images/fade/50PLUSBEURSAANBIEDING.jpg

Onderwerp

Bericht

aanmelden

Ik heb op mijn laptop automatisch melden ingesteld. Dit ging altijd goed, tot ongeveer een maand geleden. Er werd weer om mijn Windows wachtwoord gevraagd. Ik dacht het te weten, maar het werd niet geaccepteerd. Dus een nieuw wachtwoord aangevraagd en ingesteld. Maar nu moet ik dus iedere keer dat ik de PC (her)start het wachtwoord invoeren. Kijk ik bij de aanmeldopties dan zie ik dat bovenaan bij aanmeldingsvereisten bij wachtwoord "nooit" nog steeds staat vermeld.

Bij het aanmeldscherm staat altijd alleen mijn voornaam en niet mijn e-mailadres. Dat heb ik ook al eens veranderd, en dan het nieuwe wachtwoord ingevoerd, maar dat maakte niets uit. De volgende keer staat er weer alleen mijn voornaam.

Account Settings en Password Change

l.s.,

nav de uitgifte van een nieuwe HHC-pas en het begeleidend schrijven, besloot ik een MijnHCC account aan te maken. Mijn Gebruikersnaam was bekend - siem.veldboer. Een wachtwoord behoefde ik slechts in te geven. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een prima werkend MijnHCC account. Maar wat schetste mijn verbazing toen ik even later mijn mail wilde binnenhalen? Ik kreeg meldingen. En geen enkel bericht kwam door.

Waarschijnlijk een zelfde gevalletje als ticket:

https://vraagbaak.hcc.nl/knowledgebase.php?article=655&suggest=1

Graag assistentie.

activiteiten/hulp

Ls,

Graag zou ik vernemen welke activiteiten er gaande zijn m.b.t. het gebruik van de Raspberry Pi.

Wij zijn met meerdere gebruikers is Gorinchem en zoeken contact met anderen die ons verder kunnen helpen met eenvoudige domotica/sensoren aansluitingen al dan niet python gestuurd.

Met vr groeten.

App Stoppen

Hoe kan ik zelfstartende App's zodanig blokkeren dat ze niet meer zelfstandig opstarten maar alleen als ik er om vraag

Case Tracking ID: PQ9-1BV-E5L2

L.S. 

Eerder heb ik een vraag gesteld over een mij onbekend kastje in de muur onder Case Tracking ID: PQ9-1BV-E5L2

Ik kreeg een onbevredigend antwoord.

Gisteren was ik op de HCC senioren dag in Harderwijk en heb daar een goed antwoord gekregen. Het kastje is om een netwerkkabel door te trekken naar mijn modem.

Een meneer van HCC zei dat ik het toch even moest melden, dat mijn vraag niet goed beantwoord werd. Omdat de jongens en meisjes die de antwoorden geven daar ook weer van kunnen leren.

Bij dezen.

Vriendelijke groet

Controle Internet

Is er bekend of er een programma bestaat wat onder Windows regelmatig controleert (om de 1 - 5 minuten) of de verbinding met (bedrade) internet aanwezig is.

Ik heb veel verbindings-problemen met mijn provider (Ziggo)

corrupt files

PC start niet meer op. krijg melding dat disk.sys en classpnp.sys corrupt zijn.  Repair gedraaid maar dat help niet en veilige modus start ook niet. wat kan ik het beste doen ? bvd

downloads verwijderen

Op mijn computer heb ik geen downloads meer die geïnstalleerd moeten worden. Kan ik nu alle downloads uit de map verwijderen zonder dat geïnstalleerde programma's programma's verstoord raken?

e-mail adres behouden

L.S.,

Het gaat er van komen: er komt glasvezel in de Achterhoek, gemeente Bronckhorst. De aanbieding is zodanig dat er geen HCCNet in de pakketten zit.

Mijn vraag: (hoe) kan ik mijn HCCNET e-mail adressen behouden en zijn daar (extra) kosten aan verbonden?

