images/fade/50PLUSBEURSAANBIEDING.jpg
Onderwerp Bericht
Spammail

Een vriend van mij rapporteerde mij dat er onder mijn naam af en toe spammail wordt gestuurd naar zijn adres. Zijn virusscanner (Norton) rapporteert mijn mailadres soms als onbetrouwbaar.

 

Ik weet dat het meer voorkomt dat er onder iemand anders zijn naam spam wordt verzonden: hoewel mijn naam op de mail stond, was het onderliggende mailadres namelijk niet van mij.

 

Wat mij wel verontrust is het feit dat de mail naar een bekende van mij is gestuurd (mogelijk is er toegang tot mijn adressenbestand?) en dat de mail soms door een Norton als onbetrouwbaar wordt aangemerkt.

 

Betekent het bovenstaande dat mijn laptop is geinfecteerd? Waarschijnlijk is aan het verspreiden van spammail onder mijn naam weinig te doen. Mocht hier wel een oplossing voor zijn, dan verneem ik dit graag.

facebook Hoe komt het dat een bericht/update van januari 2016 boven een update staat van augustus 2016. Kan ik dat aanpassen en zo ja, hoe gaat dat dan?
Fout in verzenden/ontvangen mail.

Goedemorgen,

 

Ik krijg steeds bij het openen van Microsoft Outlook een  fout melding. Dit betreft het verzenden en ontvangen van mail met mijn HCC account. Er is ook nog een ander account dit werkt wel prima. Wanneer ik de instellingen test geeft deze een groen vinkje aan bij beide en voltooid. Maar bij het opstarten krijg ik onder in de taakbalk een geel driehoekje, met daaraan verbonden een foutmelding. Als bijlage stuur ik de instelling m.b.t. uw account mee. Kunt u mij zeggen wat ik veranderen moet?

 

Met vriendelijke groet,

Conversie meerdere docs van PDF -> Word

Goedemiddag dames/heren,

 

Graag wil ik ca. 150 documenten converteren van PDF naar Word 2016 en op deze wijze doorzoekbaar maken. Op welke manier kan ik dit uitvoeren zonder vrijwel permanent aan mijn PC gekluisterd te zijn?

 

mvg

email

Ik probeer de uitgaande email in te stellen op mijn telefoon en heb daarvoor de "Provider onafhankelijke SMTP-server" pagina bezocht.

Deze instellingen overgenomen, maar bij het controleren komt de melding: "kan niet veilig verbinden met server.".

Is de betreffende pagina niet meer geldig of geldt het niet voor android toestellen?

Windows Live Mail 2012 Sinds een week heb ik geregeld verbindingsproblemen bij het gebruik van mijn e-mail. Ik heb KPN-adressen, dus geen MS mailadres. Wat kan ik doen om e.e.a. te verhelpen?
programmeren arduino

Geacht mevrouw mijnheer

Zijn er binnen de HCC leden die zich ook bezighouden met het gebruik en programmeren van de arduino controllers?

Zo ja is er een gebruikers groep of zijn er afdelingen die zich er mee bezig houden?

vast bedankt

mvg

windows10 licentiecode

Wil een schone win 10 herinstallatie op mijn computer uitvoeren. Met wel programma kan ik mijn licenciecode zien wat ik nodig heb bij herinstallatie. Ik heb last van trage programma's en Windows zoals het naijlen vd muisaanwijzer. 

 

Alvast dank

Patroon vergeten

Je kan op deze smartphone de vingerafdruk niet wijzigen zonder ook de beveiliging met de 9 punten in het juiste patroon in te vullen op het scherm.

Helaas is het huidige patroon verkeerd onthouden. 

Hoe kan ik achter het patroon komen of het omzeilen of uitschakelen?

Mailbox vol

Geachte heer/dame,

sinds ik windows 10 geinstalleerd heb, worden bij het openen van mijn mail op de desktop met livemail de mails die nog in de mailbox stonden niet meer automatisch gewist. Ik krijg ook geen melding dat deze bijna vol is. In het verleden werden de mails zodra ze op  mijn desktop geopend waren automatisch gewist in het mailboxbestand.

Nu bellen mij mensen regelmatig om te vertellen dat mijn mailadres niet bereikbaar is, bij controle blijkt dan de mailbox weer vol te zitten.

