images/fade/50PLUSBEURSAANBIEDING.jpg

Onderwerp

Bericht

Update naar aniversery version

Ik wil, geforceerd, naar de nieuwe aniversery update van Windows 10. Als ik de update assistent start loopt deze vlot door naar 78%. Daarna uren nagenoeg niets om dat met de melding af te sluiten dat een update op een USB stick niet mogelijk is. Foutmelding 0xc1900201.

PC geeft foutcode 0xc0000359

L.S.

Na upgrading tot Window10 1607 werkte de PC goed. Met de upgrading van een driver van Intel voor de chipset start de PC niet verder op dan met de vermelding van de foutcode 0xc000359 en vermelding van de windows\system32\driver\iaStorAsys

De herstelschijf van Window10 had ik nog niet gemaakt. Die van Windows 7 zegt het niet te kunnen repareren.

Mijn bootable CD AOMEI voor back-up werkt wel.

Heeft u een advies? Mijn HCC lidnummer is 353061

met vriendelijke groet,

Mail in Windows 10

In PC Active Editie 290 staat een interessant artikel:

"E-mail instellen. Mail in Windows10".

Instellen van 3 accounts was inderdaad een fluitje van een cent. Maar hoe krijg ik mijn contacten in Mail en als ik ze daar heb, hoe vind ik ze dan???.

Graag een reactie.

Met vriendelijke groet

gevonden SD schijfje terugbezorgen

Hoe spoor ik de eigenaar op van het door mij gevonden sd-schijfje met gedownloade foto's en documenten? Kan dat met behulp van "eigenschappen"? De computernaam geeft soms een spoor naar de eigenaar.

Photoshop Elements 8 geblokkeerd

Na conversie van Windows 7 naar Windows 10 werkte Photoshop Elements 8 prima. Na de laatste Windows 10 updates niet meer.

Kan geen enkele foto meer openen in Elements. Krijg de volgende foutmelding : Aanval onderschept. Photoshop Elements Editor 8 is beeindigd om de uitvoering van kwaadaardige code te voorkomen.

Ik denk dat in de beveiligingsmethode van Windows 10 aanpassingen hebben plaatsgevonden. Elements heeft geen updates gehad. De scan die ik heb uitgevoerd leverde geen foutmeldingen.

Is er een oplossing?

usbstick

Sorry voor spel en gramatica fouten, ik ben een Deen.

in de Bilt sprak ik een van uw colega, en op mijn vraag van aansluiting usbstick op mujn Ipad liet hij een kleine vierkante doos zien. Er was lezer voor geneugenkaart, diverse aansluitingen usb. hij werkte met bluetooth, dus geen snoer naar de Ipad. Waar die gekocht was, wist hij miet meer maar ca 2 tientjes.

Kan jullie mij helpen?

Het vriendelijke groet

installeren printer

Sinds ik van provider ben veranderd , kan ik niet meer printen. De computer geeft aan : de printer heeft een fout status. Heeft ienmand een oplossing? Ik kom er niet uit.Bvd Pont

Outlook 2010

Bij openen van Outlook in Postvak-IN kreeg ik links altijd de mappenstructuur in beeld: Postvak-IN, verwijderde items etc.

Deze 'kolom' is bij mij verdwenen, wat knap lastig is.

Hoe kan ik deze 'kolom' weer zichtbaar maken?

Bij voorbaat zeer veel dank!

stopcode

hoe repareer ik: "page fault in nonpaged area

bcc lijst komt niet in verzonden mail

Bij het versturen van een mail via mijn HCCnet-account naar bijv 10 adressen in de bcc-lijst,komen deze adressen NIET voor in de kopie in de map 'Verzonden Items'. 

Ik weet nu dus ook niet of ze wel echt zijn verstuurd naar die adressen . . . 

Vroeger ging het wel goed.

Wat is hier nu mis???

password (62)

Na het opstarten komt deze foutcode sinds een week op mijn scherm Gevraagd wordt het wachtwoord op de website opnieuw in te stellen. Niet gevraagd wordt welke website wordt bedoeld.

Ik heb vele wachtwoorden ingesteld met het programma Last Pass zonder problemen.

Waar kan ik nagaan welke website 62 ?? wordt bedoeld en hoe kan ik deze vermelding oplossen?

leest geen software

Aangezien mijn dvd speler stuk was heb ik een nieuwe in mijn pc ingebouwd.

