images/fade/juniaug.jpg

Onderwerp

Bericht

home.hccnet.nl/j.wezemer

ik kan niet meet op mijn home page komen. Zowel met inloggen als met ftp

Foto's op externe schijf

De opslag van mijn IMac 1 TB begint vol te lopen met vooral foto's. Op dit moment staat er nog maar 40 GB open en dit is merkbaar aan de snelheid van de computer.

Graag wil ik daarom mijn foto's naar een extern geheugen overzetten.

Ik heb wel wat opslag in de Cloud, maar daar ben ik geen voorstander van. Hoewel ik een NAS kan overwegen gaat mijn voorkeur (mede gezien de kosten) uit naar een hdd. Welk merk en welk model zouden jullie me daarin aanraden.

Is het werken met de foto's op een hdd en bewerking op Lightroom aan te bevelen? Naar welke verbinding naar de computer gaat jullie voorkeur uit?

Naar welke usb of firewire?

Graag jullie antwoord en hoe e.e.a. zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

toegang website per 01-02-2019 lukt niet

Tot gisteren, 31 januari, nog toegang tot eigen website via home.hccnet.nl/f.j.vergouwen

Vandaag krijg ik de boodschap: 403 Forbidden You dont have permission to access /f.j.vergouwen on this server. Apache server at home.hccnet.nl Port 80

Enig idee wat hier aan de hand kan zijn?

Homepage hccnet

Ls,

Mijn website bij hccnet doet het opeens niet meer.

De websitenaam is: home.hccnet.nl/j.j.m.koopman

Als u deze websitenaam in een browser intypt dan ziet u het probleem.

Alvastbedankt en met vriendelijke groet,

website werkt niet

LS,

Mijn website op home.hccnet.nl werkt niet.

Melding:

Forbidden

You don't have permission to access /a.haest/index.html on this server.

Apache Server at home.hccnet.nl Port 80

Ook FTP is niet mogelijk.

Oplossing?

toegang website bij hccnet

met ingang van vandaag 1 februari 2019 lukt het niet meer om toegang te krijgen tot mijn website via home.hccnet.nl

respons is 403 Forbidden you dont have permission to access /f.j.vergouwen on this server

Apache server at home.hccnet.nl Port 80

Wat is hier aan de hand? Gisteren ging het wel goed.

403 forbidden

Ik krijg een 403 van de webserver als ik mijn website wil bezoeken op http://home.hccnet.nl/burg/

Ik kan ook geen algemene storingspagina vinden, wel een voor de mail.

beveiliging

Wij hebben nu een expeia Box V10 van KPN en kunnen niet vinden hoe wij sommige oudere apparaten in ons huisnetwerk kunnen blokkeren verbinding te maken met het internet

Dat was wel mogelijk in de eerdere versie die we hadden: 

KPN Experia Box ARV7519 ISDN

Graag advies aub

Office verwijderen

Beste lezer,

Blij met m'n tablet, maar er is office voor geinstalleerd en dat wil ik verwijderen, maar dat lukt me niet. Ik heb namelijk open office in gebruik genomen.

Heeft iemand voor deze leek een oplossing ?

Account geblokkeerd/ziggo

Afgelopen 1 1/2 week is mijn account al 3 keer geblokkeerd door Ziggo. Zie ook bijlage. In het forum van Ziggo wordt door meerdere klanten over geklaagd. Het lijkt nu er op dat wanneer je VPN gebruikt dit de oorzaak is.

Mijn vraag is aan jullie of jullie hiervoor een advies hebben hoe dit op te lossen?

Videograbber heeft geen stuurprogramma

Vanuit de ledenpagina het programma Red uw Video's gekocht.

Maar na installatie krijg ik geen mogelijkheid om mijn analoge banden in te lezen. Bij apparaatbeheer staat dat de videograbber geen stuurprogramma heeft. Van Magix krijg ik een ouder stuurprogramma opgestuurd, maar ook deze geeft dezelfde melding.Opnieuw aangevraagd bij magix wat te doen maar geen antwoord, Vind dat erg vervelend te meer dat deze software via HCC is gekocht en werd aangeprezen. Wie kan mij hier bij helpen?

open shot

Ik kan met Open Shot geen .mts bestanden invoegen. Kan dit gemakkelijk opgelost worden of kan ik beter een ander video-bewerkingsprogramma gaan gebruiken?

