Wanneer je een iPhone of iPad gebruikt dan zal na verloop van tijd de batterij (accu) minder gaan presteren. Dit is een proces dat je haast niet kunt tegenhouden. Vaak helpt het kalibreren van de iPhone batterij wel of deze iPhone tips. Maar op een bepaald punt is de batterij op. Vanaf iOS 10.2.1 kun je controleren of de batterij van je iPhone of iPad vervangen moet worden.

Dit kun je doen via de instellingen van iOS, ga hiervoor naar Instellingen ▸ Batterij. Wanneer de batterij vervangen dient te worden zal de boodschap 'Je iDevice-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig' verschijnen. Maar wat moet je dan doen?

Moet ik de batterij van mijn iPhone of iPad vervangen?
Wanneer je bovenstaande melding ziet verschijnen in de batterij-instellingen dan kun je er vanuit gaan dat de batterij vervangen moet worden. Met behulp van een automatische diagnostische iOS-test is gedetecteerd dat de batterij in je iPhone of iPad mogelijk moet worden vervangen. Dit is een logisch proces, na verloop van tijd kan de batterij minder ladingen vasthouden en zal de batterijduur verkorten.

Je kunt nu zelf de afweging maken of je de batterij wilt vervangen. Wanneer je merkt dat de gebruiksduur optimaal is en je eigenlijk je iDevice dagelijks kunt gebruiken is het niet nodig om deze onmiddellijk te vervangen. Na verloop van tijd zul je merken dat de melding wordt aangepast en dat je de batterij 'moet' laten controleren. Ook dan maak je zelf de afweging.

iPhone batterij vervangen
Wanneer je besluit de batterij van je iPhone te laten vervangen dan kun je dit bij verschillende instanties doen. Zo kun je dit laten doen in de Apple Store (± €91, meer info) of bij een Apple servicepunt. Wanneer je handig bent kun je ook zelf de batterij van je iPhone vervangen met één van onze iPhone reparatie video's.

Heb je een iPhone 6s dan kun je het beste controleren of je in aanmerking komt voor een gratis vervangingsprogramma.

Bron: appletips.nl