images/fade/50PLUSBEURSAANBIEDING.jpg

Onderwerp

Bericht

activeren windows na hardware update

Na het vervangen van mijn moederbord (GiBy GA-B250-HD3P B250) en de processor (INTEL MP i3-7100) krijg ik de melding dat ik windows moet activeren. Alles werkt verder naar behoren.

 

Het invoeren van de product key van mijn legale windows 7 werkt niet.

 

Op het werkblad 'Activering' staat 'De activeringsservers van windows zijn niet bereikbaar'.

 

Op het werkblad staat ook 'probleem oplossen'. Via die optie kom ik bij een optie 'Ik heb onlangs de hardware van dit apparaat gewijzigd'. Daar word ik naar mijn microsoft account gestuurd om daarna te vernemen dat er geen geldige licentie is. 

 

Moet ik nu een nieuwe licentie kopen?

Of moet ik wachten tot de servers weer bereikbaar zijn en het opnieuw proberen met mijn windows 7 key?

 

Met vriendelijke groet

Automatisch afspelen werkt niet meer

Automatisch afspelen werkt niet meer. Externe disks, usb sticks en cardreader starten niet meer. Alle instellingen in Windows staan goed (configuratiescherm/Automatisch afspelen)

Ik heb de indruk dat dit is veroorzaakt door een upgrade van Bitdefender Internet security van versie 2017 naar 2018, maar ik kan in Bitdefender geen instelling ontdekking die daarvoor verantwoordelijk zou kunnen zijn. Ik gebruik ook Advanced System care pro versie 10.5, maar ook daar kan ik geen oorzaak ontdekken.

Waarschijnlijk wordt automatisch afspelen uit veiligheidsoverwegeingen ergens geblokkeerd, maar ik heb geen idee waar. Het is een buitengewoon irritant probleem, bijvoorbeeld voor de card reader als ik foto's wil importeren. Weten jullie raad?

Boeken Bestellen

Het is niet duidelijk hoe ik een boek van HCC kan bestellen van uw publicatie lijst 

Beeldscherm formaat instelling

L.S.  NA Linux Mint installatie krijg ik alleen een beperkt beeldformaat; andere Linux versies geven hetzelfde probleem: kennelijk ontbreekt een video driver (Intel 82845G/GL/GE??). Merkwaardig: 'Live-optie' MET SOMS WEL VOLLEDIG BEELDFORMAAT! Enkel na Linux BLAG installatie heb ik volledig beeldformaat: deze heeft echter geen software en update opties.. Jammer.. Zelfs Win7 werkt alleen met VGA driver.. Zonder accelerator! ook PCMCIA en LAN controller werken dan niet! Vandaar liever Linux; helaas onervaren met programmeren dus afhankelijk van gebruiksvriendelijke oplossing, als dat mogelijk is? HELP??

facebook

Ik kan geen bericht meer verzenden na enter  in facebook. Het bericht wordet niet geplaatst en verdwijnt

iets fout aangeklikt, dat weer aanpassen

Ik heb vermoedelijk aangeklikt dat ik updates wil hebben van ontwikkelaars... Iedere keer dat er een nieuwe update is, zijn al mijn programma's die ik gebruik voor bv pdf, jpg etc weer terug gezet naar windows programma's en dat krijg ik niet terug gedraaid.. Als ik ze via programma toewijzing aanpas, zijn ze de volgende dag weer teruggezet.. hoe kom ik daar vanaf...

iPhone-opslag optimaliseren

Op mijn iPhone staat het bericht:iPhone-opslag is bijna vol. Je kunt ruimte vrijmaken door "Optimaliseer iPhone-opslag" in te schakelen. Ik heb het volgende gedaan:

Op mijn laptop alle overbodige video's en foto's van WhattsApp verwijderd via Foto's, want die zijn gesynchroniseerd. Maar alles staat nog steeds op de iPhone, terwijl het op de PC weg is. Hoe doe ik dat dan op de iPhone? Ook mede omdat op de iPhone staat dat ik een nieuwe versie kan installeren: IOS 11.0.2. Maar dat durf ik nu niet te doen voordat die ruimte-opslag is geoptimaliseerd.

mailbox

Sinds kort werk ik met het Imap protocol en met slechts 200 mb die voor een hcc account beschikbaar is, ben ik bang dat mijn mailbox al snel vol is.

Is het mogelijk deze mailbox te vergroten?

Mailmerge

Ik heb een ledenbestand in Excel gemaakt. Ook formulieren als bijv. facturen zijn aanwezig. 

Ik wil nu in een run een factuur naar alle leden (circa 100). Als ik dat met Word zou combineren gaat dat vast lukken. Maar binnen Excel weet ik niet hoe dat werkt. Kan iemand mij verder helpen?

Bij voorbaat dank.