Zo ja, welk?

Vriendelijke groet,

Google + gaat verdwijnen

Ik kreeg bijgaand mailtje van Google waarin meegedeeld wordt dat mijn Google + account per 2 april gaat verdwijnen. Is dit nu echt een mail van Google en wat kan of moet ik nu doen als het klopt?

Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je een Google+ account voor consumenten (persoonlijk account) hebt of een Google+ pagina beheert.

In december 2018 hebben we onze beslissing aangekondigd om Google+ voor consumenten vanaf april 2019 te beëindigen omdat het weinig wordt gebruikt en het moeilijk is te zorgen dat Google+ een product blijft dat voldoet aan de verwachtingen van consumenten. We willen je bedanken voor je deelname aan Google+ en je laten weten wat je nu kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld je foto's en andere content downloaden.

Op 2 april worden je Google+ account en eventuele Google+ pagina's die je hebt gemaakt beëindigd. We beginnen dan met het verwijderen van content uit Google+ accounts voor consumenten. Foto's en video's van Google+ in je albumarchief en je Google+ pagina's worden ook verwijderd. Je kunt je content downloaden en opslaan. Doe dit voor april. Foto's en video's waarvan een back-up staat in Google Foto's worden niet verwijderd.

Het proces om de content te verwijderen uit Google+ accounts, Google+ pagina's en het albumarchief van consumenten duurt enkele maanden. Gedurende deze tijd kan content zichtbaar blijven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog steeds delen van hun Google+ account zien in het activiteitenlogboek en sommige content in de consumentenversie van Google+ kan zichtbaar blijven voor G Suite-gebruikers totdat de consumentenversie van Google+ is verwijderd.

Vanaf 4 februari kun je geen nieuwe Google+ profielen, -pagina's, -communities of -evenementen maken.

Bekijk de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen voor meer informatie en updates naarmate de beëindiging dichterbij komt.

Als je eigenaar of moderator bent van een Google+ Community, kun je de gegevens van je Google+ Community downloaden en opslaan. Vanaf begin maart 2019 kun je aanvullende gegevens downloaden, zoals de auteur, tekst en foto's van elke communitypost in een openbare community. Meer informatie

Als je inlogt bij sites en apps met de knop Google+ Login, houd er dan rekening mee dat deze in de komende weken wordt uitgeschakeld. In sommige gevallen wordt de knop vervangen door de knop 'Inloggen bij Google'. Je kunt nog steeds inloggen met je Google-account wanneer je de knop 'Inloggen bij Google' ziet. Meer informatie

Als je Google+ gebruikt voor reacties op je eigen site of andere sites, houd er dan rekening mee dat deze functie op 4 februari wordt verwijderd van Blogger en op 7 maart van andere sites. Al je Google+ reacties op alle sites worden verwijderd vanaf 2 april 2019. Meer informatie.

Als je klant bent van G Suite, blijft Google+ actief voor je G Suite-account. Neem contact op met je G Suite-beheerder voor meer informatie. Binnenkort verandert ook het uiterlijk van Google+ en worden er nieuwe functies toegevoegd. Meer informatie.

Als je een ontwikkelaar bent die Google+ API's of Google+ Login gebruikt, klik je hier voor meer informatie over de gevolgen voor jou.

Bij Team Google+ willen we je allemaal hartelijk bedanken dat je eraan hebt bijgedragen Google+ zo speciaal te maken. We zijn erg dankbaar voor de getalenteerde groep kunstenaars, communitymakers en denkers die in Google+ een thuis vonden. Google+ zou niet hetzelfde zijn geweest zonder jouw passie en toewijding.

Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS

Je hebt deze e-mail ontvangen om je te informeren over belangrijke wijzigingen in Google+ pagina, -product of -account.

