images/fade/juniaug.jpg

Kunt u deze pagina niet goed lezen klik dan hier!

Onderwerp

Bericht

60% verbruikte ruimte email-account

Alle mappen op computer en webmail zijn opgeschoond, toch blijft 60% in gebruik (zie bijlage). Wat kan ik nog meer doen om omlaag te komen?

Alt code teken: 

Ik kwam dit teken:  tegen in een mail van Cool blue. Kan iemand achterhalen wat de Alt-code hiervan is?

bootmanager missing

Volgens de Linux Mint workshop (PC Active oktober) heb ik de opstart USB aangemaakt en de bios aangepast op starten vanaf USB (stap 1, 2 en 3).

Na opnieuw opstarten krijg ik de melding dat de boormanager ontbreekt. Herstarten met ctl-alt-del lost niets op.

 

Wat nu?

E-mail

Is IMAP ook mogelijk, zodat wanneer mail geopend is op mijn GSM, ik ook de mail nog kan openen op mijn laptop  ?

Email doorsturen

In Webmail van HCC heb ik een hele poos geleden ingesteld dat alle mails aan ……@hccnet.nl gelijk worden doorgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu wil ik dat doorsturen weer ontkoppelen. Ik kan echter nergens in Webmail van HCC een mogelijkheid vinden om dat doorsturen weer stop te zetten.

 

Kunt u mij hiermee helpen?

 

Alvast bedankt!

enable flash in Google Chrome

Ik gebruik Google Chrome als standaardbrowser. Indertijd kon men flash via het menu Instellingen enable en disable. Ik heb daar gebruik van gemaakt en daardoor is flash in chrome disabled. Dit blijkt ook uit controle via https://helpx.adobe.com/nl/flash-player.html. Ik wil nu flash weer enable (en vervolgens laten vragen), maar die mogelijkheid is met een van de laatste updates uit het menu verdwenen. Enable is persé nodig vanwege een toepassing in een ander programma: insert web-object in iSpring Converter Pro, een plug-in van Powerpoint. Ik kan nergens een mogelijkheid vinden om flash weer in Chrome te enable, zelfs niet in het Register. Weet u een oplossing? Bij voorbaat hartelijk dank en met vriendelijke groet.

Foto's in goede volgorde overzetten naar

Beste,

 

Op mijn iMac zet ik mijn vakantiefoto's op volgorde in een map, waarbij gewoonlijk gesorteerd wordt op het nummer dat ik aan de bestandsnaam van een foto heb toegevoegd.

Importeer in die map op mijn iPad of iPhone dan staan de foto's vaak in een heel andere volgorde in de map/het album. Dat kan volgens de manier die hier https://nl.wikihow.com/Foto%27s-in-een-andere-volgorde-zetten-in-een-fotoalbum-op-een-iPad wordt beschreven wel weer worden rechtgebreid, maar het is natuurlijk veel handiger als de juiste volgorde in één keer door de iPad/iPhone wordt overgenomen. Is dat mogelijk? Moeten de foto's dan bijvoorbeeld in de oorspronkelijk map op de computer anders dan alleen op nummer of alfabetisch worden gerangschikt?

 

Ook vraag ik me af of een fotoalbum vanaf de iPad kan worden overgebracht naar de computer, zodat die later dan weer kan worden geïmporteerd in de iPhone.

 

Heeft u een antwoord/oplossing voor mijn vragen? Alvast bedankt voor uw moeite.

 

Met vriendelijke groet,

Geen audio op Philips TV 40PFL9606

Ik heb mijn MacBookPro via een mini Display Port to HDMI adapter met een HDMI-kabel aangesloten op mijn televisie.

Op de TV krijg ik wel beeld te zien via VLC mediaplayer (voor Mac), maar ik krijg geen geluid.

Als ik bij Systeemvoorkeuren naar Geluid ga, komt de Philips TV niet voor op het tabblad uitvoer. Er staat alleen Interne luidsprekers Ingebouwd.

Wat moet ik doen om de HDMI verbinding zichtbaar te maken?

Of moet ik iets anders doen?

geen internet verbinding

Mijn draadlozelaptop kan geen verbinding meer maken met het internet. De signaalsterkte van het modem is goed. Ik heb op het internet gezocht en tips uitgeprobeerd. Ik krijg steeds weer te lezen dat de ip-configuratie is mislukt. Heeft iemand een goed idee voor mij?

geluids kaart

ik kan niet meer opnemen met magix ik weet van vroeger dat dit met instelling van de geluid kaart kon worden opgelost ik ben met wat oude lp bezig om op cd te zetten maar dat lukt zo niet graag een oplossing groeten

gratis vpn

is er een gratis vpn voor windows?

GW-BASIC

Waarom kan ik mijn in GW-BASIC geschreven programma's (onder WINDOWS 7) met PC-BASIC NIET inladen ?