 

Vriendelijke groet,

manuscript uit pdf naar Word overzetten

in mijn manuscript van 470 pagina's blijft de pagina nummering steken op 235, terwijl de paginering moet doorlopen. Op het moment ben ik met de proefversie van Adobe de pdf aan het overzetten naar Word om dit te herstellen, maar ik krijg het niet voor elkaar. Kunt u mij helpen?

mededeling : relying niet toegestaan

onze nieuwe pad met oude gegevens staat niet toe binnengekomen mail door te sturen naar ander e-mail adres op dezelfde locatie om de inhoud af te kunnen drukken.

mijngezondheid.net

Sinds kort kan ik niet meer op mijn iMac met Google Chrome en met Safari de pagina mijngezondheid.net openen.

Bij Chrome en Safari krijg ik de mededing:

Google (of Safari) kan de pagina niet openen omdat er geen beveiligde verbinding met de server http://www.mijngezondheid.net tot stand kan worden gebracht.

 

Gebruik ik Opera dan opent de pagina wel.

 

Wat is hier aan de hand?

Ik wil ook graag via Google Chrome en Safari de pagina kunnen openen.

Op een Windows laptop heb ik geen probleem.

opheffen hotmail account

Hoe kan ik mijn hotmail account opheffen.

ik vind nergens een manier.

overzettten informatie

Ik ben op mijn eerste exemplaar gevallen en heb toen dezelfde gekocht. Het lukt mij niet om de info van de oude naar de nieuwe te krijgen. Ik heb een deel via Google (cloud) kunnen ophalen, maar zelfs de info van mijn memorycard krijg ik niet beschikbaar. Het toestel is nu 3 maanden oud.

Verder heb ik het probleem dat wanneer ik mijn nieuwe Phone aansluit op mijn computer ik elke keer de boodschap krijg dat het programma Smart Suite op mij computer ouder is dan op mijn Phone en ik heb al een paar keer de nieuwste versie opnieuw geïnstalleerd, maar de boodschap verandert niet. Ik weet ook daarvoor geen oplossing en voor het overzetten van bestanden naar mijn computer heb ik die koppeling wel nodig.

printen in excell

Wanneer ik print in excell, komt alleen de teksten op papier.

Vraag: hoe krijg ik de print incl het gehele raster, dus alle hokjes en lijnen?

probleem

Ik vond in mijn programmalijst Nuance PaperPort 12 van Brother.De bijbehorende files zijn tijdens ons vorige contact verwijderd, deze is hardnekkig.Het is een documentbeheerprogramma. Er is een pop-up van dit programma: Windows is bezig met het configureren van Nuance Paper Port12. Verder verschijnt geregeld de boodschap: De functie die u wilt gebruiken bevindt zich op een CDrom  of andere verwisselbare schijf, die niet beschikbaar is.Kunt u mij adviseren. Ik zie ook programma's staan die als ik ze wil verwijderen zeggen; programma missing, hoe krijg ik die weg?

Alvast bedankt, mijn normale mail bereikt u niet

probleem opstart internet

Ik heb sinds kort Bitdefender total security 2018 geïnstalleerd. Daarnaast heb ik Hitman Pro aleart 3.67 en Hitman Pro 3.7 en Malwarebytes premium 3.2.2.2029 geïnstalleerd. 

 

Sinds ik Bitdefender heb geïnstalleerd heb ik problemen met de opstart van internet als de computer een tijdje in ruste is geweest. Dus niet uit. Als ik internet na rust op wil starten dan blijft de computer zoeken zonder een site te openen. ik open bij opstart altijd nu.nl en google. beide worden niet geopend. als ik de computer opnieuw opstart werkt alles weer vlekkeloos. 

 

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

rest verbruik webmail account

als ik alle mail uit mijn webmail box haal en alle andere mappen bevatten ook geen bestanden meer dan blijft er toch nog ongeveer 11 MB als verbruikte ruimte aangemerkt in het overzicht van de webmail staan. zie de bijlage. hoe is dit mogelijk en staan er nog ergens bestanden die ik niet kan bereiken? hoop dat jullie een antwoord kunnen geven.

 

tevens probeer ik in de instellingen van webmail te komen met mijn eigen account maar dit mag ik niet doordat login en ww niet overeen komen, echter ik kan wel gewoon inloggen op webmail? hoe is dit dan mogelijk. zie bijlage

snel/simpel verwijderen fotos uit Foto's

Ik heb dankzij advies van bert van Dijk mijn foto's van de Iphone weten te halen en ze met complete exif in mijn Imac gekregen. Hulde!

 

Maar nu wil ik graag snel alle foto's die nu in de map "foto's" op mijn Iphone staan verwijderen. Wat ik nu doe is ze een voor 1 aanvinken en verwijderen. dat is heel veel zinloos werk.

 

Ik hoop dat jullie een snellere manier weten

 

Alvast bedankt

SR

Waarvoor staan de letters SR bnij de SeniorenAcademie?

Startmenu werkt niet

Bij het aanclicken van het startmenu verschijnt de mededeling:

 

Kritieke fout

Uw startmenu werkt niet. De volgende keer als u zich aanmeldt zal worden geprobeerd dit te herstellen.

 

Bij het drukken op de knop moet opnieuw ingelogd worden maar het probleem wordt niet opgelost. Een herstart van de computer lost het probleem evenmin op.