Doorsturen phishing mail

Goedemiddag,

Het lukt me niet om een phishing mail (afzender: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) door the sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na plaatsen in het uitvak lukt het verzenden niet. Zoiets is me al eerder overkomen. Is er een oplossing voor ? Met dank en vriendelijke groet,

stopzetten activiteit inloopspreekuur

Het inloopspreekuur elke tweede dinsdag van de maand in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht is gestopt. Kunt u het ook uit de agenda verwijderen?

overzetten VOB naar MP4 / AVI

Hoi, ik heb inmiddels een aantal VOB bestanden met films op mijn laptop staan.

Deze bestanden kan ik wel openen met de VLC media player.

Ik wil deze films graag kunnen openen en bewerkn met Windows-Movie-Maker.

Movie-Maker kan niet overweg met VOB bestanden. Daarom wil ik deze VOB bestanden omzetten naar MP4 of AVI.

Kunt u mij aangeven welke conversie-software ik hiervoor het beste kan gebruiken? Liefst gratis?

alvast bedankt

Mobiel instellen ICE, zie nieuwsbrief

In de nieuwsbief van begin februari staat hoe je ICE nr,s bij geblokkeerd toestel kunt invoeren en op roepn igv noo.

Ik heb een Lenovo, met 2 simkaarten en Android versie 6.0

De ICE nr's die ik onder contacten heb ingevoerd, kan ik niet oproepen via noodoproep.

Als ik bij een geblokkeerd toestel de noooproep in druk krijg ik een scherm met een cijfertoetsen bord waarop ik alleen maar tel. nr's kan intoeetsen. Ik zie geen ovezicht van ICE contacten. Wat doe ik niet goed?

Locaties Seniorenacademie

Ik kan de locaties Amsterdam, Amstelveen, Utrecht en Den Haag niet vinden in de 2 Locatie-overzichten. Het kan toch niet dat die niet bestaan?

Met vriendelijke groet,

Update

De updates van Windows worden normaliter in de background uitgevoerd. Hiervoor dient de computer wel aan te staan. Regelmatig kom ik computers tegen waarbij de updates niet uitgevoerd zijn, omdat de gebruikers de computer even aanzetten (om mails te lezen) en daarna weer direct uit zetten. Ik adviseer dan om de computer af en toe eens wat langer (halve dag) aan te laten staan.

Mijn vraag is nu: Als de computer in de slaapstand staat, worden dan de ( normale)updates wel uitgevoerd?

DVD station

Ik heb video van mijn camera met Windows Live Movie Maker bewerkt. MovieMaker heeft er een WMV bestand van geschreven. Dit wil ik op een splinternieuwe DVD +R schrijven, maar dan krijg ik de foutmelding, dat er op de DVD onvoldoende schijfruimte beschikbaar is. 

"Er is 1,15 GB nodig om dit item te kunnen kopiëren. Verwijder of verplaats bestanden zodat u voldoende ruimte hebt." 

Maar dan komt de klap op de vuurpijl met de gegevens van de schijf in diezelfde foutmelding: 

"Beschikbare ruimte: 4,37 GB Totale grootte: 4,37 GB"!!! Zie het bijgaande screenshot.

Dit is voor mij de meest bizarre foutmelding in jaren van Windows?!?!?

Kan ik in mijn gewone 5 jaar oude DVDspeler trouwens een WMV bestand afspelen?

Vraag volgen

In de HCC vraagbaak wordt gesproken over Ticketnummer en Tracking ID. Waarmee kan ik een vraag volgen of zoeken?

Social Media Testament digitaal te bewer

Social Media Testament digitaal in te vullen?

bestand is een xlsx op hcc,invullen niet mogelijk /opslaan als wordt het een PDF en dus ook niet tebewerken.

