postzegelnieuws

Vanaf november 2021 tot en met augustus  2024 brengt PostNL ieder kwartaal 2 persoonlijke postzegelvellen uit in de serie Nederlandse onderwaterwereld. De tweede set  postzegelvellen met uitgiftedatum 25 april 2022 zijn getiteld Nederlandse onderwaterwereld - Vissen in de Oosterschelde

Nederlandse onderwaterwereld - Ongewervelden in de Oosterschelde.

De serie Nederlandse onderwaterwereld bestaat in totaal uit 25 vellen met elk 5 persoonlijke postzegels in 3 verschillende ontwerpen.

Nederlandse onderwaterwereld - Vissen in de Oosterschelde (postzegelvel)

Met de uitgifte in 2022 van 4 gouden postzegels besteedt PostNL aandacht aan het herdenkingsjaar 1572, een keerpunt in onze geschiedenis en de aanzet tot de geboorte van Nederland. Op de gouden postzegels uit de serie Geboorte van Nederland staan afbeeldingen van markante gebeurtenissen uit die tijd in relatie tot de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tegen Spanje. Elke postzegel uit de serie Geboorte van Nederland kost € 50,- en is gemaakt van 24-karaats goud. Wie een abonnement neemt voor € 200,- ontvangt gratis een luxe bewaarbox.

De 2e gouden postzegel met uitgiftedatum 10 mei 2022 heeft het Wilhelmus als onderwerp. Dit geuzenlied is tussen 1568 en 1572 geschreven, op een bestaande melodie. Het is een van de oudste volksliederen in de wereld.

 Gouden postzegel Het Wilhelmus (gouden postzegel)

De samenwerkende postbedrijven in Europa geven al meer dan 65 jaar postzegels uit met een gemeenschappelijk thema. Sinds 2002 is aan deze uitgifte een ontwerpwedstrijd verbonden: de EUROPA Stamp Best Design Competition. De competitie wordt uitgeschreven door PostEurop, de organisatie waarin alle Europese nationale postbedrijven samenwerken.

Voor 2022 staat de ontwerpwedstrijd in het teken van volksverhalen en mythen. Voor PostNL is dit aanleiding om op 9 mei 2022 het postzegelvel Het Vrouwtje van Stavoren uit te geven.

Het Vrouwtje van Stavoren (postzegelvel)

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Met de uitgifte van de gouden postzegel 150 jaar Piet Mondriaan, besteedt PostNL aandacht aan dit herdenkingsjaar.

Piet Mondriaan was een pionier van de abstracte kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk met de kenmerkende horizontale en verticale lijnen en primaire kleurvlakken in rood, geel en blauw is wereldberoemd. Op de gouden postzegel is een afbeelding te zien van zijn bekendste en laatste werk, Victory Boogie Woogie.

Elke postzegel is gemaakt van 24-karaats goud en wordt geleverd met certificaat van echtheid.

Gouden postzegel 150 jaar Piet Mondriaan

Leven met het water, strijden tegen het water, gebruikmaken van het water – dat karakteriseert ons Nederlanders misschien wel het beste. Nederlanders behoren tot de absolute wereldtop bij het zeilen.

PostNL brengt op 9 mei 2022 het postzegelvel Typisch Nederlands – zeilen uit. De uitgifte is de 4e van dit jaar in de serie Typisch Nederlands. De meerjarige serie is in 2022 gewijd aan 5 sporten waarin Nederlanders uitblinken.

Het ontwerp van Typisch Nederlands - zeilen is van de hand van grafisch ontwerper Claire Bedon en creative director Edwin van Praet, van Total Design uit Amsterdam.

1651672722 nederlands sporten sheet d rgb