (ssd;0,5TB,NTFS)met besturingssysteem. Schijf D (hdd 2TB,NTFS) met bestanden. Schijf F (ssd;2TB,NTFS) nog leeg. Schijf G (hdd 2TB,NTFS) nog leeg. De bedoeling is om bestanden op schijf D via instellen van een groep tevens automatisch op te slaan op schijf F en G. Als ik een groep wil gaan maken krijg ik de melding dat alle schijven in de groep worden geformatteerd. Dat zou betekenen dat ik de bestanden op schijf D voorgoed kwijt ben. Moet ik dan schijf D niet in de groep opnemen?
Beëindiging minikeepass Ik zie veel info over minikeepass. Ik denk zelf ook , een goede wachtwoordmanager. Mijn verwondering is dat u een wachtwoord manager in de schijnwerper zet die na 2020 niet meer bruikbaar is.(zie bijlage) Is dit op te lossen?
Gratis syllabi Waar vindt ik deze pdf's Oa Android-smartphone herstellen
wachtwoordbeheer Ik krijg een mail van U met de aanrader naar een filmpje te kijken. Dat werkt niet goed: het beeld blijft klein en de spreker is niet te verstaan. Ik snap trouwens niet waarom een filmpje beter zou zijn dan een paar heldere regels tekst. Het onderwerp interesseert me, maar ik kan er dus geen kennis van nemen.
Windows update februari Sinds de februari update van Windows 10 heb ik problemen. De melding was dat mijn account niet aangemeld kan worden. Ik heb op internet gezien dat dit probleem vaker is opgetreden. De door mij op internet gevonden mogelijke oplossingen heb ik geprobeerd. Ik weet niet waardoor, maar ik leek er een paar weken geleden vanaf te zijn, maar bij de recente april update van Windows kwam het probleem weer terug. Ik ben inmiddels een beetje ten einde raad. Bij voorbaat dank!
update duurt erg lang sinds 13.45 staat mijn laptop te werken aan een update met herstart... het is inmiddels 14.25: het lijkt me dat er iets niet goed gaat?? Wat is verstandig om te doen?? Vr. gr., Johan van Leeuwen (lidnummer 139199)
emails, contactpersonen mevr vd Vorm heeft Seniorweb (in dit geval ik dus ingeroepen) voor het probleem dat alle haar aangemaakte mappen inclusief emails + contactpersonen zijn verdwenen. Is rond Pasen gebeurd. Client heeft niets aan instellingen gewijzigd, ook zijn er geen Windows updates gewweest. Ik heb op de computer gezocht naar de betreffende OST file maar kan niets terugvinden. De email is ingesteld als IMAP. Op Webmail zie ik de mappenstructuur ook niet terug. Heeft er iets bij HCC plaatsgevonden waardoor dit probleem veroorzaakt is of zijn er naar uw mening wellicht andere oorzaken. En belangrijker weet u een oplossing! Het zou fijn als u ook mij in een email informeert. Alvast bedankt, Rob Baars Seniorweb 06296335808
Logitech TV cam HD Ik ben in het bezit van de hierboven genoemde webcam voor TV. Is het mogelijk om deze geschikt te maken voor een laptop dat draait op Windows of Mac, eventueel met aanpassingen? Ik hoor graag. M.vr.gr. Joop Hartong
Bestanden benaderen via thuisnetwerk Ik heb een Desktop en Notebook met PCLinuxOS Mate en een Thecus N2200Evo Nas; dit alles verbonden met Ethernetkabel aan een router. Vanuit de Desktop en Notebook zijn de bestanden van de NAS te benaderen (Samba geïnstalleerd via pakketmanager) Maar hoe kan ik de bestanden van de Desktop en Notebook onderling benaderen via Linux? PS. als ik op beide win 10 installeer dan lukt dit wel met een Werkgroep en bestanden delen. Maar met PCLinuxOS krijg ik dit niet voor elkaar.
PDF editot Ik zoek een programma wat een PDF file welke ik ontvangen heb te kunnen aanpassen. Via Word lukt het niet.
zijn die er al die in 3860x2140 Schijfjes branden in ultra HD
OUTLOOK OP IPHONE/IPAD Ik heb Outlook geïnstalleerd op mijn computer en ik probeer de outlook app ook op mijn iPhone en iPad te installeren. Werkt half. Mail werkt maar ik krijg mijn agenda maar niet werkend omdat deze via een exchange server zou moeten synchroniseren. Microsoft adviseert contact met mijn provider op te nemen. Vandaar mijn vraag: Hoe krijg ik mijn Outlook agenda op mijn Outlook apps op de iPhone en iPad geïnstalleerd? Hoop dat u mij kunt helpen. Alvast bedankt.
foutmelding bij een kweekprogramma dat ik gebruik bij mijn parkietenhobby krijg ik nu bij het opstarten de foutmelding: Run-time error 94 invalid use of null Hoe los ik dat probleem op ?
Toetsenbord functioneert niet goed Probleem is vermoedelijk ontstaan na afstoffen toetsenbord laptop, terwijl deze aan stond. Als met f6 het geluidsvolume is uitgeschakeld, genereren een aantal toetsen een vreemde reeks karakters. Bijvoorbeeld toets 7 geeft 1342870 en de "u" genereert qerwiui. Andere toetsen functioneren in deze toestand normaal. Als met f6 het volume is ingeschakeld functioneert het toetsenbord weer normaal. Dit is de workaround. Wat verder opvalt is dat het lampje in toets f6 niet meer werkt. Dit lampje geeft de status aan/uit van het geluidsvolume aan. Kunt U mij helpen?
Antwoord in Thunderbird niet in Verzonde Goedendag, ik wil u graag raad vragen over het volgende. Sinds kort heb ik het probleem dat mijn ANTWOORDEN op mails in Thunderbird wel worden verzonden, maar niet in de map Verzonden komen. Ze komen in de inbox onder het beantwoorde bericht, althans als ik een pijltje op de regel van dat bericht aanklik. Toch is in mijn account de regel "Antwoorden plaatsen in de map van het bericht waarop wordt geantwoord" NIET aangevinkt. Ik heb al 'ns die regel even aangevinkt en daarna weer uit gevinkt, maar dat helpt niet. Nieuwe mails die ik verzend (dus geen antwoorden op) komen wel in de map Verzonden. Wat zou hier aan de hand zijn?
Nieuwe computer Hallo, Ik ben een nieuw lid en ben ook op zoek naar een nieuwe pc. Wie kan mij adviseren over een nieuwe Game computer Bijv: Prijs, geheugen, videokaart Ik ben geïnteresseerd in zowel kant en klare pc's, als ook laten bouwen adh een specificatie. Wie kan mij helpen? Met vriendelijke groet Andre
Edge Ik wil met Edge tbv. Webinars naar https://wij.hcc.nl gaan maar krijg de melding dat mijn webbrowser Edge niet ondersteund wordt. Een andere webbrowser is geen optie voor mij.
Saffari blokkeert Bij het gebruik van Safari blokkert de site plotseling en daarmee de hele computer, maakt niet uit op welke site ik zit, gebeurt willekeurig. Er verschijnen allemaal spikkels op het scherm en enig opties opnieuw opstarten. Zie foto. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Inloggen bij webmail.hccnet.nl Ik werk met xs4all KEY. Het lukt mij niet om webmail op te starten op mijn iPhone. Ik start eerst mijn account op HCC.nl. En vandaar uit naar webmail.hccnet.nl. Ik zie dan in een moment de inbox voorbij flitsen en blijf dan zitten met een blanco scherm. Vraag 2: moet de webmail opgestart worden vanuit de website van het HCC of kan dat ook rechtstreeks vanuit safari of op pc met Windows 10 in thunderbird. Overigens gebruikte ik tot een jaar geleden keepass tot volle tevredenheid. Ik ben overgestapt naas xs4all KEY omdat ik dan op al mijn apparaten de sleutels gesingroniseerd worden.
Contracten importeren in webmail Bij het inrichten van webmail.hccnet.nl Stond in het veld vaan de contracten dat je een .csv bestand zou kunnen importeren. Ik kan echter niet ontdekken hoe ik dat zou kunnen doen.
schermrotatie Ik heb een Ipad versie 13.4.1. hierbij een automatische rotatie bij alle gelegenheden. Ik heb ook een Android S4 Galaxy type SM-T830 Bij deze alleen schermrotatie bij een film. Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat hij net als bij mijn Ipad automatische rotatie geeft
Imac scherm op pc aansluiten Hoe sluit ik een iMac scherm aan op een Pc Windows10 notebook.
Hebben jullie weer een stroring webmail? Ik heb als laatste mail ontvangen die van 15-4 17:48 Vandaag (18-4) kwamen er nog 3 door. Dit klopt niet, lijkt me. Hebben jullie weer een storing???
wifi tv terug kijken Ik heb abonement kpn waar mee ik terug kan kijken, dit zou ik kunnen gebruiken. In het algemeen wil ik weten hoe ik mijn wifi kan versnelen op een camping verbinding in zuid torre del mar spanje. Dit zal mijn wifi veraangenamen. Wifi versterker?
Jitsi digitale webinars Vanmiddag getest met Henk Buitenhuis Z Drenthe. Wat ons verbaast is dat er geen toegangsbeveiliging is. Als je weet wij.hcc.nl/grn of id. Kan heel Nederland daar gebruik van maken. Lijkt me niet de bedoeling. Wellicht kan het kader account gebruikt worden. Ook beeld technisch hebben vraagtekens. Bij de "tegenpartij" is het beeld zeer onduidelijk.
inloggen account gaat niet Geachte mevrouw/ mijnheer, Ik wil syllabus bekijken maar kan niet in mijn hcc account. Kan mijn lidmaatschapnummer niet vinden. Er wordt ook om hcc code gevraagd. Weet u dat misschien? Of mijn wachtwoord? Kan mijn lidmaatpas niet vinden.
explore.exe is verdwenen file explore.exe is van mijn pc verdwenen en staat erniet meer op. Hoe krijg ik mijn pc weer aan de gang. Hoe komt explore.exe weer op mijn pc. Of moet ik windows 10 weer opnieuws installeren?
video versturen Ik wil een in PS 15 gemaakt videofilmpje als bijlage per email versturen maar dan krijg ik een mededeling dat het filmpje maximaal 33 MB groot mag zijn en hij is 65.5 MB. Geadviseerd wordt om het filmpje te versturen middels One Drive. Deze heb ik standaard op mijn PC desktop met Windows 10 in de Verkenner staan. Mijn vraag is hoe dat versturen met One Drive gaat, kan ik daar ergens een handleiding voor vinden ?
Email Outlook als email client op mijn tablet en gsm werken niet meer. Er wordt steeds om wachtwoord/gebruikersnaam gevraagd en dat sinds 8 april 2020. Deze pagina geeft goede info (is heel lastig te vinden, tenzij je de url kent (waar valt dit onder??) : https://www.hcc.nl/hccnet Deze vraag had ik op het forum geplaatst onder OSx (later realiseerde ik me dat hiermee Apple's Operating System mee wordt bedoeld en niet "overige systemen" oid.), daar staat het verkeerd denk ik en daarom hieronder nogmaals. De bijlage die ik noem geeft dezelfde info als de hiervoor genoemde url. ::::: Sinds 8 april krijg ik op mijn smartphone en op mijn tablet (beide android) geen mail meer binnen. Ik moet het wachtwoord + gebruikersnaam opnieuw opgeven. Maar dat werkt niet. Webmail werkt wel goed. Mijn e-mail client is Outlook op Android. Als ik het probeer met de voorgeïnstalleerde client van Samsung werkt het wel als ik "SSL alle certificaten accepteren" aan vink. Niet met TLS. Kan dit met die storing te maken hebben? Extra punt: Is het mogelijk dat HCC een categorie Mail toevoegt aan het forum? Nu staat dit onder OSx en daar hoort het eigenlijk niet. Of is het iets voor in de Vraagbaak? Maar dan niet als los item, maar duidelijk gepositioneerd als "advies", "mail-instellingen HCC"o.i.d. Nu is het zoeken als een speld in een hooiberg waarbij je steeds halve antwoorden vindt die het nèt niet helemaal zijn. Bovenaan in die categorie zou dan informatie moeten staan over hoe de instellingen van je e-mail client moeten zijn als je : POP gebruikt (en niet meer dan dat) IMAP gebruikt POP gebruikt en in combinatie daarmee IMAP op smartphone en of tablet(of andere PC) En dan alle instellings opties : servernaam, poortnummer, versleutelings methode ! Zo mogelijk een toelichting erbij als er meer opties zijn, zodat je weet wat je kan kiezen. Bijgaand stuur ik een overzicht mee van HCC Zuid-Holland dat heel aardig is, maar dat toch wel scherper kan worden geformuleerd naar mijn smaak of op zijn minst wat toelichting behoeft. Bijvoorbeeld of het uitmaakt of je de IMAP instellingen gecombineerd met POP gebruikt of 'stand alone'. En hoe je zou moeten kiezen tussen de verschillende poort/versleuteling combinaties. Daarbij zou ook nog moeten staan hoe het werkt met het verwijderen van mail in client en of server.
Sneltoets VPN op startscherm android Ik wil mijn VPN verbinding die ik gemaakt heb via, "VERBINDINGEN > MEER VERBINDINGSINSTELLINGEN > VPN" met een sneltoets/icoon toevoegen aan het startscherm. Hoe kan ik dit realiseren?
Wil niet meer opstarten Waarschijnlijk heb ik niet voldoende schoongemaakt na een melding van 'te weinig geheugen'. Nu wil het apparaat in t geheel niet meer opstarten. Wat moet er aan gedaan worden worden om een start weer mogelijk te maken. (ook koppeling aan een PC werkt nu niet - om eventueel schoonmaak werk uit te voeren) Met dank voor een suggestie.
Videopresentatie Malware Als je in het vervolg nog eens een presentatie online gaat zetten, zorg dan dat er op de achtergrond geen feestje wordt gehouden. Is knap irritant en verstoord de aandacht.
Youtube Hoi, tot 2 weken geleden kon ik op YouTube filmpjes downloaden en bekijken. Sinds enkele dagen lukt dit niet meer.. Als ik een gewoon filmpje zoals gebruikelijk wil openen/starten, dan zie ik alleen maar een pijl die in een cirkel beweging eindeloos blijft draaien. Kom dus geen stap verder. Ik heb al een eerder Herstelpunt terug gezet. Geen succes. Alle updates van drivers, software ook uitgevoerd. Geen succes! Kunt u mij a.u.b. verder helpen.
verdwijnen herstelpunten Op SSD 250 GB uitsluitend W 10 draaien. Vaste schijf voor data (D-schijf) en andere schijf (E) voor automatische back-up (dagelijks) en videofilms vakantie. Maak verder mnd. via Acronis een externe back-up van C en D-schijf Ondanks het feit dat er ruim voldoende schijfruimte (40 GB) voor herstelpunten beschikbaar is, gebruikt 14 G, systeembeveiliging is ingeschakeld verdwijnen er steeds herstelpunten, momenteel maar 5 over april, ook vinkje aanklikken (andere herstelpunten selecteren) geeft geen andere herstelpunten meer. Op internet gezocht naar oplossingen, meerdere vragen, maar geen echt antwoord. Gebruik naast cleaner (programma vlg. info op internet niet het probleem zijn, weinig aangevinkt - alleen prullenbak en temp bestanden) ook nog System Mechanic (ook daar gekeken of iets vreemd geschoond wordt zodat herstelpunten verdwijnen, niets te zien. Weet wel dat na een (halfjaarlijkse) upgrade van W10 alle herstelpunten verdwijnen, maar toch niet na regelmatige cum. updates van 1909. Ook defragmenteren wordt op internet als mogelijk oorzaak aangegeven, ook dat uitgezet, Maar lost niets op Hebben jullie nog een oplossing. Het laatste herstelpunt is door mij gemaakt voordat ik een programma installeerde en later weer verwijderd heb via herstelpunten (bijlage 2)
nieuwsbrief Telewerkwijzer zou als pdf bestand voor leden beschikbaar zijn, maar ik kan onder de Documentenlijst niet vinden Leden HCC SeniorenAcademie. Doe ik iets niet goed?
libre office LS. Bij hete opslaan van berichten in lib. off. writer krijg ik voortdurend de boodschap: u heeft geen toegangsrecht. (Onvoldoende rechten.!) Wat doe ik fout en wat is de oplossing ?. Ik kan alleen toestemming voor het lezen van berichten. Heel hinderlijk.
Gmail ik gebruik op meerdere PC's GMAIL. en ook meerder accounts. is er een mogelijkheid dat wanneer je op de ene computer mail verwijderd, dat dit dan óók in de andere mailboxen verdwenen is?? of moet op elke computer apart verwijderd worden?
beschikbaarheid sylabussen onderstaande sylabussen zijn niet beschikbaar Krijg error 404 te zien vrijdag 10 april: Fotobewerking dinsdag 14 april: Werken met wachtwoordmanagers woensdag 15 april: Android-smartphone herstellen donderdag 16 april: Haal meer uit je Verkenner vrijdag 17 april: Online winkelen maandag 20 april: Verschillen in MS Office Wil graag deze sylabussen bekijken Hoe nu?
Probleem met Edge Chromium ik heb een probleem met het opslaan van webpagina’s in de nieuwe Edge Chromium. De standaard procedure Edge Menu “Instellingen” (drie puntje), sub “Meer hulpprogramma’s” en daar zie ik de optie “Aan Start vastmaken” niet (zie afbeelding). Alleen de optie “Aan taakbalk vastmaken” is beschikbaar en dat werk maar aan Start vastmaken is ook erg handig. Wie weet daar een oplossing voor?
PDF bestand over telewerken In uw artikel van vandaag kan ik een pdf bestand over telewerken downloaden, echter de link naar dit bestand ontbreekt in het nieuwsbericht. Wilt u mij de link sturen?
map indeling In windows 7 kon je de map indeling van het bestandstype laten afhangen, bv. een map met mp3-bestanden: titel, nummer, artiest, album en afspeeltijd etc. In windows 10 hebben ze dat helaas vervangen door map type. Het type Muziek zou voor mp3-bestanden hetzelfde moeten doen. Echter het werkt niet. Ik heb een map muziek, met daarin een heleboel mappen per artiest/groep en daarbinnen een map per album, waar de mp3s in staan. Het loopt in de vele honderden, dus te veel op per map het type Muziek te geven. Ik dacht dat als ik mijn map muziek maar het goede type zou geven met het vakje aangekruist voor onderliggende mappen, dat het goed zou komen, maar helaas het werkt niet door tot alle onderliggende mappen. Resultaat is dat de album-mappen in indeling muziek hebben maar de mappen met mp3s erin niet.
Grafische adapter / driver speelt op Goedemorgen. Sinds enige tijd heeft de grafische adapter van mijn desktop-PC (Lenovo ThinkCentre, Intel Graphics (HD) driver) kuren. Het beeldscherm gaat tijdelijk op zwart, programma's werken traag, Windows meldt dat diverse apps geen toegang hebben tot de hardwareversnelling... Ik heb al diverse keren de grafische adapter uitgeschakeld en zo de driver geforceerd vernieuwd, en dat helpt een tijdje, maar het euvel komt telkens terug. Heeft hier iemand een slim idee? Bij voorbaat dank!
