Afdrukken

Onderwerp

Bericht

Achtergrond kleur beeldscherm

Een poosje nadat ik de computer had aangezet kwamen er rode strepen over mijn beeldscherm totdat mijn beeldscherm in zijn geheel een rode achtergrond had.

Wat is hier aan de hand en hoe krijg ik weer mijn oude kleur blauw terug ???

Adobe Flash

Om een zitplaats uit te zoeken bij een Theater voorstelling

is ondersteuning nodig van Adobe Flash.

Op mijn Laptop geeft hij die ondersteuning wel maar op mijn computer niet meer.... Voorheen kon ik probleemloos bovenstaande handeling verrichten.

Ik heb al van alles geprobeerd, gedownload o.a. (Adobe Flash player) Inmiddels zijn die bestanden weer verwijderd van mijn computer omdat dit niet werkte.

Heeft iemand een idee?

Agenda synchroniseren met google agenda

Wij zijn in het bezit van een iMac, iPhone en een Samsung telefoon.

Ik lukt mij niet om de agenda's van de iMac en iPhone te synchroniseren met de Google agenda van de Samsung. Heeft iemand daar een oplossing voor?

Bestanden verdwenen uit iCloudDrive

Bestanden verdwenen uit iCloudDrive

Beste mensen van de redactie,

Ik heb een Windows computer en zet mijn backup op de (betaalde) iCloudDrive. Daar staan mijn bestanden veilig, dacht ik. Een paar weken geleden formatteerde ik mijn computer en bleken veel bestanden uit de Cloud verdwenen. Ik heb nu heel veel lege mappen en de mappen waarin nog iets zit zijn uitgedund. Ik ben erg onthand. Enkele voorbeelden:

Ik geef een cursus stamboomonderzoek van 5 lessen. Ik gebruik daarbij 10 PP-presentaties. Nu heb ik er nog 4. Ik ben docent funeraire cultuur en heb een paar duizend foto’s die te maken hebben met begraven en grafmonumenten. Er is enorm veel verdwenen. Ook een aantal lezingen kan ik niet meer geven. Mijn lijst met wachtwoorden en mijn financiële (belasting-)gegevens zijn foetsie.

Wat doet Apple hieraan? Toen ik mijn probleem meldde hing ik 5 kwartier aan de lijn. Daarna kreeg ik het mailadres van een ‘eigen’ senior advisor. Die mailde mij één maal met een vraag en daarna laat hij niets meer van zich horen, ondanks mailtjes van mijn kant om contact op te nemen. Het is vandaag twaalf dagen na ons laatste contact.

Ik vertel dit om drie redenen:

1 Misschien is dit voor u reden om te onderzoeken of dit meer voorkomt, misschien ook bij OneDrive, Google Drive en Dropbox?

2 Ik denk dat dit belangrijk is voor uw lezers, zodat zij dit niet zullen meemaken.

3 Een vraag: in hoeverre is Apple verantwoordelijk voor het verdwijnen van mijn bestanden? Kan ik actie ondernemen? Ik begrijp best dat ik nooit kan procederen tegen een wereldconcern.

Ik hoop op uw reactie,

Vriendelijke groeten,

dubbel onderstreepte tekst

Vanuit de Computertotaal nieuwsbrief van 4 mei doorgeklikt naar een artikel. In de tekst verschijnt dan een dubbel onderstreepte woord in het groen. zie bijlage

Is dit malware of id. en wat kan er tegen doen?

HCCm geen hardware meer

Ik heb contact met jullie gehad daar ik als lid geen gegevens had over mijn gebruikersnaam EN pasword.

Dit is correct opgelost.

Nu HCCm ze HADDEN eewn perfecte website maar zijn vernieuwd met eenwebsite met veel text zonder hardware informatie, geen foto's en geen info over de aanschaf.

Verder ook geen info over telefoonnummer.

hotmail berichten

sinds kort een aple iOS laptop en hij verzend al mijn uitgaande mails dubbel.

Hoe kan ik dat veranderen?

Help functie voorziet daar niet in.

Weet u een oplossing?

html

hoe moet ik HTML afdrukken

i tunes

Ik kan geen i tunes installeren op mijn pc.

na een crash ps op nieuw opgestart met een herstellings dvd.

windows 10 pro met nieuwste update creator.krijg steeds een foutmelding zie bijlage.

groet

Laptop start niet op

Wij hebben problemen met het opstarten van de Acer Aspire 7750 G van mijn vrouw. 

Normaal start hij op en komt een windows achtergrondplaatje op het scherm. Als je dan in het midden klikt verschijn niet zoals gebruikelijk haar naam op het scherm met een wit balkje, maar mijn naam en logofoto en wordt naar mijn wachtwoord gevraagd. 

