In de iOS Agenda applicatie kun je locaties toevoegen aan afspraken en activiteiten,
Met behulp van de Agenda applicatie op een iPhone of iPad is het mogelijk om je afspraken en activiteiten te plannen en te onthouden. Agenda's kun je delen met anderen en naast iCloud kun je ook gmail of outlook gebruiken om de afspraken te synchroniseren.

Een afspraak is meer dan alleen maar het onderwerp en de tijd, zo kun je herinneringen instellen, maar ook de locatie toevoegen. Zo zie je in één oogopslag waar je moet zijn en kun je meldingen krijgen wanneer je moet vertrekken op basis van het verkeer op dat moment.

Locatie toevoegen aan iOS Agenda
• Bewerk of maak een nieuwe afspraak aan
• Tik onder naam op 'Locatie'
• Vul nu het adres in

Je kunt het adres zoeken in je contacten-lijst, maar je kunt ook gewoon toevoegen zonder dat deze zich in de lijst bevindt. Tik in de lijst op het gevonden resultaat en onmiddellijk wordt het adres gekoppeld aan de afspraak. Voeg eventueel extra's toe en bevestig door op 'Voeg toe' te tikken.

Meldingen ontvangen wanneer je moet vertrekken
Tijdens het samenstellen van een afspraak met locatie kun je de herinnering 'tijd om te gaan' ontgrendelen. Deze kun je toevoegen door bij 'Melding' te kiezen voor 'Tijd om te gaan'. Agenda zal dan jelocatie gebruiken en die van de afspraak om je meer te vertellen over de verkeerssituatie onderweg en hoe laat je het beste vertrekt om op tijd aan te komen.

Bron: appletips.nl