Bleutooth Marvel Naida/Gigaset S850HX Ik heb een smartphone Doro 8040 en vaste telefoon Gigaset S850HX. Ik wil beide telefoons kunnen gebruiken (niet gelijktijdig) met behulp van bleutooth naar mijn gehoorapparaten Phonak Marvel Nadia SP M90. Volgens de producenten Gigaset en Phonak kunnen beide niet gezamenlijk verbonden worden. Ik moet steeds weer een van beide telefoonsystemen uitschakelen en dat is onhandig. Aangezien mijn leeftijdsgroep bij het HCC ruim vertegenwoordigd is zijn er waarschijnlijk meer mensen met dat probleem. Heeft er iemand daar een oplossing voor?
wachtwoord Bij het installeren van dit nieuwe systeem is per abuis het wachtwoord bij de opstart, niet genoteerd. Kan dus niet in het systeem komen Hoe los ik dat op?
testvirus In Computeridee vond ik een (veilig) testvirus. Ik heb Internet van KPN met KPN Veilig. Deze merkte dit testvirus aan als onschadelijk. Mijn vraag is nu: is dit geen goede testvirus of is KPN Veilig niet te vertrouwen ? Ik kan het testvirus niet meesturen,maar is te vinden op pagina 31 van Computeridee nr 10 van dit jaar
Mail box loopt vol Mijn mailserver is een oude compac met windows 2000 Deze krijg ik niet over op mijn laptop. Nu kon ik op de compac machine altijd nog mijn mails verwijderen, maar nu werkt dat niet meer. Ik heb op de compac alles verwijderd. Wat kan ik doen om de status van de mailbox op mijn laptop weer een overeenstemming met de actuele inhoud te krijgen.
office 365 personal Ik gebruik windows 10 en deze is up to date Daarnaast gebruik ik al een aantal jaren Office 365 personal Nu schijnt dit te verdwijnen en wordt eventueel - microsoft office 365 home of - microsoft office 365 personal Wat moet ik doen Even nog een probleem melden Ik sloeg mijn bestanden altijd zelf op op de D-schijf door middel van "opslaan als" in zelf gemaakte mappen zoals - documenten - documents - foto's - pictures - bestanden etc. Allen mijn foto's werden automatisch in een map foto's op OneDrive via de cloud opgeslagen. Deze foto's kwamen van mijn Ipad en Iphone Tijdens een update van Windows zijn echter al mijn bestanden die ik zelf had opgeslagen op de D-schijf in een map OneDrive gekomen en daardoor ook zichtbaar op mijn Ipad en Iphone DIT WELDE IK IN HET GEHEEL NIET (Waarschijnlijk omdat in OneDrive de zelfde benamingen voor deze mappen gold) Hoe krijg ik nu deze bestanden weer uit OneDrive en weer separaat op mijn D-schijf Dit geldt zowel voor mijn computer als mijn Ipad en mijn Iphone. Dus alleen foto's in Onedrive en Cloud
Windows toegang tot Gmail? Ik krijg deze melding constant bij mijn Gmail: Windows wil toegang krijgen tot je Google Account. Die toegang wil ik niet geven en ik wil graag van deze melding af. Hoe doe ik dat?
MS Outlook blijft password vragen Beste mensen, Geruime tijd, enkele weken, wordt ik geteisterd door MS-Outlook. Bij het opstarten van outlook komen ieder keer wat betreft voor 2 accounts betreffende @hotmail en @live onderstaande pop-up schermpje En vraagt om een password voor betreffende username zie onderstaande print. Ondanks het aanvinken van Mijn referenties onthouden blijft Outlook eigenwijs. Mijn pc draait op Windows 10 pro versie 1909 Gebruik Microsoft Office prof 2016 Dus outlook 2016 Op internet vind ik hiervoor geen oplossing, weten jullie dit?
Verwijderde mail verdwijnt Ik gebruik webmail van hccnet. Sinds de nieuwe versie, is het mij onduidelijk waar de verwijderde mail heengaat: als ik eens per ongeluk de verkeerde mail delete, vind ik hem niet meer terug. Ik zie wel een map "Prullenbak", maar die is uit-gegrijsd en niet benaderbaar. Ook zie ik (helemaal onderaan) nog een map "Trash", maar die is leeg. Waar blijven die verwijderde mailtjes?
Malwarebytes presentatie Was benieuwd naar de presentatie van Malwarebytes en werd verwezen deze ticket
alias doorsturen naar 2 e-mail adressen Kan ik binnen de hcc!net instellingen doorsturen van een alias naar 2 e-mailadressen instellen? En hoe kan ik dat dan doen?
Instellingen Outlook 2019 Na installatie van Outlook 2019 moet voor het maken van een ver-binding met de mail server het emailadres en het wachtwoord wor-den opgegeven. Echter voor het inloggen bij hccnet wordt een gebruikersnaam en een wachtwoord worden ingegeven. Waar de oude Outlook en zelfs huidige mail in Windows hiermee uit de voeten kan, is dat bij Outlook 2019 dus niet het geval. Dus ik heb een probleem om mijn huidige Outlook contact te laten met de mailserver van hcc. Toen dacht ik ik ga mijn gebruikersnaam vervangen door een gebruikersnaam omvattende mijn emailadres bij hcc. Kan nergens vinden dat dit is aan te passen. Toen dacht ik kan ik dat met een alias oplossen. Maar het opgeven van een alias kan ik in het mailpakket nergens vinden. Hoe is dit op te lossen?
Bijnamen in nieuwe HCC webmail In de nieuwe HCC net webmail omgeving is de mogelijkheid bijnamen te gebruiken verdwenen. Ik was gewend die bijnamen te gebruiken vooral bij dubbele contacten (prive/zaak/sport). Als ik het goed heb gezien is dat in de nieuwe omgeving niet meer mogelijk, dat vindt ik jammer. Komt die mogelijkheid er misschien in de toekomst?
wachtwoord Op mijn eerste vraag kreeg een reactie van Joop Harthoorn. Heb dit geprobeerd, maar helaas lukte dit niet. Zover begrepen zijn dit oplossingen voor Windows 10 en ik zoek een oplossing voor windows 8. In ieder geval dank aan Joop voor zijn snelle reactie, maar kan iemand mij toch helpen met Windows 8?
Gratis Download Is de software PhotoDirector 4 nog te downloaden? Dit werd in 2013 aangeboden.
Wordpress website op de PI En dan zie je door de bomen het bos niet meer….. Ik heb al zeker een jaar of 2 niks meer aan mijn 2 websites gedaan. Waarom ? Omdat mijn webdesign programma, Web Extended Pro, release 2008, op een XP systeem draaide. Ik had lange tijd specifiek een XP systeem aan mijn netwerkje gekoppeld, maar dat systeem is vanwege ruimtegebrek op zolder ( 5 PC’s en 3 laptops ) afgevoerd, en de latere Windows versies Web Extended niet ondersteunde. Dan valt PCActive 311 op de mat en daar staat een mooi artikel en workshop in, Wordpress op de Raspberry PI. Dat was dé oplossing voor mij. Ik had nog een PI (3B+) liggen en voor mijn 2e website gelijk gebruik gemaakt van het lezersaanbod, en de Zero PI besteld ( even niet voorradig, dus dat wordt even wachten. ) Ondertussen met de 3B+ aan de slag, en na 3 keer de workshop gevolgd en geprobeerd te hebben, eindelijk een werkende installatie met Wordpress op de PI draaien. En dan ga je aan de slag, een website maken…. Web Extended was een WYSIWYG programma en ik had begrepen dat Wordpress dit ook was. Enthousiast begonnen, maar dan loop je toch tegen een paar probleempjes aan, zoals, “Hoe krijg ik een foto netjes uitgelijnd IN een tekstblok”? En wat doe je dan ? Dan ga je naar het WP forum, om te kijken of je daar de nodige info kunt vinden. Maar daar aangekomen, en de “regels voor forum gebruik” te hebben doorgelezen, werd de verwarring alleen maar groter ☹Altijd gedacht dat een website maken op WP “gratis” is, maar om de site te mogen publiceren ( ik heb een hosting en domeinnaam bij Webreus) zou ik OOK Wordpress moeten betalen om mijn gemaakte site bij mijn eigen provider te mogen zetten, en daar heb ik immers ook al betaald. Concreet dus een paar vragen voordat ik verder ga ? - Is een WP site nu wel of niet gratis te maken én te gebruiken ? (Ik maak de site bij Wordpress.org) - Hoe kan ik een foto op een pagina dusdanig plaatsen dat de foto Naast de tekst komt en niet er boven of er onder ? - Hoe kan ik mijn site, als ze eenmaal gereed is, bij mijn Hosting provider, op mijn eigen domeinnaam krijgen. Ik heb inmiddels begrepen dat het maken van de site bij WP online gebeurd, en dat de toegang tot dat platform via de PI wordt geregeld, op mijn PI staat de nodige data, dus de PI moet dan ook permanent aanblijven. - Om de website, als ze eenmaal gereed is en ik haar aan de wereld wil tonen, ik in mijn Router ( TP-Link Touch P5 ) EN/OF modem ( ik heb de CISKO EPC 3940 van ZeelandNet) zaken (poorten) moet forwarden, open zetten of juist moet dicht gooien - De PI draait via Wi-Fi maar omdat deze verbinding regelmatig “wegvalt” wil ik de PI eigenlijk het liefst op een bekabelde IP adres hebben. De configuratie geeft ook een bekabeld IP adres aan, maar hoe kan ik deze dan ook ( in router / modem ) aan zetten, zodat ik elders in huis, via mijn eigen netwerkje de Raspberry PI kan benaderen en later, als de site gereed is, aan de buitenwereld tonen ? Als het kan, graag eventuele reacties in Jip en Janneke taal, ik kan wel dingen “creatief” bedenken en uitwerken ( WYSIWYG ) maar al die technische zaken erachter, is voor mij acadabra…..
Time machine TM wordt door mij gebruikt om via een Synology DS214play backups te maken. Afgelopen week besloot TM zelfstandig om een geheel nieuwe backup te gaan maken (of ik lette niet goed op). Er was meer dan voldoende schijfruimte. Nu heb ik dus een zeer recente backup, maar al mijn oudere bu's zijn verdwenen. Zijn die ook echt weg van de harde schijven van mijn Synology, of is daar nog iets mee te doen. Foutje van TM/Apple?
cd branden Na het herbenoemen van een serie foto's in een map dmv 123 enz. zodat alle foto's netjes op een rij staan, staat alles na het branden op een cd weer radicaal door elkaar. Wat doe ik verkeerd. Ik gebruik het fotobewerkings-programma ,,FastStone,,
Correctie VPN info PC Active Editie 311 In PC Active Editie 311 April/Mei 2020 staat een test van VPN netwerken. Bij de testresultaten voor ExpressVPN staat dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het internationale netflix aanbod. Dit is incorrect. Ikzelf gebruik ExpressVPN sinds 1 jaar en kan weet uit eigen ervaring dat Netflix het herkent als ik via ExpressVPN een ander aanbod dan het Nederlandse probeer te bekijken. Het aanbod wordt weliswaar weergegeven, maar zodra je de film daadwerkelijk wilt starten, blokkeert Netflix dit. Netflix films zijn alleen te bekijken als de ExpressVPN weer wordt uitgeschakeld. Om die reden zal ik binnenkort een andere betaalde VPN provider kiezen om te kijken of het dan beter is.
Correctie VPN Info-PC Active Editie 311 In PC Active Editie 311 April/Mei 2020 staat een test van VPN netwerken. Bij de testresultaten voor ExpressVPN staat dat je gemakkelijk toegang krijgt tot het internationale netflix aanbod. Dit is incorrect. Ikzelf gebruik ExpressVPN sinds 1 jaar en kan weet uit eigen ervaring dat Netflix het herkent als ik via ExpressVPN een ander aanbod dan het Nederlandse probeer te bekijken. Het aanbod wordt weliswaar weergegeven, maar zodra je de film daadwerkelijk wilt starten, blokkeert Netflix dit. Netflix films zijn alleen te bekijken als de ExpressVPN weer wordt uitgeschakeld. Om die reden zal ik binnenkort een andere betaalde VPN provider kiezen om te kijken of het dan beter is.
Dreig email hcc-account Dit weekend ontving ik een dreigmail met het account Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nickname) mijn hoofd account dat ik ooit (1999) heb vastgelegd maar nooit gebruikt (voorzover ik mij herinner). Verwijzing naar foto's en face book (nooit ingeschreven) komen mij vreemd voor ... Kortom: is hier reden voor zorg, mede gezien het feit dat ik alle email "plat" laat binnenkomen via pop3.
Wijzigen aliassen bij hccnet adres Ik wil iets wijzigen in de aliassen van mijn hccnet mailbox. Hoe kom ik daar bij?
Hoofdmap en submappen In de verkenner heb ik een hoofdmap Muziek gemaakt met daarin veel sub mappen van verschillende genres en muzikanten. Als ik de hoofdmap open zie ik tabbladen Naam - Type - Gewijzigd op en Grootte. In de hoofdmap "muziek wil andere tabbladen b.v. Type - Grootte - Bitsnelheid - afspeelduur. Ik wil dit dus naar eigen voorkeur aanpassen. Dit kan ik handmatig doen, maar als ik afsluit krijg ik weer de oude instelling. Ik wil de hoofdmap dus vast instellen, en dat deze instelling dan ook gelijk vast staat voor alle sub mappen. Heeft iemand een tip om dit voor elkaar te krijgen
thunderbird start op in map "prullenbak Ëlke keer start het emailprogramma thunderbird op in de map "prullenbak", terwijl mijn voorkeur is dat het programma opstart in map "Postvak in". Alle instellingen nagelopen, maar ik vind niet de sleutel om dit te wijzigen. Graag de gouden tip.
Blokkeren inkomend E-mail adres Een aantal weken krijg ik onbetrouwbare E-mail met als adres(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met verschillende aanbiedingen. waarop ik dan moet reageren, en de kwaadwilligen de computer over kunnen nemen etc. Dit E-mail adres is totaal onbetrouwbaar, en vraag U dan bij deze hoe ik deze inkomende E-mail kan definitief wil blokkeren van de inkomende Hccnet Pop 3 server, thunderbird, Ipad, Samsung android E-mail. Hopende U hiermee voldoende te hebben mogen informeren
Gratis syllabus Ik zou graag de syllabus over de auto's willen ontvangen
webcam Lenovo laptop en Windows 10 Webcam jaren niet gebruikt c.q. afgeplakt. Wilde sinds Corona webcam gaan gebruiken bvb bij Hangout, Zoom , Skype. Camera kan bij die programma's niet gestart worden. Alle privacy-instellingen daarvoor al nagelopen. Cameratest onder uitzenden video (zie jezelf) werkt ook niet. Lampje naast webcam reageert wel bij die test, en ook aan/uitzetten laptop, en brand bij aan continu. Bij info over camera wordt Vimicro USB Camera (358 boot) (als enige) camera aangegeven, en dat die werkt. Echter bij Instelling - Apparaten komt geen camera voor. Bij openen / aanklikken camera -app (tegel) verschijnt de volgende melding (witte letters op zwart vlak): De camera kan niet worden gestart. Indien u zeker weet dat de camera is aangesloten en juist is geïnstalleerd controleer dan op de bijgewerkte stuurprogramma's. Dit is de foutcode:0xAOOF429F(0x80070057). Met daaronder de 2 keuzelinks: Meer info / OK. Vervolgens alle acties - volgens, https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13753/windows-10-camera-does-not-work - uitgevoerd maar helpt niet. familielid met IT-kennis heeft daarna, via Quick Assit, nog geprobeerd camera-drivers opnieuw te installeren, maar eveneens zonder resultaat. Kunt u me aub helpen, want chats zonder beeld mis wij in deze tijd toch wel heel erg.
Outtlook Er wordt geen contact met de inkomende server gelegd, uitgaande server werkt goed.Dus geen ontvangende mail op HCC mailadres. Gebruik onderstaande poorten IN: 995 SSl UIT: 587 TLS
Kan niet meer opnemen van eigen apparatu Sinds enige tijd kan ik niet meer opnemen van Pick-Up, Minidisc of cassettes op mijn in bezit zijnde software (zie bijlage). Wél kan ik van reeds op de PC aanwezige audio bewerkingen uitvoeren of van het internet gedownloade muziek. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik de meldingen die ik krijg moet interpreteren. Mijn Windows10 software op de PC is 'up to date'. Omdat ik radioprogramma's maak voor de Concertzender kan ik nu dus niet meer mijn éigen materiaal gebruiken. (en dat is nogal ernstig)
Kan geen e-mail printen Als ik een e-mail wil printen krijg ik het te zien maar als ik dan op afdrukken klik valt het beeld weg en gebeurd er niets. Waar ligt dit aan? Niet aan de printer.
Thuis/ afwezigheids functie Hallo, De thuis/ afwezigheids functie in de Nest app gaat regelmatig niet naar afwezig als wij van huis zijn. Het gezin bestaat uit twee gebruikers. Beide telefoons hebben locatie aan staan.Een telefoon werkt met Android 9, de andere met Android 10. Op beide telefoons de Nest App vergrendeld. Toch sluit de Android 10 telefoon de Nest App na verloop van tijd uit. Verder meld de app regelmatig dat ze al te tijdje niets meer van mij gehoord hebben en het toestel buitensluiten. Als ik ga zoeken op internet, dan vind ik bij Google oplossingen die steeds naar elkaar verwijzen. En mij in een loep doen belanden. Ik hoop dat er bij U iemand is die mij misschien verder kan helpen.
email naam aanpassen Ik heb de volgende vraag: Is het mogelijk om mijn naam deel voor @ aan te passen. (dus w.wijns)? Ik heb momenteel veel last van Hackers? die mijn Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken. En mij allerlei nare "dreigmail"zenden. Ik zou dus dit E mail adres willen verwijderen/ aanpassen. Dank voor uw reactie,
Back-up Wat is letterlijk een back-up. Dat is mij niet duidelijk. Stel ik verander iets in een bestand en maak een backup Ik verander de bestandsnaam, hoe kan ik nagaan of wel of niet iets in het bestand is veranderd. Veel later verander ik weer iets in het bestand en maak een back-up. Is dan de voorgaande back-up dan verloren, als ik toch nog dat bestand nodig heb. Het lijkt mij niet zo nuttig om steeds back-ups te maken, want je moet steeds zelf heel goed bijhouden wat ik allemaal gedaan heb. Over een aantal maanden weet ik het niet zuiver meer. De back-up glijden zo onder je vingers vandaan. Mijn vraag is. Zie ik dit goed of kunt u mij nog eens heel eenvoudig het uitleggen. Op verschillende sites is deze materie niet duidelijk. Hopelijk geeft u verlichting
hccnet webmail nieuwe interface Kan maar 9 mails tegelijk zien in de lijst op één scherm bij het nieuwe interface. Met Instellingen is dit niet te wijzigen, of ik nu 30 of 200 kies.... In het oude interface kan ik er nog steeds 30 berichten tegelijk op één scherm zien. Suggesties als GMail (voor advertentieverkoop ten slotte, af te wijzen, net als Google search), maar ook Thunder..., Office Mail helpen trouwens niet bij mijn duizenden oude mails die op hccnet webmail staan. Vorig ticket was al gesloten voor ik eraan toekwam, helaas. (Ik krijg veel mails, vandaar mijn probleem.) * Een schermoptie met voor elk bericht maar één regel, zoals vanouds, in plaats van meer regels, maakt het mogelijk veel mails tegelijk te kunnen overzien: bij mij 30. Dit moet voor veel gebruikers met wat meer mails aantrekkelijk zijn. (Gebruikt u zelf hccnet webmail niet?) In de nieuwe versie zijn er grote witte ongebruikte vlakken op het scherm, niet nuttig, en kan ik maar 9 berichten tegelijk zien. (Deze functionaliteit van één bericht per regel ging verloren in het nieuwe interface, dat kan toch niet de bedoeling zijn van vooruitgang?). * Het kan natuurlijk zijn dat ik iets over het hoofd zie, zodat het toch mogelijk is in de nieuwe interface? * Dan hoor ik het graag. Hccnet webmail is het enige wat ik van de vereniging gebruik (op bijeenkomsten komen is me nooit gelukt), en zeer waardeer.
Fout bij zoeken naar documentenlijst Als ik de documentenlijst wil bekijken krijg ik de foutmelding: Fout [Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found Hoe los ik dit op? Ik ben ingelogd als HCC-lid.
Progr.installeren op D i.p.v. C schijf Als ik de Airacs voor FSX voor Mei 2005 op m,n D: schijf wil installeren lukt dat niet. Zodra ik het Progr. open als administrator zie ik dat deze automatisch op m,n C: wordt geïnstalleerd , als ik dan de Browse knop gebruik en m,n D: schijf aanklik gebeurt er verder niks. Ik doe deze handeling elke maand zonder problemen, dus klik op Browse , daarna op m,n D: schijf en deze komt dan in de install regel dan op Aerosoft - daar moeten de Airacs in worden gezet - en dan installeren wat altijd goed verloopt. Weet u een oplossing? Bij voorbaat dank.
