images/fade/juniaug.jpg

Vragen

Onderwerp Bericht
opstart problemen na update na de laatste update van W7 uitgevoerd te hebben, gaat het systeem na booten ovr tot een dik controle.
Deze wordt afgebroken met het advies terug te gaan naar een herstelpunt voor de laatste update omdat mogelijk software is geinstaleerd die de controle uitvoeren onmogelijk maakt.
het systeem boot vervolgens normaal op maar als ik systeem herstel  opstart krijg ik de melding dat deze niet uitgevoerd kan worden omdat er problemen zijn.aanbevolen wordt een diskcontrole uit te (laten) voeren
daar begon het probleem mee. deze kan niet uitgevoerd worden en er wordt ysteem herstel voorgesteld.
PC Goedendag, mijn PC doet het in eens niet.
Ging vanzelf upgraden naar Windows 10 en kan het NIET meer opstarten.

Eerst stond bij rechter beneden hoek:
U bent aangemeld met eeen tijdelijke profiel.
2e keer staat:
Er kan niet worden aangemeld bij uw account.
3e keer staat:
Er is een probleem met de computer en deze moet opnieuw worden gestart.
Er worden foutgegevens verzameld. Hierna kunt u de computer opnieuw opstarten.
Heb al een paar keer geprobeerd maar doet helemaal niks.
Kom mijn PC niet binnen.
HCC digitaal graag zou ik HCC digitaal wensen,
hoe kan ik deze bereiken ? ik wil graag ook digitaal toegang tot oudere bladen, ik heb geen papieren versie nodig, hopelijk met veel lagere kosten, de papieren versie beland bij oud papier
spam-mail weigeren bij komst op server Is het mogelijk om spam (ik heb een zeer hinderlijke politieke stalker) ook direct automatisch van de server laten verwijderen, zodat ik deze mail niet in mijn computer-mailbox krijg en ook niet op mijn telefoon?
Bij voorbaat dank voor de moeite!
installatie Na een test met Linux Mint Cinnamon (Naast windows 7)ben ik het wachtwoord vergeten.
Zit er niks anders op dan helemaal opnieuw installeren?
ledenkaart ik ben mijn lidmaatschapskaart kwijt. Hoe kom ik aan een nieuwe
PC-Active pdf Beste...,

Een maand of wat geleden was ik een artikeltje aan het zoeken op de website, en tot mijn verbazing waren en een paar uitgaven van de PC-Active als pdf te downloaden. Bij mijn weten was dit voor die tijd niet mogelijk, maar was er toen vanuit gegaan dat het beleid hiervoor wellicht gewijzigd was. Nu het nieuwe exemplaar weer op de mat is gevallen, wil ik deze ook als pdf downloaden, maar ik kan deze en de vorige nummers niet meer vinden.
Zijn de vorige nummers onbedoeld op de website terecht gekomen en er weer vanaf gehaald, of heb ik nog niet goed gezocht. 
Ik krijg 20 000 mailtjes Gmail  binnen Ik probeer een iPad te configureren met een gamail adres.

Tot mijn schrik lopen er dan meer dan 20 duizend mailtjes binnen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Waarschijnlijk allemaal sedert dit account is aangemaakt.

Ik heb al op de GMail internetpagina (via mijn PC) ingevuld dat ik alleen de mailtjes vanaf nu wil doorsturen. Om de een of andere reden kom ik niet met de iPad op die pagina.
fout melding met internet connectie Hoi Ik heb al enige tijd een foutmelding als ik de pc of mijn laptop opstart. Er is dan geen connectie mogelijk met een aangesloten netwerk kabel.
De fout melding van Norton is: 8510, 102. na enige tijd kan mijn Norton dot herstellen en heb ik weer verbinding.
Na zoeken op internet kwam ik op een site terecht waarvan ik dacht Norton medewerkers aan de lijn te hebben. Dat bleek niet maar was een UK bedrijf dat mijn fout wel kon fixen. Voor ik er erg in had moest ik 150 euro betalen waarna ze de fout hadden hersteld. Men verteld dat mij IP adres is gehacked en dat dit altijd zo zou zijn want dat nummer is voor altijd aan mij verbonden. Zij konden dit ook nog fixen voor $250 dollar met een software firewall pakket maar gelukkig kwam mijn verstand terug en zei ik nee. Snapte niet dat Norton hier nogmaals geld kon vragen voor iets wat ze al moesten leveren. Toen viel het kwartje dat dit niet Norton was maar particulier bedrijf dat hiermee zijn geld verdient. Ik ben er mee gestopt en dit bedrijf heeft me nog een paar keer gebeld of mijn probleem nog steeds verholpen was wat inderdaad het geval leek. Echter na een week of 3 verscheen deze weer en sinds kort verschijnt deze na elke nieuwe opstart van een pc of laptop. Ik ga dan via Norton proberen te verlengen. Deze ziet dat ik geen internet heb en gaat dan dit herstellen en dat lukt me iedere keer. Duurt wel enige minuten maar ik heb dan weer internet. Nu speelt dit steeds in me hoofd dat het bedrijf zei dat mijn IP adres is gehacked en dat dit dus steeds terug komt. Wat mijn inziens betekend dat iedere pc of laptop die via mijn netwerk aanlogt en geen goed virus scanner heeft gehacked wordt. Dat lijkt me niet wenselijk. Mijn vraag is dus nu wat is waar? Is mijn ipadres altijd bij mij als persoon terug te vinden dus niet aan een huis locatie verbonden? Of is dit iets wat mijn provider kan veranderen of ik zelf kan veranderen door de lease te verbreken? En mijn andere vraag is hoe kom of voorkom ik dat mijn ip adres steeds gehacked wordt en ik elke keer Norton moet vragen om dit op te lossen. Support van Norton zegt steeds hetzelfde maar lost niks op.
"Fout: '8510,102'
Start uw computer opnieuw op om dit probleem te verhelpen."

Wel lost het mijn netwerk verbinding op en wordt het hersteld. Ook ben ik nieuwsgierig of mijn wifi via de ziggo router ook gehacked is en mijn ios apparaten hierdoor kwetsbaar zijn?
Linux Laptop is nogal traag Goede dag,

Ik heb eind vorig jaar op mijn ("oude") Toshiba Satellite met Centrino 2 processor, het besturingssysteem vervangen door LINUX Mint 19.
Met name deze laatste versie omdat na inwinnen van informatie hierover, bleek dat met een 64 bit hardware plus  4 GB RAM e,e,a. goed zou draaien.

Mijn ervaring echter is dat het inderdaad draait maar niet echt soepel.
Met namen bij fotobewerking (GIMP 2.10) laat e.e.a. soms behoorlijk te wensen over.
Ook met LibreOffice duurt het lang voordat deze is opgestart. "Schakelen" tussen 2 browsers geeft ook de nodige vertraging.

Mijn vraag tenslotte:

Is het rendabel om het geheugen van deze toch wel op leeftijd zijnde laptop, uit te breiden naar meer RAM? Ik wil hier best nog wat in investeren maar niet tegen ander advies in natuurlijk. 

Iemand die mij kan adviseren hier,?
Bij voorbaat dank voor de moeite,
begin van internet Hallo,

in het begin van internet werd er gebruik gemaakt van pagina's die bekeken konden worden. Volgens mij hadden deze pagina's de naam"billboard".
Ik ben op zoek naar de naam van deze pagina's. 
fout melding bij internet connectie Hoi hierbij nogmaals omdat ik het ticket niet meer kan vinden. Waarschijnlijk verkeerd emailadres gebruikt.
Maar ik krijg steeds de error 8510 210 terug van Windows7. Dat er geen verbinding kan worden gemaakt met het netwerk. Nadat ik in Norton iets activeer gaat deze de verbinding herstellen.Dit gaat gelukkig altijd goed maar ben het wel zat nu. Ik ben verleden keer door ontwetenheid bij een particulier bedrijf binnen gekomen. Dacht ik da bi Norton zelfs was maar dat bleek niet zo. Nadat zij een en ander wilde fixen voor 150 euro heb ik dat laten doen. Vervolgens wilde ze me nog meer geld aftroggelen door me een verhaal te vertellen dat mijn IP adres gehacked was. En dat ik daardoor dit weer terug kon krijgen. maar voor 250$ zouden ze dat kunnen verhelpen. Iets met een firewall. maar dacht tja echt niet want vertrouw het niet meer. En na drie weken was het weer terug. Bedrijf bleek wel legaal dus dat viel mee maar door dit gebeuren kom ik nu bij jullie terecht. Want klopt het mijn IP adres altijd bij me blijft ook al verhuis ik van een ene stad naar een andere? Hoe kan ik een nieuw ip adres krijgen welke dan niet gehacked is en hoe weet ik dat? Is er een software pakket dat dit kan verhelpen zonder al dat gedoe? want dit wilde ze me aansmeren? En doet Norton Security dit soms niet al?
software en kaarten updates voor Peugeot Weet iemand een manier om aan software en kaartenupdates te komen voor een Peugeot 408 uit november 2011. De fabrikant vraag per keer € 150 en dat is naar mijn idee onredelijk en onnodig duur.
RAM geheugen uitbreiding ASUS A6R RAM geheugen uitbreiding ASUS A6R Notebook
(ASUS model A6R 5CN0AC060971 / A6R B001H,  Windows XP home, 512 MB RAM, HD 60 GB)

Doel: sneller maken en naar Windows 10 upgraden

Goede dag,
Mijn eerste Laptop uit 2005 (!) die in z’n geheel nog uitstekend werkt (en werkeloos in een hoek staat), wil ik uitbreiden met 4 GB RAM om hem sneller te maken en upgraden naar Windows 10. Volgens de informatie zou dat kunnen met Windows XP.
Bij Conrad een GB 667 MHz SO DIMM DDR2 - bestelnummer 870854 - besteld. Echter …… het nieuwe geheugen bijzetten werkt niet en verdere pogingen maar stopgezet.
Bij mijn weten kan Windows XP maximaal 4 GB RAM adresseren, dat zou toch moeten kunnen? Wil hem sneller maken en met Windows 10 upgraden, zeker interessant voor het experiment en puur voor de fun. Moet ik in Windows XP RAM geheugen toewijzen, heb gezocht maar niets gevonden.
Kunt u mij helpen?
Melding "apparaat is niet compatibel" Goedenavond,

Op mijn tablet heb ik de app NPO-start staan, om gemiste TV-uitzendingen enz. te bekijken.
Al zo'n half jaar niet meer gebruikt, nu wil ik deze app weer gebruiken maar ik krijgt de melding "je apparaat is niet compatibel met deze versie".
Ik heb vervolgens de app verwijderd en via de app-store een nieuwe NPO-start geprobeerd op de tablet te zetten, maar krijg wederom de melding dat mijn apparaat niet compatibel is.

Begrijp ik goed dat het besturingssysteem verouderd is? En zo ja, kan ik dat besturingssysteem op een of andere manier updaten?
In ieder geval: wat kan ik doen om weer via de NPO-start app naar gemiste uitzendingen te kunnen kijken?

Bij voorbaat veel dank voor de hulp!
Ik kan niet inloggen op kadermail Ik ben ingelogd op kadernet. Daar zie ik dat ik 132 mails heb staan in de mailbox Ik ga via snelmenu inloggen op hobbynet. Als ik dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als bij hccnet inlog, kan geen verbinding worden gemaakt. Ik mis hierdoor veel info
e-mails opgeslagen in Windows Live Mail In de tijd dat Microsoft Windows Live Mail 2012 nog ondersteunde heb ik veel belangrijke mails opgeslagen in de map DOCUMENTEN.
Nu Microsoft Windows Live Mail niet meer ondersteunt ben ik overgegaan naar Windows Mail10 (mooie interface maar functioneert zeer matig).
Ik heb na de overschakeling overwogen Windows Live Mail te verwijderen van de computer, maar heb dit bij nader inzien toch niet gedaan. Gelukkig maar.
Als ik nu namelijk mails uit de map Documenten open dan doet de PC dat vreemd genoeg altijd met Windows Live Mail 2012. Ook mails, die opgeslagen zijn vanuit Windows Mails10.
Betekent dit, dat als Windows Live Mail 2012 verwijderd wordt dat de mails vanuit Documenten niet meer geopend kunnen worden?
Naar ik begrepen heb kun je Windows Live Mail 2012 ook niet meer op een nieuwe laptop installeren.
Krijg je dan nu dezelfde situatie als toen met Windows Express? Geen toegang meer!
Ben zeer benieuwd naar uw ervaringen hiermee.
Update in oktober naar 1809 De update van oktober 2018 voor Windows 10 wordt automatisch gedownload als uw apparaat daarvoor in aanmerking komt. Maar zie nog steeds geen UPDATE naar 1809. De laatste versie van w10 in juni 2018 bijgewerkt naar 1803.
De versie  1809  welke is uitgebracht in Oktober 2018 wordt vreemd genoeg niet meer automatisch aangeboden op mijn laptop. Ook op de laptop van mijn man is deze nog niet aangeboden.
Weet dat er problemen waren met deze versie zou dit de reden zijn dat deze niet meer automatisch aangeboden is?
Op de site van microsoft is de versie naar 1809 te updaten maar....Asus ontraad dit omdat de laptop van origine een w7 is.
Weet u de reden, en.....is het verstandig om de versie via site van Microsoft te updaten. in het verleden al heel wat problemen ondervonden met programmas welke niet meer werkte!! Of is men nog steeds bezig de versie 1809 te updaten en komt deze nog automatisch voorbij???Ik hoor graag.
Instellingen HCCnet-mail Hoe kan ik mijn instellingen te zien krijgen.
Na inloggen kom ik niet verder.
Bij pop.hccnet krijg ik geen website
Vervelende pop-up van Magix Na aanschaf van Red mijn video's van Magix (voordeel actie van HCC), heb ik iedere keer wanneer mijn computer opstart een reclame bericht van Video Deluxe 2019 op mijn scherm. hoe kan ik er voor zorgen dat het irritante bericht niet meer verschijnt. Bij voordat dank voor een mogelijke oplossing
VPN en Ziggo mailaccount N.a.v. een artikel in PC Active heb ik een abonn genomen op TunnelBear. Werkt op zich prima, maar..... Ziggo accepteert dit niet. Ik word steeds geblokkeerd omdat men aangeeft dat mijn email benaderd wordt vanuit het buitenland en dit een onbetrouwbaar adres is. Ook als ik Tunnelbear instel op Nederland wordt ik geblokkeerd.
Voor mij reden om Tunnelbear niet meer te gebruiken. Maar dit kan toch niet de bedoeling zijn van VPN ? Omdat jullie in de volgende editie aandacht besteden aan VPN en de camping is het wellicht belangrijk om deze blokkade te voorkomen als men in het buitenland zit.
Ik ben benieuwd naar uw antwoord en/of oplossing.
Outlook Beste allemaal,
Sinds ik een nieuwe acer heb, heb ik problemen met outlook. Ik probeer het kort uit te leggen. Na de laatste cessie MC, ruim een uur, en alles opnieuw ingesteld (de helper was volgens mij niet echt deskundig!) nog steeds het probleem. Als ik outlook afsluit krijg ik het schermpje 'voortgang van verzenden en ontvangen'. het groene balkje geeft dan aan in hoeverre de taak is gedaan. Helaas, het balkje loopt maar tot helft door en stopt. Met het x rechtsboven klik ik dat dan maar weg. Dan sluit outlook en is niet meer te starten. Ik kan outlook niet afsluiten met X rechtsboven de outlook werkpagina.Ik moet de computer afsluiten, blauw scherm met de vraag alle aps te sluiten. Als ik dat gedaan kan ik aan/uit, afsluiten en opnieuw opstarten gebruiken. Dan kan ik outlook weer starten. Alle accountgegevens kloppen ook alle instellingen.
Ra, ra?
HCC Webmail Sinds enige tijd kan ik,  thuis en op kantoor, de functie 'Toon alle' e-mails op de server meer gebruiken.
Ik heb zelf niets veranderd aan de settings.
Hoe kan ik dit verhelpen?
MS Office 365 Het probleem dat ik voorleg komt in alle onderdelen van MS Office 365 voor, maar ik ga nu even voor het gemak uit van Excel. Enkele dagen geleden ontstond het probleem. Tot nu toe is het me nog niet duidelijk hoe dat zo plotseling is gekomen en is het me niet gelukt dit op te lossen.
Als ik een bestaand bestand in Excel wil openen, gebeurt dat niet en sluit Excel onmiddellijk weer af. Dat gebeurt als het bestand vanaf OneDrive (de gesynchroniseerde partitie) wordt geopend. Als ik een bestand vanaf de Data-partitie (dus losstaand van OneDrive) open, dan gaat het goed. Excel werkt dan normaal. Het heeft dus iets met de verhouding tussen OneDrive en Excel te maken.
Ik heb intussen zowel de verkorte als uitgebreide herstelprocedure gedaan, maar zonder resultaat. In geval van de uitgebreide herstelprocedure wordt MS Office o.a. verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Dat wordt geautomatiseerd door Windows gedaan.
Weet iemand raad?
Schoonmaken/reinigen Misschien kan ik mijn vraag hier kwijt.
Ik zou willen weten hoe ik het toetsenbord van mijn Asus laptop (aluminium) kan reinigen. Is nogal vlekkerig geworden door gebruik.
Update naar versie 1809 Kan de update windows 10 versie 1809 niet installeren, heb het een paar keer geprobeerd met windows 10-updateassistent. Ik heb ook de update assistent wu10 uitgevoerd, daarna een update gestart maar na alle downloads en installatie uitvoeringen welke uiteindelijk na 53% stopt, krijg ik de melding "windows coult not configure one or more system components ….". Bij de update geschiedenis staat "Onderdelenupdate naar windows 10, versie 1809 amd64 2019-04 (4), Laatste  mislukte installatie poging op 11-04 0x1900101".
emails met onnodige technische info Sinds kort worden al mijn ingekomen emails (op windows-10 computer met Mozilla Thunderbird) -voor mij ongewenst- voorzien van de hele reeks 'technische informatie', zoals: Bericht-id: ...; x-account:...; x-uidl:....; x-mozilla status; mime-version; content-transfer-encody; domein key-signature; etc, etc, etc (soms wel een halve pagina of meer lang!).