Het is een Asus DRW-24F1MT. De speler kan wel programma's branden maar als ik een kant en klare dvd erin plaats geeft hij aan dat de dvd leeg is !! Wat kan de oorzaak zijn en hoe kan ik dit verhelpen ?

pc herkent opeens laptop niet meer

Dag,

Sinds een paar dagen herkent mijn Toshiba de printer scanner niet meer. Wat er gebeurt is weet ik niet. Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt niet dat ze elkaar vinden. Ik heb nu via usb een aansluiting pc -printer gemaakt, maar dat moet natuurlijk ook gewoon draadloos kunnen. 

De printer zit op mijn wifi thuis, de pc ook, log ik via mijn pc om de printer contact te laten maken, dan zegt ie 'wachtwoord onbekend' terwijl dat ook het wachtwoord is waarmee de printer zelfstandig op het wif-netwerk zit. Nou ja, wellicht moet gewoon alle printer software van mijn pc af en dan weer opnieuw installleren ? Misschien hebben jullie wijze raad.

Dank en groet.

printer werkt niet

Ben in bezit van Canon IP 6700D printer. Documenten en foto's kan ik nog steeds goed printen.

Maar Canon ondersteunt in Windows 10 geen software meer om de hoesjes en labels van CD's/DVD's te kunnen uitprinten. 

Weet iemand een andere optie?

Fout bij Firefox

Bij een poging een e-mail te verzenden verschijnt soms onderstaande melding.

Na weg klikken hiervan slaagt bij een volgende poging het verzenden wel.

Verzenden van het bericht is mislukt.

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van e-mail: uitgaande (SMTP-)server mailhost.hetnet.nl is onbekend. Mogelijk is de server niet juist geconfigureerd. Controleer of de instellingen van uw uitgaande (SMTP-)server juist zijn en probeer het opnieuw.

Gegevens i.v.m. mijn PC

Besturing: Linux Ubuntu 16 LT

Mozilla Firefox

Mozilla Thunderbird

LibreOffice

Overzetten contactpersonen van ipad naar

Dag,  als lid van hcc vraag ik u om uitleg en instructies om de contactpersonen van mijn iPAD over te sturen of anders naar deze nieuwe doro 8031 smartphone. Ik wil ze niet allemaal apart en opnieuw intypen. 

Belangstellend uw reactie afwachtend.

H.weide menkemaheerd 3 Groningen tel 050 5410059  ledenpas 295281 57BE1B72

Anniversary Upgrade mislukt steeds

Ik heb nu 11 (elf) keer geprobeerd de verjaardagsupgrade van Windows 10 te installeren. Meestal kreeg ik na geruime tijd na de eerste keer opnieuw opstarten een zwart scherm, danwel een aantal puntjes die voortdurend in een cirkeltje ronddraaien. Ik wachtte dan een uur of meer en  drukte dan op de aan /uit-knop zodat de oude Windows versie werd hersteld. Ik heb van alles geprobeerd met de upgrade assistant

- De virusscanner Bullguard uitgeschakeld evenals Windows Defender.

- Bullguard gedeïnstalleerd en alle bestanden verwijderd.

- Schone start van Windows 10 

Uiteindelijk heb ik een en ander gecombineerde met een poging tot installatie van een ISO bestand. Ook dat liep vast, maar nu kreeg ik tenminste een foutmelding:

0xC1900101-0x40017

De installatie is mislukt in de fase SECOND_BOOT met een fout tijdens de BOOT-bewerking.

Nu wist ik tenmi9nste waar het fout liep.

Iemand suggereerde mij dat er misschien een incompatibel programma op de computer stond. Er was maar één programma waaraan ik twijfelde, maar navraag bij de leverancier stelde mij gerust.

Ik werd ook nog verwezen naar PCHELP, maar daar begon men meteen dat Bullguard een heel slecht programma was dat allerlei rotzooi op je computer installeerde. Voor ongeveer € 8 per maand men mijn computer wel schoon wilde houden. Ik heb dat maar niet gedaan.

Wellicht is het nog goed te vermelden dat ik geregeld naar updates heb laten zoeken, maar dat ik steeds de boodschap kreeg dat mijn computer up to date was. Wel zijn er 2 programma’s (updates) die volgens de geschiedenis van de updates  steeds lijken te mislukken:

1. Atheros Communications Inc. - Network - Atheros AR9287 Wireless Network Adapter

2. Qualcomm Atheros - LAN - Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30).

Heel graag een werkend advies!.

verwijderen besturingssysteem

Geachte,

Met weinig kennis wil ik dit besturingssysteem verwijderen( heb alle schijven) en opnieuw Windows 7 Pro installeren.