Hoe lossen we dit op?

privacy WhatsApp

ik heb de adviezen in de HCC nieuwsbrief over het uitschakelen van het vinkje gevolgd maar loop toch vast. Als ik het uit zet, kan ik nl. toch nog steeds maar één keuze maken: drukken op de knop "accoord". Vinkje uit en herstarten etc. helpt niet./ Er was geen doorkomen aan. Ik kan nu ook niet meer vinden waar ik kan zien of ht vinkje aanstaat of niet!

Gaarne verder advies.

NB: Via de app direct > menu > instellingen komt nu alleen een kort verhaaltje.

Via applicatiebeheer > app info zie ik geen hokje.

via Instellingen > accounts > WhatsApp kan ik alleen contacten synchroniseren, of account wissen.

Gaarne hulp, waarvoor dank.

login

ik kan niet meer inloggen.

heb nieuw WW aangevraagd  maar krijg geen Email terug, dit al een paar maal geprobeerd.

wellicht is mijn inlognaam ook anders

 

met vriendelijke groet,

Activering Ik heb een half jaar geleden de gratis upgrade naar Windows 10 uitgevoerd op een laptop waarop een legitiem exemplaar van Windows 7 was geïnstalleerd. Hoe kan ik controleren of de activering (van de digitale licentie) juist is verlopen?
Wachtwoord

Melding.Uw wachtwoord is verlopen en moet worden gewijzigd.

Als ik dat doe komt de melding. Het systeem heeft een poging tot inbreuk op de beveiliging gedetecteerd, controleer of u een verbinding kunt maken met de server die uw account heeft geverifieerd .

 

Geprobeerd wachtwoord te verwijderen 

Geen resultaat. 

Bij googelen fout 1265

stagneren van mijn printer

Na het wisselen van mijn cartridge geeft de printer aan dat de inkt cartridge gecontroleerd moet worden.

Reeds 2x gedaan, opnieuw nieuwe cartridge erin, probleem blijft hetzelfde en gele lampje blijft branden. 

Kom er niet uit, heeft U of een van jullie een suggestie?

icoontjes bovenaan links

Beste mensen,

 

wat betekenen de icoontjes bovenaan links en hoe kan ik ze weg krijgen?

 

Met vriendelijke groeten

Fotos op tv In PC actief, aug/sept blz 19 ging het over over fotos middels Smart Vieuw op tv. Ik heb een Samsung UHD smart TV.55 inch. Mijn fototoestel is een Lumix van Panasonic, 10 megapixpixel. Mijn smartphone een Samsung s6 heeft 16 megapixels. Vanwege de kwaliteit en de mogelijkheden van  foto google+ gebruik ik steeds meer de smartphone om fotos te maken. Via de app Smartvieuw of een chromestick wil ik de foto op tv laten zien. Het frappante is dat de fotos van mijn fototoestel over het gehele tv beeld groot worden weergegeven maar de fotos van de smartphone met een groter aantal pixels akelig  klein worden getoond. Via de instellingen van de tv van alles geprobeerd maar zonder resultaat. Gaarne advies.
Outlook voor Android

Hoe krijg ik mijn HCCnet e-mailaccount en HCCKader e-mailaccount in Outlook voor Android.

Als ik mijn account invoer kan ik kiezen uit Accounttype Microsoft

Office365, Outlook, Exchange 

Overig 

Yahoo, iCloud, Google 

Geavanceerd

IMAP

Ik kan ook niet kiezen voor POP. 

Ik zou graag IMAP willen, maar dit wordt niet ondersteund door HCC-Hobbynet.

Welk Accounttype moet ik nu kiezen voor HCCnet en Kadernet?

Updaten IOS

Hallo"

Ik heb een probleem met m'n 8pad 2.

Ik krijg m niet ge-update naar iets nieuwers 9.3.5 zou ik graag willen).

 

Het lijkt erop  dat ik enkele update heb verzuimd te installeren en dat de nieuwste iOS nu te nieuw is om mijn oude IOS 7.0.4 te updaten.