Deze technische achtergrondinformatie hoef ik niet op elk ingekomen emailbericht vermeld te zien en zeker niet bij elk bericht uitgeprint.
Ik heb alle Thunderbird-items nageplozen, maar kan nergens vinden hoe ik deze overbodige informatie uit kan vinken.

Hopelijk weet u wel hoe ik mijn Mozilla Thunderbird zo moet instellen dat dit probleem wordt opgelost.
Steeds weer inloggen in Chrome Steeds als ik Chrome opstart moet ik weer inloggen en wordt er gevraagd of ik de Privacygegevens van Google wil lezen. Als ik dan weer ingelogd ben, dan vervalt de vraag over het weer checken van de privacygegevens (gelukkig). Wat kan ik doen om het steeds weer inloggen in Chrome (Google Account) te voorkomen?
gegevens op You Tube zetten Goeden morgen.
Ik ben lid van een koor en zou er meer bekendheid aan willen geven, door ons koor op You Tube te plaatsen. Zowel door foto's , als muziek.
Alleen hoe doe ik dat?
Ontsporing Burgerdam route activiteit 06 Beste Mensen, ik zou lid moeten worden, maar woon in Australie. Vlak voor Burgerdam ontspoord mijn NS Mat 46 ( van Ten Halve), hoe zou ik dit kunnen oplossen. Als ik de route via the activity editor bekijk gaat alles goed, maar als ik hem rijd dat gaat het mis. 
Windows 10 instaleren Kan ik als nog voor weinig geld w10 instaleren?
Windows 10 blijft hangen Hallo,
Sinds een tijdje als ik de laptop met SSD-schijf aan het netsnoer koppel en niet actief ben op de laptop, deze vastloopt of blijft hangen. Het enige wat ik kan doen is de laptop uitschakelen door de powerknop een tijdje vast te houden.
Zodra de laptop is losgekoppeld van het netsnoer, doet zich dit heuvel niet voor.
Het scherm voor wat het energiebeheer en de slaapstand staan op nooit qua uitschakelen.
bewerken Hosts Graag zou ik het hosts bestand op de Android 5.1 willen aanvullen.
Ik kan het vinden en openen. Er ook iets inzetten, maar niet opslaan. Gezocht op het internet over hoe dat zou moeten, maar alles wat ik gevonden hebt werkt niet.
Kennelijk is het read only of anders beveiligd en moet ik die beveiliging uitzetten.
Hoe doe ik dat?
of
Hoe bewerkt ik Hosts op Android 5.1?
Opslag 'Aangepaste Office-sjablonen Iedere keer als ik Word voor Office 365 heb gebruikt staat er in 'Documenten' automatisch een map 'Aangepaste Office-sjablonen', waarop ik niet zit te wachten. Hoe kan ik deze automatische opslagfunctie uitzetten?
Lidmaatschap Ik ben sinds januari lid van seniorenacademie maar ik heb nog nooit wat van hen gehoord.
Mailbox partner Sinds vandaag is de mailbox van mijn vrouw onbereikbaar. Zij heeft een  "extra hcc-mailbox.
Ook via Webmail wordt de toegang geweigerd. Zie bijlage.
Een poging een nieuw wachtwoord in te stellen is mislukt, omdat daarvoor de mail gelezen moet worden. En dat gaat dus niet.
Wat kan ik doen om dit probleem op te lossen?
informatie bij presentaties en Syllabi - Documenten staan alleen voor w10 de updates van 2017,
zijn die van 2018 2 stuks ergens anders vermeld
sd formatter voor raspberry pi SD formatter herkent sdhc niet.Verkenner wél. Hoe kan ik de kaart formateren voor NOOBS ?
beveiliging voor huis Hallo PC-ACTIEF

Wij buurtjes zijn opzoek naar een beveiligingssysteem die verplaatsbaar is, d.w.z. dat je het systeem bij iedere buur kan zetten die voor een dag/periode weggaat. Dit systeem moet een andere buur telefonisch waarschuwen zodra er onraad is.
Dit systeem moet dus (geluid/beweging/beeld opnemen) detecteren en het opgegeven telefoonnummer bellen. Bestaat zo’n systeem? Zo ja, graag leverancier of andere oplossing.
Scherm van Thunderbird Ik werk al jaren onder Windows 7 professional met Mozilla Thinderbird als programma voor mijn email.  Vanavond vond ik plotseling dat de linker kolom met de verschillende mappen voor inbox, concepten, verstuurd e.d. was verdwenen.  Ik heb geen idee wat ik (verkeerd) heb gedaan en ik zag geen kans die kolom weer te activeren.  Kunt u mij helpen dit probleem op te lossen?
probleem hcc mail na update windows 10 Na update van ms office365 werkt eerst geen outlook meer na uitschakelen profielen outlook weer terug. Doch nu diende email accounts opnieuw geinstalleerd te worden. Doch bij hccnet account lukt niet.
Incoming mail server aangegeven: pop.hccnet.nl poort 995 ssl/tls en uitgaande mailserver smtp.hccnet.nl poort:587 ssl/tls Doch email adres wordt niet geactiveerd. Zijn de instellingen soms van hccnet.nl veranderd? Ik heb kpn als provider. Heb de andere artikelen al uitgeprobeerd met betrekking tot e-mail. 
Booten extern SSD Ik heb een T5 die ik gebruik om op een MacBook met relatief klein geheugen te booten. Mijn zoon heeft deze schijf een tijdje terug gebruikt en had die op Engels gezet. Toen ik die recent terugzette naar het Nederlands kreeg ik na het opnieuw opstarten een stopbord te zien; lukte het booten niet meer. Opstarten met de shift toets ingedrukt laat eveneens het stopbord zien. Als ik de T5 aan mijn mac aansluit wordt deze herkend. Ik kan echter het wachtwoord niet invullen; ik krijg wel het venster te zien maar kan niets intypen. Ik kan die harde schijf dus niet benaderen. Ook met Schijfhulp niet. Graag een tip hoe ik dit probleem kan oplossen.
Eerder had ik al problemen met de accounts op de T5. Startte de T5 op een gegeven moment alleen nog op met het account van mijn zoon (het laast toegevoegde account; was door mijn zoon toegevoegd nadat ik hem mijn MacBook een tijdje had uitgeleend. Mijn account was niet meer zichtbaar. Hij wilde gaan programmeren (eerdere software poorten maar macOS) met mijn MacBook maar had het na een paar weken opgegeven omdat zelfs de support hem niet kon helpen- blijkbaar vindt Apple het niet goed als je vanaf een externe HD boot en werkt) en pas via zijn account kon na uitloggen mijn eigen account zien en daarop inloggen. Ik heb toe een tijdje zitten experimenteren om dat beter te krijgen (vergeefs).
grafische kaart. Na een nieuw moederbord gekocht te hebben een Asus P7P55D-LE en alles geinstalleerd ook een grafische kaart, alles doet het lichtje brand op moederbord alle vinnetjes draaien alleen er zit geen beweging in mijn grafische kaart. Kaart in een andere computer gestopt en zie hij doet het. Ook nog diverse andere grafische kaarten geprobeerd maar helemaal niks. Heb op diverse forems gekeken maar word niet echt wat wijzer. Ik hoop via dit medium antwoord te krijgen op mijn probleem.
account omzetten van pop naar pop3 sinds kort ontvang ik geen emails meer van HCC. Ik ben wel bereikbaar voor anderen
Wie weet de oplossing. Dank
Syllabus, bestandsbeheer met verkenner Gaarne ontvang ik

Een handige syllabus met de verkenner is verkrijgbaar voor € 2,00
iSCSI-lun probleem hallo,
Ik ben een tijd geleden overgestapt naar Linux (Ubuntu) en dat bevalt mij zeer goed, hoewel Linux soms toch wel moeilijk voor mij is.
Een enkele keer loop ik tegen een probleem aan, die ik niet kan oplossen, ook niet mbv internet.
Zo loop ik tegen een iSCSI-lun probleem aan:
Ik heb op mijn server (synology DS216+II) een LUN ingericht als target en op mijn Ubuntu pc en laptop (die van mijn vrouw) als initiators.
Dat werkte uitstekend, maar als ik op mijn DS216+II de schijfruimte vergroot, wordt de vergroting niet gezien op mijn twee initiators.
Ik heb geprobeerd op mijn pc de "open-iscsi" te deinstalleren en weer opnieuw te installeren. De schijf is dan gewoon weer zichtbaar en leesbaar, maar nog op de oude grootte.
Wat kan ik doen om in Ubuntu open-iscsi de nieuwe schijfgrootte zichtbaar te maken?
Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor jullie antwoord.
YTD instaleren Een kennis van mij heeft een tijd geleden YTD op mijn computer geïnstalleerd zodat ik van you tube muziek kon down loden onlangs heeft een computer zaak mijn nieuwe printer geïnstalleerd, en nu ben ik dit kwijt.

Als ik nu YTD wil instaleren geeft mijn Norton aan, dat dit niet veilig ie, terwijl het al wel maanden op mijn computer gestaan heeft, wat te doen met dit geval.

bij voorbaat mijn vriendelijke dankt

ps. ik heb windows 10
Moeilijk voor slechtziende. Mijn echtgenote is zeer slechtziend. De mailtjes en andere berichten moeten voorgelezen worden.
Nu komen haar mailtjes zeer snel en in het Engels voorgelezen door!
Zij is daar al eens voor bij Apple in Amstelveen geweest, die haar toen mededeelde meerdere klacht van dien aard te hebben ontvangen, maar dat alleen het hoofdkantoor van Apple daar wat aan kon doen.
VRAAG: gaarne haar mailtjes langzamer en in het NEDERLANDS voor laten lezen.
Vervelende pop-up van Magix vraag: Na aanschaf van Red mijn video's van Magix (voordeel actie van HCC), heb ik iedere keer wanneer mijn computer opstart een reclame bericht van Video Deluxe 2019 op mijn scherm. hoe kan ik er voor zorgen dat het irritante bericht niet meer verschijnt. Bij voordat dank voor een mogelijke oplossing.
antwoord: Helemaal links onderaan op het reclame schermpje staat meestal: "Dit bericht niet meer weergeven". Als je dit aanvinkt zou het niet meer moeten verschijnen.
mijn reactie: Vooraf dank voor uw reactie. Maar de oplossing van plaatsen van een vinkje is niet mogelijk. Ik heb van mijn bureaublad een print screen gemakt. Nu maar hopen dat er een gemakkelijke oplossing voor het probleem is.
Alvast dank en groet,
nieuwe desktop kopen Goedemiddag,
Mijn computer (desktop Windows 7) is nodig aan vervanging toe. Nu weet ik helemaal niet waar ik het moet zoeken. Ik weet alleen dat het liever niet HP, Acer of Asus moet zijn, omdat die veel overbodige software hebben die het systeem vertragen.
Wel moet het minimaal Intel 5 zijn, een SSD opslag en minimaal 8 GB geheugen.Ik heb een klein boekhoudkantoor en werk heel veel met de computer.Ik heb al een laptop voor onderweg met Windows 10, maar zou op kantoor weer een desktop willen hebben.
Kunt u mij een suggestie doen wat ik moet kopen? Daar zou ik heel blij mee zijn.
FS 2004 ( fs9) Dit programma werd eerder geinstalleed op Windows XP en bij overgang naar Windows 7 meegenomen.

Na herinstallatie van Windows 7 en opnieuw installeren van FS wil het programma niet meer opstarten. Bij gewoon opstarten krijg je het bericht dat opstarten met administrator privileges is vereist. Wanneer ik dat doe gebeurt er niets.
Mogelijk is een update naar fs 9.1 nodig, ,maar hoe krijg ik daarvoor een download bestand? En mogelijk moet er ook een patch uitgevoerd worden naar een versie die zonder CD 4 kan worden opgestart.

Graag een advies van een FS expert bij HCC Fligthsimulator GG.
internet verbinding valt weg Soms valt mijn internetverbinding weg. Alleen mijn laptop, Asus, heeft daar last van. Mijn telefoon en tablet hebben nog steeds internet. Maar mijn laptop niet meer.
Ik heb al het een en ander geprobeerd.
Wifi uit, Wifi aan.
Wifi adres vergeten en weer opnieuw invoeren.
Probleem oplosser gedraaid, niets gevonden.

Het enige dat echt helpt, is de laptop opnieuw opstarten.
Maar ik zou hier wel eens van af willen. Ben het een beetje zat.
Blad Ik heb het blad nummer 2 niet ontvangen. Mijn nieuwe adres is waarschijnlijk niet doorgekomen bij uw administratie. Ik wil dit blad graag ontvangen op mijn adres:xxxxxx
pdf-verhaspeling Vraag aan het deskundige panel.
Van Easyjet ontvang ik voor een geboekte vlucht, per email de boarding pass als pdf-file. Wanneer ik die file probeer te printen, gebeurt er iets vreemds: uit de (laser)printer rolt een ‘leeg’ sjabloon van de boarding pass, met het logo van Easyjet en de belijnde vakken, maar zonder inhoud. In beeld staat op mijn (stand-alone) PC de volledige pass, met mijn naam en de specificaties van de vlucht.
De enige manier om de boarding pass met inhoud geprint te krijgen, is om er een printscreen van te maken, die via paste in te voeren in mijn tekstverwerker en de aldus gevormde file vervolgens vanuit de tekstverwerker te printen. Dat lukt zonder mankeren.
Heeft u enig idee welke magie hier aan het werk is?
Webmail Ik merk dat de berichten op mijn HCC webmail automatisch worden gewist (als ze 30 dagen of ouder zijn ofzo? Ik weet het niet)
Is dat een instelling die ik ergens kan veranderen?
Want ik wil dit niet, ik wil zelf uitmaken wanneer ze gewist worden. Heeft niks te maken met opslagcapaciteit ofzo, want mijn opgeslagen mails beslaan maar weinig kilo of Mega bytes......

Hoop op snel antwoord, want ik ben nu weer veel mails kwijt die hadden moeten blijven staan......
Partities maken & formatteren + Linux in

Ik kan wel de C-paritie verkleinen maar de ontstane lege partitie niet voorzien van nummer. Ook het formatteren van deze partitie is niet mogelijk.

Bedoeling was om Linux in deze partitie te installeren en een mutiboot systeem te creeeren.