Ik wil met een schone start beginnen.

Eerdere Data heb ik zo goed mogelijk verwijderd.

met vriendelijke groet,

Epsonprinter XP-610

Sinds kort komen er geen afdrukken meer uit deze printer. Nieuwe inktpatronen ,spuitstukken schoonmaken ,niets helpt. Men vraagt steeds om de juiste inktpatronen te gebruiken?? Ook het inktpatronen overzicht geeft aan dat er genoeg inkt aanwezig is. Komt dit meer voor of moet ik naar een ander merk printer over gaan?.Mvrgr Do Cahuzak

Sinds kort blokkerig beeld Youtube

Sinds een paar dagen heb ik 'opeens' blokkerig beeld bij Youtube, soms zelfs bijna een geheel groen beeld, waardoor het beeld niet meer te zien is. Ik heb diverse mogelijkheden geprobeerd:

1. Ik heb een andere browser geprobeerd (ik gebruik firefox, probeerde internet explorer als alternatief): geen resultaat

2. Ik heb gecheckt of de grafische kaart (intel HD Graphics)up-to-date was en deze zou up-to-date zijn.

3. Ik heb het vinkje bij hardwareversnelling bij de instellingen van firefox weggehaald, maar ook dat heeft geen resultaat.

Zijn er andere zaken die ik nog uit kan proberen? Bij voorbaat dank.

homepage

Binnenkort moet ik veranderen van provider HETNET/KPN naar ZIGGO. Op HETNET heb ik al een aantal jaren een HOMEPAGE (http://home.kpn.nl/hgkuik).

Omdat ZIGGO niet meer aan nieuwe homepages doet, wil ik hem overbrengen naar HCCNET.

Kasn dat? (De grootte van de homepagefiles op mijn harde schijf is <15MB).

En hoe doe ik dat? (Gewoon knippen en plakken?)

Bij voorbaat dank,

welke malware of cleaner?

Hallo,

Mijn smartphone loopt steeeds vast en ik denk dat het cleanmaster en security te maken heeft. Ik heb ze er beiden erop staan en het zijn gratis progamma's. Ik vraag me af of deze 2 wel nodig zijn of ze misschien vechten met elkaar? 

Welke zijn goed en veilig, wat is uw advies?

Partities samenvoegen

Hallo,

Mijn nieuwe laptop (Asus PRO P2520LA-DM0395E) met 256GB SSD is van fabriekswege in 2 partities opgedeeld (bijna 100GB voor OS, bijna 120GB voor Data, 2 kleine herstelpartities en 1 EFI partitie).

Over de voorgeïnstalleerde Windows 7 heb ik inmiddels al

Windows 10 Home 64bit NL geïnstalleerd.

Nu wil ik graag de 120GB Data partitie verwijderen en de

vrijgekomen ruimte aan de OS partitie toevoegen zodat ik

een grote(re) OS partitie krijg.

Is er (gratis of voor een klein prijsje) software om dit

voor elkaar te krijgen? of zou dit toch met "schijfbeheer"

moeten lukken?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord.

VPN verbinding

Is er iemand die mij kan helpen een VPN verbinding op te zetten. Ik heb er helemaal geen verstand van heb er iets over gelezen in Computer Totaal maar begrijp het nog steeds niet helemaal. Ik neem mijn laptop mee naar het buitenland waarmee ik ook mijn bankzaken regel.

M.vr.gr.

Bureaublad

Mijne Heren,

Sinds de Anniversary update loopt mijn systeem goed behalve is mijn klok en datum niet meer zichtbaar op de werkbalk. Wel zit er de informatie en volgens mij is alles goed ingesteld. Als ik in de klokarea met de muis links klik dan komt er een datum / klok popup tevoor schijn. Ik vind dit zeer hiderlijk maar ik weet niet hoe ik de zichtbaarheid van de klok en datum weer constant terug krijg. Kan u mij daar bij helpen?

"foute" (micro)SDcards en USBsticks

Er zijn veel valse USBsticks en (micro)SDcards in omloop.