Administrator Ik ben op mijn oude mailadres ingelogd bij Microsoft en gebruik al sinds 3 jaar dit oude mailadres niet meer. Bij diverse toepassingen krijg ik de foutmelding dat ik niet bevoegd ben om die handeling uit te voeren, vraag toestemming bij de administrator. Hoe kan ik dit irritante probleem oplossen?
2e accesspoint Ik heb een KPN router op de begane grond. Op de eerste verdieping staat mijn PC. Die is op het netwerk aangesloten middels een switch. Op die switch zit ook een Sitecom WL 342 die is ingesteld als 2e accesspoint om het wifi signaal te versterken op de bovenverdieping. Het ip adres hiervan is 192.168.0.1. Nu wil ik de naam en wachtwoord daarvan wijzigen maar ik kan niet inloggen op de Sitecom. De volgende melding verschijnt dan op het scherm: Deze site is niet bereikbaar. Het duurt te lang voordat 192.168.0.1 reageert. Wat moet ik doen om in te kunnen loggen op de Sitecom? of is mijn configuratie niet goed?
bouwen desk top Is het mogelijk dat leden mij helpen om een goede game desk top pc te laten bouwen ? Ik heb vragen welke grafische kaart, geheugen, software enz, een goede game pc dient te hebben. Een standaard winkel pc heeft lang niet alles en eerlijk gezegd zie ik door het bos de bomen niet meer Mail me aub en of beantwoord mijn vraag in de vraagbank, ik denk dat ik niet de enige ben met deze vraag
Onderwerp Bericht
email versturen geeft fout Ik heb om 12:06, 12:07 en 12:14 een berecht via de webmail van HCCnet verstuurd naar een aantal mensen (die alleen op de BCC stonden). Het duurde wel erg lang en het systeem gaf aan dat er een fout was en dat ik de systeembeheerder moest raadplegen. 2 keer verstuurd via Chrome en eek keer via Edge. Ikzelf en mijn zoon staan beide in de email lijst en we hebben dus de mail 3x ontvangen, maar ik weet niet of iedereen de mail heeft ontvangen. Ik zou graag willen weten wat het probleem is? Wanneer dit probleem is opgelost? En of alle personen al mijn mail hebben ontvangen?
E-mail Door slechtziendheid vergroot ik vaak de text van inkomende berichte. Hierdoor duikt de linkerkant van die text onder de certicale kolom “ inkomende berichten”, waardoor het bericht niet meer goed te lezen is. Bestaat niet de mogelijkheid het bericht over het hele scherm te lezen zonder die kolom links ?
Forward kadermail Ik heb een forward van de kadermail naar mijn emailadres ingesteld. Helaas blijken er geen emails doorgestuurd te worden.
switch in e-mail adres. Ik verstuur mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij beantwoorden van mail veranderd e-mail adres van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kunt u vertellen waar dit door komt.?
Op zoek naar postcode? Ik word al jaren "overspoeld" met HCC info! 7 maart wil ik naar HCC dag in Houten, maar zet U in Godsnaam in uw aanbevelingen de P O S T C O D E bij de adressen! HOUTEN GEEN OPENBAAR VERVOER, DUS WE ZIJN OP TOM-TOM AANGEWEZEN. Heeft u nog tijd om de POSTCODE naar Joop te sturen????? Vele leden "snakken" hiernaar?
Magix Video DeLuxe Ik ben aan het worstelen met Magix Video DeLuxem en loop tegen een aantal vragen aan. Wie zou ik daar voor kunnen benaderen?
boven in huis geen internet verbinding Op 1 laptop met internet aansluiting is geen verbinding. Mijn vraag is nu: Is internet kabel met de volgende code nog goed: Verified for Gigabit Ethernet - Distributed bij Hama GmbH & Co KG D-86652 Monheim 82623 ? Op een andere plaats met andere kabel: UTP CAT.5E Cable AWG 26x4P PATCH Type doet die laptop het wel.
Account aanmaken Als ik een account van xs4all en hccnet wil aanmaken in de apps Agenda en Personen van Windows 10 krijg ik de volgende foutmelding : Deze bewerking kan niet worden uitgevoerd. Foutcode: 0x80004005. Een account van gmail en outlook.com lukt wel. Ik hoop dat u mij kunt helpen.
vertikaal of horizontaal printen Mijn systeem is ontregeld. ik kan niet meer zien hoe ik vertikaal of horizontale delen uit een e-mail of de gehele e-mail kan kopieren/printen Ik heb een Epson printer
Multicam Ik monteer met Pinnacle 22 en daar heb ik een vraag over. Als clubopdracht maak ik een multicam project met 6 camera`s en 1 apart audiospoor. Van 1 camera moet ik het beeld roteren en kleurcorrectie toepassen. Als ik een project maak met 1 camera dus 1 spoor staat boven in beeld blbliotheek en editor, maar als ik multicam opend en de clips op zijn plaats sleep 1,2,3 enz, oké krijg ik een vol scherm en zie ik bovenin niet meer de editor. Kan iemand me misschien vertellen hoe ik bij de editor kan komen om roteren en kleurcorrectie.
Hotmail haalt mail van HCC net binnen Zie ticket: Case Tracking ID: 2XM-LV2-2LG9. Ik kom er niet uit. Ik heb bij Hotmail gekeken. Daar staat geen forward ingesteld. Als ik via HCCnet en Webmail naar mijn email instellingen wil kom ik er niet in. Kennelijk wordt mijn wachtwoord niet geaccepteerd. Ik heb mijn wachtwoord aangepast, hetgeen kennelijk wel gelukt is, maar toch kom ik er dan nog niet in. Wat nu?
startscherm internet browser In het eerste van de 5 beginschermen verschijnt na het drukken van 'Internet' een zeer hardnekkig startscherm, dat in de adresbalk 'xxxxx.1000-dollar.cash' heeft. ( xxxxx wijzigt per keer!) Daaronder een blauw blok met de tekst "click <> to confirm that you are not a robot! " Daaronder een gestyleerd mannetje en een robot afbeelding. deze 'button' werkt niet! 'allow' staat nergens! De functiebalk aan de onderzijde werkt normaal met < > 'home' 'favits' enz.... Updates uitgevoerd voor alle software. Wat is dit en hoe krijg ik dit weg.....
email - mappen Voor de vernieuwde HCC email, had ik een aantal (sub)mappen.Die mappen zijn er nog wel (mappenbeheer) maar ik kan ze niet bekijken, en ook niet opnieuw in het rijtje van inbox, verzonden items, concepten etc. plaatsen. Dit is erg lastig, daar sommige nieuwe mails verwijzen naar eerdere mails die ik in die mappen had opgeslagen. Ook het verwijderen van lege mappen kan ik niet. Zou iemand mij daarmee kunnen helpen? Ook staat bij 'nieuw bericht' in de groene vakjes iets wat niet klopt. Helaas weet ik niet meer wat.
Probleem met printer Er is een probleem met de wifi instellingen van de printer. De printer is een HP Deskjet 2542. Meneer heeft een nieuwe router, waardoor de wifi gewijzigd is. Het SSID van de printer moet dus worden aangepast. Ik wist alleen nog niet precies hoe, dus dat moeten we nog uitzoeken. - Bas Schilperoord van de Pameijer Servicedesk
E-mail instellen Meneer zijn e-mail moet opnieuw ingesteld worden aangezien deze is verdwenen. Het gaat om zijn HCC e-mailadres. Meneer weet z'n wachtwoord niet meer en gaat contact opnemen met de ledenadministratie om achter zijn gegevens te komen (lidnummer en hcc-code). Daarna komt meneer bij ons terug zodat wij de e-mail in kunnen stellen.
Hoe activeer ik mijn 25mb webruimte ? https://www.hcc.nl/algemeen/923-gratis-persoonlijke-webruimte-van-25-mb
Excel probleem Gaarne een advies bij het volgende probleem: in het spreadsheet (zie bijlage) worden de behaalde vangst resultaten bijgehouden van de club De totale lengte van de vangsten vd dag bepalen de winnaars van de vangstronde en van de totale stand (van alle visrondes). in kolom T wordt aan de hand van de lengtes een rangorde bepaald voor de ronde vangst en in kolom U voor de totale stand. Aan de hand vd rangorde worden dan de winnaars vastgelegd (rijen 36/42 en 54/60) bij de plaats selectie. Als er echter bijvoorbeeld 3 deelnemers een gelijke(totale) lengte hebben gaat het mis! Ze krijgen hetzelfde rangnummer in de kolommen (u of T), in dit geval in de spreadsheet rangnummer 2, maar er wordt maar 1 deelnemer op de plaats selectie geplaatst omdat het programma geen 3 of 4 in de kolommen aantreft. Ik wil echter alle drie onder elkaar op de plaatslijst hebben. Hoe kan ik dit realiseren?
Data/telefoonminuten cyclus De cyclus van mijn datagebruik volgens mijn Motorola-one-vision loopt niet synchroon met de cyclus van mijn provider. Het gevolg is dat ik volgens mijn phone aan mijn limiet zit en dat dit in werkelijkheid niet het geval is. Mijn phone stelt dat de cyclus is van de 13e tot 13e van de maand en mijn provider rekent vanaf de 1ste van de maand. Met vriendelijke groeten
FTP verbinding maken met hcc webruimte Ik heb een account bij hcc en kan inloggen op https://service.hccnet.nl/, maar als ik daar kom zie ik nergens een knop of link om mijn ftp webruimte te activeren. Ik heb al diverse pogingen gedaan met gFTP om op de ruimte te komen maar er komt geen verbinding, ik gebruik poort 21. Als ik op https://www.hcc.nl/nieuw-account mijn lid nummer en hcc code invoer zegt de site dat ik al een account heb, en kan ik inloggen om bij mijn gegevens te komen, die gewoon goed zijn, en ik zie nog steeds geen knop of link om mijn webruimte te activeren. De vraag is hoe activeer ik mijn webruimte en hoe het te berijken.
Einde Incredimail per 20 maart 2020 Per 20 maart a.s. eindigt de e-mail diensten van Incredimail. Gaarne uw hulp om de opgeslagen email berichten en alle andere informatie, opgeslagen in Incredimail, over te kunnen zetten naar een ander e-mail programma en waarbij mijn voorkeur uitgaat naar eM Client.
download seizoensthema Bij het seizoensthema Digitale voor- en nazorg kun je na inloggen o.a. de presentatie en de syllabus downloaden. De download van de presentatie zou ook video's bevatten en daardoor bijna 500 Mo groot zijn. Mijn download is een PDF-bestand (Presentatie Digitale voor- en nazorg 2020.pdf) ZONDER video's en dus maar 6042 Ko groot. Op de plaats van de bedoelde video's staat nu alleen een videoframe (still). Welke instellingen moet ik wijzigen om toch ook de (ingebedde) video's te kunnen downloaden ?
gebruik MAil regelmatig moet ik een mail sturen naar een vaste groep. hoe kan ik een groepsadres aanmaken waar dus iedereen instaat met zijn of haar adres.
website HCC!Postzegel ig Ik ben al geruime tijd aan het klungelen met de website van de Postzegel ig Vroeger ging dit via Kadernet en daarna kon ik via FTP en de link https://postzegel.hcc.nl/administrator/?p1ncet in Joomla bij de achterkant van de site. maar dat werkt niet meer. Nu kan ik alleen nog de agenda en berichten aan de voorkant invullen. De artikelen aan de achterkant moeten nodig geupdated worden. Leen ten Rouwelaar is al lang geen voorzitter meer en nu is ook ons bestuurslid Cees Matser overleden. DIT IS DUS ZEER DRINGEND! Help me a.j.b. om dit spoedig op te lossen. Elke keer haak ik moedeloos af als het weer niet lukt.
Ineens geen mail en agenda meer Ik heb ineens het probleem dat ik mijn mail envelop en de agenda kwijt ben, ik begrijp hier niks van want tot voor kort deed alles het nog gewoon terwijl ik niks veranderd heb.Ik heb Windows 10 met het programma mail en de agenda. Hopelijk kunt u mij vertellen wat ik moet doen om alles weer gewoon werkend te krijgen en alvast dank hiervoor.
software Ik heb van iemand het programma In Design gekregen via de app Adobe InDesign 2020 v15.0 Als ik het programma wil installeren, dus wil overplaatsen in de map Programma's op mijn iMac dan krijg ik de mededeling dat het niet kan omdat het programma niet via de App store is verkregen. Bij het klikken op de naam krijg ik wel 'patch en drag' te zien, maar daar kan ik niets mee. Zie ik iets over het hoofd? Of kan ik In Design ergens anders gratis downloaden? Graag advies in deze,
Google Foto Hoe kan ik in Google Fotos mappen sorteren. Of kan het nog steeds niet. Foto 2.0 zou het moeten kunnen, hoe weet ik of ik 2.0 al op Windows 10 heb draaien
Normale boot geeft fout Na traag worden van de laptop een volledig herstel uitgevoerd maar deze liep vast. Daarna de volgende acties uitgevoerd: 1-Met de 4 herstelschijven die bij aankoop van de laptop zijn gemaakt volledig terug gezet naar fabrieksinstellingen. Melding windows succesvol geinstaleerd. 2-Laptop start op met blauw scherm: The boot configuration data file is missing som required information. Error code 0xc0000034 File \BCD 3-Voer vanuit comandpr. commando bootrec /rebuildbcd uit. Resultaat: Successfully scanned windows installation C:/windows Een apparat dat op het systeem is aangesloten werkt niet. 4-Laptop start wel op met Hirens boot cd PE x64 win 10. Kan in systeemconfiguratie kijken en zie devices met geel driehoekje. Drivers voor deze devices zijn niet geinstaleerd. Als ik ze probeer te instaleren zijn ze niet te vinden. Kan u mij verder helpen?
Tijd tussen aanmelden en desktop 180 sec Hallo, Ik zit met het volgende probleem: sinds ca. 2 weken zit er tussen het moment dat ik mijn pincode in type en dat mijn desktop zichtbaar wordt precies 3 minuten. Druk ik tijdens die tijd de Windows toets in dan wordt het startscherm en de taakbalk wel zichtbaar en kan ik ook de programma’s opstarten maar het scherm blijft zwart. Ga ik met de muis over de aangeklikte icoon dan wordt het scherm wel volledig getoond maar ik kan er niet in klikken.Na de drie minuten werkt alles weer normaal. Er zijn 3 accounts op deze PC, een administrator-account en 2 gebruikersaccounts, een van mijn vrouw en die van mij. Het genoemde verschijnsel treedt alleen op bij mijn account. Weet iemand hiervan de oorzaak en wat kan/moet ik doen om di op te lossen?? Alvast bedankt voor een reactie.
Mozilla Firefox Ik gebruik als webbrowser Mozilla Firefox, zowel op mijn desktop als op mijn laptop. En heb (dus) ook 1 eigen Firefox account. Ik heb ook op beide apparaten een eigen startpagina gemaakt met hyperlinks van de door mij meest gebruikte websites. Het probleem dat ik ondervind is dat Firefox niet kan zien waar ik de startpagina gebruik, op mijn desktop of op mijn laptop. Dus wanneer ik mijn in Firefox op mijn desktop ingevoerde startpagina op mijn desktop gebruik, gaat het prima maar als ik overschakel naar mijn laptop dan kan dat mijn startpagina niet vinden want mijn laptop zoekt dat op mijn desktop en daar kan het niet bij. Het probleem vloeit wsch. voort uit het feit dat ik 1 account gebruik op 2 verschillende apparaten. Moet ik een 2e account opzetten? Of weet iemand een andere oplossing?
Groepskleuren in een database Chris heeft mij geholpen met het aanmaken van een groep van 1 van de 3 fam. takken waar ik aan werk en deze ook een kleur gegeven, dat is handig want dan zie je in de personenlijst aan de kleur van de records wie bij wat hoort. Thuis gekomen heb ik voor de 2 andere takken ook een groep met andere kleuren aangemaakt. Helaas komen daar de kleuren niet tot uiting in de personen-lijst. Wat zie ik over het hoofd of doe ik verkeerd?
Mail In windows 10 In het programma MAIL van windows 10 twee accounts aangemaakt van mailadressen. Allebij Hotmail Er zit weinig verschil in de adressen het enige verschil zijn de voorletter. Als Voorbeeld Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het vreemde is dat de naam van het 2de addres in HOOFDLETTERS wordt weer gegeven. CAP LOCK niet geactiveerd!! Hoe kan dit??
Kan geen e-mail ontvangen "the following address has perminent fatal errors" foutcode : 552522 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - versturen gaat wel. binnenkomende mails niet. michubichu bericht kwam binnen bij een foto shop. mevrouw las over een quoota. Ze had 1700 e mails. Als mensen een e mail sturen naar mevrouw dan lukt dit niet. Mensen krijgen de bovenstaande foutcode te zien.
achtergrond afbeelding kleur bewerken De afbeelding met een logo (bijgevoegd) wil ik een andere kleur geven zodat hij ingevoegd in een pagina in kleur dezelfde kleur aanneemt. Maar dat lukt mij niet. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
code snippets code.png HTML Example: HTML Tutorial

This is a heading

This is a paragraph.

HTML Example: # # #HTML Tutorial # #

This is a heading

#

This is a paragraph.

# # waarom verdwijnt dit zonder waarschuwing na het verzenden?
Kan inhoud van USB-stick niet verwijdere In december 2019 is bij Media Markt in Den Haag een USB-stick gekocht (SanDisk. Nu willen we inhoud daarvan wissen en dit werkt niet. Kunt u aangeven hoe dat komt? En hoe het wel zou moeten kunnen. Er is nooit een wachtwoord op de USB gezet. Graag uw reactie. Met vriendelijke groet
initialiseren niet gelukt Mijn asus mb al enkele jaren in gebruik, met win7. PC is alleen in gebruik als flightsimulator pc. Onlangs heb ik een M2 ssd 970 pro 1 TB aangeschaft om over te stappen naar win10. Na plaatsen m2 ssd wordt deze niet herkend door PC. initialiseren niet mogelijk, daardoor ook niet te formatteren en in te delen. ben momenteel ten einde raad.
Profiel plaatje Beste mensen, Ik zie dat ik geen profielplaatje in het forum kan zetten. (account instellingen) Dat lukt HvM op het forum wel. Graag even hulp.
Persoonlijk. Geachte HCC bonzen, Ik gebruik al jaren m.b.v. HCC email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar HEDEN: Als ik me PC opent moet ik HERHAALDELIJK invullen: 1. email adres 2. wachtwoord Maar het kan eenvoudiger met: A. beveiligingscode Maar HOE kom ik aan me BEVEILIGINGSCODE???
inkomende mail de mails die binnen zouden moeten komen bij mijn mail adres van hccnet.nl, komen niet binnen. Verzenden lukt wel het gaat om Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Photoshop Ik werk al jaren met Photoshop CS3 tot volle tevredenheid. Maar nu is er iets geks gebeurd. Waarschijnlijk heb ik zelf op iets geklikt, maar ik kan met geen mogelijkheid uitvinden wat er is gebeurd. Ben al, dankzij corona, al een paar dagen aan het zoeken, maar zonder resultaat. Vandaar nu toch maar mijn vraag. Op de eerste plaats zijn heel veel menu's ineens blauw, wat heel irritant is. Het tweede probleem ziy in het emmertje. Als ik een afbeelding met een log met witte achtergrond wil inkleuren dan komt er een soort druppels achter het logo. Ook dat zal ik wel zelf veroorzaakt hebben, maar kan niet meer vinden waar ik dat dan gedaan zou hebben. Graag advies, ik hoop dat mijn vraag duidelijk is.