Ook het installeren van Linux in de gedeelde C-partitie lukt niet. Alles gaat goed totdat ik de volgende mededeling krijg:

install. van pakket grub-efi-AND64-signet in /target/ is mislukt
(er wordt niets weggeschteven !)

Is er mogelijk iets fout met de harde schijf en wat is er aan te doen ??

verkleuring van schermbeeld Sinds enige tijd en hoogst onregelmatig geeft mijn monitor op een gelijkmatige wijze een ietwat bibberend blauwe waas.
Dat duurt soms enkele seconden, soms enige minuten en verdwijnt dan weer; waarna de weergave weer normaal en stabiel is.
Kan geen specifieke handelingen bedenken/uitvinden dat dit verschijnsel veroorzaakt.
Maar knap hinderlijk is het wel.
Kunt U aangeven hoe dit probleem te verhelpen?
Onderwerp Bericht
traag opstarten

Sinds het installeren van Windows 10 duurt het heel lang voor de labtop opstart na de slaapstand (door het sluiten van het deksel). Eerder startte het systeem op zodra ik de klep opendeed. Nu duurt het zeker 2 minuten.

Mij werd geadviseerd een "koude start"te doen: 220Volt kabel eraf en de accu eruit. 10 minuten wachten en dan opstarten. Zo nu en dan is er nu een snelle opstart, maar heel vaak niet.

nav artikel: PC traag na grote update Windows 10": ziet er keurig uit: 2% processor activiteit. CCleaner is onlangs uitgevoerd. 

Lijkt me dat er een andere oorzaak moet zijn. Is er een oplossing voor?

SAITEK YOKE werkt niet meer na W10 updat

Beste college,

 

Ik vlieg met een Saitek Yoke op Flightsimulater X Steam edition. Deze heb ik al geruime tijd. Op Windows 7 werkt deze uitstekend. Sinds enige tijd heb ik een nieuwe PC met Windows 10. De Yoke werkte hier ook prima op tot enige weken geleden. Sinds dien is de YOKE helemaal dood. Naar zeggen zou dit door een update van Windows 10 komen. De Yoke werkt nog steeds prima op Windows 7. Wat is hier aan de hand? Is hier wellicht al een oplossing voor?

 

Ik hoop dat iemand kan helpen. Ik kan nu niet vliegen :-(

 

Alvast bedankt.

zoekfunctie functioneert niet

Bij klikken op vergrootglas op de taakbalk verdwijnt het zoekvak weer na het ingeven van slechts 1 letter.

 

Bij het indrukken van de startknop verschijnt het witte zoekvlak maar na het ingeven van een letter verdwijnt het zoekvak weer.

 

Kan iemand soelaas bieden ??

update mislukt

Herhaalde malen geprobeerd update uit te voeren naar versie 14393.

Downloaden geeft geen problemen. Bij Windows 10 wordt bijgewerkt komt na 89% melding; er is iets misgegaan. Daarbij wordt gemeld foutcode: 0x8000405.

Na uitvoeren van Windows update diagnostic krijg ik melding: service registration is missing or corrupt. 

Wat moet ik doen om deze update geïnstalleerd te krijgen

mail

Help, ik, een 83-jarige, heb in mijn desktop Windows 7 vervangen door Windows 10. Ik heb steeds problemen met het mailprogramma van W 10.Zo kan ik mijn oude mailadressen uit Windows 7 niet vinden, er wordt regelmatig gemeld dat een deel synchronisatie behoeft, wat is dat, waarom. Ik had in een aparte map binnen Live mail oude e-mail bewaard. Die map is ook zoek.

Bestaat er een uitgebreide schriftelijke voorlichting over dit Mailprogramma?

Magix Audio Cleaning Lab MX

Geachte heer, mevrouw,

 

Is u iemand bekend die vertrouwd is met de applicatie “AUDIO CLEANING LAB MX” van MAGIX? (Versie 18.0.0.9)

Het is een programma om b.v. LP’s om te zetten naar CD’s of om gekozen tracks van enkele CD’s naar een eigen CD, en dergelijke.

Ik voel mij genoodzaakt u deze vraag voor te leggen omdat er geen verbale support is en te vage handleidingen zijn.

Bij voorbaat mijn dank voor uw info, met vriendelijke groet,

Afsluiten Sinds ik vandaag mij pc afsluit van Windows , gaat hij elke keer opnieuw vanzelf opstarten, ik krijg het er niet uit,(al tig keer afgesloten), dus staat het  nu weer (voor de zoveelste keer) opnieuw aan. Nog nooit eerder gehad. Iemand een suggestie?
Instelling knop werkt niet meer

Sinds de update in september 2016 van Windows 10 werkt de instellingenknop op mijn laptop (Acer Aspire One) niet meer. Ook de andere mogelijkheden om het instellingenscherm op te roepen werken niet. Daarnaast zijn de herstelpunten verdwenen en worden de gemaakte backups niet herkend. Ik zie ook geen mogelijkheden om handmatig naar de backup te navigeren. Verder werkt Windows 10 normaal. 

Voordien werkte Windows 10 goed op deze laptop.

Weet u een oplossing om het instellingenscherm weer terug te krijgen.

Evenment ( agendapunt maken)

Kan ierder HCC lid als hij ingelogd is op HCC.nl een evenement /of agendapunt maken .

 

Of heb je daar bepaalde rechten voor nodig

foto opbergen

Beste Lezer,

 

ik heb een macbook air helaas kan ik niet zogoed mee werken

ik zou graag wat meer uitleg krijgen hoe ik met macbook air de foto"s kan ordenen en via een baemer kan laten zien

Cursus Geven jullie ook cursussen over Mac? Hebben jullie ook handleidingen voor Apple? Ik vind Apple steeds moeilijker te bedienen, zeker als het om eenvoudiger dingen gaat als kopiëren van video's en foto's.
Registratie code software

Regelmatig moet ik bij gebruik van de software de registratie gegevens invullen om de software te kunnen gebruiken. De reden daarvan kan ik niet achterhalen.

Het gaat om (zie bijlage)reg_mail en om reg_key.

De sleutel staat in het register onder:

HKEY_CURRENT_USER>SOFTWARE>Classes>VirtualStore

Het is weliswaar een oud programma hetgeen ik nog onder XP en W7 hebt gedraaid en ook wel eens "vast staat" maar dat heeft mijn inziens niets met de registratie code van doen. Ook nieuwere versies van dit programma zijn in mijn bezit.

Met vriendelijke groeten

MS Word

ik heb ms word op mijn pc maar ik krijg steeds de melding "de visual basic omgeving kan niet worden geinnitialiseerd' weet u wat dit betekent

ik kan het programma ook niet meer gebruiken

printer

Als ik vanuit Wordpad een gemaakt document wil printen

dan komt er een blaco velletje uit de printer en ook vanuit

kladbloc het zelfde probleem maar als ik ergens anders vandaan print zeg maar een rekening van de Bank dan werkt het wel goed dan is er totaal geen probleem.weet u misschien wat er niet goed gegaan is?

 

Vriendelijk Groetend

videokaart reparatie waarschijnlijk is mijn video kaart stuk (verticale roze strepen en soms wit beeld). Weet iemand of die nog gerepareerd kan worden en waar is dat mogelijk. Moet wel professioneel gedaan worden en betaalbaar zijn. Alvast dank als iemand mij op weg kan helpen. Ik woon in omgeving Amsterdam.
lokale schijf

met enige regelmaat verschijnt er spontaan op mijn scherm bij apparaten en stations ( naast de C-schijf, de D schijf ( recovery )en dvd-station E ) opeens een schijf Z. Deze wordt genoemd: lokale schijf Z 148 Mb van 256 Mb beschikbaar. Ik kan hier niets mee doen. 

Na systeemherstel verdwijnt deze schijf weer.

Ik update ( Norton ) en scan zeer regelmatig.

Mijn vraag: wat kan ik doen om dit te voorkomen en is het schadelijk wat er gebeurd.

Bij voorbaat dank.

externe hdd

Hoi, ik heb 3 externe harde schijven, en deze probeer ik aan te sluiten via een actieve usb 3.0 hub, 2 hdd's werken gewoon constant, maar zogauw ik een derde aansluit gaan ze allemaal uit en weer aan en weer uit.

Als ik ze apart op de gewone aansluiten van de computer aansluit doen ze het allemaal.

24 uur Tv gratis werkt plots niet meer internet Tv zender 24 uur  opgave werkt  niet meer zenders zijn wel zichrbaar na klikken geen beeld
Kan niet in het bios komen

Ik heb in het bios een pincode in gevoerd.Nu moet ik met het opstarten deze code in voeren. Maar als autom. update s'nacht word uit gevoerd moet hij soms diverse keren op gestart worden, maar blijft dan steken op de pincode. Ik wil dat on gedaan maken, maar ik kom niet meer in het bios.

Ik heb F2 F8 F12 en Del geprobeerd maar niets helpt. Wie help mij uit de brand.

Windows onderdelen in- en uitschakelen Configuratie - programma's - Windows onderdelen in- of uitschakelen: er worden geen Windows onderdelen weergegeven, het kadertje blijft leeg dus ik kan ook niets in- of uitschakelen. Wat is hier aan de hand?
FSX

Ik wil weer met FSX beginnen. Heb dat jaren gedaan maar een keer gestopt en laten liggeb bij Windows XP

Ik wil opnieuw beginnen. Wat heb ik nodig. Mijn PC is Up to date en groot genoeg que extern geheugen en video.

Welke software heb ik nodig. Ik ben lid van HCC. Is er een FS-afdeling? <VG 

Video kaart

Hallo,

ik heb een (2de hands) scherm gekocht een Philips 220E IPS.

Is het nu raadzaam om ook een nieuwe videokaart aan te schaffen.

Ik gebruik nu de kaart die sinds de aanschaf in  2004 in de PC zit. Het scherm is een VGA scherm en heeft een resolutie van 1920x1080. Ik ben eigenlijk best tevreden over de geleverde kwaliteit (scherpte, kleur etc).

Ik speel nooit spelletjes of andere zware programma's zoals videobewerking oid.

Dank voor het technisch advies

Groet

Internetverbinding Als ik mijn desktop aanzet verschijnt op het scherm de volgende mededeling: "Geen verbinding. Waarschijnlijk gebruikt u een proxyserver en moet u de juiste gegevens invullen in het venster". zet ik daarna de computer uit en opnieuw aan dan heb ik wel internetverbinding.
Laptop probleem

Bij het inschakelen van mijn laptop begint het met een enorm hoog geluid lawaai te maken. Met moeite is het weer uit te schakelen. Na vorig gebruik normaal uitgeschakeld.

 

Enig idee wat er aan de hand is???

melding instellingen gmailacc verouderd

de laatste week krijg ik de melding van windows: uw instellingen voor uw g-mail accoount zijn verouderd:

- windows wil graag uw email bekijken

- weten wie u bent op Google

- uw agenda's beheren

- uw contactpersonen beheren

 

Ik heb naast de webmail van hcc ook een g-mail account.

 

Zijn die instelling dus echt verouderd of kan ik dit negeren omdat ze alleen meer informatie willen verzamelen?

ruimte op ssd schijf Ik heb een ssd schijf van 128 gb . schijf 0 [= C) is 60 gb en schijf 1 ( H) heeft de rest. schijf 0 is te klein, hoe krijg ik de ruimte van 1 naar 0. met schijfbeheer gaat het niet en met allerlei partitieprogramma's ook niet. Weet U raad?
Sophos Intercept X

Op de website van Sophos (http://www.sophos.com) staat informatie over hun gratis te downloaden kit Sophos Intercept X:

 

Stop ransomware with Sophos Intercept X

 

Dat zou aanvallen van ransomware herkennen, en zelfs terugdraaien zodat geen verlies van bestanden meer optreedt.

Dat klinkt als te mooi om waar te zijn.

Hebben jullie daar ervaring mee?

Dat zou wel super zijn!

 

met vriendelijke groet,

PSP animatie schop

Ik 2 weken geleden een up date van windows 10 gehad en nu zit er een beveiliging op mijn animatieschop gaat open maar doet niks.De vraag is heeft er een oplossing voor?

Het is een ASPIRE V3-771G.

 

Vriendelijk Groet

harde schijf

Laptop start niet meer op doordat harde schijf niet meer goed functioneert. Merk Seagate. Ik kom niet verder dan het startscherm.

Mechanisch lijkt hij mij in orde. Kan ik een andere printplaat in de harde schijf zetten (als dat de storing veroorzaakt} en hoe kom ik hieraan? Op deze schijf staat Windows 10. Moet ik nu W 10 kopen of kan ik dit programma van een van mijn andere computers overzetten?

Ik heb n.l. nu een andere harde schijf erin gezet met Windows 8.1.

Hierop wil ik Windows Live Mail installeren, maar dat gaat niet. Hoe komt dat en hoe krijg ik dat wél voor elkaar?

Update windows 10 mislukt

Gisteren probeerde ik Windows 10 Anniversary Update te installeren. Dit resulteerde uiteindelijk in een zwart scherm.

Na enkele uren gewacht te hebben heb ik mijn  computer herstart en kreeg ik een blauw scherm met onder andere de melding "Uw pc/apparaat moet worden hersteld. Een vereist apparaat is niet aangesloten of niet toegankelijk".

Het probleem kan niet worden opgelost door gebruik te maken van de herstel-DVD die is aangemaakt na installeren van windows 10. Wat zijn nu de opties?

Raadsel

Ik probeer berichten op te roepen uit het verleden via http://www.dekrantvantoen.nl

 

Op alle drie computers in onze woning laat de site zich eenvoudig oproepen. Maar op het moment dat ik een zoekopdracht geef in het vakje UITGEBREID ZOEKEN wordt de pagina wit. 

 

Alle drie computers zijn beveiligd met een Norton-product (Ant-virus of 360 Premier). 

 

Als ik dezelfde zoekactie uitvoer op een computer in het Historisch Centrum Leeuwarden, waar ik als vrijwilliger werk, werkt het UITGEBREID ZOEKEN wél! 

 

Vraag: wat is er mis met de thuiscomputers? En hoe kan ik dat oplossen?

Onduidelijkheid Bluetooth (hardware)

Er zit zover ik weet geen WIFI/Bluetooth/Multimedia card meer in mijn laptop, de draadloze muis reageert echter nog wel, hoe kan dit? Ook blijkt dat er nog een verbinding mogelijk is met andere devices!

 

Vraag: waar bevind zich dit Bluetooth component dan en hoe ziet het eruit?

Herstelpunt en Windows wachtwoord Is het Windows accountwachtwoord gekoppeld aan een systeemherstelpunt of staat het er volledig los van? Klopt het dat een tussentijdse verandering van wachtwoord hier geen invloed op heeft?
SPAM WAAR IK NIET VANAF KOM Ben hier nog nooit geweest met een vraag, maar ik hoop dat iemand me kan helpen want ik ben inmiddels echt razend. Ik het programma PaintShopPro 8. Dat programma heb ik al sinds het op de markt is vanaf versie 4. Goed programma, niets mis mee, maar.... niet zo lang geleden is dit programma gekocht door Corel. Er is nu een versie 9 verschenen en wat gebeurt er: je krijgt elke dag in de rechter benedenhoek van je scherm een advertentie om die versie te kopen. Ik heb de Corel helpdesk aangesproken en die komen alleen met oplossingen die NIET werken (kijk in de taakplanner, zet Corel daar uit; maar ja, ik heb helemaal geen Corel in de taakplanner), zet alle vinkjes uit bij de leverancier dat je updates wil ontvangen of andere berichten (al lang gedaan), zet in het helptab van het programma zelf alle vinkjes uit dat je berichten wil ontvangen (allang gedaan) maar het gaat gewoon door. Ik heb al twee keer een klacht ingediend bij de autoriteit consument en markt maar die zie ik ook niets doen. Is er iemand die dit programma kent en die in staat is aan te geven wat ik eventueel in het register kan aanpassen om dit te stoppen. Ik haat Spam. Het zit dus echt in het programma en komt niet via de mail.
kan geen email binnenhalen

ik kan wel op mijn webmail

maar met mijn mijn emailprogramma kan ik sinds vanmorgen geen email van hcc binnenhalen.

