Nieuws

ChatGPT is een AI-model dat is ontwikkeld door OpenAI en is een type Natural Language Processing (NLP)-model. Het is gespecialiseerd in taalverwerking en kan daarom taalvaardigheden vertonen, zoals antwoorden geven op vragen, gesprekken voeren en tekst genereren.

Het model is gebaseerd op Transformer-architectuur, een state-of-the-art technologie voor NLP. Dit betekent dat het model is ontworpen om grote hoeveelheden tekstgegevens te verwerken en te begrijpen hoe taal in gebruik is. Het model is getraind op enorme hoeveelheden tekstgegevens, waardoor het een uitstekende begrip heeft van taalpatronen en context.

Sinds 30 januari kunt u bij MijnOverheid alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig heeft bij het inloggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. Download de DigiD app of activeer inloggen met sms-controle in MijnDigiD.

DigiD app

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.

Kijk voor meer informatie over de DigiD app op www.digid.nl/inlogmethodes/digid-app

Sms-controle

Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u ook inloggen met een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Of kies voor een gesproken sms-code. Deze kunt ook op een vaste telefoon ontvangen. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code.

Kijk voor meer informatie op www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle

Heb je een computer met Windows 11 en de 21H2-update maar nog niet de 22H2-update, dan wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd. Je hoeft deze dus niet meer zelf te downloaden.

Microsoft is gestart met de automatische update naar Windows 11 versie 22H2. Dat is bedoeld voor computergebruikers die al wel Windows 11 21H2 hebben, maar dus nog geen Windows 11 22H2. Tot nu toe moest je als computergebruiker deze versie handmatig downloaden. Deze update zal geleidelijk plaatsvinden, te beginnen met de apparaten die versie 21H2 het langst hebben gebruikt. Overigens belooft Microsoft nog tot 10 oktober 2023 ondersteuning te bieden voor versie 21H2. Je kunt zelf een geschikt moment kiezen waarop je computer opnieuw moet worden opgestart en de update moet worden voltooid.

Best wel handig als je snel iets wilt onthouden. Maar hoe werkt het?

 1. Open WhatsApp op je Android-telefoon
 2. Tik rechtsonder op de groene knop om een nieuw gesprek te starten
 3. Vervolgens zie je jezelf bovenaan de contactenlijst (onder ‘Contacten in WhatsApp’) staan
 4. Tik op je naam en verstuur een bericht

Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit.

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

Stap voor stap

 1. Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt. 
 2. Stap je uit? Dan check je uit met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. Ook nu haal je de pas bij het uitchecken uit je portemonnee.
 3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
 4. Wil je de reiskosten van die dag bekijken? Voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina

Kan dit met mijn betaalpas?

Je kunt in- en uitchecken met:

 • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank of SNS
 • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
 • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
 • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa

Gewoon zonder OV-chipkaart of abonnement. Vooraf aanmelden is niet nodig. Haal je OV-chipkaart of betaalpas altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo weet je zeker waar je mee in- en uitcheckt.