Afdrukken

Onderwerp

Bericht

Paint.net

ben geinteresseerd in Paint.net en zou graag een workshop oid volgen.

Heb gezien dat afd Heerenveen dat wel doet, maar zou graag iets in de omgeving Delft willen. Ook prima als een ander lid die er goed in thuis is bereid zou zijn priveles te geven.

IMAP

Geachte dames en Heren op 2017-01-31 heb ik te. Maarn een interrassante  presentatie bijgewoond over e-mailen en IMAP en speciale afstelling in het e-mail verkeer allemaal heel nuttig , maar nu de praktische toepassingen het daadwerkelijk gaan uitvoering  van de afstellingen 

Mijn concrete vraag is. Wie kan mij helpen bij het uitvoeren van deze wijzigingen zodat het e-mail verkeer niet gaat stagneren .

Een presentatie is altijd zeer nuttig ,alleen daarna is de praktische toepassing aan de orde het je eigen maken van dat gene wat besproken is

Concreet het omzetten van pop naar IMAP zonder stagnering .

Storingen

Ik heb de laatste tijd last met Excel en Words, als ik in deze programma's bezig ben gaat het beeld vanzelf scrollen.

Ook mis ik bij het ontvangen van Email vaak de scrolbalk zodat ik niet de gehele pagina kan zien. Het gebeurt ook regelmatig dat als ik een Email aan het maken ben dat mijn PC hangt en het zandlopertje zichtbaar wordt. Na enkel tijd is dat weer over.

pc start thuis wel, op andere plek niet

Ik heb een eigenaardig probleem. Als ik de desktop ontdaan van alle aansluitingen thuis opstart doet hij het onmiddellijk en zonder haperingen. Op een andere plek waar ik het wil gebruiken, gebeurt er helemaal niets als ik de startknop indruk. Wel zie ik dat de led lampjes branden. Er is dus wel stroom, maar waarom start die op die plek niet op?

OBS Recording Software Crasht Minecraft

De videogame Minecraft gebruikt Java en werkt prima op mijn PC. Mijn opnamesoftware, OBS Classic, werkt ook goed (met andere spellen). Sinds kort echter, crasht Java (en dus ook de game Minecraft) zodra ik op 'record' druk in OBS. Los van elkaar werken ze prima, maar er lijkt iets tussen beide programma's mis te gaan. Beide zijn up-to-date en ik heb het ook geprobeerd met oudere versies van Java. Ik kom veel anderen tegen op het internet met hetzelfde probleem, maar er is geen oplossing die voor mij werkt.

Heeft u enig idee wat de oorzaak van mijn probleem kan zijn, dan zou ik erg tevreden zijn met enige hulp.

Met vriendelijke groeten,

HCC nieuwsbrief

In de HCC nieuwsbrief staan korte berichtjes met de toevoeging "Lees meer". Tot voor kort geleden kreeg ik bij aanklikken van deze tekst een pagina  met een nadenkende vrouw en kon ik dit grote bericht afdrukken. In de nieuwe vormgeving wordt het bericht niet meer compleet afgedrukt, slechts alleen de kopregel van de HCC wordt afgedrukt.

Hoe kan ik het hele bericht goed afdrukken?

SPAM filter lijkt mail tegen te houden

Hallo,

Ik krijg van de school van mijn zoon de vraag waarom mail aan ons gestuurd niet aankomt. Het lijkt erop dat het spamfilter van HCCNET het bericht tegenhoudt. Ik heb al via webmail ingelogd, maar ik zie geen SPAM map oid. Ik kan dus niet checken of het door het SPAM filter komt. Kunnen jullie aangeven hoe dit evt opgelost kan worden. (kunnen jullie evt zorgen dat mail van *@wolfert.nl wordt geaccepteerd?) 

Met vriendelijke groet, 

Bijgevoegd foutmelding van de mail in mail_probleem.txt)

oproep niet verzonden

LS<

Ik probeer te bellen maar krijg sinds kort de melding 'oproep niet verzonden'.