 

via PopTray

ik krijg Connect Error: Socket Error #11002

 

bij Monzilla krijg ik onderaan:

will.vanvuure: pop.hccnet.nl opgezocht....

 

wat is hier het probleem?

email doet het niet

Krijg zowel op de iPad als de Macbook foutmelding bij het ophalen van de mail. Is daar iets van bekend bij jullie? Is er mogelijk storing oude mailserver?

Ik hoor graag van jullie 

POP-server hccnet niet meer te vinden

Op dit moment is de pop.hccnet.nl server niet meer te vinden in de DNS-servers:

 

nslookup pop.hccnet.nl 8.8.8.8

Server:  google-public-dns-a.google.com

Address:  8.8.8.8

 

*** google-public-dns-a.google.com can't find pop.hccnet.nl: Server failed

 

Hierdoor kan er geen mail worden opgehaald. 

 

met vriendelijke groet

mail komt niet binnen in Outlook In Outlook heb ik vier accounts. Drie van de vier functioneren normaal. Alleen mijn eigen mailadres (@hccnet.nl) komt niet meer binnen. Nieuwe mailtjes staan wel in de webmail. Maar het lukt kennelijk niet om die binnen te halen in Outlook. Foutmelding: 0x800408FC. Wie weet de oplossing?
servernaam wordt niet gevonden

Sinds vandaag krijgen we geen hccmail binnen met outlook, wel via webmail op te vragen.Dit geldt alleen voor hccmail op meerdere pc's.

 

De foutmelding die we krijgen is: Bij taak- bezig met ontvangen is een fout(0x800408FC) opgetreden: De servernaam wordt niet gevonden op het netwerk (mogelijk is het netwerk tijdelijk niet actief). Controleer of u on line bent en of de servernaam juist is.

 

Hoe kan dit en hoe lossen we het op?

Geen email ontvangen en verzenden! Zowel via mijn mobiel als thuis op de laptop kan ik geen mail ontvangen en verzenden pop en smtp Niets aan instellingen veranderd. Melding server niet bereikbaar! Geldt dus voor zowel wifi als mobiel xs4all data account. Verwacht dus dat probleem bij de server ligt. Graag reactie!
Pop.hccnet.nl kan niet worden gevonden Windows live mail geeft sinds gisteren aan dat pop.hccnet.nl niet gevonden kan worden. Zijn er problemen met deze server ? (Provider is Xs4all).
emailen op ipad

sinds gister kan ik geen mail meer ontvangen op mijn ipad

de melding komt de e mail server pop.hvvnet.nl reageert niet controleer de accauntinfo

heb ik allemaal gedaan settings staan goed ik snap er niets van.

de mail box is niet vol.

 

wat nu

pop.hccnet.nl niet bereikbaar

mijn email op hccnet.nl komt niet meer binnen. Op de webmail staan de emails wel (nog rumte genoeg in mijn box, 35%), maar mijn emailprogramma stokt sinds vrijdagmorgen met het ophalen van de mails via pop.hccnet.nl

Blijkbaar wordt het DNS adres niet meer vertaald  of iets dergelijks ?

email ontvangst Kan wel email versturen maar ontvang sinds 17-11-2016 na +/- 18.00hr geen mail meer.Kan ook niet op webmail kijken
Mail ontvangen met hcc account

Na update van her iOS krijg ik de melding "de e-mailserver pop.hccnet.nl reageert niet. Met webmail kan ik de server wel benaderen, met de zelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord.

Wat is hiervoor de oplossing?

Om niet iedere keer webmail te moeten gebruiken, heb ik voor deze vraag mijn iCloud mailadres opgegeven.

volle c schijf mijn C schijf (111 GB) is bijna vol(nog 8 GB) mijn D en E schijf nog lang niet (1 terrabite vrij). vraag kan ik mijn ruimte overzetten van mijn D of E schijf naar mijn C schijf.  of op een andere manier ruimte op mijn C schijf vergroten. en hoe doe ik dit ? Op mijn C schijf staan alleen programma"s
sub account

Geachte heer/mevrouw,

 

Het HCC e-mail adres wat ik zelf al jaren naar grote tevredenheid gebruik wil ik zo laten. Mijn vrouw heeft echter nog geen stabiel e-mailadres en dus ben ik op zoek naar de mogelijkheid voor haar om een (uniek) HCC e-mailadres in te stellen. Mij is duidelijk dat dit geen alias moet zijn.

Kan ik voor haar onder mijn account een e-mailadres aanmaken en zo ja, hoe werkt dat dan. Ik kan er op de HCC site niets over vinden.

 

Met vriendelijke groet,

Gewantrouwd e-mailbericht

Ik kreeg op 21 novenber een e-mailbericht van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de mededeling dat een ongewone activiteit was gesignaleerd bij aanmelding bij mijn microsoft-account. Er zou een extra beveiliging vereist zijn en in de e-mail staat een blauwe opdracht waarop ik moet klikken voor "Recente activiteiten controleren".

Is het verantwoord om deze actie uit te voeren?

 

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

printen agenda afspraken per client

goedemorgen,

 

ben al tijden aan het googlen, hoe je agenda afspraken OP client geslecteerd op een A4 kan printen.

 

de vraag is 3 ledig:

hoe kan ik ALLE agenda afspraken bijv. van 01.01.2016 tm 31.12.2016 printen. dus van al mijn rijschool leerlingen/

 

tweede vraag: hoe kan ik ditzelfde doen maar dan per client.

 

derde vraag:

kan ik gezien vraag 1 en 2 ook de klanten afspraken, collectief of per individu verwijderen.

 

Hoe werkt het?

 

graag uw bericht,

 

vr grt,

synchronisatie raid0 Sinds een week worden bij het opnieuw starten van de PC de in raid 0 geconfigureerde schijven (gespiegeld volume in Windows10) opnieuw gesynchroniseerd. De schijven geven geen fouten of iets dergelijks. Ze zijn inmiddels wel 5 jaar oud. Is het raadzaam deze te vervangen?
computerhulp met dit berichtje wil ik testen wat er met een eventueel berichtje van mij gebeurd.
Marge in Word 2003 blijvend vast leggen

Beste help

Nog steeds zit ik met het probleem met de marge instelling in Word 2003.

Graag wil ik de marge ingesteld houden op 2,0 cm.

Iedere keer dat ik word weer start dan staat de marge weer op 2,5 cm.

Steeds gebruik ik de standaard knop om dit in te stellen.

volgens de help documentatie.

Wat ik ook doe, de standaard instelling van de marges zijn niet te veranderen.

 

Hopelijk kunt u mij verder helpen,

 

Met vriendelijke groet

weggeefactie

hoewel ik als lid ben ingelogd op de website in Safari, kan ik me niet registreren voor de weggeefactie. Ik krijg de volgende foutmelding:

403 - Geen toegang

Je hebt onvoldoende toegangsrechten om deze pagina te bekijken.

Sommige pagina's worden alleen getoond als je ingelogd bent op de website.

Website HCC

Ik ben ingelogd op "mijnHCC" en wil naar de Doe-mee-en-win. Ik krijg de melding 403: ik heb niet genoeg rechten en moet ingelogd zijn????? 

 

Wat doe ik fout?

hotmail account ik wil van hotmail overstappen op gmail. nu heb ik een paar lijsten met contactpersonen in hotmail. weten jullie of ik de contactpersonen kan exporteren per lijst. ik ben er wel achter hoe ik contactpersonen in zijn geheel kan exporteren, maar het wordt erg veel werk om handmatig hier weer nieuwe lijsen van te maken.

Onderwerp

Bericht

?

als ik ingelogd heb op hcc!net had ik tot nu toe geen probleem.

sinds vandaag is de linker kolom van de directories in html veranderd.

hoe repareer ik dit ?

mrt vriendelijke groet,.

archieveren

Als ik een bericht gearchiveerd heb, waar kun je dat dan terugvinden?Ik heb namelijk een bericht gearchiveerd en kan het nergens terug vinden.

Backup via windows 7

Kan ik ergens instellen hoe lang de periode van een back-up is? Toen ik W7 gebruikte was het elke week een nieuw bestand nu is het elke 14 dagen.

beantwoorde van een ticket

Beste als ik een ticket het ingevuld en verzonden krijg ik meestal antwoord..

maar hoe geeft ik antwoord op dat toegezonden ticket ?

wees duidelijk.

ik ben 78 jaar en een beetje duf door de medicatie

Bewaren in pc (Windows 10) whatsapp

Leiden. 's.,

Mijn zus is overleden. Nu willen we haar gegevens van WhatsApp bewaren op de pc.  (windows10). Kan dat?

Graag reactie 

Groeten

Boodschap van computer

Ik krijg regelmatig de boodschap: "your HCCnet account is out of date".

Wat moet ik hiermee?.

camera wil niet opstarten

De laatste keer dat ik deze camera heb gebruikt (8 mnd. geleden) was alles nog in orde! Na een oplaadsessie wilde ik de camera opstarten en dat lukte niet. Ik krijg nu steeds de melding 

“Re-attach the power source”. Ook het inladen van een tape lukt nu niet? Als ik de tape in de houder stop en ik op Push druk klikt hij niet vast. Ik heb nog nooit problemen gehad met deze camera. Wat moet ik doen om de camera weer aan de praat te krijgen. Hopelijk kan iemand mij helpen

chats van WhatsApp emailen

Ik las het artikel:

Hoe bewaar ik Whatsapp-berichten op mijn computer?

De oplossing van het artikel werkt echter niet met mijn windows gestuurde Nokia Lumia 630. Als ik op de drie puntjes druk, krijg ik de keuze uit:

- berichten selecteren

- informatie

- achtergrond

Met vriendelijke groeten,

doorsturen mail @hccnet.nl account

Hallo, ik stuur mijn mail die naar mijn @hccnet.nl account wordt gestuurd, automatisch door naar een ander e-mail adres. Dat adres moet veranderen, maar ik kan de plek waar ik dat kan doen, nergens meer terugvinden. Het is in ieder geval niet in de webmail app. Kunnen jullie me verder helpen? Bij voorbaat dank.

Download for maken bacup

Er zouden downloads zijn te vinden van de voorlichting over het bacup maken. Door Bert Stok , ik kan ze helaas niet vinden

Met vr. Groeten

E-mail account in Windows

Het lukt mij niet om mijn HCC e-mail account in te voeren in Wind0ws Mail, althans het lukt niet om de maail op te halen en er komt een foutmelding "De instellingen van uw account zijn veranderd", terwijl dit de instellingen zijn die ik in Live Mail gebruik.

Graag advies hierover

e-mail in windows 10

Beste medewerker,

Als ik in windows edge een e-mail bericht wil beantwoorden verschijnt er steevast ook het volgende item 

"Sent from mail for Windows 10". Dit vind ik erg storend.

Ik kan dit wel verwijderen per mail, maar ik zou dit zinnetje graag permanent verwijderen. Hoe kan ik dit doen?

Vr. groet,

e-mail programma

Ik heb een nieuwe computer gekocht. Hierin wil ik ook weer een e-mail programma installeren. Momenteel heb ik op mijn huidige computer het programma Windows Live Mail. De Syllabus van de Seniorenacademie over e-mailen heb ik gelezen. Maar mijn grootste probleem is dat ik voor mijn mail adres: .............  mijn wachtwoord niet meer weet. Voor het installeren van het e-mail programma kom ik dus niet meer verder. Kunt u mij hierin helpen en ook hoe ik alles verder moet installeren?

Indien nodig wil ik wel betalen voor iemand die langs komt om e.e.a. te installeren.

Met vriendelijke groeten,

E-mailadres in oude pagina

Door een bericht te plaatsen in 2004 blijf ik nu zitten met de spam. Kunnen jullie mijn mailadres uit dit bestand halen danwel de complete database verwijderen?

Betreffende:

http://home.hccnet.nl/g.vd.ven/gastenboek/guestbook-2003+2004.dat

email

Ik kan sinds 1 januari geen mail meer verx

zenden.

Mijn instellingen zijn:servernaam smtp.hccnet.nl

poortnr. 465 ook 587 geprobeerd.

beveiliging: STARTtls

Email account hcc

Als ik een email vanuit de hcc account zend zie ik niet mijn pseudoniem maar gewoon het e-mailadres elf. Hoe kan ik dit aanpassen? Ik meen dat het pseudoniem er juist voor is om te laten zien als afzender bij verzending extern.

Als. Mij dat wil laten weten.

Bedankt.

Email HCCnet

Om de 5 min melding dat e-mail hccnet is verouderd. Graag wil ik weten hoe ik dit moet oplossen.

Externe CD/DVD drive

Wie kan mij helpen aan gegevens over de pin-layout van de voedingsadapter van Philips SPD3000CC/00.

Ik heb deze niet, maar wil deze dus zelf maken. (Combi van 12v en 5v) Philips kan zelf niet  helpen en op internet kan ik alleen vinden: ''voedingsadapter: ja''

FireFox

FireFox overruled steeds de door mij als home page ingestelde pagina.

Firefox 32/64 bits

De laptop is 64 bits, ik wil dus ook software van Firefox browser van 64 bits installeren, maar de info geeft aan 32 bits; hoe kan dat?

Firefox wachtwoord onthouden

Firefox onthoudt mijn wachtwoorden niet meer. Daarvoor vink ik het betreffende vakje (onder Beveiliging) Aanmeldingen voor websites aan (zie schermafbeelding in de bijlage). Zodra Firefox weer opstart is het vinkje weer verdwenen. Firefox onthoudt de aanmeldnaam en wachtwoorden niet meer. Hoe kan ik Firefox de wachtwoorden laten onthouden?

Flash

Ik heb al heel lang een eigen website bij Magix:

Deze is met software van Magix gemaakt (Websitemaker)

Deze software is gebaseerd op flash. Nu flash zowat in elke browser niet meer wordt geimplementeerd wordt het steeds moelijker om de site te benaderen als je niet zelf flash hebt geinstaleerd.

Mijn vraag: is het mogelijk om mijn site om te zetten naar andere software bijvoorbeeld Webdesigner (eveneens van Magix) die niet afhankelijk is van flash?

Of kan ik de al bestaande webpagina's op een of andere manier bewaren zodat ze altijd nog (off-line) te bekijken zijn?

Bij voorbaat dank

foto's van dig camera op internet?

Mevr/mijnheer, wij hebben een dig. camera en een smartphone, een Samsung J3.

Als wij de foto's downloaden op de pc, via een normaal download programma naar de map "afbeeldingen", zijn deze zichtbaar op de pc,bij google.

Onze vraag: hoe kan dat en waar blijven deze foto's?

fsx de luxe

sinds ik windows10 heb geinstalleerd werkt flightsimulator

niet meer. telkens wanneer ik het opnieuw probeer te installeren krijg ik een foutmelding. met windows 7 werkte het perfect.

moet ik nu een dual boot maken en fsx in windows 7 installeren? Graag een advies.

geluid

hoe kan ik het geluid van een video (van fototoestel) scheiden van de opname en ergens anders in een project met movie maker gebruiken. Voorbeelden die ik op het net vind zijn gemakkelijk toe te passen maar die slaan op oudere versies van movie maker waarbij het geluid van een video altijd op een apart spoor staat. Dat laatste is niet het geval bij de nieuwste versie.

gTLD's

Er zijn vanaf 2014 nieuwe domeinnamen/extensies beschikbaar, de gTLD's (generic top-level domains). Die zijn er nog niet zo veel. Wie is de uitgevende instantie er van? Zie bijv. https://www.hostnet.nl/domeinnamen/nieuwe-domeinnamen en https://www.name.com/new-gtld.

Herhaaldelijk afsluiten met stop code

Ik heb de laatste weken voortdurend dat de PC afsluit. Als je erbij bent zie je dat er een stopcode komt. Ik heb intussen de driver van de video kaart die geupdate was teruggezet naar de originele software. Ik heb de microsoft document writer verwijderd want ook dat leverde stop-codes op.

