Afdrukken

De Windows 10 update 1809 brengt diverse nieuwe eigenschappen voor Microsoft Edge met zich mee. De meest opvallende verandering is de gewijzigde indeling van de menu's. De afgelopen periode was er steeds meer functionaliteit toegevoegd, waardoor Edge enigszins onoverzichtelijk was geworden.

Als je het hoofdmenu van Edge opent door op de drie puntjes rechtsbovenin te klikken, zie je bij alle functies een icoontje staan. Zo kun je direct zien wat er wordt bedoeld. Klik je onderin op instellingen, dan zie je nu een groter scherm met 4 tabbladen: Algemeen, Privacy en beveiliging, Wachtwoorden en automatisch invullen en Geavanceerd. Hierdoor is het een stuk handiger geworden wanneer je op zoek bent naar een bepaalde instelling.

Uiteraard zijn er ook weer nieuwe functies in de instellingen. Je kunt kiezen of uit zichzelf afspelende media moeten worden geblokkeerd totdat je erop klikt. Ook heeft Microsoft de leesweergave en de ingebouwde pdf-lezer geoptimaliseerd, die moet nu sneller werken en meer mogelijkheden geven wanneer je een pdf wil printen. Het was voorheen nog niet mogelijk om een formaat te kiezen; dat is nu wel mogelijk. Edge is de standaard pdf-lezer in Windows 10, maar het icoontje van pdf's in de Verkenner is nu niet langer het logo van de browser, zodat je direct weet dat je met een pdf-bestand te maken hebt.