Hoe krijg ik de smartphone weer zo ver dat ik wel weer kan bellen.

Bvd,

Taal wijzigen

Hoe kan ik de weergavetaal wijzigen in Nederlands?

scanner probleem

Als ik op mijn HP Deskjet 3055A de optie 'Scannen'kiest, gebeurt er niets. 

Wat moet ik doen om de scanner te laten functioneren?

verbinding  Wifi

ik gebruik mijn IPAD reeds 2 jaar  geen probleem tot een paar weken geleden verbinding doet erg vreemd  terwijl mijn laptops gewoon verbinding hebben en de IPAD is traag geworden  opslag is  nog 50 Gb te gebruiken  

moet een IPad eens geschoond worden antivirus  er op 

ik heb geen idee 

wanneer zijn de bijeenkomsten kom ik een langs   kan niets  vinden over data  

Vriendelijke groet

outlook app voor android

Beste mensen,

Ik gebruik de afgelopen jaren steeds de outlook-app op mijn Samsung  smartphone. Recent bleek dat versturen van mail niet meer lukte en sinds een paar dagen kreeg ik melding dat ik het wachtwoord voor mijn mailadres opnieuw moest invullen. Dat had niet tot gevolg dat ik weer mail ontving. Het lukt me niet de outlook-app opnieuw in te stellen.

kunt u me daarvoor de aanwijzingen leveren? of is er iets veranderd waardoor dit niet meer lukt?

Hartelijke groet,

gegevens bestand Windows Live mail overz

Helaas is mijn Windows Live Mail ermee gestopt (foutmelding). Inmiddels kan ik wel weer e-mailen via de mail App in Windows 10, maar graag zou ik de oude mails die in Live mail stonden ook nog kunnen benaderen. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Android contacts

Bij de recente bijeenkomst van Senioren op 25 januari is kort stilgestaan bij Contacten. In bijzonder binnen Windows.

De afgelopen dagen ben ik de slag geweest met contacten binnen Android. Met de verwachting dat alle contacten op een telefoon overeenkomen met die op de tablet.

Dat blijkt niet het geval.

Beschikbare documentatie brengt mij niet verder. Importeren en exporteren is voor mij een doolhof.

Is het mogelijk om vanuit deze vraagstelling een inleiding te maken met het onderwerp : "aanmaken en beheren van contacten in Android" ?

Met bijzonder aandacht voor het account waarbinnen een contact is aangemaakt. En vervolgens de (on)mogelijkheden om contacten tussen account te wisselen.

iPadcursus  Amsterdam start 07.03.2017

Op dit moment kan ik geen nadere informatie voor deze cursus oproepen.

Is dat vanwege het onderhoud dat nu gepleegd wordt ?

Ikzelf ben lid, maar wil een drietal geinteresseerden ook mee laten doen met de cursus; Is dat mogelijk ?

Vanaf wanneer kan ik de info wel weer oroepen om in te kunnen schrijven ?

Alvast dank voor het antwoord !!

Hulp bij problemen op locatie

Geachte heer/mevrouw,

Sedert 2001 HCC-lid. Ondanks mijn leeftijd (77) ben ik nog steeds actief met mijn klein administratiekantoor. Omdat een aantal vraagbakens uit mijn omgeving zijn weggevallen,

en ik zeer digibetisch ben aangelegd, bestaat bij mij de behoefte aan iemand die mijn digitale computer- en daarmee samenhangende problemen zou kunnen oplossen. 

Ik doe niets met facebook, twitter of wat dan ook op dit gebied, ik gebruik de computer alleen voor mijn  administratieve programma's, internetbankieren, e-mail en tekstverwerking. 

Mijn vraag aan U is nu: Bestaat ook de mogelijkheid om via Uw organisatie fysieke hulp ter plaatse te krijgen wanneer ik vastloop. Uiteraard tegen betaling. Hulp op afstand werkt niet voor mij, gezien mijn digitale beperkingen. 

In afwachting van Uw bericht b.v.d. 