Met vriendelijke groeten,

Energieverbruik

Mijn batterij loopt binnen 12 uur leeg. Batterij  en oplaadkabel zijn in Oktober 2017 vervangen!  Wat is er mis met mijn I-phone-6!

Gr:.

facebook

ik wil mijn account PLUS alle overige data van Facebook verwijderen. Hoe doe ik dat precies?

gehackt door de buren?

Gesprekken op mijn mobiel doe ik altijd via de luidspreker vanwege evt stralingsgevaren. Sinds kort krijg ik telkens eenkeuze menu als ik bel en de luidspreker aan zet en is de ontvangst of bereik wisselend slecht. 

Ook sinds kort heb ik nieuwe buren (niet zulke fijne buren) en ik vraag mij af of het mogelijk is dat zij mij afluisteren op een of andere manier. En hoe ik daar achter kan komen.

Mijn provider is KPN en ik gebruik wifi.

Gmail

Ik wil een gmail account aanmaken in office outlook

bij het instaleren komt er de  volgende foutmelding kan niet met de  imap. gmail server verbonden worden.

emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wachtwoord kloppen

Momenteel is dit emailadres gekoppeld aan een ander account maar wil het graag apart hebben

ik heb nog twee gmail acoounts die werken tot nu toe goed

wat is het probleem

Hoe kan ik een syllabus bestellen?

Geachte Mevr./Heer,

Hoe kan ik een syllabus bestellen?

Ben geintereseerd in 2 nl.

- GPS in de smartphone.

- Digitale erfenis.

Gaarne advies, alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

iMac steeds trager

Hallo,mijn iMac 

systeem is: iMac Retina 5K, 27 inch late 2015 met 4 Ghz intel  Core i7, 32 Gb 1867 mHz DDR3 geheugen Video kaart AMD Radeon R9

Deze machine staat steeds vaker vast met een draaiende strandbal terwijl ik bv word/Gimp en agenda open heb staan. geen van deze progs zijn erg zwaar. bij navraag bij de leverancier Amac, konden ze geen oplossingen bedenken. Hij is net uit de garantie dus bij Apple kan ik niet terecht. Wel een Apple testprogramma er op los gelaten maar geen problemen aangetroffen.

Weet iemand hier raad op?

Dank bij voorbaat

Liedboek

Beste support medewerker,

Al enige tijd probeer ik een liedboek te maken bestaande uit pdf-bestanden (voor elk lied 1 pdf vanuit 1 A5 Word-bestand) met daarbij een index en een inhoudsopgave. Nu kan ik deze bestanden via het maken van een link aan elkaar koppelen, maar als ik het daarna naar een telefoon of tablet kopieer dan werken deze links niet meer. Waarschijnlijk omdat ze verwijzen naar een bestand op mijn computer.

De vraag is nu hoe maak een dergelijk liedboek met links die wel werken/kunnen worden aangeroepen op een telefoon en/of tablet? Welke mij de mogelijkheid geven om te gaan naar de bladzijde, het lied, de index, de inhoudsopgave enzovoorts die ik wil en ook nog vice versa.

Naar ik hoop kunt u mij weer een stap verder helpen, zoniet het probleem voor mij oplossen.

Vriendelijke groet,

Mac Keeper

Vanmorgen kwam plotseling ma Keeper op mijn iMac in beeld. Ik liet het toe dat ze een scan uitvoerden.

Het resultaat was dat alles fout en verkeerd was en ik nodig een abonnement moest afsluiten. 24 maanden voor 18 euro.

Ook werd er gelijk een chat gestart met een Engels sprekend persoon.

Ik ben daar niet op in gegaan en heb Mac Keeper weer verwijderd. 

Is mijn iMac nu echt zo 'vervuild'?

En zo ja, hoe kan ik hem dan op een verantwoorde en veilige manier 'schonen'?

Ik hoor en lees alsmaar dat ik dat beter niet met Mac keeper kan doen, maar waar dan wel mee?

Graag uw advies.

Met vriendelijke groet.