Meestal met een aanzienlijke grootte : bijv. 256GB voor een SDcard of 512GB voor een USBstick (zie bijlage).

De computer herkent ze ook als zodanig, maar bij gebruik gaat alles boven een bepaalde grens (ongemerkt !) verloren. Die grens kan bijv. 8GB zijn, althans een test met h2testw.exe kan dat ogenschijnlijk indiceren.

Hoe kan ik zulke geheugendragers tot hun ware proporties terugzetten opdat ze verantwoord gebruikt kunnen worden ?

Bootmgr missing

Na ombouw van 120 gb Samsung ssd schijf naar de 250 gb 850 EVO van de zelfde fabrikant (hetgeen heel simpel zou zijn volgens de handleiding) vraagt de PC om de Bootmgr. Ook de 120 gb na terug zetten.

Volgens handleiding en folders was data-migratie 100%, maar waar is mijn Bootmgr dan gebleven?

De UEFI start na "del" wel op

Daar staat bij opstart volgorde de Samsung op 1.

Ben 85 en nogal afhankelijk van deze PC, hoop dat u me kunt helpen. Vast bedankt voor de moeite,

storing direct na het opstarten.

Na het wachtwoord voor inloggen stopt de computer en geeft de volgende melding: DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

Na ongeveer een minuut start de computer dan volledig op.

Op internet gezocht en kom dan bij:DPC_WATCHDOG_VIOLATION  Blue Screen in Windows 10 en vervolgens een technisch verhaal in het Engels.

Kan iemand mij vertellen of dit verhaal er ook in het Nederlands is en of dit meer voorkomt?

Vast mijn hartelijke dank,

Slaapstand computer

Op mijn computer staat nu Windows 10 Wat mij opvalt is, dat ik wel de slaapstand voor het beeldscherm kan in stellen, maar de mogelijkheid om mijn computer in slaapstand te zetten ontbreekt bij mij. Is dit normaal?

KPN veilig

Eergisteren heb ik Kpn veilig ( F-Secure) op mijn PC geïnstalleerd.

Vandaag vind ik dat er  onder gebruikers ook staat als "standaard gebruiker" "Bitbox"

Kan dit juist zijn of moet ik dit verwijderen??

Verbinding met bewakingsset via internet

Zie toelichting in de bijlagen

muziek overzetten

al een paar maal heb ik zonder succes getracht muziek uit ITunes te kopieren naar mijn smartphone.

lukt niet.

moet ik iets omzetten naar een leesbaar formaat voor de smartphone ?

Soundmax opnieuw installeren

Beste helpdeskmedewerker, 

Probleem: melding SOUNDMAX software moet opnieuw geïnstalleerd worden (melding). 

Een driver update is wel beschikbaar, maar die installeert niet als er geen basis is. 

Voorliggende probleem: het geluid van de DVD speler kraakt, piept en is onverstaanbaar als ik een DVD afspeel. Dat heb ik proberen te verhelpen, maar heb daarbij SOUNDMAX uitgeschakeld en blijkbaar erg drastisch. 

(ATI High Definition is wel aanwezig in het rijtje Apparaatbeheer zie printscreen)

Nu werkt het geluid bijna helemaal niet meer. 

Weet u waar ik SOUNDMAX Sotware kan vinden? of hoe ik anders dit probleem kan aanpakken?

groet

foto meesturen met e-mail

Ik heb een nieuwe laptop aangeschaft. Deze heeft niet zoveel capaciteit. De meeste dingen werken goed, maar een foto meesturen met een e-mail dat lukt niet. 

Zou dit aan de laptop liggen, capaciteit of aan het internet ?

web-mail geeft alle mails

Hoe kun je de web-mail beperken tot ALLEEN de nog niet op de server (harde schijf) geopende mails ?

outlook 2010

Het navigatiedeelvenster links (met de mappen Postvak-IN, verzonden items, etc) is bij mij verdwenen. 

Hoe maak ik het weer zichtbaar?

Bij voorbaat veel dank.

Internet Favorieten

Sinds eigen upgrade naar Windows 10 ben ik de hele

moeizaam zelf samengestelde  lijst van mijn favorieten kwijt. Deze stond altijd steeds netjes als kolom links in beeld naast mijn actuele internet -pagina. 

Ik heb niets onhandig gedaan en de upgrade is geheel goed verlopen.