Deze stop kan ik vinden in de logging maar ik kan er niets mee.Graag een handleiding wat ik moet doen.

html

waarom verschijnt er html in de linker kolom ?

html

er wordt alleen crtl-6 gebruikt.

als ik de cache van Explorer leeg haal en direct daarna

het programma start is alles oke. en geen html.

de 2e keer binnen een uur dat ik het prog gebruik is het weer gebruik is het mis tenzij de cache voor af geleegd wordt groetjes anton

Inrichten iCloud acc en Outlook -> Mail

Voor het iCloud IMAP-account gebruik ik IMAP.mail.ME.com met SSL-poort 993 voor inkomende email. Voor uitgaande email gebruik ik smtp.hccnet.nl met poort 465.

Na inrichten krijg ik de foutmelding "authentication failed. ID/ww is echter juist ingevoerd en ik heb geen andere veiligheidsinstellingen gebruikt.

Vraag 1: hoe richt ik een werken iCloud account voor Outlook voor Mac in?

Vraag 2: hoe krijg ik een Outlook emailbestand (.olm) geïmporteerd in Mail (Apple).

Installatie

Geachte lezer,

Is het mogelijk om Linux Mint 18.1 op mijn Asus Eee PC 1001PXD te installeren.

Werkt Mint 18.1 na installatie op deze Eee PC.

Nu zit er Windows 10 op maar is beslist niet snel.

Zal Mint 18.1 sneller zijn dan Windows 10 op deze pc.

Met vriendelijke groet,

Instellen SMTP HCC server

wel inkomende mail, maar niet uitgaand.

komputertaal konverteren naar Nederlands

In kladblok verschijnt een bestand in komputerschrift. Hoe kan ik dit bestand konverteren naar Nederlands?

kpn mail

Bij inkomende zowel als uitgaande mail verschijnt er na meest korte tijd een gele driehoek op het symbool rechts onder en staat het geheel stil. Zowel verwijderen van onbelangrijke mails als het verplaatsen van berichten stagneert en het scherm wordt wat "mistig". Meestal schakel ik dan de computer helemaal uit en wacht minimaal tien seconden. Ik start alles opnieuw en soms gaat het een tijdje goed, maar vroeg of laat herhaalt het verschijnsel zich. Ik ben volstrekt onkundig op dit gebied weet niet wat nu nog te doen. Hebt u een advies?

Libre Office

In calc heb ik een spreadsheet gemaakt.

Dit wil ik printen

Ik vraag een voorbeeld op scherm en krijg op het scherm de mededeling:

Geen printbereik.

Hoe kan ik een printbereik instellen ?

Met dank voor reactie

Livemail

Met ingang van 10 januari as stopt Microsoft met de ondersteuning van Live mail. Wat kan ik hieraan doen ???????

Ik gebruik Windows 10

mail

Als ik een mailtje verstuur vanuit mijn telefoon

Krijg ik de melding

"Er is een kopie in in uitgaand geplaatst de server accepteerd het afzenderadres ....... niet

Wat nu?

mail instellingen

Is er een beschrijving hoe je de e-mail van HCCnet moet instellen op je PC? dit inclusief de mogelijkheid om de HCC smpt te gebruiken

mailblok

Ik kreeg vandaag een melding bij het openen van mijn mailaccount dat mijn mailbox is blocked by POPserver. Zie bestand. 

Wat betekent dit en wat wat moet ik nu doen ?

maken back up

waar vind ik de presentatie van "SyncBack free

Mijn account loopt steeds vol.

Maar ik kom er pas achter als het zo ver is en er geen mailtjes binnenkomen. Dat is erg vervelend. Op mijn werk heb ik daar geen last van. Oude mailtjes worden na verloop van tijd automatische verwijderd. 

Zou dat met mijn privéaccount bij HCC ook kunnen?

Mijn HCCnet mail via MS Outlook

Kan ik de mail van HCCNET ook binnenhalen en versturen m.b.v. MS Outlook 2010?

mijn logitec en/of philips camers

krijg een foutcode : 0xA00F4244(0xC00D36D5)

Kunt U mij advies geven hier iets mee te doen?

Bij windows 8 werkte hij gewoon en wanneer ik hem aanzet valt hij weg of ik krijg helemaal geen beeld.

Mvrgr,

Mozilla thunderbird

Ik krijg sinds kort bij het versturen van mail de volgende melding:Er is een fout opgetreden bij het verzenden van e-mail. De mailserver antwoordde: Sorry this server is busy, please try again later. Controleer het bericht en probeer het opnieuw.

Bij verzonden items staat uiteindelijk dat het bericht wel verstuurd is.

Vraag: is dit een serverprobleem of een Mozilla probleem en is er een oplossing?

navigatie

sinds jaar en dag gebruik ik ms auoroute europ omdat ik daar mijn eigen poi in kan plaatsen. tot voor kort werkte dat prima met m'n externe gps antenne van navilock. maar na een update van ms ziet autoroute europ de compoorten niet meer. als is tijdelijk een ander navigatie programma installeer zoals pcnavivatie dan wordt de gps antenne keurig herkent en worden de coördinaten en het aantal satellieten weergegeven.

ik heb al een hetstelpunt gebruikt maar dat hielp niet. daarna heb mijn laptop opnieuw ingericht en een systeembackup teruggezet echter zonder resultaat. Heeft iemand een idee wat er aan de hand is en hoe ik dit kan oplossen.

opschonen

Heeft u een artikel over het opschonen van een laptop met W7?

Met welke producten is dit mogelijk?

opschonen

Heeft u een artikel of kunt u een product noemen voor het opschonen van een PC met Widows10?

Opstartbare USB met windows 7

L.s.,

Graag zou ik een opstartbare USB met Win7 maken.

Hiervoor wil ik contact opnemen met de Afdeling Apeldoorn om mij aan te melden en mijn probleem voor te leggen ( wat moet ik allemaal meenemen enz.)

Er wordt wel diverse keren aangegeven dat aanmelding gewenst/noodzakelijk is, helaas heb ik mij op de site wezenloos gezocht naar een mogelijkheid hiervoor doch heb deze niet kunnen vinden.

Vriendelijke groet,

overstappen naar Linux mint

De laptop heeft een cd rom station maar  geen DVD. Ik kan wel booten via de CD maar niet via een USB aansluiting.

Ik vind geen iso bestand wat op een CD rom past. Wie weet wat te doen?

pc-Active digitaal offline lezen

Wanneer en hoe is het mogelijk om PC-Active offline digitaal te lezen. Nu kan het wel in de browser, maar nog niet in de Android issuu app bv., terwijl het in de browser ook via Issuu beschikbaar is. Beter zou nog een PDF bestand zijn om op mijn ereader te kunnen lezen

pop up met virus op homepage

Ik heb een homepage van HCC:

krijg elke keer vervelende popups en zelfs meldingen van gevaarlijke website. Een nichtje opende mijn homepage ook op haar i-phone en kreeg meteen een virus binnen. Hoe kan dit?

Printer HP B110

Mijn printer werkt totaal niet.Als reden wordt vermeld,

dat hij niet ON-line is.Ik weet alleen niet hoe ik hem

on-line kan krijgen.

Ik hoop dat u me van dit probleem kunt afhelpen.

Router

Beste mensen.

Krijg herhaaldelijk via mijn virusscanner de opmerking dat het wachtwoord van mijn router te zwak is. Dit kan wel kloppen want destijds met de installatie heb ik de gebruiksaanwijzing gevolgd voor het woord "admin". Mijn router is een Sitecom wl312 en IP adres: 192.168.0.1

Nu heb ik geprobeerd om het wachtwoord aan te passen, maar dat lukt me niet. Je moet namelijk inloggen en dat is niet mogelijk door gebruikmaking van de eerdere gebruikersnaam "admin"en wachtwoord "admin", terwijl er geen mogelijkheid is om een nieuw account aan te maken. Weten jullie ook een andere oplossing om het wachtwoord te wijzigen?

Met vriendelijke groet,

Sluitknop office programma's

Er is iets in Excel en Word 2016 dat mij irriteert.

In vorige versies zaten rechtsboven 2 sluitknoppen. De bovenste voor Excel of Word afsluiten, de knop er direct onder voor het sluiten van het actieve document.

Nu in versie in 2016 zie ik alleen nog de afsluitknop.

Is er een mogelijkheid om die sluitknop weer terug te krijgen?

smtp

Ik ontvang email via HCCnet maat verstuur via XS4akk, dit werd in het verleden geadviseerd door Hcc

Als ik gebruik maak van Provider onafhankelijke SMTP-server van hcc kan ik XS4all abonnement opheffen???

Starterspakket Arduino

Heb het starterspakket voor de Arduino gekocht (Hubbit).

Heb de IDE geïnstalleerd, maar Win-10 herkent de Arduino-nano niet. Toen de driver geïnstalleerd, maar nog niks. Op de arduino brandt een rode led en knippert een klein rood ledje. Rechtsonder op het IDE-scherm staat arduino-nano ATmega 328 poort 3. Heb alles opnieuw geprobeerd, maar het helpt niet. Ook op een gewone voeding brandt de rode led en knippert de kleine. Ik wil graag knutselen met mijn kleinzoon. Wie helpt mij?

Met vriendelijke groet,

Startknop indrukken geeft foutmelding

De startknop lang indrukken toont normaal geopende apps. Zomaar ineens werkt het niet meer en geeft het de volgende foutmelding: Com android.systemui gestopt.

Oplossingen op het internet komen met het rooten van het apparaat om acties uit te voeren. Misschien, hopelijk, is er een gemakkelijker manier. 

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Storing bij het openen van foto's

Goedemiddag, 

Een vriendin van mij heeft na het installeren op haar laptop van Windows 10 een probleem met het openen van foto's. Ik heb wat gegooid en zag dat via essentials te downloaden het probleem opgelost zou kunnen worden. Echter sinds 10 januari is deze optie niet meer beschikbaar. Kunt u mij adviseren wat er mogelijk is om dit op te lossen.

TRS80-PC's, randapparatuur, documentatie

Is er binnen de HCC nog een groepering (of een HCC-lid), die geïnteresseerd is in TRS80- PC's, randapparatuur en documentatie?

Of kent iemand een computermuseum, die in het hiervoor genoemde, geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Uw antwoord of informatie stel ik zeer op prijs.

tweede bureaublad/foto

Was bezig om een foto vanaf een usb-stick naar Afbeeldingen op de computer te verplaatsen. Ineens stond die foto op het bureaublad en kon ik hem ook niet meer wegkrijgen. Heel vervelend want ik zie mijn pictogrammen niet meer. Hoe krijg ik dat voor elkaar om die foto te verwijderen. Ook heb ik nu ineens een 2e bureaublad. Weet niet hoe ik dat nu weer moet verwijderen. 

Graag uw antwoord.

Links onder op de taakbalk bij taakbeheer als ik dan op het rechtse vlakje tik krijg ik dan het 2e bureaublad ook met die foto. Ra, Ra

Dank u bij voorbaat voor uw antwoord. Vriendelijke groet.

vakantiemelding

Dit is geen echt technische vraag, maar ik wil graag een vakantiemelding doen en kan niet meer vinden hoe dat moet. Een paar jaar geleden heb ik het wel eens gedaan. Wie kan me helpen? Bij voorbaat dank!

Vertrouwenscentrum

Ik krijg in Word een melding over macrobeveiligingsinstellingen. Hoe krijg ik deze melding weg. Via MS krijg ik de volgende oplossing, maar ik kom niet verder dan de Office-knop, ik zie hier geen Opties voor Word. Wie weet de oplossing.

=======

1.Klik op de Microsoft Office-knop afbeelding office-knop en klik vervolgens op Opties voor Word.

2.Klik op Vertrouwenscentrum en vervolgens op Instellingen voor vertrouwenscentrum.

3.Klik op het gewenste beveiligingsgebied

Verwijderen zoekopdrachten

Ik heb onvoldoende geheugen op mijn tablet waardoor het traag werkt en een aantal apps niet goed werken. Ik wil daarom de oude zoekopdrachten voor google verwijderen. Hoe kan ik dat doen ?

vraag over het syllabus abonnement

Op uw website tref ik:

'Voor hen hebben wij vanaf 1 januari 2017 ons syllabus abonnement.

Voor het geringe bedrag van € 12,50 per jaar ontvangt u iedere maand waarin wij een landelijk thema behandelen de syllabus per e-mail toegestuurd.'

Ik kan mij echter niet opgeven, omdat ik niet bij het betreffende formulier kan komen. Graag even uw visie hierop.

mvrgr.

Vraag over IP camera

Hallo,

Aangemoedigd door de test van IP camera’s in ComputerTotaal enige tijd geleden heb ik een Foscam C1 aangeschaft.

Wat ik ermee wil is experimenteren met het bewaken van een ruimte, om een idee te krijgen wat met zo’n camera mogelijk en onmogelijk is.

De functionaliteit van de camera is prima in orde zolang ik de beelden opsla en bekijk op het lokale uSD kaartje, maar ik heb een probleem als ik een deel van de foto’s en filmpjes op mijn PC probeer te krijgen.

Als ik dat probeer te doen door de functie “Manage SD card” te gebruiken krijg ik wel een explorer window, maar met de melding dat ik geen toegang heb tot deze map.

De SD kaart is buiten de Web-UI niet zichtbaar op mijn netwerk als opslag dus daar kan ik niks mee.

Dan heb ik geprobeerd de opslag op FTP in te stellen, met mijn NAS als FTP server. Dat instellen lijkt goed te gaan, maar als ik op OK druk springen alle instellingen terug naar mijn C:-schijf, die niet als FTP staat ingesteld (en ook niet altijd aan staat). Er staat een dubbelzinnige opmerking bij het instelwindow die zegt dat de lokale opslag alleen werkt als de camera op LAN is aangesloten. Kan het alleen naar mijn PC en moet ik dan een kabel trekken ? Dat kan de bedoeling niet zijn.

Verder kom ik een hele berg instelmogelijkheden tegen die mij als relatieve leek niet veel zeggen, en ik vind nergens hoe ik die zou moeten instellen om mijn doel te bereiken.

Uiteindelijk is het me gelukt om beelden over te zetten door het SD-Kaartje uit de camera in mijn laptop te prikken. Dat is echter geen methode die ik dagelijks wil gebruiken.

Mijn vraag aan U is of U misschien een advies heeft hoe ik de beelden op een eenvoudige manier van de camera af kan krijgen.

Nog een paar kanttekeningen bij de camera:

- Het beeld is goed zolang er niets beweegt. Ik denk dat de enorme mpeg/jpeg beeld-compressie zo gekozen is voor kleine bestanden, maar dan heb je weinig aan de Megapixels van de camera. Een bewegende inbreker zou ik niet kunnen identificeren.

- Ik kwam er al snel achter dat bewaken van een buitenruimte door het glas niet werkt. Overdag redelijk hoewel steeds met tegenlicht, en ’s nachts niet doordat het infrarood licht niet door glas gaat. Alsof de camera voor een spiegel staat…

- De aanbevolen APP werkt goed op een telefoon maar laat zich niet installeren op een tablet.

- De Nederlandse versie van de UI zit dermate vol met vertaalfouten dat ik maar snel de engelse versie heb ingesteld. Dan kon ik nog enigszins begrijpen wat ze bedoelen.

De wizzkids in ShenZeng hebben technisch een leuk product neergezet maar hebben nog niet echt nagedacht hoe een eindgebruiker als ik ermee moet werken.

Alvast dank voor uw advies,

Met vriendelijke groet,

Vragenuurtje

L.S.

Ik ben deze week voor de eerste keer naar een bijeenkomst geweest van uw hcc club in Gouda. Daar werd verteld dat er ook een helpdesk is een keer per week. Mijn vraag is waar vindt dat plaats. Moet je lid zijn van uw club of kan iedereen daar naar toe.

Graag hoor ik van u.

waarschuwing op startscherm

het bericht luidt: Actie op account vereist.

Ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen. 

Heb wel in Instellingen gezocht en ontdekt dat synchronisatie met Mail op mijn pc. niet werkt.

WD My passport for Mac niet meer herkend

Ik heb een WD My Passport for Mac en het ding functioneerde altijd prima, maar ineens ziet mijn IMAC het apparaat niet meer als ik hem aansluit. Ik kan dus ook geen bestanden meer kopiëren naar de Passport. Ik heb er ook een voor Windows en die ziet hij wel, maar daar kan ik dus alleen maar bestanden van af halen er geen bestanden op wegschrijven. 

Hoe krijg ik de My Passport voor Mac weer aan de praat?