Kunt u mij helpen?

bluetooth verbinding gsm-laptop

hp laptop windows 8.1

trust bluetoothdongle

gsm 8110 4G

verzenden foto van gsm naar laptop lukt niet via bluetooth

acties:

dongle geïnstalleerd op laptop

bluetoothsymbool verschijnt rechtsonder

gsm: bluetooth aangezet

laptop herkent gsm en geeft gekoppeld aan, zie bijlage

gsm: foto selecteren

opties: delen met bluetooth

op gsm mijn laptop geselecteerd ( pcvanevert )

geselecteerd: op gsm verschijnt : bestandsoverdracht gereed om te starten wacht op bevestiging

dan gebeurt er niets meer

nergens kan ik op de pc vinden hoe toestemming te geven bestanden te ontvangen

met rechtermuisknop op het bluetoothsymbool klikken : de regel "een apparaat toestemming geven verbinding te maken" blijft grijs en kan ik niet aanklikken ( zie bijlage )

ik moet iets heel simpels over het hoofd zien

wilt u mij aub helpen

bij voorbaat dank

met vriendelijke groet

Openen van een bestand .mrimg

Hoe kan ik een .mrimg bestand van een oude backup op externe HD openen?

Bestand 'dashost.exe'

Is bovengenoemd exe-bestand veilig? Te verwijderen? Hoe te vermijden?

opzeggen lidmaarschap

L.S.

Gisteren, woensdag 13-02-2019 heb ik me opgegeven als lid in de bijeenkomst in de vondel in Maarssen, maar ik trek me weer terug, het is te moeilijk voor mij, het is te hoog gegrepen. 

Tevens trek ik de machtiging in om contributie af te schrijven van mijn bankrekening NL26RABO 0340 1202 90

Inlezen mutaties internetbankieren ING

Goedenavond,

Graag zou ik alle mutaties op mijn bankrekening van ING in 2018 downloaden en in Excel zetten (zodat ik kan sorteren e.d.). Als bestandsformaat biedt ING "kommagescheiden CSV" aan. Het bestand downloaden lukt uiteraard wel, maar mijn vraag is hoe moet ik vervolgens dit bestand in Excel inlezen?

Hoop dat jullie kunnen helpen.

Dank bij voorbaat en met vriendelijke groet,

wifi

Hallo

Ik had problemen met de aansluiting op internet.

De switch bleek stuk.

Ik heb toen 2 wifi-adapters van TP-Link gekocht(TL-WN823N0, zodat we draadloos kunnen werken.

Bij mijn vrouw werkt het prima, maar bij mij door een of andere oorzaak opeens niet meer.

Ik heb toen bij mij de adapter er afgehaald en alles van de software gedeïnstalleerd.

Daarna eea opnieuw aangesloten.

Als ik de driver wil installeren zegt hij dat er al een driver is, maar die kan ik nergens vinden.

Ik heb met Revo gezocht en met Recuva, maar niets gevonden.

In mijn appbeheer staat 802.11n NIC met een uitroepteken.

Weet jullie een oplossing?

Meerdere rijen sorteren in Excel

Het lukt mij niet om meerdere rijen die naast elkaar staan in een Excel werkblad in één keer alfabetisch te sorteren.

Hard disk geformatteerd

Ik heb een probleem 

Ik heb per ongeluk een partitie van hard disk

Geformatteerd waar flightsim op stond

Is er een mogelijkheid om die weer 

Terug te krijgen op dezelfde partitie 

Waar die op stond 

U kunt ook even telefonisch contact op nemen

Mijn naam en telefoonnummer is

Ik ben al lid van de HTC

Bluetooth CSR aptX harmony software

Beste redactie,

Betreft CSR – Harmony aptX software voor Windows 10

Ik heb een prangende vraag waarmee ik waarschijnlijk ook veel andere gebruikers blij maak.

Ik heb een Sony hoofdtelefoon met bluetooth met aptX profiel en ook het A2DP profiel.

Voor 1 computer heb ik met succes de CRS Harmony aptX profile kunnen laden in het Windows 10 gebeuren. Het geluid van de hoofdtelefoon is met aptX kwalitatief (ook voor een 72 jarige) heel veel beter.

Dus ook op de tweede computer (voor muziek gebruik) deze truc geprobeerd maar helaas.