 

Dit kan via DOSbox wel.

 

Bedankt voor het antwoord

horizontale storingslijnen

Op het beeldscherm van mijn laptop (6-8 jaar oud) verschijnen met regelmaat storende (glitsch) horizontale beeldlijnen. Ook verlies ik boven en links ongeveer 15 % beeldoppervlak.

Ik heb al van alles geprobeerd t/m een systeemherstel, niets helpt.

 

Wanneer ik en 2e monitor op de video ingang van de laptop aansluit krijg ik wel een 100% goed beeld.

 

Is de videokaart kapot? Op diverse fora lees je dat er in zo'n geval niet veel toekomst meer is.

 

Graag een reactie.

hotmail account

Geachte mensen van HCC.

Ik kreeg Zondag 18 November een bericht van Microsoft, dat ze m.i.v. 28 december 2018 de voorwaarden gaan veranderen. Zover ik kan concluderen gaan ze geld vragen voor de diverse diensten (waaronder hotmail en outlook). Ik kan nergens een prijsopgaaf van deze diensten vinden. Hebben jullie een oplossing?

Bij voorbaat vriendelijke dank.

Hyper V

ik zoek iemand met veel kennis inzake hyper v is  het  mogelijk om er uitleg over te misschien met meerdere mensen ik heb ook op virtual Box diverse software draaien werkt  prima de volgende stap is  nu hyper V

ik ben bereid overal naar toe te gaan dat is geen probleem bij voorbaat  mijn dank Vriendelijke groet

imap

Hallo, ik heb het volgende ingesteld voor mijn hccnet-e-mail-account (imap):

 

Server: pop.hccnet.nl

Poort: 993

Beveiliging: SSL/TLS

 

Dit werkt niet. Ik krijg een onbestendige foutmelding (zie bijlage). Als ik de poort wijzig in 995, werkt het wel. Ik weet alleen niet of ik dan imap of pop gebruik. Ik hoor graag van jullie.

 

Hartelijke groet,

IMAP server waarschuwing

Sinds enkele dagen krijg ik de melding dat mijn emailquotum is overschreden, waardoor ik geen email op mijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. postvak in meer ontvang. Ondanks het feit dat ik handmatig de IMAP server heb geschoond, loopt deze elke keer weer vol. Ik werk met Outlook onder Office 365 Personal. Wat precies te doen?

INloggen via digid

Ik heb nogal een hardnekkig probleem op mijn laptop. Daar waar bij het inloggen wordt geschakeld tussen digid en de site waar ik wil inloggen, krijg na bij digid het password en de user Id heb ingevuld na het terug schakelen na de betreffende site de mededeling dat er is afgebroken.

 

Ik gebruik Firefox browser. Ik heb dezelfde problemen ook in IE. ook als ik de firewall en de virusscanner heb uitgeschakeld bijft het probleem bestaan.

 

Omdat steeds meer sites overgaan op inloggen via digid wordt het probleem ook steeds nijpender.

 

Graag advies en wat aanwijzing hoe het probleem op te lossen,

instellen beltoon

Ik heb een eigen muziekje (mp3 bestandje) dat ik als beltoon wil instellen. Ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet doen.

Het bestand staat op dit moment in Mijn (Google) Drive. Hoe krijg ik het als beltoon?

kan niet meer printen

De Pc is 4,5 jaar oud. Printer Brother DCP-J411

Ik gebruik sinds jaar en dag Panda als virusprogramma.

 

Sinds woensdag j.l krijg ik, als ik een willekeurig document (tekst , PDF excel enz.)  wil printen via Panda Dome de melding: 

  Geblokkeerde toepassing

Poging tot uitvoeren van splwow64.exe. Het programma is geblokkeerd.

 

Het indowsprogramma is bijgerwerkt.

Het virusprogramma Panda is up to date.

Ik heb MalwareBytes en CCleaner gedraaid maar dit geeft geen resultaat

 

Wat kan ik hier aan doen?

laptop wordt traag

vroeger waren er programma's om traag werkende laptops op te schonen om daarna sneller te werken, bestaan die programma's nog en zo ja, waar kan ik ze vinden

Mail opent niet

Wanneer ik een mail open dan komen alleen de adres gegevens te voorschijn.Dan druk ik op meer laden en De zoekbalk blijft zoeken. De mail inhoud zie ik niet maar als ik deze mail doorstuur komt de inhoud direct tevoorschijn.

Het is niet bij alle mails en ook bijvoorbeeld bij een mail van Elsevier soms wel en soms niet!

Dit probleem is bij 80% van de inkomende mails.

Pop 3 995 SSL!