 

Mijn vragen:

1. Kan ik mijn ipad update naar 9.3.5?

2. Zo ja, hoe doe ik dat?

3. Zo nee, wat kan ik er dan nog mee?

 

Graag duidelijke uitleg, ik ben geen Apple adept!

 

Alvast bedankt!

 

Groeten,

optarten

Als ik mijn laptop opstart kom er op het scherm te staan

 

De service User Profile Service verhindert het aanmelden.

Gebruikersprofiel kan niet worden geladen

 

Heeft u misschien een oplossing voor mij

 

Vriendelijk Groetend

Canon Scanner

Sinds ik Windows 10 gebruik, werkt mijn CanoScan Lide 25 niet meer.

Ik kan geen update vinden en met de Setup CD-Rom werkt het ook niet.

Moet ik nu een nieuwe scanner kopen?

Vriendelijke groet,

 

schermgrote Decofiguratie na de upgrade zet een zwarte balk rechts op het scher neer de taakbalk onderaan en is gedeeltlijkweg.mij nvidia gt450 is geupdate driver.w10.Wat kan de oorzaak zijn.
E-mail verkeer

Ik krijg de laatste tijd alleen s'-morgens mijn mailberichten binnen van de vorige dag.

Dat tante Post met de berichten van gisteren en daarvoor komt is algemeen aanvaardbaar maar e-mail verkeer niet.

IMAP account

Is het mogelijk om een HCC-mailadres over te zetten van een POP account naar IMAP. Ik ondervind telkens problemen met het verzenden van mijn mail van uit mijn Samsung S5 (T-Mobile). Ontvangen gaat prima.

Ik heb ook andere mailadressen, geen HCC, die perfect werken met IMAP. Ook bij gebruik van WIFI.

foutmelding bij installatie bij het installeren van MediaGo voor mijn mp3-speler krijg ik de melding dat VCOMP140.dll ontbreekt. waar haal ik een veilige versie vandaan?
Kan geen Backup meer maken

Ik heb de de externe harde schijf opnieuw geformateerd en wil starten met het maken van backup maar krijg een melding zie bijgevoegd bestand.

 

Ik wil ook het programma opnieuw te installeren om die melding kwijt te raken maar weet niet hoe.

 

Ik hoor graag van u.

Windows 10 start niet in normale modus

Mijn PC start opeens niet meer op in de normale modus. Alleen in de veilige modus start hij via mijn gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Ik heb van alles geprobeerd: 1) systeemherstel, 2)mediacreation tool, 3) windows10upgade9252. 4) Geen virus gevonden met AVG Internet Security Bussiness Edition, 5) CMD-opdracht sfc /scannow geeft geen foutmeldingen.

 

Bij normale opstart krijg ik het scherm met zicht door rotsopening naar zee met de juiste datum en tijd groot in beeld. Zodra ik dan verder klik komt niet mijn naam + fotootje met in te vullen wachtwoord maar verdwijn datum en tijd en wordt het beeld donkerder. Na enige tijd om de afbeelding weer helderder met datum en tijd terug.

Apps

Wat zou het voor senioren handig zijn om een en hetzelfde besturingssysteen te hanteren op alle aparaten en makkelijk te werken , tevens synchroniseren ed. Nu heb ik dat en wat verbijstert mij ? Alle hoognodige Apps zijn alleen beschikbaar voor I-phone en Android. Erg slim, want ik kan nergens aan meedoen. Is hiervoor een oplossing ? Want ik ga echt geen 2 besturingssystemen gebruiken. Blijft 1 mogelijkheid over... Mac met I-phone en dat is een dure aangelegenheid.

Ben tevreden met wat ik heb ,maar had graag alle Apps die ik wil gebruiken die dan ook werken.

Printer

Geachte Dame / Heer,

 

Ik heb een oude XEROX printer type Workcentre 24.

Deze printer werkt fantastisch op Windows XP.

Hij werkt op een gekunstelde wijze ook goed op Windows 7.

Op Windows 10 print hij niet meer. Scannen gaat nog wel.

Ik kan er ook geen driver meer voor vinden.

XEROX stelde dat ik er het beste aan deed een nieuwe printer te kopen.

Dit is echter een printer in de categorie van duizenden euro's, waar nog niet veen mee is geprint.