Mail account hccnet.nl

Hallo,

Bij het gebruik van de mail client op mijn iMac krijg ik regelmatig een melding dat ik mijn wachtwoord opnieuw moet opgeven voor de mailaccount van hccnet.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met het gebruik van dezelfde mailaccount op een iOS apparaat (zoals iPhone of iMac). Het is daardoor langdurig niet mogelijk om op de iMac mijn hccnet.nl mail account te benaderen. Het invoeren van het (correcte) wachtwoord helpt dan niet.

Het lijkt erop at de mailaccount 'gelocked' is door iOS of zo.

Mijn vraag is of hier een oplossing voor is.

Overigens zou het ook prettig zijn indien er een IMAP toegang zou bestaan voor mail account van hccnet.nl

Met vriendelijke groet,

mailbox leegmaken

hoe kan ik mijn mailbox van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. leegmaken?

mailbox loopt vol

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mailbox van 200 mb bij hccnet volloopt en ik geen berichten meer ontvang?

In principe check ik mijn mails dagelijks en zet ze weg in mappen of verwijder ze. Toch was afgelopen dagen mijn mailbox bij hcc vol en ontving ik geen mails meer. 

Alvast dank voor antwoord.

Vriendelijke groet,

Office2013 verdwenen

Bij computerhulp aan ouderen ben ik nu twee keer tegen de situatie aangelopen dat betrokkenen bij hoog en bij laag beweren dat zijn Office2013 op hun pc hebben staan, maar dat ik alleen de Office2003 applicaties zie staan. In één geval was het zelfs zo dat ik wel het installatiebestand van Offi-ce2013 in de downloads zag staan en die waarschijnlijk wel geïnstalleerd was geweest, maar dat ik er nu niets van terug kon vinden. Het lijkt er op dat Office2013 zichzelf verwijderd heeft. Is deze situatie wel eens eerder gemeld?

onedrive

Als ik in W10 de Verkenner open, dan kan ik direct (zonder inloggen) bij alle mappen van OneDrive.

Wat ik wil is, dat ik mijn OneDrive kan afschermen voor andere gebruikers.

Ik kan er echter niet achter komen hoe ik bij Onedrive kan uitloggen en daarna weer aanmelden met mijn Microsoft account.

Hebben jullie een oplossing voor mij?

Ongewenste berichten in mijn hcc webmail

Sinds begin maart 2018 ontvang ik spam in mijn hcc email account welke ik alleen voor communicatie met hcc gebruik en in mijn yahoo email account ter dubbele bevestiging regelmatig vraag of ik de eigenaar van dat email account ben.

LET OP:

Ik heb vier email accounts en kreeg tot begin maart 2018 geen spam op al deze vier accounts. Nu ontvang ik aleen in mijn hcc email account spam.

VRAAG:

Hoe zet ik ongewenste berichten in de hcc webmail op ongewenst ?

opstartproblemen

Na een essentiële update bleek dat ik toch veel meer kwijt te zijn dan ik dacht. Oa verschillende accounts ik moest me vaak helemaal opnieuw registreren. Dus ik dacht maak een herstelpunt. De datum waar de pc mee kwam vond ik te weinig terug gaan dus nam ik 14-2-2018 als herstelpunt. Via ondersteuning 

deactie in werking gesteld maar toen ontstond het probleem de bewerking kon niet worden afgerond en ik kreeg het volgende advies

Neem contact op met: http://www.Windows.com/ stopcode 

En vermeld: stopcode 0xc000021a

PS op mijn pc heb ik alleen deze melding op een geheel blauw scherm dit bericht moet ik op een smartphone friemelen

Mvrgr.

opstartproblemen

Na een " essentiële update" van Microsoft en het opruimen van bewaarde data 

wat was blijven hangen na internetbezoeken bleek dat er veel meer weg was dan ik had gedacht. Voor allerlei accounts moest ik helemaal opnieuw aangemeld worden. Dus ik heb een herstelpunt gemaakt op 14-2-2018. Daarna kreeg ik de melding dat de actie om de pc terug te zetten mislukt was en dat de volgende actie mij aangeraden wordt: ga naar - https://www.windows.com/stopcode en vermeldt dan: stopcode : 0xc000021a

photoshop elements 10 editor

de software begint met enige regelmaat niet te reageren en sluit zichzelf af. Ik wilde het verwijderen maar in mijn lijst van software kan ik alleen premier elements vinden en niet photoshop elements. Het is wel te vinden op mijn C schijf bij program files x 86 (engelstalige windows 7 64 bits). 