Update van onze goodies ! Beste mensen, Door een vraag op ons forum zag ik dat https://www.hcc.nl/algemeen/923-gratis-persoonlijke-webruimte-van-25-mb niet meer up to date is. Kunt u deze (laten) veranderen in: Gratis persoonlijke webruimte van 100 MB Als lid van HCC heb je de mogelijkheid om je eigen gebouwde internetsite gratis op het internet te zetten. Hiervoor stelt HCC 100 MB webruimte per lid beschikbaar. webruimte Activeren Om gebruik te kunnen maken van deze persoonlijke webruimte, moet je deze laten activeren door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord en klik op Homepage in het linker menu. Nog geen account aangemaakt? Ga dan naar /nieuw-account Beheren Voor het beheer van je persoonlijke webruimte kun je elk gewenst FTP programma gebruiken. - De FTP hostnaam is home.hccnet.nl. - De gebruikersnaam en wachtwoord is gelijk aan die van je HCC!net account / je persoonlijk profiel. CGI scripts - sendform.cgi Dit is een script om de inhoud van een web-formulier overzichtelijk te laten verzenden. - count.cgi Dit is een teller waarmee bijgehouden wordt hoeveel bezoekers een bepaalde pagina van je site krijgt. - jumpto.cgi Dit laat de bezoeker, aan de hand van een pull down menu, naar een bepaalde pagina springen. N.B. Deze dienst is beschikbaar voor alle HCC-leden Nog geen lid? Meld je dan nu aan!
Deze Website Op mijn gegevens is alleen het eerste tabblad bereikbaar de anderen komen niet in beeld terwijl de URL wel wijzigt. Bijvoorbeeld Mijn Facturen. Zowel met Chrome als Edge geprobeerd
email ik wil voor mijn echtgenoot een hccnet email aanmaken hoe doe ik dat???
Virus / ongewenste popups Na bezoek van een website (die beloofde YouTube-filmpjes als MP3 te kunnen opslaan) heeft zich een virus in mijn pc genesteld. Daardoor krijg ik vele malen per dag een melding van REIMAGE (zie bijlage voor screenprint) en meldingen van 'ytmp3' (zie eveneens bijlage s.v.p.) Hoe kom ik hier vanaf? Bij voorbaat dank voor de hulp!
interactieve toepassing Nieuwe computer geinstalleerd en ook de Dymo labelwriter. Intel Core i9-9940X CPU, 64 bits, Windows 10, Office 365. Dymo labelwriter 450. Hij werkt goed, alleen kan het adresboek uit outlook NIET worden geselecteerd. In de opties voor Outlook -Invoegtoepassingen komt bij actieve invoer toepassingen voor: Dymo labelwriter Addin.2.0 LOCATIE, gebruikers/eigenaar/AppData/roaming/Microsoft/Addins Heb verschilde keren het programma opnieuw geïnstalleerd. Dit heeft niet geholpen. Op mijn laptop werkt het goed. Ook Windows 10, en Office 365. Deze laptop geeft als verwijzing. c\users\eigenaar\AppData\Microsoft\outlook\Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In het programma Word selectie –Beeld-invoegen-invoegtoepassingen, geeft programma aan, geen invoegtoepassingen. Gaarne uw hulp,
verplaatsen programma's Mijn C-schijf (SSD 240 GB) begint wat vol te raken door allerlei programma’s in C: Program Files en C: Program Files (x86). Ik heb ook nog een gewone interne D-schijf van 2T, plaats zat dus daarop. Vraag: kan ik de programma’s die nu op de C-schijf staan verplaatsen naar de D-schijf? Bij voorbaat dank voor uw antwoord, Pieter Vellekoop
gebruikersaccoutbeheer bij het openen van een programma, wat ik al jaren gebruik, krijg ik sinds kort een melding dat het programma uit "veiligheid"is geblokkeerd. Hoe krijg ik dit weer draaiend.
Wachtwoordmanager Is het handig om een wachtwoordmanager te gebruiken en, zo ja, wat is de meest eenvoudige?
Verzonden mail computer niet op android Wanneer ik berichten verstuur via "mail" op mijn computer zijn deze niet zichtbaar op mijn androidtoestellen. Bij mijn android verstuurde berichten worden wel zichtbaar op de ander apparaten. ik gebruik de Imap server. Echter bij Windows 10 Mail kan ik geen poortnummers instellen dus ik ben bang, omdat de servernaam voor de pop3 en de Imap gelijk zijn, dat het hier verkeerd gaat. Probleem is nu wel dat ik op mijn androidtoestellen nooit kan zien wat ik op mijn computer verstuurd heb.
Ipad aansluiten op Beeldscherm/Tv Geachte Hr./Mevr., Als wij de Ipad koppelen via een orginele Lightning to Digital AV aan een Tv of Beeldscherm(HDMI connectie) Komt het beeld niet volledig op de Tv/Beeldscherm. Het is een klein rechthoekje in een zwart vlak. Wij kunnen niets vinden in instellingen om dit aan te passen. Heeft U een idee?
Geen Email alleen een blauw scherm Kan al 2 dagen geen E mail ontvangen en versturen ??? ziggo zegt geen storing. Kan geen antwoord per e mail ontvangen.
usb stick met automatisch opslag paswoor L.S., Weet u of er een usb stick bestaat die de paswoorden opslaat die ik gebruik op de diverse sites. De 2fa inlog vereisten maakt het steeds lastiger verschillende eenvoudig te onthouden paswoorden te verzinnen en wat nog belangrijker is te onthouden. Wat raadt u mij aan?
verkeerde afzender bij berichten L.S., In mijn inbox komen berichten binnen van diverse personen maar met de verkeerde naam als afzender. Het zijn niet alle berichten. Als mijn vrouw bijvoorbeeld een mailtje stuurt met haar emailadres van live dan komt deze binnen met de naam van een ander contactpersoon uit mijn adresboek. Echter mail van een organisatie komt wel met de juiste naam binnen. Waat mij opvalt is dat het wel elke keer hetzelfde contactpersoon is uit mijn adresboek. Hoe los ik dit op? bij voorbaat hartelijk dank voor de door u te nemen moeite.
nieuwsbrief aan leden Ik kan niet vinden hoe we een nieuwsbrief moeten opstellen, die ieder lid van onze interessegroep in z'n mail ontvangt. De eerste vraag is: moet dit via HCC, Kadernet, Hobbynet of via Joomla? Daarom stel ik deze vraag hier.
Opzetten website bij HCC Ik heb mijn ruimte bij Home.hccnet.nl geaktiveerd. Op mijn lokale computer heb ik een website in Joomla opgezet, die ik wil uploaden naar die ruimte bij HCC. Via FileZilla heb ik de directory www, waarin de website staat geupload. Ik weet nu echter niet hoe ik de website kan benaderen en onderhouden. De naam van de website in Joomla is HCC-RIMB. Ik heb het geprobeerd als home.hccnet.nl/HCC-RIMB en als home.hccnet.nl/xxxx/HCC-RIMB Ik kan nergens vinden hoe het wel moet. Graag hulp. Vast bedankt!
terughalen van wachtwoord L.S., Ik ben mijn wachtwoord kwijtgeraakt van mijn excel bestand waar Hoe krijg ik dat terug? Bij voorbaat hartelijk dan voor de door u te nemen moeite.
SMTP HCC werkt niet Ik kan thuis op mijn IMAC, IPHONE en iPad geen berichten verzenden met smtp.hccnet.nl - server. Alles ingesteld volgens de HCC aanwijzingen, maar alle mail blijft terugkomen met foutmelding. Ook via de 4G lukt het niet. (Verzenden via de smtpserver van Ziggo mail account lukt probleemloos.) De uitgaande HCC SMTP poort 25 en 587 worden wel verbonden met poort 465 lukt dat niet. Ondanks alles steeds mail terug. Allerlei instellingen uitgeprobeerd (SSL/TLS uit en aan etc.) , maar zonder succes. Hoe kan dat en is er een oplossing voor?
Foutieve melding WEB site Hoi, Aangezien PC Active uitkomt na 17 maart, lijkt mij hier april bedoeld te zijn. zie hieronder. Het Ultieme Raspberry Pi Handboek Deel 2 Na het succes ............. ..... Let op: dit is een speciale aanbieding die geldt tot 8 maart. Wanneer je deze speciale uitgave vóór 8 maart bestelt, wordt deze rond 17 maart bij je thuisbezorgd.
overzetten Win10 (hoe) kan ik de installatie van Win10 vanaf mijn werkende, oude desktop PC overzetten/verplaatsen naar mijn nieuwe Intel NUC? Na het opstarten van de nieuwe PC wordt de oude buiten gebruik gesteld. Op de oude draait een (steeds bijgewerkte) upgrade vanaf Win7
Afbeeldingen in ontvangen bericht Beste, Ik gebruik de nieuwe HCCwebmail op mijn MacBook met Firefox als browser en Ziggo is provider. Uit veiligheidsoverweging worden bij binnenkomende e-mail de afbeeldingen niet automatisch geladen. Als ik het nodig vind om de afbeeldingen te kunnen bekijken doe ik dit handmatig door op 'Toon afbeeldingen' te klikken. Door een "slipper" van mijn muis heb ik bij een inkomende e-mail op 'Toon altijd afbeeldingen in berichten van deze afzender' geklikt' Dit wil ik nu weer kunnen uitzetten. De oplossing voor mijn issue heb ik niet in de vraagbaak kunnen vinden. Kunt u mij helpen?
totaalgids Windows 10 Wil de totaalgids windows 10 bestellen. maar ik ken niet al mijn gegevens bij HCC om boek te bestellen. Moet een code invullen ?? deze ken ik helaas niet, hoe hier achter komen?
digitale verkiezingen houden Ik ben secretaris in een VVE en wij zouden in april een ALV houden. Deze gaat niet door, maar we zouden ook verkiezingen houden voor een nieuw bestuurslid. Nu willen we de verkiezing digitaal uitvoeren. Ik ben al bezig geweest met een test en heb Google Forms geprobeerd. Daarvoor hebben alle leden een google account nodig. We hebben 32 leden waarbij de meesten 1 stem hebben, maar sommige leden ook 2 of 3 stemmen hebben.Zijn er alternatieven?
uitgaande email in editi 311 sond het instellen van je email verzenden hoe in te stellen Dit werkt niet geeft aan dat ik de provider moet bellen. standaard ingesteld op 995 ssl gaat goed uitgaand alle 3 geprobeerd maar geen van allen werkt. 465 tsl gebruikersnaam janssen.9 en wachtwoord werkte voor die tijd wel goed
toevoegen webmail aan MS Outlook Dit lukt me niet ondanks het kader op pagina 8 van pc-active van april mei 2020. Ik ben geabonneerd Ms Office 365
Punt ipv komma nummeriek toetsenbord Sinds enkele dagen wordt in een getal met cijfers achter de komma ingevoerd met een . (punt) ipv een , (komma) bij gebruik van het numeriek toetsenbord. Het toetsenbord staat nog steeds ingesteld als Nederlands (nederlands) en toetsenbord Verenigde staten (internationaal) Wijzigen van getalsnotatie in windows 10 veranderd niets aan de invoer. Ook de notatie van 1000 tallen met een punt werkt niet. Het programma LibreOffice ziet de invoer van de cijfers als tekst (e.a.a wordt dan links uitgelijnd.
e-mail versturen buitenshuis lukt niet Ik heb in januari een ticket aangemaakt (Kenmerk: H79-TLG-EAQV (Ticketnummer: 7973). Vandaag krijg ik het bericht dat dit ticket is afgesloten omdat er geen reactie was gekomen op een vraag vanuit de HCC Vraagbaak. Die vraag van 15 januari (Datum: 15/01/2020 10:10:53 Naam: xxxxx) heb ik nooit ontvangen, dus daar kon ik ook niet op antwoorden. Voor de goede orde: het gaat om het versturen van een hccnet e-mail.
Vraag Ik zit twee belangrijke vragen, Ik heb een foto van een uitnodiging gestuurd naar mijn eigen mail en ik wilde graag tekst opzetten. Maar ik begon aan het obstakel een, ik krijg het beeld niet stil dus blijft mijn uitnodiging kantelen van opzij naar recht ik weet niet hoe ik die rotatie vast moet krijgen. En nog een belangrijke ik moet een soort virus scanner hebben voor de Computer twee laptops en iPads en misschien twee telefoon wat is een goede en een betaalbare. We hebben nu kaspersky ik weet niet of het nog goedkoper en goed kan of dat we hier moeten blijven? Heeft u daar advies over? Heeft u daar advies over?
gebruikersnaam Geachte heer/mevrouw, Ik ben van e-mailadres veranderd en wil daarom mijn gebruikersnaam wijzigen: van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zo te zien heb ik daarvoor een HCC-code nodig, maar ik ben al zo lang lid dat ik die niet meer bij de hand heb. Wat te doren? Met vriendelijke groet,
Samenvoegen Postvak In Goedemiddag, Kunnen jullie adviseren hoe ik voor Microsoft Outlook 2003 de Postvak In voor 2 aparte e-mailadressen in 1 postvak kan laten bezorgen/kan instellen? In afwachting van jullie bericht en alvast dank!
Verwijderen office 2007 Hoe kan ik office 2007 verwijderen, dit lukt mij niet. Ik heb wel een licensie voor office 2010 op een laptop, kan ik deze overzetten naar mijn desktop?
Upgraden Linux mint Hoe kan ik Linux mint upgraden van versie 17.4 naar 19.3 en is dit verstandig? Dit staat op een oude PC met een niet werkende windows vista besturingssysteem
Muziek online In deze tijd van thuiszitten, zou ik graag verder willen musiceren met mijn muziekgroep. Welke software, waarmee we online met een groepje kunnen musiceren, adviseert u?
Webmasteremail komt niet aan. Beste mensen, De emails de gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. komen niet bij mij aan. Graag even hulp.
Mailbox vol Goedenmiddag, Mijn mail box is 100% vol en krijg deze met geen mogelijkheid leeg.Ik heb het artikel"Ik heb mijn mailbox opgeschoond,maar hij blijft vol"toegepast maar helaas. Ik ben in deze sombere tijden een beetje radeloos en verwacht van u een oplossing. Met vriendelijke groet, Rob van Duuren
Fout met account - Apple MacBook Pro - G L.S., Fout met account - Apple MacBook Pro - Geen e-mail mogelijk Melding: Mail kan de identiteit van de server 'pop.hccnet.nl' niet controleren. Certificaat van deze server is ongeldig. - *hccnet.nl Verstrekt door: COMODO Domain Validation Secure Server CA / Verloopt wo. 26 aug. 2020 / x Dit certificaat is ondertekend door een niet-vertrouwde verstrekker Vertrouw . . . Details . . . . . P.S.: Het betreft een Apple MacBook Pro 12.1 / OS X El Captain / ca. 2015 Serienummer : C02RL1BYFVH5
NAS als harde schijf gebruiken met USB. L.S. Ik heb een NAS type SRN21C van Seagate en wil die als externe harde schijf gebruiken, zonder internet aansluiting maar met een USB kabel rechtstreeks aan mijn PC of laptop. Is dit mogelijk en zo ja hoe doe ik dit? Andere artikelen over dit onderwerp zijn voor mij niet duidelijk en/of werken niet. Graag advies
struktuur hcc website Op de HCC website dient met grote letters ergens te staan dat alle personele bijeenkomstenzijn afgelast. Dit moet verwijderd worden uit de dag vakjes om aankomdiging van elektronische bijeenkomsten mogelijk te maken.
lezen oude E-mails Hoe lang worden E-mails bewaard? Vanwege een inbraak in huis wil ik heel graag E-mails uit 2006 lezen en uitprinten. Kan dat nog? Zijn die te achterhalen? graag uw respons,
Aanpassen wachtwoord Hallo Helpdesk, Ik krijg op mijn zakelijke email account spam mails omtrent bekend stellen van "mijn" wachtwoorden. Daartoe wil ik van al mijn email accounts checken en wachtwoorden sowieso wijzigen, zo ook wil ik van HCCNet Webmail mijn wachtwoord wijzigen. Echter ik kan nergens vinden in mijn HCC instellingen een veld om mijn wachtwoord te wijzigen. Waar kan ik vinden hoe ik mijn HCCNet Webmail wachtwoord kan wijzigen?
probleem met opslaan in libre office Seeds als ik een document in Word wil opslaan krijg ik het bericht: alleen lezen. U heeft onvoldoende gebruikersrechten. Hoe los ik eea op?
Powerline+externder Ik heb een vogelhuisje met wifi camera, nu wil ik die verbinden met mijn GSM. Het dichtstbijzijnde stopcontact is 25-30m. Het signaal van mijn modem/router haalt deze afstand niet. Dus kocht ik een powerline adapter tp-link WPA86359 kit. Doch deze draagt ook niet ver genoeg (WiFianalyser). Ik heb ook nog 2 repeaters ter beschikking (premier WR05 en 06). Kan dat en welk paswoorden dien ik dan te gebruiken. De powerline is met de router verbonden met een LAN-verbinding. Of heeft er niemand nog een idee om dit voor elkaar te krijgen?
inschakelen W10 virusbescherming kanniet Op deze PC heeft sinds de start Ziggo beveiliging met F-secure gewerkt. Nu overgestapt naar KPN en F-secure werkt niet meer. Het Ziggo beveiligings programma via “programma’s verwijderen” gede-installeerd en met Ccleaner een clean-up gedaan en ook registry cleaner uitgevoerd. Op de PC staan geen andere virusprogramma’s (voor zover ik kan overzien). Bij Windows beveiliging krijg ik de waarschuwing “Windows Defender Anti virus is uitgeschakeld”. Bij Virus en Beveiligingsopties zie ik de melding “Uw virus en bedreigingsbeveiliging wordt beheerd door uw organisatie” Via internet en Microsoft vind ik oude beschrijvingen o.a over beheer van tegels, maar geen info m.b.t. beheer over defender virus inschakelen. Via Schoone PC info en iTechnics.com heb ik Group Policy beheer aan de praat gekregen (gpedit.msc werkt nu) maar ben hier vastgelopen. Frappant genoeg is op een 1903 w10 versie PC moeiteloos de F-secure verwijdering gedaan en kon Defender antivirus worden geactiveerd. Gaarne uw advies, met dank en vriendelijke groet
Windows tijdelijke bestanden Mijn systeem bevat een ingebouwde c: schijf (46GB) en een micro-card (28GB) Bij een update naar Windows 1909 heb ik in 1e instantie de melding gekregen van onvoldoende ruime op de c:schijf. Daarna aangegeven dat er ook gebruik gemaakt kon worden van de micr-card. De update is geslaagd. Nu staat er echter op de micro-card een dir.: E:\$WINDOWS.~TMP. Naar mijn idee tijdelijke bestanden. Kan ik deze dir. zonder meer verwijderen, zoals ook bij schijfopruiming mogelijk is? Dat scheelt aanzienlijk in opslagruimte. Bvd.
via webmail mail groep verwijderd Hallo, Ik gebruik de webmail van https://webmail.hccnet.nl via Edge. Ik denk dat ik per ongeluk op de knop "Verwijder Groep" heb gedrukt (zondag rond 16:20) want nu is een heel belangrijke groep van mijn webmail verwijdert. 1) Waarom krijg ik geen vraag of ik die groep echt wel wil verwijderen? 2) Kan deze groep weer terug gezet worden?