Weergeven aangesloten hardware in verken

Sinds de anniversary update W10 is mijn KOBO Aura e-reader niet meer zichtbaar in verkenner. Hij is wel zichtbaar in apparatenbeheer. (zie attached document)

Heb alle updates gedraaid, een schone installatie geprobeerd via systeemherstel-deze pc opnieuw instellen, maar het is nog steeds niet gelukt.

Ook de TOMTOM heeft hetzelfde probleem. Heb alle USB poorten geprobeerd. Ook op een andere laptop (ASUS K73E pentium B940, 4GB RAM, W10 1607) geeft hetzelfde probleem.

Mijn oude VISTA laptop geeft de e-reader en de TOMTOM wel weer in verkenner.

Windows live Mail

Op 10 januari stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Essentials. Ik las, dat als je overgaat van Windows Live Mail 2012 naar de  Mailapp van Windows 10, de bestaande berichten in je boxen automatisch worden gesynchroniseerd. Je behoeft dus alleen maar een account aan te maken en alles werkt. Is dit ook zo als je overgaat van Windows Live Mail van Essentials, met een KPN account, naar de Mailapp in Windows 10?

Zwart scherm na update

Na de november update van Windows 10 (laatste versie 1607) verschijnt er na het opnieuw opstarten een zwart scherm.

Dit is al de tweede computer waarbij ik dit tegenkom (eerste was een HP Pavilion 200-5120, die nu weer op Windows 7 werkt).

Er was een probleem dat de november update niet wilde binnenkomen, maar nadat wel lukte trad het fenomeen op.

Het vreemde is dat ik via remote toegang (LogMeIn) wel kan binnenkomen en dan gewoon de desktop zie alsof er niets aan de hand is. Ik heb het systeem via het herstelpunt teruggezet naar voor de update - maar helaas het zwarte scherm bleef.

Ook de tip op Internet om 'snel opstarten' uit te zetten gaf geen soelaas.

Het heeft er weg van dat het systeem denkt dat er een tweede scherm is en dat op de (enige) monitor weergeeft. Maar als ik de beeldscherminstellingen bekijk is er geen sprake van een 2de scherm.

Kent iemand dit probleem en hopelijk de weg hieruit?

Onderwerp Bericht
120 Gb HD vervangen door 120 GB SSD

Hallo medewerkers HCC vraagbaak,

Om mijn Acer laptop wat sneller te maken wilde ik de 120 Gb HD vervangen door een 120 Gb SSD ( deze had ik eigenlijk gekocht voor mij desktop, maar las ergens dat deze SSD te niet genoeg capaciteit heeft voor een desktop, dus effe verder sparen)

Via zoeken op internet zou het vrij gemakkelijk zijn de bestanden over te zetten van de laptop op de SSD middels mini partition software. Dit is ook gelukt, maar na overzetten van de SSD in de laptop kreeg ik een blauw scherm met de bijgevoegde mededeling (foto scherm laptop). 

Vraag: wat is hier fout gegaan ??

 

Met vriendelijke groet,

Adres in G-mail

Geachte heer/m.w. 

Vele jaren had ik de KPN als provider met het E-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na mijn verhuizing is mijn provider Ziggo met een nieuw E-mail adres, in G-mail

Wanner ik een nieuwe mail wil versturen opent de mail met afzender Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en moet ik bewust mijn nieuwe mail adres aanmaken, dit is lastig en leidde onlangs tot incidenten

Gaarne advies

Vriendelijke groeten 

AC Verhoeven

Allin1Convert Toolbar verwijderen Hoe, of met welk programma kan ik het veiligst het programma Allin1Convert Toolbar verwijderen?
Alternatief voor WLM ?

Op dit moment gebruik ik WLM. Dat werkt op zich goed,omdat ik als e-mail adres gmail.com heb.

Echter mogelijk door de combinatie met Wifi van Ziggo geeft WLM nog al wat storingsberichten, die je steeds weg moet klikken om verder te kunnen. Daarom hem ik op aanraden van HCC eM client Free License geprobeerd. Daarmee waren de storingsberichten inderdaad verdwenen, maar deze licentie stopte na 30 dagen en verdween van mijn computer. 

Het google e-mail programma dat al op mijn computer aanwezig is vind ik niet prettig om mee te werken. 

VRAAG: kunt u mij één of meer gratis e-mail accounts aanbevelen?

Artikel over Windows 10

Op de website staat een artikel over het probleem met de November UP date 

 

Mijn vraag is: Wordt dit probleem door Microsoft "vanzelf opgelost?"  Dus dan kan ik gewoon afwachten. 

 

Of moet ik precies doen wat in het artikel staat. Dus alle stappen doorlopen? Gaat dat wel goed voor een computer leek.

Automatische nieuwe opstarten van PC Sinds een aantal maanden (ik weet niet echt sinds wanneer) start mij PC regelmatig opnieuw op. Overdag staat hij in de rust modus, maar gedurende die tijd wordt eerst een blauw scherm getoond en vervolgens opnieuw opgestart, zie bijgaand foto van het scherm. Als ik met de computer werk, gebeurd het eigenlijk niet (tot nog toe)en presteert hij als normaal. Alleen als hij in de slaap modus staat. Als ik terug kom en de computer uit de rust haal, moet ik altijd inloggen. Ik heb er een keer een morgen naar gekeken en zag toen dat hij wel 3 keer opnieuw opstartte. Op internet wordt gesproken over het verwijderen van recente updates. Hebben jullie een idee welke? Bedankt
bestand downloaden

Ik probeer van een cd (gigahits van compusers)een programma wat is geschreven voor android naar mijn androidtablet over te brengen. Dat lukt niet omdat de cd op een winows draait.

Wat te doen?

Met vriendelijke groet,

beveiliging

ik heb in Defender de melding HackTool:32/Keygen

kunt mij uit leggen wat dit is en wat het betekent

met vriendelijke groet.

Booten via SSD

Heb SSD geinstalleerd en vervolgens in Macrium Reflect een image gemaakt van "Partion required to backup and restore Windows"(van bestaande HDD). Deze image via restore overgebracht naar SSD. Daarna Windows verwijderd op HDD.

In BIOS de SSD als eerste opstart gezet. De eerste keren opstarten ging het goed. Maar na enkele opstarts ging dit fout en kon alleen maar opstarten als ik via F12 (Multi boot)de SSD selecteerde. Deed ik dat niet dan startte hij niet op en ging in de eindeloze "Automatic Repair"

Wat te doen?

calibratie scherm Sinds een paar maanden wordt zowel op mijn pc als op mijn laptop de calibratiegegevens van Spyder3express niet meer in de videokaart geladen.
Canon scanner 9000F MarkII

9000F MarkII wordt niet herkend door mijn Xsane prog.

zelfde scanner geeft geen probleem op andere pc met win 8.1

Kent iemand dit probleem.

Ik ben wel fervente Linux gebruiker!

Datum en tijd in de taak balk

Het volgende is er loos ,de ene keer heb ik allen de tijd in de taakbalk ,en de andere keer datum jaartal en tijd.

Hoe kan dit?

Wil het liefst altijd alles.

davi-adres7

ik probeer davi-adres7 op mijn computer te instaleren met windows 10 maar krijg een melding dat ik een app aan moet vragen bij de leverancier en of deze beschikbaar is  Ik snap hier niets van het heeft altijd gewerkt met windows xp Heb geprobeerd met het compatibel programma het op te lossen zonder succes.

Kunt u mij helpen Davilex is onbereikbaar meer voor particulieren.

 

met vriendelijke groeten en in afwachting van uw reactie.

Demonstratie MacBookPro 2016

Ik las dat op 2 januari 2017 er een demonstratie gegeven wordt met de nieuwe MacBookPro (2016).

Mijn vraag is of deze demonstratie nog een keer wordt herhaald in Den Bosch of Tilburg, want op 2 januari 2017 ben ik helaas verhinderd i.v.m. Andere verplichtingen.

 

Hartelijske groet en een fijne jaarwisseling,

Desktop

Hallo, 

 

Probleem met iconen op desktop.

Wanneer ik mijn computer opnieuw opstart dan zijn al mijn iconen van de desktop naar links verschoven en moet ik deze weer allemaal op de juiste plaats terugzetten.

Kan ik ergens instellen dat deze iconen op dezelfde plaats blijven staan.

 

Alvast hartelijk dank

Docx wordt vastgelegd in Wordpad

Ik gebruik Libre Office 5.2.3.

Vanuit Libre Office sla ik mijn documenten op met docx.

Als ik deze documenten later open blijken ze in WordPad te zitten en niet in Libre Office.

Mogelijk staat er ergens een instelling fout ingesteld.

Hebt u voor mij de oplossing?

download Downloaden van Raspberry Pi syllabus niet mogelijk: error 404not found on this server
easypdfcombine

dag,

heb met enig onoplettendheid met Firefox -easypdfcombine - meegekregen als taakbalk. Ik lees dat dit ernstig is. Heb FIREFOX gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd. De werkbalk is weg, maar is het ''programaatje'' of wat het ook is, ook uit het systeem verwiderd.

Ik gebruik f-SECURE, maar Secure constateert niets bijzonders. CCleaner ziet EASYPDFCOMBINE ook niet.

Is het verstandig nog actie te doen, zo ja welke.

heeft u een advies?

groet,

Excel Als vrijwilliger van een ouderenorganisatie loop ik tegen het volgende probleem aan: Ik moet personen vanaf de leeftijd 01-01-1937 en ouder uit een bestand filteren. Nu blijkt dat sommige personen niet uitgefilterd worden die wel in die leeftijdcategorie zitten. De eigenschappen van de te filterenkolom staat op "datum". Iemand vertelde mij dat dit "getal" moet zijn. Is dit juist?
Extra mailadres

Hoe  maak ik een Hcc mailadres aan voor mijn locatie.

Grt. C.Heij

Coordinator

flight simulater 2004

ik kan flight simulater 2004 niet meer inataleren in w 10

wat kan ik doen

Foto Bewerking

Hallo is er iemand in de club die met een foto bewerking programma werkt en mij daar mee kunt helpen ik heeft namelijk nog helemaal niets op dit gebied.9 Voor Laptop)

Bedankt 

Fout 10016

Hieronder de 10016 fout die ik heb geprobeerd op te lossen met enkele websites. Ik krijg op geen enkele manier voldoende rechten om in het programma DCOMcnfg de RunTimeBroker te herstellen. De buttons om bij beveiliging de machtigingen voor starten en toegangsmachtigingen blijven grijs.Ik heb in CLSID en APPID rechten voor admistrators en syteem op full gezet. Werkt niet.

 

Logboeknaam:   System

Bron:          Microsoft-Windows-DistributedCOM

Datum:         11-12-2016 11:49:58

Gebeurtenis-id:10016

Taakcategorie: Geen

Niveau:        Fout

Trefwoorden:   Klassiek

Gebruiker:     SYSTEM

Computer:      DESKTOP-2V1PRPJ

Beschrijving:

In de machtigingsinstellingen toepassingsspecifiek wordt de machtiging Activeren niet verleend aan Lokaal voor de COM-servertoepassing met CLSID 

{8D8F4F83-3594-4F07-8369-FC3C3CAE4919}

en APPID 

{F72671A9-012C-4725-9D2F-2A4D32D65169}

aan de gebruiker NT AUTHORITY\SYSTEM SID (S-1-5-18) met het adres LocalHost (via LRPC) die wordt uitgevoerd in de toepassingscontainer Niet beschikbaar SID (Niet beschikbaar). Deze beveiligingsmachtiging kan worden gewijzigd met het beheerprogramma van Component Services.

Gebeurtenis-XML:

<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

<System>

<Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />

<EventID Qualifiers="0">10016</EventID>

<Version>0</Version>

<Level>2</Level>

<Task>0</Task>

<Opcode>0</Opcode>

<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>

<TimeCreated SystemTime="2016-12-11T10:49:58.933224500Z" />

<EventRecordID>29517</EventRecordID>

<Correlation />

<Execution ProcessID="524" ThreadID="4376" />

<Channel>System</Channel>

<Computer>DESKTOP-2V1PRPJ</Computer>

<Security UserID="S-1-5-18" />

</System>

<EventData>

<Data Name="param1">toepassingsspecifiek</Data>

<Data Name="param2">Lokaal</Data>

<Data Name="param3">Activeren</Data>

<Data Name="param4">{8D8F4F83-3594-4F07-8369-FC3C3CAE4919}</Data>

<Data Name="param5">{F72671A9-012C-4725-9D2F-2A4D32D65169}</Data>

<Data Name="param6">NT AUTHORITY</Data>

<Data Name="param7">SYSTEM</Data>

<Data Name="param8">S-1-5-18</Data>

<Data Name="param9">LocalHost (via LRPC)</Data>

<Data Name="param10">Niet beschikbaar</Data>

<Data Name="param11">Niet beschikbaar</Data>

</EventData>

</Event>

Foutmelding 0xc00000e5 Op voor mij onverklaarbare wijze geeft mijn laptop bij het starten van een applicatie de foutmelding 'Kan de toepassing niet corect starten (0xc00000e5). Klik op OK om de toepassing te sluiten.' Bij een aantal applicaties gaat het wel goed, vooral Windows apps zoals Edge. Maar bij de meeste apps, zoals Acrobat Reader, Comodo Dragon een printerbesturingsapp gaat het mis. Ik gebruik Comodo als firewall en AVG als antivirus. Die laatste kan ik ook niet meer starten. Hoe kom ik van deze foutmelding af?
geblokkeerde toegang tot Google-diensten Sinds een paar dagen heb ik via mijn standaardbrowser  Chrome geen toegang tot internet. Als ik het probeer, krijg ik het hier meegestuurde icoontje in mijn adresbalk: "Naamloos". Via InternetExplorer krijg ik wel toegang. Is deze blokkade (van Microsoft?) bekend en hoe kan ik het ongedaan maken? Dank alvast voor goede tips!
Geheimhouding .....

Lidnr.

 

Beste mensen, in mijn computer heb ik ook veel info van derden zitten, vandaar dat als er iets gerepareerd moet worden sta ik er meestal naast. 

Ik zal nu voor enige tijd mijn NAS kwijt zijn met veel inhoud van derden, die wensen een ondertekening van een verklaring dat geen bestandsinhoud gezien, gedeeld, of gekopieerd etc zal worden, incl. een soort geheimhoudingsverklaring. 

 

Ik neem aan dat u daar wel een concept of voorbeeld van heeft. Hopelijk past dat op 1 A4-tje, als het maar voldoende duidelijk en sluitend is. 

 

Ik hoor graag uw reactie bij voorkeur omgaand ....

 

Met groet,

HCC!Nieuwsbrief

Waarschuwing NIS :

 

Kan nu de nieuwsbrief in webversie en de lees-verder onderdelen niet meer veilig bekijken

inlog webmail hcc

bij het invullen van het aanmeld scherm heb ik per ongeluk als naam opgegeven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

dus hccnet met 3 x een c.

 

hoe krijg ik deze foutieve inlog uit mijn laptop.

 

als ik de 3e c handmatig verwijdert werkt de login.

map in hccnet mail kopieren naar word

Goedemiddag

 

hoe kan ik een map aangemaakt in Postvak In van HCC net webmail kopieren naar word?

muziek streamen naar Bose Sound Link Air

Sinds kort zijn wij in het bezit van een nieuwe smartphone Huawei P9-lite. Met de Iphone is het mogelijk om via airplay contact te maken met het geluidsysteem van de Bose Sound Link Air. Het gaat dan vooral om muziek en radiozender die via internet apps worden aangeboden (zoals Spotify, Radio1, etc)

 

Is er een mogelijkheid om het Huawei-toestel ook te verbinden via airplay met onze Sound Link? Bestaat er bijv een app om de Androïd telefoon te verbinden via Airplay met de Sound Link?

Ik heb het al geprobeerd via een paar apps, maar dat werkte niet; soms kreeg ik de melding dat er iets met de "root" moet gebeuren, maar daar heb ik weinig verstand van.

 

Ben benieuwd naar jullie antwoord.

 

Alvast dank,

niewsbrief

Norton 360 blokkeert de artikelen van de e-niewsbrief

door de tripolis site als gevaarlijk te markeren

 

zie melding hieronder :

 

Norton Safe Web analyseerde tripolis.com voor problemen met veiligheid en beveiliging. Dit is een voorbeeld van de gevonden bedreigingen. 