 

Heeft iemand een suggestie?

syllabus

Heel af en toe ben ik maar geïnteresseerd in de syllabus over een bepaald onderwerp en wil die ook inderdaad hebben.

Moet ik dan ook een abonnement afsluiten of kan ik die ene syllabus dan toch downloaden? 

 

Met vriendelijke groet

Synchroniseren

Ik wil emailadressen op mijn desktop ook op mijn laptop mijn tablet en mijn telefoon.

Hoe kan ik die synchroniseren ? Alles overtikken is wel het laatste.

ticket

ik heb geen ticket gekregen op mijn vraag.

En kan zo geen reacties op mijn vraag bekijken.

Toetsenbord werkt niet meer.

Na de laatste update (KB4040724) te hebben geinstalleerd, werkt het toetsenbord niet meer.

TP-link WR902acwifi router

geachte mevrouw/mijnheer,

 

Sinds enkele maanden ben ik lid van HCC en ontvang dus ook PC active.

Nu werd mijn aandacht getrokken door het artikel op blz. 13 tw. de TP-link WR802, dit ivm. met de kosten welke ik jaarlijks kwijt ben aan het kopen van internetkaarten op campings in Frankrijk. Deze kaarten voorzien in echter in 1 of 2 apparaten per kaart, bij mij loopt dit al snel op naar 5. Om deze reden werd mij geadviseerd om de de TP-link WR902acwifi aan te schaffen.

 

Dus voor mij een interessant artikel, tot dat is onderaan lees "niet geschikt voor digibeet".

 

Wat houdt dit in, niet aanschaffen of zijn de handelingen der mate ingewikkeld dat dit alleen geschikt is voor geoefende ICT-ers.

Is hier een redelijk eenvoudige beschrijving voor te vinden.

updaten

Ik zie berichten over Fall Creater's Update die binnenkort gaat uitkomen.

Maar ik heb nog geen Creater's Update. (ik hen versie 1607)

Op het scherm mbt de update staat al een tijdje de melding

"De Windows 10-makersupdate is onderweg. Wilt u deze als een van de eersten ontvangen? Ja, laten zien hoe dat moet"

 

Nog maar gewoon afwachten?

Veilig on line pakket van Ziggo

Ik word door Ziggo vriendelijk doch enigszins dwingend gevraagd toch gebruik te maken van het gratis "Veilig Onlin Pakket". 

Vragen:

 

Windows heeft haar eigen defender. Is Ziggo met zijn gratis pakket beter?

Mij is bij de bijeenkomsten immers verteld dat Windows automatisch zijn defender uitschakelt als je een andere installeerde. Geldt dat ook voor dit Ziggo pakket?

Ik stuur de ziggo brief hierbij mee.

verbinding

De printer accepteerde draadloos elke printopdracht van de HP-desktop-computer en van de Samsung tablet, maar plotseling functioneert dat niet meer. Kopiëren gaat nog wel gewoon.

Er staat wel aangegeven Error 65 of 201.

Hoe krijg ik hem weer aam de praat?

webmail in google niet goed weergegeven

hallo

als ik mijn mail via mijn webmail wil kijken krijg ik rechts niet meer het menu maar tekst

 

graag jullie hulp

vr.gr.

Wifi

Mijn draadloze wifi-verbinding valt om de haverklap weg. Ik moet steeds alles uittrekken, opnieuw opstarten, enz. Op datzelfde moment doet de wifi-verbinding met mijn iPad, telefoon en laptop het wel. Het moet dus wel liggen aan de PC. Zodra ik de PC verbind met de modem via een kabel, gaat het ook uitstekend (maar dan heb ik 10 meter kabel door de kamer lopen wat mijn vrouw niet goed vindt)

> Er zit standaard een usbwifi-adapter in, deze heb ik al een keer vervangen door een beter usb-exemplaar met antenne. Het signaal is goed.

> Mijn vraag: zit er in de computer een component dat ik kan/moet vervangen of heeft de PC alleen de usb-adapter nodig?

> Graag raad.

> De problemen dateren al van lang geleden, maar zijn de laatste tijd wel erger geworden.

> Ik hoop dat jullie een oplossing hebben.

 

Vrgr

WRT54G

Wie kan mij helpen om een niet meer in gebruik zijnde Linksys router WRT54G in te stellen als versterking van het wireless signaal van een Ziggo router (laatste model). Op mijn kamertje op de 1ste verdieping staat een Canon Ts5050 printer. De afstand tot de Ziggo router beneden is ongeveer 15 meter. Het huis heeft alleen houten onderdelen.

Ik heb onlangs de Canon Ts5050 printer gekocht echter het wireless signaal van de Ziggo router is te zwak. Laptop gaat redelijk, maar valt regelmatig uit. Iphone 6 werkt prima.

In de laatste PC active nr 296 okt/nov 2017 staat een artikel hierover van Ruud Helderman –de winnende lezerstip notabene- maar het is te technisch voor mij. De vermelde link naar http://www.hcc.nl/hanselman werkt niet. Ik kom op Hcc terecht.

 

Met vriendelijke groet.