Pop3 of imap in PC Active 311 op blz 7 wordt gezegd dat met POP3 de email wordt verwijderd van de server als die verplaatst wordt naar je lokale email programma. In Thunderbird kun je ervoor kiezen de mail te laten staan in de accountinstellingen. Zo lang ik me kan herinneren doe ik dat al zo, waarschijnlijk is dat dus ook met andere email programma's mogelijk. Af en toe gebruik ik webmail om op te schonen. Dat opschonen is juist een probleem bij IMAP. Op een andere computer wordt dan in de inbox door de synchronisatie(?) mails onbedoeld gewist! Het is een hardnekkig misverstand dat bij POP3 onvermijdelijk emails worden verwijderd van de server. PS Ook bij POP3 maximaal 1GB
Authenticatiefout Ik gebruik een laptop/tablet en een desktop pc met resp. Windows 10 Home en Windows 10 Pro, beide ingesteld op 64-bit). Op beide systemen gebruik ik Mozilla Thunderbird vs. 68.6.0 (32-bits) en op beide systemen heb ik al een Gmail-account, dat naar behoren werkt. Ik heb op de laptop een nieuw Gmail-account aangemaakt en dat werkt ook goed. (In Google-account aangegeven dat Mozilla Thunderbird gebruikt mag worden.) Datzelfde account wil ik nu ook op de PC installeren. Alle instellingen op beide systemen zijn gelijk (imap.gmail.com (prt 993); smpt.gmail.com (prt 465)beveiligingsinstellingen etc. Het wachtwoord is goed, want daarmee kan ik wel inloggen op de Gmail server. Maar bij het opvragen van de e-mail berichten krijg ik nu de foutmelding: Authenticatiefout tijdens het verbinden met server imap.gmail.com. Ondanks het bezoek aan allerlei help-bestanden van Google en Thunderbird kom ik geen streep verder. (n.b. de Browser is op beide systemen Firefox vs. 74.0 (64-bit) Kunt u mij helpen? B.v.d.
bestelling Raspberry Pi handboek 2 Goedenavond. Zojuist ging er bij het bestellen van dit handboek via de HCC website (ledenvoordeel) iets mis: bij de afronding van de betaling via ideal ING aan Molly kreeg ik een foutmelding bij het doorgeven van de betaling aan de website. Het bedrag van 9,99 is wel van mijn ING rekening afgeschreven. De betaalgegevens hiervan zijn: Naam: HCC via Mollie Omschrijving: M0553477M16ULM1I 0020003027889102 Bestelling bij HCC ?66468 IBAN: NL70RABO0115600000 Kenmerk: 29-03-2020 23:03 0020003027889102 Valutadatum: 29-03-2020 Ik hoop dat dit voldoende is en dat jullie tot verzending kunnen overgaan. Zo niet, laat svp weten welke gegevens nog verder nodig zijn.
Schone installatie Geachte heer /mw Ik wil een schone installatie realiseren, door W10 opnieuw te installeren, m.b.v. een soort workshop waarin stap voor stap alle relevante handelingen genoemd worden. Welke voorbereidingen.
Inloggen HCC Het lukt me niet om in te loggen bij HCC. Dit nummer gebruik ik als account nummer. Gisteren tot 2 x toe nieuw wachtnummer aangevraagd en gewijzigd, doch krijg steeds de melding dat het niet overeen stemt met het accountnummer. Ook het wachtwoord dat bij mijn lidmaatschapskaart is meegestuurd werkt niet. Wat doe ik verkeerd?
Foutmelding Ik probeer een PDF van een afbeelding te openen en krijg een foutmelding, zie bijlage. Wat moet ik doen?
Beeld Webcam wordt ondersteboven getoond Hallo, beeld webcam wordt ondersteboven weergegeven. Omdat ik nooit webcam gebruik, nooit iets van gemerkt. Nu ben ik gaan skypen met familie en vrienden en is zo'n omgekeerd beeld wel vervelend voor mede-skypers. W10 geeft aan dat alles correct werkt, maar kan het toch aan een aangetast of verouderd stuurprogramma liggen? En zo ja, hoe kan ik dit dan herstellen?
audio streamen naar Zoom video conferenc Hopelijk kunnen jullie ons helpen met advies. Wij geven sportlessen in het Westerkwartier en moeten dat nu digitaal doen. Omdat wij in sporthallen lesgeven hebben wij alleen mobiele muziekapparaten (losse box via bluetooth). Wij geven nu les via Zoom en we gebruiken een (goede) laptop. Beeld gaat via de laptopcamera en geluid ook via de microfoon van de laptop. Die neemt geluid van de externe bluetooth box op. De kwaliteit van het geheel is matig. De camera gaan wij vervangen door een GoPro met videoconverter. Het geluid zou eigenlijk direct van de afspeellijst (Spotify of Itunes) naar Zoom moeten gaan, samen met het videosignaal. Dus niet via externe speaker en microfoon. Ik krijg advies om audiomix software te gebruiken, maar loop dan vast. Welke software en hoe? Kunnen jullie adviseren?
mails vanaf I-Mac sturen lukt niet Beste mensen, het lukt me niet bommails te versturen vanaf mijn huiscomputer. Ik moet iets met de server doen heb ik begrepen, maar ik kan dat ook niet vinden. Graag even contact, liefst bellen naar 020.6178.060.
Wetransfer, bestand uoploaden Bij het gebruik van Wetransfer, probeer ik een bestand te uploaden. maar bij het zoeken naar het bestand zijn alleen de mappen zichtbaar, maar niet de bestanden. Ik gebruik als browser Chrome. Hopelijk weten jullie hoe ik de bestanden zichtbaar kan maken .
Adressen overzetten hcc webmail Mijn adressen bestand van het oude HCC webmail systeem is niet automatisch overgenomen door het nieuwe systeem. Een honderdtal adressen wil ik liever niet een voor een invoeren. Is er een manier om via een bestand of anders adressen in te voeren in het nieuwe webmail systeem?
Rare melding Microsoft Account Met grote regelmaat krijg ik van W10 de melding dat mijn Microsoft account moet worden aangepast omdat waarschijnlijk mijn wachtwoord gewijzigd is. Ik heb aanvankelijk dan maar weer meerdere malen mijn wachtwoord veranderd om van de melding af te zijn. Ik heb echter nooit vrijwillig een wachtwoord veranderd waardoor deze melding terecht kan zijn.Enig idee waar het probleem kan liggen? Een screendump van de melding heb ik bijgevoegd
Onderwerp Bericht
gehacked email account Via de site haveibeenpwnd.com ben ik erachter gekomen dat de account gehacked is. Ik ga meteen de password van onze account wijzigen. Mijn vraag is: is dit voldoende of dient er meer gedaan te worden?
eigen website Beste mensen, via HCC heeeft iemand voor mij op de webruimte van HCC een eigen website voor mij gemaakt. Als ik mij goed herinner, was de site vol en nu weet ik niet hoe ik verder kan gaan. Wellicht is het mij gezegd, maar dat ben ik vergeten. Is het te doen voor iemand die niet technisch is, ook niet op het gebied van computers om deze site verder aan te vullen. Ik had m in gebruik om mijn schilderwerk er op te zetten. Hartelijk dank voor uw antwoord. Sorry dat ik niet weet welke hardware, besturingssysteem en softwareversie ik gebruik.
Dia scanner Plustek 7200 Ik wilde oudere dia's digitaliseren met mijn een tijd geleden gekochte diascanner. Daarbij bleek dat de software van de diascanner niet met Windows 10 overweg kan. Ik heb met de "fabrikant" kontakt gehad en uiteindelijk bleek dat ik de diascanner alleen met een oudere versie van Windows ( t/m 7) zou kunnen gebruiken. Ik heb een oude laptop, die ik met een Linux (Ubuntu OS) versie nog kan gebruiken. Met enige moeite is het mij gelukt om die als besturingsysteem te verwijderen. Probleem is dat ik geen Windows 7 heb, maar wel een originele CD met XP en geen originele 98 SE, maar wel met de sleutel er voor. XP installeren lukte maar liep klem op het ontbreken van een passende sleutel en 98 SE vraagt naar een andere CD omdat daar ontbrekende software op staat. Ik ben daar nu ruim 2 weken mee bezig en weet het niet meer. Hebben jullie nog oplossingen. Het gaat om iets tijdelijks waarbij ik geen internet nodig heb. Ik moet zo'n 1000 dia's digitaal maken. Graag hulp! Bij voorbaat dank Herman Zuijdervelt Keizersmantelweg 153, Hoogvliet 06-55624865
Alias email aanmaken Ik heb een emailadres  en 1 alias Nu zou ik nog een alias aan willen maken, maar ik weet niet waar ik dit kan doen. Graag advies!
E-mail komt niet binnen Als ik een mail naar  stuur komt er een foutmelding binnen van een mailadres dat ik jaren terug heb gehad. Bij mijn instellingen staat d  vermeld. Het is een probleem van de laatste maanden. Voorheen werkte het goed. Ik doe er een bijlage bij van de foutmelding. Ik heb de vraag ook op het forum gesteld maar daar komen we niet verder.
aanschaf nieuwe printer Op dit moment heb ik een draadloze printer (Epson Stylus Office BX625FWD), waarbij ik niet vanuit een Ipad (Pro), en een Iphone (5 en xr) kan afdrukken. Ik ben nu op zoek naar een eenvoudige goede printer (draadloos) waar dit wel kan (daar mijn echtgenote nog werkt met een Windows laptop, moet vanuit deze laptop ook afgedrukt worden.
problemen om document te printen LS, Het lukt me niet om de word documenten te openen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik van de week een nieuw officepakket 2019 heb aangeschaft en geïnstalleerd en mogelijk omdat de stukken geblokkeerd zijn voor bewerking. In eerste aanleg lukte het ook met Excel niet maar daar heb ik nog een 2010 versie van staan. Toen ik het met een omweg daarmee probeerde kon ik de blokkade opheffen en het wel uitprinten. Maar hoe doe ik dat met de word documenten. Daar zie ik de 2010 versie niet meer van staan. Als ik het document wil openen krijg ik het volgende bericht: Er is een fout opgetreden bij het openen van het bestand in Word. U kunt het volgende proberen. *Controleer de bestandsmachtigingen voor het document of station. (Hoe doe ik dat?) *Controleer of er voldoende geheugen en schrijfruimte beschikbaar is (meer dan voldoende beschikbaar) * Open het bestand met de conversiefunctie voor tekstherstel. (Waar vind ik dat?) Ik kan nergens vinden hoe ik met de conversiefunctie voor tekstherstel het bestand wel kan openen. Kunt U mij op weghelpen om de stukken wel te openen en uit te printen? Ik kijk uit naar Uw reactie.
windows live mail Ik heb een labtop met daarop win 10 en gebruik daar nog steeds windows live mail op dat nog naar behoren functioneert maar ik heb het idee dat er toch een fout inzit. Nu kan je normaal van uit het installatie programma (windows essentials) een herstel uitvoeren maar helaas zit dit niet meer op de computer. Nu is mijn vraag de volgende, ik heb op een andere labtop nog wel de software (Windows essentials) staan en daar draait ook nog windows live mail op als ik deze software kopieer en overzet naar de eerste labtop kan ik dan ook weer de herstel functie uitvoeren op de eerste labtop of werkt dat niet? Ps. ik heb geen email account van Microsoft.
HCC mail komt niet binnen Ik heb jaren geleden ingesteld dat mijn HCC mail doorgestuurd moet worden naar een gmail account van mij. Dat werkt nu dus ook inderdaad nog steeds prima. Maar eigenlijk wil ik de HCC webmail weer gebruiken maar ik zie daar dus niet mijn mail in terecht komen. Het wordt direct doorgestuurd zonder dat het in de inbox terecht komt. Kunt u mij uitleggen hoe dat werkt en of ik dat zelf kan wijzigen?
e-mail storing sinds 23 december ontvang ik geen e-mail meer in mail voor windows10. wel kan ik mail verzenden. op mijn laptop (ook windows 10) heb ik precies dezelfde account instellingen en functioneert alles normaal (in windows live mail) aanpassen van het wachtwoord had ook geen effect. wie helpt mij?
Windows verkenner Indien ik met verkenner op een bestand of map gaat staan en ik klik op mijn rechtermuisknop en dan kies voor Eigenschappen om te kijken hoe groot het bestand is. Dan wordt verkenner afgesloten. Ik heb de indruk dat het na een software update van Windows is gekomen. Weet u misschien hoe ik dat kan oplossen?
Update Windows 10 Update Windows 10 mislukt
Wachtwoord vergeten extra Email-adres Kan iemand mij helpen om het wachtwoord te resetten van een extra emailadres. Er is een hoofdadres wat normaal bereikbaar is, echter het extra email adres is onbereikbaar vanwege een vergeten wachtwoord. Dus als er iemand is die weet hoe we dit wachtwoord kunnen resetten, graag advies.
Mail verwijderen van server na inlezen Ik gebruik de standaard Mail App van Windows 10. Ik heb mijn HCCNET account daarin toegevoegd. Alles werkt, maar ik zie nergens de mogelijkheid om de berichten na inlezen in de app automatisch van de hccnet server te verwijderen. Weten jullie of die mogelijkheid ergens verstopt zit?
kee pass. Ik weet niet hoe ik in het invoervak bij keepass mijn wachtwoorden invul. Wie kan mij dat duidelijk maken? Graag een voorbeeld
Netwerk Groep Ik ben naar de presentatie van Netwerk instellen. Maar thuis gekomen Lukt het niet helemaal . Situatie: beneden een laptop, hier kan ik de PC (boven) en een HD op het netwerk zien en ook kom ik bij de mappen. maar boven waar mijn PC en netwerkschijf staan zie ik de laptop wel maar kan ik de laptop niet benaderen. de netwerk HD zie ik totaal niet wel als Hd om de software te benaderen maar niet de mappen alle mappen zijn beneden wel te benaderen. alle 3 laptop ,Pc ,HD hebben dezelfde werkgroep naam
Nas scheid er mee uit Mijn NAS, een LG N2R1, die minstens 11 jaar oud is ( een van de 2 schijven is gedateerd dec 2008) heeft de geest gegeven. Ik vermoedde het al, want het duurde steeds langer voordat er data van ingelezen was. Gisteren dacht ik, kom even resetten, opnieuw booten en dan is het opgelost. Nee dus, na 5 minuten, "NAS is Booting.... "de melding "Fail (RTC ect)" Wat nu, natuurlijk, een nieuwe NAS kopen en dan is het misschien raadzaam om ook 2 nieuwe HD's te kopen ( de ene die ik nu heb is van dec 2008, de andere van sept 2009, beide 1TB) Dat is geen probleem. Maar mijn data: wat is de beste oplossing om deze te redden ? Ik denk om de beide HD's via een bracket een voor een uit le lezen, ik heb nog een 2TB (nieuwe) externe HD liggen, en daar de beide 1TB naar kopiëren. Ik ga er namelijk van uit dat de HD's nog benaderbaar zijn. Oke, een tijdrovend klusje, maar gelijk een mooie reden om, de data, eenmaal gekopieerd, na te lopen, voordat het weer naar de NIEUWE nas wordt terug gezet. Wat denken jullie? Is dit voor iemand zoals ik, zonder technische kennis en 2 linkerhanden, een goede oplossing ? Of zijn er betere ? Ik zie (hopelijk) de reacties wel verschijnen, en ondertussen ga ik eens kijken naar een NIEUWE nas, et 2 HD's van elk 1, of misschien nog beter, 2 TB...... Alvast bedankt voor eventuele reacties,
bijeenkomst HCC seniorenacademie Op 13 februari is er een bijeenkomst in Gorinchem over Cloud en privacy. Ik wil ik graag naar toe gaan maar ik weet niet of/hoe ik mij hiervoor kan inschrijven. Kunt u mij hierover duidelijkheid geven?
Outlook opstarten en POP probleem Meneer krijgt als laatste e-mail van 2 februari binnen, plus hij wilt van zijn POP e-mailaccount een IMAP account maken, vanwege de voordelen van IMAP. Echter heb ik zelf de instellingen niet kunnen veranderen vanwege een 'Dialog Box' die niet wilde openen in Outlook. Ik drukte op de knop 'E-mail instellingen wijzigen' maar het scherm opende niet. Outlook opstarten duurt ook lang. Graag wat aan deze problemen doen.
Kan geen email ontvangen of verzenden Beste mevrouw/mijnheer, Ik kan opnieuw geen mail verzenden, maar nu ook niet ontvangen in Outlook 2010. De instellingen zijn juist, maar de servers wijzen de aanmelding af. Echt vervelend. Mag ik spoedig iets van u horen of lezen?
YouTube Bij YouTube krijg ik steeds de mededeling: Reacties op deze video zijn verborgen in de Beperkte modus. Eerst werkte dit wel bij Firefox, een tijdje later niet meer. Hetzelfde deed zich voor bij Chrome. Uiteindelijk de nieuwste versie van Edge geinstalleerd. Zelfde probleem: werkt eerst goed, daarna komt de melding weer terug. In YouTube naar de Profielfoto gaan en naar beneden scrollen en beperkte modus in- of uitschakelen helpt ook. Van de oplossingen, welke gegeven worden op Internet word ik ook niet wijzer. Hoe kan dit probleem worden opgelost? Graag advies.
Fototbewerkingsprogramma Bij het opstarten van PSP wordt het wit van foto’s geel weergegeven; heleboel icoontjes mop de taakbalk worden geel. Is zo sinds een paar dagen. Voor suggesties, hartelijk dank.
E-mail probleem Door het weggooien van een bestand (Teamviewer) i.p.v het te de-installeren ging de Mac op zwart met alleen een klein venster "Onherstelbare fout". Gevolg: alle bestanden onbereikbaar. Gelukkig kon ik vanaf een backupschijf alles weer terugzetten (700 Gb) en ook alle voorkeur-instellingen doen het weer. Het enige dat niet meer werkt is de postbus. Als ik een mail wil versturen krijg ik de mededeling: "Geen verbinding mogelijk met de account Hccnet". Verder wordt er gevraagd om het wachtwoord voor de gebruiker b. in te voeren. Ik voer dan het POP3-wachtwoord in dat ik destijds van HCC heb gekregen, zijnde: CXYmC6sH, maar dan krijg ik in rood de melding "Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt". Kunt u mij helpen om dit probleem tot een oplossing te brengen? Bijvoorbaat vriendelijk dank.
Startdatum Google Agenda Bij het opstarten van Google Agenda staat de datum steeds op februari 2019. Als ik op de knop "vandaag" klik staat de datum goed. Op de computers waar deze computer mee synchroniseert staat de datum wel ineens goed. Wat moet ik instellen om dit probleem te verhelpen?
SFTP Backup Hallo, hoe kan ik een RECHTSTREEKSE backup maken naar de NAS van mijn zoon waarop ruimte voor mij is gereserveerd. Graag via SFTP met een gratis/ goedkoop programma.
Webmail Hoi Na verloop van tijd word ik uitgelogd bij webmail. Juist als ik op dat moment op een bericht klik. Ook word ik uitgelogd als ik ca. een half uur met wat anders bezig ben.
systeemherstel Weten jullie hoe het komt, dat ieder keer na een grote update (bv. 1809 naar 1903 en 1903 naar 1909) het systeemherstel is UITgeschakeld? Ik let erop en zet het dan weer aan en maak weer een herstelpunt en houd het daarna in de gaten..Ik 'service' ook anderen en ook daar kom ik dit in win 10 (beide versies en 32 of 64 bit) steeds tegen...Ik heb er een aantal overgezet vanuit win 7 naar '10 'maar ook fabrieksnieuwe laptops hebben het (soms wel soms niet). Ik krijg verder dan geen fouten(of foutmeldingen) en alles werkt maar in geval van nood kun je dan niet terug! (zelf heb ik dan een macrium-backup achter de hand maar anderen niet)
volle HCC-mail Ik gebruik de mail-app van Microsoft. Al geruime tijd moet ik regelmatig mails verwijderen om niet boven de grens van 1 Gb uit te komen. Nu heb ik naar mijn mening helemaal niet zo'n grote mailbox. Ook het aantal bijlagen strookt niet met een beslag van ca. 850-1000 Mb. Hoe kom ik achter wat de grootste "slokop"is ?
Mailbox Ik heb 2 computers: een Windows 8.1 en bovengenoemde Mac. Tot voor de crash kwamen de mails probleemloos op beide computers binnen. Ook kon ik op beide machines e-mails verzenden. Nu komt er op de Mac niets meer binnen en als ik wil verzenden wordt er door Mac een wachtwoord gevraagd. In uw antwoord van hedenmorgen verwees u mij naar een site waar je een alias of format o.i.d.kunt wijzigen of instellen door naar een tweede e-mailadres te verwijzen. Ik heb er maar 1. Het gevraagde wachtwoord is onvindbaar. PS Mac verwijst bij inlogproblemen naar de provider. Cirkel is rond. Is hulp nu nog mogelijk?
verwijderen software Sinds kort verschijnt bij mij de volgende aanbeveling: Subscribe to notification. Geen idee waar dit over gaat. Vertrouw ik niet.Doe ik ook niet. Hoe kan ik dit verwijderen ???.
Veiligheid Ik overweeg een van mijn desktop-computers die met een vaste verbinding verbonden is met internet en die gebruikt wordt voor internetbankieren te vervangen door een nieuwe laptop die verbonden wordt met het internet via WiFi. Ik beveilig met Norton. Is dan nog steeds internerbankieren veilig?