Als ik de computer weer opstart (W10) krijg ik dat de CSR8510 A10  bluetooth dongle niet herkend wordt als usb apparaat. Verwijder ik die en ook de Harmony software dan wordt de CSR dongle goed herkend, maar dan met het A2DP profiel wat standaard in W10 zit, het is een rot kwaliteit.

Het is ook vreemd dat als je een versterker koopt of de informatie (de specs) van een audio apparaat opvraagt op het internet (Bolcom of Coolblue) nergens staat welk profiel er ondersteunt wordt, dat is een goed bewaard geheim. De bluetooth zal dan alleen het A2DP profiel gebruiken (zoals Onkyo).

Om dit te omzeilen heb ik een aparte bluetooth ontvanger met aptX gekocht voor mijn versterker.

Als de CSR Harmony stack met veel moeite is geïnstalleerd bovenop het W10 profiel en het werkt, kan de computer niet uit want de volgende keer wordt de usb driver van de CRS dongle niet herkend. De (Windows) radio gaat uit en je kunt alleen alles weer deinstalleren, hop naar A2DP sink. In de feedback van Microsoft een wens voor aptX support gedaan, maar dat is al jaren niet gebeurd, dus uit die hoek verwacht ik niets. Mogelijk dat de radio van W10 nog niet geheel geïnstalleerd is als de Harmony software eerder opstart, en nog veel andere mogelijkheden.

De geleerde die mij kan vertellen wat hier nog aan te doen is, die ben ik zeer erkentelijk.

Ik verwacht dat een draadje de oplossing zal worden dus ik ben benieuwd.

Met vriendelijke groet,

Adblocker

Is het aan te bevelen of af te raden 2 adblockers op één browser te gebruiken. Ik gebruik Firefox als browser

Boek bestellen uit België

Goedendag,

Ik ben meer dan 20 jaar lid van HCC Vlaanderen en vele jaren Penningmeester HCC Vlaanderen.

Lidnummer 

Kan ik het boek 'Schoone Computer Bijbel Windows 10' bestellen  door 25 EURO over te maken op de rekening vermeld op de website met vermelding van boektitel en adresgegevens?

Laat mij aub weten of er voor België extra verzendkosten zijn.

Ik hoop vurig dat we in Vlaanderen van dit voordeel van HCC Seniorenacademie niet uitgesloten worden. Zulke voordelen wegen door voor werving en behoud van leden voor onze HCC Vereniging.

Met vriendelijke groeten,

computer assemblage

Het Forum van HCC is momenteel niet bereikbaar, dus stel ik mijn vraag maar via deze weg.

Ik wil mijn desktopcomputer laten upgraden, maar gewone computerwinkels verkopen liever een nieuwe configuratie. Ik zoek in de regio Eindhoven-Helmond een systeembouwer die wel bereid is om met mij de mogelijkheden te onderzoeken.

Graag een tip, alstublieft.

Macbook ziet DVD brander niet meer

Ik heb in Januari mijn losse apple DVD-brander nog gebruikt met mijn Mac book pro.   Nu werkt hij niet meer.  Hij ziet hem niet.

Password

Waar kan ik mijn password van mijn hcc-mail veranderen.

Ik krijg een mail dat ik gehacked ben en wil daarom mijn password veranderen.

CMS-Content Management System

Goedendag, ik ben nieuw hier...

Bij de aanschaf van mijn nieuwe laptop werd me geadviseerd om bij HCC te vragen naar een CMS-programma om mijn (oude) website te kunnen uploaden naar de HCC server. Kan iemand mij vertellen hoe dit werkt en hoe ik hieraan kom?

Alvast bedankt voor de reactie.

Aanbieding Goose VPN via HCC net

Mijn huidige abonnement bij Goose is zojuist geëindigd, ik wil mijn abonnement voortzetten met de nieuwe tweejaars aanbieding voor HCC leden.

Dat lukt echter niet, omdat hun Trustpilot mijn Goose account als reeds bestaand account aanmerkt, en dat daarvoor de HCC aanbieding blijkbaar niet geldt.

Ik kom niet langs Trustpilot heen.

Is dit juist?.