Slechts een paar van de favorieten vind ik terug onder een mapje "geïmporteerd uit Internet Explorer 

a. waar haal ik die complete lijst weer vandaan?

b. hoe kan ik die weer links als kolom in beeld brengen en laten?

c. hoe kan ik zo'n lijst zelf weer maken en zonodig aanvullen?

Alvast dank voor een duidelijk antwoord,

met vriendelijke groet

Email

Als ik Mail stuur en deontvanger wil hem beantwoorden Dan worst hij doorgestuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn daar achtergekomen omdat de ontvanger op een gegeven moment ons tel. nr. heeft opgezocht met het verzoek om op te houden Hagar mails te sturen.

Dit is denk ik al bijna een jaar zo, 

Ra ra ra hoe kan dit.?

Graag honor ik van u

Laptop legen

Goedenavond,

Ik wil mij laptop verkopen en deze daarom eerst leegmaken. 

Als ik hem formatteer verwijder ik natuurlijk ook Windows 10 en deze moet behouden blijven.

Wat kan ik het best doen?

Vriendelijke groet,

Instellingen

Ik krijg de mededeling: Om apps te kunnen starten,account aanpassen.         Wat moet ik doen? Ik heb geen idee.33

Bootmgr

Bij verwisselen van Samsung ssd schijven van 120 gb naar de 850 EVO van 250 gb, blijft de PC vragen om het bestand "Bootmgr". Volgens de handleiding zou alles van de oude 100% naar de nieuwe migreren. Ook de oude schijf start niet meer door het gemis aan dat bestand. Weet u waar ik een nieuwe of evt. het oude bestand kan vinden?

Deze vraag vorige week ook al gesteld, echter geen reactie gehad, ook geen ontvangstbevestiging. Hoop dit keer van u te horen. Gr.

Virtualbox/microsoft Money 97

Mevrouw/Meneer,

Ik gebruik al jaren Microsoft Money 97.Momenteel draai ik het op een oude ,niet meer met internet verbonden, XP laptop. Ik wil het graag draaien op mijn huidige laptop met windows 10.

In een publicatie van de consumentenbond ontdekte ik het programma "VirtualBox"

Vraag 1) Is dit een mogelijke oplossing voor mijn probleem?

Vraag 2) is er een betere en wellicht eenvoudiger oplossing?

Mijn probleem met VirtualBox is dat er bij de installatie veel keuzes gemaakt moeten worden, waarvan ik de reikwijdte niet kan overzien. Is er een website die mij daarin kan begeleiden of zijn er binnen HCC andere mogelijkheden om mij daarbij te helpen

Ik beschik over de volgende CD's:

1)Microsoft Money 97

2)Windows XP Home Edition. Geleverd bij een Medion desktop

3)Windows XP Service Pack 2

Bij voorbaat dank voor Uw antwoord,

MVG,

printerstuurprogramma

Sinds ik Win-10 heb geïnstalleerd, heb ik problemen met verbinding tussen PC en printer (Canon MP600). Met name bij printopdracht vanuit Word voortdurend melding "Word reageert niet"; instellingen(bv. enkelzijdig > dubbelzijdig) aanpassen van de printer verloopt zeer traag; sommige functies niet meer toegankelijk. De Canon-site meldt dat zij de MP600 niet meer ondersteunt voor Win-10. Omdat mijn printer in topconditie is, wil ik hem blijven gebruiken. Zijn er andere bronnen om voor deze printer een win-10 compatible driver te vinden?

Bootmgr

Is er echt niemand die mijn vraag kan beantwoorden, of een ontvangstbevestiging kan sturen??????????????

Mijn Bootmgr is tijdens migreren tussen 2 Samsung ssd schijven, zoek geraakt. Ook de oude schijf start hierdoor niet meer op. Ben hoog bejaard, zal wel iets stoms gedaan hebben, maar Samsung zegt dat het een simpele ingreep is.Gr. B.Tolman

Wi-FI instellingen

Ik heb een vraag over de Wi-Fi instellingen. Bij Start, Instellingen, Netwerk en Internet, Wi-FI, mis ik de optie: Wi-Fi instellingen beheren. In plaats daarvan staat er in rode letters: Sommige instellingen worden door uw organisatie beheerd. Mijn pc is absoluut geen onderdeel van een organisatie en is gewoon een privé-pc. 

Kunt u mij vertellen waar dit aan kan liggen? Kan het zijn dat ik ergens iets heb uitgeschakeld waardoor die optie verdwenen is?