Met vriendelijke groet

PC Active

Hi,

Vaak vind ik in artikels in PC Active iets wat op een verwijzing lijkt die ik echter niet kan vinden. Bijvoorbeeld PC Active Maart 2017, pagina 87: "Met SmartDeblur [3] bijvoorbeeld maak je..." - Wat moet ik met die "[3]".

Ik lees zowel de PC Active als ComputerTotaal en dit soort cijfertjes plaagt me al heel lang. Ik zie vast iets over het hoofd!

Voor de rest prima bladen hoor.

Met vriendelijke groet,

Twee vragen webmail en

LS,

Ik heb twee vragen voor u.

1) Hoe komt het dat 38% van mijn hccnet webmail 

geheugen ingebruik is (van de 100MB) terwijl ik alle mail permanent heb verwijderd?

2) Waar kan ik in het mail programma van Windows 10 aangeven dat de mail uit de hccnet webmail verwijderd kan worden nadat ik deze binnengehaald?

Met vriendelijke groet,

synchroniseren Outlook met GalaxyS7

Ik ben op zoek naar mogelijkheid om mijn Microsoft Outlook bestanden, zoals contacten, agenda en taken dagelijks/wekelijks te synchronieren met de Galaxy S7 edge.

Volgens de handleiding zou Smart Switch het ideale programma daarvoor zijn. Echter dit werkt niet. Ik kan daarop aangeven wat ik wil synchroniseren en hoe maar als ik op synchroniseren druk gaat het programma niet verder.Blijft op 0% staan. Microsoft VisualC++ etc staan allemaal op mijn computer.

Ik heb 2x contact gehad met Samsung helpdesk maar die zeggen dat ze mij niet verder kunnen helpen en dat het een probleem van Microsoft is en dus niet hun probleem.

Ik heb overal op internet zitten zoeken maar ik kan geen duidelijke oplossing vinden. Vandaar dat ik u vraag wat de beste manier/programma is om te kunnen synchroniseren met De S7. Het lijkt mij dat ik niet de enige ben met dit probleem. Hopelijk heeft u snel een oplossing voor mij.

email-instellingen

Graag ontvang ik voor mijn HCC mail adres gedetailleerd de instellingen voor inkomende en uitgaande mail.

Ondanks al mijn zoektochten op internet en pogingen, heb ik het nog steeds niet voor elkaar gekregen om het werkend te krijgen op bovenstaande apparaten.

Zou hier erg blij mee zijn!

Bij voorbaat mijn dank.

Kan Excel niet meer openen vanuit Start

Bij het openen van Excel via start krijg ik steeds een venster met de melding dat het programma zal worden geïnstalleerd. Vervolgens de melding dat Microsoft Office Single Image 2010 niet kan worden gevonden. Dit gebeurt ook wanneer in met dubbelklikken een excelbestand probeer te openen.

Kan Excel wel openen via een eigen aangemaakte snelkoppeling op het bureaublad.

Word, Outlook en Powerpoint werken normaal.

Achtergrondproces analyticsSDK niet te s

AnalyticsSDk is niet te stoppen. Als ik windows afsluit komt de melding dat het proces nog gestopt moet worden.

Sinds dit actief is, kan ik geen websites meer bezoeken en via thunderbird geen mail versturen Mail ontvangen lukt nog wel.

Ik heb mijn modem gereset, laptop uit en weer aan en probleemoplosser mijn netwerkverbinding laten resetten.ook geprobeerd om met minder toepasingen op te starten.

Vanochtend werkte internet nog wel en was het achtergrondproces nog niet actief.

Mogelijk heeft mcafee virusscanner er iets mee te maken, die deed ook een update, maar helaas kan ik het programmavenster niet openen.

Ik gebruik Thunderbird voor mail en firefox en chrome als browser.

Wat kan er met mijn laptop aan de hand zijn?

Verwijderen email account in Thunderbird

Een van onze leden op de HCC SR locatie Zaanstreek Waterland, wil graag een emailaccount verwijderen uit Thunderbird. Hij krijgt dit niet voor elkaar.