Overzicht

 

•Computerbedreigingen: 0

•Identiteitsbedreigingen: 1

•Ergernisfactoren: 0

Totaalaantal bedreigingen op deze site: 1

Office 2016

Ik heb MS Office 2016 aangeschaft (Thuis gebruik) en geinstalleerd. Is OK. Mijn vraag is, moet ik de oude versie MS Office 2007 verwijderen?

Bij Voorbaat dank,

Onbegrepen melding

Voor mijn doen werkt de computer normaal. Regelmatig krijg ik echter een bericht van een of ander "actiecentrum" afdeling "Beveiliging en onderhoud" met als inhoud:

"Uw station opnieuw aansluiten.

De verbinding met het station voor

Bestandsgeschiedenis is te lang

verbroken. Sluit het station opnieuw

aan en tik of klik vervolgens als u kopi

00:32"

Ik weet echt niet wat ik met deze mededeling moet doen. Tot op heden heb ik die steeds weg geklikt, maar hij blijft maar terugkomen. Wat kan ik hiertegen doen?

Met vriendelijke groeten,

Onduidelijkheid niet instelbare software

Hoe het veroorzaakt is weet ik niet, wel dat het eruit ziet als malware/ spyware! Alle beveiligingsmaatregelen lijken geblokkeerd te worden.

 

Ik hoop dat er een oplossing voor dit probleem is te vinden.

Ik maak gebruik van McAfee als beveiligingssoftware.

 

Noot: voor info zie de bijlage 'Onduidelijkheid software instelingen'.

Opdrachtknoppen in Word tonen 1 regel

Ik heb in een Word opdrachtknoppen gemaakt om checklijsten te openen, af te drukken en vervolgens te sluiten.

 

De tekst op sommige knoppen is wat lang, maar met de eigenschap Wordwrap kun je dit op de volgende regel krijgen.

Maar wanneer ik in Word de ontwerpmodus daarna afsluit, vervalt soms deze 2e regel. Begrijp hier niets van. De hoogte heb ik ook al mee gespeeld, maar dat gaf geen soelaas.

opstarten windows10

ik ben mijn wachtwoord voor opstarten windows10 vergeten.

Hebben jullie een oplossing.

problemen

Ik gebruik al 30 jaar met veel plezier het programma Quattro pro, de laatste tijd de Corel versie 8. Veel van mijn bestanden zijn ook opgeslagen /wb3.

Met Windows 7 kwamen problemen met het afsluiten van het programma Quattro: er waren een paar extra handelingen voor nodig.

Ik heb nu een nieuwe PC met Windows 10. Daarmee ging het een jaar lang prima, beter dan onder Windows 7.

Maar opeens is het afgelopen: Quattro werkt op de nieuwe PC onder Windows 10 helemaal niet meer, hij doet gewoon niets en geeft alleen foutmeldingen

Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn??

Sabottage

Mijn televisieontvangst en het bellen met familie,112 advocaten en Tweede Kamer wordt verstoort door een mij vijandige derde partij.Als anderen onderzoek hiernaar willen doen houden de man ipulaties op!

Help mij deze tegenstander te ontmaskeren!

SCROLLEN

SOMS ontstaat scrollen ; bijv. listing, explorer, lijst op kladblok, opstart scherm(micosofttoets).

Na even microsofttoets en alles weer even normaal.

Ook antivirusscan zorgt dan weer voor rustig beeld.

 

Soms slaat laptop compleet vast,alleen muis werkt nog,pas na gewoon uit alles weer ok.(afsluiten werkt dan niet goed meer)

 

Laptop staat continu aan.

 

Hoe DEFINITIEF te corrigeren ?

 

Met dank voor hulp.

Servicepack 1 voor XP

Dag mensen,

Ik ben op zoek naar het servicepack 1 voor Windows XP voor het (weer) functioneel maken van een oude HP Notebook (gewoon ook voor de gein) Wie kan me aan het servicepack helpen ?

Met vriendeljke groet,

Spellingcontrole

Hr     Gedeelte van brief

geselecteerd met Ctrl-toets C .Kies voor Word   Probeer dan de brief met  Ctrl-toets  V  op te slaan daarna uit te printen , en dan gaat het fout , zie bijgevoegde foto . Het is dan niet mogelijk wat met de comp. te doen , maar dan ook helemaal niets. Uitschakelen is een optie  maar helpt niets . Want bij inschakeling komt weer  dezelfde afbeelding Ik heb Word 2010. Ik hoop dat u mij kunt helpen.    Met Vr gr

svchost.exe blijft 50% v. cpu-tijd vrete

Uit Windows Taakbeheer lees ik dat svchost.exe continue 50% van de cpu-tijd opslokt . . . Wat doet dat?? Waar komt dat vandaan?? Heb ik datnodig? Hoe raak ik dat kwijt???

Heb het proces al een aantal malen gekillt, maar het komt steeds weer terug!

De regel in Taakbeheer zegt: svchost.exe   SYSTEM   50%  95.420 kB   Hostproces voor Windows-services.

 

Bij voorbaat dank voor jullie support!!  Groet,

Systeemnaam wijzigen Ik heb de laptop van mijn vrouw overgenomen en nu kan ik mijn favorieten niet in Google Chrome zetten, want dan overschrijf ik de favorieten van mijn vrouw op een andere PC. Haar mailadres is nog gekoppeld aan de laptop en ik heb geen idee hoe ik dat eruit moet krijgen.
toegang via internet

Als ik toegang zoek naar site bv. via http://www.pcwelt.de dan krijg ik bericht dat dit geweigerd is! als ik via

https://www.ing.nl  dan krijg ik direct verbinding en kan alles lezen. Ik heb daarvoor google chrome in gebruik. Kan moeilijk van huis omdat mijn vrouw ziek is en niet alleen gelaten kan worden. in ben lid via hcc zo brabant.

toevoeging SPAM in onderwerp mail

Sinds enige tijd krijg ik regelmatig mails binnen waarbij voor de naam van de afzender en het onderwerp het woord SPAM voorkomt.

Het is vooral in reclamemails. Ik vindt het prima dat dat gebeurd maar ik zou graag weten waar die toevoeging SPAM vandaan kom?

En wat moet ik van een dergelijke mail verwachten?

 

Ik heb een schermafdruk van een dergelijke mail toegevoegd en ik hoop dat het woord SPAM door jullie beveiliging heen komt

Trojan

Mijn ClamXav scanner meldt dat hij Win.Trojan.Toa.-5370166-0 aantreft op mijn Mac. Onder andere in de Firefox app, Kompozer app, TorBrowser app en enkele plug-ins die ik als lang gebruik, o.a. GetPocket in Firefox. De scan loopt nu nog.

Wat kan ik het beste doen? Alle bestanden verwijderen en de app's opnieuw downloaden? 

Alvast dank voor de hulp.

uitgaande email

Mijn uitgaande mail via HCCNET wil al enkele dagen niet.

IK heb het wachtwoord al opnieuw ingesteld maar zonder reseltaat.

Heb ingesteld nu poort 465 en ssl had al geprobeerd de strttsl met bijbehorende poort

smtp.hccnet.nl

 

Wat gaat er mis?????

Is er een instelling voor HCCnet en dan imap?

vergrendeling scherm in het blad pc active zag ik een tip om in win 10 het vergrendelings scherm uit te schakelen. dit zou gaan via het register van windows. ik heb het geprobeerd maar ik krijg het sscherm toch weer terug. weet u hoe dit gaat ?
vertekend beeld

Ik heb geprobeerd boeken te bestellen via de link in de email van vandaag van de seniorenacademie (kort nieuws 2016 nr 26. Ik krijg dan een beeld van 2? pagina's over elkaar te zien.Bestellen is daardoor niet mogelijk.Inloggen hielp niet.

Emailprogramma:Thunderbird in combinatie met Internet explorer.

vervangen harde schijf door SSD

Bij een laptop wil ik een SSD installeren. Kan ik daarop zonder productcode Windows 10.1 installeren?

 

Bij de aanschaf van de laptop kocht ik een licentie voor Office 2010 met gratis upgrade naar Office 2013. Kan ik op de nieuwe SSD opnieuw achtereenvolgens Office 2010 en Office 2013 installeren?

 

Bij voorbaat mijn dank voor uw antwoord.

Vriendelijke groet,

Verwijderde e-mails in Inkomende map

Alle verwijderde e-mails staan ineens in de Inkomende map. Dit zijn alle gelezen en verwijderde e-mails van het jaar 2015 en 2016, dus van 2 jaar. Deze waren ook uit de prullenbak verwijderd. Dit zijn er vele duizenden. 

Hoe kan dat?

Deze één voor één verwijderen, dat is een klus van vele uren. Kan dit op een snellere manier?

vraag inzake compatable programma

Beste mevrouw, heer, 

 

Op mijn computer draait onder Windows 7 home premium succesvol het programma: “SonicStage”.

Dat is een Digital music manager, versie 4.3

 

In elk geval vorig jaar was dit programma nog niet succesvol te draaien onder Windows 10.

Er werd toen aangegeven dat dit “nog niet” compatible was met Windows 10.

Kunt u aan geven of deze vraag vanavond tot een concreet antwoord zou kunnen leiden?

Of heeft u gegevens van de Windows 10 groep binnen de HCC? Ik las daarover in het HCC-blad namelijk.

Als ik daarvan een email-adres heb zou ik de vraag ook daar wellicht kunnen stellen. Ik kan mij voorstellen dat die specifiek daarvan weten.

 

Als u me dat zou willen laten weten.

Alvast bedankt

 

Vriendelijke groet

W32/Spigot

Ik krijg enkele keren per dag via mijn F-secure (XS4ALL) virusscanner het bericht dat er een bedreiging is gevonden: Application Spigot. 

Internet zoeken levert op dat het om een PUA gaat, een Potentially Unwanted Application die mogelijk gevaar op levert. F-secure isoleert steeds dit virusachtig bestand, maar ik raak het niet kwijt. 

XS4ALL helpdesk kon mij geen hulp bieden.

Ik zie op internet allerlei programma's om deze Spigot malware te verwijderen, maar welke werkt goed én is betrouwbaar?

Wachtwoord veranderen van wifi

Ik wil graag het wachtwoord van mijn wifi verbinding veranderen

Graag hoor ik hoe ik te werk moet gaan

Windows 10 Mail valt steeds weg

Sinds 2 weken valt het mailprogramma van Windows 10 iedere keer als ik opgestart ben en een mail aanklik na 1 of 2 seconden weg en moet ik het programma opnieuw opstarten.

Dat werkt dus niet en nu gebruik ik gewoon outlook in een browservenster.

Op een andere laptop met windows 8.1 doet het mailprogramma het wel normaal.

 

Een half jaar ruim geen problemen gehad erg irritant.

Windows 10 update wil niet downloaden

Gebeld op 21 12 2016 over probleem met downloaden van windows 10 updates. 

Scherm (zie bijlage) zegt dat er updates beschikbaar zijn, maar na aanklikken gebeurt er niets en blijft de balk op 0% staan. Dit is al enige dagen zo.

Hoe los ik dit op?

Met vriendelijke groet,

Windows in vm op Linuz

Zijn er ervaringen met het draaien van Windows in een virtual machine (vm) op een linux distributie?

Wat ik voor mij zie is om, voordat ik nieuwe sw installeer op windows, eerst een backup maak van de vm (kopieer) en dan pas de nieuwe sw installeer en uitprobeer.

Windows Live Mail-fout-id: 0*800ccc19

Na het starten van Windows Live Mail krijg ik de volgende berichten.

Het is net of het bericht blijft hangen.

Dit is al enige dagen zo.

Enig idee wat dit is en hoe ik het kan oplossen.

windows naar android

Ik heb gigahits en daar staan programma's voor android. Ik kan geen programma's opslaan voor android en ik heb geen cdrom voor android. Hoe kan ik deze programma's downloaden voor android.

Met vriendelijke groet,

youtube

Als ik een mailtje (video) van YouTube afspeel, blijft het

geluid op de pc doorgaan. Ook als ik naar een andere site ga, blijf je dat geluid horen. Alleen de PC uitzetten helpt

Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling! 

Wat is daar aan te doen?

 

Met vriendelijke groet,

Zoek geschikte app

Ik zoek naar een app waarmee ik overzichtelijk beelden van allerlei lidmaatschapskaarten en klantenkaarten die ik nu in mijn portemonnee draag naar m'n S6 kan overzetten (lidmaatschapskaarten, bv. HCC, Museumjaarkaart, Gall en Gall, AH etc.). Ik vond twee soorten apps: a) gericht op vastleggen visitekaartjes en b) gericht op klantenkaarten. De eerste groep gaat alle beelden interpreteren en wil de teksten aan m'n contacten toevoegen. De tweede groep wil allerlei activiteiten richting de uitgevers van de klantenkaarten verrichten. 

Dat wil ik beide NIET. 

Bestaat er ook een app die alleen de scans makkelijk toegankelijk opslaat, de afbeelding weergeeft en de barcodes op een voor een scanner leesbaar aanbiedt?

Onderwerp

Bericht

Paint.net

ben geinteresseerd in Paint.net en zou graag een workshop oid volgen.

Heb gezien dat afd Heerenveen dat wel doet, maar zou graag iets in de omgeving Delft willen. Ook prima als een ander lid die er goed in thuis is bereid zou zijn priveles te geven.

IMAP

Geachte dames en Heren op 2017-01-31 heb ik te. Maarn een interrassante  presentatie bijgewoond over e-mailen en IMAP en speciale afstelling in het e-mail verkeer allemaal heel nuttig , maar nu de praktische toepassingen het daadwerkelijk gaan uitvoering  van de afstellingen 

Mijn concrete vraag is. Wie kan mij helpen bij het uitvoeren van deze wijzigingen zodat het e-mail verkeer niet gaat stagneren .

Een presentatie is altijd zeer nuttig ,alleen daarna is de praktische toepassing aan de orde het je eigen maken van dat gene wat besproken is

Concreet het omzetten van pop naar IMAP zonder stagnering .

Storingen

Ik heb de laatste tijd last met Excel en Words, als ik in deze programma's bezig ben gaat het beeld vanzelf scrollen.

Ook mis ik bij het ontvangen van Email vaak de scrolbalk zodat ik niet de gehele pagina kan zien. Het gebeurt ook regelmatig dat als ik een Email aan het maken ben dat mijn PC hangt en het zandlopertje zichtbaar wordt. Na enkel tijd is dat weer over.

pc start thuis wel, op andere plek niet

Ik heb een eigenaardig probleem. Als ik de desktop ontdaan van alle aansluitingen thuis opstart doet hij het onmiddellijk en zonder haperingen. Op een andere plek waar ik het wil gebruiken, gebeurt er helemaal niets als ik de startknop indruk. Wel zie ik dat de led lampjes branden. Er is dus wel stroom, maar waarom start die op die plek niet op?

OBS Recording Software Crasht Minecraft

De videogame Minecraft gebruikt Java en werkt prima op mijn PC. Mijn opnamesoftware, OBS Classic, werkt ook goed (met andere spellen). Sinds kort echter, crasht Java (en dus ook de game Minecraft) zodra ik op 'record' druk in OBS. Los van elkaar werken ze prima, maar er lijkt iets tussen beide programma's mis te gaan. Beide zijn up-to-date en ik heb het ook geprobeerd met oudere versies van Java. Ik kom veel anderen tegen op het internet met hetzelfde probleem, maar er is geen oplossing die voor mij werkt.

Heeft u enig idee wat de oorzaak van mijn probleem kan zijn, dan zou ik erg tevreden zijn met enige hulp.

Met vriendelijke groeten,

HCC nieuwsbrief

In de HCC nieuwsbrief staan korte berichtjes met de toevoeging "Lees meer". Tot voor kort geleden kreeg ik bij aanklikken van deze tekst een pagina  met een nadenkende vrouw en kon ik dit grote bericht afdrukken. In de nieuwe vormgeving wordt het bericht niet meer compleet afgedrukt, slechts alleen de kopregel van de HCC wordt afgedrukt.

Hoe kan ik het hele bericht goed afdrukken?