Ik gebruik Windows 10 en heb zoveel mogelijk privacy opties uitgezet. Ook heb ik de service: Connected User Experience and Telemetry uitgeschakeld.

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

update windows 7

Ik gebruik nog steeds Windows 7 met ingeschakelde automatische update. De laatste update is van 28-8-2016, daarna niets meer gezien. Voorheen kwamen de updates regelmatig binnen.

Windows zou toch nog Windows 7 blijven updaten tot 2020? Is er intussen iets gewijzigd bij Windows ??

Hoor graag hierover van U. Met vriendelijke groet,

Gebruik verschillende IP adressen

Morgen krijg ik een Hawei LTE modem van KPN, omdat ik het 4G internetabonnement voor buitengebieden wil proberen. Ik wil mijn huidige modem, een Fritzbox 7390 behouden als router en de Huawei in bridge modes zetten. Nu heeft de Huawei standaard het IP adres 192.168.8.1. De Fritzbox zit op 192.168.178.1 Kunnen deze twee op deze twee IP adressen met elkaar praten? Waarbij de Huawei dus in bridge modus komt. Bij voorbaat dank.

Verkeerde koppeling App

Ik heb de verkeerde keuze gedaan om Excel/Word/PP bestanden te belijken/aan te passen. Heb de Samsung App. Hancom Office Viewer gekozen i.p.v. de App. WPS Office. Hoe kan ik de koppeling verwijderen naar Hancom en WPS Office als standaard App. instellen? Kan het in de Tab Applicaties en Apparaat niet vinden.

Bestandsgeschiedenis

Dag,

Ik heb bestandsgeschiedenis ingeschakeld voor het geval dat...

en deze aangesloten op een aparte harde schijf van 1.8 Tb, maar...elke keer kom ik tot de ontdekking dat deze volloopt.

Ik heb nu nog amper 150 Gb ruimte, terwijl de bestanden op mijn Pc volgens mij niet meer dan een Tb in beslag zouden moeten nemen. Ik verwijder dan weer oude versies, maar het probleem blijft zich voordoen.

Wat doe ik verkeerd?

internet explorer

LS HCC-forum

Is Internet Explorer een voldoende veilig?.

Ik wil die blijven gebruiken op mijn desktop, omdat ik daarbij prettig met mijn "Favorieten"om kan gaan.

Met vriendelijke groet,

acatweazle.

snelle toegang

LS

Sinds windows 10 is er een rubriek " snelle toegang"., waarop de meest recente en gebruikte doc's etc staan die ik kennelijk heb.

a. Kan die rubriek "snelle toegang "gewist worden?

b. Zijn die bestanden dan ook echt gewist?

c. Als die bestanden daar gewist worden, zijn ze dan 

nog wel op de harde schijf gewoon via verkenner 

aanwezig?

d. Kan ik "snelle toegang " weghalen, zonder dat ik die

bestanden etc. zelf ook kwijt ben?.

Met vriendelijke groet,

acatweazle

Mail adressen

Hoe kan ik de mailadressen van G mail in Outlook krijgen ?

Gr, W. Nijmeijer

Systeemherstel

Na installatie van Windows 10 werkt systeemherstel niet meer. Systeemherstel is ingeschakeld. Als ik systeemherstel laat uitvoeren gaat alles goed. Ik krijg de melding dat systeemherstel is voltooid, maar na het opstarten komt de melding "systeemherstel is niet volledig uitgevoerd" De bestanden zijn niet teruggezet. Mogelijk is de virusscanner de oorzaak. Ook als ik deze uitschakel werkt het niet.

Is er een oplossing voor dit probleem?

Met vriendelijke groet,

Windows 10 opstarten erg

Sinds enige tijd heb ik opstartvertraging met windows 10.

Alle opstart items die uit kunnen staan uit en ook zijn alle instellingen geoptimaliseerd en ben ik een ervaren computergebruiker.Mijn systeem staat op een razendsnelle SSD van Samsung 850 pro en werkte altijd razend snel ook de opstart binnen max. 10 seconden, maar nu sinds enige tijd duurt het opstarten tergend lang.Na van alles geoptimaliseerd te hebben en vele testen verder nog steeds geen oplossing hiervoor gevonden.Graag hulp en een oplossing hiervoor.