Galerij, map camera verdwenen Beste lezer, Ik heb foto's overgezet vanaf mijn Samsung S7 naar mijn computer.Vervolgens kwam ik er achter dat mijn map "camera" is verdwenen. ik zie hem wel in mijn "verborgen"mappen maar kan hem niet meer in galerij zien/ krijgen. kan hem ook niet openen. Graag een advies van je.
Foutmelding Krijg sinds 1 week de volgende mededeling: Authentication failure while connecting to server imap.gmai.com Gebruik de thunderbird versie 68.2.4 Kam mijn Gmail niet meer binnenhalen en verzenden met Thunderbird Melding kwam spontaan.Voordien functioneerde alles normaal Heb alles op internet al nagezocht, maar geen oplossing werkte Ook Thunderbird gede-installeerde en weer geïnstalleerd.geen resultaat Pleas help. Andere accounts van o.a. Hccnet en ziggo werken wel onder Thunderbirds
e-mail verzenden E-mail ontvangen gaat prima, maar e-mail verzenden gaat heel vreemd. Dat betekent dat ik een mailtje kan verzenden op 5 januari, en dat die aankomt op 31 januari. Ik heb nu ook Gmail erop gezet, en dat gebruik ik om te antwoorden op de op de andere mail ontvangen berichten. Kan ik het ook zo instellen dat de mails aan pxx op Gmail gaan binnen komen?
MS Office Ik heb telkens tussen mijn documenten de map "Aangepaste Office-sjablonen" staan. Ik kan hem handmatig verwijderen, maar dan popt hij na een tijdje weer op. De map zelf is leeg. Hoe kan ik dit voorkomen?
mail Windows mail valt steeds weg, dat heb ik wel vaker aan de hand gehad maar ik weet niet meer wat ik toen gedaan heb. Aangezien ik dit een beter programma vind dan Thunderbird waarvan ik nog steeds niet weet hoe ik de letters van de berichten groter moet krijgen vraag ik u hoe ik dit op moet lossen met windows mail. Alvast bedankt
Word- en Excelbestanden ( Office 2016 ) Door inmiddels vele "vreemd" uitwerkende bestanden heb ik Microsoft gebeld. Ik blijk een niet-officiële versie van Office 2016 te bezitten die niet door Microsoft's helpdesk wordt ondersteund. Advies: ook al is de Office 2019 niet schrikbarend anders, adviseer ik u toch deze nieuwere versie "officieel" aan te schaffen. Aldus is geschied. Maar nu het installeren.......... Helaas, dat lukt me niet. Wie van de HCC senioren kan mij uit de brand helpen ? Hoewel ik bekend ben met het HCC-honk "Dok Zuid" lijkt 't me verstandiger te vragen of dat bij mij thuis kan gebeuren. Daar zijn natuurlijk alle gegevens zoals codes, versienummers, beveiliging, enz. bij de hand. Graag wacht ik een reactie van u af, en groet u vriendelijk,
google tereur indien ik google als zoeker wil gebruiken en ik ben het niet eens met hun gebruik van mijn zoek gegevens gebruiken voor hun reclame dan moet ik iedere keer weer mijn prive gegevens invullen. dat ik geen reclame wil etc. ik gebruik nu firefox en vernietig mijn history ik vind dat dit misbruik maken is van machtspositie van google. hier zou de regering een verbod op moeten maken
Vraag over 2.4G en 5G wifi netwerken Beste, ik ben overgestapt op T-Mobile als provider en die levert een modem met zowel een 2.4G als 5G wifi netwerk beide met eenzelfde SSID naam. Voor mijn laptops en smartphones werkt het prima met hoge snelheid maar heb een probleem met mij camera. Die werkt alleen op het 2.4G netwerk maar krijg hem niet mee aan de praat. Stel mijn smartphone is verbonden met het 5G wifi netwerk, kan ik dan de camera wel zien die zelf op 2.4G wifi werkt?
opstarten Na het intoetsen van mijn opstartcode krijg ik niet mijn bureaublad met pictogrammen, maar Bing. Hoe kan ik dat wijzigen?
aankoop Office 365 kan ik met hcc korting in of rondom Eindhoven tegen korting bovenstaand pakket aankopen ?????
Socket Error 10060 Port 110 protocol xx belde op met een probleem dat er iets niet goed was op haar computer. De computer gaf de melding "Socket Error 10060 Port 110 protocol." Ik had zelf de link gestuurd die hieronder beschreven staat. xxx probeerde met Teamviewer alles op te lossen. Maar, pogingen om Teamviewer op te starten lukte niet... Uiteindelijk heeft zij de modem uitgezet, is daarna boodschappen gaan doen... En toen ze terug kwam van boodschappen doen, was het probleem opgelost.
Slide Show Movie Maker versie 3.7 Jarenlang veel plezier gehad van bovenstaand programma. Door een crash ben ik het prog. kwijt. prog. was te downloaden op: http://www.joern-thiemann.de/tools/SSMM/index.html Nu vind je daar alleen de handleiding met in de kop hcc.pc Wie of waar is dat programma nog te vinden?
HCC Account Instellingen xxxx gesproken via de telefoon. Account settings moeten nog beter ingesteld worden, zodat meneer weer e-mail kan ontvangen in de inbox. Via Teamviewer geprobeert, maar nog geen oplossing gevonden.
Foutmelding Ik krijg op de meest onverwachte momenten bijgaande melding op mijn scherm. Als ik dan een toets of de muis aanraak verdwijnt de melding om even later weer te verschijnen. Wie weet hoe ik van deze melding af kan komen?
installatie office 365 Ik heb de volgende vraag. Op mijn pc draait Microsoft office 2010. Sinds kort heeft mijn partner een laptop. Ik zou nu omdat de ondersteuning van office 2010 verdwijnt, op mijn pc en op de laptop office 365 willen zetten. Ik begrijp dat dit 365 home moet zijn geschikt voor meer computers. Kan ik de 365 over de 2010 installeren of moet deze gedeïnstalleerd worden en zo ja wat gebeurt er dan met mijn mail bestand ? Kan ik de 365 via internet aanschaffen of is het beter om dit via een winkel te doen?
Mail werkt niet goed xxxx krijgt geen e-mail binnen van een bepaalde afzender. De afzender stuurt hem elke dag een mail om hem van bepaalde dingen op de hoogte te brengen, maar die mailtjes komen niet binnen. Graag kijken wat het probleem is.
Forum De forum software lijkt mij geen grafische bestanden te laten uploaden. Enig idee hoe dit op te lossen is ? (Zie attachment)
G-Suite Hoe kan ik een G-Suite account aanmaken. Wil een video openen en krijg de mededeling: "Video niet beschikbaar" Deze video is beperkt. Meld je aan met een G Suite-account. Hoor graag van u.
whatsapp N.a.v. uw mail inz. whatsapp op tablet en smartphone heb ik geprobeerd dit op beide apparaten in te stellen. Maar zodra ik via whatssapp.com Whatssapp. installeer krijg ik op hetzelfde moment bericht dat whatssapp niet langer op het betreffende apparaat te gebruiken is. Maakt niet uit op welk apparaat ik het eerst probeer. Ik hoop dat u mij toch een oplossing kunt geven waarvoor bij voorbaat dank.
.bup bestanden verwijderen Op de systeemschijf C: staat een map QARANTINE met een aantal bestanden met een .bup extensie. Ik zou die graag verwijderen, maar als ik op een bestand rechtsklik en dan klik op verwijderen komt de melding "Ü dient Administrator-machtigingen op te geven om dit bestand te kunnen verwijderen" Bij Configuratiescherm/ Gebruikersaccount sta ik als enige gebruiker met een lokaal account en als administrator. Graag een duidelijk antwoord.
Géén verbinding met BlueTooth en Moto E3 Een Activity Trainer Horloge wordt niet 'gevonden' door de Smartphone via Bluetooth (al leg je hem er bovenop). Ook niet op andere Smartphone's die veel recenter van de mijne. Het horloge is geladen maar reageert op geen enkele manier. Kan ik iets verkeerd gedaan hebben? Of is het horloge gewoon stuk.
nog veilig?  
Modereren Windows forum Kan er gemodereerd worden op het overige windws forum ? https://www.hcc.nl/forum/hoe-stel-ik-mijn-account-in-op-een-huawei-p30-lite. Volgens mij een slecht omschreven vraag die hier gesteld zou mogen worden.
MS OneDrive Hoe krijg ik toegang in mijn OneDrive van Microsoft op mijn Linux Desk. Het wordt niet ondersteunt door MS maar het is mogelijk. Maar hoe!!!
Homepage goeden morgen sinds kort kan ik niet meer bij m'n homepage om die te updaten is er iets verandert in de inlogprocedure ? heb er geen informatie over gevonden
contributie? Beste Administratie, Heb ik voor dit jaar al betaald per automatische incasso? Zo niet hoe moet ik dat dan regelen?
fotonegatieven digitaliseren Bij het opruimen ontdekte ik fotonegatieven van vóór 1970 in het formaat 8.5x6cm. Kan ik deze digitaliseren en zo ja, hoe? zodat ik kan bekijken of het de moeite waard is om ze af te laten drukken. Bij voorbaat dank,
windows 7 overzetten 10 Mijn laptop Turion (tm) x2 Dual-core Mobile RM-72 4GB interngeheugen was oorspronkelijk een Vista. Die is overgezet naar wondows 7. Nu wil ik het graag overzetten naar windows 10. Aanstaande donderdag ben ik vrij en wil weten of begeleiding op afstand mogelijk is om deze overstap uit te voeren. Graag wil ik weten hoeveel uren dit proces gemiddeld duurt. In mijn Windows live mail box heb ik mail gesorteerd in div mappen. Kan ik deze mappen veilig slepen naar een externe harde schijf tijdens het overzettingspreoces en daarna weer terug slepen zonder verlies van gegevens? I
E-mail Geachte vraagbaakmedewerker, ik gebruikte tot voor kort e-mail via de POP3server. Via documentatie op HCC!net wil ik overschakelen naar IMAP. Ik krijg echter de melding dat er een fout is opgetreden bij de POP3 server. Tot nu toe heb ik steeds de poortnummers etc van het account gewijzigd. Is het nodig het hele account te wissen en een nieu account aan te maken voor de IMAP-server ?
vervangen van de SSD door een 2TB HD Vraag: is het mogelijk om bij een nieuwe (zeg '2019') MacBook Pro 13" de SSD te vervangen door een conventionele 2TB harde schijf? En zo ja, kan ik dan het actuele OS X op die nieuwe MB Pro op dezelfde manier installeren als ik dat bij mijn huidige '2011' MB Pro 13" kan? (downloaden van internet) En kan ik dan met Time Machine ook weer al mijn bestanden van mijn Backup-schijf overzetten? Toelichting: Ik heb op dit moment een MacBook Pro 13', late 2011 met OS X Sierra 10.12.6 en een 2TB harde schijf. Die schijf staat voor het grootste deel vol met muziekbestanden en die wil ik ook kunnen benaderen als ik geen of een slechte internetverbinding heb. Alleen al daarom is de cloud geen optie. Ik ben van plan een nieuwe MB Pro (2019) te kopen, maar dat heeft alleen maar zin als ik mijn 2TB schijf daar op over kan zetten. Vandaar mijn vraag.
Database Met welk, liefst gratis, programma kan ik een bestand met extensie .WDB openen en evt converteren naar excel of word bestand
Hmepage Ik kan al een een tijdje niet meer op mijn homepage, als ik inlog krijg ik de melding (The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.) Kunnen jullie mij helpen. vg Nico de Ruiter
email werkt niet op imac krijgt melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt.
HCCnet email komt vertraagd binnen Ik gebruik al decennia HCCnet, maar sinds een week komt de email 1-2 dagen vertraagd binnen in Outlook 2016 (en dan een hele stapel tegelijk). Op de webmail staat het dan al wel. Rond vrijdag 14 februari is er kennelijk iets veranderd? Hoe kan dit opgelost worden?
Problemen met ontvangen mail Meneer heeft een HP desktop. Problemen met het ontvangen van mail in Outlook. HCC mail wel mogelijk om te ontvangen en te verzenden. Via Telfort kan wel verzonden worden maar ontvangen werkt niet. Krijgt geen foutmelding te zien. Geprobeerd door meneer: Outlook opnieuw geinstalleerd, account verwijderd en opnieuw aangemaakt. Geprobeerd poorten aan te passen, wordt niet door systeem geaccepteerd.
E-mail verdwijnt van de server Ik heb geen inzicht meer op de server, waar mijn e-mails staan. Deze worden verwijderd als ik ze hebt geopend op mijn desktop computer, ipad, of telefoon. Ik gebruik sinds Januari het E-mail programma Thunderbird. Misschien is er een advies over de instellingen. Ik verwijder graag zelf de binnengekomen e-mails van de server, is altijd makkelijk als backup.
Spammen in de Windows10 groep Kan de Windows10 forum groep gemodereerd worden ? Ik zie meerdere emails met hetzelfde onderwerp terwijl er niet gereageerd word op vragen.
WIFI en Bluetooth werken niet samen Mijn bluetooth apparaten (muis en extern toetsenbord) werken niet goed. Zelf heb ik geconstateerd dat, wanneer ik wifi uitschakel alles naar behoren werkt. Beide paasraten hebben dan de status VERBONDEN. Schakel in daarna, met of zonder nieuw opstarten, wifi weer in, dan werken muis en toetsenbord niet meer en gaan beide in de stand GEKOPPELD. Schakel in daarna wifi weer uit dan werken de bluetooth apparaten wel weer. Router gereset.Kanalen in router aangepast; dit geeft ook geen oplossing. Wie heeft een oplossing voor dit probleem?
Koppelen tv hd voeding en tablet Hi support Ik wil mijn Samsung Galaxy Tablet S5e voor opnemen/afspelen van Netflix koppelen aan -Seagate FreeAgent GoFlex externe harddisk van 750 gb voor opslagcapaciteit, en -Telefunken TV (kabel met usb werkt), en - voeding via usb (kabel al) Hiermee zou kunnen opnemen en afspelen vanuit deHD naar TV, terwijl de tablet en HD voeding krijgen
valse website Graag zien wij dat de website http://home.hccnet.nl/ verwijderd wordt omdat deze website illegaal is met informatie die niet klopt, alle huisjes die op deze site vermeld staan zijn al jaren geleden verkocht, en de ex-eigenaren worden nog steeds gebeld. Wij hebben een eigen website http://www.atv-ommoord.nl/ de website beheerder ladybug is al jaren geleden gestopt met het bijhouden van de website maar weigert de website offline te halen.
Data van P1 monitor LS Ik heb het programma "P1 monitor" geïnstalleerd op een raspberry PI, om mijn slimme meter continu uit te lezen. Dit lukt prima, maar als ik een gegevens wil downloaden via de backup optie, worden er bestanden gedownload met als extensie .412. De helpfunctie van P1-monitor zegt het volgende : "Met export worden alle gegevens uit de SQLite database naar SQL statements in een zip file weggeschreven. Het exporteren is bedoeld om de gegevens veilig te stellen als er een nieuwe versie van P1 monitor uitkomt of als back-up. Importeren is bedoeld voor het inlezen van eerder gemaakte export bestanden en werkt alleen met een P1 monitor exportfile." Ik wil de gegevens in excel kunnen lezen. Weet u een oplossing?
dashcam met wifi Ik wil een dashcam aanschaffen met wifi waarmee je de opgenomen beelden kunt downloaden naar bv een smartphone. Nu vraag ik me af of de leverancier/fabrikant deze bestanden ook kan benaderen/downloaden/inzien ?
Slaapstand Wanneer ik de computer in de slaapstand zet, ongeacht of ik dat via het toetsenbord of software-matig doe, wordt deze na enige tijd vanzelf weer actief. Er is geen sprake van beweging of trilling op de plek waar de laptop staat.
synchronisatie outlook Ik ontvang al jaren mijn emails op mijn laptop (versie 2013). Sinds kort heeft iemand op mijn telefoon ook outlook geïnstalleerd. Dat is makkelijk, maar het gevolg is, dat de meeste emails op mijn telefoon binnenkomen, sommige op mijn laptop en soms (na dagen) komen emails die op mijn telefoon binnenkwamen ook (nog) op mijn computer. Er zijn ergere dingen in deze wereld, maar onhandig is het wel. Is dit te verhelpen?
Webmail Wanneer ik webmail gebruik onder Chrome, is de prullenbak lichtgrijs en niet te benaderen. Ook worden verwijderde mails hier niet in bewaard. Kan ik dit instellen?
printer Hallo heer probleem bekent bij U
geen email ontvangen, verzenden lukt wel in thunderbird heb ik de volgende instellingen: inkomende mailserver :pop.hccnet.nl poort 993 Bev SSL/TLS uitgaande mailserver :smtp.hccnet.nl poort 587 Bev STARTTLS Ik kan wel mail verzenden, maar de mail komt niet binnen Wat kan ik hier aan doen?
Overstap pc naar laptop Hoe zet ik de gegevens van de (oude) pc handig over op de (nw) laptop. Ik heb een harde schijf met twee usb aansluitingen en die kan niet op de laptop (slechts 1 aansluiting) Er zijn programma’s om het overzetten te vergemakkelijken. Welke is handig om te kiezen?
Iomega HDD LDHD-UP & RPHD-U Van Iomega beschik ik nog over twee HDD's (LDHD-UP & RPHD-U). Beide worden echter door W10 wel herkend in schijfbeheer, maar ik kan er verder niks mee. Ik begreep dat Iomega zelf niet meer bestaat en de licensies uiteindelijk door Lenovo zijn overgenomen. Mijn vraag; zijn er nog wel drivers verkrijgbaar die de HDD's in W10 weer toegankelijk maken, of moet ik ze afschrijven? Ik ben zeer benieuwd naar uw antwoord,
iPad vervangen Graag advies om mijn iPad te vervangen voor een nieuwer model. Om mee te kunnen in de huidige tijd.
contacten google ongevraagd ingevoerd Voor twee vrijwilligersclub heb ik Google account. Sinds enige tijd zet Google alle contacten in de contactenlijst. Ook de contacten die niets te maken hebben met die clubs. Daar zitten privé en werkadressen bij die in kader AVG niet zomaar mogen worden gedeeld. Wat wel gebeurt als iemand anders ook toegang heeft tot dat account, neem ik aan. Of ziet een ander die toegang heeft tot dat account "mijn" contacten dan niet. Hoe kan ik voorkomen dat Google deze adressen zomaar opneemt en hoe kan ik die adressen uit de contactenlijst verwijderen zonder dat ik ze kwijt raak. Of kan ik ze overzetten.
mails niet geaccepteerd Van HCC mailadressen (wij hebben er 3) komen soms bij bedrijven de mail niet (goed) binnen of komen in de spam en/of zijn niet terug te vinden bij de bedrijven waarheen ze worden gestuurd. Dit is voorgekomen o.a. bij Van der Valk Tiel, opnieuw sturen terwijl ik bel, dan wordt de mail wel gezien. Bij ander bedrijf wordt het niet gezien. Ik verstuur vanuit Windows Live via dus verschillende pop3 accounts. Wat gaat er mis? Ligt dat aan mijn accounts of ligt dat aan de ontvangers? Soms krijg ik ook een bericht dat de ontvanger het niet heeft ontvangen, terwijl dat wel het geval is. Dank voor de reacties.
Zwart scherm in e-mail app op iMac https://discussions.apple.com/thread/8135091 Zoals het onderwerp van deze ticket zegt: een zwart scherm bij het laten zien van e-mail op de iMac.
Keepass extentie Ik heb keepass gedownload, maar ik krijg hem niet in mijn browser geplaatst. Hoe doe ik dat, graag in Jip en Janneke taal.
Submappen Ik ben een aantal submappen kwijt in mijn inbox.
Hotmail haalt mail van HCCnet binnen. Ik heb op mijn iPhone 7 drie mailaccounts, t.w. Gmail, Hotmail en HCCnet. Iedere keer als ik mail binnenkrijg via HCCnet wordt dezelfde mail ook binnengehaald door mijn Hotmailaccount. Ik heb al in alle instellingen gezocht, maar kan niet vinden waar ik dat uit kan zetten. Ik wil namelijk niet dat Hotmail de mail van HCCnet binnenhaalt. Ik heb onder de instellingen van "Mail" als standaardaccount: HCCnet.