Mailbox

Als ik mijn mailbox leeg maak kanik nog maar 22% van zijn capaciteit gebruiken terwijl aangegeven wordt dat alle mappen leeg zijn. Verder is het versturen van e-mails sinds een jaar, ondanks instellingen die gegeven worden, niet mogelijk. Graag een oplossing? Is het niet mogelijk om een berichtje te krijgen als de mailbox bijna vol is?

Mailbox staat op 100%

Eris geen enkele mail meer op de server aanwezig en toch staat de mailbox op 100%. Ik krijg dus geen enkele mail meert binnen.

Hoe kan dit?

Mailbox vol

Mail verstuurders krijgen melding mailbox vol. In mijn desktop staan maar 10 mailtjes. Log ik in op webmail staat er in geen enkels map een mailtje maar wel:

 

Verbruikte diskruimte 

OVER QUOTA! (100%) 

 

Server instellingen bij schijfruimte staat op: Geen berichten verwijderen, als ik iets anders kies komt de waarschuwing dat ook op de lokale opslag verwijderd wordt en dat wil ik niet. Kan ik ergens instellen dat na het ophalen het bericht in de mailbox verwijderd wordt maar niet lokaal?

Groet,

meailbox van mijn vrouw vol

mijn vrouw kan met webmail haar box niet legen Blijft voor 68% vol zitten. alle mappen zijn leeg gemaakt.en na check mail blijft er nog 68% in zitten. Haar email adres is ……Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

18-11-2018  14:45 uur

 

alvast dank voor uw inzet

Niet bestuurde e-mail vis 3 of 4 g

Geachte Helpdesk,

 

Wanneer ik via de 3 g verbinding op mijn iPhone een bericht wil verzenden, krijg ik een melding dat de server het e-mailadres ……@hccnet.nl niet accepteert . Zie afbeelding

Via de WiFi lukt het verzenden wel.

Deze melding krijg ik sinds vorige week, voorheen was er nooit een probleem.

Mijn smtp server is Trined

 

Is lees graag of er een oplossing is voor dit probleem .

 

Alvast bedankt voor de reactie.

niet laden van sommige bestanden Samsung

Geachte heer, mevrouw,

 

Sinds enige tijd heb ik problemen met het binnenhalen/laden van sommige E-mail bestanden op mijn Samsung Galaxy S7.

Als ik sommige mails wil openen v.b. de Makro folder, dan blijft hij laden zonder de mail te openen, en komt er na lange wachttijd niets in beeld. Op mijn desktop/ipad geen enkel probleem om de mails te openen.

 

Ik gebruik het HCC Pop3 account, en de Samsung E-mail.

 

Hopende u hiermee voldoende te hebben mogen informeren, afwachten op een passende oplossing.

 

Met vriendelijke groet,

nieuwkomers vraag

Ik ben voornemens mij aan te sluiten bij HCC.

Echter ik wil graag de F18 op DCS platvorm vliegen.

Mijn vraag is zijn er leden die mij verder kunnen helpen met

het vliegen van de F18 op DCS of wellicht is er een groep.

 

Ik hoor graag van u.

met vriendelijke groet,

opslag iCloud

Hoewel ik 50 GB a raison van 99 cent per maand op mijn iPhone 5s heb krijg ik steeds melding dat er te weinig ruimte is; ik ging ervan uit dat mijn foto's op iCloud staan en dus niet op het iPhone schijfje. Hoe zit dat?

partities verwijderen

Mijn iMac heeft een schijf van 1 TB met 2 partities.

Daar staat een APFS container disk op van 1 TB.

(blijkbaar een partitie van 0 en een partitie van 1 TB).

Deze container disk is weer onderverdeeld in de 4 volgende volumes:

- 5 GB voor VM

- 213 GB voor de Macintosh HD

- 2 niet geactiveerd.

Ik heb dus 780 GB beschikbaar.

 

Ik heb volgens mij het probleem dat de ruimte af en toe vol loopt. Vooral omdat ik Google Chrome gebruik.

En dat VM gebruik ik ook niet.

 

Mijn vraag: hoe wis ik volumes of trek de overblijvende volumes bij de Macintosh HD.

 

Alvast dank.

problemen met email

De laatste weken heb ik regelmatig problemen met emails. Op mijn iPad komen er geen mails meer binnen van het HCC account. Ik heb niets veranderd aan de instellingen.

 

Van een vriend krijg ik net het bericht dat de emails die hij me stuurt steeds onbestelbaar terugkomen. Ook daar is niets gewijzigd in de instellingen.

 

Wat kan er aan de hand zijn?

SAMSUNG 860 EVO 250 GB voor macbook 2008

Goedemiddag,

 

Gisterenavond ben ik, als kersvers lid van HCC, met mijn macbook van 2008 in Houten geweest. Hier bleek de harde schijf van mijn macbook echt kapot. Toen werd voorgesteld om samsung evo aan te schaffen. Nu vroeg ik me af of onderstaande schijf compatible is met mijn macbook van 2008? 