Omdat er geen andere leden zijn die met dit emailprogramma werken, kunnen wij hem hiermee niet helpen.

Kan iemand ons hierin adviseren hoe dit moet? Of aangeven waar wij hierover informatie zouden kunnen vinden?

Netwerkdetectie en thuisgroep (en firewa

Hallo lezers,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen;

Sinds ik Windows 10 gebruik lukt het mij met geen mogelijkheid meer om 'netwerkdetectie' in te schakelen. Ik wil graag weer een thuisnetwerk opzetten maar dat is hierdoor onmogelijk.

Ik schakel het in, klik op 'wijzigingen opslaan' (als Administrator) en wanneer ik direct daarna weer kijk staat het weer uit.

Uiteraard het internet afgezocht naar oplossingen en al veel geprobeerd. De mogelijke oplossing die veelvuldig te vinden is op het net (zowel nl als engels) is

de draaiende services te checken en een aantal daarvan, mochten ze uit staan, te starten en op automatisch te zetten.

Alles wat ik tegen kwam geprobeerd, nog steeds geen resultaat. 

In de verkenner zie ik het 'netwerk' wel staan maar als ik daar op klik krijg ik de melding: "Netwerkdetectie is uitgeschakeld. Netwerkcomputers en apparaten kunnen niet worden gedetecteerd. Schakel netwerkdetectie in het netwerkcentrum in."

Daarna bovenin de balk: "Netwerkdetectie en het delen van bestanden zijn uitgeschakeld. Netwerkcomputers en apparaten kunnen niet worden gedetecteerd. klik hier om te wijzigen..."

Wanneer ik vervolgens (als admin) klik op "netwerkdetectie en bestanden delen inschakelen" klik blijft deze melding zich herhalen maar er veranderd niets.

Ik heb overigens wel een thuisgroep maar zie alleen mezelf dus en bestanden delen staat aan. Ik zie ook gewoon mijn draadloze printer maar geen idee of dat er iets mee te maken heeft.

De tool 'Probleem oplosser thuisgroep' in Windows geeft de melding: "Communiceren met Thuisgroep wordt verhinderd door Windows Firewall. U kunt het probleem mogelijk oplossen door communicatie in Windows automatisch in te schakelen via de Firewall." 

Ik klik op "Deze oplossing toepassen". waarna ik de melding krijg "Windows Firewall is niet correct geconfigureerd" 

in de firewall gekeken maar ik heb geen flauw idee wat ik daar zou moeten aanpassen.

Wie weet wat hier de oorzaak van is en hoe los ik dit op? 

Ik zou bij voorkeur niet Windows opnieuw installeren.

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Kun je e-books opslaan in je bestanden?

Ik wil graag een E-book aanschaffen maar heb nog geen e-reader of tablet. Ik kan nog niet zo snel een keus maken alhoewel er wel sprake is van enige tijdsdruk. Nu vraag ik me af of ik zo'n E-book ook niet (tijdelijk) op mijn desktop kan laden.

keuze  laptop voor  Linux

Kan iemand  advies geven  over welke laptop goed gebruikt  kan  worden  om Linux op te installeren  en  daarmee te  experimenteren?

big ben ps3 controller

i can not instal it on my pc help plz

Thunderbird

Nu gebruik ik Thunderbird als e-mailprogramma.

Daarbij staat boven aan de pagina een overzicht van de e-mails en onderaan de pagina staat de geopende e-mail die ik heb geselecteerd.

Vraag: Kan dat ook naast elkaar in plaats van onder elkaar dus dat ik links een overzicht van mijn ontvangen e-mails heb en rechts de inhoud van een van de geselecteerde e-mails?

inloggen

Ik ben nieuw lid, en kan niet inloggen.

De responstijd op mijn mededeling niet te kunnen inloggen, duurt wel lang (nu 5 dagen).

Gaarne advies.

schermoverlay

ik krijg steeds bij het willen gebruiken van apps,de meededeling >> schermoverlay uitschakelen.