Inloggen kadermail. Ik kan niet inloggen in de webmail met een wachtwoord dat ik aangemaakt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Onderwerp Bericht
Meer dan één 'pool' aanmaken Goede middag, een half jaar geleden heb ik een Synology NAS DS218Play aangeschaft met één harddisk 4 TB. Ik koos voor dit type omdat ik geen RAID nodig heb. Recent heb ik zo'n zelfde HD gekocht en erbij geplaatst in de veronderstelling dat ik dan 8 TB zou hebben. Echter het apparaat zet beide HD's in één 'pool'. Volgens de manuals (op internet) zie ik: "Convert a Single-Volume Storage Pool to a Multiple-Volume Storage Pool", maar dat lukt niet omdat die knop onder 'Actions' grijs is. De vraag: weet een van u of dit gewoon niet kan met dit model ?
probleem met PST-bestand In verband met de (noodzakelijke) overgang naar Windows 10 en naar een eigentijdse MS Office-versie ben ik de afgelopen dagen druk bezig geweest mijn lokale OUTLOOK grondig op te schonen. Dat gaat al een paar dagen prima. Zojuist kreeg ik bij de herstart van Outlook2007 echter de melding 1 (zie bijlage). Ik heb het genoemde programma scanpst.exe gebruikt maar dat levert geen resultaat op: de melding blijft. Deze vraag stel ik in de hoop dat er iemand is die nog ervaring heeft met deze (toegegeven!) antieke software. Kan iemand me een bruikbare tip geven? Alvast bedankt.
Sallybus Kan ik de Sallybussen ook terug vinden op de site van onze club en ze dan zelf downloaden
email account werkt niet meer het email wachtwoord werkt opeens niet meer van 1 van de accounts ( er zijn 2 postvak in ).
ouwe Email Kan ik mijn "ouwe 'pop3 post voor Email Up-daten naar de tegenwoordige STMP zoals Gmail etc met behoud van huidige naam
20 jaar lidmaatschap speldje Ik ben zeker 20jaar lid maar kan niet op de club dagen komen ivm andere bezigheden. Maar ik zou graag het bijbehorende speldje ontvangen. Een mail naar de afdeling heeft me geen sucses gegeven vandaar,op de vraagbaak.
Kan niet uitschrijven Op deze site https://www.telegraaf.nl/nieuws/1980916908/pikant-vrouw-topambtenaar-hield-nazi-orgies?utm_source=(direct)&utm_medium=webpush Kan ik niet klikken op uitschrijven. Heel ergerlijk.
Imovie Ik ben in 2013/2014 begonnen te proberen een film te maken van filmfragmenten met Imovie en ben daar toen mee gestopt. Daarna is Imovie per ongeluk verwijderd. Nu wil ik graag Imovie opnieuw installeren op mijn MacBook Pro,maar ik kan geen complete oudere versie vinden die ik op dit OS kan draaien, alleen updates op vorige versies. De huidige versie vraagt om een hogere OS versie die ik niet kan installeren. Hoe kan ik aan de oude versie, ik denk versie 9 of 10 komen?
paintshop pro x 2 foto bewerking gebruik al jaren dit programma met veel plezier. Sinds W 10 heb ik problemen. Kan het alleen via administrator openen. Is dit bekend, cq. heeft U een oplossing.
Overgang naar w-10 Tot wanneer kan ik W-8.1 veilig blijven gebruiken,lees steeds dat W-7 vanaf 14 Jan a.s.niet meer wordt ondersteund,en moet naar W-10 worden upgraded Geldt dat ook voor 8.1? Is dat ingewikkeld en kosteloos? Kan ik met b.v.PC activ editie 308 zelf aan de gang of zijn Er veel voetangels en klemmen als vernomen. Tel.nummers helpdesk steeds bezet of in de wacht.
numeriek toetsenbord Bij het intoetsen van de cijfercode bij het opstarten van mijn nieuwe laptop werkt het numeriek toetsenbord goed, maar zodra windows opgestart is krijg ik geen cijfers meer getypt. In combinatie met de alt knop werkt het toetsenbord wel.
USB stick formatteren Mijn USB stick geeft de melding dat ik deze moet formatteren en als ik dit wil doen, komt er een melding dat alle gegevens op de schijf verloren gaan. Er staan veel foto's welke ik iedere dag gebruik voor de items in mijn webshop. Ben ik nu alles kwijt of is hier nog iets aan te doen? Nu kan ik er helaas niets meer mee. Ik hoor het graag.
Thuisnetwerk Kan helaas de bijeenkomst over thuisnetwerk niet bezoeken. Zou wel graag de syllabus willen hebben. Hoe kan ik hier aankomen. Op welk rekeningnummer kan ik het geld overmaken. Vast dank voor de te nemen moeite.
Gecrashte Router Na een update weigerde de router op te starten. Betreft router Netgear R7000. Via internet vele mogelijkheden gebrobeert de router te 'unbricken' of 'debricken', niets heeft gewerkt. Ik zoek een technicus die mij kan helpen. Kunt u iets voor mij betekenen. PS. Inmiddels al een andere router aangeschaft, dus geen grote haast.
windows 7 naar windows 10 Hallo, Ik heb lang vast gehouden omdat ik tevreden was met windows 7, ik was hier ook vertrouwd mee en had geen behoefte over te stappen naar windows 10. Helaas word ik nu wel verplicht te doen omdat windows 7 niet meer veilig is. Ik ga dus maar naar windows 10 overstappen maar indertijd was dit gratis, mijn vraag is dan ook kan ik nog steeds gratis mijn computer die hiervoor nog geschikt is voorzien van windows 10 en waar en hoe moet ik dit dan doen want mijn kennis met computer is eerlijk gezegd niet geweldig. Bedankt alvast voor u reactie op mijn vraag.
Installatie sleutel Op de laptop is MSOFFICE 2013 geïnstalleerd, helaas ben ik de sleutel kwijt geraakt. Nu wil ik de installatie overzetten van de laptop naar een desktop PC. Hoe kan ik de benodigde sleutel achterhalen?
Historisch Exemplaar Is er binnen de HCC belangstelling voor de historie van de ontwikkeling van de computer. In mijn bezit een complete Apple Macintosh LC II. Dus met keyboard. systeemkast, Display, muis. Ook software is erbij, op diskette. Ook heb ik nog een flink aantal computer boeken, welke wegg kunnen. Zoals Lotus 1,2,3 Exel95< Wordperfect enz. Deze zijn beschikbaar
Email versturen Als ik email krijg, en ik wil gelijk reageren, dan wordt mijn reactie niet verstuurd. Pas als ik het systeem uitzet en na uur of twee weer opstart wordt de mail direct verzonden. Ik gebruik Firefox, laatste versie. Een ander probleen is, als ik de computer uit zet op de manier zoals het hoort. hij weer uit zijn eigen opstart. Ik moet altijd na afsluiten, ook met de schakelaar uitzetten.
SAITEK graag oplossing, krijg de saitek panels niet werkend in Prepar 3D 4,5 kan ze wel kalibreren maar bij een vlucht werkt de apparatuur niet wat te doen
Office 2019Pro Outlook Ik probeer op mijn nieuwe laptop mijn hhcnet email account toe te voegen aan Outlook, maar dat lukt niet omdat ik itt Outlook 2013 op mijn oude laptop mijn HCC gebruikersnaam nergens kan invullen, waardoor inloggen niet lukt. Ik heb het zowel via POP als IMAP geprobeerd (zonder SPA). Wat doe ik verkeerd?
informatie lidmaatchap ik wil graag weten wat het lidmaatschap kost per jaar en of er ook bijeenkomsten zijn in west Friesland woon zelf in Lutjebroek is er hulp aan huis en hulp op afstand Veel vragen onder getekende wacht op u antwoord
Download Ik heb een oudere pc waar Elements 10 opstaat Nu zou ik dat graag downloaden naar mijn nieuwe ps wondows10 die ik uitsluitend gebruik voor fotowerk "hobby" Ik heb daar geen CD van hoe transporteer ik dat??
contacten in de nieuwe webmail is leeg Sinds kort gebruik ik de nieuwe webmail en tot mijn verbazing staat de contacten leeg. Gelukkig als ik de oude webmail gebruik staat de contacten nog. Mijn vraag is: Hoe kan ik in de nieuwe webmail de contacten vullen zonder alles opnieuw in te typen? Of synchroniseren? Gaarne advies, alvast bedankt.
Microsoft office op tablet activeren. Het lukt me niet om ms office (word,exel en powerpoint) op de tablet te activeren. We hebben een geldig abonnement voor 5 gebruikers. Op mijn samsungtelefoon ging het installeren vanzelf en op de tablet moet ik mijn abonnement activeren en dat lukt niet.??????
Mail Geruime tijd hebben we een nieuwe versie vwb de mailboxen. In de nieuw versie Heb ik geen e-mailadressen meer zoals in de oude versie. Ook het bewerken van mails als nieuw bericht lukt niet. Hoe los ik dat op.
inzoomen Indertijd heb ik ook gebruik gemaakt van een commodore 64. Daarop had ik een grafisch programmaatje met een prachtig beeld. Allerlei kleuren en vormen.Als je met de muis naar een zo'n bochtje of hoekje ging kon je daarop inzoomen. Hoe ver je ook zoomde: telkens kwam weer eenzelfde beeld tevoorschijn. Telkensweer opnieuw. Ik hoop dat iemand dit programmaatje aan de hand van mijn summiere beschrijving herkent en weet hoe het heet. Eeen tweede vraag daarbij: bestaat dit programma misschien ook voor een Windows 10 computer.
blauwe scherm vandaag heb ik een blauwe scherm met de volgende informatie mogen ervaren (mijn windows is een engelstalige versie): stop code system service exception what failed: win32kbase.sys er is een minidump bestand maar ik kan die niet uploaden. graag verneem ik wat ik hieraan kan doen.
Chinese smartphone Ik heb als dank voor werk in China van een vriend bovengenoemde smartphone gekregen in China. Echter het operating model / keyboard is sterk Chinees gericht. Ik heb de supportdesk in NL en DE geprobeerd maar wordt doorverwezen naar een toll-free (dat wel) nummer in China, maar dat is enkel vanuit China te bereiken. Ik mis de Google-play store en hoewel de smartphone vol staat met apps zijn dit bijna allemaal Chinese apps. Ik heb een aantal apps als apk kunnen installeren, maar het is doodzonde, want het is een prachtig toestel met waanzinnige foto en video kwaliteiten. Kunnen jullie mij misschien helpen?
kan geen foto meer koppelen aan email als ik een foto wil versturen via email lukt dat niet (meer). Krijg een melding, dat er geen emailadres is gekoppeld en kan het gevraagde niet uitgevoerd worden. Moet een koppeling maken in standaardprogramma's in het configuratiescherm. Van alles geprobeerd lukt niet Oplossing ?
Email adres Mijn Email adres @hccnet.nl wordt al een tijd door XS4ALL beheerd. Hebben jullie enig idee of dit adres blijft bestaan na overname XS4ALL door KPN ? Bij Xs4all kan ik geen ingang vinden om deze vraag te stellen vandaar dat ik het bij jullie probeer.
Mail van NLE kan niet ontvangen worden Er is een probleem dat de melder geen mails kan ontvangen van de energiemaatschappij NLE. Melder heeft dit probleem gemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij heeft geen problemen met de webmail. Heeft nog geen reactie mogen ontvangen op zijn vraagstelling. Hij wilt graag telefonisch vernemen wat de oplossing is.
aanmelden Vraag: waarom zou ik 'aangemeld' moeten blijven bij een website die ik 1 a 2 maal per dag bezoek (bv een krant)? Veel sites vragen om 'aangemeld blijven' aan te vinken. Ik heb er geen moeite mee om me telkens aan te melden als ik inlog (voor beperkte tijd) en ik zie er het nut niet van in om op meerdere sites tegelijk aangemeld te blijven staan gedurende langere tijd. Is er een veiligheids-risico in het spel?
Vraag Goeden avond hoe kan ik mij aansluiten voor een cursus laptop of pc . Ik ben 67 en heb nooit interesse gehad in de digitale wereld .maar ik wil nu wel wat meer weten . Of kan ik zomaar maandag de 13 jan. Om 13.30 langs komen
opstarten Bij het opstarten van mijn systeem, komt direct de PowerPoint applicatie in het scherm. Blijkbaar niet goed afgesloten. Hoe kan ik dit herstellen?
wachtwoord Ik wil voor de e-mail een ander wachtwoord instyellen dan voor hcc account, maar als ik de mail opvrasag kan ik alleen maar de hcc account invullen. Hoe krijg ik het email ww gewijzigd terwijl de hcc account blijft?
sync icloud for Windows met Outlook 2010 Ik ben al héél lang lid van de Computer!Totaal en de HCC. Nu heb ik dan eindelijk een probleem dat ik zelf niet op heb kunnen lossen. Ik heb een probleem met het synchroniseren van mijn contacts en agenda in iCloud via ‘iCloud for Windows’ met Outlook 2010. Ik heb helaas geen back-up gemaakt van mijn contacten en agenda, want ik ging ervan uit dat ik die via iCloud vanzelf weer terug zou krijgen. En mijn mail komt gewoon weer binnen zodra ik mijn accounts heb aangemaakt. Ik had Windows 7 maar ik heb sinds 1 december 2019 Windows 10. Ik heb gekozen voor een schone installatie op een nieuwe SSD van 1Tb. Ik heb Office 2010 Professional geïnstalleerd en iCloud for Windows, want ik gebruik een iPhone. FOUTMELDING Icloud geeft de volgende foutmelding: iCloud error: Outlook isn't configured to have a default profile
Favorieten synchroniseren niet met Iclou Al een tijdje zit ik met een probleem: de favorieten van Safari synchroniseren niet meer met Icloud. Het probleem is pas gekomen na de upgrade van ios12 naar ios13. Via de helpsite van Aplle heb ik een aantal dingen geprobeerd: software updaten naar meest recente versie, apparaat herstarten, in de instellingen van Icloud heb ik bij Safari, het schuifje op uit en na een wachttijd, herstart, weeer op ‘aan’ gezet. Helaas het heeft niet geholpen. Mijn favorieten op een oude ipad met ios 9 werken wél en de favorieten op mijn pc, windows 10, chrome met de icloud extensie, werken wél. Er is dus niets mis met de favorieten die op de icloud staan. Het probleem moet met de iphone te maken hebben . Helaas heb ik geen idee wat ik nog kan proberen. Erg veel dank voor uw hulp.
Windows Script Host error Bij het aansluiten van de (originele) lader krijg ik de volgende pop-ups (zie bijgevoegde bestanden). Dit probleem doet zich niet voor als de lader niet aangesloten is. Ik heb de computer al "schoon" opgestart, maar ook dat helpt niet. Weet u wat de oorzaak kan zijn?
Inlog probleem Ik kan niet inloggen met de volgende gegevens om mijn gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen/wijzigen: Ik ontvang steeds de melding dat code en/of lidnummer onjuist zijn. Graag Uw antwoord.
werken zonder eenmuis Ik heb een kennis die de diagnose ALS heeft gekregen. Daardoor kan ze de muis niet meet goed hanteren. Hoe kun je Windows 10 instellen dat je met het toetsenbord toch een e-mail kunt maken/versturen/lezen Er staat een desktop met scherm, welke NIET aanraakgevoelig is. Ik hoor graag en oplossing.
Herstellen van onjuiste datums Als gevolg van een onjuiste datuminstelling van mijn digitale camera zijn de datums van de bestanden/foto’s ook onjuist weergegeven. De bestanden zijn gekopieerd van de camera naar de HD van mijn PC. Ik ben nu op zoek naar een manier om de onjuiste datums van betreffende bestanden op de PC te corrigeren. Welk programma is daartoe in staat en wat is de werkwijze? Ik werk met Windoms10 Home.
bereikbaarheid Heb een trits aliassen, zie die in mijn profiel maar hoe kan ik wijzigingen aanbrengen (nieuwe/oude/verwijderen) zoals voorheen. Hoor dat omgaand, ben n.l. bezig met herinstallatie en overgang naar W10.
Onbekende beller Anoniem, onbekend en geen bericht achtergelaten (in de voicemail). Dit is wat de onbekende beller achterlaat op mijn telefoon. Dus (computer?)bellen en direct ophangen.Vraag: waar kan ik dit soort telefoonberichten instellen als ongewenste beller?
Windows 8 overzetten naar windows 10 Kan ik bij het overzetten van windows 8.1 naar windows 10 gebruik maken van het artikel dat vermeld staat in editie 308 van okt/nov 2019?
contextmenu Sinds kort werkt mijn rechtermuisknop niet meer goed. een deel van de website iconen opent niet meer als ik er op klik En de functie kopiëren werkt ook niet.
Wachtwoord website Heb in verleden (mbv van ws_ftp) enkele webpagina's aangemaakt. Uit logbestand : ------------------------------------------------ 2003.09.09 09:22 B C:\Mijn documenten\Koos & Tineke\ADRES.HTM --> home.hccnet.nl / ADRES.HTM 2003.09.09 09:22 B C:\Mijn documenten\Koos & Tineke\Dieren.htm --> home.hccnet.nl / Dieren.htm 2003.09.09 09:22 B C:\Mijn documenten\Koos & Tineke\Pension.htm --> home.hccnet.nl / Pension.htm ------------------------------------------------- Ik wil een wijziging op deze pagina's uitvoeren, maar weet niet meer hoe dat moet / dan wel wat wachtwoord was. Kunt u mij helpen?
Foto's overzetten naar pc Ik heb problemen met het gebruik van het overzetten van de foto's naar mijn pc. Zie verder de bijlage.
Herstellen schijffouten Mijn dochter heeft de bovenstaande laptop. Zij wilde voor haar zoontje extra software downloaden van Pawpatrol. Toen zij daar mee bezig was, liep de boel vast en lukte niets meer. Als ik de laptop op start krijg ik na lange tijd de mededeling, dat schijffouten worden hersteld en dat dit langer dan een uur kan duren. Na meer dan een uur of misschien wel 2 of meer is er nog steeds niets gebeurd. Ik heb al voor zover dat mogelijk was geprobeerd om de laptop in de bios gewijzigd in op starten met een usbstick met een EaseUs reddingspoging, maar dat lukt ook niet. Zou het kunnen dat de schijf is overleden? En zo ja kan ik dan op de een of andere manier de data nog redden? Kan ik eventueel de laptop via usb aansluiten op een oude computer die nog wel werkt om eventueel bestanden te redden? Ik hoop dat u een oplossing weet.
Acrobat Nadat ik een pdf in Acrobat heb geladen moet ik in Acrobat inloggen. Daardoor zijn alle bestanden niet meer toegankelijk.
e-mail versturen buitenshuis lukt niet Eigenlijk heb ik dit probleem al tijden, met verschillende computers. Als ik buitenshuis e-mails wil versturen via mijn laptop of iPhone, lukt dit niet. De server staat het niet toe is de soort melding die ik meestal krijg. Gmail kan wel. Ik heb dit eigenlijk al tijden maar geaccepteerd, maar kan het eigenlijk verholpen worden, dat hoor ik graag.
uitgaande email smtp instelling In mijn telefoon een simkaart van t-mobile. Kan geen email verzenden. POP instellingen: po3-server pop.hccnet.nl beveiligingstype:geen poort:110 smtp server smtp.gprs.t-mobile.nl beveiligingstype:geen poort:25 Voor een paar dagen ging het prima, maar nu niet meer. kunt u mij helpen.
thuisnetwerk Ik ben gisteren aanwezig geweest bij een lezing van Rob over een thuisnetwerkje (De Ronde, Eindhoven). Ik heb thuis de syllabus nog eens nagelezen en proberen uit te voeren. Dat lukt niet. Na wat zoekwerk bleek dat veroorzaakt te worden door de VPN. Sinds ca 2 jaar werk ik met GOOSE VPN, destijds aangeraden door de HCC. Is het juist dat een VPN zich niet verdraagt met een thuisnetwerkje?
domein starten kan ik via HCC een domein starten zodat ik een emailadres heb dat niet elke keer als ik van provider verander meeverandert. En dan bedoel ik niet Gmail of hotmail want die zijn gelieerd aan Microsoft. En als dat kan hoe werkt dat dan.
voeding upgrade kit Ik overweeg om een AMD upgrade-kit te kopen. Ik heb nog een oude, maar nooit gebruikte voeding: thermaltake toughpower xt 575 watt. Kan ik die voor een modern systeem gebruiken?