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_samsung-860-evo-250-gb-1557211.html?channable=e21783.MTU1NzIxMQ&rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=EAIaIQobChMIt7b4nLq_3gIVTud3Ch2JAw2CEAkYAiABEgLxNvD_BwE&gclsrc=aw.ds

 

of is dit ook een goede/betere optie?

http://www.ibood.com/nl/nl/product-specs/42823/154613/samsung-evo-860-ssd-500-gb-25.html

 

Nog enorm bedankt voor de fijne hulp gisteren en bedankt voor jullie advies.

 

Groetjes,

scherm ipad

De kleur van mijn ipad2 is ineens groen en oranje, terwijl ik hem niet heb laten vallen. Hoe kan ik dit probleem oplossen

smtp server in emailadres te zien?

Hallo!

 

Hccnet email account is ingesteld op email tablet en werkt al jaren prima. ik heb bjj uitgaande instellingen de smtp server ingesteld. Echter bij verzenden blijkt niet ……Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als afzender vermeld te worden maar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 

Dat is natuurlijk niet mijn emailadres en als ontvanger op mijn bericht reageert lukt verzending door hen niet en volgt een foutmelding. Wat moet ik doen om wel als afzender Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld te worden bij versturen mail?

 

Bvd,

toegang tot BIOS

Ik wil op deze Dell Linux Ubuntu zetten, maar ik kan de DVD met daarop Ubuntu niet aanwijzen, ik kom de BIOS niet in en default start de computer vanaf de harde schijf op. Ik heb al ESC, F2, F8 en F12 geprobeerd. Wat kan ik nog meer doen?

usb-stick met vaste drive-letter Y:/

Ik heb mijn genealogie programma geïnstalleerd op een usb-stick, zodat ik altijd en overal onder Window 7/8/10 het programma kan draaien. 

Omdat er pad-koppelingen naar mappen e.d. in zitten, wil ik de usb-stick een vaste drive-letter meegeven, waarin ook de pad-koppelingen kloppen. 

Ik wil de usb-stick graag de letter Y:/ geven. De drive-letter aanpassen naar Y:/ is gelukt op mijn laptop. 

Maak steek ik hem bij mijn desktop erin, dan is de drive-letter weer G:/ en wil programma niet starten met de stamboom.

Wat is de procedure om dit voor elkaar te krijgen?

Verkleinde bladen na uitschakelen scherm

Ik ervaar het hinderlijke verschijnsel dat alle bladen die ik op een bepaalde maat op mijn bureaublad heb gezet ( bijv. 80 % van de schermgrootte, of volledig scherm ) na een uit (zwart)schakeling van het scherm (bijv. na 2 minuten geen gebruik) daarna bij weer inschakelen ( d.m.v. de muis te bewegen ) NIET op dezelfde grootte weer op het scherm komen, maar op ca. een kwart van die grootte. Ik kan geen enkele instelling vinden om dit NIET te laten gebeuren. Bij vorige versies van Windows had je hier helemaal geen last van. Ik gebruik zowel Classic Shell als ( soms) de gehate "tegelstructuur" van Windows 10. 

Wie kan mij de oplossing geven ?

wachtwoord subaccount

Via Mozbackup heb ik mijn Thunderbird mail overgezet naar deze laptop. Alles functioneert naar behoren op 1 subaccount (dus geen alias) van mijn hoofdaccount na. Daar geeft Thunderbird een foutmelding - wachtwoord niet OK. Vanmiddag heb ik via Teamview met een HCC-helpdeskmedewerker gekeken waar de fout lag. Hij (en ik) hebben niks kunnen vinden, temeer omdat het andere subaccount wel goed functioneert. How come?

Webmail

Ik kan wel inloggen op mijn HCC webmail maar ik als ik doorklik werkt niets. Scherm blijft leeg. Zijn er problemen?

wijziging provider

Ik ben naar Spanje verhuisd. Provider was Telfort, opgezegd, nu Movistar. Ik kan in outlook emails ontvangen op mijn hcc account maar versturen gaat niet. Hoe los ik dat op? staat denk ik ingesteld op Telfort.

Tot 31-12 lid HCC.

Windows 10 installeren

Hallo,

 

Ik heb een nieuwe laptop gekocht en deze is ruim voorzien van “bloatware”.

Aangezien ik hem nog niet gebruikt heb, wil ik Windows 10 opnieuw installeren om op deze manier verlost te zijn van overbodige programma’s.

Is er een reden om dit niet te doen ?

 

Graag zou ik z.s.m. een reactie willen ontvangen.

 

Met vriendelijke groet,

Windows 8.1 opwaarderen naar Windows 10

Hoe kan ik windows 8.1, zonder al te veel kosten,opwaarderen naar Windows 10?