Heeft iemand suggesties hoe ik dit het beste kan doen? het gaat me vooral om de editor omdat ik in de organizer een redelijk aantal foto's van een label voorzien heb.

Plotter laten werken.

Hallo, Ik ben van plan om volgende week naar een inloopmiddag te gaan (Gorinchem), als het niet lukt om via hier het werkzaam te krijgen.

Waar het om gaat: Speciaal Windows7 erop gezet omdat anders het softwareprogramma (Easysign)niet werkte. Dit programma is om mee te plotten en de plotter = Calortrans CT60.

Ik heb nu helaas problemen om de plotter te laten werken, terwijl die het eerst wel deed onder Vista. De driver ervan is voor W7, dus..... ?        De aansluiting USB - serieel.

Ik heb al de COM-poorten al geprobeerd (poort kan niet geopend worden) en ook de USB Serial Converter. Bij de laatste laatste ging het nog het beste......zag ik dat de opdracht in ieder geval verstuurd werd. Maar er werd niet geplot, dus de opdracht zal niet bij de plotter aankomen, lijkt mij.

Iemand suggesties ?    Alvast erg bedankt !

groetjes,

P.S. Ik zie de plotter als een XX232 UART bij apparaten. De daar vermeldde COM-poort wordt echter niet geopend !

Printen MSDos-output

Ik werk nog met 1 msdos-programma Prodes in foxpro. Met Printfil was ik in staat om dat van Prodes te printen. Met de aanschaf van de 64-bits laptop krijg ik bij printop-drachten de melding dat mijn printer niet aan staat. Printfil heb ik nog steeds. Ik ben linkshandig in hard- en

software. De laptop is stand alone. Ik heb SSD-schijven

SD geformatteerd

Tijdens mijn vakantie heb ik per ongeluk mijn sd kaart geformatteerd. Ik gebruik het menusysteem vaak tijdens fotograferen. Waarschijnlijk is het menu niet afgesloten geweest en daardoor in de format stand gekomen. Ik maak elke dag een kopie op mijn laptop, daardoor ben ik maar een dag kwijtgeraakt. De schade is beperkt.

Wat is de makkelijkste en goedkoopste manier om de beelden terug te krijgen.

Mijn laptop is van Apple. Werkt  recuva op apple? Sandisk heeft ook een recovery programma maar dat werkt alleen op microsoft

systeemherstel

De laptop geeft een foutmelding bij het opstarten en dan kan je naar geadvanceerde opties en dan heb je de keuzes om op systeemherstel, herstellen met installatiekopie, opstartherstel, cmd, inst voor uefi-filmware terug gaan naar vorige versie. maak een backup en doe een systeemherstel

Uitnodiging bijeenkomst - jong en oud

Beste medewerkers van HCC Seniorenacademie, 

op de website zag ik dat jullie vandaag een Algemene Leden Vergadering hebben, dus vandaar dat ik mijn vraag alvast per mail aan jullie wil voorleggen. 

Graag wil ik uitnodigen voor het bijwonen van één van de 10 bijeenkomsten die wij namens film-productiebedrijf Een van de Jongens organiseren over het verbinden van jong en oud. De afgelopen jaren hebben we als documentairemakers meegelopen in een verzorgingshuis waar jongeren kwamen wonen. Hierdoor werden ouderen en jongeren met elkaar in contact gebracht. De documentaire was dinsdag 6 maart op NPO2 te zien bij omroep Human (human.nl/eennieuwemorgen ). Hierbij de link naar de trailer: https://vimeo.com/xxxxxxxx

Toen we dit project volgden, begonnen we het steeds belangrijker te vinden dat de verschillende generaties met elkaar te maken krijgen. Nu lijkt het alsof de oude generatie onzichtbaar is en de jonge generatie daaraan voorbij raast. Met de steeds groter wordende groep ouderen, is dat niet lang houdbaar. Buiten dat denken we dat er voor ‘jongeren’ veel te halen valt als er meer contact is.