Als ik mijn wachtwoord ingeef. krijg ik de mededeling dat het wachtwoord dat ik gebruik onjuist is en de mededeling: "Uw apparaat is offline. Meld u aan met het wachtwoord dat het laatst gebruikt is op dit apparaat." 

Als ik dan het wachtwoord van mijn vrouw invul. Krijg ik weer dezelfde mededeling. Hetgeen op zich niet vreemd is omdat als gebruiker nog steeds mijn naam Wim van 't Verlaat wordt weergegeven. Het vreemde is dat op mijn eigen laptop bij inloggen als naam wimverlaat met mijn logofoto wordt gebruikt en daar werkt mijn wachtwoord wel. 

We hebben beide laptops in Nederland gewoon afgesloten en staan nu op een camping bij La Roche met wifi

We hebben beide een eigen wifi toegangscode, maar aangezien de laptop van mijn vrouw niet "doorstart" komt ze aan haar programma's en wifi niet toe,

We snappen er niets van. Wellicht dat er iets in het geheugen van haar laptop zit, maar ik kan natuurlijk nergens bij.

Ik heb de accu van de laptop er al uitgehaald en een paar maal de aan knop in gedrukt (5 tot 10 keer)om een eventuele geheugendump te verwijderen maar dat werkt niet.

Wat kan er aan de hand zijn en hoe los je dit op?

Vast bedankt voor het meedenken.

Laptop wil niet meer opstarten

Laptop stond aan maar in slaapstand of zo. Toen verder wilde werken en de muis bewoog om weer op te starten bleef het beeld zwart en links bovenin de tekst:

"a disk read error occured" Please press Alt+Contr+Del to restart.

Dit al vele malen geprobeerd maar hij wil niet opstarten.

Please...Help

leesbevestiging e-mail

ik gebruik het e-mailprogramma van windows.

ik kan nergens een knop vinden om bij een bepaalde e-mail een leesbevestiging te vragen. Is dat niet mogelijk bij dit programma of kijk ik niet goed

Lezijng Digitale Gezondheidszorg

Ik ben helaas niet in de gelegenheid een van de lezingen over bovengenoemd onderwerp bij te wonen. Is het mogelijk hiervan een schriftelijke versie te krijgen?

Bij voorbaat dank,

opslaan mp3 gain

Met mp3 gain kan ik liedjes op gelijkte hoogte brengen, maar waar wordt het resultaat te vinden? Of hoe kan ik het resultaat naar een bepaalde hoofdstuk (in o.a. documenten) diligeren?

Dank en groeten,

overweging overstap naar i Mac, Mac Book

Ik denk aan een refurbished apparaat (i.v.m.prijs)

Waar moet ik rekening meehouden?

Ben ik beperkt met overzetten van bv. Spotify? Is overzetten van huidige programma's een probleem? Is er een toegankelijke handleiding beschikbaar?

Bij voorbaat mijn dank voor aanwijzingen etc.

PC-Active 294

Beste redactie,

Als HCC lid van het eerste uur met een Apple-hart (Apple ][e uit 1979 en hij doet het nog steeds) lees ik in editie 294 het artikel op pagina 58 'Kan het beter dan een MAC?'. Hierin vergelijken jullie de hardware van een 3-tal laptops met een MacBook Pro. Leuk allemaal, maar dit is apples(!) met peren vergelijken. Er zijn een aantal redenen om voor een Apple te kiezen en de belangrijkste is misschien wel de Software. Voor gewoon dagelijks gebruik doet de hardware er niet toe. Of je nou een i5 of een i7 onder de motorkap hebt is niet belangrijk. Het gaat veel meer om gebruikersgemak, stabiliteit en compatibiliteit. En daarbij spant Apple gewoon de kroon! Ik ben net weer 10 uur aan de gang geweest voor een kennis die een ASUS-laptop had met Windows10. Hij doet het weer maar het is echt een 'Gatesway to hell'. De meerprijs van een Apple is het meer dan waard......

PC!OK

ik heb enige tijd geleden PC!OK geinstalleerd. Het leek mij handig. Maar helaas bleek het niet mogelijk het automatisch opstarten uit te te zetten, ondanks de aan/uitvink optie in het opstartscherm. Nu kreeg ik de laatste tijd ook steeds een foutmelding bij het afsluiten van mijn laptop waardoor de computer aan bleef staan. Hierop heb ik de software verwijderd (via de officiele windows-manier). Helaas blijf ik wel de foutmelding krijgen:

Access violation at address 004025F4 in module "SupportAgent.exe". Write of address 0000000D.(zie bijlage)

Hoe kom ik hier van af?

Phishing mail?

Beste heer/mevrouw,

Ik ontving laatst (28-4-17) een mail met als afzender Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.'. Daar staat een link in, met als naam 'https://windows.hcc.nl'. Echter het adres achter die naam luidt 'http://td35.tripolis.com/public/r/OcGaeOwK98NTHnK3k1QXMg/hN0KYVYpGazkD9+_CbC4_g/pxlM2Xu9bnzFZIGXQ3W7wA'. Mijn anti-virus programma (F-secure) geeft aan, dat deze mail een mailscam is, vanwege de ongebruikelijke url.