BIOS

Mijn dochter heeft per ongeluk de C:\drive volledig beschre-

ven met bestanden, waardoor het wisselbestand geen ruimte meer had. Laptop startte niet meer op. Ik heb getracht met een USB-stick met daarop Hirens bootCD een reparatie uit te voeren. Om onlogische reden voor mij is daardoor in de BIOS de bootoptie naar de harddisk verdwenen met daarvoor in de plaats de Sandisk stick. BIOS start thans herhaaldelijk op zonder dat Windows 10 maar enige kans krijgt op te starten. Nu wil ik de bootoptie naar de C:\ van de harddisk met daarop Windows herstellen. Dat lukt mij niet omdat ik het path naar de .efi-file niet ken op waarschijnlijk de niet uitleesbare D:\drive(Door systeem gereserveerd) Hoe kan ik de D:\drive uitlezen? Ben zelf in bezit van 2 PC's met daarop Windows10 en de andere Linux Mint.

website bij Hcc

Ik probeer via ftp://hccnet.nl een nieuwe map aan te maken

maar dat lukt niet

ook via http://home.hccnet.nl lukt dat ook niet

wie weet een oplossing

Spam

Ik ontvang opeens spam via mijn hccnet webmail.

Beveiliging Windows Vista

heb inmiddels I pad en MacBook maar wil Windows Vista voorlopig blijven gebruiken en beveiligen In de lijst systeemvereisten van McAfee komt Windows Vista niet voor, begint bij Windows 7.  Wat nu?

laptop blijft hangen in veilige modus

Per ongeluk heb ik aangeklikt 'opstarten in veilige modus'. Laptop blijft hierin hangen met vermelding: deze app kan niet worden geopend ('aan de slag'). Opnieuw opstarten helpt niet. Opvallend is dat office 2013 niet langer toegankelijk is. Er is een melding: de windows security center service inschakelen. Dit lukt niet. Er is een melding: batterij wordt niet gebruikt. Dit klopt niet want de externe voeding is niet aangesloten.

ex cq. importeren Favorieten/Bladwijzers

Ik heb een groot aantal Favorieten, opgeslagen in mappen onder Documenten en gemaakt in Windows XP, geïmporteerd in Windows 8,1 en vervolgens in Windows 10. Via de Verkenner zijn ze nog steeds bereikbaar.

Mijn (voorkeurs} browser is Google Chrome. Die werkt met Bladwijzers.

Hoe koppel ik die 2, zodat genoemde Favorieten van Windows, bereikbaar zijn vanaf de homepage van Google Chromen. 

Bij een eerste poging via Instellingen, kom ik niet verder dan het bureaublad van Mijn pc. Packard Bell. Dat leid ik af aan vage plaatjes van icoontjes van snelkoppelingen.

Hoe bereik ik mijn doel?

Anniversary Update

Reeds een aantal keren heb ik geprobeerd de laatste nieuwe update van windows 10 Anniversary Update, te installeren. 

De update loopt vast en moet ik (na 12 uur wachten) noodgedwongen de pc opnieuw opstarten maar die herstelt dan naar de vorige (oude) windows versie. 

Het schijnt dat veel meer mensen daar problemen mee hebben maar ik lees nergens wat de oplossing daarvoor is. 

Er is me al geadviseerd de update uit te stellen, maar hoe moet ik dat doen wordt ook nergens uitgelegd.

Hopelijk hebt u een passende oplossing

windows update doet het niet

Mijn laatste update dateert van augustus j.l. Er is wel een poging gedaan in september. Ik heb gisteravond om 22 uur Windows Update gestart. Het is nu 13.41 vandaag. Windows Update blijft zoeken naar updates. Ik heb gisteravond via de HCC! site de Windows Update diagnostic tool gedownload en enkele keren laten lopen. Het geeft aan enkele problemen te hebben gerepareerd maar ook daarna is deze poging om Windows Update te gebruiken zonder resultaat gebleven. 

Wat is hieraan te doen? Dit voelt niet veilig aan!

Apps downloaden

Als ik apps wil downloaden dan volgt de melding 'Bezig....' maar er gebeurt niets  en er verschijnt tevens een popup met volgende mededeling: Er is iets fout gegaan. Er is een probleem opgetreden met je Microsoft account. Als je dit wilt oplossen meld je je aan bij account.live.com via de browser. Dit probleem online oplossen.

