De misschien wel belangrijkste functie in iOS is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd.
Met de functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen

  • • Open Instellingen
    • Navigeer naar 'Niet storen'
    • Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
    • Tik op 'Activeer'

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd.
Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto.
We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bron: appletips.nl