Kan iemand mij helpen?

gegevens overzetten

hoe kan ik mijn gegevens en mappen van mijn oude pc (win7) overzetten naar mijn nieuwe draadloze pc (win 10)

ik heb van mijn oude pc een backup gemaakt.

Programma Kies voor Samsung smartphone

Ik heb het programma geïnstalleerd, maar als ik het wil openen krijg ik de melding kan ordinaal 12404 niet vinden in DDL bestand C:\program files 

(x86) Samsung\kies3\kies3.exe

Het programma start niet op.

startknop problemen

Beste mensen,

Na installatie van de laatste update van W10 kan ik niet meer via de startknop bij al mijn programma's of de tegels. Ook in de taakbalk geeft het icoontje helemaal rechtsonderin met de berichten en de toegang tot het actiecentrum geen enkele reactie meer.

Het schijnt een bekend probleem te zijn. Ik heb op de site van Windows gekeken en ben daar gewezen op diverse hulpmogelijkheden (ook de powershelloptie). Dat mocht echter niet baten.

Ik weet nu niet meer wat mij te doen staat.

Hopelijk weten jullie een oplossing zonder de bekende desastreuze herinstallatie van heel W10. 

Voor de update werkte W10 prima.

 

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Printen vanuit Windows 10

Sinds een paar dagen kan ik niet meer printen met mijn Asus laptop. Dit is na de laatste update. Er komen blanco blaadjes uit de printer. Ik kan wel een testpagina afdrukken.

Graag advies of een oplossing.

java

ik heb java op mij computer staan maar nu realiseer ik mij dat dat wellicht onveilig is

moet ik het verwijderen ?

Gehackt

Waarschijnlijk gehackt van ww van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

kan geen mail meer binnenhalen

 

wat moet ik nu doen?

 

graag bericht

Strix Graphics Card 2x monitors 1 TV Ik heb een Strix Graphics Card die heeft problemen met een TV. Er zitten nu 2 monitors op 1 op VGA en 1 op HDMI en de TV via een Displayport. Maar soms werkt dit niet en start de computer op met zwartscherm. Wat kan hier de rede van zijn?
stagneren van mijn printer

Heb nieuwe cartridge in mijn printer gedaan en vanaf dat moment brand er een geel lampje als indicator dat inkt niet in orde is.

Opnieuw cartridge vernieuwd en zelfde probleem.

Krijg hem niet op gang en canon website kom ik niet verder mee.

Enig idee of de printer nu heeft afgedaan?

Nieuwe cartridge is bijna net zo prijzig als een printer.

Anniversary Update

Ik heb de Anniversary Update nog steeds niet ontvangen.

Is het goed om nu actie te ondernemen of kan ik beter wachten?

Updates Bij het zoeken naar updates voor Windows 7 blijft de computer steeds zoeken, zonder resultaat. Volgens PC Help ligt dit aan Microsoft en niet aan mijn Windows-programma. Klopt dit en zo niet wat moet ik dan doen?
Windows 10 anniversary update Ik heb begrepen dat odw. vanaf begin augustus beschikbaar is gekomen. Ik heb daar niet zo'n haast mee, maar ben toch wel benieuwd of het normaal is dat ik nu, op 20 september, nog niets vernomen heb van MS Windows over deze update. Ik lees overal hoe ik de update geforceerd binnen kan halen, maar dat is niet wat ik bedoel. Moeite met wachten heb ik niet, als ik maar zeker weet dat er iets aankomt.
Instellingen HCCNet verouderd

Ik klrijg steeds de melding, dat de instellingen specifiek van HCCNet zijn verouderd. Mijn andere 5 e-mailinstellingen hebben dat probleem niet.

Ik moet steeds het wachtwoord invullen. Ik heb alles gecontroleerd, poorten, etc en het komt allemaal overeen met de door jullie opgegeven instellingen. Aleen de uitgaande mail is bij mij smtp.ziggo.nl, maar daar kan naar mijn  mening het probleem niet liggen. Ik krijg de melding bij Windows Live Mail en het nieuwe W10 Mail programma.

Overigens hoorde ik van een bevrioend medelid van HCC, dat hij hetzelfde probleem heeft.

Ik heb daarom mijn Ziggo mailadres ingevuld en niet van de HCC, want anders loop ik misschien een antwoord mis.