Heeft u hier een verklaring voor?

Met vr.gr. 

Pictogrammen

Sinds een update staan er mini pictogrammen tussen normale pictogrammen op het bureau blad.

Er staat wel de normale naam onder en het werkt ook wel.

Hoe krijg ik die mini weer normaal??

Re: test

Mijn Echtgenote heeft een eigen accountant kan de computer niet opstarten 

Ik krijg de volgende melding

De server User Profile Service verhinderd het aanmelden

Gebruikers Profiel kan niet worden geladen

Wat is de oorzaak hier van

tekstcode

Je kunt als tekstcode b.v. unicode of westers instellen.Ook kun je automatisch instellen, maar dat werkt niet

Nu moet ik bij de verschillende emailberichten steeds switchen tussen unicode en westers om de verschillende accenten en letters met trema enz te kunnen zien

tweakers.net/ nieuws

Via Tweakers nieuws brief,23 mei 2017.

Software-als-Kodi-en-VLC-is-kwetsbaar-voor-hack-via-kwaadaardige-ondertitels-Computer-Nieuws-Tweakers

Maak ik mij zorgen om gebruik te maken van Kodi.

Gaarne jullie advies in deze.

Met vriendelijke groet

Update aangeboden

Bijgaand treft u een foto aan van een bericht dat nu al drie keer op mijn computer verscheen. Er zou een update beschikbaar zijn terwijl niet is aangegeven van wie die update komt.

Is dit wel veilig ????????

upgrade

Beste mensen, 

Windows 10 wil bij mij maar niet aan de creators upgrade 1607. Om de een of andere reden eindigt iedere installatiepoging in een foutmelding en het terugzetten naar versie 1511.

Ik heb in de loop er tijd de probleemoplosser van Microsoft er op los geloaten, Windows trouble shooter latest wu[5] diag.cab laten draaien en voltooid, install en uninstall meta.diag.cab beschadigde patch registersleutelds gebruikt die aangaf dat ale problemen waren opgelost, DISM scan reparaties was O.K. en afgelopen week maar eens geprobeerd om heel Windows 10 overnieuw te installeren met 1607. 

Geen resultaat. Opnieuw een foutmelding met een code die al eerder gegeven was. Mijn Dell Optiplex draait op zich goed op 1511, maar het vervelende is dat Windows steeds opnieuw wil upgraden en dat je dat niet kunt uitzetten.Ook nu weer vraagt Windows om opnieuw op te starten. Daarna gebeurt er niets.Intussen zijn er wel enkele updates en patches geinstalleerd waarbij opvalt dat er ook steeds mislukte pogingen tussen zitten. De in de aanbevolen artikelen gegeven adviezen heb ik dus allemaal al geprobeerd. Wie weet raad ? Alvast dank voor de reactie.

VPN en mailserver

enige weken geleden heb ik een lezing bijgewoond over VPN

voor bijzonder interessant

naar aanleiding daarvan wat artikelen opgezocht en de  mogelijkheden bekeken .

wat wil ik ;een NAS waarin aanwezig is een VPN server en een mailserver .

ik kom op een router met het merk Lancome , ik loop tegen de volgende vragen aan of problemen omdat ik geen IT ervaring heb en geen goed inzichten .

A- er is een router bij mij aanwezig van Telfort  een

experia V8 

B- kan een Lancome router achter de aanwezige router gezet

worden . er zijn van dit merk routers voorzien van een

VPN server

C- De moeilijkheid graad kan iemand  met weinig ervaring

dit tot een goed eind brengen,ik heb geen idee

D- kan de installatie serves van Hcc dit uitvoeren tegen

betaling .

aanwezig thuis een netwerk bekabeld en laptop Dell met

dockingstations alles van Dell

Webcam Logitech C 525

Mijn Logitech webcam C 525 werkte prima onder Windows Vista. Met Windows 10 start de webcam niet op met het opstarten van de computer. Als ik kies voor de ”computer opnieuw opstarten” dan doet hij het wel. Ik heb het stuurprogramma opnieuw gedownload en geïnstalleerd, waarbij het oude stuurprogramma is verwijderd en ook Skype heb ik er opnieuw opgezet, maar dat helpt ook niet. Waarschijnlijk een moeilijk op te lossen probleem, maar ik wacht met spanning af of iemand mij kan helpen.

webpagina

ik ben overgegaan van windows naar ubuntu, maar moet nu weer filezilla instellen om mijn webpagina te onderhouden.

Op zoek naar hostnaam en poort .

Maar is lastig te vinden op webpagina van HCC jammer genoeg, ook niet met de zoekfunctie.

Dus graag even mij weer op weg helpen aub