Kan iemand mij gedetailleerd vertellen hoe ik dit voor elkaar krijg ?

Photoshop CS4 Raw bestanden openen

Met Photoshop CS4 lukt me niet om een Raw bestand te openen CR2.

Up dates zijn er niet, daar heb ik naar gekeken.

Wie heeft een oplossing??

Server/browser niet vinden

Sinds gisterenmiddag komt er geen verbinding tot stand met de server/browser. Terwijl er wel een internetverbinding intact is.

Er volgt een terugmelding dat er geen connectie tot stand komt. Niet met google chrome, niet met explorer edge, niet met andere programma's.

Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Gaarne uw advies.

Alvast mijn dank voor jullie support, 

met vriendelijke groet,

cleaner

Ik heb dus een smartphone werkt goed maar ik wilde vragen

of er ook een soort Ccleaner zoals bij windows maar dan voor android. Zodat je af en toe wat kunt opschonen ??

de muis wekt niet meer

ik gebruik al 2 jaar de zelfde muis op mijn Asus laptop, een usb logitech met kabel.

nu werkt hij ineens niet meer, een andere muis geprobeerd en die werkt ook niet.

op een andere computer werken ze wel.

de usb poorten werken ook want een usb stick pakken ze wel.

na veel zoeken heb ik begrepen dat ik in apparaatbeheer bij muizen en andere aanwijsapparaten de muis moet verwijderen en opnieuw opstarten.

alleen de muis staat er niet bij, wel het touchpad.

ik heb de laptop al meerdere malen opnieuw opgestart maar het veranderd niet.

iemand een idee????????

C schijg niet toegankelijk

al enige tijd  loop ik tegen het probleem dat mijn c schijf niet meer toegankelijk is.

Hoe kan ik dit gecorrigeerd krijgen. NB ik heb geen backup beschikbaar en wil dus de gegevens behouden.

Nikon Coolscan III (LS-30)

Ik heb deze diascanner jarenlang met plezier gebruikt. Het lukt me nu echter niet meer om hem aan de praat te krijgen. Het systeem ziet het SCSI-apparaat niet. Mijn vraag: is het mogelijk dat a.s. zaterdag in de Bilt naar dit probleem wordt gekeken? En dat ik dus mijn apparatuur meeneem in de auto?

Als daarvoor op deze bijeenkomst geen mogelijkheid is, heb ik daar alle begrip voor. Ik wilde het toch even gevraagd hebben. 

Met dank en vriendelijke groet, 

wat is het verschil

ik lees overal hccnet en hcc!net.

waarom staat het uitroepteken er tussen ?

c.q. wat is de betekenis van het uitroepteken ?

Afmelden Nieuwsbrief

Geachte mevrouw / mijnheer, daar ik geen interesse heb in de ontvangst van uw nieuwsbrief heb ik mij nu twee maal afgemeld volgens de link onderaan de site. Aangezien dat niet tot het gewenste resultaat leidde heb ik mij per e-mail afgemeld. Eveneens zonder resultaat. Vandaar deze poging via uw help desk om mijn e-mail adres uit uw mailing list te verwijderen. 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking, met vriendelijke groet.

Adoptie geheugen

Ik heb een keer iets gelezen over adoptie geheugen. Is er iemand die er meer over kan vertellen. Je kan een sd uitbreiding nemen maar er stond ook iets over een USB schijf.

Ik ben geen erg gevorderde gebruiker maar durf wel dingen te proberen.

hccmail via IMAP(alles overal bijgewerkt

Ik bekijk mijn mail op diverse plaatsen (2 computers en I-phone) en vind het reuze storend dat mijn mail-account geen IMAP ondersteund. Kan HCC op dit punt niet eens mee gaan met de tijd? Dit kost veel dubbel werk en ik overweeg om dit account te verlaten als hier geen oplossing voor komt.

Gaat hier nog iets aan veranderen in de toekomst?

Met vriendelijke groet,

Hits: 1335