Graag een reactie.

Met vriendelijke groet

beeldverandering

na een update van windows 10 is mijn beeld breder geworden

en met beeldresolutie is er ook niets aan te doen

forwarden mail

Ik heb mijn hccnet mailaccount al een hele tijd zo ingesteld dat alle mail die daar binnenkomt, automatisch wordt doorgestuurd naar een ander mailaccount. Nu wil ik dat veranderen, maar ik kan de plek om dat te doen, niet meer vinden. Het is in ieder geval niet bij de opties in de webmail, maar waar wel?

Bvd voor de reactie!

Vraag over raw-format

Met mijn Finepix HS10 (digitale camera) kan ik in raw-format fotograferen. De 

extensie achter het fotonummer is dan *.RAF.  Is bij jullie bekend met welk 

programma ik een *.RAF file kan openen ?

Benieuwd naar jullie bericht.

Geen bureaublad te krijgen

Hallo allemaal,

 

Ik heb onder garantie een nieuw moederbord gekregen in mijn tablet.

Ik heb W 10 opnieuw moeten installeren maar krijg nu mijn bureaublad niet meer te zien.  Alleen de Windows-blokken blijven in beeld.

Ik heb nu ook 3 keer een totale Windows-recovery uitgevoerd

maar het probleem blijft bestaan.

Ook als ik de Windows toets indruk gebeurt er niets.

Hoe kom ik hier uit ?

 

Vriendelijke groet,

Microsoft account

Krijg een melding dat ik de instellingen van mijn Microsoft-account moet worden aangepast "voor apps op uw andere apparaten om apps te kunnen starten en te blijven werken op dit apparaat".

 

Ik werk nooit met een Microsoft-account en deze melding brengt me enigszins in de war. Ik begrijp nl. de gevolgen niet als ik deze gewoon negeer.

Daarbij is hinderlijk dat deze melding elke 10 seconden verschijnt.

Kan ik deze gewoon uitzetten?

drivers

Op mijn netbook heb ik mijn netbook opgewaardeerd naar win 7 64 bit. Het besturingssysteem draait soepel. Enigste nadeel is dat ik drivers mis van o.a. netwerk adapter, ik kan dus niet het internet op. Ik heb geprobeerd om met programma,s zoals speccy en drivers zoek programma te achterhalen, wat ik voor drivers ik nu mis.

Ook via de leverancier acer heb ik drivers via een andere computer geprobeerd om drivers te instaleren, maar dat is me niet gelukt. Nu zoek ik een andere oplossing, of toch maar terug naar Windows starter.

Kleuren Bij Windows 7 kon ik eenvoudig de kleuren op mijn scherm instellen m.b.v. een soort schuifweerstanden. Bij Windows 10 heb ik nog geen vergelijkbare mogelijkheid gevonden, althans niet bij Instellingen/Persoonlijke Instellingen/Kleuren. Wat kunt u hierover zeggen?
Bestanden en mappen verwijderen

Op een probleem op een andere computer op te lossen heb ik via EaseUs ToDo Backup Free een hoeveelheid bestanden (niet gecondensed) naar mijn eigen computer overgezet en daar opgeslagen. Het geheel is onder een hoofdmap geplaatst. Inmiddels zijn de problemen op de andere computer opgelost en kunnen dus de overgenomen mappen en bestanden worden verwijderd, hetgeen echter niet lukt. Als ik via Verkenner de hoofdmap wil verwijderen volgt er geen enkele reactie. Als ik een van de onderliggende mappen of bestanden wil verwijderen wordt gemeld dat ik de bevoegdheden van SYSTEM moet hebben. Als ik mijn bevoegdheden vergelijke met die van SYSTEM zijn ze volledig aan elkaar gelijk. Vraag: "Hoe kan ik inloggen als "SYSTEM"? Of weet u een andere oplossing?

 

Graag een reactie.

 

Vriendelijke groeten,

outlook server fout

Zonder iets veranderd te hebben, krijg ik de melding, dat ik geen mail meer kan verzenden en ontvangen met mijn outlook account,want:

Serverfout: 3219

Live Mail-fout-id: 0x8DE00005.

Hoe kan ik dit herstellen?