Afdrukken

De misschien wel belangrijkste functie in iOS 11 is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd. Met de nieuwe functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen
• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Niet storen'
• Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
• Tik op 'Activeer'

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto. We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bepaalde meldingen activeren tijdens niet storen
Via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Automatisch antwoord aan kun je ervoor kiezen om bepaalde personen automatisch een bericht te verzenden wanneer niet storen tijdens autorijden actief is. Het bericht kun je aanpassen via 'Automatisch antwoord'. Zodra iemand van deze personen je probeert te bereiken krijgen ze automatisch dit antwoord. Wanneer de boodschap dringend is kunnen zij antwoorden op het bericht met de boodschap 'urgent'. Uiteindelijk zal je dan toch een melding ontvangen.

Hoe werkt niet storen tijdens autorijden?
Naargelang de instelling zal de optie automatisch worden ingeschakeld. Er verschijnt een melding op het scherm dat je geen meldingen zult ontvangen terwijl je aan het rijden bent. Stel deze optie wordt actief terwijl je de bijrijder bent dan kun je dit uitschakelen door op de melding te tikken en te kiezen voor de optie 'Ik ben niet aan het rijden'. Ook via het bedieningspaneel kun je op de auto tikken (indien ingeschakeld) om de optie uit te schakelen.

Bron: appletips.nl