Als ik dit doe kom ik gewoon in mijn microsoft account  en dan????

Mijn wachtwoord is in orde

videobewerking

Hallo,

Ik ben op zoek naar een videobewerkingsprogramma.

Ik heb wat geprobeerd met het gratis programma van windows, maar dat is erg minimaal. 

Kan iemand mij advies geven welk programma aan te schaffen?

app voor klantenkaarten

Bij een bezoek aan de seniorenacademie vertelde iemand me dat hij een heel goede app had voor lidmaatschaps- en klantenkaarten op de mobiele telefoon. Met welke app. hebben jullie goede ervaringen?

Senioren PC en telefoon

Ik zoek voor mijn moeder een eenvoudige PC en mobiele telefoon. Ik ben bij SimPC terecht gekomen en dit lijkt een mooi concept. Ik vraag mij drie zaken af:

- zijn er positieve/negatieve ervaringen met SimPC (ik heb gezocht, maar kan van beiden alleen heel oude berichten (2006) vinden op het internet.

- De PC is voor mijn moeder een flinke investering. Wat kan ik er nog mee als ze er bijv. na een jaar er geen gebruik van wil/kan maken?

- Heeft iemand een 2e hands SimPC-pc's (of labtops) die ik kan overnemen voor een redelijk bedrag?

email

Ik moet om mijn mail te lezen,altijd eerst aanklikken ,bij kunt u dit niet lezen,;klik hier!

batterijen

Ik heb een samsung tablet model galaxy tap 3 Androi versie 4,4.2 model nummer GT-p5210 waarvan de batterij snel leeg is en wel 12 uur duurt voordat hij opgeladen is mijn vraag 

kan de batterij ervan vernieuwd worden?

Vriendelijk Groetend 

geen geluid

Telefoon geeft geen geluid meer, geen alarm, geen ringtone, geen geluid bij filmpjes.Hij lijkt onwrikbaar op "Niet storen" te staan. Ik kan wel bellen en ook via de koptelefoon de filmpjes horen.

Lijkt software probleem?, in het begin werkte het opeens soms weer wel, tot uitschakelen telefoon. Reset heeft geen effect.

E-mail Imap instelling

Wat zijn de Imap instellingen voor hccnet.nl

Dus niet voor POP

Standaard de marges instellen

Beste computerhulp

Graag wil ik de marges in word standaard op 2,0 cm zetten.

Wat ik ook doe, iedere keer moet ik dit opnieuw de marges instellen als ik word 2003 opstart.

Dit moet standaard ingesteld kunnen worden en blijvend blijven.

Op het internet kan ik er geen antwoord op vinden.

Hopelijk hebt u de oplossing.

Met vriendelijke groet,

Printer werkt gedeeltelijk niet

Na installatie van Windows 10 wilde ik mijn printer opnieuw installeren. Heb daarvoor een Cd maar die werd gelijk niet door Windows herkend.Toen via internet software gedownload.

Tot zover ging het goed: de printer werkt nu goed,

maar er zit ook een scanner op.en die vertikt het.

Krijg een mededeling: Bing Bar werkt niet op Windows 10.

Laat Uw snor eens boven dit ongemak hangen....

Een hartelijke groet

2 bladen in één venster weergeven.

Geachte HCC.

Kan ik met een Chromebook/Chromebox net als in Windows meerdere, of een tweede venster/pagina op mijn beeldscherm openen; en zo ja, hoe?

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw antwoord en met vriendelijke groet van:

Professioneel thuisnetwerk

Ben op zoek naar sparring partner met veel kennis van netwerken.

Speciale interesse in VPN, eigen Cloud diensten voor familie, NAS, Dual WAN, VLAN, e.d.

Zelf heb ik veel kennis van mediaservers en mediastreaming.

Google Chrome

Al lange tijd gebruik ik Internetbankieren bij ABNAMRO via Google Chrome. Dit is ook mijn standaard web browser.

Sinds enkele dagen kan ik dit niet meer, omdat de inlogpagina niet meer zichtbaar wordt. Volgens ABN ligt dat aan Chrome, omdat het in Edge wel mogelijk is.

Echter van alle andere programma's worden de pagina's gewoon opgebouwd en is er geen vuiltje aan de lucht.

Heeft u enig idee? Chrome nieuw installeren heeft geen zin, omdat de laatste versie is geïnstalleerd.

Alvast dank voor uw hulp

Groet