SPAM filter lijkt mail tegen te houden

Hallo,

Ik krijg van de school van mijn zoon de vraag waarom mail aan ons gestuurd niet aankomt. Het lijkt erop dat het spamfilter van HCCNET het bericht tegenhoudt. Ik heb al via webmail ingelogd, maar ik zie geen SPAM map oid. Ik kan dus niet checken of het door het SPAM filter komt. Kunnen jullie aangeven hoe dit evt opgelost kan worden. (kunnen jullie evt zorgen dat mail van *@wolfert.nl wordt geaccepteerd?) 

Met vriendelijke groet, 

Bijgevoegd foutmelding van de mail in mail_probleem.txt)

oproep niet verzonden

LS<

Ik probeer te bellen maar krijg sinds kort de melding 'oproep niet verzonden'.

Hoe krijg ik de smartphone weer zo ver dat ik wel weer kan bellen.

Bvd,

Taal wijzigen

Hoe kan ik de weergavetaal wijzigen in Nederlands?

scanner probleem

Als ik op mijn HP Deskjet 3055A de optie 'Scannen'kiest, gebeurt er niets. 

Wat moet ik doen om de scanner te laten functioneren?

verbinding  Wifi

ik gebruik mijn IPAD reeds 2 jaar  geen probleem tot een paar weken geleden verbinding doet erg vreemd  terwijl mijn laptops gewoon verbinding hebben en de IPAD is traag geworden  opslag is  nog 50 Gb te gebruiken  

moet een IPad eens geschoond worden antivirus  er op 

ik heb geen idee 

wanneer zijn de bijeenkomsten kom ik een langs   kan niets  vinden over data  

Vriendelijke groet

outlook app voor android

Beste mensen,

Ik gebruik de afgelopen jaren steeds de outlook-app op mijn Samsung  smartphone. Recent bleek dat versturen van mail niet meer lukte en sinds een paar dagen kreeg ik melding dat ik het wachtwoord voor mijn mailadres opnieuw moest invullen. Dat had niet tot gevolg dat ik weer mail ontving. Het lukt me niet de outlook-app opnieuw in te stellen.

kunt u me daarvoor de aanwijzingen leveren? of is er iets veranderd waardoor dit niet meer lukt?

Hartelijke groet,

gegevens bestand Windows Live mail overz

Helaas is mijn Windows Live Mail ermee gestopt (foutmelding). Inmiddels kan ik wel weer e-mailen via de mail App in Windows 10, maar graag zou ik de oude mails die in Live mail stonden ook nog kunnen benaderen. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Android contacts

Bij de recente bijeenkomst van Senioren op 25 januari is kort stilgestaan bij Contacten. In bijzonder binnen Windows.

De afgelopen dagen ben ik de slag geweest met contacten binnen Android. Met de verwachting dat alle contacten op een telefoon overeenkomen met die op de tablet.

Dat blijkt niet het geval.

Beschikbare documentatie brengt mij niet verder. Importeren en exporteren is voor mij een doolhof.

Is het mogelijk om vanuit deze vraagstelling een inleiding te maken met het onderwerp : "aanmaken en beheren van contacten in Android" ?

Met bijzonder aandacht voor het account waarbinnen een contact is aangemaakt. En vervolgens de (on)mogelijkheden om contacten tussen account te wisselen.

iPadcursus  Amsterdam start 07.03.2017

Op dit moment kan ik geen nadere informatie voor deze cursus oproepen.

Is dat vanwege het onderhoud dat nu gepleegd wordt ?

Ikzelf ben lid, maar wil een drietal geinteresseerden ook mee laten doen met de cursus; Is dat mogelijk ?

Vanaf wanneer kan ik de info wel weer oroepen om in te kunnen schrijven ?

Alvast dank voor het antwoord !!

Hulp bij problemen op locatie

Geachte heer/mevrouw,

Sedert 2001 HCC-lid. Ondanks mijn leeftijd (77) ben ik nog steeds actief met mijn klein administratiekantoor. Omdat een aantal vraagbakens uit mijn omgeving zijn weggevallen,

en ik zeer digibetisch ben aangelegd, bestaat bij mij de behoefte aan iemand die mijn digitale computer- en daarmee samenhangende problemen zou kunnen oplossen. 

Ik doe niets met facebook, twitter of wat dan ook op dit gebied, ik gebruik de computer alleen voor mijn  administratieve programma's, internetbankieren, e-mail en tekstverwerking. 

Mijn vraag aan U is nu: Bestaat ook de mogelijkheid om via Uw organisatie fysieke hulp ter plaatse te krijgen wanneer ik vastloop. Uiteraard tegen betaling. Hulp op afstand werkt niet voor mij, gezien mijn digitale beperkingen. 

In afwachting van Uw bericht b.v.d. 

Met vriendelijke groet

PC Active

Hi,

Vaak vind ik in artikels in PC Active iets wat op een verwijzing lijkt die ik echter niet kan vinden. Bijvoorbeeld PC Active Maart 2017, pagina 87: "Met SmartDeblur [3] bijvoorbeeld maak je..." - Wat moet ik met die "[3]".

Ik lees zowel de PC Active als ComputerTotaal en dit soort cijfertjes plaagt me al heel lang. Ik zie vast iets over het hoofd!

Voor de rest prima bladen hoor.

Met vriendelijke groet,

Twee vragen webmail en

LS,

Ik heb twee vragen voor u.

1) Hoe komt het dat 38% van mijn hccnet webmail 

geheugen ingebruik is (van de 100MB) terwijl ik alle mail permanent heb verwijderd?

2) Waar kan ik in het mail programma van Windows 10 aangeven dat de mail uit de hccnet webmail verwijderd kan worden nadat ik deze binnengehaald?

Met vriendelijke groet,

synchroniseren Outlook met GalaxyS7

Ik ben op zoek naar mogelijkheid om mijn Microsoft Outlook bestanden, zoals contacten, agenda en taken dagelijks/wekelijks te synchronieren met de Galaxy S7 edge.

Volgens de handleiding zou Smart Switch het ideale programma daarvoor zijn. Echter dit werkt niet. Ik kan daarop aangeven wat ik wil synchroniseren en hoe maar als ik op synchroniseren druk gaat het programma niet verder.Blijft op 0% staan. Microsoft VisualC++ etc staan allemaal op mijn computer.

Ik heb 2x contact gehad met Samsung helpdesk maar die zeggen dat ze mij niet verder kunnen helpen en dat het een probleem van Microsoft is en dus niet hun probleem.

Ik heb overal op internet zitten zoeken maar ik kan geen duidelijke oplossing vinden. Vandaar dat ik u vraag wat de beste manier/programma is om te kunnen synchroniseren met De S7. Het lijkt mij dat ik niet de enige ben met dit probleem. Hopelijk heeft u snel een oplossing voor mij.

email-instellingen

Graag ontvang ik voor mijn HCC mail adres gedetailleerd de instellingen voor inkomende en uitgaande mail.

Ondanks al mijn zoektochten op internet en pogingen, heb ik het nog steeds niet voor elkaar gekregen om het werkend te krijgen op bovenstaande apparaten.

Zou hier erg blij mee zijn!

Bij voorbaat mijn dank.

Kan Excel niet meer openen vanuit Start

Bij het openen van Excel via start krijg ik steeds een venster met de melding dat het programma zal worden geïnstalleerd. Vervolgens de melding dat Microsoft Office Single Image 2010 niet kan worden gevonden. Dit gebeurt ook wanneer in met dubbelklikken een excelbestand probeer te openen.

Kan Excel wel openen via een eigen aangemaakte snelkoppeling op het bureaublad.

Word, Outlook en Powerpoint werken normaal.

Achtergrondproces analyticsSDK niet te s

AnalyticsSDk is niet te stoppen. Als ik windows afsluit komt de melding dat het proces nog gestopt moet worden.

Sinds dit actief is, kan ik geen websites meer bezoeken en via thunderbird geen mail versturen Mail ontvangen lukt nog wel.

Ik heb mijn modem gereset, laptop uit en weer aan en probleemoplosser mijn netwerkverbinding laten resetten.ook geprobeerd om met minder toepasingen op te starten.

Vanochtend werkte internet nog wel en was het achtergrondproces nog niet actief.

Mogelijk heeft mcafee virusscanner er iets mee te maken, die deed ook een update, maar helaas kan ik het programmavenster niet openen.

Ik gebruik Thunderbird voor mail en firefox en chrome als browser.

Wat kan er met mijn laptop aan de hand zijn?

Verwijderen email account in Thunderbird

Een van onze leden op de HCC SR locatie Zaanstreek Waterland, wil graag een emailaccount verwijderen uit Thunderbird. Hij krijgt dit niet voor elkaar.

Omdat er geen andere leden zijn die met dit emailprogramma werken, kunnen wij hem hiermee niet helpen.

Kan iemand ons hierin adviseren hoe dit moet? Of aangeven waar wij hierover informatie zouden kunnen vinden?

Netwerkdetectie en thuisgroep (en firewa

Hallo lezers,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen;

Sinds ik Windows 10 gebruik lukt het mij met geen mogelijkheid meer om 'netwerkdetectie' in te schakelen. Ik wil graag weer een thuisnetwerk opzetten maar dat is hierdoor onmogelijk.

Ik schakel het in, klik op 'wijzigingen opslaan' (als Administrator) en wanneer ik direct daarna weer kijk staat het weer uit.

Uiteraard het internet afgezocht naar oplossingen en al veel geprobeerd. De mogelijke oplossing die veelvuldig te vinden is op het net (zowel nl als engels) is

de draaiende services te checken en een aantal daarvan, mochten ze uit staan, te starten en op automatisch te zetten.

Alles wat ik tegen kwam geprobeerd, nog steeds geen resultaat. 

In de verkenner zie ik het 'netwerk' wel staan maar als ik daar op klik krijg ik de melding: "Netwerkdetectie is uitgeschakeld. Netwerkcomputers en apparaten kunnen niet worden gedetecteerd. Schakel netwerkdetectie in het netwerkcentrum in."

Daarna bovenin de balk: "Netwerkdetectie en het delen van bestanden zijn uitgeschakeld. Netwerkcomputers en apparaten kunnen niet worden gedetecteerd. klik hier om te wijzigen..."

Wanneer ik vervolgens (als admin) klik op "netwerkdetectie en bestanden delen inschakelen" klik blijft deze melding zich herhalen maar er veranderd niets.

Ik heb overigens wel een thuisgroep maar zie alleen mezelf dus en bestanden delen staat aan. Ik zie ook gewoon mijn draadloze printer maar geen idee of dat er iets mee te maken heeft.

De tool 'Probleem oplosser thuisgroep' in Windows geeft de melding: "Communiceren met Thuisgroep wordt verhinderd door Windows Firewall. U kunt het probleem mogelijk oplossen door communicatie in Windows automatisch in te schakelen via de Firewall." 

Ik klik op "Deze oplossing toepassen". waarna ik de melding krijg "Windows Firewall is niet correct geconfigureerd" 

in de firewall gekeken maar ik heb geen flauw idee wat ik daar zou moeten aanpassen.

Wie weet wat hier de oorzaak van is en hoe los ik dit op? 

Ik zou bij voorkeur niet Windows opnieuw installeren.

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Kun je e-books opslaan in je bestanden?

Ik wil graag een E-book aanschaffen maar heb nog geen e-reader of tablet. Ik kan nog niet zo snel een keus maken alhoewel er wel sprake is van enige tijdsdruk. Nu vraag ik me af of ik zo'n E-book ook niet (tijdelijk) op mijn desktop kan laden.

keuze  laptop voor  Linux

Kan iemand  advies geven  over welke laptop goed gebruikt  kan  worden  om Linux op te installeren  en  daarmee te  experimenteren?

big ben ps3 controller

i can not instal it on my pc help plz

Thunderbird

Nu gebruik ik Thunderbird als e-mailprogramma.

Daarbij staat boven aan de pagina een overzicht van de e-mails en onderaan de pagina staat de geopende e-mail die ik heb geselecteerd.

Vraag: Kan dat ook naast elkaar in plaats van onder elkaar dus dat ik links een overzicht van mijn ontvangen e-mails heb en rechts de inhoud van een van de geselecteerde e-mails?

inloggen

Ik ben nieuw lid, en kan niet inloggen.

De responstijd op mijn mededeling niet te kunnen inloggen, duurt wel lang (nu 5 dagen).

Gaarne advies.

schermoverlay

ik krijg steeds bij het willen gebruiken van apps,de meededeling >> schermoverlay uitschakelen.

Kan iemand mij gedetailleerd vertellen hoe ik dit voor elkaar krijg ?

Photoshop CS4 Raw bestanden openen

Met Photoshop CS4 lukt me niet om een Raw bestand te openen CR2.

Up dates zijn er niet, daar heb ik naar gekeken.

Wie heeft een oplossing??

Server/browser niet vinden

Sinds gisterenmiddag komt er geen verbinding tot stand met de server/browser. Terwijl er wel een internetverbinding intact is.

Er volgt een terugmelding dat er geen connectie tot stand komt. Niet met google chrome, niet met explorer edge, niet met andere programma's.

Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Gaarne uw advies.

Alvast mijn dank voor jullie support, 

met vriendelijke groet,

cleaner

Ik heb dus een smartphone werkt goed maar ik wilde vragen

of er ook een soort Ccleaner zoals bij windows maar dan voor android. Zodat je af en toe wat kunt opschonen ??

de muis wekt niet meer

ik gebruik al 2 jaar de zelfde muis op mijn Asus laptop, een usb logitech met kabel.

nu werkt hij ineens niet meer, een andere muis geprobeerd en die werkt ook niet.

op een andere computer werken ze wel.

de usb poorten werken ook want een usb stick pakken ze wel.

na veel zoeken heb ik begrepen dat ik in apparaatbeheer bij muizen en andere aanwijsapparaten de muis moet verwijderen en opnieuw opstarten.

alleen de muis staat er niet bij, wel het touchpad.

ik heb de laptop al meerdere malen opnieuw opgestart maar het veranderd niet.

iemand een idee????????

C schijg niet toegankelijk

al enige tijd  loop ik tegen het probleem dat mijn c schijf niet meer toegankelijk is.

Hoe kan ik dit gecorrigeerd krijgen. NB ik heb geen backup beschikbaar en wil dus de gegevens behouden.

Nikon Coolscan III (LS-30)

Ik heb deze diascanner jarenlang met plezier gebruikt. Het lukt me nu echter niet meer om hem aan de praat te krijgen. Het systeem ziet het SCSI-apparaat niet. Mijn vraag: is het mogelijk dat a.s. zaterdag in de Bilt naar dit probleem wordt gekeken? En dat ik dus mijn apparatuur meeneem in de auto?

Als daarvoor op deze bijeenkomst geen mogelijkheid is, heb ik daar alle begrip voor. Ik wilde het toch even gevraagd hebben. 

Met dank en vriendelijke groet, 

wat is het verschil

ik lees overal hccnet en hcc!net.

waarom staat het uitroepteken er tussen ?

c.q. wat is de betekenis van het uitroepteken ?

Afmelden Nieuwsbrief

Geachte mevrouw / mijnheer, daar ik geen interesse heb in de ontvangst van uw nieuwsbrief heb ik mij nu twee maal afgemeld volgens de link onderaan de site. Aangezien dat niet tot het gewenste resultaat leidde heb ik mij per e-mail afgemeld. Eveneens zonder resultaat. Vandaar deze poging via uw help desk om mijn e-mail adres uit uw mailing list te verwijderen. 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking, met vriendelijke groet.

Adoptie geheugen

Ik heb een keer iets gelezen over adoptie geheugen. Is er iemand die er meer over kan vertellen. Je kan een sd uitbreiding nemen maar er stond ook iets over een USB schijf.

Ik ben geen erg gevorderde gebruiker maar durf wel dingen te proberen.

hccmail via IMAP(alles overal bijgewerkt

Ik bekijk mijn mail op diverse plaatsen (2 computers en I-phone) en vind het reuze storend dat mijn mail-account geen IMAP ondersteund. Kan HCC op dit punt niet eens mee gaan met de tijd? Dit kost veel dubbel werk en ik overweeg om dit account te verlaten als hier geen oplossing voor komt.

Gaat hier nog iets aan veranderen in de toekomst?

Met vriendelijke groet,