Het bureau is een meubel dat dagelijks veel wordt gebruikt. Zowel thuis, als op kantoor zit men soms urenlang achter elkaar achter een bureau. In veel gevallen omdat ze op de computer aan het werk zijn. Om fysieke klachten te voorkomen is het belangrijk dat je je bureau op de juiste hoogte hebt afgesteld.

De hoogte waarop je bureaublad is afgesteld heeft veel invloed op je houding. Het aannemen van een verkeerde houding kan op lange termijn voor veel lichamelijke ongemakken zorgen, zoals last van je nek, rug en schouders.

Een bureau wat te hoog is ingesteld zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je schouders optrekt. Door het optrekken van je schouders kun je last krijgen van je nek en rug. Bij een bureau wat te laag is ingesteld zul je sneller inzakken in je stoel, waardoor wederom rugklachten ontstaan.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste houding aanneemt achter je bureau, moet je bureau zijn afgesteld op de lengte van je lichaam.

Knipsel

Afstand tot beeldscherm

Niet alleen de hoogte van je bureau is belangrijk voor een goede zithouding. Ook de afstand tot aan je beeldscherm is erg belangrijk. Er moet ongeveer een armlengte ruimte tussen je lichaam en het beeldscherm over zijn. Hiervoor is een bureau met een diepte van minimaal 80 centimeter nodig.

Armen in een rechte hoek

Daarnaast is het belangrijk dat je ellebogen in een hoek van 90 graden op het bureau rusten. Hierdoor kun je je schouders ontspannen en raken je armen niet overbelast.

De hoogte van je bureaustoel

Uiteraard draagt de hoogte van uw bureaustoel ook bij aan een goede zithouding. De stoel moet zo zijn ingesteld, zodat je me teen rechte rug achter het bureau kunt zitten. Bovendien is het belangrijk dat je knieën in een hoek van 90 graden ten opzichte van de grond staan.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.