Vraag over Windows Sandbox Dag, ik heb de Windows Sandbox aan de gang gekregen maar constateerde dat ik de DVD speler niet bereikbaar was. Nu weet ik van VMware dat je ergens kon aangeven dat de DVD speler bereikbaar was vanuit VMware. Weet iemand of dit ergens kan instellen voor de Windows Sandbox?
outlook op mac Mini onlangs heb ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord voor mijn Windows laptop gewijzigd en nu werken de andere twee apparaten (Mac mini en Samsung) niet meer met outlook. hoe pas ik die gegevens nu aan? op de twee apparaten of via mijn HCC? mijn mailadres is niet gewijzigd. ik krijg steeds bij Mac mini: "controle van accountnaam of wachtwoord mislukt"
Videokaart als lid van de HCC met afd TrainSim, is mij aangeraden om een betere video kaart te kopen. Ik heb een HP computer model p6720nl. Processor: intel Core i5 CPU 650 @ 3.2 Ghz Geheugen 16,0 GB type systeem 64-bits, x64-processor. Mijn beeld schokt een beetje bij het spelen. Er werd mij gezegd dat ik een andere video kaart er in zou moeten zetten: i7 ? Ik zie dat de processor i5 is Mijn video kaart is eenAMD Radeon HD 6570. Kunt u mij advies geven? Wat moet nu vervangen worden en door wat? Processor of video kaart.
Hoeveel MB voor downloaden krant via 4G? Ik wil een tablet gaan aanschaffen. Mijn belangrijkste doel is dat ik tijdens mijn vakanties, waar geen wifi is de krant (Volkskrant) en incidenteel artikelen van andere kranten of tijdschriften kan downloaden. Dus via 4G Mijn vraag: 1. aan welke criteria moet deze tablet zeker voldoen? Ik denk hierbij aan snelheid van downloaden, maar ook andere noodzakelijke kwaliteiten. 2. Hoeveel MB wordt verbruikt voor het downloaden van een krant met foto's via 4G (om mijn abonnementsbundel hierop te kunnen aanpassen) 3. Graag ook meerdere adviezen voor het kopen van een dergelijke tablet, minimaal 10" (Geen Apple, is mij te duur in aanschaf)
kan geen mail verzenden Bij meneer Barten kan geen mail verzenden worden in Outlook 2010. Er komt een foutbericht in beeld. We hebben de instellingen gecheckt, die kloppen. Ook op andere instellingen werkt het niet, de smtp server is niet te bereiken. Pingen naar de server kan wel, dat gaat goed. We hebben het ook in Thunderbird geprobeerd maar ook daar kan niet worden geconfigureerd. De melding verschijnt dan als authenticatie probleem, maar wachtwoord en gebruikersnaam zijn juist. Ook in de nieuwe webmail, krijgt hij zo'n melding als hij mail wilt verzenden. Wij hebben geen idee wat hiervan de oplossing is.
E-mail hcc webmail werkt niet Mevrouw heeft in de ochtend gebeld dat haar e-mail adres van hcc webmail niet werkt op de telefoon, tablet, computer. Het lukt niet om in te loggen en mensen van buitenaf kunnen ook niet naar het adres mailen. Ze vroeg zich af of er problemen zijn met de mailserver.
Webmailaccount openen Hoe kan ik in het mailprogramma een webmailaccount toevoegen. In het scherm:Voeg een mailaccount toe vul ik in Naam: xxxxxxxxx Emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wachtwoord: het wachtwoord dat ik van U gekregen heb Kan niet inloggen: Controle van accountnaam of wachtwoord is mislukt. Er is geen apart scherm voor het invullen van een webmail adres
robotica drones programmeren weet iemand of ik deze hardware nog kan kopen bij de HCC afdeling robotica;? bij ledenvoordeel staat het niet meer
Windows 7 e netwerk Ik heb en laptop met W10. (staat los van de vraag) Ook heb ik een oude Pentium 3 met Windows 7, die ik veel gebruik voor muziek. Deze computer is ook verbonden met mijn NAS. (met wachtwoord voor toegang) De computer heb ik tot 14 januari ge-updated en ook gescand op virussen met Eset online: geen virussen gevonden)(Overigens: Op de computer zit ook een permanente virusscanner van AVG.) Ik heb de snelkoppelingen van de browsers verwijderd, want ik ga met die computer NIET MEER HET INTERNET OP.. Vraag: kan ik die computer veilig blijven gebruiken i.c.m. de NAS? (computer staat op eerste verdieping, NAS op begane grond)
opstartprobleem Mijn computer gaat wel aan, maar windows start niet,help
Ziggo Sinds 4 dagen heeft Ziggo GO, waarop je TV programma's kunt terugkijken geen goede ondersteuning meer voor Linux! Zowel browsers CHROME als FIREFOX komen er niet meer doorheen. Oorzaak: invoering HTML5 en een nieuwe DRM, Android doet het wel. Het is te gek voor woorden als Ziggo de Linux community in NL in de kou laat staan. Het gaat om de Firefox plugin ; Widevine Content Decryption Module versie 4.10.1440.19 Is er een oplossing??
Problemen met Brother printer en Ubuntu Meneer Rijntjes heeft een printer probleem. Merk Brother type MFC-J5330DW. Maakt gebruik van Windows 10. Geeft problemen met ubuntu1804. Meneer heeft zelf al contact gehad met de firma Brother. Kreeg een link toegestuurd voor probleemoplossing maar dat blijkt niet te leiden tot een oplossing.
internet explorer  
mail Sinds vanmiddag ca. 17 uur kan ik geen mail meer versturen ontvangen gaat prima maar alle verzonden mail komt retour met de melding dat e.e.a. mogelijk spam is.
hulp bij installeren van windows 10 Wij hebben twee problemen installeren van windows 10 en een printer,die is vastgelopen. Gaarne uw hulp. Moet ik dan eerst windows 10 kopen?
video bewerking Het importeren van een mini DVD camera in vidio software met zowel windws als Android. Mijn camera is een sony DCR-SC1E PAL CM16K miniDV.
Website via HCC io
HP LJ 1018 laserjet printer Goedendag. Een HPLJ 1018 printer die al lang aan een HP PC aangesloten is blijft werken met W10. Deze printer aansluiten op een Toshiba laptop, een HP laptop en een exact !! dezelfde PC met de laatste versie van W10 herkent de printer bij het aansluiten op USB met de goede naam, maar bij het overzicht staat de printer bij overige hardware en niet als printer. Hij kan dus niet meer gebruikt, want op de HP site is de driver niet te vinden. Bij windows update procedure is van HP de HP 1020 het laagst ondersteunde type nummer bij het zoeken op fabrikant.
Kom niet in oude homepage Ooit een homepage opgezet. Wil die verwijderen maar kriijg deze foutmelding bij ftp us: Adres bepalen van home.hccnet.nl. Status: Verbinden met 94.232.163.4:21... Status: Verbinding gemaakt, welkomstbericht afwachten... Status: Onveilige server, die geen FTP over TLS ondersteunt. Opdracht: USE Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wel graag de inhoud Totaal verwijderen. Alles achter mijn homepage mag weg. Opheffen mag ook. Graag hulp
Windows 10 boot niet Foutcode Instruction at Referenced Memory Could Not Be Read Windows 10 start niet meer op.
Koppelen aan monitoren Goedemiddag, Ik heb een vraag. Ons koor van 13 dames en heren zingt met behulp van orkestbanden. Met een tablet Samsung Galaxy TAB A SM-T550 waarop al onze songs staan (+/- 400 MP3) spelen we de muziek naar een versterkerinstallatie. De 6 microfoons versterken het zang geluid en verder staan voor ons twee geluidmonitoren. De teksten staan in mappen die op 6 muziekstandaards liggen. Nu mijn vraag. We willen de tekstmappen vervangen door 6 tablets (30 cm) op de standaards of 3 grote monitoren (80 cm) die voor ons staan op de grond. -Hoe kan ik het muziek tablet ook koppelen aan de 6 tablets of 3 monitoren waarop de teksten dan zichtbaar zijn? -Welke tablets of monitoren zijn hiervoor geschikt?
Probleem 0x800f0922 Probleem met upgrade naar Windows 1909. Deze wordt iedere keer gestopt met de mededeling De updates niet worden voltooid, Wijzigingen ongedaan maken, Schakel de computer niet uit. C partitie gebruikt 90,7 GB en beschikbaar 64,9 GB, D partitie gebruikt 101 GB en beschikbaar 118 GB, F partitie (System Reserved) 78,2 GB en beschikbaar 90,0 GB. Had eerst een Windows 7 en kon probleemloos worden overgezet naar Windows 10 Home, waarna vorige updates en upgrades geen problemen gaven. Tevens een SSD geplaatst en c partitie overgezet met MiniTool Partition Wizard free wat ook probleemloos verliep. Op internet heb ik weinig houvast gevonden hoe dit probleem de baas te kunnen worden om naar versie 1909 te kunnen gaan. Hopelijk heeft iemand een bruikbare oplossing voor mij.
Herstel punt instellen Het lukt mij niet om een herstelpunt in te stellen, krijg steeds de fout 0x81000203 Heb op internet gezocht en verschillende oplossingen uit geprobeerd, maar het resultaat is uit gebleven
Webmail scherm leeg na inloggen Als ik op mijn IPad of IPhone inlog in de nieuwe webmail krijg ik heel even de header te zien en dan wordt dat gewist en blijft het scherm leeg. Ik moet dan eerst in de url de laatste 4 tekens (?ios) verwijderen. Kan dat niet handiger?
Thuisnetwerk in Windows 10 Donderdag 23-01 presentatie thuisnetwerk bijgewoond in Zwolle. Vandaag geprobeerd beide computers in een netwerk te verbinden. In mijn beleving de aanwijzingen van de syllabus nauwkeurig gevolgd. Verbindingen zijn bedraad. Bij lenovo staat de netwerkverbinding op "Ethernet" (VGV 75....) en bij Compaq op "Lanverbinding". Als ik kijk op Instellingen- Ethernet dan zie ik respectievelijk: VGV75..... verbonden en netwerk 4 verbonden. Iets heb ik dus niet helemaal goed gedaan. Kunt u mij de weg wijzen om de fout te herstellen? Bij voorbaat hartelijk dank
Zoekmachine Mij is geadviseerd om van zoekmachine te wisselen: 'Brave'ipv 'Google'. Is dat verstandig? Ik krijg dan weliswaar minder reclame en opslag van mijn data (hoop ik), maar ik lees ook dat het bedrijf in de toekomst wil overgaan op een pay-to-surf-businessmodel.
Storing E-mail Vanaf 17 januari ontvang ik geen e-mail meer via hccnet.nl E-mail verzenden is ook niet mogelijk vanaf die datum. Voorheen werkte alles al tientalen jaren goed, kleine storingen daargelaten. Ik krijg geen melding van storingen. ik kan wel mijn mailbox openen maar kan niets verzenden of ontvangen. Graag antwoord s.v.p.
overzetten software / bestanden Bij het aanschaffen van een nieuwe laptop wil ik graag alles overzetten van de oude naar de nieuwe. Dit wordt als service gedaan bij een winkel, maar dan ben je gebonden aan het aanbod van die winkel. Dus, is het mogelijk om alles zelf over te zetten?
Statistieken Freecell L.S. Ben net lid van HCC geworden en heb (meteen?) een vraag. 1. Als 83 jarige ‘verpruts’ ik veel tijd met het spelen van Freecell. Heb al 2 keer een nieuwe computer gekocht en nog steeds zie ik dat ik meer dan 3000 keer gespeeld heb en dat irriteert mij. Ook op HCC-avonden heb ik meerdere keren gevraagd hoe ik die statistieken op 0 kan krijgen. Dat vroeg ik ook al een keer tijdens contact met Microsoft. Ook zonder het gewenste resultaat. Ik concludeer hieruit dat die kennelijk - bij/op mijn account - bij Microsoft worden opgeslagen omdat ik dus meerdere nieuwe OS- en t.w. Window XP, – 7 en nu – 10 gebruik(te). Overigens zijn die getallen ook niet via de zoekfunctie en in het register te vinden. Kan iemand me helpen die Stats te verwijderen? Wie kan me helpen? Voor moeite en bericht alvast oprecht en bij voorbaat dank
E-mail wel ontvangst, niet verzenden Meneer heeft gemerkt dat hij met Thunderbird wel e-mail kan ontvangen maar niet kan verzenden.
wachtwoord manager Ik ben abonnee gebruiker van Symantec/Norton beveiligingssoftware. Regelmatig krijg ik het aanbod om hun wachtwoordmanager te gebruiken. Dat lijkt me heel veilig. Ik weet alleen niet wat dat betekent met name. Als ik dat instel 'kan ik dan ook zien wat voor wachtwoorden worden aangemaakt'. Stel dat ik ooit van Symantec af zou willen dan wil ik wel mijn wachtwoorden kunnen achterhalen. Ik hoop dat jullie het antwoord hebben. Op de site van Symantec is het niet te achterhalen.
Op bureaublad verschijnende reclame Hallo, sinds enige tijd verschijnen er reclame pop-ups op mijn bureaublad wanneer ik de computer opstart. Nero, Magix en CorelDraw zijn de grote boosdoeners. Ik kan die wegklikken, maar ik wil niet dat ze me iedere keer lastigvallen. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bvd voor antwoorden.
e-mail hccnet.nl mijn hccnet.nl synchroniseert niet foutcode 0x80072af9 Hoe dit op te lossen? ingesteld is pop.hccnet.nl Poort 110,995,993 smtp.hccnet.nl Poort 465 aangevinkt is: op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist. aangevinkt is: zelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail
email Mijn vrouw kan vanuit outlook plotseling geen email meer versturen. Alle account instellingen gecheckt en deze lijken ok maar de test mail lukt al niet. Zie onderstaande foutmeldingen en de instellingen.
update naar nieuwste versie november2019 Alhoewel beveiligingsupdates en diverse andere kleine aanpassingen zonder meer worden gedownload en geinstalleerd lukt het niet om volledige versies te verversen: de vorige 18xx is ook niet gelukt. nu staat nr 19xx klaar maar steeds de zelfde fout pas aan het einde van de procedure asl 95% is geïnstalleerd! Foutcode 80070032. Ook verscheen een keer iets over een stopcode. Alles al via Windows hulp geprobeerd maar niets gaf een correct resultaat. Ligt het wellicht aan het feit dat er eerst Windows 7 op stond die ge upgrade is naar 10. Graag uw visie. NB Media Creation Tool werkt bij mij niet!
niet herkennen van een externe harddisk Ik heb een heel stom probleem Afgelopen najaar heb ik met mijn laptop een computercrash gehad De dealer (Office Center) heeft de oorzaak gevonden De SSD C:/ schijf was kapot Deze hebben ze vervangen en er Windows netjes opnieuw op geïnstalleerd Alles leek naar behoren te lopen Alleen heb ik nu toch een probleem Als ik mijn de kabel van mijn externe portable harddisk in de usb poort steek dan herkent het systeem wel dat die disk aanwezig is, maar kent hem geen letter toe Als ik (rechter muisknop op Windows icoon) kies voor schijfbeheer en een letter toeken Dan kan ik de schijf weer benaderen (foto 3953 t/m 3957) Bij een volgende opstart of aansluiting is het weer van hetzelfde laken een pak Bij een andere schijf (ook een externe harddisk) kom ik er helemaal niet door (3958 t/m 3960) Ik voeg van beide diverse foto's bij (slechts 2 van de 8, meer kon ik nu niet uploaden) Misschien weten jullie een simpele oorzaak, c.q. oplossing
Kan geen nieuw wachtwoord aanmaken Eerder is er een probleem geweest met het emailverkeer. Later geen problemen meer. Maar nu probeer ik in te loggen op de HCC website en kan er niet inkomen. Oke denk ik dit is vast het resultaat van de problemen destijds met het emailverkeer. Ik wil een nieuw wachtwoord anvragen en krijg daar ook een link voor. Ik verander wachtwoord maar krijg bij het inloggen de melding user of wachtwoord komen niet overeen.
Exepition EAccessViolation module Ik werk met genealogie program HZ21v3 met daarin Flexpoint en sinds enkele maanden krijg ik deze melding en werkt het niet meer ------------------------------------------------- Haza-Data Kernel werkt niet goed meer vanwege een probleem. Sluit het programma. ------------------------------------------------ Application Error Exeption EAccessViolation in module Flexpoint.exe at 002E6C38 Access violation at address 006E6C38 in module Flexpoint.exe Read of address 00000000 ------------------------------------------------ via usb stick op andere comp werkt het wel ik hoop dat u mij kan helpen
Update Windows 10 versie 1909 lukt niet Meneer probeert op zijn computer Windows 10 te updaten van versie 1803 naar 1909. Krijgt een foutcode 8008005. Diverse malen Windows 10 eraf gehaald en opnieuw erop gezet maar de nieuwe versie komt niet.
  Ik ben er niet zo heel erg gelukkig mee dat mensen in een openbaar forum dit soort zaken posten. Helaas ondervind ik dezelfde issue's.
activiteiten Kan bij activiteiten en bij workouts niet zien waar ik bijvoorbeeld gelopen heb. Waar kan ik dit instellen? (kaart) Normaal laat de iphone zien waar ik gelopen heb en hoeveel graden het buiten is.
Opstarten De laatste tijd maakt mijn computer als ik hem opstart (door op de startknop aan de voorzijde te drukken) (ca. een halve minuut na het opstarten) soms (soms wel, soms niet) een brommend geluid. Dat geluid lijkt te komen van de ventilator aan de zijkant in de computer. Als ik de computer dan met de aan/uit schakelaar aan de achterzijde uitzet en weer aanzet is dat brommend geluid weg en werkt mijn computer normaal zonder bijgeluiden. Ik heb mijn computer nadat ik last kreeg van dat brommende geluid binnenin stof vrij gespoten met lucht. Ik heb overwogen om de lager van de ventilator wat te smeren met teflon spray maar omdat ik niet bij de lagers kan is dat niet gebeurd. Wat kan hier aan de hand zijn, moet daar iets aan worden gedaan en zo ja wat dan???
Installeren Windows Wordt er op 1 feb. ook aandacht geschonken aan de installatie van Windows 10
Automatish aanvullen bij typen Zowel in Firefox als in Thunderbird werkt automatisch aanvullen niet (meer). Ik krijg alleen nutteloze hulp uit een standaard nederlands woordenboek. Ik heb in Thunderbird aangekruist 'zoek en formuliergeschiedenis onthouden' in Firebird 'websites en koppelingen die ik heb bezocht onthouden' Wat doe ik fout?
mailto Hoe ga ik om met Mailto. Vaak komt het in de verzendbalk tevoorschijn met daaraan een mailadres gekoppeld. Het Mailto haal ik altijd weg omdat ik niet weet waartoe het dient. Kan iemand mij dat uitleggen?
Vraag over Wifi Hallo, ik heb mijn PC op de tweede verdieping staan en heb daar geen LAN aansluiting. De router staat beneden op de begane grond en heb daar op mijn laptop 250 Mb/s. Nu heb ik een TP-Link Archer T4U V2 dongel gekocht maar de snelheid getest via speedtest komt meestal maar op 20 Mb/s uit. Nu zag ik dat de provider zowel mijn 5GB als 2,4 GB wifi netwerkt dezelfde SSID en zelfde wachtwoord heeft gegeven. Is dit wel juist, selecteert de Wifi ontvanger zelf het snelste netwerk?
 E-mail berichten komen steeds terug 24412
 Instellingen Hccnet 20768
 Windows update-service niet actief 16336
 Outlookagenda:synchroniseren iPad en iPhone met agenda 9687
 Thuisgroep in thuisnetwerk 7672
 Windows10: Kan geen PDF-bestanden printen 7429
 PC traag na grote update Windows 10 6870