Daarom gaan we (o.a.) in april en mei 10 regiobijeenkomsten organiseren voor alle organisaties die iets doen (of willen doen) met het samenbrengen van de generaties. Wij merken dat er weinig contact is tussen deze organisaties, terwijl zij baat zouden kunnen hebben bij samenwerking en kennisdeling. De film is steeds het startpunt, want is een uniek inkijkje in een grootschalig project waar de generaties worden samengebracht. Vervolgens komen al deze partijen samen in juni voor een landelijke slotbijeenkomst. 

Graag zou ik met u bellen om te overleggen of HCC SeniorenAcademie als organisatie voor senioren, interesse heeft om aanwezig te zijn op één van deze bijeenkomsten. Daarnaast zijn we erg benieuwd of u zelf nog andere partijen zou willen aandragen die we niet mogen missen. Dus partijen die jullie kennen en die hier al mee bezig zijn, maar denk er ook aan welke partijen jullie graag nog zouden willen bereiken. Wellicht kunnen wij jullie samen aan tafel brengen. 

Tot slot is het goed om dan te weten wat jullie uit zo’n bijeenkomst zouden willen halen en eventueel kunnen bijdragen. 

Ik ben heel benieuwd naar uw reactie en ik zie ernaar uit. Graag zou ik telefonisch verder toelichting geven. In de bijlage heb ik meer informatie over de plannen bijgevoegd. 

Dank alvast! 

Met vriendelijke groet, 

update Garmin programma

ik heb een Nuvi 760 met lifetime updates. Vanaf 2013 rijd ik in een auto met ingebouwde navigatie en had mijn Garmin niet nodig. Ik heb intussen windows10 geinstalleerd en telkens geupdate. Nu wil ik na jaren mijn garmin weer gaan gebruiken en dus updaten. Het programma Garmin express is inmiddels geinstalleerd met de nieuwste versie. Er staat echter nog een programma in mijn systeem dat ik heb sinds 2012: Windows Driver Package -Garmin (grmnusb. Omdat ik Garmin Express niet kan openen  (foutmelding) wilde ik alles verwijderen en totaal overnieuw alles installeren. Het genoemde windows driver package kan ik niet verwijderen.

Ik denk dat hier het probleem zit. Garmin om hulp gevraagd, maar ook zij weten geen oplossing.

NB ik ben HCC lid.

Verkenner

Hoe kan ik de kolombreedtes in de verkenner op passend zetten (standaard toepassen) geldend voor alle mappen ?

Bij voorbaat mijn dank als U een passende oplossing weet !

verzend account in Thunderbird

Ik heb zowel een HCC - als een KPN e-mail account. KPN is mijn internet provider. In  Thunderbird heb ik dan ook twee accounts (...... en ...........). Als ik in Thunderbird een e-mail wil opstellen komt er als 'van'-adres automatisch mijn hetnet e-mail adres te staan. Ik wil dat wijzigen, zodat er bij het opstellen van een nieuwe e-mail automatisch mijn hccnet e-mail adres wordt weergegeven. Hoe kan ik dat veranderen?

Wat is een goed Nederlands backup progra

Kun u mij een goed Nederlands back-up programma aangeven. Liefst freeware.

Ik heb de betaalde versie van Acronis, maar dat bevalt mij niet

wifi in de trein

ik reis vaak met de trein,dan probeer ik bij de NS in te loggen bij wifi in de trein. Dat lukt meestal niet er staan u moet javascript aan zetten in uw browser maar die staat altijd aan. Als ik dan inlog is het maar 1 minuut en dan heb ik weer geen internet verbinding.

Win account

L.S.

Is het noodzakelijk een Windows account aan te maken voor het functioneren van Win 10?

Tot nu toe gebruikt een Win 7 die die keuze niet had.

Met vriendelijke groet een Win 10 beginner.