Nieuws Archief

55 Plus Expo 2019 Logo EV

 

Van 13 t/m 16 november vindt in de IJsselhallen Zwolle de 55 Plus Expo plaats.

De 55 Plus Expo is alles voor de 55-plusser onder één dak. Naast een groot aantal stands, vinden er ook verschillende activiteiten plaats.

Zo zijn er meerdere keren per dag modeshows, ook worden er diverse workshops gegeven. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u ook genieten van optredens van diverse bands, artiesten, orkesten en koren.

Ook de SeniorenAcademie is aanwezig, met ondersteuning van onze collega’s van HCC IJssellanden. U vindt ons in stand 54.

Kom gezellig bij ons langs en maak kennis met onze vrijwilligers. Maar u kunt ook terecht met vragen over het gebruik van uw tablet, smartphone en computer.

En kom ook kennismaken met de smart producten van Woox. Slimme lampen, slimme stekkers, wifi beveiligingscamera. U vindt het allemaal in onze stand.

En uiteraard een leuke collectie digitale boeken.

Leden van de SeniorenAcademie ontvangen op vertoon van hun ledenpas 4 euro korting op de toegangsprijs. https://55plusexpo.nl/tickets/

Alle HCC-regio’s en HCC!seniorenacademie zullen hun deuren openen deze maand voor leden en introducees om te genieten van het beste dat HCC te bieden heeft. Er zal voor iedereen een gratis kopje koffie of thee klaar staan. En voor introducees die meer over HCC willen weten, is het natuurlijk mogelijk om vragen te stellen en om zelf direct lid te worden.

Tijdens de bijeenkomsten kun je genieten van een interessante presentatie Android georganiseerd door je regio en/of HCC!seniorenacademie. Dit is een uitgelezen kans om te laten zien aan je familie en vrienden waarom jij lid bent van HCC.

Meer informatie zal volgen via e-mail, want alle leden krijgen een uitnodiging voor de Regiomaand. In deze e-mail zal ook duidelijk worden hoe je kunt aanmelden voor de bijeenkomst.

Leden die dit jaar een jubileum als HCC-lid vieren, krijgen apart per mail een uitnodiging om een mooi jubileumspeldje in ontvangst nemen tijdens de bijeenkomst.

Tot ziens in november, de koffie en thee staat klaar.

Een groot aantal interessegroepen laten zien wat zij zoal te bieden heeft. Maak kennis met Drones, SeniorenAcademie, Flightsimulator, Genealogie, Modelbaanautomatisering, FotoVideo, Programmeren, Robotica en Windows.

Ook Hardware support is aanwezig voor al je technische vragen en er worden de hele dag presentaties en workshops gegeven.

Modelbaanautomatisering heeft al 2 workshops gepland. :
Er worden presentaties gegeven, o.a. door:
Genealogie, FotoVideo, Drones en Windows

Daarnaast zijn er demonstraties van Modelbaanautomatisering en Drones.

De toegang is voor alle bezoekers gratis. Dus neem gerust iemand mee als introducé!
Er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid en de bus stopt voor de deur.

Raadpleeg regelmatig de website hcc.nl/kennisdag voor de laatste informatie.

De Kennisdag wordt gehouden op zaterdag 12 oktober a.s. van 10.00 tot 15.00 uur in de Expo Houten.

Nog even een beetje nagenieten? Bekijk hier de foto's.

Tot het volgende jaar.

 

Afgelopen vrijdagavond ontving ik een app-je van Susanne dat haar vader, tijdens een wandeling, overleden was.

Dat kwam voor mij hard aan, maar nog meer voor zijn vrouw Annie, kinderen en kleinkinderen. John was vrijwilliger bij de SeniorenAcademie en sinds 2015 secretaris van HCC!mzl.
In deze functie zat hij het liefst bij de ingang, waar hij de "mensen" in scande, een praatje maakte en een grapje. De overige secretaristaken, liet hij aan de voorzitter over, die dat niet erg vond. Hij had het vaak over zijn treintjes en de locomotieven die hij weer had gekocht.
En de laatste maanden, had hij het over zijn nieuwe, in aanbouw zijnde woning, in Maastricht. Hij wilde met zijn lieve vrouw Annie, terug naar Maastricht. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en is hij veel te vroeg vertrokken.
Wij, de leden van de SeniorenAcademie en HCC!mzl die John gekend hebben, zullen hem missen bij de deur, zijn grapjes en zijn schaterlach, maar ook wie en hoe John was.

Wij wensen zijn vrouw Annie, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij dit plotselinge verlies.

Fred Baltus,
Voorzitter HCC!mzl